Όταν η ζωή κάνει κραχ… Η ΖΩΗ, σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και οι μισθοφόροι της δημοσιογραφίας

Κατηγορία: Απόψεις Πολιτικά


Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Όπως λέει και ο θρυλικός τραγουδοποιός «για όλα φταίνε οι γκόμενες, οι πρώην και οι επόμενες». Το Φονικό Μάτι, «κράχ» της πραγματικής ζωής, φαίνεται ότι έχει προκαλέσει πνευματικό και πολιτικό βέρντιγκο στους «σωματοφύλακες» της ηθικής του Αλέξη και γι’ αυτό επιτίθονται σε όλους που έχουν διαφορετική άποψη μ’ αυτούς, με κάθε τρόπο και έκφραση.

Για όλα φταίνε όλοι οι άλλοι και ο τρόπος που παρουσιάζουν τα γεγονότα και τις καταστάσεις. Αυτοκριτική, μηδέν και υπόνοιες υπόσχεσης ρεβανσισμού, εάν και εφόσον τα πράγματα ξαναέλθουν στην ρώτα του κυβερνητισμού των ΣΥΡΙΖΑ (+ΑΝΕΛ).

Διαβάστε στην συνέχεια ένα τέτοιο λαμπρό παράδειγμα αρνησικυρίας τις πραγματικότητας από τη σύμβουλο επικοινωνίας του Αλέξη Τσίπρα…

«Διογένης ο κρατών και τον Φανόν»

Vukentra.gr

-----------------------------

Η σύμβουλος του Τσίπρα και οι μισθοφόροι της δημοσιογραφίας


Η Ζωή Χαλιδιά, θρυλική παλιά συνεργάτιδα και επικοινωνιακή σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, απαντώντας στην «ανωνυμία» των ημερών απευθύνεται στα αρπακτικά που έστησαν χορό «στην ολόμαυρη ράχη της χώρας».

Κάνει λόγο για «συγκεκριμένους μισθοφόρους» της δημοσιογραφίας, που οργίασαν  στα δελτία ειδήσεων και στα άρθρα τους. Eπίσης συστήνει σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους: «Κάντε μία προσπάθεια να μελετήσετε την ελληνική γλώσσα,.. τη σημασία των λέξεων στη διαδικασία της επικοινωνίας. Και λίγη ψυχανάλυση επίσης καλό θα κάνει. Κανέναν μας δεν έβλαψε».

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο όπως δημοσιεύτηκε στο documento.gr υπό τον τίτλο: 

Ζωή Χαλιδιά: Καλοκαίρι 2018 - Η εποχή των σπηλαίων

Θα υπογράψω ολογράφως. Αν και ο άνθρωπος από το λόγια του κρίνεται κι όχι από το αν υπογράφει ως @unicorn ή με το επίθετό του. Μήτε θα μιλήσω «αφού πρώτα έθαψα τους νεκρούς μου». Από επίγνωση και σεβασμό σε αυτούς που πραγματικά έθαψαν ανθρώπους τους.
Χρόνια τώρα, εσείς, «οι συγκεκριμένοι μισθοφόροι» της δημοσιογραφίας, με μοναδική επιθυμία το ιδιωτικό σας όφελος, ευτελίσατε κάθε αξία και θάψατε στην άμμο κάθε λογική. 
Αλλάζοντας τα νοήματα των λέξεων, ξαπλώνοντας την αλήθεια στα προκρούστεια πάνελ σας, στα δελτία ειδήσεων και στα άρθρα σας, οργιάσατε. Και το εντυπωσιακό δεν είναι τι κάνετε.

Αλλά ότι το κάνετε με ευχαρίστηση. Όχι επειδή πετυχαίνατε κάποιο στόχο, εσείς δεν έχετε στόχους. Ούτε καν για το συμφέρον των αφεντάδων σας δεν παλεύετε. Πράττετε διότι απολαμβάνετε τη διαστροφή σας. Απολαμβάνετε το σύμπτωμά σας. Διότι ναι! είστε βαθύτατα διαστροφικοί.
Δεν πήγε χαμένος ο κόπος σας. Καλά τα έχετε καταφέρει. Πείσατε μέρος του πληθυσμού να προσκυνά ένα ιερό κάστανο, να πιστεύει όντως ότι τον ψεκάζουν και να θεωρεί ότι πιθανόν και να υπάρχουν εξωγήινοι στον Υμηττό. Και ότι τέλος πάντων ένας εξωγήινος ίσως έχει μεγαλύτερη αξία από τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη.

Αναγάγατε τις εξυπναδιές σας σε ρητά, μετατρέψατε την ανικανότητά σας να ερμηνεύετε τον κόσμο, σε ζηλοφθονία και εμπάθεια. Πήρατε την ιστορία προσωπικά.

Το χειρότερο όλων από τα πεπραγμένα σας δεν είναι όμως ότι συνειδητά βιάζοντας καθ΄ έξιν και κατ΄ εξακολούθηση τη λογική, εγκαθιδρύσατε τον σκοταδισμό. Είναι ότι σε μία θλιβερή περίοδο όπου η παγκόσμια ιστορία κάνει κοιλιά, αναλάβατε να κάνετε τη νεοναζιστική ιδεολογία μία κανονικότητα. Με το έργο σας κάνετε την εποχή του ’80 να φαντάζει ως περίοδος ελευθεριακού κομουνισμού και πνευματικής αναγέννησης.

Κι είτε ενεργείτε απροκάλυπτα, είτε με λογοτεχνικά δάνεια και εξυπναδιές, ο φθόνος σας δεν κρύβετε. Ειλικρινά τρομάζει ο φθόνος που έχετε προς τον άνθρωπο. Προς την ιστορία, προς κάθε οικουμενική αξία. 

Κι όσο το καραβάνι προχωρά, με τα λάθη του, τις ανεμοθύελλες του, τις υπαρκτές του αγωνίες, τόσο η οξεία συγχυτική σας κατάσταση ανεβάζει στροφές. Πιθανόν νομίζετε ότι είστε προ των πυλών και με κάμποση ένταση πάρα πάνω, οι πύλες θα πέσουν. 

Αυτό το καλοκαίρι αρπαχτήκατε κατ΄αρχάς από την ιστορία, τη συμφωνία των Πρεσπών, για να ζωντανέψετε το παρακράτος. Γίνατε ηθικοί αυτουργοί των βανδαλισμών εβραϊκών νεκροταφείων. Συδαυλίσατε κι αναμοχλεύσατε το μυαλό του κάθε πικραμένου από το νότο να βάλει τ΄ άλογό του στο αμπάρι και να το καβαλήσει στο βορρά, φορώντας περικεφαλαία.

Παροξύνετε πολίτες να στραφούν με βία εναντίον όποιου σκέφτεται και πράττει στέρεα. Από τη δική σας άμμο σας ξεπετιούνται όλα τα φιδάκια του νεοφασισμού. Και μηδέν κουβέντα για το πραγματικό. Καμία ανάλυση και ντόρο λόγου χάρη για το πραγματικό γεγονός ότι ανά τη χώρα, παππούδες, πατεράδες, ιερείς, μανάδες συλλαμβάνονται επειδή κακοποιούν σεξουαλικά τα παιδιά τους. Το ιερό κάστανο να ‘ναι καλά.

Και τώρα, που η κοινωνία περπατά στην ολόμαυρη ράχη, εσείς στήνετε τον χειρότερο χορό σας. Γίνεστε το μελανότερο σημείο της ιστορίας σας που οι ίδιοι συντάσσετε. Η διαστροφή σας χτυπάει κόκκινο, η απόλαυσή σας ξεχειλίζει και μας πνίγει. Αλλά αυτό θέλετε.

  • Να πνιγούμε.
  • Να πνιγούμε ως άνθρωποι που τολμούν να σκέφτονται νηφάλια και ορθολογιστικά.
  • Να πνιγούμε ως κοινωνία που δεν συμμετέχει σε ρασοφόρες λιτανείες.
  • Να πνιγούμε στα σκατά του σκοταδισμού. Ο βάκιλος της πανούκλας να εξαπλωθεί στα μυαλά όλων.
  • Αλήθεια όμως γιατί το έχετε τόσο ανάγκη; Το χρήμα από μόνο του δεν αρκεί ως εξήγηση.

Η πολιτική ενηλικίωση του Σύριζα συντελέστηκε όταν αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι ως κυβέρνηση δεν γίνεται να είναι υπηρέτης των επιθυμιών του. Έπρεπε να γίνει υπηρέτης του καθήκοντος. Αυτή η ενηλικίωση λοιπόν σας απασφάλισε.

Αρνείστε να αναγνωρίσετε τον ενήλικα Άλλον. Δεν πρέπει να υπάρχει Άλλος. «Θα τον εξαφανίσομεν». Άρα ως που μπορεί να φθάσετε για να ικανοποιηθεί αυτή η λύσσα;

Ποντάρετε στο γεγονός ότι η μνήμη του νεοέλληνα έχει κοντά ποδάρια. Ότι οι νοοτροπίες μιας ζωής δεν ξεριζώνονται. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ψήφισαν Σύριζα νομίζοντας ότι σε πέντε μήνες θα γέμιζαν ξανά τα μπουζούκια της παραλιακής. Ποντάρετε λοιπόν σε όλα.

Με την ψευδαίσθηση ότι ο νόμος και η τάξις θα αποκατασταθεί με κάθε τρόπο. Ακόμα και με το θάνατο. Είτε σωματικό είτε ψυχικό. 

Αλλά έχει δρόμο η ιστορία. Και πολλά ράμματα για τις γούνες. Μέχρι τότε, κάντε μία προσπάθεια να μελετήσετε την ελληνική γλώσσα, τη σημασία των λέξεων στη διαδικασία της επικοινωνίας. Και λίγη ψυχανάλυση επίσης καλό θα κάνει. Κανέναν μας δεν έβλαψε.  
Ζωή Χαλιδιά

Πηγή: zoornalistas.com

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "