Η διπλή ζημιά της διγλωσσίας των Κυβερνητικών εταίρων

Κατηγορία: Απόψεις Αναλύσεις


Και πριν Αλέξης Τσίπρας φωνήσαι («δεν θα ανεχθώ άλλη διγλωσσία») τρις, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έβγαλε μια διγλωσσία -μετά συγχωρήσεως- να! Την ώρα που ο πρωθυπουργός έδινε συγχαρητήρια «στον φίλο μου Ζόραν Ζάεφ» διότι «η αποψινή ψήφος είναι ένα μεγάλο βήμα για την κοινή μας επιτυχία, ένα μεγάλο βήμα για ένα ειρηνικό μέλλον ευημερίας των λαών μας» ο κ. Πάνος Καμμένος ντρεπόταν: «Ποιός θα φανταζόταν ότι στην Ευρώπη των αξιών και της δημοκρατίας οποίος δεν ψηφίζει κατά τις εντολες προφυλακίζεται και οποίος συμμορφώνεται παίρνει μπόνους 2.000.000 ευρώ μαύρο χρήμα. Ντρέπομαι...»

Βεβαίως ο κ. Τσίπρας έκανε το tweet του αγγλιστί και ο κ. Καμμένος στα ελληνικά. Έλα όμως που στην εποχή των ανοιχτών συνόρων και των ηλεκτρονικών επικοινωνιών δεν ισχύει το δόγμα του 19ου αιώνα που διακήρυξε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός. Δεν μπορεί δηλαδή «Από δω και στο εξής όποιος εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό, θα βρίσκεται εκεί με το καπέλο της εθνικής γραμμής (…) στο εσωτερικό βεβαίως, ο δημόσιος διάλογος είναι στοιχείο της δημοκρατίας και είναι απολύτως σεβαστό».

Όλα μεταφράζονται και ταξιδεύουν με την ταχύτητα του φωτός. Γι' αυτό και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, Μίλε Μποσνιακόφσκι δήλωσε ότι ο Έλληνας υπουργός διασπείρει  λόγο για fake new που έχουν διαψευστεί επισήμως.

Αυτό που δεν κατάλαβε ο κ. Τσίπρας είναι δεν μπορείς να έχεις σύνορα στην εκφορά του λόγου. Δεν μπορεί να υπάρχει διγλωσσία εσωτερικού κι ενιαία εθνική γραμμή εξωτερικού. Δεν μπορεί να χωρέσουν δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, η εθνική γραμμή του ιδίου και η αντεθνική του κ. Καμμένου.

Το άλλο επίσης που δεν κατάλαβε ο πρωθυπουργός είναι η ακροδεξιά ζημιά που κάνει ο κ. Καμμένος στο εσωτερικό ακροατήριο. Εκτοξεύοντας αστοιχείωτες καταγγελίες περί χρηματισμού όσων στήριξαν τον φίλο του πρωθυπουργού κ. Ζόραν Ζάεφ, παγιώνεται η ακροδεξιά αντίληψη ότι η πολιτική είναι υπόθεση σκοτεινών συμφερόντων που εξαγοράζουν πολιτικούς με 2 εκατ. ευρώ στα Σκόπια.

Το ερώτημα των αφελών στα καφενεία όλης της χώρας προκύπτει αβίαστα: οι δικοί μας βουλευτές πόσα θα πάρουν για να υπερψηφίσουν την συμφωνία; Γιατί να μην προβληματιστούν οι -ευτυχώς λίγοι- πιστοί του κ. Καμμένου αν χρηματίζεται και ο πρωθυπουργός για να γίνει το κατ' αυτούς «επαίσχυντο»; Το βάθος της πολιτικής τους σκέψης θα τους εμποδίσει;

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβίστηκε στην αφύσικη συμφωνία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Καλά να πάθει. Γράψαμε πολλάκις ότι ο σχεδιασμός της Κουμουνδούρου ήταν πάντα βραχυπρόθεσμος και σύνθημα τους το «έλα, μωρέ τώρα...». Οι ακροβασίες του πρωθυπουργού για ενιαία εθνική γραμμή, που όμως είναι δύο, και τα «τιμούμε τον υπουργό που αποπέμπουμε, αλλά κρατάμε αυτόν που ψέγουμε» φέρνει πιο κοντά τον κόμπο στο χτένι.

Από την άλλη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που επιχειρηματολογούσαν πόσο καλή ήταν η σύμπραξη με τους ΑΝΕΛ τα προηγούμενα χρόνια (αλήθεια σε τι θα μπορούσαν να διαφωνήσουν; στην ποσόστωση αλιείας γαύρου στο Αιγαίο ή στην επέκταση της κυνηγετικής περιόδου του αγριογούρουνου;) ξεφτιλίζονται στις ραδιοφωνικές ρούγες λέγοντας πόσο προσωπικές ήταν οι απόψεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας που εκστόμισε επισήμως στο αμερικανικό Πεντάγωνο. Καλά να πάθουν κι αυτοί...

Μόνο που το βασικό πρόβλημα είναι η διάχυση της ακροδεξιάς προπαγάνδας περί αχρειότητας των πολιτικών. Αυτά φτάνουν στα καφενεία και δυστυχώς δεν θα είναι μόνο οι υποστηρικτές του συνεταιρισμού που θα πρέπει να αντιπαλεύουν τις δηλητηριώδεις υποψίες. Όλοι θα πρέπει να αποδεικνύουν διαρκώς ότι δεν είναι ελέφαντες. Ειδικώς όταν η διασπορά των fake news γίνεται από έναν τόσο δοξασμένο, από τους κληρονόμους της «Προόδου», άνθρωπο. 

Πάσχος Μανδραβέλης

Πηγή: kathimerini.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "