Ο εγχώριος «στρατός κατοχής» και η αντίσταση στις γαλλικές προτάσεις

Κατηγορία: Απόψεις Γνώμες


Το εγχώριο μανδαρινάτο σαμποτάρει κάθε πρόταση των Γάλλων συμβούλων της κυβέρνησης για τον εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών.

Από την άλλη, η ψηφιοποίηση δεν αρέσει και στους δήθεν συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, γιατί όσο θα αποχωρούν δημόσιοι υπάλληλοι τόσο θα μειώνεται η δύναμή τους και άλλο τόσο θα περιορίζονται οι κοινωνικοί τους εκβιασμοί εις βάρος της κοινωνίας των πολιτών. Αυτό σημαίνει ότι θα αρχίσει να φθίνει σοβαρότατα ο κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός, αυτό που διέλυσε το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, ναρκοθέτησε την δημόσια υγεία και κυριολεκτικώς λεηλάτησε κοινοτικούς πόρους και δανειακό χρήμα.

-------------------

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Δεν είναι σχήμα λόγου. Στην χώρα υπάρχει εδώ και χρόνια ένας πραγματικός στρατός κατοχής, με προνόμια, παράνομα έσοδα και εργασιακή μονιμότητα, ο οποίος τελικά λύνει και δένει. Κάνει ό,τι θέλει, δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν, αυθαιρετεί κατά κόρον, φτύνει το πολιτικό σύστημα και την κοινωνία των πολιτών και εμποδίζει κάθε μεταρρύθμιση. Πρόκειται για πραγματικό καρκίνωμα. 

Σήμερα, λοιπόν, την ώρα που η χώρα τελεί υπό πτώχευση και επιτροπεία, αυτός ο στρατός κατοχής όχι μόνον δεν κουνάει το δαχτυλάκι του για να βγούμε από τα αδιέξοδα αλλά βουτάει λεφτά από τους απόρους συμπολίτες μας, είναι ανίκανος να απορροφήσει κοινοτικούς πόρους και εν τέλει υπονομεύει και κάθε προσπάθεια εξυγίανσης και εκσυγχρονισμού στην δημόσια διοίκηση. Και αυτό, ο στρατός κατοχής το κάνει σκοπίμως.

Ως γνωστόν, από την κρίση του 2015 και μετά, η Γαλλία προσφέρθηκε να βοηθήσει την Ελλάδα στην εξυγίανση του διοικητικού της μηχανισμού γιατί μόνον έτσι η χώρα θα μπορέσει σιγά-σιγά να συνέλθει και να μπει σε φάση κανονικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, οι Γάλλοι ειδικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης είχαν προτείνει την υιοθέτηση μίας σειράς δράσεων εξορθολογισμού και αύξησης της αποτελεσματικότητας των δημοσίων δαπανών, με σταδιακή μείωσή τους λόγω τεχνολογικής προόδου. 

Πιο συγκεκριμένα, προτείνουν:

  • την ψηφιοποίηση ορισμένων υπηρεσιών,
  • την αποκέντρωση,
  • την ευθυγράμμιση δημοσίου-ιδιωτικού τομέα,
  • την σταδιακή μείωση υπαλλήλων,
  • τον εξορθολογισμό των κοινωνικών δαπανών

Σε πρώτη φάση, όμως, την οποία θεωρούν και αποφασιστική, οι Γάλλοι ειδικοί δίνουν μεγάλο βάρος στην ψηφιοποίηση, γιατί πιστεύουν ότι αυτή θα βελτιώσει την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, θα κάνει πιο αποτελεσματική την εκτέλεση διοικητικών καθηκόντων και θα επιτρέψει μεγαλύτερη και καλύτερη διαφάνεια. Η ψηφιοποίηση, βεβαίως, ανοίγει τον δρόμο και για την σταδιακή μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, ιδιαίτερα δε στις πιο αντιπαραγωγικές δημόσιες υπηρεσίες.

Όλα αυτά, όμως, είναι «κακά νέα» για τον στρατό κατοχής. Η περισσότερη διαφάνεια σίγουρα ενοχλεί πολλά μέλη του, για ευνόητους λόγους. Διαφάνεια σημαίνει μηδενική συναλλαγή κάτω από το τραπέζι και αυτό τα λέει όλα. Από την άλλη, η ψηφιοποίηση δεν αρέσει και στους δήθεν συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, γιατί όσο θα αποχωρούν δημόσιοι υπάλληλοι τόσο θα μειώνεται η δύναμή τους και άλλο τόσο θα περιορίζονται οι κοινωνικοί τους εκβιασμοί εις βάρος της κοινωνίας των πολιτών. Αυτό σημαίνει ότι θα αρχίσει να φθίνει σοβαρότατα ο κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός, αυτό που διέλυσε το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, ναρκοθέτησε την δημόσια υγεία και κυριολεκτικώς λεηλάτησε κοινοτικούς πόρους και δανειακό χρήμα.

Στο σημείο αυτό επισημαίνουμε ότι οι Γάλλοι σύμβουλοι της κυβέρνησης προτείνουν την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων και το πάγωμα προσλήψεων για μια τριετία –μέτρο, όμως, που δυστυχώς δεν αρέσει ούτε σε κάποιους υπουργούς γιατί τούς χαλάει την σούπα του «πελατειακού κράτους». Συνεπώς, κάποιοι από αυτούς παρακινούν αντιδράσεις του «στρατού κατοχής», στους κόλπους του οποίου βρίσκονται και οι περισσότεροι ψηφοφόροι των Συριζανέλ.

Κατά συνέπεια, όσο η κατάσταση αυτή συνεχίζεται, η υπερφορολόγηση των Ελλήνων που εργάζονται παραγωγικά θα φθάσει στο φεγγάρι για να καλοπερνούν οι μανδαρίνοι. Έως πότε όμως θα τούς ανεχόμαστε;

Πηγή: europeanbusiness.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "