Μεταδημοκρατία και πί…τσες μπλε…

Κατηγορία: Απόψεις Πολιτικά


Το παραλήρημα του κ. Μίμη (Παπαγγελόπουλου)

Προχθές σε μια ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αναφέρθηκε στα συμφέροντα που προσπαθούν να ελέγξουν την πολιτική κατάσταση με την εγκαθίδρυση της Μεταδημοκρατίας. Η Μεταδημοκρατία είναι μια νεφελώδης έννοια, άμεσα συνδεδεμένη με την παγκοσμιοποίηση. 
Επί της ουσίας είναι μια πομφόλυγα –κοινώς μπούρδα—γιατί περιγράφει μια κατάσταση που ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει όσο υπάρχουν άνθρωποι. Οι ισχυροί οικονομικά προσπαθούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις, υποβαθμίζοντας τον ρόλο των πολιτών. Αυτό θα μπορούσε να ήταν θέμα γυμνασιακής εκθέσεως, οπότε μια περαιτέρω ανάπτυξη είναι ανιαρή. Οι «σύγχρονοι φιλόσοφοι» των κοινωνικών κινημάτων, έχουν ανάγει την κοινοτοπία σε φιλοσοφία. Και από κάτω τα πλήθη αναμασούν άκριτα τις ανοησίες τους.

Βέβαια, κάτι παρόμοιο περί Μεταδημοκρατίας ανέφερε και ο πρωθυπουργός σε μια ομιλία του, οπότε αυτός ο όρος θα «φορεθεί» πολύ φέτος. Σημειώστε το. Μάλιστα, κατά τον κ. Παπαγγελόπουλο, τα σύγχρονα πραξικοπήματα δεν γίνονται με τανκς ή αποστασίες βουλευτών. Δεν μας είπε όμως πώς γίνονται, γιατί δεν είχε τίποτα να πει.

Αναφέρθηκε—για να τεκμηριώσει τις φιλοσοφικές του ενατενίσεις—στην πτώση της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου το 2011, που όπως είπε ήταν μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Μόνον ξέχασε να πει πως η συμμορία που τώρα αυτός υπηρετεί, χαρακτήριζε αυτήν την κυβένηση «δωσιλογική» και τους υπουργούς της γερμανοτσολιάδες. Λησμονεί πως οι «αγανακτισμένοι», υπό την καθοδήγηση σημερινών υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, απαιτούσαν την παραίτηση της. Κοντή η μνήμη όταν η αλήθεια δεν συμφέρει.

Αλλά ας δούμε αυτά τα οικονομικά συμφέροντα στην Ελλάδα που, κατά την θεωρία της Μεταδημοκρατίας, τείνουν να υποκαταστήσουν την λαϊκή ετυμηγορία, υπέρ ποίου κόμματος εργάστηκαν. Ποιον αρχηγό κόμματος αγκάλισαν.


Τι να θυμηθούμε από τους Μεταδημοκράτες; Το χάδι ενός ολιγάρχη στην σύζυγο του πρωθυπουργού; Το γεγονός πως άλλη Μεταδημοκράτισσα ήταν ο ατζέντης του Τσίπρα στις ΗΠΑ; Ή μήπως ξεχάσαμε την μυστική επίσκεψη του στο άντρο της Μεταδημοκρατίας στο Παρίσι σε εκείνο το ταξίδι, που ακόμα περιμένουμε να μάθουμε γιατί έγινε.

Ξεχάσαμε τους Μεταδημοκρατικούς καναλάρχες που σφάζονται στα πόδια του ΣΥΡΙΖΑ; Ή μήπως ξεχάσαμε το σκάνδαλο του Θριασίου πεδίου; Αυτό αποκλείεται να το ξεχάσαμε γιατί ήταν μόλις πριν από λίγες ημέρες. Και ωφελημένοι είναι κάποιοι Μεταδημοκράτες μεγαλοεπιχειρηματίες.

Επειδή όλες αυτές οι πράξεις και πολλές άλλες, δεν γίνονται άνευ ανταλλάγματος, μπαίνουμε στην ουσία του θέματος που είναι η διαφθορά και η διαπλοκή επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς η Δικαιοσύνη, μετά τις εκλογές, θα έχει πολλή δουλειά και καλόν είναι να το γνωρίζουν αυτό οι «ενδιαφερόμενοι».

Τελικά, πώς γίνεται και η Μεταδημοκρατία να υπηρετεί στην Ελλάδα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Πώς γίνεται να την προστατεύει πολιτικά, ενώ η «θεωρία» υποστηρίζει πως θα έπρεπε να είναι εχθρός της;

Μα και η «θεωρία» είναι μια μπαρούφα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί άριστα τα συμφέροντα της τοπικής ολιγαρχίας. Τότε γιατί σκούζει ο κ. Μίμης; Αυτή είναι μια καλή ερώτηση.

Ισως βλέπει το μέλλον, τα γεγονότα που έρχονται, ίσως ακούει τον βόμβο των ελικοπτέρων. Πάντως η κυβέρνηση ας καλέσει τον φιλόσοφο Δουζίνα να κάνει ένα ταχύρυθμο σεμινάριο για την Μεταδημοκρατία.

Θα έχει παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Σάκης Μουμτζής

Πηγή: liberal.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "