Στο προτεκτοράτο της μ@λ@κί@ς…

Κατηγορία: Απόψεις Αρθρα


του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ καταστροφές στην Μάνδρα Αττικής; Πλημμύρισε η μεγίστη βλακεία των μπαζωμένων ρεμάτων! Τί να πεις σε όσους χάθηκαν και στους άλλους, που χάσανε το βιος; Τις άπειρες ηλιθιότητες, που ξεστομίζουν στα Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης (Μ.Μ.Ε.) βαποράκια, κατ΄ ευφημισμό δημοσιογράφοι; Καλά να πάθουμε! Τέτοιοι, που είμαστε! Έχουμε και τις πλημμύρες, που μας αξίζουν! Μια ακόμα φορά όλοι, ανεξαιρέτως, συνένοχοι στο κατάντημά μας. Κάνανε ενός λεπτού σιγή στο Καραΐσκάκη στον αγώνα Ολυμπιακού με τον Λεβαδειακό. Επιδεικτικά καθίσαμε στην θέση μας, να μη νομιμοποιήσουμε την εγκληματική βλακεία των μπαζωμένων ρεμάτων και του πολέμου προς την μητέρα Φύση. Προτιμήσαμε το άσμα του πατριάρχη Μάρκου Βαμβακάρη «Η πλημμύρα», όταν το τραγούδι ήταν το μελωδικό χρονογράφημα της ζωής κι όχι κολαούζος της ποικίλης καταναλωτικής σαβούρας, που σερβίρει ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός επενδύοντας ιδιαίτερα στην καταστροφή:

«Με τη φετινή πλημμύρα, όρη και βουνά επήρα

είδα μάνα να φωνάζει, και βαρειά ν’ αναστενάζει.

- Το μωρό, το μικρό, το παιδί μου

σώσε μου το και πάρ’ τη ζωή μου!

Έπεσα για να το σώσω, κόντεψα να μη γλιτώσω.

Με παράσυρε το ρέμα, μάνα μου δεν είναι ψέμα.

- Γεια σου Μάρκο μου ντερβίση! 

Μέσ’ το ρέμα κολυμπούσα, να το σώσω δεν μπορούσα.

Μόλις βγήκα στη στεριά δυο παιδιά και μια γριά.

Σ’ ένα δέντρ’ ανεβασμένοι, εγλυτώσαν οι καϋμένοι.

Περιστέρι και Μοσχάτο, τα `καν’ όλα άνω κάτω,

Καμίνια και Αγιά Σωτήρα, τα `πνιξ’ όλα η πλημμύρα».

Τί άλλαξε από το 1934, που γράφτηκε, για την πλημμύρα εκείνης της χρονιάς, όπως την περιγράφει ο Μάρκος και η Μαρίτσα Πανδρά; Τίποτα απολύτως, χειροτέρεψαν όλα! Μόνη αλλαγή η μαζική ηλιθιότητα! Άλλο πάλι αυτό! Καταστροφή σε απευθείας μετάδοση, με κάμερες, φτηνιάρικη θλίψη για τους βολεμένους στους καναπέδες. Δεν υπάρχει εισαγγελέας να απαγορεύσει την πρόσβαση Μ.Μ.Ε. σε ακτίνα χιλιομέτρου από κάθε τραγικό συμβάν και η μόνη έγκυρη ενημέρωση να βγαίνει κάθε μισή ώρα από αρμόδιους στα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Δεν καταλαβαίνουμε, πότε προλαβαίνουν οι Αρχές να κάνουν διάσωση και άλλα κοινωνικά έργα, όταν παίρνουν παρτούζα τα τηλεοπτικά βοθροκάναλα!

Τί αξία έχει το κοινωνικό έργο, μπρος στην τρομοκράτηση του όχλου; Καταστροφή σε απευθείας μετάδοση με πλημμύρα χυδαίων διαφημίσεων. Και τί φρασεολογία; Στις 20 λέξεις οι πέντε είναι θεομηνία! Μόλις πέσει βροχούλα στα μπαζωμένα ρέματα γίνεται... δευτέρα παρουσία. Έπειτα ακούς με κάθε γεγονός: Σοκαριστικό, συνταρακτικό, θρήνος, τραγωδία! Κι ο κύκλος κλείνει με μοναδικές ερωτήσεις. Πάνε τα πιθηκάκια, που παριστάνουν δημοσιογράφους στην κηδεία θυμάτων και ρωτάνε περισπούδαστα; Πώς νοιώθετε (που θάβετε τον γιο σας); Άφατη χαρά!- περιμένουν ν΄ ακούσουν την απάντηση;

*************

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ διεξήχθησαν και είχαμε μεγάλη σκασίλα να μάθουμε πώς θα πλασαριστούν όλοι οι αποτυχημένοι σωτήρες, παυθέντες και μη συνταξιοδοτηθέντες από το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑ.ΣΟ.Κ., το οποίο μετηλάγην εις ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά επειδή και ο τελευταίος τελειώνει οσονούπω, έπαιξε κατά κάλλιστο τρόπο τον ρόλο, που του ανάθεσαν τα ξένα αφεντικά, το σύστημα εξουσίας κάνει τα κουμάντα για διάδοχες καταστάσεις στο θαλαμοφυλάκειο της Γκραικυλίας! Δεν θα ήμασταν συνωμοσιολόγες Κασσάνδρες, αν δεν σας λέγαμε τί παίζει προσεχώς! Ο Αμερικανικός Ιμπεριαλισμός και τα τσιράκια του στρώνουν το έδαφος, πάλι με την θεωρία των εναλλακτικών σεναρίων.

Αφήνει να τρέξουν όσο το δυνατόν πιο πολλά άλογα στον στίβο με τα γιουσουφάκια της εξάρτησης και της σκλαβιάς και όποιο επικρατήσει, φυσικά πάντα με την ξένη επιφοίτηση! Μετά τον άνευ Τσίπ(ρ)ας δοσίλογο φαίνεται ότι έρχεται η σειρά του Κούλη να κάνει θητεία θαλαμοφύλακα στου Μαξίμου. Μετά Κούλη προετοιμάζουν το έδαφος για το ποιοι θα πάρουν το δακτυλίδι στην Αποικία. Στην καθαρή Δεξιά θα παίξουν ο Κώστας Καραμανλής (τζούνιορ) και ο Κώστας Μπακογιάννης. Τζάμπα θαρρείτε στήθηκε το παραμύθι της τρομοκρατικής οργάνωσης 17ης Νοέμβρη από τα ξένα αφεντικά; Θα βγάλουν κι άλλους, πολλούς λαγούς από το... καπέλο τους οι ξένοι επικυρίαρχοι. Α, να μην το ξεχάσω και λέτε μετά ότι δεν σας ενημέρωσα: Γνωστή τηλεπαρουσιάστρια στα ως άνω εναλλακτικά σενάρια προπονείται (όχι πάντως από την... CIA) ως μέλλουσα κυρία πρωθυπουργού (θαλαμοφύλακα)! Στην άλλη όχθη του δικομματισμού τ΄ αφεντικά εκτιμούν ότι με τόσα φρικτά οικονομικά μέτρα, που πήρε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., δεν θα βρει την ψήφο του. Για αυτό προετοίμασαν το Τσι(π)ράκι τους, να πάρει με το παραμύθι της αριστεράς τα σκληρά μέτρα, που δεν θα τολμούσε άλλος, και να τον στείλουν στον διάβολο, αν δεν μπορεί να επιβιώσει πολιτικά, που είναι το πιο πιθανό.

Τί πιο εύκολο στην άλλη, την πιο σκληρή, λόγω αριστερού φερετζέ, Δεξιά, να γίνει μια ακόμα μετάλλαξη ΠΑΣΟΚικής υφής. Έτσι τα ξένα αφεντικά μαζέψανε όλα τα γκρουπούσκουλα, τα λιμά του ΠΑΣΟΚ, να συγκροτήσουν νέο πολιτικό φορέα, δέος αντίπαλο στην Ν.Δ. Στους δυο Κώτσους της πούρας Δεξιάς βγαίνει το δίδυμο Φώφη - Νικόλα. Η πρώτη, χωρίς το όνομα και τις πλάτες του πατέρα, δεν θα την ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας της. Δεν θα γίνει θαλαμοφύλακας η Φώφη! Θα μείνει εφεδρεία του συστήματος και μεταβατικό στάδιο ώστε να δώσει την σκυτάλη στον Νικόλα Ανδρουλάκη. Αυτός με καναδυό κοπέλια του ίδιου χώρου, θα συναγωνιστεί μετά το 2020 τόσο για το εσωκομματικό χρίσμα, όσο και για το θαλαμοφυλίκη της Γκραικυλίας. Και όποιο από τα άλογα τρέξει καλύτερα, θα κάτσει στην καρέκλα. Για να μη λέτε ότι δεν σας ενημερώνουμε...

*************

Ο «ΡΟΥΒΙΚΟΝΑΣ» ΜΠΗΚΕ ανενόχλητος στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας λες και πήγε στο Ζάππειο! Πόσο στημένες, εκτός από χαζές είναι οι προβοκάτσιες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., πόσο δικά τους είναι τα «παιδιά», που παίρνουν μέρος; Παντελής έλλειψη πρωτοτυπίας και αισθητικής ακόμα και στις προβοκάτσιες. Ως δημοσιογραφικοί «τρόφιμοι» για πάνω από 25 χρόνια στο «Πεντάγωνο» της Μεσογείων γνωρίζουμε τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ιδίως με τις νέες πύλες εισόδου μετά το 2007. Αλλά τα «παιδιά» είναι φιλοξενούμενα και σύμφωνα με τον Ξένιο Δία στον προσκεκλημένο δείχνεις τον καλύτερο εαυτό! Θυμηθήκαμε τότε, που συνεργαζόμασταν με περιοδικά στρατιωτικά, γύρω στο 1995, δεχθήκαμε τηλεφώνημα από υψηλόβαθμο απόστρατο αξιωματικό. Μας είπε ότι δεν υπάρχει επαρκή ασφάλεια στα κτίρια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ότι έκανε πείραμα: Μπήκε απαρατήρητος στον όρχο οχημάτων και άφησε από κάτω από αυτοκίνητο ένα «ύποπτο» δέμα, που περιείχε μόνο χαρτιά, πλην θα μπορούσε να είναι και βόμβα.

Δεν τον πιστέψαμε λέγοντας ότι μπήκε χωρίς έλεγχο, ως πρώην αξιωματικός –αν δεν απατά η μνήμη ταξίαρχος ε.α.- τον γνώριζαν πρώην συνάδελφοι. Απάντησε ότι σε 3 μέρες θα στείλει συνεργάτη και μεταξύ 12 – 2 το μεσημέρι, θα αφήσει κουτί με σοκολατάκια συσκευασμένο να μοιάζει με βόμβα. Να πάτε να το βρείτε κάτω από τα αυτοκίνητα, που παρκάρουν στην πύλη Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Σημειωτέον, εκεί ήταν τότε η είσοδος για τον Υπουργό, τον Αρχηγό Γ.Ε.Ν. και συνεργάτες τους. Πάλι δεν πιστέψαμε, αλλά πήγαμε να δούμε. Πράγματι κάτω από αμάξι, όπως είχε πει, υπήρχε κουτί με σοκολατάκια, σαν... βόμβα. Από τότε κύλησε νερό στις όχθες του Ρουβίκωνα, ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, νέες πύλες εισόδου, μπάρες για αυτοκίνητα, φράγματα για επίδοξους τρομοκράτες, αίθουσες με ουρές επισκεπτών, προκειμένου να πάρουν άδεια εισόδου. Οι στρατιωτικοί συντάκτες, που είχαν ξεχάσει την κάρτα εισόδου, δεν περνούσαν, αν δεν έστελνε στην πύλη γραπτή εντολή το γραφείο τύπου. Αστακός το «Πεντάγωνο», αλλά τα... παιδιά ήταν φιλοξενούμενα για να δώσουν προβοκατόρικη παράσταση. Θέατρο είναι όλα στον καπιταλισμό με στόχο τον όχλο!

*************

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ λέγεται η τελευταία μόδα. Κάθε βιζιτού, που σέβεται εαυτόν και το αιδοίο της, βγαίνει σε κανάλια και δηλώνει ότι μια φορά κι ένα καιρό υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον τάδε σκηνοθέτη, τον συνάδελφο, ή τον τυροπιτά της γειτονιάς, όπου εδρεύει το στούντιο, όπου ασκεί το αρχαιότερο επάγγελμα! Όλες οι πολυγαμημένες, στραβογαμημένες και αγάμητες πενηντάρες βιζιτούδες, συναγωνίζονται, να κερδίσουν το... δεκάλεπτο δημοσιότητας. Πιπεράτες ιστορίες, που ακόμα κι όσες είναι αληθινές, μυρίζουν μούχλα. Όλα έρχονται στην Γκραικυλία κακέκτυπα, αδύνατο να υπάρξει εξαίρεση. Μέχρι πρωτοκλασάτη, από τζάκι πολιτικός, βγήκε να το παίξει θέση υποψήφιας βιασμού, που τον αντιμετώπισε δίνοντας χαστούκι. Πάντως, ρε πατριώτες, ομολογώ την αμαρτία και το κρίμα στον λαιμό σας. Μα τον (ανύπαρκτο) θεό, με την εν λόγω κυρία δεν θα πήγαινα ποτέ, ούτε στα νιάτα της κι ας είχα είκοσι χρόνια να δω γυναίκα! Προτιμότερα τα πέντε ορφανά της χή(ει)ρας!

Σιτεμένες «ενζενί» δίνουν τάχα στην τηλοψία πρωινάδικων και άλλων εκπομπών σαβούρας και ξεφτίλας γαργαλιστικές λεπτομέρειες. Με βίασε ο τάδε να μου δώσει ρόλο! Εσύ κοπέλα μου, πού πήγες να κάνεις καριέρα από το κρεβάτι; Πόσες, άραγε, επικύψεις κι άλλες ασκήσεις γαλλικής γυμναστικής; Αποτυχημένες καρακαηδόνες συν ξεχασμένες αδελφούλες του ελέους, ποζάρουν βιασμένες και κακοποιημένες, επειδή... πουλάει. Καλύπτεται έτσι και το αληθινό και ουσιαστικό πρόβλημα των ανισοτήτων των φύλων, της οικογενειακής βίας και τ’ άλλα συναφή φρούτα του καπιταλισμού. Όλα στην λαμπερή βιτρίνα του τίποτα. Στο Χόλιγουντ διάσημοι ηθοποιοί, σκηνοθέτες, παραγωγοί, υπάλληλοι της βιομηχανίας της ηλιθιότητας έχουν ρετσινιά «βιαστή». Με τριάντα, πενήντα χρόνια καθυστέρηση, ακόμα και οι εις τα θυμαράκια ευρισκόμενοι εδώ και δεκαετίες. Ποιος έχασε την τσίπα να την βρούνε τα εξ επαγγέλματος πορνίδια, όχι μόνο στο κορμί, αλλά πρωτίστως στον εγκέφαλο!

23 Νοεμβρίου 2017

Πηγή: mousapolytropos.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "