Αναρχικοί και «αναρχικοί»!!!

Κατηγορία: Απόψεις Γνώμες


Τις προηγούμενες μέρες ο αντιεξουσιαστικός χώρος βρέθηκε στο επίκεντρο των γεγονότων για δύο τελείως διαφορετικούς λόγους. Για δύο συμβάντα- ανεξάρτητα μεταξύ τους- που ωστόσο δεν απασχόλησαν με την ίδια ένταση την κοινή γνώμη.

Όλοι σας γνωρίζετε για την εισβολή του Ρουβίκωνα στην Περιφέρεια. Οι (αντι)εξουσιαστές της καρδιάς μας έκαναν ντου στο κτήριο της Λεωφόρου Συγγρού, τα έκαναν όλα λαμπόγυαλο (κατά τα ειωθότα) με βαριοπούλες και μπογιές και μετά αποχώρησαν (κατά τα ειωθότα) χωρίς να τους ενοχλήσει κανένας.

Αντίθετα, ελάχιστοι πήραν είδηση μια άλλη εισβολή, εκείνη της Ελληνικής Αστυνομίας σε κατάληψη αντιεξουσιαστών στην Οδό Καλλιδρομίου (γνωστή ως GARE). Κάποτε, ακόμα και η φήμη για αστυνομική επίθεση σε αναρχική κατάληψη αρκούσε για να γεμίσει το ίντερνετ με απεγνωσμένα μηνύματα των συριζοτρόλ («Όλοι έξω από την Κατάληψη VICTORIA SECRET. Ετοιμάζεται ντου μπάτσων. Αλληλέγγυοι σηκωθείτε από τα κρεβάτια σας κι ελάτε. Τώρα») και, φυσικά, καταγγελίες για τη «Χούντα» και το «Αστυνομικό Κράτος». Τώρα πια, τα συριζοτρόλ ασχολούνται μόνο με τη Siemens.

Στην πρώτη περίπτωση έχουμε μια επαναλαμβανόμενη βίαιη παραβατική συμπεριφορά η οποία παραμένει επιδεικτικά ατιμώρητη. Αντίθετα, στην δεύτερη το ίδιο κράτος επιτίθεται πρώτο για να προλάβει μια παραβατική συμπεριφορά.

Είναι ξεκάθαρο πως για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ο Αντιεξουσιαστικός χώρος έχει χωριστεί στα δύο. Στην πρώτη κατηγορία εντάσσεται ο Ρουβίκωνας και οι (ουσιαστικά ανώδυνοι) μπαχαλάκηδες που καίνε την Στουρνάρη, την Πατησίων και τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ κάθε Σάββατο βράδυ. Αυτούς τους ανέχεται, αν όχι τους επικροτεί. Στην δεύτερη ανήκουν οι υπόλοιποι αντιεξουσιαστές. Τους οποίους κυνηγάει με λύσσα αν και πάντα μακριά από τις κάμερες.

Πως εξηγείται αυτό; Είναι απλό. Πιθανότατα οι πρώτοι δεν είναι αντιεξουσιαστές. Είναι ηθοποιοί που απλώς συμμετέχουν σε καλοστημένες παραστάσεις. Χρήσιμοι για να ενισχύουν το ψευτοεπαναστατικό προφίλ της κυβέρνησης και να αναδεικνύουν  τα τρωτά σημεία της αντιπολίτευσης. Εσχάτως και για να υποστηρίζουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε εκείνους που «θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη» όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στην προκήρυξη που συνοδεύει το χτύπημα του Ρουβίκωνα στην Περιφέρεια, «φωτογραφίζοντας» φυσικά τη Ρένα Δούρου.

Θανάσης Χειμωνάς

Πηγή: liberal.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "