ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Εθισμένοι στα ψέματα όπως οι ηρωινομανείς στην ηρωίνη

Κατηγορία: Απόψεις Γνώμες


Φαίνεται ότι τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι εθισμένα στην κοροϊδία μπροστά στα μούτρα μας, όπως οι ηρωινομανείς είναι εθισμένοι στην ηρωίνη. Είτε έχουν καταγραφεί ως σοβαροί, είτε ως γραφικοί, είτε ως κατά συρροή φαφλατάδες, όλοι μαζί έχουν κάνει συμβόλαιο με την κοροϊδία του κόσμου. Πάλι άκουσα τον Γιώργο Σταθάκη και ομολογώ ότι μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι διότι τον θεωρούσα λιγάκι πιο συγκρατημένο στα ψέματα απ’ τους υπόλοιπους. Προφανώς έκανα λάθος.

Τελικά, η υπόθεση της ‘’προσωπικής διαφοράς’’ στις συντάξεις, θα διδάσκεται στα πανεπιστήμια για πολλούς λόγους. 

Πρώτον, διότι ήταν εντελώς αχρείαστη μέχρι που άρχισε την περήφανη διαπραγμάτευση ο Αλέξης με τον Βαρουφάκη, μας φόρτωσαν καμιά 80αριά δις και μέρος του καινούριου χρέους ξέσπασε στο ασφαλιστικό. 

Δεύτερον, διότι ανέλαβε ένα τιτάνας της ασφαλιστικής πολιτικής, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, που συνέδεσε το εισόδημα με τις συντάξεις, θέτοντας έτσι τις βάσεις για την δημιουργία της προσωπικής διαφοράς ανάμεσα σε παλιούς και νέους ασφαλισμένους.

Τρίτον, διότι ενώ ήξεραν ότι την 1/1/2019 θα γίνει σφαγή με την κατάργηση της διαφοράς αυτής, επί τρία χρόνια μας φλόμωναν με διαβεβαιώσεις ότι αντί να την  χάσουν οι παλιοί θα ωφεληθούν οι καινούριοι με αυξήσεις.

Τέταρτον, όταν πλησίασε ο καιρός για να εφαρμοστεί ο νόμος κι άρχισαν τα παραδείγματα και οι πίνακες με την νέα διαμόρφωση των συντάξεων, ξεκίνησαν το παραμύθι ότι τα οικονομικά της χώρας πάνε καλά, οπότε θα επαναδιαπραγματευτούν αυτά που ψήφισαν.

Πέμπτον, όταν οι δανειστές πήραν χαμπάρι πως άλλα λένε μέσα κι άλλα έξω, αφενός έβαλαν τον Τσακαλώτο να ξεκαθαρίσει ότι ‘’συντάξεις δεν συζητάμε’’ κι αφετέρου έδωσαν στην δημοσιότητα το συμπληρωματικό μνημόνιο όπου ολοκάθαρα αναγράφεται ότι οι δεσμεύσεις θα τηρηθούν στο ακέραιο. Προχθεσινή είναι αυτή η υπογραφή τους.

Και πάνω που είπαμε ότι τουλάχιστον θα το βουλώσουν και θα σταματήσει η κοροϊδία, από προχθές άρχισαν πάλι τα ίδια. ‘’Τίποτα δεν έχει λήξει, μετά τον Αύγουστο θα διαπραγματευτούμε για το θέμα με τους δανειστές’’, ξαναλένε στα κανάλια και στα ραδιόφωνα. 

Ο Σταθάκης μάλιστα κάλεσε την αντιπολίτευση να μην επενδύει πολιτικά στην μείωση των συντάξεων, διότι θα πέσει έξω. Άρχισαν πάλι δηλαδή το ίδιο τροπάριο, πριν καν στεγνώσει η υπογραφή τους στο συμπληρωματικό μνημόνιο στο οποίο η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς επισημοποιήθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας. Αυτό τώρα τι είναι; Πως μπορεί κανείς να το αντιμετωπίσει;

Αν αυτή την συμπεριφορά την είχε κάποιος άνθρωπος, τον στέλνεις στον ψυχίατρο ως εθισμένο στα ψέματα. Όταν έχεις να κάνεις με κυβέρνηση, ποια είναι η λύση;

Και για να σας αποτελειώσω, σας ενημερώνω για το τελευταίο βήμα της επικοινωνιακής διαχείρισης του ζητήματος εκ’ μέρους της κυβέρνησης. Όσο θα πλησιάζει η ώρα για το πετσόκομμα των συντάξεων (αν δεν πάμε στο μεταξύ σε εκλογές), ξέρετε τι γραμμή θα έχουν;

Ότι ο μεν ΣΥΡΙΖΑ θέλει την επαναδιαπραγμάτευση ή και την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, αλλά ο Μητσοτάκης δεν την θέλει.

Άρα, κατηγορούμενη για το κόψιμο των συντάξεων θα είναι η ΝΔ. Οι ίδιοι δηλαδή θέλουν να καταργήσουν έναν άθλιο νόμο που οι ίδιοι ψήφισαν, αλλά η Δεξιά θέλει να τον κρατήσει. Μην φρίττετε, διότι αυτό θα λένε σε δυο μήνες.

Και πολύ αμφιβάλω αν θα μπορεί κανείς να τους αντιπαρατεθεί, καθότι θα έχουμε όλοι πέσει στα ψυχοφάρμακα μ’ αυτά που ακούμε και δεν θα έχουμε μεγάλη διάθεση για αντιπαράθεση…

Καμπουράκης Δημήτρης  

Πηγή: marketnews.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "