Οι Πασόκοι φιλελέδες του ΚΙΝ.ΑΛ. και ο αυθεντικός πασοκικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ

Κατηγορία: Απόψεις Πολιτικά


Ποιος είναι ο Συριζαίος Κατσιφάρας;

Είναι πλέον σαφές ότι στο Κίνημα Αλλαγής έχουν πρόβλημα μεγαλύτερο από αυτό που φαντάζονται. Και αν θέλουν να βελτιώσουν το εκλογικό τους σκορ, οφείλουν να θυμίσουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εκεί. Εν ανάγκη με καθημερινό μνημόσυνο στον Ανδρέα. Με σημαία πλαστική.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε γραμμή και ο Αντώνης Κοτσακάς πρώτευσε στην ψηφοφορία για την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Αν ήθελαν, ας έκαναν και αλλιώς. Θα τους έβαζε να ξαναψηφίσουν και δεν θα ήταν και η πρώτη φορά.

Η πολιτική σημειολογία που μεταφέρει η προτίμηση προς τον Κοτσακά έχει, φυσικά, το ενδιαφέρον της. Από τη μία αξιολογείται το, έστω στοιχειώδες, στελεχικό δίκτυο που διαθέτει ο Κοτσακάς από τα χρόνια της Αλλαγής. Και από την άλλη, επιβεβαιώνεται η πρόθεση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να εξελίξει το κόμμα σε κιβωτό του παλιού, αυθεντικού ΠΑΣΟΚ.

Κάπως έτσι, το κομματικό μέλος που αναρτά φωτογραφία της δημοσιογράφου Σπυράκη με τον Ακη Τσοχατζόπουλο δεν έχει κανένα πρόβλημα να αναδείξει στην κομματική ιεραρχία τον στενότερο συνεργάτη του Ακη.

Προφανώς επειδή ο Κοτσακάς εξαγνίστηκε στο καθαρτήριο της Κουμουνδούρου. Εχουμε, λοιπόν, έναν ηγέτη που κάνει καραόκε με τις ομιλίες και το ύφος του Ανδρέα και μία σειρά στελεχών που αποκαλούνται «πασοκογενή».

 

Το θέμα έχει και την πλάκα του, αν προσπαθήσεις να αντιστοιχίσεις στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με ιστορικές προσωπικότητες του ΠΑΣΟΚ. Με εξαίρεση τον Βαγγέλη τον Γιαννόπουλο και τον Κίμωνα τον Κουλούρη, που έχουν αποκτήσει δεκάδες κακοτυπωμένα αντίγραφα, κάθε άλλη απόπειρα συσχετισμού δείχνει ανεπαρκής.

Ποιος είναι, ας πούμε, ο συριζαίος Κατσιφάρας; Ο Σταθάκης; Ελάτε τώρα! Να ζευγαρώσω τον Μαρούδα με τον Παππά; Πάει και έρχεται. Εχει ο Τσακαλώτος εκείνο το «Οχι άλλο κάρβουνο!» του Κούρκουλου που έβγαζε ο Τσοβόλας; Θα παίξει ο Σκουρλέτης τον Γεννηματά και ο Βούτσης τον Αλευρά; Και ο Τόνι Σφίνος προσπαθεί να δώσει κλίμα ’70ς, αλλά κάνει καριέρα ως καρικατούρα.

Αστειεύομαι. Μικρή σημασία έχουν τα πρόσωπα σε αυτό που προσπαθεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, να δημιουργήσει δηλαδή στον πασόκο ένα περιβάλλον «Goodbye Lenin». Διότι όπως όλοι γνωρίζουμε, με εξαίρεση τον Ανδρέα, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τα πρόσωπα.

Το ΠΑΣΟΚ είναι τρόπος ζωής. Είναι πλέον σαφές ότι στο Κίνημα Αλλαγής έχουν πρόβλημα μεγαλύτερο από αυτό που φαντάζονται. Μέρα με τη μέρα, όπου και αν βρίσκονται, θα εμφανίζεται κάποιος Συριζαίος που θα κρατάει ένα μεγάλο μαγνήτη.


 

Και αφού στηρίζουν κοινούς υποψηφίους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για ένα κομμάτι του πολιτικού ακροατηρίου θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο να καταλάβει γιατί να ψηφίσει Κίνημα Αλλαγής και όχι ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αυθεντικός ΠΑΣΟΚ λόγος, αυτός που διεγείρει τα αντανακλαστικά του παλαιού ψηφοφόρου, ακούγεται πλέον από τον ΣΥΡΙΖΑ. Χαλαρά, με επίδομα και διορισμό. Η Φώφη τα λέει λίγο φιλελέδικα.

Κακά τα ψέματα, αν στο Κίνημα Αλλαγής θέλουν να βελτιώσουν το εκλογικό τους σκορ, οφείλουν να θυμίσουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εκεί. Εν ανάγκη με καθημερινό μνημόσυνο στον Ανδρέα. Με σημαία πλαστική. Και τον ήλιο που, έτσι όπως τον βλέπεις από μακριά, δείχνει σαν πλάτη δεινόσαυρου που επέστρεψε στη ζωή.

 

Κώστας Γιαννακίδης

Πηγή: Protagon.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "