Ο πιο καλός ο μαθητής – Ποιος; Ο Αλέξης ή ο ….;

Κατηγορία: Απόψεις Πολιτικά


Οσοι μιλούν τακτικά με πρέσβεις και αξιωματούχους ξένων χωρών το γνωρίζουν εδώ και καιρό. Οποιος, όμως, είχε την παραμικρή αμφιβολία για το ποιους προτιμούν οι δανειστές στο τιμόνι της χώρας δεν είχε παρά να παρακολουθήσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί στην Αθήνα.

Ο Γάλλος επίτροπος έκανε ό,τι μπορούσε για να στηρίξει το αφήγημα Τσίπρα, ότι τα μνημόνια τελείωσαν για την Ελλάδα και ότι η στενή εποπτεία είναι παρόμοια με εκείνη που ισχύει και για άλλες χώρες που βρίσκονταν σε πρόγραμμα. «Το λέω δημόσια. Αυτό δεν είναι τέταρτο μνημόνιο, δεν είναι τέταρτο πρόγραμμα. Δεν θα ξανάρθει η τρόικα εδώ», είπε χαρακτηριστικά στη Βουλή καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Και άφησε ανοιχτό παράθυρο μήπως τελικά δεν υπάρξει μείωση των συντάξεων το 2019, υποχρεώνοντας τον πρόεδρο του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, να κρατήσει τα προσχήματα, προειδοποιώντας ότι η μη τήρηση των δεσμεύσεων θα αποτελέσει πισωγύρισμα για την Ελλάδα.

Δεν εξήγησε, βεβαίως, ο κ. Μοσκοβισί –ο οποίος φιλοδοξεί του χρόνου να είναι πρόεδρος της Κομισιόν– γιατί Πορτογαλία, Ιρλανδία και Κύπρος, που πέρασαν από μνημόνια, δεν φορτώθηκαν με σκληρά μέτρα μετά το τέλος των προγραμμάτων τους, ενώ αντιθέτως η Ελλάδα πρέπει να κάνει συνολικές περικοπές 5 δισ. ευρώ το 2019 και 2020.

Ούτε αιτιολόγησε γιατί η απελευθερωμένη από τα μνημόνια Ελλάδα όχι μόνον ελεύθερη να ακολουθήσει τη δική της οικονομική πολιτική δεν είναι, αλλά έχει και την υποχρέωση να πετύχει συγκεκριμένου ύψους πρωτογενή πλεονάσματα (3,5% του ΑΕΠ έως το 2022 και 2,2% του ΑΕΠ έως το 2060) για 42 χρόνια!

Ο κ. Μοσκοβισί ήθελε να κάνει ένα πολιτικό δώρο στον κ. Τσίπρα και στην κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστερά, η οποία, όπως ο επίτροπος είπε, κατάφερε να περάσει 450 μεταρρυθμίσεις –όσες καμιά άλλη μνημονιακή κυβέρνηση– χωρίς μάλιστα να ανοίξει μύτη. Χωρίς «αγανακτισμένους» στο Σύνταγμα, πετροπόλεμο στους δρόμους και κουκουλοφόρους –φίλα προσκείμενους στον ΣΥΡΙΖΑ– να καίνε την Αθήνα.

Και με 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ψηφίζουν με κλειστά μάτια κάθε απίθανη ρύθμιση που έφτανε στη Βουλή – ακόμη και μέτρα που έθιγαν κατάφωρα όλους εκείνους που ήλπιζαν στον κ. Τσίπρα επειδή υποσχόταν ότι θα τους προστατεύσει. Υπάρχει καλύτερη κυβέρνηση από τη σημερινή για τους μεγάλους της Ε.Ε.;

Νότης Παπαδόπουλος

Πηγή: kathimerini.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "