Παραπολιτικό παραλήρημα δημοσιογράφου ή τα γεγονότα που έρχονται για να βάλουν μπουρλότο στην πολιτική ζωή;

Κατηγορία: Απόψεις Πολιτικά


Φθάνουμε πολύ κοντά στην επίλυση των θεμάτων διαφθοράς και φοροδιαφυγής! Πάρα πολύ κοντά… Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και εκτός εάν πέφτω έξω, που δεν πέφτω, η ολοκλήρωση της διερεύνησης των διαφόρων λιστών αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 500 χρόνια, δηλαδή κάπου το 2516!

H εκλεκτή αρεοπαγίτις και τα υπόγεια του Μαξίμου

Με μεγάλη προσοχή παρακολουθώ, ομολογουμένως, την διαδικασία προαγωγών στα ανώτατα δικαστήρια της χώρας. Στάση πρώτη: Άρειος Πάγος.

Οι πηγές μου, οι οποίες με τιμούν καθημερινά και κρίνονται κάτι παραπάνω από αξιόπιστες, αναφέρουν ότι ένα από τα ονόματα τα οποία παίζουν δυνατά είναι εκείνο της αρεοπαγίτη, Δήμητρας Κοκοτίνη. Συγκρατείστε το όνομα που σας αναφέρω, δεν το κάνω τυχαία.

Η κα Κοκοτίνη, δυναμική δικαστική λειτουργός, συγκεντρώνει πολλές, πάρα πολλές, πιθανότητες να διαδεχτεί τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πέππα, όταν εκείνος αναγκαστεί να αποχωρήσει από το Σώμα λόγω συμπλήρωσης του ορίου συνταξιοδότησης.

Δηλαδή του χρόνου τον Ιούνιο. Μάλιστα όπως πληροφορούμαι η κυρία Κοκοτίνη διατηρεί πολύ καλή σχέση με την Βασιλική Θάνου, νομική σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα με ότι αυτό και αν συνεπάγεται. Σε ότι αφορά το ΣτΕ σας τα έγραψα και την προηγούμενη Κυριακή. Η κυβερνητική επιλογή είναι ο Ιωάννης Γράβαρης αλλά υπάρχουν συγκεκριμένες δυσκολίες. Το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ χαμηλά στην επετηρίδα.

Μάχη μέχρις εσχάτων, μαθαίνω, ότι γίνεται για την θέση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία «χήρεψε» λόγω της αιφνίδιας παραίτησης του Νίκου Σακελλαρίου ο οποίος ούτως ή άλλως θα συνταξιοδοτούνταν στο τέλος του μήνα.

Όπως πληροφορούμαι ένα από τα ονόματα τα οποία «παίζουν» δυνατά είναι και εκείνο του αντιπροέδρου του ΣτΕ, Ιωάννη Γράβαρη, ο οποίος ως γνωστόν υπογράφει το πολυσέλιδο πόρισμα για τις τυχόν ευθύνες των δικαστικών λειτουργών οι οποίοι ενεπλάκησαν με την υπόθεση Βγενόπουλου.

Σημείωση της στήλης. Η συγκεκριμένη προαγωγή είχε αμφισβητηθεί και μάλιστα με μεγάλη σφοδρότητα από τον συνάδελφό του Γεώργιο Ποταμιά ο οποίος είχε προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να το από 23.10.2015 Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο προήχθη σε αντιπρόεδρο ο Ιωάννης Γράβαρης.

Ώρες, ώρες πραγματικά εκπλήσσομαι. Δεν ξέρω που πατώ και που βρίσκομαι. Αναρωτιέμαι εάν οι κυβερνώντες έχουν ένα δράμι μυαλό στο κεφάλι τους. Διάβασα και άκουσα για την δρομολογημένη απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να τριχοτομήσει, παρακαλώ, το Πρωτοδικείο Αθηνών. Θα έχουμε ένα Πρωτοδικείο στο Κέντρο, ένα στην Δυτική Αττική και ένα στην Ανατολική.

Ειλικρινά, ειλικρινέστατα, θέλω να σφίξω το χέρι της διάνοιας που συνέλαβε αυτό το μεγαλόπνοο σχέδιο. Να τον αγκαλιάσω και να τον φιλήσω. Σταυρωτά! Όσοι με συναντούν στον δρόμο για ένα και μόνο πρόβλημα μου μιλούν: Το γεγονός ότι αυτή την στιγμή υπάρχει ένα και μόνο Πρωτοδικείο σε ολόκληρη την Αττική!

Είναι άλλωστε πανθομολογούμενο (sic) ότι οι (δικομανείς) Έλληνες κάθε ημέρα βρίσκονται στα δικαστήρια. Αυτό αποτελεί το μεγάλο τους πρόβλημα, το μεγάλο τους θέμα! Ακούω βερεσέ όλα όσα καταγγέλλει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, ότι δηλαδή η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από όσα συμβαίνουν στα δυτικά ευρωπαϊκά κράτη.

Παραδείγματος χάρη είναι εντελώς χαζοί οι Γάλλοι οι οποίοι συγκεντρώνουν όλα τα δικαστήρια σε ένα Μέγαρο στα προάστια του Παρισιού οι παντελώς ηλίθιοι οι Άγγλοι που έχουν συγκεντρωμένες τις δομές τους. Κάτι παραπάνω γνωρίζουμε εμείς. Επίσης ουδόλως με ενδιαφέρουν, με το συμπάθειο, όλα όσα ακούγονται για τα λεφτά που θα δαπανηθούν για την ανέγερση των νέων δικαστικών συγκροτημάτων.

Ποιος χέστηκε; Καλύτερα να φτιάχνεις δικαστήρια, παρά νοσοκομεία και σχολεία, θα έλεγε κάποιος… Πιο χρήσιμα θα φανούν εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση. Γι αυτό ψηφίζω, στηρίζω και εκθειάζω Σταύρο Κοντονή. Γίγας! Μοναδικός! Ανυπέρβλητος! Τεράστιος. Σε ότι αφορά τους δικηγόρους μια συμβουλή: Να ξεκινήσουν από τώρα προπόνηση προκειμένου να προλαβαίνουν τα πάντα. Στο τέλος, τέλος ας διακτινίζονται βρε αδελφε…!

Φάκελος με καταγγελίες οι οποίες αφορούν συγκεκριμένες συμπεριφορές επιχειρηματιών στο Πριγκιπάτο της Μυκόνου και συγκεκριμένα στην θρυλική Ψαρρού αναμένεται να σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σε αυτόν θα περιέχονται αναφορές για το ιδιότυπο καθεστώς που επικρατεί στο πάλαι ποτέ ψαροχώρι. Συγκεκριμένα, έχω πληροφορηθεί, ότι συχνά πυκνά ιδιοκτήτες ξενοδοχείων αλλά και beach restaurant κλείνουν τον δημόσιο δρόμο ο οποίος οδηγεί στην παραλία με κώνους, αναγκάζοντας τους λουόμενους αλλά και τους επισκέπτες να περνούν από συγκεκριμένο μονοπάτι!

Οι καταγγέλλοντες έχουν συλλέξει πλούσιο φωτογραφικό υλικό και φέρονται διατεθειμένοι τα στοιχεία να τα προσκομίσουν ενώπιον των αρμόδιων Αρχών προκειμένου να πράξουν τα δέοντα. Καλά ξεκίνησε η σεζόν!

Στα μέσα της εβδομάδας πληροφορήθηκα, σε καφέ που ήπια, ότι σύμβουλος υπουργού έχει αποθρασυνθεί τελείως. Ακολουθεί την τακτική «όσα φάμε, όσα πιούμε και όσα αρπάξει ο ποπός μας…» και ζητά λεφτά για οποιαδήποτε υπόθεση πέσει στα χέρια του…

Έμπειροι παίκτες στον χώρο των καζίνο κάποια στιγμή απευθύνθηκαν στον συγκεκριμένο κύριο προκειμένου να υπάρξει μια προσωρινή λύση από μέρους της κυβέρνησης έως ότου προχωρήσει η διαδικασία διεθνή διαγωνισμού.

Ένα ωραίο πρωί ή μεσημέρι, θα σας γελάσω, χτυπάει το τηλέφωνο ενός εκ των εμπλεκομένων. Στην άλλη άκρη της γραμμής είναι ο εν λόγω σύμβουλος. Σας μεταφέρω την στιχομυθία όπως ακριβώς μου την είπαν.

Σύμβουλος: «Ρε παιδιά πρέπει να προβλεφθεί κάποια αποζημίωση και για εμάς…».

«Και ποιοι είστε εσείς;»

«Ε τι πάει να πει ποιοι είμαστε εμείς;»

«Εννοείτε τον υπουργό;»

«Όχι μην μπλέκουμε με τέτοια πράγματα…»

Κάπου εκεί η γραμμή έκανε νερά… Για την ιστορία να σας εκμυστηρευτώ ότι μου μίλησαν για απίστευτη ωμότητα και θράσος

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούν, μαθαίνω, οι εισαγγελικές Αρχές και συγκεκριμένα η προϊσταμένη της εισαγγελίας Σύρου, κα Λαμπροπούλου, τα όσα συμβαίνουν στο (αγαπημένο) νησί της Μυκόνου.

Οι καταγγελίες για αυθαιρεσίες συγκεκριμένων επιχειρηματιών αλλά και οι σχέσεις τους με συγκεκριμένους αστυνομικούς έχουν μπει για τα καλά στο… μικροσκόπιο.

Μάλιστα, πληροφορούμαι, ότι οι δικαστικοί λειτουργοί είναι αποφασισμένοι να σπάσουν τον γόρδιο δεσμό της διαφθοράς που στιγματίζει το νησί των ανέμων καθώς το προσεχές διάστημα αναμένεται ανάσυρση ορισμένων πολύ ενδιαφέροντων φακέλων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ και χρόνια συγκεκριμένοι κρατικοί αξιωματούχοι και δημόσιοι λειτουργοί κάνουν τα «στραβά μάτια» ή εθελοτυφλούν μπροστά σε όσα διαδραματίζονται. Καταγγελίες για ανασφάλιστους υπαλλήλους και παράνομες εργασίες δεν διερευνώνται ποτέ, με διάφορες προφάσεις ή στην καλύτερη «πέφτουν τηλέφωνα» προτού ξεκινήσουν οι έλεγχοι.

Το αποτέλεσμα, σχεδόν πάντα, το ίδιο: Ορισμένοι να μένουν στο απυρόβλητο. Μάλιστα οι ίδιες καταγγελίες έχουν φτάσει και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στους «αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ. Αναμένεται θερμό καλοκαίρι!

Μεγάλες φουρτούνες για την φίλτατη, Μαρία Παπασπύρου…

Διαδέχτηκε τον Λέανδρο Ρακιντζή στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιας Διοίκησης. Μια Αρχή η οποία όμως μόνο ανεξάρτητη δεν είναι!

Διαβάσατε, θεωρώ, στο ereportaz για την κατάθεση στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ που καταγγέλλει ότι οι επιθεωρητές προσπαθούσαν να του αποσπάσουν αυτό που οι ίδιοι επιθυμούσαν…

Για πρώτη φορά στα χρονικά μάρτυρας καταθέτει σε συμβολαιογράφο ότι έπεσε θύμα εκφοβισμού από τους ελεγκτές οι οποίοι, όπως ο ίδιος λέει, προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να του αποσπάσουν πληροφορίες για το θέμα των προσλήψεων Γεωργιάδη!

Το θέμα δεν είναι απλό, πιστέψτε με…

Έχει να κάνει με την λειτουργία των Θεσμών και των Ανεξάρτητων Αρχών… Δεν είναι ποτέ δυνατόν ο ελεγκτής να υπαγορεύει ή να εκβιάζει τον μάρτυρα προκειμένου εκείνος να καταθέσει όσα επιθυμούν συγκεκριμένοι πολιτικοί κύκλοι!

Όταν διερευνάς μια υπόθεση, σκανδαλώδη ή όχι, εκείνο που σε ενδιαφέρει είναι η αναζήτηση της αλήθειας… Και όχι να επιτυγχάνεις επικοινωνιακά χτυπήματα στον πολιτικό σου αντίπαλο! Και αυτά σας τα γράφω εγώ που δεν έχω χαριστεί στον Άδωνι και την σύζυγό του… Τα καλύτερα, όμως, έπονται! 

Σας έχω ωραίο θέμα…

Δικηγόρος η οποία ήθελε να γίνει μεγάλο όνομα αλλά έμπλεξε λόγω των εντολέων της έχει μετατραπεί σε αποθέσωση της δικομανίας. Όπως με πληροφορούν μέχρι στιγμής έχει τραβήξει τρεις αγωγές εναντίον δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ! Συνολικά εμφανίζεται να ζητά ως αποζημίωση κανά εκ. ευρώ… Όχι και άσχημα θα αναλογιστεί κάποιος…

Το θέμα δεν είναι εκεί όμως. Το θέμα έχει να κάνει με το γεγονός ότι στρέφεται εναντίον πρώην «φίλων» της. Ου γαρ έρχεται μόνο… Θα επανέλθω! 

Για να καταλάβετε πως γίνονται οι (καλές) δουλειές…

Και πως γεμίζουν, ενίοτε, τα ταμεία. Γίνεται το ραντεβού για εμπορικούς λόγους.

«Ε, ξέρετε υπάρχει ένα θεματάκι για ένα στέλεχος της εταιρείας σας. Και εμείς έχουμε ένα ταμειακό έλλειμμα 15.000 ευρώ»!

Αυτά είναι γούστα… Και μετά λέμε ότι υπηρετούμε την μαχόμενη δημοσιογραφία… Ρε ουστ, κοπρίτες!

Γίνονται θαύματα; Ναι γίνονται…

Ο ένας τραπεζίτης, η άλλη εφοπλίστρια. Μεγάλα ονόματα και οι δύο!!! Με ανοικτές υποθέσεις με την Δικαιοσύνη… Έκαναν κίνηση μάτ όμως. Ποια είναι αυτη;

Προσέλαβαν ως δικηγόρο, γνωστό ποινικολόγο οι μετοχές του οποίου (λόγω της πολιτικής κατάστασης) βρίσκονται στα ύψη. Βλέπετε φέρεται να έχει καλές σχέσεις και με την κυβέρνηση αλλά και με τους δημοσιογράφους που την στηρίζουν

Την ίδια τακτική ακολούθησαν και στελέχη άλλης, μεγάλης, συστημικής Τράπεζας που κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για δάνειο σε γνωστό εκδότη. Όπως άλλωστε λέει και ο θυμόσοφος λαός «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν…» Θα αποδώσει λέτε η επιλογή; 

Άλλαξε χέρια η ογκώδης δικογραφία με τους τραπεζίτες…

Απότι μαθαίνω εδώ και λίγο καιρό έφυγε από την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος και κατέληξε στους εισαγγελείς Διαφθοράς! Αναμένονται, σύμφωνα με τις πηγές μου, εξελίξεις…

Το ίδιο θα συμβεί και με την υπόθεση της Novartis…

Όταν λέμε «επέστρεψε με άδεια χέρια η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη» εννοούμε ότι οι Αμερικανοί δεν της έδωσαν τα ονόματα των πληροφοριοδοτών…

Κατα τα άλλα επισημαίνω ότι η άσκηση διώξεων είναι θέμα διμήνου!

Δουλειές… Και μάλιστα χρυσές, πληροφορούμαι, ότι κάνουν ορισμένοι…

Την στιγμή που καταγγέλλουν την Διαφθορά και την Διαπλοκή ανοίγουν την τσάντα ή σηκώνουν την βαλίτσα… Ξένες πρεσβείες φέρονται να έχουν καταγράψει τα πάντα…

Ενδιαφέροντα στοιχεία σε βάρος κυβερνητικού στελέχους αναμένονται να κατατεθούν στην Δικαιοσύνη…

Πρόκειται για πολυγραφότατο και υπερδραστήριο πολιτικό ο οποίος αρέσκεται και στην χρήση των social media. Όσοι τον εγκαλούν φέρονται να του χρεώνουν περίεργες απαιτήσεις προκειμένου να προχωρήσουν επιχειρηματικά deal… Mayday, mayday που λένε και οι φίλοι μου (λέμε τώρα) οι Αμερικανοί!

Πληροφορούμαι, εσχάτως, ότι σημειώνεται αλλαγή πλεύσης σε ό,τι αφορά την μεταχείριση επιχειρηματία ο οποίος έχει ανοικτά μέτωπα με την Δικαιοσύνη! 

Όλο αυτό το διάστημα ήταν ευρέως γνωστό (στην πιάτσα) ότι έχαιρε κάποιου είδους ασυλίας. Υψηλής στήριξης… Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε το όνομά του δεν ακουγόταν και πολύ…

Όμως, μου είπε έγκυρη πηγή, εδώ και λίγο καιρό τα «στηρίγματα» εγκατέλειψαν! Ο λόγος; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά… Ίσως να έχει να κάνει και με τα στοιχεία που προκύπτουν από την άλλη άκρη του Ατλαντικού!

Ο τεμπέλης υπουργός!

Θα μπορούσε να ήταν τίτλος επιθεώρησης, αλλά δυστυχώς αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα όπως την βιώνουν «πηγές» μου… 

Χωρίς να έχουν κανέναν ενδοιασμό μου λένε για τον πρωτοκλασσάτο υπουργό της κυβέρνησης με την σκιώδη δράση του οποίου η τύχη ήταν απλοχέρα… Δεν κόπιασε, δεν εργάστηκε σκληρά, απλά εκμεταλλεύτηκε πρόσωπα και καταστάσεις και αναδείχθηκε…

Μου μιλούν, παράλληλα, για εξωγενείς παράγοντες οι οποίοι ενδέχεται να έπαιξαν τον ρόλο στην ανέλιξη του κ. υπουργού. Δείχνουν την άλλη άκρη του Ατλαντικού!  

Ρε, λες; Αποτελεί μέγα σκάνδαλο!

Οι εισαγγελικές Αρχές να μην έχουν «εφεύρει» ακόμη τρόπο να στέλνουν δικογραφίες στην ανάκριση πάνω σε μαγικά χαλιά ή χρησιμοποιώντας άλλες αυτόματες μεθόδους οι οποίες δεν θα τις ανάγκαζαν να τις μεταφέρουν  με κούτες! Δυστυχώς αυτήν την τεχνολογία την κατέχει μόνο ο Σώρρας ο οποίος μέχρι πρότινος διέφευγε της συλλήψεως.

Το αποτέλεσμα είναι οι εισαγγελείς να χρησιμοποιούν την παλιά, γνωστή, μέθοδο μεταφοράς των δικογράφων μέσα σε φακέλους ή έστω κούτες. Κάτι ανάλογο συνέβη στην εισαγγελία Διαφθοράς την Μεγάλη Πέμπτη, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός!

Μια δικογραφία ολοκληρώθηκε από τους εισαγγελείς και εστάλη στην ανάκριση. Μάλιστα ο όγκος της ήταν τόσο μεγάλος που επιστρατεύτηκαν άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας προκειμένου να την μεταφέρουν…

Αυτό λοιπόν εκλίφθει ως απόπειρα των εισαγγελέων Διαφθοράς να «εξαφανίσουν νέα» στοιχεία από πολύ σημαντικές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη…

Από Ελένη σε Ελένη!

Ελενη (Ράϊκου) η προηγούμενη εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη (Τουλουπάκη) η νέα…

Προσωπικά θεωρώ καθόλου απρόσμενη την συγκεκριμένη εξέλιξη, την συγκεκριμένη υποψηφιότητα… Η νέα εισαγγελέας Διαφθοράς είναι καθόλα άξια και ικανή… Μάλιστα τα τελευταία τρία χρόνια έχει «τύχει» να χειριστεί μερικές από τις πλέον σημαντικές δικογραφίες, συνεπικουρώντας και το έργο των Οικονομικών Εισαγγελέων

Πρόσφατα, δε, βρέθηκε στην Χάγη για να προμηθευτεί τα στοιχεία των Ελλήνων του Παναμά!

Η στήλη έχει απαιτήσεις από την νέα εισαγγελέα Διαφθοράς. Όπως είχε και από την προκάτοχό της η οποία, καλώς ή κακώς, έδειξε δείγματα γραφής και ανέβασε ψηλά τον πήχη!

Είμαστε σίγουροι ότι η νέα Ελένη (Τουλουπάκη) δεν θα μας απογοητεύσει…

Και θα διαψεύσει εκείνους (τους κακοπροαιρετους) που κάνουν λόγο για άνωθεν στήριξη που υπήρχε στην υποψηφιότητά της. Κάτι που ενόχλησε τον διαφωνούντα κ. Κατσιρώδη ο οποίος μειοψήφισε… Καλή αρχή λοιπόν! 

Ου λα λα!

Τέσσερα ονόματα, μαθαίνω, είναι πολύ ψηλά στην λίστα για εγκλεισμό στην φυλακή.

Μερικοί, μάλιστα, είναι και παλιοί γνώριμοι του Κορυδαλλού. Η «εντολή», εάν θέλετε να μάθετε, έρχεται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Πρόκειται, δηλαδή, για πρόσωπα που έχουν ενοχλήσει, ως φαίνεται, τους Αμερικανούς

Η πλάκα, όμως είναι άλλη. Ορισμένοι εξ΄αυτών θεωρούν ότι έχουν πιάσει την καλή εξαιτίας συγκεκριμένων επιλογών που έκαναν (ή τους υποδείχτηκε) για την νομική τους εκπροσώπηση.  Όπως και να έχει οι εξελίξεις προμηνύονται ραγδαίες… Σε όλα τα μέτωπα! 

Μπροστά στις ειδήσεις και στην ενημέρωση…

Από τις 2 Μαρτίου αποκαλύψαμε ολόκληρη την εισαγγελική πρόταση του Χρ. Μπαρδάκη που προτείνει να κάτσει στο εδώλιο ο φίλτατος Θωμάς (Λιακουνάκος) και η παρέα του για την υπόθεση των ιπτάμενων ραντάρ. Προσωπικά, πάντως, δεν ανησυχώ για την τύχη του Θωμά!

Αλλάζω θέμα: Στην πιάτσα ακούγονται πολλά για ενα «χρυσό» δικηγορικό γραφείο…

Εταίρος του οποίου είναι όνομα «βαρύ», λόγω και των πολιτικών συνθηκών! Πελάτης του γραφείου είναι γνωστός νταραβεριτζής, δις ή τρις υπόδικος ο οποίος ζει ζωή χαρισάμενη

Τύπος ωραίος, large. Μάγκας και αθεόφοβος… Ο οποίος μεταξύ άλλων έχει και παρτίδες με κάποια «άγια» τάματα… Ουάου! Που θα έλεγε και ο φίλος μου ο Γιάνης με το ένα Ν…

Wow! Προσοχή! Προσοχή!

Η Τρίτη αναμένεται να είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη ημέρα… Όχι για τους εκδρομείς, αλλά για σημαίνον κρατικό λειτουργό… Ο οποίος έχει βγάλει πολύ μεγάλη γλώσσα στα social media και όχι μόνο! Μιλάμε για μαϊμού κανονική. Γιατί όσο πιο ψηλά ανεβαίνει τόσο πιο πολύ φαίνεται ο πισινός της… 

Πληροφορούμαι λοιπόν ότι ο εν λόγω κύριος αναμένεται να έχει προβλήματα με τον Νόμο… Για να ξέρετε: Δεν έχει ασυλία, όπως ορισμένοι άλλοι… Κοινώς; Είναι σε μειονεκτική θέση.

Περίεργα, πολύ περίεργα πράγματασυμβαίνουν με την υπόθεση εξυγίανσης του Μαρινόπουλου. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένα σωρό υπουργοί (Φλαμπουράρης) αλλά και γγ. υπουργείων (Νεφελούδης) προεξοφλούν δικαστικές αποφάσεις…

Αν δεν απατώμαι καθύλην αρμόδια για να κρίνει το σχέδιο «διάσωσης» ή «εξυγίανσης» ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε είναι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη. Τι όχι; Θα επανέλθω! 

Παλιά ήταν μέγας άρχοντας. Και κιμπάρης

Τώρα είναι στα πατώματα… Από τα ψηλά στα χαμηλά και από τα πολλά στα λίγα! Αλλά έτσι είναι η ζωή, με τα πάνω της και τα κάτω της…

Σε γνωστό επιχειρηματία, υπόδικο δις ή τρις αναφέρομαι ο οποίος ένα φεγγάρι πέρασε το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού. Εκεί λοιπόν το «σύστημα» φέρεται να του έφαγε περί τις 150.000 ευρώ προκειμένου να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο των φυλακών. Αυτά τουλάχιστον ακούγονται σε τηλεφωνικές συνομιλίες που έχει καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ.

Σκέφτομαι με το μικρό μου το μυαλό, πόσα θα έχει δώσει δεξιά και αριστερά σε κάτι παρατρεχάμενους και νταραβεριτζήδες… Βρε λες γι αυτό να είναι στα πατώματα στην βίλα του στα βόρεια Προάστια και να αναπολεί τις παλιές, καλές, ημέρες δόξας; 130.000 ευρώ είναι αυτά ρε φίλε, για μια απλή εξυπηρέτηση… Δεν είναι και λίγα!

Ο κωδικός είναι «σκοτώστε τον επιχειρηματία»…

Όχι βιολογικά, εάν και ποτέ δεν ξέρεις, αλλά ηθικά μέσω της (μη) νόμιμης οδού. Στα χρόνια που καλύπτουμε το κοινοβουλευτικό και δικαστικό ρεπορτάζ, ξέρουμε πως παίζεται το παιχνίδι.

«Αθώες» ερωτήσεις οι οποίες κατατίθενται στην Βουλή, για λόγους «κοινοβουλευτικού ενδιαφέροντος»… Οι περισσότερες από αυτές στημένες ήδη από τον υπουργό που καλείται να απαντήσει. «Τι συμβαίνει με την υπόθεση του δείνα; Γιατί καθυστερεί η υπόθεση του τάδε;», ερωτά ο κ. Βουλευτής. 

Στην συνέχεια παίρνει την απάντηση ή και την ερώτηση καμιά φορά και την «τρίβει στα μούτρα των δικαστικών λειτουργών», ψέγοντάς τους για κωλυσιεργεία. Καταφανώς εκφεύγει του βουλευτικού του αξιώματος ή της άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου. Μπερδεύεται στα πόδια μιας ανεξάρτητης εξουσίας, της δικαστικής. Ο κωδικός είναι «σκοτώστε τον επιχειρηματία», αλλά πολλές φορές έχει τα αντίθετα αποτελέσματα…

Σάλος στην αγορά από την υπόθεση Νοvartis

Δεκάδες ιατροί -κυρίως ογκολόγοι- έχουν χάσει τον ύπνο τους εξαιτίας της μικρής ή μεγάλης εμπλοκής τους. 

Η ιστορία δεν είναι απλή… Για να γνωρίζετε το πάνω χέρι το έχουν οι Αμερικανοί πλεον… Οι δικοί μας έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Αν δεν ανάψουν το «πράσινο φως» από την άλλη άκρη του Ατλαντικού δεν κουνιέται φύλλο. Οι οποίοι, όμως, την έχουν πάρει στα πολύ σοβαρά την ιστορία…

Και επειδή ακούω, δεξιά και αριστερά, διάφορα ονόματα τα οποία υποτίθεται ότι «παίζουν» ως μάρτυρες που μίλησαν, σας διαβεβαιώ: Καμία σχέση! 

Kαμμία σωτηρία για την χώρα…

Ύστερα από χρόνια (ως είθισται) κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου 59 νοματαίοι για το σκάνδαλο της ΓΕΝΟΠ-ΤΟΥΡΣ.  Τους «καταδιώκει» το πόρισμα Ρακιντζή που αποκάλυψε την λεηλασία σε βάρος της ΔΕΗ αλλά και το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.

Τα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Η ζημία την οποία φέρεται να υπέστη η περιουσία της ΔΕΗ αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Επικεφαλής στην ΔΕΗ είναι ο κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκης. Σήμερα, όχι εχτές.

Ο κ. Παναγιωτάκης λοιπόν θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί αποφάσισε να μην παρασταθεί ως Πολιτική Αγωγή η Επιχείρηση που χρηματοδοτείται από τον ελληνικό λαό στην δίκη; Γιατί αποφάσισε να ΜΗΝ προασπίσει τα συμφέροντά της;

Ο κ. Παναγιωτάκης και ο κάθε κ. Παναγιωτάκης θα πληρώσει τα σπασμένα από την τσέπη του; Είναι δικό του το μαγαζί;

Δικαστικές εξελίξεις σε μια ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση στην οποία εμπλέκονται πασίγνωστες εταιρείες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πρόκειται για πρωτοκλασάτα ονόματα στον κλάδο τους που -σύμφωνα με όλα τα στοιχεία- συμμετείχαν σε οργανωμένο κύκλωμα εξαπάτησης του δημοσίου. Η δικογραφία είναι ογκώδης και το υλικό που έχουν συλλέξει οι Αρχές από τα ημερολόγια των εμπλεκομένων παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον, μου λένε, και από το ημερολόγιο Χριστοφοράκου ή Τσοχατζόπουλου. Και να φανταστείτε ότι πρόκειται για ένα μικρό σκέλος της υπόθεσης!

Θαύμα! Θαύμα!

Σε Μονομελές εκδικάζεται υπόθεση απόντος του κατηγορούμενου αλλά και του βασικού μάρτυρα υπεράσπισης! Παρότι στην δικογραφία φέρεται να περιέχεται υπεύθυνη δήλωση βάσει της οποίας αποδεικνύεται η αθωότητα του κατηγορουμένου, εντούτοις η δίκη όχι μόνο διεξάγεται (εν κρυπτώ) αλλά πέφτει και η καμπάνα…

Η ουσία είναι η εξής. Ότι βάσει των «ψευδών» (κατά τους μηνυτές) και συκοφαντικών δημοσιευμάτων έχει ανοίξει ο φάκελος για μια πολύ σοβαρή (ιερή θα την χαρακτήριζα βεβαίως, βεβαίως) υπόθεση που διερευνάται από την εισαγγελία. Αλλά γι αυτά έχουμε καιρό να τα πούμε!

Οι περιπτώσεις, πάντως, προσώπων που αποφασίζουν να συνεισφέρουν στοιχεία για αποκαλύψεις σκανδάλων και στην συνέχει υφίστανται διώξεις και όχι μόνο πληθαίνουν!  Είναι κοινώς αποδεκτό ότι στην Ελλάδα ο «προστατευόμενος μάρτυρας» προστατεύεται πλημμελώς.

Και αναφέρομαι στους ουσιαστικούς μάρτυρες, όχι τα «καρφιά» ή τους νταραβεριτζήδες… πχ θυμάμαι την περίπτωση γυναίκας που αποκάλυψε το κύκλωμα των Οικονομικών Επιθεωρητών, φίλων του «εκδότη».

Ο κ. διευθυντής (ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ο οποίος είναι έξω με εγγύηση 800.000 ευρώ) για παράδειγμα τις έχει κάνει καμιά 20αρια μηνύσεις και αγωγές! Μη χειρότερα!

Αγριεύουν τα πράγματα στην Δικαιοσύνη…

Τα μαθαίνω όλα χαρτί και καλαμάρι, μην νομίζετε…Άλλοτε γελάω, άλλοτε κλαίω! Γελάω με την ωμότητα και κλαίω με το θράσος… 

Διαβάστε τώρα ένα μυθιστόρημα που μου διηγήθηκαν να σας φύγει το… κεφάλι

Χτυπάει το τηλέφωνο, σταθερό τηλέφωνο… Δυο συνάδελφοι συνομιλούν μεταξύ τους… Ο ένας κατώτερος από τον άλλον.

«Να σου πω, δεν την κλείνεις αυτήν την υπόθεση;», ακούγεται να λέει ο ένας…

Μα πως, βγαίνω σε άδεια, απαντάει ο άλλος.

Έχεις μια ημέρα, προλαβαίνεις!

Μην νομίζετε, συμβαίνουν αυτά στα παραμύθια…

Το θέμα είναι να μην συμβαίνουν και στην πραγματικότητα!

Γιατί τότε, ζήτω που καήκαμε! 

Κυριολεκτικά…

Φτηνά την γλίτωσε επιχειρηματίας ο οποίος εμπλέκεται σε μια σειρά από υποθέσεις

Απολογήθηκε για έρευνα η οποία στο παρελθόν είχε πάρει αρκετά μεγάλες διαστάσεις και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, όπως μου λένε, 50.000 ευρώ. Ψίχουλα για το οικονομικό του ανάστημα… Περίεργο βέβαια είναι το γεγονός ότι δεν είδα την είδηση κάπου γραμμένη. 

Επίσης, μου είπαν, ότι η κυρία Ξένια συχνά-πυκνά σηκώνει το τηλέφωνο και ρωτάει για εξελίξεις διαφόρων υποθέσεων! Δεν είναι κακό το ενδιαφέρον, θα έλεγε κάποιος! 

Ας επιστρέψω όμως στην υπόθεση του φίλτατου επιχειρηματία. Προφανώς και δεν ασχολήθηκε κανείς γιατί μας έχει «φάει», βλέπετε, το ΣτΕ και τα κανάλια…

Μαγκιά του προέδρου Σακελλαρίου να συγκαλέσει διευρυμένη Ολομέλεια για την εξέταση της κύριας προσφυγής κατά του Διαγωνισμού.  Οι λίγοι, θα έλεγε κάποιος κακοπροαίρετος (όχι εγώ για να μην παρεξηγηθώ), είναι «χειραγωγήσιμοι». Οι πολλοί;

Γι αυτό και προβλέπω εκπλήξεις! Μέχρι και ακύρωση της διαδικασίας-παρωδία μην σας πω. Σε αυτήν την περίπτωση; Ποιοι μάγκες θα είναι εκείνοι που δεν πλειοδότησαν!

Τα σέβη μου… 

Πληροφορούμαι, από πρώτο χέρι, για το άγριο παρασκήνιο που υπάρχει γύρω από πολύ γνωστή υπόθεση! Σήμερα, επειδή το ρεπορτάζ βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν θα επεκταθώ σε λεπτομέρειες. 

Πρόκειται για πολύ γνωστή υπόθεση η οποία απασχολεί μέρος των ΜΜΕ και την κοινή γνώμη. Οι ένθεν και ενθεν καταγγελίες κόβουν πραγματικά την ανάσα.

Έμαθα λοιπόν ότι ασκήθηκαν πιέσεις (και μάλιστα απροκάλυπτες) προκειμένου ένα σκέλος της να αρχειοθετηθεί. Ένα πολύ συγκεκριμένο σκέλος που θίγει, ίσως, πρόσωπα τα οποία δεν πρέπει να θιχτούν, σύμφωνα τουλάχιστον με κάποιους. 

Παράδοξο, εάν αναλογιστούμε ότι η Δικαιοσύνη οφείλει να διερευνά όλες τις καταγγελίες ανεξαρτήτως από τον καταγγέλλοντα και τον καταγγελλόμενο. Θα επανέλθω! 

Το Κοινό Περί Δικαίου αίσθημα ικανοποιείται όταν οι δικαστικές Αρχές καταφέρνουν να ξεσκεπάσουν ή να αποκαλύψουν την τέλεση του εγκλήματος κατά την διάρκεια τέλεσής του. Αυτό που λέμε «φρέσκα ψάρια».

Εάν χρειάζεται να περάσουν 15 και 20 χρόνια έως ότου τελεσιδικήσει μια υπόθεση ή λογοδοτήσει ο δράστης του εγκλήματος, είναι αυτό που λέμε φέξε μου και γλύστρισε…

Γιατί τα γράφω αυτά; Επειδή μαθαίνω πως το τελευταίο διάστημα σε δικαστικό (τουλάχιστον) επίπεδο επικρατεί αναβρασμός!

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξ. Δημητρίου, έχει σηκώσει τα μανίκια και έχει πέσει με τα μούτρα στην δουλειά… Ήδη ορισμένες δικογραφίες ανασύρθηκαν από το Αρχείο. Δεν είναι όμως η μόνη. 

Πληροφορούμαι ότι ήδη ετοιμάζεται εκστρατεία ανάσυρσης δικογραφιών, γνωστών υποθέσεων και όχι μόνο, που έχουν ως κοινή συνισταμένη την εμπλοκή πολιτικών προσώπων, επιχειρηματιών και εκδοτών! Μέχρι εδώ όλα καλά. Υπάρχει βέβαια ένα θέμα: Ότι όλοι ανήκουν στο «αντίπαλο» στρατόπεδο.

Το παραβλέπω όμως και αυτό, καθώς εάν υπάρχουν ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ τότε καλώς θα γίνει η όποια ανάσυρση και καλώς θα διερευνηθεί εκ νέου η ανεύρεση ευθυνών. 

Άλλο είναι το θέμα μου: Δεν βλέπω την ίδια ευσαισθητοποίηση εκ μέρους της κορυφής της Δικαιοσύνης για την εκδίκαση υποθέσεων που τελματώνουν εδώ και χρόνια (Λαυρεντιάδης, Energa-Hellas Power, Siemens, κτλ).

Ούτε, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, τα πρέποντα αντανακλαστικά για την διερεύνηση υποθέσεων που τρέχουν αυτόν τον καιρό και αφορούν στελέχη της νυν κυβέρνησης! Το ερώτημα είναι εάν θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για πολύ…  

H είδηση είναι καρατσεκαρισμένη, έγκυρη 100%, δηλαδή!

Υπουργός της νυν κυβέρνησης (σημειώστε το αυτό) εμφανίζεται να ψάχνει αγωνιωδώς στοιχεία τα οποία θα διευκολύνουν την ποινική μεταχείριση υπόδικου επιχειρηματία! 

Πρόκειται για πρόσωπο το οποίο απασχόλησε την κοινή γνώμη με την εμπλοκή του σε τεράστιο Οικονομικό Σκάνδαλο και κατά καιρούς (μέσω φίλιων Μέσων) ρίχνει βέλη κατά συγκεκριμένων προσώπων, δημοσίων προσώπων, που τους κατηγορεί ως υπεύθυνους της… κατάληξής του.

Το εντυπωσιακό δεν είναι αυτό, το εντυπωσιακό είναι η μεταχείριση που έτυχε από μέλη της νυν κυβέρνησης η οποία -βεβαίως, βεβαίως- έχει ως στόχο να πατάξει την διαφθορά και την διαπλοκή.

«Δικός μου» άνθρωπος δεν πίστευε στα αυτιά του όταν άκουγε κυβερνητικό στέλεχος να του ζητεί την προσκόμιση στοιχείων, ικανών να αποδείξουν ότι η εμπλοκή του επιχειρηματία στην υπόθεση οφείλεται σε έργα και ημέρες άλλων! Και δεν ήταν μόνος του. Ήταν μαζί και με ένα ακόμη πρόσωπο, μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου!

Τα ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ της γαργαλιστικής (και όχι μόνο) ιστορίας είναι πολλά. Για ποιο λόγο το ενδιαφέρον; Πως έγινε η προσέγγιση; Οι «κακές γλώσσεις», επειδή το έψαξα και λίγο, λένε ότι η οδός που επιλέχθηκε ήταν μέσω άλλου (πολύ γνωστού) πολιτικού προσώπου που έχει αποτραβηχτεί (ευτυχώς λέω εγώ) τα τελευταία χρόνια από τα φώτα της δημοσιότητας και το προσκήνιο! Θα επανέλθω! 

Δικαστικές παραφωνίες στις προαγωγές…

Υπάρχουν τουλάχιστον δυο περιπτώσεις δικαστικών λειτουργών οι οποίοι παρότι το δικαιούνταν δεν προήχθησαν! Η μια περίπτωση αφορά δικαστή-εφέτη των πολιτικών Δικαστηρίων και η άλλη των Διοικητικών!

Στην πρώτη περίπτωση χρέωσαν (άκουσον-άκουσον) ότι έχει στενές σχέσεις με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου. Στην δεύτερη ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να συνδυάζει διπλή ιδιότητα καθώς διδάσκει και σε Πανεπιστήμιο! Θα επανέλθω με πολύ περισσότερο ρεπορταζ… 

Κυπριακά αντίποινα!

Oh yes!  Σε τι αναφέρομαι; Στην άρνηση των Κύπριων δικαστών να απαντήσουν στα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που τους στέλνουν οι έλληνες εισαγγελείς για μια σειρά από υποθέσεις, κυρίως εξοπλιστικών! 

Κρατάνε, λέει, μούτρα για τον τρόπο που χειρίστηκαν οι Έλληνες την υπόθεση Βγενόπουλου. Μια σου και μια μου… 

Πέρα από την όποια πλάκα αρκεί να σας επισημάνω ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά έχει προκαλέσει ουκ ολίγα προβλήματα σε μεγάλες υποθέσεις οι οποίες παραμένουν «ανοικτές»!

Κυρίως εκείνες που αφορούν και πολιτικά πρόσωπα αλλά και γνωστούς επιχειρηματίες από τον χώρο των όπλων! 

Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω και εγώ «ερευνητής»

Λέει ένα παιδάκι, στην μαμά του. Άντε να του εξηγήσεις τώρα ότι σε περίπτωση που έρθει ένα κόμμα, απόκομμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, η «έρευνα» θα γίνει απαγορευμένη λέξη. Έτσι είναι οι τύποι! 

Απόλυτα καθεστωτικοί και αλαζόνες… Και τους προηγούμενους τους είχαμε ταράξει στην κριτική και τις αποκαλύψεις αλλά είχαν ένα επίπεδο… Αυτοί; Αλλεργία!

Όποιος δεν τους «γλύφει» ή δεν εξυμνεί το θεάρεστο έργο τους είναι διαπλεκόμενος, πουλημένος, κτλ! Ο Μπόμπολας για παράδειγμα με το «Έθνος» που είναι πιο «κόκκινο» και από την «Αυγή» είναι ο πρώτος διδάξας για το πως πρέπει να γίνει η κωλοτούμπα… Θυμάστε τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας επί προηγούμενου καθεστώτος; Ε καμία σχέση πλέον!

Το απόλυτο λιβανιστήρι, η απόλυτη ξεφτίλα!

Στο μεταξύ η «αδιάφθορη» κυβέρνηση περνά τροπολογία για να βγάλει λάδι τα καρτέλ των εργολάβων, ενώ η ελληνική Δικαιοσύνη αποφαίνεται ότι ο Λ. Μπόμπολας δεν πρέπει να εκδοθεί στην Κύπρο για τις μίζες που έδινε! Μιλάμε για πόλεμο στην διαπλοκή από την νέα και ΑΔΙΑΦΘΟΡΗ κυβέρνηση! Μην σκίσουν κανά καλσόν τα… παιδιά! Στο μεταξύ από κοντά και οι αδιάφθοροι δημοσιογραφοι. Ντάξ, υπάρχουν τα ρετάλια του χώρου τα οποία έχουν ροπή στην εξουσία και το γλύψιμο και πάνε με τον ισχυρό.

Υπάρχουν όμως και οι άλλοι, οι πιο δυναμικοί! Ακόμη και αυτοί λοιπόν εδώ και ενάμιση χρόνο ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΕΝΑ ΣΤΡΕΒΛΟ για την κυβερνησάρα που τα ψηφίζει όλα και τα κάνει όλα, στα 3, στα 4, σε όποια στάση βολεύεται! Πως θα το έλεγε και ο Γιάνης; Ουάου! 

Εκτός κάθε ελέγχου η κατάσταση στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ο ένας εναντίον του άλλου και όλοι εναντίον του ΘΕΣΜΟΥ. Εμείς (εδώ) και οι αλλοι (στην Είδηση) θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάνουμε αποκαλυπτική δημοσιογραφία χωρίς περικοπές και μισόλογα.

Βγάλανε στο φως όλες τις καταθέσεις του πειθαρχικού της Γ. Τσατάνη. Προκειμένου να γνωρίζει ο αναγνώστης τα πάντα γύρω από το παρασκήνιο και το προσκήνιο της υπόθεσης. Να διαβάσει όλες τις  πτυχές και τις καταθέσεις χωρίς δημοσιογραφικό ασβέστωμα… 

Και να βγάλει τα συμπεράσματά του χωρίς να κατευθύνεται από επιλεκτικές διαρροές και αποκαλύψεις. Απλά και ξεκάθαρα πράγματα! Είναι κατανοητό στους πάντες, θέλω να πιστεύω, ότι μια από τις κυριότερες αιτίες για την οικονομική κατάπτωση της χώρας είναι και η δυσλειτουργία της δικαιοσύνης!

Λοβιτούρες γίνονταν και γίνονται παντού.  Είναι στην φύση του ανθρώπου… Όμως, τουλάχιστον στα προηγμένα κράτη, υπάρχει αυτό που λέμε ισονομία…  Εάν κάνεις την λαδιά και σε πιάσουν έχεις την ίδια αντιμετώπιση δεν πάει να είσαι και ο Πάπας-Φραγκίσκος!

Στην Ελλάδα τι ακριβώς συμβαίνει; Τα ζούμε λίγο πολύ όλοι μας! Συνηθίζουμε να λέμε ότι τα μεγάλα ψάρια, σπάνια την πληρώνουν… Και αυτό είναι μια αλήθεια!

Αλήθεια η οποία δεν έχει μόνο να κάνει με την (αν)επάρκεια των δικαστικών λειτουργών. Αλλά κυρίως με την έμφυτη ανάγκη στελεχών της δικαστικής εξουσίας να είναι αρεστοί στο πολιτικό προσωπικό της χώρας! Όταν η πολιτική ασχολείται με την δικαιοσύνη ή η δικαιοσύνη παράγει πολιτική, τότε μπερδεύονται τα πράγματα. 

Σας έχω καλά νέα!

Φθάνουμε πολύ κοντά στην επίλυση των θεμάτων διαφθοράς και φοροδιαφυγής! Πάρα πολύ κοντά… Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και εκτός εάν πέφτω έξω, που δεν πέφτω, η ολοκλήρωση της διερεύνησης των διαφόρων λιστών αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 500 χρόνια, δηλαδή κάπου το 2516! Να το ξαναγράψω; Το ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΔΕΚΑ ΕΞΙ!

Την στιγμή λοιπόν που οι πολιτικοί ταγοί «μάλωναν» με επιχειρηματολογία μαθητή δημοτικού για το ποιος είναι πιο ικανός να καταπολεμήσει την διαφθορά και να διερευνήσει τις λίστες το ΡΕΠΟΡΤΑΖ μου αποδεικνύει την πλήρη διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών! Δεν ξέρω εάν ήταν σωστή ή λαθεμένη η ενοποίηση ΣΔΟΕ και ΓΓΔΕ, αυτό που ξέρω είναι ότι (ως είθισται στην Ελλάδα) ο σχεδιασμός έγινε και πάλι στο πόδι. Ένα θα σας πω και θα το βουλώσω, προς το παρόν. 

Έχουμε και… κτηριακές ελλείψεις, καθώς εδώ και μήνες διευθύνσεις στεγάζονται μάλλον σε χωράφια… Καλά εκείνος ο κ. Πιτσιλής (της ΓΓΔΕ) τα γνωρίζει αυτά; Κατά τα άλλα ο λαός, έφαγε αρκετό «Σανό» κατά τη διάρκεια του show της Τρίτης!

Τραγωδία!

Ένα πουλάκι μου σφύριξε τις μεθόδους που χρησιμοποιούν τα καρτέλ για να λαμβανουν μέρος σε διαγωνισμούς. Έχε γεια Παναγια! Είμαι πολύ περίεργος να δω εάν η κυβέρνηση ασχοληθεί με τους εργολάβους. Μέχρι στιγμής με τουβλάκια παίζει!

Οι κακές γλώσσες μιλάνε.

Λένε λοιπόν για την ύπαρξη γραφείου που υπόσχεται πολλά σε ΄συνανθρώπους’ μας οι οποίοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Που είναι το μεμπτό θα μου πείτε; Μα το γεγονός ότι οι «καλοί πελάτες» πηγαίνουν εκεί συστημένοι! Από ποιους; Ακόμη και από ανώτερα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας… Σιγά που πέσαμε από τα σύννεφα!

Για τα τεκταινόμενα στην Ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη αναφέρομαι, όπου ξαφνικά αποκαλύφθηκαν συναντήσεις μεταξύ υπουργών και εισαγγελέων… Δεν θα μπω στην ουσία της υπόθεσης Βγενόπουλου, παρότι ακούω πολλά και διάφορα.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Εάν η κα Τσατάνη έθεσε λαθεμένα ή σκανδαλωδώς την υπόθεση στο αρχείο, τότε θα πρέπει να ελεγχθεί από τα αρμόδια όργανα τα οποία λειτουργούν στην ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ελληνική Δικαιοσύνη… Εάν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο ας τιμωρηθεί και μάλιστα παραδειγματικά. Άλλωστε το πιο εύκολο για μια υπόθεση η οποία μπαίνει στο αρχείο είναι να ανασυρθεί!

Από εκεί και πέρα δεν μπορώ -ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ- να καταλάβω τι δουλειά έχουν τα σούρτα-φέρτα  μεταξύ δικαστικών λειτουργών και υπουργών! Ακόμη και γονυπετής να εκλιπαρούσε (η κα Τσατάνη) για πέντε λεπτά συνάντησης με τον κ. υπουργό, εκείνος δεν θα έπρεπε να την δεχτεί.

Κυρίως για να προστατευτεί ο ίδιος, εάν δηλαδή δεχτούμε ότι η κα εισαγγελέας ενήργησε με δόλο και ήθελε να τον «παγιδεύσει»… Εάν δε ισχύουν οι καταγγελίες Τσατάνη, τότε φτάνουμε σε άλλου είδους καταστάσεις… Τις οποίες ούτε να σκέφτομαι δεν θέλω!

Μπίνγκο! Στην κατοχή του μακαρίτη «εκδότη» Μαυρίκου βρέθηκε μια λίστα με διαφημίσεις οι οποίες δίδονταν, υποτίθεται, από την ΕΥΔΑΠ. Αμ δε! Η δημοσιογραφική έρευνα προέκυψε ότι η λίστα δεν αφορούσε την ΕΥΔΑΠ αλλά την Attica Bank!  Και τι προέκυψε από μια προσεκτική ανάγνωση της λίστας, όπως παρατήρησαν δικαστικοί κύκλοι;

Ότι η Τράπεζα έδινε διαφήμιση σε πολλά μέσα στο διαδίκτυο. Και πολύ καλά έκανε! Το περίεργο όμως είναι ότι έδινε διαφήμιση -και μάλιστα 2.500 ευρώ/μήνα- σε σάιτ-δορυφόρους τα οποία άνηκαν σε πρόσωπα που σχετίζονταν με τους κατηγορούμενους! Σάιτ τα οποία όχι μόνο καμία παρεμβατικότητα δεν είχαν και αναγνωσιμότητα, αλλά διέφεραν μόνο στην κατάληξη με τις «πατρικές» ιστοσελίδες… 

Από την δικαιοσύνη πιστεύουν ότι την συγκεκριμένη ιστορία την είχε στήσει ο Μουσσάς ο οποίος νταλαβεριζόταν και προφανώς έβγαζε το κατιτις… Αλλά λένε ότι πιθανότατα δεν ήταν μονος καθώς φέρεται να είχε και συνεργό μέσα στην Τράπεζα! 

Πάντως το «Βήμα» έπεσε 100% εξω! Οι, χοντροί, εκβιασμοί παίζονται σε άλλα επίπεδα! Αρκεί κανείς να διαβάσει Πασαλάρη «Οι βαρόνοι των media» και θα καταλάβει τι εννοώ! 

Πραγματικά μένω speechless με τα όσα αναφέρει στην κατάθεσή-ντοκουμέντο η 34χρονη που εκδιδόταν (εκβιαζόμενη ότι δεν πρόκειται να ξαναδεί τα παιδιά της) από τον επιχειρηματία συζυγό της

Δεν ξέρω που σταματά η αλήθεια και ξεκινά η φαντασία, ειλικρινά δεν ξέρω… Εκείνο που γνωρίζω πολύ καλά είναι τα αμύθητα ποσά τα οποία ενθυλακώνουν ορισμένοι από το εμπόριο της λευκής σαρκός! Και θυμάμαι την περίπτωση της διαβόητης ΜΚΟ για τις δήθεν «κακοποιημένες» στις οποίες φιλοξενούνταν αλλοδαπές οι οποίες στην συνέχεια χόρευαν στα στριπτιτζάδικα του αρτοποιού…

Ο οποίος αρτοποιός συνελήφθη δις, αλλά είναι έξω ελεύθερος και ωραίος μιας και η ποινή που του επιβλήθηκε στο πρώτο δικαστήριο είχε ανασταλτικό χαρακτήρα… Και απότι μαθαίνω οι δουλειές του πάνε καλά. Πολυ καλά, μιας και έχει αρκετό ρευστό και καλούς, εντιμότατους, φίλους! Τώρα τελευταία κάπου είδα και συνεργασία με έντυπο αν δεν απατώμαι… 

Τι Πάπας, τι Παππάς!

Ο υπερυπουργός Νίκος κάνει θαύματα. Πράματα και θάματα, όπως λένε στα χωριά… 4 σου λέει οι άδειες επειδή απεφάνθη έτσι (εδώ κρατάμε την ανάσα μας) το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας (sic). Και ποιος την υπογράφει αυτή την μελέτη; Ο κανένας… Χωρίς πλάκα, αυτά μόνο στην Μπανανία συμβαίνουν! 

Είναι σαν να εκπονήσει μελέτη το ΤΕΙ του Αιγάλεω για τις γάζες (με όλο το συμπάθειο) και να την κραδαίνουν στην Καγκελαρία για μεταρρύθμιση την οποία θέλουν να κάνουν στον τομέα της Υγείας! Πρόκειται για τον απόλυτο βιασμό της κοινής λογικής!  Τέτοια προχειρότητα και τσαπατσουλιά, που είναι να μην το πεις ούτε του Παπ(π)α!

Η άλωση του Κράτους επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι χειρότερη και από την άλωση της Κωνσταντινούπολης… Συγγενείς, κλακαδόροι, αφισοκολλητές, κουτσοί-στραβοί, αρκεί να έχουν ρίξει την ψήφο τους διορίζονται σε κάποια θέση, σε κάποιο γραφείο…

Με το «δεξί» ξεκινάει η νέα Μεταπολίτευση…


 

Ξέρετε εκείνη με το ηθικό πλεονέκτημα! Α! Τι έμαθα; Αποτυχημένη πολιτευτής με την Νέα Δημοκρατία η οποία πάντως είχε και έχει γερές πλάτες αλλά και ισχυρή επικοινωνια, έκανε το όνειρό της πραγματικότητα… Όσα δεν κατάφερε με Σαμαρα-Βενιζέλο, τα κατάφερε με τον Αλέξη!  Τοποθετήθηκε σε καίρια θέση υπουργείου! Βρε πως αλλάζουν οι καιροί! 

Μαθαίνω και το λένε έντονα οι κακές γλώσσες ότι η κα Παπασπύρου που αντικατέστησε τον (καθόλα επιτυχημένο) Λέανδρο Ρακιντζή υπήρξε στενή φίλη με την μητέρα του κ. Τζανακόπουλου η οποία όμως έφυγε από τη ζωή εδώ και μια δεκαετία.

Ποιος είναι ο κ. Τζανακόπουλος; Μα ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη, of course και Κυβερνητικός εκπρόσωπος! Ουάου! 

Τι άλλο έμαθα; Ότι την συγκεκριμένη θέση ορεγόταν και ο (πρώην) υπουργός Διαφθοράς, Νικολούδης! Ο οποίος, by the way, δεν ικανοποίησε από το έργο που παρήγαγε ως κυνηγός της Διαφθοράς!

Ωστόσο οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο μου λένε ότι ο ανοιχτομάτης Κουρουμπλής δεν θα έβαζε Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης πολιτικό πρόσωπο… Όσες κυβερνήσεις και εάν αλλάξουν… Όσοι υπουργοί και εάν παρελάσουν… Το σύστημα είναι πολύ σκληρό για να «πεθάνει».

Αναφέρομαι στο «σύστημα» που έχει στηθεί από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και -δυστυχώς- έχει ευήκοα ώτα εντός και εκτός των τειχών όχι μόνο της ελληνικής Δικαιοσύνης αλλά και των ελεγχκτικών μηχανισμών. Με πληροφορούν μάλιστα ότι τα «συστηματάκια» χρησιμοποιούνται -ενίοτε- για την εξουδετέρωση των επιχειρηματικών αντιπάλων!

Χρόνια Πολλά με ένα quiz: Γιατί εξαφανίστηκε -από προσώπου γης- στενός συνεργάτης πρωτοκλασάτου πολιτικού; Μήπως έχει να κάνει με κάποιες δικαστικές διώξεις; Λέω εγώ τώρα…

Παραδείγματος χάρη οι κακές γλώσσες κάνουν λόγο για στενές σχέσεις (τρίτου τύπου, δεν παίρνω όρκο) μεταξύ γυναίκας εισαγγελέως και ενός κυρίου. Κυβερνητικού ντε! Και μάλιστα μαθαίνω ότι πρόκειται για κολώνια που κρατάει χρόνια. Κάτι σαν την Μυρτώ!  

Περίεργος κοριός, μαθαίνω, τσίμπησε λειτουργούς…

Δεν γνωρίζω εάν έβαλαν… αμμωνία ή αντισηπτικό, αλλά σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη υπόθεση παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Εξαιρετικά ευφυής η τοποθέτηση των καθαριστριών στα δικαστήρια της χώρας!

Μπας και καθαρίσουν και ορισμένες υποθέσεις οι οποίες εκκρεμούν εδώ και χρόνια… Αρχίζει, λέει, ο διάλογος για το Ελληνικό και την παραχώρηση στην Lamda… Είμαι πολύ περίεργος να δω την κατάληξη της συγκεκριμένης υπόθεσης… Πάρα πολύ, ιδίως από την στιγμή που υπάρχουν οι δυο πραγματογνωμοσύνες που κάνουν λόγο για ξεπούλημα…

H υπόθεση εντοπισμού των λογαριασμών της Interaction βάσει των οποίων συνελήφθη και προφυλακίσθηκε ο Θ. Λιακουνάκος, είναι πιο σύνθετη… Μαθαίνω ότι σημειώθηκαν καραμπόλες! 

Για να εξηγούμαι: Η ταυτοποίηση έγινε από αίτημα δικαστικής συνδρομής που είχε αποστείλει στο Μονακό η επίκουρη εισαγγελέας Διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου, για την υπόθεση των Λέοπαρντ! Η απάντηση ήρθε, και όπως ήρθε εστάλη με την σειρά της στην ανακρίτρια, Βασιλική Μπράτη, η οποία χειριζόταν την υπόθεση των ραντάρ.  Καλό ε;

Ολοένα και περισσότερες αποκαλύψεις αποτελούν, πλέον, μέρος δικογραφιών και αξιολογούνται ανάλογα. 

Παραδείγματος χάρη το ΜΕΓΚΑ θέμα με το πόρισμα της ΤτΕ για τα δάνεια που τελικά έβαλε στο αρχείο την υπόθεση… Ελήφθη υπόψην από τον ανακριτή Ανδρεάδη ο οποίος διερεύνησε μια άλλη υπόθεση. Εκείνη των δανείων του ΤΤ.  Και μιας και μιλάω για τον τραπεζικό χώρο: Πρωτοκλασάτο τραπεζικό στέλεχος με θητεία στην ΤτΕ ρίχνει άγκυρα σε μαγάλη συστημική τράπεζα. Την Eurobank! Αποκλειστικάρα, έτσι; 

Μου αρέσει ο Βαγγέλας…!

Τον είχα υποτιμήσει τόσα χρόνια… Που το έκρυβαν το παλικάρι; Θυμάστε την διαφήμιση με τον cool Αλέξη; Τώρα οι διαφημιστές σκίζουν τα πτυχία τους… Ο τύπος είναι κάτι σαν τον Βούδα! Προφανώς και έκανε χρόνια διαλογισμό. Στην Ινδία ή την Μυτιλήνη, θα σας γελάσω…

Και το πουλάει σωστά!  Τον ακούω βέβαια να μιλάει για επενδύσεις που πρέπει να γίνουν και κλαίω γοερά… Εάν εννοεί ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε επενδύσεις όπως πραγματοποιούνταν επί εποχής Σαμαρά τότε άστα να πάνε…

Ήταν τυχαία η ¨εισβολή» στο ΤΑΙΠΕΔ, διερωτώμαι εγώ… Καταστράφηκαν, λέει, και αρχεία!  Χμ… Τυχαία έγιναν, όλα αυτά… Σας θυμίζω: ΤΑΙΠΕΔ και ΠΑΝΓΑΙΑ, ΤΑΙΠΕΔ και ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ, ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΛΗΝΙΚΟ; Χμ…  Τι να συνέβη άραγε στην «αρπαγή», ε συγγνώμη, στην επένδυση του αιώνα;

Καβατζώθηκε ο πρώην ΠαΣοΚος στο Ποτάμι! 

Τον πήρε το Ποτάμι, τον πήρε ο Ποταμός! Εξασφάλισε, όπως μου είπε ένα πουλάκι, καλή θέση στο Επικρατείας… Όταν λέω καλή, εννοώ εκλέξιμη! Για να μην παρεξηγιόμαστε… Βλέπετε στις τελευταίες εκλογές δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί βουλευτής…

Πάντως αυτή η επιλογή του Σταύρου, μου δίνει να καταλάβω την ένδεια του πολιτικού συστήματος και φυσικά του πολιτικού προσωπικου… Μόνο τα λαμόγια μπλέκουν με τα σκατά, μου είπε ένας -ψαγμένος- παππούς. Όχι και λαμόγια! Σωτήρες είναι οι άνθρωποι. Το καλό μας θέλουν…

Θα έχει πρόβλημα και ο «Μεγάλος» για την υπόθεσή του! Τουλάχιστον έτσι μαθαίνω… Τα παιδιά, λένε, ετοιμάζουν δυο κουλούρια! Φρέσκα! Για το Γηροκομείο, σας τα έλεγα… Η υπόθεση έχει πολύ ψωμί όμως! Ιδίως η ιστορία των ακινήτων…

Έχουν ευεργετηθεί πολλοί: Και πολιτικοί (βουλευτής της ΝΔ) αλλά και γόνοι δικαστικών οικογενειών! Άλλωστε τα συγκεκριμένα στοιχεία έχουν δημοσιοποιηθεί. Το θέμα είναι άλλο: Θα τα ψάξει ο ανακριτής; Επίσης περιμένω με ενδιαφέρον να δω την αντίδραση του Δήμου Αθηναίων αλλά και του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης! 

Ο αρχιμανδρίτης Μπούμπας πάντως, θεότητα! Μπροστά του ωχριά ακόμα και ο Εφραίμ… 

Επί του πιεστηρίου: «Nτου» με στοιχεία-φωτιά τα οποία αφορούν μέγα σκάνδαλο στο ΥΠΕΘΑ ετοιμάζεται να κάνει πρωτοκλασάτος υπουργός της κυβέρνησης!

Και πιστέψτε με δεν είναι ο Πάνος. Επίσης, μαθαίνω, ότι οι εισαγγελείς είναι έτοιμοι να κλείσουν μια-δυο ακόμη υποθέσεις… Σε μια από αυτές εμπλέκεται και κληρικός! 

Κατά τα άλλα ησυχίά, τάξη και ασφάλεια…

Τρελή επιλογή ο Παυλάρας! 

Ποιος Παυλάρας; Είμαι σίγουρος ότι στις συνομιλίες του με τους Τροϊκανούς (α, τα μάθατε τα νέα; Τα παιδιά έρχονται Αθήνα…) θα τους καταγράφει! Το χει πάρει το κολαει, βλέπετε… 

Τελικά και ο πάτος, δεν έχει πάτο… Σας δίνω είδηση! Το καλοκαίρι θα έχει έντονο δικαστικό ενδιαφέρον! Θυμηθείτε με!

Πηγή: ereportaz.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "