Από τον Ατατούρκ στο Χίτλερ και τον Ερντογάν: Η ευθύνη των Τούρκων για τον ναζισμό

Κατηγορία: Απόψεις Διεθνή


Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες ενός άνευ προηγουμένου ξεσπάσματος της τουρκικής ηγεσίας και ιδιαίτερα του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν κατά Ευρωπαικών κρατών και κυρίως κατά της Γερμανίας.

Η απαγόρευση από τοπικές αρχές στη Γερμανική επικράτεια της παρουσίας και συμμετοχής Τούρκων επισήμων σε προεκλογικές συγκεντρώσεις,προς το σκοπό αλίευσης ψήφων των Τούρκων πολιτών υπερ του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου, έδωσε το έναυσμα για εκτόξευση μύδρων και απαράδεκτων χαρακτηρισμών κατά της Γερμανίας. Ο Ερντογάν και άλλοι Τούρκοι επίσημοι αναφέρονται σε ναζιστικές πρακτικές από μέρους της Γερμανίας.

Είναι γνωστό πως ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος επιδιώκει να αναδειχθεί σε μέγα σουλτάνο, κατά το πρότυπο του Οθωμανού Κόκκινου Σουλτάνου, υπήρξε θαυμαστής του Αδόλφου Χίτλερ, το ύφος και το στυλ του οποίου υιοθέτησε ο Ερντογαν, όπως επίσης και τις ναζιστικές μεθόδους για εξουδετέρωση των αντιπάλων του και εξάλειψη των μειονοτήτων στη χώρα του καθώς και την εφαρμογή του ολοκληρωτισμού στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν, ενώ στοχεύει στην αποκαθήλωση και αποδόμηση του Μουσταφά Κεμάλ – Ατατούρκ, στον οποίο επιρρίπτει ευθύνη για την παραχώρηση εδαφών της Οθωμανικής αυτοκρατορίας με την υπογραφή των γνωστών συνθηκών, κατά το παράδειγμα του Ατατούρκ εγκαθίδρυσε αυταρχική δικτατορία στην Τουρκία με περαιτέρω σκλήρυνση της μετά το ανεπιτυχές πραξικόπημα του Ιουλίου 2016.

Στο αξιόλογο και πολύ κατατοπιστικό βιβλίο του με τίτλο Ατατούρκ και Ναζί, ο ερευνητής συγγραφέας Dr Stefan Ihrig καταδεικνύει την καθοριστική επιρροή του Μουσταφα Κεμάλ πασά – Ατατούρκ στη διαμόρφωση της ναζιστικής σχολής σκέψης. Ιδιαίτερα, ο συγγραφέας αποκαλύπτει το θαυμασμό που ο Αδόλφος Χίτλερ έτρεφε προς τον Ατατούρκ. Δήλωνε μάλιστα ότι ο Κεμάλ υπήρξε δάσκαλος τόσο του Μουσσολίνι όσο και του ίδιου του Χίτλερ!

Για τους Ναζί, αναφέρει ο Dr Irig, η Τουρκία των νεοτούρκων ήταν ο καθοδηγητής της εθνικιστικής και ολοκληρωτικής πολιτικής την οποία οι Ναζί ήθελαν να εφαρμόσουν στη Γερμανία.

Ο ίδιος ο Χίτλερ άντλησε ιδέες από τον Ατατούρκ στη διαμόρφωση του ναζιστικού του κράτους με βάση τα εθνικιστικά, αντιθρησκευτικά, ολοκληρωτικά και μισαλλόδοξα σχέδια του “Τούρκου Φύρερ”, όπως αποκαλούσαν τον Ατατούρκ. Περαιτέρω, ο συγγραφέας αναφέρεται σε δημοσιεύματα του Γερμανικού τύπου του 1933 σύμφωνα με τα οποία “ο εθνικοσοσιαλιασμός του Αδόλφου Χίτλερ και ο τουρκικός κεμαλισμός σχετίζονται στενά μεταξύ τους”.

Οι γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ελλήνων και άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων από την Τουρκία – τα παράσιτα σύμφωνα με τον Ατατούρκ- βρήκαν μιμητές τους Ναζί που στόχευαν στην εξολόθρευση των Εβραίων και άλλων ανεπιθύμητων ομάδων – τα παράσιτα για το Χίτλερ – στη Γερμανία και στις υπό ναζιστική κατοχή χώρες.

Η Τουρκία και οι Τούρκοι ηγέτες είναι οι τελευταίοι που θα μπορούσαν να κατηγορούν την Ευρώπη για ναζιστικές πρακτικές τις οποίες η χώρα τους είναι η πρώτη διδάξασα.

Η Κύπρος βίωσε και εξακολουθεί να βιώνει τη ναζιστική πολιτική και τις μεθόδους που εφαρμόζει η Τουρκία εναντίον του λαού της για σαράντα τρία τώρα χρόνια.

Πηγή: hellasjournal.com

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "