Απέραντη ντροπή κι εθνική ταπείνωση - Ξεπούλησε τη Μακεδονία μπιρ παρά…

Κατηγορία: Απόψεις Γνώμες


Συννεφιασμένη Κυριακή και η κυβέρνηση υπέγραψε τη συμφωνία για τη Βόρεια Μακεδονία. Ωραία και τα χαμογελάκια, οι γραβάτες, οι μεταφερόμενοι κλακαδόροι, οι καπελαδούρες του αλαζόνα Κοτζιά, οι αστακοί που θα έτρωγαν στα Σκόπια, η Μογκερίνι με το κόκκινο ταγέρ, τα γενέθλια του Νίμιτς και οι περιχαρείς από τις υπογραφές ξένοι.

Τι ωραία που έγραφαν όλα αυτά στο γυαλί της κρατικής τηλεόρασης, κι όχι μόνο.Habemus… Βόρεια Μακεδονία λοιπόν και όλη η πλάση πανηγυρίζει. Όλη; Ας γελάσουμε. Πέρα από καμιά 150αριά αστείους Συριζαίους κανείς άλλος δεν πανηγυρίζει. Όλοι αισθάνονται απέραντη ντροπή κι εθνική ταπείνωση.

Όχι μόνο γιατί ο τύπος αυτός ξεπούλησε τη Μακεδονία μπιρ παρά. Αλλά και γιατί μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έμειναν στους καναπέδες τους και δε βγήκαν στους δρόμους να σταματήσουν τη συμφωνία του αίσχους.

Αν δεν το έχετε καταλάβει, έχουμε τετελεσμένα, έστω κι αν πάνω από το 70% των Ελλήνων δε θέλουν το όνομα Μακεδονία. Και τα τετελεσμένα είναι ότι από σήμερα η γειτονική χώρα θα ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία (δηλαδή σε λίγους μήνες Μακεδονία), οι κάτοικοί της, Αλβανοί, Βούλγαροι, Σλάβοι ή ό,τι άλλο, θα ονομάζονται Μακεδόνες, όπως οι Θεσσαλονικείς, οι Κοζανίτες, οι Φλωρινιώτες κ.λπ.

Ακόμη θα λένε ότι χρησιμοποιούν την μακεδονική γλώσσα, ποια αυτή τη γλώσσα που ουδεμιά σχέση έχει με την πραγματική μακεδονική.

Θα μπουν στο ΝΑΤΟ, θα τους κάνουν αποδεκτούς και στην ΕΕ, έστω κι αν η συμφωνία δεν έχει επικυρωθεί από κανέναν, κυρίως από τους δύο λαούς.

Η παγίδα και το μεγάλο έγκλημα είναι ακριβώς εδώ. Ό,τι κι αν γίνει πλέον δημιουργούνται τετελεσμένα. Τους παραχωρήσαμε το όνομα Μακεδονία και πλέον δεν μπορούμε να το πάρουμε πίσω, ακόμη κι αν η συμφωνία δεν ισχύσει. Μπορεί να καταπέσει σε λίγους μήνες κι εμείς εδώ στην Ελλάδα να τους ονομάζουμε Σκοπιανούς, αλλά παντού θα περνάνε ως Μακεδόνες. Τελεία και παύλα.

Ακόμη και η ΝΔ να έρθει και να ακυρώσει τη συμφωνία, αυτό που έγινε σήμερα δημιουργεί πολιτικά τετελεσμένα που δεν μπορούν να ανατραπούν.

Είναι δυνατόν να μην είναι χαρούμενοι και να μην τρώνε αστακούς οι γείτονες; Όχι μόνο γραβάτα, αλλά και πολλά άλλα δώρα αξίζει ο Τσίπρας για την εκδούλευση που τους έκανε. Δεν αποκλείεται να αντικαταστήσουν το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων με την προτομή του Αλέξη Τσίπρα για να θυμούνται τον μεγάλο ευεργέτη τους.

Έχει δίκιο ο Άδωνις όταν λέει ότι οι Πρέσπες θα γίνουν το Καστελόριζο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αλλά τι νόημα έχει; Τι νόημα έχει αν θα χάσουν στις εκλογές ή αν οι ανεξάρτητοι ψεκασμένοι θα πάνε στο διάτανο κι ακόμη παραπέρα;

Οι υπογραφές της προδοσίας δεν παίρνονται πίσω έτσι εύκολα. Και για να δείτε πόσο χαρούμενοι είναι οι Σκοπιανοί γι’ αυτό, για δείτε αν υπάρχει αντίδραση στη γειτονική χώρα. Ακόμη και το VMRO σταμάτησε να μιλάει μόλις κατάλαβε τι δώρο τους έκανε ο Τσίπρας.

Η επόμενη ημέρα είναι δύσκολη για την Ελλάδα. Πέρα από τα ταρατατζούμ και τις φιέστες η ουσία είναι διαφορετική. Μπορεί ο Τσίπρας να πάρει ρύθμιση για το χρέος την επόμενη εβδομάδα, αν και όχι αυτή που θέλουμε. Μπορεί να ξεκινήσει εκστρατεία παραπλάνησης του ελληνικού λαού. Ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, λύσαμε το χρέος, λύσαμε το Σκοπιανό, θα λύσουμε το Αλβανικό κ.λπ. Δεν αποκλείεται ο Τσίπρας να φορέσει και τη γραβάτα που του χάρισε ο Ζάεφ.

Όμως, όλο αυτό το σόου δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Ο Τσίπρας και η παρέα του πρόδωσαν την Μακεδονία, πρόδωσαν την Ελλάδα. Και θα πληρώσουν για τη διατεταγμένη υπηρεσία την οποία εκτέλεσαν.

Πηγή: antinews.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "