Τα καπάκια των βόθρων στου Μαξίμου άνοιξαν…

Κατηγορία: Απόψεις Πολιτικά


Ανοίγει «πόλεμο» κατά πάντων το Μαξίμου – Οι τρεις στόχοι

Το καλοκαίρι και τα μπάνια του λαού είναι ιδανική περίοδος για να δημιουργηθούν οι εντυπώσεις που θέλουν κυβερνητικά στελέχη για τους πολιτικούς αντιπάλους.

Στο τρίπτυχο: Πολιτική πόλωση στα άκρα – παροχολογία χωρίς τέλος – νέα στοχοποίηση των «εχθρών» με χρησιμοποίηση της Δικαιοσύνης, θα κινηθεί το επόμενο διάστημα το Μέγαρο Μαξίμου.

Υπό το βάρος της δημοσκοπικής κατρακύλας και με καταγεγραμμένη πλέον την αποδοκιμασία του ελληνικού λαού στην υπόθεση του Μακεδονικού και της φιέστας με τις γραβάτες, η κυβέρνηση βάζει σε εφαρμογή το νέο σχέδιό της, το οποίο θα εξελίσσεται κατά κύματα και θα κορυφωθεί το φθινόπωρο, όταν και θα φανεί ξεκάθαρα πότε η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

Το καλοκαίρι και τα μπάνια του λαού είναι ιδανική περίοδος για να δημιουργηθούν οι εντυπώσεις που θέλουν κυβερνητικά στελέχη για τους πολιτικούς αντιπάλους. Δηλαδή να φτιαχτούν ιστορίες συνωμοσίας, να ανοίξουν παλιές και νέες δικαστικές υποθέσεις, να κτιστούν νέα «αφηγήματα» και σκάνδαλα που στόχο θα έχουν να δημιουργηθεί η πρώτη «μαγιά» κατά της Νέας Δημοκρατίας ή όποιων άλλων απειλούν το Μαξίμου.

Το πρώτο χτύπημα

Ήδη το πρώτο μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη εστάλη με το non paper της προηγούμενης Δευτέρας που μιλούσε για «ανοικτές δικαστικές υποθέσεις». Κι εντελώς… ξαφνικά βγήκαν στο φως δημοσιεύματα που ξανανοίγουν μια εν πολλοίς απαξιωμένη και ξεχασμένη υπόθεση, αυτή της Novartis.

Χωρίς ουσιαστικά στοιχεία και να αναμασήματα που στόχο έχουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, εμπλέκονται και πάλι κορυφαία στελέχη της φαρμακευτικής εταιρείας με την αξιωματική αντιπολίτευση ενώ προαναγγέλλονται και διώξεις.

Το λαϊκό, καλοκαιρινό ανάγνωσμα με «σκάνδαλα» και σκανδαλολογίες θα έχει πολλές συνέχειες, διαβεβαιώνουν κυβερνητικά στελέχη. Χαρακτηριστική η ανακοίνωση που έσπευσε να βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας μεταξύ άλλων ότι πρέπει να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης και τονίζοντας: «Ο αρχηγός της ΝΔ είναι υπότροπος, γιατί παρόμοιες σχέσεις είχε με τον Χριστοφοράκο της Siemens, είναι καιρός να αφήσει τις υπεκφυγές περί «σκευωρίας» και να δώσει πειστικές εξηγήσεις για την ανάρμοστη σχέση του με τον πρωταγωνιστή του σκανδάλου που συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή είναι η πρώτη «τροχιοδεικτική» βολή κατά εκείνων που η κυβέρνηση θεωρεί επικίνδυνους εχθρούς. Εκτός από πολιτικούς, το Μαξίμου θα συνεχίσει να στοχοποιεί επιχειρηματίες και μέσα ενημέρωσης και να ενισχύει το σενάριο της συνωμοσίας κατά της κυβέρνησης με στόχο την πολιτική εκτροπή.

Βεβαίως, τα ψεκασμένα σενάρια περί κατάλυσης του πολιτεύματος από την πλευρά του Πάνου Καμμένου και κορυφαίων υπουργών προκάλεσαν θυμηδία στον κόσμο, όμως, οι ανοικτοί δικαστικοί φάκελοι θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν από το Μαξίμου ως «πέμπτη φάλαγγα».

Σκανδαλολογία
Η πτυχή των σκανδάλων και της δικαστικής διερεύνησης υποθέσεων έρχεται να συνδεθεί με αυτήν της πολιτικής πόλωσης που θέλει η κυβέρνηση. Βασικός στόχος είναι να δημιουργηθεί πιο ξεκάθαρα από ποτέ το δίπτυχο «αριστερά – δεξιά», το οποίο εμπλουτίζεται με συνθήματα όπως «εμείς είμαστε καθαροί, εσείς είστε διεφθαρμένοι» ή «εμείς είμαστε αριστεροί προοδευτικοί, εσείς ακροδεξιοί, φασίστες κ.λπ.».

Το Μαξίμου θα κάνει τα πάντα προκειμένου να φτιάξει το σενάριο του «μαύρου μετώπου» που πάει κόντρα στην κυβέρνηση η οποία προωθεί τις μεγάλες αλλαγές την κοινωνία. Και θα συνδέσει την οδό Πειραιώς και τη ΝΔ, με κορυφαίους οικονομικούς και τραπεζικούς παράγοντες που δεν συμφωνούν με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και βλέπουν μισοάδειο το ποτήρι της συμφωνίας για το χρέος. Ακόμη και με επιχειρηματίες που μέχρι πρότινος ήταν κοντά στο Μαξίμου αλλά τώρα θα μπουν στο στόχαστρο σε μια προσπάθεια να φανεί ο ΣΥΡΙΖΑ εκ νέου «πολέμιος της διαπλοκής».

Στοχοποίηση
Θα στοχοποιήσει επίσης εκείνους που πάνε κόντρα στη συμφωνία για το Μακεδονικό, χαρακτηρίζοντάς τους «ακροδεξιούς, χρυσαυγίτες, λαϊκιστές» και ταυτόχρονα σε όσους επιμένουν ότι υπήρξε συναλλαγή με τους δανειστές ώστε η Ελλάδα να δώσει προσφυγικό και Μακεδονικό και να λάβει ανταλλάγματα όπως η εξάμηνη παράταση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά ή ενδεχόμενο πάγωμα των περικοπών στις συντάξεις.

Και το τρίτο μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης θα αφορά τις υποσχέσεις για βελτίωση της καθημερινότητας, μετά την έξοδο από το μνημόνιο στις 20 Αυγούστου. Η κορύφωση της υποσχεσιολογίας θα γίνει με την ανακοίνωση του νέου «προγράμματος Θεσσαλονίκης» από τον πρωθυπουργό στις ΔΕΘ, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Με όλα αυτά τα όπλα προσέρχεται η κυβέρνηση στην τελική μάχη κι ενώ το κλίμα είναι ιδιαίτερα θερμό, και οι αντιδράσεις της κοινωνίας εναντίον της πολύ έντονες.

Πηγή: to10.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "