Η επανάληψη, μήτηρ κακών μαντάτων… και το… «δεν ξέρεις εσύ από πολιτική…»

Κατηγορία: Απόψεις Πολιτικά


Σύμφωνα με τον «θρύλο», τις τελευταίες 20 περίπου ημέρες, πριν τις εθνικές εκλογές του 2000, ο τότε υπεύθυνος προεκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Λιάπης, ξάδελφος του τότε αρχηγού της Κώστα Καραμανλή, του σιωπηλού, πιστεύοντας ότι το κόμμα θα σάρωνε και μάλιστα με ικανή πλειοψηφία, το βράδυ των εκλογών, είχε απομονωθεί απ’ όλους, έχοντας επιδοθεί σ’ ένα γαϊτανάκι επιρροής και επιλογής των προσώπων που θα στελέχωναν τη νέα Κυβέρνηση.

Ήταν δε τόση η σιγουριά του, ότι η Νέα Δημοκρατία θα κατατρόπωνε το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, το βράδυ των εκλογών που κυκλοφορούσε με τον κατάλογο των υπουργοποιήσιμων βουλευτών στην τσέπη του, απαιτώντας μάλιστα τον απαραίτητο σεβασμό προς αυτόν.

Στην αγωνία του να «σχηματίσει» την Κυβέρνηση του ξαδέλφου του, και έχοντας απομονωθεί, απ’ όλο τον πραγματικό κομματικό μηχανισμό του κόμματος, για τον οποίο ήταν αυτός προσωπικά υπεύθυνος, δεν μπόρεσε αντιληφθεί το «ντεμαράζ» στην στροφή, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, του μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, -έργο Λαλιώτη-, που τελικά τερμάτισε πρώτο στο νήμα, κρύβοντας την εξουσία από την Νέα Δημοκρατία.

Το συγκεκριμένο διάστημα, ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ είχε τεθεί σε ύψιστη κινητοποίηση, με εντολή να πηγαίνουν τα στελέχη του πόρτα-πόρτα, ενώ από την άλλη όχι μόνο οι υποψήφιοι βουλευτές, αλλά και τα κομματικά στελέχη όλων των βαθμίδων της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας εγκαταλείψει στην πράξη τον προεκλογικό αγώνα, επιδίδονταν σε ένα σκληρό εμφύλιο αγώνα για το ποιος θα καταλάβει θέση στον κρατικό μηχανισμό και μάλιστα σε θέση ευθύνης.

Το αποτέλεσμα γνωστό. Το ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ Σημίτη, πέρασε τη καλπάζουσα Νέα Δημοκρατία και έκοψε πρώτο το νήμα των εκλογών για μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες ψήφους, αφήνοντας την τελευταία, αλλά και τα αδημονούντα στελέχη της, στα κρύα του λουτρού.

Πήραν βέβαια την ρεβάνς το 2004, αλλά στο όνομα των αγώνων δεν άφησαν κανένα νέο να μπει στο κύκλο τους, αφού δεν ήθελαν για κανένα λόγο να «μοιρασθούν» την εξουσία, ενώ εφάρμοσαν και προσωπικές πολιτικές που ποτέ δεν είχαν συζητηθεί.

Όπως είπε και κάποιος «σοφός» απ’ αυτή την κατηγορία στελεχών, που βρέθηκαν στις παρυφές της εξουσίας ασκώντας την όμως, απαντώντας στα εύλογα ερωτήματα σε κάποιο από τα ανώνυμα αλλά ενεργά στελέχη που είχαν αγωνισθεί για να κερδίσει το κόμμα τις εκλογές «δεν ξέρεις από πολιτική και γι’ αυτό δεν κατανοείς τι κάνουμε»…

Οι ίδιοι, αμέσως μετά την «πτώση» το 2009 της Κυβέρνησης Καραμανλή, κατέλαβαν με «έφοδο», όλο τον κομματικό μηχανισμό των Επιτροπών Εργασίας του κόμματος, αποκλείοντας κάθε νέο που θα μπορούσε να προσφέρει, μόνο και μόνο για να διατηρήσουν τα «οφίτσια» που θα προέκυπταν από την επάνοδο της Νέας Δημοκρατίας στην Κυβέρνηση.

Οι ίδιοι ή σχεδόν ίδιοι, βρίσκονται σήμερα στις ίδιες κομματικές θέσεις, έχοντας ήδη μοιράσει τις θέσεις ευθύνης στον κρατικό μηχανισμό που θα πάρουν, ως αναφαίρετο δικαίωμα του αγωνιστή.

Για όσους προβάλλουν ενστάσεις, για τα δείγματα κακοδιοίκησης και άσκησης προσωπικής πολιτικής, στις προηγούμενες κυβερνητικές θητείες της Νέας Δημοκρατίας, από τα συγκεκριμένα στελέχη, η απάντηση που λαμβάνουν είναι «έχουν αλλάξει, έχουν καταλάβει τα λάθη τους και σε κάθε περίπτωση επειδή είναι καλά παιδιά δεν πρόκειται να επαναλάβουν την ίδια συμπεριφορά».

Μικρή λεπτομέρεια, οι κ.κ. που δίνουν την ποιο πάνω απάντηση βρίσκονται πλέον στον περίγυρο αυτών που υπερασπίζονται έχοντας κατά τα φαινόμενα αποσπάσει υποσχέσεις για την τοποθέτηση μετά από πρότασή τους στις θέσεις εξουσίας που επιθυμούν.

Σε κάθε περίπτωση, και οι δύο ομάδες, υπερασπίζονται τη καθαρότητα της κομματικής ταυτότητάς τους, κουρεύοντας κάθε νέο που προσέρχεται για να βοηθήσει ή και όχι. Ωθούν δε όσους έχουν στην επιρροή τους να αγωνισθούν για το καλό του κόμματος, διαφημίζοντας την ισχύ που θα αποκτήσουν οι ίδιοι, όπως συνέβη σε άτυπη κομματική συγκέντρωση συγκεκριμένου κλάδου δημοσίων υπαλλήλων στην Δυτική Αθήνα, μόλις πρόσφατα.

Το σημαντικότερο, όμως, όλων είναι ότι όλοι είναι κατά 99% δημόσιοι υπάλληλοι, που στο διάβα της υπηρεσιακής ζωής του, βρέθηκαν κυρίως σε γραφεία βουλευτών ή υπήρξαν παρατρεχάμενοι υπουργών, βολεύοντας πάντα τον στενό κοινωνικό και οικογενειακό κύκλο τους και αδιαφορώντας για όλους τους άλλους, που έτσι κι αλλιώς «δεν ξέρουν από πολιτική».

Γιατί τα θυμήθηκα όλα αυτά; Μα γιατί το φαινόμενο «όλοι σας θα πολεμήσετε και όλοι μας θα νικήσουμε» φαίνεται ότι επαναλαμβάνεται. Εάν δεν πείθεσθε διαβάστε το άρθρο του Δημήτρη Καμπουράκη με τίτλο «Αφήστε τις δεξιώσεις και βάλτε φωτιά στα μπατζάκια σας», στην ιστοσελίδα liberal.gr, που παρουσιάζεται στην συνέχεια και αναλογιστείτε αν όλα τα ποιο πάνω ισχύουν, σε υπερθετικό βαθμό μάλιστα.

Ο λαός, όμως, σοφός όπως πάντα λέει: «Αν δεν βρέξεις κώλο δεν τρώς ψάρι», αξίωμα που κανείς μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε να ανατρέψει, εκτός βέβαια από…

«Ο Σχολάζων & Κολάζων»

Vukentra.gr

----------------------

Αφήστε τις δεξιώσεις και βάλτε φωτιά στα μπατζάκια σας


του Δημήτρη Καμπουράκη

Όλα καλά στο «Μανιφέστο Μητσοτάκη». Κυρίως η σταθερή πεποίθηση του Κυριάκου ότι η ΝΔ χρειάζεται άνοιγμα προς το κέντρο και την αριστερά ως αναγκαία συνθήκη για να αποκτήσει πολιτική κυριαρχία. Ένα μόνο ξέχασε να πει ο Κυριάκος προς το ακροατήριο που τον χειροκροτούσε: Ότι αυτά γίνονται μόνο όταν τα στελέχη τρέχουν σπίτι-σπίτι κι όχι όταν η μοναδική τους καθημερινή βόλτα είναι από τον ράφτη για να προβάρουν υπουργικά κουστούμια.

Θαρρώ πως πολλά μεσαία και ανώτερα στελέχη της ΝΔ έχουν παρεξηγήσει την κατάσταση. Κάθε Κυριακή πίνουν σταυροπόδι τον καφέ τους κοιτάζοντας τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύουν οι εφημερίδες και από την Δευτέρα ως το επόμενο Σάββατο δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να ονειρεύονται την εξουσία που θα πέσει σαν ώριμο φρούτο στα χέρια τους για να την διαχειριστούν κατά βούληση. Δεν λέω, πρόκειται για ωραία απασχόληση, πλην δεν είναι αυτή που θα φέρει τη νίκη για την οποία μιλά ο Μητσοτάκης.

Θα ‘πρεπε όμως να γνωρίζουν ότι εκεί έξω, στους δρόμους, στα καφέ, στις γειτονιές και στους εργασιακούς χώρους, υπάρχει πολύς κόσμος που είναι τελείως ανενημέρωτος. Επειδή οι «στελεχάρες» της ΝΔ φρίττουν μ’ αυτά που λέει ο Παπαχριστόπουλος για το Μακεδονικό, με τις αντιφάσεις των κυβερνητικών επί του τραπεζικού κραχ και με την οικονομική κατάντια που έχει φθάσει η ΔΕΗ, νομίζουν ότι το ίδιο φρίττουν και τα εκατομμύρια των πολιτών που ζουν κάπου τριγύρω τους. Οπότε είναι ήσυχοι ότι ο Τσίπρας είναι καταδικασμένος στην συνείδηση της μεγάλης λαϊκής μάζας, επειδή είναι καταδικασμένος στην δική τους συνείδηση. Αμ δε…

Αν δεν κόψουν την πλάκα και την ευδαίμονα ραθυμία τους, να ξέρουν ότι ο παμπόνηρος Τσίπρας και οι μηχανισμοί του είναι ακόμα ικανοί να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Οι μελλοντικοί Νεοδημοκράτες υπουργοί, γραμματείς και φαρισαίοι κάθονται στα καφέ του Κολωνακίου και πιστεύουν ότι αυτός που περνά κάθιδρος από το απέναντι πεζοδρόμιο τρέχοντας για μια ψευτοδουλειά, έχει εμπεδώσει τις καταγγελίες Κριμπάλη για την ΕΡΤ, οπότε πνέει μένεα εναντίον του Παπά και του Αλέξη. Κούνια που τους κούναγε.

Ιδέα δεν έχει το αγχωμένο ανθρωπάκι, όχι διότι είναι βλάκας αλλά διότι δεν βρέθηκε κανένας να τον πιάσει ένα βραδάκι και να του εξηγήσει νηφάλια πέντε πράγματα. Και ποιος να τον πιάσει; Αφού αυτοί που είναι εντεταλμένοι γι αυτή τη δουλειά συχνάζουν μόνο σε σουαρέ και high εκδηλώσεις.

Να ξέρουν λοιπόν οι «στελεχάρες» πως εκεί έξω, στις μάζες των απόκληρων και των ημιαπασχολούμενων, έχει πέσει σύρμα ότι η κυβέρνηση (ενόψει εκλογών) ετοιμάζει μαζικές προσλήψεις και παροχές κάθε είδους. Και σαν τα πεινασμένα γατιά που βλέπουν την νοικοκυρά να βγαίνει κρατώντας το πιάτο με τα  ψαροκόκαλα, αρχίζουν να συρρέουν γύρω απ’ τα πόδια της μπας και τσιμπήσουν κανένα μισοφαγωμένο ψαροκέφαλο που θα ξεγελάσει την πείνα τους. Χεστήκανε (μετά συγχωρήσεως) όλοι αυτοί για τις αντισυνταγματικές παρεμβάσεις του Σύριζα στην δικαιοσύνη ή για τις αντιδεοντολογικές του εγκυκλίους στις κρίσεις του δημοσίου.

Η λύση λοιπόν δεν είναι να πίνουν καφέ στο Da Capo και ν’ αφήνουν τον Κυριάκο να πείσει οκτώ εκατομμύρια ψηφοφόρους, αλλά να πάρουν φωτιά τα μπατζάκια τους και ν’ αρχίσουν να μπαινοβγαίνουν στα σπίτια και στα καφενεία. Αλλιώς φέξε μου και γλίστρησα. Στο χωριό μου δεν διαβάζουν Liberal, αλλά ακούνε τον κάθε ψεκασμένο να λέει μπούρδες περί ασφαλιστικού-Πινοσέτ, δίχως να υπάρχει κανένας να του απαντήσει.

Και επίσης, οι «στελεχάρες» να μην στραβομουτσουνιάζουν όταν βλέπουν καμιά καινούρια φάτσα να μπαίνει στα κομματικά γραφεία. Το άνοιγμα στο κέντρο και στην αριστερά θα γίνει μέσα από ανθρώπους, όχι μέσα από ομιλίες και παράτες. Όχι να είναι όλοι θεωρητικώς υπέρ του ανοίγματος, αλλά ν’ αλλάζουν τα φώτα σ’ όποιον κεντρώο ή αριστερό δουν να μπαίνει στις γραμμές τους, διότι φοβούνται ότι θα τους φάει τις θέσεις που αυτοί έχουν καπαρώσει από την σημαία. Εντάξει;

Πηγή: liberal.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "