Πέσμου που πουλάνε ήθος να σου πάρω ένα – «Ο Κατρούγκαλος, οι ελίτ και ο Στέφ. Μάνος»

Κατηγορία: Απόψεις Αρθρα


Αποκαλυπτήρια του ήθους, του ύφους, της ηθικής και της ιδεολογίας της εξουσίας. Πολλοί απόρησαν και ενοχλήθηκαν με την παρατήρηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών κ. Γ. Κατρούγκαλου στο Φόρουμ των Δελφών, όταν είπε ότι ο ίδιος και το κόμμα του «εκπροσωπούν τον λαό και όχι την ελίτ» που συμμετείχε στην εκδήλωση.

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Ο Στέφανος Μάνος, την Κυριακή 4 Μαρτίου, σε ένα ευρηματικό άρθρο του στην Καθημερινή, αναρωτιέται στην ουσία πώς συμβαίνει και το αίσθημα της ντροπής απουσιάζει από τους ανθρώπους της κυβέρνησης των Συριζανέλ. Εξηγεί δε την απουσία αυτή λόγω ενός φαρμάκου που η Novartis προσφέρει στα μέλη της κυβέρνησης για να μην ντρέπονται. Πρόκειται βέβαια για μία φανταστική προσέγγιση του θέματος των διώξεων που επιχειρεί η κυβέρνηση κατά των πολιτικών της αντιπάλων.

Με τις παρατηρήσεις που ακολουθούν, θα αποδείξουμε ότι ο κ. Γ. Κατρούγκαλος είναι απολύτως σύμφωνος με αυτά που πιστεύει και άρα καλώς είπε αυτά που τού καταλογίζουν σχολιαστές αλλά και συνάδελφοί του. Ο δε Στέφανος Μάνος καλώς επισημαίνει την έλλειψη ντροπής στους Συριζανέλ, πλην όμως αυτή δεν είναι αποτέλεσμα φαρμακευτικής αγωγής αλλά ενός βαθύτατα ριζωμένου συναισθήματος, εξαιρετικά επικίνδυνου κατά τα λοιπά. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι η πραγματικότητα.

Ο κ. Γ. Κατρούγκαλος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και δικηγόρος, είναι προφανές ότι στα φοιτητικά του χρόνια ξεφύλλισε κάποια μαρξιστικά-λενινιστικά φυλλάδια, από τα οποία θα διδάχθηκε τρόπους κατάληψης της εξουσίας και παραμονής σε αυτήν. Κατά συνέπεια, τα όσα είπε στο Φόρουμ των Δελφών ανταποκρίνονται πλήρως στο ιδεολογικό του σύμπαν και στους τρόπους άσκησης της πολιτικής που αυτό τού υπαγορεύει.

Υπό αυτήν την έννοια, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θεωρεί τον εαυτό του ως μέλος της κατά Λένιν πρωτοπορίας, η οποία, έστω και δια της απάτης, πήρε εντολή από 2,5 Έλληνες στους 10 να «σώσει τον λαό». Κατά τον κ. Γ. Κατρούγκαλο, στην εντολή αυτή συμπεριλαμβάνεται και η εξόντωση των ανθρώπων του παλαιού καθεστώτος, οι οποίοι επέβαλλαν στον λαό μνημόνια και άλλα δεινά.

Αυτοθεωρούμενος, λοιπόν, ο κύριος αναπληρωτής υπουργός ως εκπρόσωπος του λαού –τον οποίον μάλλον περιφρονεί βαθύτατα, όπως εξάλλου και ο Λένιν– δεν μπορεί παρά να τρέφει αισθήματα απαρέσκειας για την ελίτ. Παρά το γεγονός, βέβαια, ότι είναι μέλος της.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι φαιοκόκκινοι πολιτικοί σχηματισμοί, όπως αυτός που σήμερα βρίσκεται στην εξουσία, δεν έχουν κανέναν απολύτως ηθικό φραγμό. Είναι βαθύτατα αντιδημοκρατικοί και αντιφιλελεύθεροι και κατά βάθος μισούν την κοινωνία. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που αρέσκονται να καλλιεργούν το μίσος, το οποίο είναι και η βασική πρώτη ύλη της πολιτικής τους ύπαρξης.


Κατ’ επέκταση, οι άνθρωποι που εκπροσωπούν πολιτικούς σχηματισμούς μίσους και αυταρχισμού, είναι αδιανόητο να διαθέτουν και ίχνη συναισθήματος ντροπής. Όπως υποστηρίζουν πολλοί ψυχολόγοι, η ντροπή είναι υποδηλωτική, μεταξύ άλλων, και μιας κάποιας ενοχής –συναίσθημα ανύπαρκτο στο επίπεδο των Συριζανέλ. Πώς μπορούν να αισθάνονται ντροπή και ενοχές άνθρωποι που, για να αναρριχηθούν στην εξουσία, εξαπάτησαν συνειδητά και με προμελέτη τον ελληνικό λαό σε μία περίοδο βαθύτατης κρίσεώς του;

Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι οι Συριζανέλ είχαν και ένα βολικό άλλοθι για να ενεργήσουν με αυτόν τον τρόπο. Η τελευταία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (2007-2009) και το ΠΑΣΟΚ του Γ.Α. Παπανδρέου στην συνέχεια είχαν προετοιμάσει το έδαφος έχοντας δημιουργήσει και τις ιδανικές προϋποθέσεις. Αν το 2009 είχε σχηματιστεί στην Ελλάδα μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να διαχειριστεί την κρίση, όπως συνέβη τρόπον τινα τον Ιανουάριο 2012, η χώρα σήμερα θα βρισκόταν εκτός μνημονίων. Πιθανότατα δε, ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα βίωνε αυτή την θύελλα του φαιοκόκκινου λαϊκισμού που απειλεί το μέλλον της σε έναν κόσμο που αλλάζει.

Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι Συριζανέλ δεν είναι συνασπισμός κομμάτων αρχών, που υπεύθυνα αναλαμβάνουν την διαχείριση της εξουσίας στο πλαίσιο δημοκρατικών κανόνων. Οι Συριζανέλ είναι ευκαιριακός συνασπισμός ανθρώπων διψασμένων για εξουσία και αποφασισμένων για όλα προκειμένου να παραμείνουν σε αυτήν. Αυτός είναι και ο λόγος που κάνει το σημερινό κυβερνητικό μόρφωμα εξαιρετικά επικίνδυνο, φοβερά ανήθικο και απίστευτα θρασύ, άρα χωρίς αιδώ.

Η διαπίστωση αυτή, ωστόσο, δεν απαλλάσσει των ευθυνών τους τα δύο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα από το 1974 έως το τέλος τού 2014 και που, ως εκ τούτου, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις της χρεοκοπίας. Τα κόμματα αυτά όχι μόνον έχουν εθνικό καθήκον να παραδεχτούν και να αναγνωρίσουν τα λάθη τους, αλλά και να προτείνουν κοινές μεταρρυθμιστικές λύσεις για έξοδο από την κρίση και είσοδο στον δρόμο της ανάπτυξης.

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, η Ελλάδα έχει ανάγκη των ελίτ της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς –που όντως έχουν και τις γνώσεις, αλλά και την απαιτούμενη τεχνογνωσία για να ανοίξουν στην χώρα την πόρτα του 21ου αιώνα. Την ώρα που στην Ιταλία οι δυνάμεις του λαϊκισμού και του αντιευρωπαϊσμού απειλούν 60 και πλέον χρόνια ευρωπαϊκού γίγνεσθαι, η Ελλάδα θα μπορούσε, από πρόβλημα, να γίνει αφετηρία λύσεων και για μιαν άλλη Ευρώπη.

Eιδική αλοιφή «gel» της NOVARTIS χρησιμοποιούν οι Συριζαίοι για να μην ντρέπονται!

Mια “αποκάλυψη”-βόμβα κάνει ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος με άρθρο του στην Καθημερινή. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό οι Συριζαίοι (από τον πρωθυπουργό έως τους βουλευτές και τα στελέχη του) χρησιμοποιούν ένα μυστικό σκεύασμα-αλοιφή σε μορφή gel της NOVARTIS για να μην ντρέπονται. Πρόκειται για το μυστικό φάρμακο της μη ντροπής!

Ακολουθεί η απίστευτη αποκάλυψη του πρώην υπουργού…

Στην κοινή γνώμη επικρατεί η άποψη ότι οι αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό καταφεύγουν σε απαγορευμένες ουσίες που ενισχύουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους. Για μερικούς είναι αλήθεια. Οι έλεγχοι έχουν πολλαπλασιαστεί και έτσι πολλοί «άτιμοι» αθλητές εντοπίζονται και τιμωρούνται.

Το πρόβλημα θα ήταν ανεκτό αν περιοριζόταν σε λίγους μωροφιλόδοξους αθλητές. Δυστυχώς, επεκτείνεται και σε αθλητικές ομοσπονδίες και κρατικές οντότητες που αναζητώντας τη διάκριση καταπατούν τα δικαιώματα όλων των άλλων, ταΐζοντας τους αθλητές τους με απαγορευμένες ουσίες προκειμένου να επιτύχουν ό,τι δεν μπορούν να επιτύχουν η φύση και η ανθρώπινη προσπάθεια.

Η διεθνής αθλητική κοινότητα οργανώθηκε για να αντιμετωπίσει τη μάστιγα του ντόπινγκ και έγινε πολύ αυστηρή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ο ντροπιαστικός αποκλεισμός της Ρωσίας από τους τελευταίους Χειμερινούς Ολυμπιακούς λόγω των πολλών κρουσμάτων ντόπινγκ των αθλητών της στους προηγούμενους Ολυμπιακούς, που κατέτειναν στην εξοργιστική εξαπάτηση των υπολοίπων αθλητών.

Οι απατεώνες αθλητές κερδίζουν και οι νίκες τους και τα ρεκόρ τους μετράνε, εκτός αν τους εντοπίσουν. Δεν είναι εύκολο, για τον μη ειδικό όπως είμαι εγώ, να καταλάβει ποιος παίρνει και ποιος δεν παίρνει απαγορευμένες ουσίες. Χρειάζονται συστηματικοί και επανειλημμένοι έλεγχοι, που έχουν αρχίσει να γίνονται προκειμένου να εντοπιστούν οι παραβάτες.

Θυμάμαι, όμως, παραδείγματα αθλητών που κυριαρχούσαν, ανεξήγητα για πολλά χρόνια, πριν αποκαλυφθεί ότι η κυριαρχία τους οφειλόταν σε ουσίες. Και μπορεί να αποκαλυπτόταν ο ντοπαρισμένος αθλητής και να του αφαιρούνταν οι διακρίσεις, αλλά κανείς δεν μπορούσε να δώσει την ικανοποίηση της νίκης στον δεύτερο, που μάθαινε ότι ήταν πρώτος μερικά χρόνια μετά τους αγώνες.

Θα αναρωτηθείτε τι μ’ έπιασε και γράφω για το ντόπινγκ. Θα σας το εξηγήσω. Ελπίζω να με καταλάβετε.

Στις 26 Φεβρουαρίου η Ρέα Βιτάλη έγραψε στο Protagon ένα άρθρο με τίτλο «Ο Π.Κ. και η αναπηρία της μη ντροπής». Μελετώντας τον Π.Κ. απορεί η κ. Βιτάλη «πώς διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη αναπηρία που μπορεί να ζήσει άνθρωπος. Το να μη ντρέπεται».

Θυμήθηκα ένα περιστατικό με τον Γεώργιο Ράλλη. Αρχές 1981, πρωθυπουργός ο Ράλλης και εγώ νεαρός υπουργός Βιομηχανίας και Ενέργειας. Οι δυο μας, μόνοι στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή.

Η συζήτηση για τον Ανδρέα Παπανδρέου. «Ξέρετε κ. Μάνο σε τι οφείλεται η δύναμη του Παπανδρέου;», με ρώτησε και εγώ περίμενα αμίλητος να μου πει. «Δεν ντρέπεται!» Τότε, πριν από 37 χρόνια, δεν έδωσα τόση σημασία στο τι μου είπε ο Ράλλης. Με τα χρόνια όμως κατάλαβα ότι πράγματι το να μη ντρέπεσαι δεν είναι αναπηρία αλλά το κρυφό όπλο για να κερδίζεις τους πολιτικούς σου αντιπάλους. Το γνωρίζω, έχω χάσει από τέτοιους.

Παρακολουθώ τον ΣΥΡΙΖΑ και έχω την εντύπωση ότι η «αναπηρία της μη ντροπής», που περιγράφει η κ. Βιτάλη, έχει εξαπλωθεί σε όλο το κόμμα. Δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός που αραδιάζει, με τη μεγαλύτερη άνεση, τα μεγαλύτερα ψέματα, αλλά και όλοι οι υπουργοί του και οι βουλευτές το ίδιο.

Ολοι αυτοί δεν είχαν τον παραμικρό ενδοιασμό ή συστολή να παραπέμψουν 10 επιφανείς αντιπάλους τους σε προανακριτική επιτροπή της Βουλής στηριγμένοι σε έωλες κατηγορίες.

Παρακολουθώντας τον πρωθυπουργό να αγορεύει υποστηρίζοντας την παραπομπή, μεταξύ άλλων, του πρώην υπηρεσιακού πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου του ΣτΕ αναρωτιόμουν: «Μα καλά, δεν ντρέπεται;». Και στη συνέχεια όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ντροπή, ψήφισαν για την παραπομπή του.

Τα σκεφτόμουν όλα αυτά και κάπως τάραξαν τον ύπνο μου. Ενας περίεργος εφιάλτης. Θα τον περιγράψω πριν τον ξεχάσω. Η Novartis, ο μεγάλος ελβετικός κολοσσός, είχε ενοχληθεί πάρα πολύ από τις συμβουλές της τρόικας όπως εφαρμόστηκαν από τους κ. Λοβέρδο και Γεωργιάδη όταν ήταν υπουργοί. Αποφάσισε λοιπόν να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα για να τους εξοντώσει πολιτικά έστω και αν με τον τρόπο αυτό υφίστατο και η ίδια μερικές ζημιές.

Σημασία για τη Novartis έχει να μη τους ξαναβρεί μπροστά της όταν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία. Συνεργάζεται λοιπόν με την κυβέρνηση όσο χρειάζεται για να τη διευκολύνει να κατασκευάσει κατηγορίες εναντίον των αντιπάλων της.


 

Σε όλες τις χώρες όπου η έρευνα των Αμερικανών αποκάλυψε τις πρακτικές της Novartis, της επεβλήθησαν πρόστιμα. Οχι στην Ελλάδα. Επειδή ακριβώς συνεργάζεται.

Το δεύτερο σκέλος του προγράμματος της Novartis είναι πολύ πιο φιλόδοξο και στηρίζεται σε τεχνολογίες αιχμής που έχει αναπτύξει σε μυστικά εργαστήρια στις Ινδίες με χρηματοδότηση της κομμουνιστικής Κίνας. 

Εκεί λοιπόν έχουν φτιάξει μια αλοιφή σε μορφή gel για τη «μη ντροπή» για δερματική χρήση, που διαθέτουν δοκιμαστικά και μυστικά με το όνομα Skamloes, σε δοσιμετρικό δοχείο πολλαπλών δόσεων (60g) με δοσιμετρική αντλία σταθερού όγκου. 

Η συνιστώμενη δόση του Skamloes είναι 3g που εφαρμόζεται άπαξ εβδομαδιαίως το πρωί την ίδια περίπου ώρα. Κάθε αντλία Skamloes επαρκεί για 20 εβδομαδιαίες δόσεις. Το μειονέκτημα είναι το κόστος.

Η Novartis διαθέτει το Skamloes σε επιλεγμένους πελάτες (κατόπιν αδείας της κινεζικής κυβέρνησης) στην τιμή των 1.400 ευρώ ανά αντλία. Οποιος εφαρμόζει το Skamloes στο σώμα του, τον πρώτο μήνα δεν αντιλαμβάνεται αλλαγές, στη συνέχεια όμως αποκτά την αυτοπεποίθηση της μη ντροπής. Σε δύο μήνες είναι πια άπιαστος. Ψεύτης, αναίσθητος, πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Τις δυνατότητες του Skamloes στην Ελλάδα αντελήφθη από το 2014 η κινεζική κυβέρνηση που είχε υποστηρίξει την ανάπτυξή του Skamloes. Ανέθεσε στον Captain Fu, CEO της COSCO, να προσφέρει στον πρωθυπουργό 1.500 αντλίες Skamloes που θα έφθαναν για τους βουλευτές και τα στελέχη του πρωθυπουργικού γραφείου για περίπου τρία χρόνια.

Ετσι εξηγείται πως όλοι οι Συριζαίοι βουλευτές, χωρίς εξαίρεση, ψήφισαν για την παραπομπή χωρίς οποιοδήποτε αξιόπιστο στοιχείο του κ. Πικραμμένου, του κ. Σαμαρά και των 8 πρώην υπουργών. Ψήφισαν υπό την επήρεια «μη ντροπής» του αγνώστου σκευάσματος Skamloes της Novartis. Δεν γνωρίζω τι συμβαίνει όταν κάποιος διακόψει την εφαρμογή του Skamloes.

Θα δούμε τώρα με την κ. Αντωνοπούλου. Οταν τελειώσει η αντλία της. Ισως της έχει δώσει άλλη μία δόση ο κ. Τσίπρας ως δώρο αποχαιρετισμού. Για να έχει στην Αμερική, ποιος ξέρει.

Στις εκλογές θα πρέπει να προσέξει η Ν.Δ. και να καταγγείλει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά διεθνώς, ότι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ μετέχουν στις εκλογές έχοντας προετοιμαστεί με Skamloes, το φάρμακο της «μη ντροπής» της Novartis που καθιστά τον εκλογικό αγώνα άνισο.

Δυστυχώς, η κομμουνιστική Κίνα στηρίζει τον κομμουνιστικό ΣΥΡΙΖΑ με την ελπίδα ότι μέσω του λιμανιού η ελληνική κυβέρνηση θα επιτρέψει στην Κίνα να διεισδύσει στρατηγικά στην Ευρώπη. Χωρίς την έγκριση της Κίνας η Novartis δεν θα χορηγούσε τις αυξημένες δόσεις Skamloes που απαιτούνται για τον εκλογικό αγώνα.

Ελπίζω να αντιλαμβάνεστε ότι κατά τη διάρκεια ενός εφιάλτη φαντάζεται κανείς φανταστικά πράγματα που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Ολα όσα περιέγραψα είναι φανταστικά.

Ζητώ συγγνώμη από τους ανθρώπους των οποίων τα ονόματα ενέπλεξα. Προέκυψαν στον εφιάλτη και δεν ήξερα πώς να τους κρύψω.

Το μόνο που δεν είναι φανταστικό είναι το ανεξήγητο γεγονός της γενικευμένης «μη ντροπής» στον ΣΥΡΙΖΑ που άλλοι, καταλληλότεροι από εμένα, οφείλουν να εξηγήσουν.

Πηγή: kourdistoportocali.com

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "