10+1 λόγοι γιατί ο Αλέξης ούτε είναι ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ Ανδρέας

Κατηγορία: Απόψεις Γνώμες


Πολύ ακούγεται τελευταία ότι ο Αλέξης είναι «ο νέος Ανδρέας» και πως θα συσπειρώσει τους Σοσιαλδημοκρατικούς της χώρας και άλλα τέτοια ευτράπελα. Σύντροφοι σας έχω νέα! Ο Αλέξης ούτε είναι ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ Ανδρέας, και ορίστε 10+1 λόγοι σταχυολογημένοι τυχαίως, γιατί αυτό δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί…

---------------------------------

του Άγη Βερούτη*

Πολύ ακούγεται τελευταία ότι ο Αλέξης είναι «ο νέος Ανδρέας» και πως θα συσπειρώσει τους Σοσιαλδημοκρατικούς της χώρας και άλλα τέτοια ευτράπελα.

Σύντροφοι σας έχω νέα!

Ο Αλέξης ούτε είναι ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ Ανδρέας, και ορίστε 10+1 λόγοι σταχυολογημένοι τυχαίως, γιατί αυτό δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί:

1. Γιατί ο Ανδρέας είχε τη δική του φωνή και δεν μιμούνταν κανέναν. Η φωνή του Αλέξη είναι τόσο διαφορετική, που όταν προσπαθεί να μιμηθεί τη φωνή του Ανδρέα ακούγεται σαν (τη μίμηση του Ανδρέα από) το Μητσικώστα.

2. Διότι ο Ανδρέας είχε αληθινό διδακτορικό στα Οικονομικά και την Φιλοσοφία από το Χάρβαρντ (1943), και όχι τιμής ένεκεν από Τουρκικό Πανεπιστήμιο. Ήταν δε στα 25 του ο νεώτερος καθηγητής του Χάρβαρντ στα Οικονομικά και αργότερα ένας από τους κορυφαίους καθηγητές Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ, ενώ ο Αλέξης έκανε 10 χρόνια να πάρει το πρώτο πτυχίο μηχανικού στο ΕΜΠ με μεταγραφή από τη Βουλγαρία.

3. Γιατί ο Αλέξης δεν έχει λεφτά από την Ευρώπη για να μοιράσει όπως ο Ανδρέας, αλλά παίρνει κιόλας από αυτά που χρειάζεται ο κόσμος για να ζει.

4. Γιατί ο Ανδρέας ποτέ δεν δέχτηκε να τρέχει την οικονομία με πρωτογενή πλεονάσματα (διότι ήξερε πως καταστρέφουν την οικονομία και την ανάπτυξη), ενώ ο Αλέξης έχει υπογράψει να τρέχει η Ελλάδα με πρωτογενές πλεόνασμα ως το 2050. Μάλιστα εκείνους που ο Αλέξης πήρε μετά από το ΠΑΣΟΚ και τους έκανε υπουργούς, ο Ανδρέας τους είχε για δευτεροκλασάτα στελέχη που ούτε απέξω από τα υπουργεία του δεν τους άφηνε να περνούν.

5. Διότι ο Ανδρέας ήξερε πάντα ότι η θάλασσα έχει σύνορα, έχοντας υπηρετήσει στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ επί Β’Π.Π. ενώ ο Αλέξης το έμαθε εκ των υστέρων. Μάλιστα ο Ανδρέας έστειλε τον Ελληνικό Στόλο να βυθίσει το “Χόρα” επειδή πέρασε εκείνα τα θαλάσσια σύνορα που ο Αλέξης δεν ήξερε ότι υπάρχουν.

6. Γιατί ο Ανδρέας συμμετείχε στην σχεδίαση της αρχιτεκτονικής της παγκόσμιας οικονομίας ως ένας από τα 5 μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην διεθνή διάσκεψη του Μπρέττον Γουντς, ενώ ο Αλέξης πήρε τον Βαρουφάκη για να του εξηγήσει πως δουλεύει η παγκόσμια οικονομία, ο οποίος δεν είναι καν οικονομολόγος. Τα αποτελέσματα τα γνωρίζουμε όλοι.

7. Γιατί ο Ανδρέας ακόμα και αν είχε πει ψέμματα, ποτέ δεν πιάστηκε, ούτε βγήκε ποτέ κανένας να τον φωνάξει “ΨΕΥΤΗ” σε δημόσιες εμφανίσεις του.

8. Γιατί όταν μιλούσε ο Ανδρέας γέμιζαν οι δρόμοι με 1 εκατομμύριο ανθρώπους, ενώ ο Αλέξης ούτε 100 στελέχη του κόμματός του δεν μπορεί να μαζέψει να τον ακούσουν.

9. Γιατί ο Ανδρέας ήταν πατριώτης και μιλούσε πάντα με την αντιπολίτευση αναφορικά στα Εθνικά Θέματα και γι’ αυτό τον εμπιστευόταν ο Έλληνας να τα χειρίζεται πατριωτικά και υπέρ της Ελλάδας, ενώ ο Αλέξης κάνει εθνική διπλωματία πίσω από κλειστές πόρτες.

10. Γιατί ο Ανδρέας ήταν αστός, κοσμοπολίτης, με αληθινά ένσημα και σήκωνε το τηλέφωνο και μιλούσε με τους ηγέτες των άλλων κρατών ως ίσος, ενώ ο Αλέξης χρειάζεται μεσολαβητές για να του κλείσουν ραντεβού.

10+1. Γιατί αυτός δεν ξέρουμε ακόμη αν θα αθωωθεί από το Ειδικό Δικαστήριο.

*Ά. Βερούτης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή: liberal.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "