Πάνος Καμμένος: Απέτυχε σε όλα και γι’ αυτό πρέπει να το βουλώνει!!!

Κατηγορία: Απόψεις Γνώμες

 

Όταν έχεις ευθύνη και ως πολιτικός προϊστάμενος σε υπουργείο που έχει και την Πολιτική Προστασία, και ως «συγκυβερνήτης», καλό είναι να μην προσβάλεις τους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα. 

Σωστά ειπώθηκε στο Αμβρόσιο το «Σκάσε πια!» για να σταματήσει να κάνει προκλητικές δηλώσεις μίσους. Όμως, κάποιος πρέπει να μιλήσει και στον Πάνο Καμμένο και να του εξηγήσει ότι υπάρχουν ώρες που πρέπει απλώς να το βουλώνει. 

Για να το πω διαφορετικά. Ναι, έχει το δικαίωμα να εξηγεί για τη βοήθεια που θα δώσουν από εδώ και πέρα οι Ενοπλες Δυνάμεις και πώς θα βοηθήσουν την αποκατάσταση. Ναι, έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να μιλάει εάν πρόκειται να πει λέξεις όπως «συγγνώμη», «αναλαμβάνω την ευθύνη», «παραιτούμαι». 

Δεν έχει το δικαίωμα να πηγαίνει σε μια περιοχή που καταστράφηκε. Που οι άνθρωποι έχασαν ανθρώπους. Που κάηκαν όλα τα υπάρχοντά τους. Που σώθηκαν κυριολεκτικά από του Χάρου τα δόντια. 

Και να τους λέει ότι ο Στρατός έκανε ό,τι μπορούσε «επειδή πνίγηκαν μόνο 5» ή να προσπαθεί να πείσει ανθρώπους που σώθηκαν μόνοι τους ότι σώθηκαν από την παρέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Γιατί θα πρέπει να αναλογιστεί ότι μόνο και μόνο το γεγονός ότι για τη διάσωση ανθρώπων που κινδύνευαν από τη δασική φωτιά χρειάστηκε να κινητοποιηθεί το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό γιατί έπεφταν στη θάλασσα για να σωθούν, δείχνει το πόσο ξέφυγε η κατάσταση. 

Και δεν έχει το δικαίωμα γιατί ο Πάνος Καμμένος φέρει ευθύνη για την καταστροφή. Δεν είναι απλώς ένας υπουργός. Διεκδικεί να είναι ένας «συγκυβερνήτης». Τότε θα πρέπει να αναλάβει και την ευθύνη του γεγονότος ότι αυτή η κυβέρνηση απέτυχε σε μια κρίση που κλήθηκε να χειριστεί. 

Απέτυχε η κυβέρνηση, η πολιτική ηγεσία μαζί με την πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας και οι τοπικοί αυτοδιοικητικοί άρχοντες. Γιατί όλοι οι κρατικοί και δημόσιοι λειτουργοί που βρέθηκαν στο πεδίο εργάστηκαν με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, όμως εργάστηκαν μέσα στο χάος που δημιούργησε η παντελής απουσία συντονισμού και η εμφανής απουσία οποιουδήποτε σχεδίου για την αντιμετώπιση αυτού του είδους έκτακτης ανάγκης. 

Απέτυχε και ο Πάνος Καμμένος. Προσωπικά ο ίδιος. 

Πήγε ποτέ σε οποιαδήποτε σύσκεψη να πει ας οργανώσουμε σχέδια εκκένωσης περιοχών σε περίπτωση πυρκαγιάς; Πήγε ποτέ να πει ότι προτιμά να περικοπεί ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα για να αποκτηθεί καινούριος εξοπλισμός δασοπυρόσβεσης; 

Αντί να κάνει φιέστες για τους… Σαλαμινομάχους, ή, ακόμη χειρότερα, να γράφει παραληρήματα στο τουίτερ, πήρε ποτέ τον Τσίπρα να του πει ότι πρέπει να συντονιστούν για το ενδεχόμενο πυρκαγιών; 

Όμως, τίποτε από όλα αυτά δεν έκανε. Επειδή την θέση του στο υπουργείο τη βλέπει απλώς και μόνο ως εφαλτήριο εκλογικό και ως τρόπο να είναι χαρούμενοι οι έμποροι όπλων. Επειδή πιο πολύ ασχολείται με το πώς δεν θα διαλυθεί το κόμμα του παρά με το να ασκεί κυβερνητικό έργο. Επειδή πιο σημαντικό καθήκον θεωρεί να προσπαθεί να παρακολουθεί την εξέλιξη δικαστικών σκευωριών παρά σχεδίων έκτακτης ανάγκης. 

Για όλους αυτούς τους λόγους και επειδή όπως και η υπόλοιπη κυβέρνηση τη λέξη ευθιξία την αγνοεί, τουλάχιστον ας μην παίζει με τον πόνο των ανθρώπων. Ας αφήσει τις επικοινωνιακές βόλτες στα καμένα και απλώς ας σιωπήσει. 

Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος 

Πηγή: to10.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "