Η χρονιά της λασποθύελλας ξεκίνησε!!!

Κατηγορία: Απόψεις Γνώμες


Από τριμήνου και πλέον είχαμε προβλέψει ότι η κυβέρνηση Συριζανέλ, μπροστά στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει, θα επιδιώξει να δημιουργήσει στην χώρα διχαστικό κλίμα –με κύριο όπλο της την λασπολογία

Θέλουν και την εξουσία. Επιδιώκουν, με άλλα λόγια, την αλλοίωση της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας, την οποίαν θεωρούν «αστικό κατάλοιπο». Έτσι, την ώρα που έρχεται στο προσκήνιο το σκάνδαλο Καμμένου με τα βλήματα της Σαουδικής Αραβίας και είναι πρόσφατες οι μνήμες των τελευταίων συλλαλητηρίων, εμπλουτισμένες και με τα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη κατά της αριστεράς, η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με μέρος της Δικαιοσύνης, φέρνει στο προσκήνιο ένα θέμα, που κάθε άλλο απλό είναι.

------------------------

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

 • Κατ’ επανάληψη το είχαμε υπογραμμίσει: αν η παρούσα κυβέρνηση αποχωρήσει από την εξουσία, αυτό θα γίνει με τρόπο ανώμαλο. Υπό αυτή την έννοια, η σύντροφος του πρωθυπουργού κυρία Περιστέρα Μπαζιάνα, στην πρόσφατη συνέντευξή της, είπε μία μεγάλη αλήθεια: Ο κ. Αλέξης Τσίπρας και οι συν αυτώ δεν αρκούνται στο να ασκούν μόνον κυβερνητικό έργο. 
 • Θέλουν και την εξουσία. Επιδιώκουν, με άλλα λόγια, την αλλοίωση της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας, την οποίαν θεωρούν «αστικό κατάλοιπο». Έτσι, την ώρα που έρχεται στο προσκήνιο το σκάνδαλο Καμμένου με τα βλήματα της Σαουδικής Αραβίας και είναι πρόσφατες οι μνήμες των τελευταίων συλλαλητηρίων, εμπλουτισμένες και με τα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη κατά της αριστεράς, η κυβέρνηση σε άγαστη συνεργασία με μέρος της Δικαιοσύνης, φέρνει στο προσκήνιο ένα θέμα, που κάθε άλλο απλό είναι.
 • Με αφετηρία μία υπόθεση που ξεκίνησε στις ΗΠΑ και είχε προεκτάσεις στην Ελλάδα, η κυβέρνηση προσπαθεί να κηλιδώσει –επιλεκτικά– συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, με προφανή στόχο να τονώσει την λαϊκή απογοήτευση έναντι της δημοκρατίας μας. Αυτός είναι ο κύριος στόχος της υπόθεσης Novartis, η απαξίωση της δημοκρατίας μέσω συγκεκριμένων προσώπων. Παράλληλα ο κύριος πρωθυπουργός εμφανίζεται δημοσίως ως πρότυπο αρετής, την ώρα που όλοι γνωρίζουμε ποιο είναι το δυσώδες περιβάλλον μέσα στο οποίο κινείται η κυβέρνηση των Συριζανελ.
 • Κορυφαίο στέλεχος της σημερινής κυβέρνησης, στις παραμονές των εκλογών τού 2015, αποτιμώντας στο πρόγραμμα του Σύριζα την κατάσταση στην Ελλάδα έγραφε: «Το πραγματικό πολιτικό δίλημμα που έχει να αντιμετωπίσει η Αριστερά σήμερα είναι αν θα επιτρέψει την παλινόρθωση του αστικού πολιτικού συστήματος στην χώρα ή αν θα δώσει συσπειρωμένη τον αγώνα για την απεμπλοκή από τον νεοφιλελευθερισμό και την μνημονιακή πολιτική της λιτότητας και από κυβερνητική θέση»!!!
 • Πολύ σωστά λοιπόν ο Γιώργος Παπαχρήστος επισημαίνει στα Νέα: «Έχω την αίσθηση ότι όλα αυτά που παρακολουθούμε, και έχουν το όνομα Novartis, και αύριο ένα άλλο όνομα, και μεθαύριο κάτι άλλο, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία απάντηση στο ερώτημα “αν θα επιτρέψει (η Αριστερά) την παλινόρθωση του αστικού πολιτικού συστήματος στην χώρα”. Και πιστεύω ότι το έργο αυτό θα το δούμε να επαναλαμβάνεται διαρκώς από εδώ και στο εξής. Με καινούργιες συνέχειες, απλώς…».
 • Για την ιστορία επισημαίνουμε ότι οι «λασποπαραγωγοί» της κυβέρνησης και τα στελέχη μάρτυρες της Novartis, στην σπουδή τους να μοντάρουν την όλη ιστορία, «ξέχασαν» μία λεπτομέρεια: αυτήν που λέει ότι από το 2006 έως το 2013 την ευθύνη για τις τιμές των φαρμάκων είχε το υπουργείο Εμπορίου και όχι το υπουργείο Υγείας. Είναι αδύνατον, κατά συνέπεια, υπουργοί Υγείας την περίοδο αυτή να έχουν υπογράψει αποφάσεις για την τιμή φαρμάκων. Και καλά, στην περίπτωση αυτή να δεχθούμε την ελαφρότητα της κυβέρνησης. Η Δικαιοσύνη, δεν θα είχε χρέος να ψάξει το όλο θέμα λίγο παραπάνω; 
 • Κατά τα λοιπά, το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό και, όπως είπαμε, έχει αφετηρία τις ΗΠΑ. Όπως γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος:
 • Εκεί μίλησαν στελέχη της εταιρείας στις Αρχές, προκειμένου να διαπραγματευθούν την δική τους ασυλία. Εκεί έδωσαν στοιχεία, ονόματα, διευθύνσεις και τα υπόλοιπα. Άλλα στελέχη της εταιρείας στην Ελλάδα μίλησαν στις δικές μας Αρχές επί του ιδίου θέματος, μετά πήγαν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς στις ΗΠΑ, παρέλαβαν τα στοιχεία που είχαν δώσει οι Αμερικάνοι, έπειτα επέστρεψαν στην Ελλάδα με τα στοιχεία –δηλαδή, δεν είναι made in Greece το σκάνδαλο. 
 • Made in USA είναι το σκάνδαλο, άρα αν υπάρχει θέμα αυτό είναι το θέμα της επικοινωνιακής διαχείρισης της υπόθεσης από την κυβέρνηση προς πολιτική εκμετάλλευση. Για να ξέρουμε τί λέμε, δηλαδή. Και κάτι ακόμη: η ευκολία με την οποία «τσουβαλιάζονται» δύο πρώην πρωθυπουργοί, οι κ.κ. Σαμαράς και Πικραμμένος, και ο Επίτροπος της χώρας στην ΕΕ Δημ. Αβραμόπουλος, σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι όποιος το αποφάσισε ελαφρά τη καρδία, να εύχεται να είναι ισχυρά τα στοιχεία. Γιατί πήρε μεγάλο ρίσκο. Πολύ μεγάλο…
 • Εκτιμώ ότι θα συσταθεί προανακριτική επιτροπή. Οι εργασίες της οποίας, δεδομένου και του όγκου των στοιχείων, θα κρατήσουν –αλήθεια, πόσο θα κρατήσουν; Απάντηση: μέχρι τότε που θα αποφασίσει ο Τσίπρας να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές. Για να κάνει εκλογές πιστεύοντας ότι (θα) έχει σε ομηρεία ΝουΔου και ΠΑΣΟΚ, με προφανή στόχο να τις κερδίσει. 
 • Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι επόμενοι μήνες θα είναι βουτηγμένοι στην λάσπη». Όντως μιλάμε για πολύ λάσπη η οποία αναπόφευκτα θα πάρει αμπάριζα και τους εμπνευστές της. Ας μη ξεχνά το πολιτικό μειράκιον που το παίζει πρωθυπουργός, ότι οι αυτόκλητοι «σωτήρες» και άλλοι Ροβεσπιέροι συνήθως δεν τελειώνουν καλά. 
 • Και στην Ελλάδα, παραμένει εκκρεμής ένας λογαριασμός 100 δις ευρώ περίπου, αυτά του πρώτου εξαμήνου 2015, που ξεπερνούν κατά πολύ τα καταγγελλόμενα από κάποιους καραγκιόζηδες 40 εκατ. ευρώ της Novartis. 

Πηγή: europeanbusiness.gr

Σχόλια  

 
0 #1 Αντώνης Ζωτος 12-02-2018 23:46
.Ξερω πολλους μεγαλογιατρούςα λλα και αρκετούς μικροτερου εκτοπισματος που αυτές τις μέρες αλλάζουν διακόσμηση στα ιατρεία τους. Έχουν να ξεκρεμασουν τις δεκάδες βεβαιώσεις ιατρικών συνεδρίων για την σωτηρία των ανθρώπων, στο Λας Βέγκας και τον Άγιο Μαυρίκιο. Εσείς; Για κοιτάξτε καλά τον τοίχο του γιατρού σας όταν θα ξαναπάτε:Εκείνο το σεμινάριο για την θεραπεία της τριχόπτωσης στην γη του Πυρός είναι ακόμα εκεί; Καληνύχτα αθώοι συνελληνες
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "