Η υποκρισία είναι ο φόρος που η κακία οφείλει στην αρετή....

Κατηγορία: Απόψεις Αρθρα


Έχει δίκιο ο Τζανακόπουλος. Ποτέ δεν φταίει μόνο ο «βιαστής»...

«Έχω τοποθετηθεί και η ελληνική κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί για τη διαδικασία του αυτοφώρου στην οποία όμως πρέπει να σχολιάσω ότι η διεύθυνση του "Φιλελεύθερου" προσπάθησε κιόλας να την προκαλέσει αρκετά».

Αυτή είναι η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση στη Μόρια η οποία έχει λάβει πλέον διεθνείς διαστάσεις. Όπως και για τη διαδικασία του αυτοφώρου που ακολουθήθηκε κατά τριών δημοσιογράφων του "Φιλελεύθερου" με αφορμή το σχετικό ρεπορτάζ.

Η συγκεκριμένη αντίδραση δεν είναι και η μοναδική, σε ό τι αφορά όσα γράφτηκαν ή ακούστηκαν μετά την μήνυση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου εναντίον επτά δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου και την κράτηση τριών, στο ΑΤ των Εξαρχείων. Υπήρξαν και άλλοι που θεώρησαν ότι "η διεύθυνση του Φιλελεύθερου" υπήρξε προκλητική, αφού μπορούσε να κρυφτεί για να αποφύγει το αυτόφωρο.

Τέτοιες τοποθετήσεις επιδέχονται πολλές ερμηνείες αλλά η ηθική βάση όλων εμπεριέχεται περίπου σ'αυτό που ο λέει ο Τaylor: "Η υποκρισία είναι ο φόρος που η κακία οφείλει στην αρετή"....

Δημιουργεί βεβαίως ερωτηματικά για το πως ερμήνευσε η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας την μήνυση που κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος, προκαλώντας την αυτόφωρη διαδικασία για την σύλληψη των δημοσιογράφων.

Η πρώτη εξήγηση περί "πρόκλησης της διεύθυνσης του Φιλελεύθερου" έχει να κάνει με το δημοσίευμα το οποίο αφύπνισε την κοινή γνώμη και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Και δεν θα μπορούσε παρά να θυμώσει τον ΥΕΘΑ. Επομένως, με το δίκιο του κατέφυγε στον εισαγγελέα...

Μία δεύτερη, μπορεί να απηχεί την υπόθεση ότι το θύμα απολαμβάνει καμιά φορά τις προθέσεις του θύτη και αφήνεται στις διαθέσεις του. Και για αυτό τον προκαλεί περισσότερο.

Η τρίτη και πιο σοβαρή ερμηνεία της τοποθέτησης του εκπροσώπου αφορά στην γενικότερη αντίληψη που έχει αυτή η κυβέρνηση για τους θεσμούς. Στην πραγματικότητα, αυτό που προσπάθησε να πει ο εκπρόσωπος ήταν ότι ο Πάνος Καμμένος ήθελε να δημιουργήσει μόνο εντυπώσεις και οι δημοσιογράφοι τον πήραν στα σοβαρά. Γιατί κανονικά έπρεπε να κρυφτούν, ώστε να του δώσουν την ευχαρίστηση να αισθανθεί την ικανοποίηση του "κυνηγού" που τρομοκρατεί το "θήραμά" του, γιατί γνωρίζει ότι δεν μπορεί να το κατασπαράξει...

Μερικές φορές αισθάνεσαι ότι η υποκρισία είναι η μόνη αξία που καθοδηγεί την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Μια απύθμενη υποκρισία που καθορίζει την πολιτική διαχείριση των πάντων. Είτε αφορά σε πρόσωπα είτε σε καταστάσεις. Ειδικά σε ό τι έχει σχέση με τους θεσμούς και την λειτουργία τους.

Αν επομένως, ήθελε ο κ Τζανακόπουλος να μην δημιουργηθεί ζήτημα με το αυτόφωρο ή με τις μηνύσεις εναντίον του Τύπου, θα έπρεπε να απευθυνθεί στον Πάνο Καμμένο που αναδεικνύεται στον πιο δικομανή υπουργό της Μεταπολίτευσης. Και ταυτόχρονα να μας αποκαλύψει τις αντιδράσεις που υπήρξαν και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για μία υπόθεση που εξέθεσε και γελοιοποίησε την κυβέρνηση.

Οι δημοσιογράφοι του Φιλελεύθερου δεν μπορούσαν παρά να ακολουθήσουν την διαδικασία του αυτοφώρου. Γιατί πολύ απλά αυτοί κάνουν την δουλειά τους και η Δικαιοσύνη την δική της. Χρέος τους είναι να ελέγχουν την εξουσία και όχι να κρύβονται. Αλλά και η ίδια πρέπει να γνωρίζει  ότι από τη στιγμή που αποφασίζει να χρησιμοποιεί τους θεσμούς για μικροκομματικές ή προσωπικές επιδιώξεις, θα υποστεί και την δημόσια κρίση.

Εκτός των άλλων, οι εθνικές και διεθνείς διαστάσεις που επέφεραν τα ερωτήματα του δημοσιεύματος κατέδειξαν ότι η "πρόκληση" δεν έπρεπε να επιφέρει μηνύσεις αλλά το ενδιαφέρον της κυβέρνησης, προκειμένου να διερευνήσει το θέμα της διαχείρισης των κονδυλίων στο Προσφυγικό.

Με λίγα λόγια, ο κ. Τζανακόπουλος πρέπει να γνωρίζει ότι η κυβέρνησή του μπορεί να κάνει πλάκα με τους θεσμούς αλλά η δημοσιογραφική απάντηση θα είναι πάντοτε αδιαπραγμάτευτα και προκλητικά σοβαρή!

Ανδρέας Ζαμπούκας

Πηγή: liberal.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "