Γουστάρετε αλλαγή αφεντικού;

Κατηγορία: Απόψεις Γνώμες


του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Παρακολουθώντας μετ’ ευλαβείας και ιστορικής διαστροφής τις άκρως επικίνδυνες εθνικομαστούρικες ψευτομαγκιές με την γειτονική Τουρκία εκ μέρους εγχώριων κυβερνητικών παραγόντων (διάβαζε ασπόνδυλων υπαλλήλων ξένων αφεντικών), λοιπών παρατρεχάμενων και συμπαγούς (στα λόγια μόνο) κατάμαυρου όχλου είμεθα εις απέραντα και φουρτουνιασμένα πελάγη απορίας: Τί θέλετε, τέλος πάντων, στην αποικία Γκραικυλία; Αλλαγή αφεντικού; Εσείς, οι φανατικοί ευρωπαϊστές, είλωτες του Δ’ Γερμανικού Ράιχ, που αποκαλείται κατ’ ευφημισμόν Ευρωπαϊκή Ένωση, πάθατε κρίση νοσταλγίας και ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη (διάβαζε Μεμέτη);

Θ’ αφήσετε αναπάντητη καμιά παπαρολογία - απειλή, καμιά στημένη πρόκληση της Άγκυρας; Θα σταματήσετε να παίζετε το παιχνίδι Ερντογάν, που όντας πολλαπλώς πιεσμένος επιδίδεται σε αντιπερισπασμούς εσωτερικής κατανάλωσης, να φανατίζει τον δικό του όχλο; Μήπως και σεις, τσιράκια ξένων κατακτητών της Γκραικυλίας το ίδιο δεν κάνετε για τον εγχώριο όχλο με την κούφια και ρητορική «εθνικίλα»;

Ξαναρωτάμε, ωμά και κυνικά, όπως αρμόζει σε συνωμολόγες Κασσάνδρες: Στην επέτειο των 200 χρόνων από την προδομένη και αποτυχημένη επανάσταση του 1821, επιθυμείτε διακαώς ν’ αλλάξετε αφεντικά; Χορτάσατε πλέον δυο αιώνες σκλαβιάς Αγγλοαμερικανικής (με Γερμανό επιστάτη) και γουστάρετε άλλον επιβήτορα, που παλιότερα σας τυράννησε 400 χρόνια;


 

Δεν είμεθα τόσο αφελείς, ούτε γραφικοί και ρομαντικοί να γράψουμε για την ανάγκη να ξεσηκωθούμε ν΄ απελευθερώσουμε την Γκραικυλία από την ξένη ακρίδα. Φοβόμαστε μην ταράξουμε τον ύπνο σου ηλίθιε, διεφθαρμένε και δια της οθόνης ψεκασμένε όχλε! Σε προκαλεί ο Τούρκος και συ τσιμπάς το δόλωμα, χάνε!

Προσπαθείς, ως γνήσιος στρουθοκάμηλος, να κρύψεις το κεφάλι στην άμμο του ανέξοδου ψευτοπατριωτισμού, Μανουβράρει, μαστουρώνει ο Τούρκος τον όχλο του αλλά έχει και απώτερο σκοπό, όσο είναι μυγοχάφτες οι απέναντί του: Να συνδαυλίζει την τεχνητή ένταση και αν βρει ευκαιρία, να κάνει την μπαμπεσιά του, που δεν θα είναι τέτοια, αν από την Γκραικυλία του στρώνουν βούτυρο στο ψωμί του.

Το άσχημο δεν είναι ότι οι Τούρκοι δια του Ερντογάν και των υπαλλήλων του τραβούν επιδεικτικά και δυναμικά το σκοινί αμιλλώμενοι σε όχι τυχαίες, σχεδόν σχεδιασμένες, για την ώρα φραστικές προκλήσεις. Το τραγικό -με την αρχαία έννοια του όρου- έγκειται ότι ιστορικά δεν έχουν άδικο στον πυρήνα των λεγομένων τους.

Για ν’ ακριβολογούμε, οι ακραίοι τους λεονταρισμοί όχι μόνο έχουν ιστορική βάση αλλά και εκ των συμφραζομένων προκύπτει ότι στην Γκραικυλία έχουν προ πολλού πετάξει στα σκουπίδια τα διδάγματα της πόρνης Ιστορίας.

Αρέσει, δεν αρέσει, έτσι έγιναν τα γεγονότα, άσχετα αν ο Ερντογάν, επιλέγει την χυδαία φρασεολογία να τα εκμεταλλεύεται και αν εσύ, όχλε της Γκραικυλίας, ηδονίζεσαι και γυρνάς πλευρό να κοιμηθείς πιο άνετα, όταν σε αφιονίζουν οι ξενόδουλοι πολιτικοί σου και τα Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης (Μ.Μ.Ε.) με ανοησίες γραμμένες κι εκφωνημένες 100 φορές την μέρα: «Αποστομωτική απάντηση στην Τουρκία»!

«Χαστούκια από την Ευρώπη στον Ερντογάν»! «Του τράβηξαν το αυτί οι εταίροι»! Του κάνανε τη μούρη κρέας!

Πήγες ή όχι, φιλιππινέζα του Ιμπεριαλισμού, να καταλάβεις ξένη χώρα και υπέστης συντριβή το 1922; Σε πούλησαν οι όχι τα ξένα αφεντικά, οι δήθεν εταίρες σου σε αυτήν την τυφλή επιχείρηση; Σκοτώθηκαν και ξεριζώθηκαν ή όχι, περίπου δυόμιση εκατομμύρια Έλληνες; 


Μεταφέρθηκε ή όχι το κέντρο Ελληνισμού (ως πολύτροπη πολιτιστική κυψέλη, όχι ως ανύπαρκτο κρατίδιο) από τις πολλών αιώνων ανθηρές μικρασιατικές κι άλλες βαλκανικές κοιτίδες στην άθλια αποικία Γκραικυλία και στο μιξοβάρβαρο Μεγάλο Αθηναϊκό Χωριό; 

Μήπως ξεχάσατε ότι οι παππούδες σας προτίμησαν να αφήσουν τους συμπατριώτες τους να τους σφάξει ο Κεμάλ για να μην έρθουν στην Γκραικυλία και αλλάξουν τον εκλογικό συσχετισμό δυνάμεων και χαλάσουν το πελατειακό τους μαγαζάκι;

Λησμονείτε, ότι και όσοι γλύτωσαν κι ήρθαν εξαθλιωμένοι, τους βρίζατε «πρόσφυ(γ)γες» και «τουρκόσπορους»; Και σας φταίει ο Ερντογάν, που είναι στο κάτω - κάτω Τούρκος, δεξιός εθνικιστής και υπέρ των συμφερόντων της χώρας του;

Εδώ είναι η αληθινή μαγκιά: Ν’ αφουγκραστείτε (έπρεπε να το είχατε κάνει εδώ κι έναν αιώνα) τα πολλαπλώς τραγικά διδάγματα της ιστορίας, να τραβήξετε μπροστά πρωτίστως εξασφαλίζοντας πάση θυσία την ανεξαρτησία και την ελευθερία σας, την δημιουργία οργανωμένου, σοβαρού κράτους.

Αντ’ αυτού, υποτέλεια, ραγιαδισμός, που όπως όλα τα μεγάλα κουσούρια γίνονται μόνιμο και βολικό κατεστημένο. Για αυτό ακολουθείς, αν και έχεις δεινοπαθήσει, τον ίδιο ολέθριο δρόμο του φλύαρου και ανόητου ψευτοτσμπουκά, σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Τί έγινε στην Κύπρο μετά το 1960; 

Κατέστρεψες ανθηρό ανεξάρτητο ελληνόφωνο κράτος με την μπουρδολογία της «ένωσης», της «μητέραςπατρίδας» και άλλες ηλιθιότητες! Τα έχουμε πολλάκις ξαναγράψει από το 1974, αλλά τί να κάνουμε; Αναγκαστικά επαναλαμβανόμεθα! 

Αν η Κύπρος δεν εμπλέκετο με την αποικία Γκραικυλία, με τους εκατέρωθεν προδότες πολιτικούς, αν ακολουθούσε το παράδειγμα της «δίδυμής της αδελφής» Μάλτας, θα ήταν σήμερα ολόκληρη κι ανθηρή, με ενιαίο πληθυσμό.

Οι Τουρκοκύπριοι θα είχαν αφομοιωθεί στο χωνευτήρι της οικονομικής ανάπτυξης και ευμάρειας, του κοινού τρόπου ζωής. Θα υπήρχαν μόνο Κύπριοι, τρίγλωσσοι ή δίγλωσσοι, με κύρια γλώσσα την ελληνική και το πολύ - πολύ δυο στρατιωτικές βάσεις, Βρετανική και Τουρκική, που θα γίνονταν αντικείμενο διαπραγμάτευσης.


Τί συνέβη τελικά; Κάθε χρόνο ευχόσουν μάταια να γίνει αυτό, που είχες απορρίψει μετά βδελυγμίας πέρσι! Και δώσ’ του μαύρη συνθηματολογία και φθηνή πατριωτική μαγκιά από Αθήνα και Λευκωσία!

Δώσ’ του προδότες και φασίστες εκατέρωθεν να πουλάνε προσχήματα για να δικαιολογούν τις απανωτές τους ήττες και να φέρνουν πιο κοντά τα μαύρα σχέδια, που οι Τούρκοι επεξεργάζονταν δεκαετίες με την ανοχή, αν όχι βοήθεια, των Αμερικάνων Ιμπεριαλιστών! 

Έτσι φθάσαμε η Τουρκία να είναι γενικός δερβέναγας Ανατολικής Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, ελέω των ξένων αφεντικών, που ακολουθούν την πεπατημένη διπλωματική και στρατηγική: Κάλλιο να μιλάμε και να κάνουμε παιχνίδι με τον εκάστοτε δυνατό σε κάθε περιοχή και εποχή, παρά να χάνουμε τον καιρό με τα δικά του τσιράκια ή τα δικά μας!

Τώρα, που παίζεται σκληρό πόκερ στην Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη μαίνεται ο πάλαι ποτέ Ψυχρός Πόλεμος σε νέο οικογενειακό μέγεθος, είτε αρέσει, είτε όχι, αναβαθμίζεται ο ρόλος της Τουρκίας στην παγκόσμια σκακιέρα!

Ψιλά γράμματα αυτά στην Γκραικυλία, όπου νομίζουν ότι είναι κέντρο της γης! Ποιο είναι, ρε καλαμπόρτζοι της πολιτικής και της διπλωματίας, σήμερα το μέγα πρόβλημα της Τουρκίας; Patriot ή S - 400; Με τους Αμερικάνους Ιμπεριαλιστές ή με την Ρωσία;

Παμπάλαιο, το εξέφρασαν κυνικά ο γελοίος, που παριστάνει τον πρόεδρο των Η.Π.Α και υπουργοί του: Αν πάρετε τους αντιαεροπορικούς πυραύλους S - 400 της Ρωσίας, ξεχάστε τ’ αμερικάνικα μαχητικά αεροσκάφη F - 35! 

Η απειλή δεν κρύβει την γεωπολιτική ρήξη, που εγκυμονεί η τουρκική επιλογή. Αν αγοράσει από τις Η.Π.Α. χαλάει η σαλάτα με την Ρωσία, αλλά και γενικότερα με την Ανατολή. Μην υποτιμάτε Κίνα και άλλες μικρότερες, πλην απρόβλεπτες, δυνάμεις. Αυτό είναι το πρώτο αγγούρι της Τουρκίας.

Για αυτό κυρίως επιδίδεται σε αντιπερισπασμούς και λοιπούς τακτικισμούς, αλλά εδώ στην Γκραικυλία νομίζουν, απειλούν ότι θα τους... δώσουν μάθημα! Σιγά μη φύγει πόντος στο καλσόν...

Δεν συμφέρει, όχλε της Γκραικυλίας, είναι ολέθρια η πυροδότηση και διαρκής συνδαύλιση έντασης με την Τουρκία! Είναι καταστροφικός οποιοσδήποτε πόλεμος! Σοβαρευτείτε και κάνετε συνετή διπλωματική πολιτική!

Μην πέφτετε σε παγίδες, που η άλλη όχθη του Αιγαίου στήνει! Η Άγκυρα και ο Ερντογάν κάνουν την δουλειά τους, προετοιμάζουν το έδαφος για πιθανά τετελεσμένα, όχι κατ΄ ανάγκη αύριο, αλλά με προοπτική δεκαετίας, όσο τσιμπάει το δόλωμα η Αθήνα και συναγωνίζεται σε πολεμική ρητορεία!

Μόνο, που όσο αφορά την Αθήνα είναι μόνο κούφια ρητορεία. Η Τουρκία και να ήθελε να χαζοφωνάζει, δεν την αφήνουν η γεωπολιτική συγκυρία και θέση της. Έχει την πολυτέλεια να διαμορφώνει, ή τουλάχιστον να προσπαθεί να επηρεάζει καταστάσεις, ενώ μια αποικία είναι από χέρι χαμένη!


 

Δεν μπορεί να πάει άλλο πιο κάτω αυτή η γελοιότητα: Σας νικήσαμε το 1821! Σας πνίξαμε το 1922! Θα γίνει η στραβή και θα φέρει πόλεμο! Ποιος θα πολεμήσει εδώ; Τα πιθηκάκια, που από το πρωί ως το βράδυ αυνανίζονται χαϊδεύοντας τηλέφωνο;

Γιατί να πολεμήσουν; Για να μην αλλάξουν αφεντικό; Αφού ραγιάδες είναι! Να μη χάσουν τα Μνημόνια και τα μέτρα για φέρετρο; Σε καιρό ειρήνης 7.000 άτομα σκότωσαν - δια της αυτοχειρίας- το Δ΄ Γερμανικό Ράιχ και η Frau Hitler, ως ηθικοί αυτουργοί, χώρια τα εκατομμύρια εξαθλιωμένοι και τα ενάμιση τρισεκατομμύρια ευρώ, που έκλεψαν από τον πλούτο της Γκραικυλίας οι ξένοι δυνάστες τα τελευταία 10 χρόνια!

Ας μη θίξουμε, τώρα, άλλες πληγές, που σας κρύβουν στα σχολικά βιβλία, λόγου χάρη ότι το 1453 η μισή Κωνσταντινούπολη υποδέχθηκε σαν ελευθερωτές τους Οθωμανούς! Για χίλιους λόγους δεν πρέπει να διαταραχθεί το στάτους κβο στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο. Όταν μαλώνουν βουβάλια την πληρώνουν βατράχια!

Για όλα υπάρχουν ειρηνικές λύσεις. Και για το Μεταναστευτικό. Τις έχουμε προτείνει έγκαιρα! Προϋποθέτουν απαγκίστρωση από το Δ΄ Γερμανικό Ράιχ. Τί να κάνουμε; Αν δεν σπάσεις αυγά, δεν γίνεται ομελέτα! Αλλιώς μείνετε ραγιάδες, παίγνια των μεγάλων δυνάμεων.

Προπαντός μην πιστεύετε, μην ελπίζετε ότι θα παρέμβουν υπέρ της Γκραικυλίας τα ξένα αφεντικά, οι Ευρωπαίες εταίρες σας! Θα σας προδώσουν, όπως το 1821, το 1922, το 1944, το 2010! Σιγά – σιγά αρχίστε να ξυπνάτε, να γίνουν πρώτα ασθενικά βήματα αποτίναξης του ξένου ζυγού, ενόψει 2021! 

Μην πιστεύετε τους ντόπιους υπηρέτες του Ιμπεριαλισμού, ότι μια σύγκρουση με την Τουρκία θα κρατήσει λίγες ώρες γιατί θα παρέμβουν οι Η.Π.Α. και η Ευρώπη! Όσο παρενέβησαν στην Κύπρο; Όλοι αυτοί εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντά τους παίζοντας ολέθριο ρόλο, όπως δείχνει η ιστορική εμπειρία.

Δεν μπορεί ο φραστικός τραμπουκισμός σε χαζή άμιλλα με την Τουρκία να καλύψει την έλλειψη σοβαρής, παγωμένης, μακρόπνοης, συνετής εξωτερικής πολιτικής. Ζούμε σε αποικία, σκλάβοι! Αυτό είναι το πρόβλημα! Οι συνωμολόγες Κασσάνδρες προβλέπουν άσχημα μαντάτα!

Επώδυνες εξελίξεις! Ως γνωστό στο Αρχαίο Δράμα ο ρόλος της Κασσάνδρας είναι να πέφτει μέσα στις προβλέψεις. Προλέγει φοβερές αλήθειες! Δυστυχώς! Ίσως και ευτυχώς για την αρχή δημιουργικής καταστροφής, που μόνη αυτή γεννά στο σύμπαν το καινούριο...


---------------------

Υ.Γ.: Μόνο ο... καμένος έλληνας θα κυκλοφορεί σαν καραγκιόζης φορώντας στολές στρατιωτικές; Ζήλεψε ο Ερντογάν και εμφανίσθηκε με στολή παραλλαγής.

02 Απριλίου 2018

Πηγή: mousapolytropos.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "