Αγέλη ζωντόβολων

Κατηγορία: Απόψεις Πολιτικά

 

Τί θα συμβεί, αν δεν πάω στην ουρά, να στοιβαχτώ, αν δεν γίνω ζώο; Θα επιβάλλουν πρόστιμο σε 2 εκατομμύρια; Αντί να διαδηλώσεις έξω από κάθε εκδοτήριο κατά της χαφιεδοκάρτας, ότι εφόσον υπάρχει ουρά 5 ατόμων, την κάνω, «γίνομαι Πουλόπουλος», «μπουχός», τον «πούλο» -πόσο πιο λαϊκά να το πω;- αντί να φύγεις με αξιοπρέπεια, να μείνεις άνθρωπος. 

------------------------- 

του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη 

Ευτυχώς γκρεμίστηκε το... τρισκατάρατο σοσιαλιστικό σύστημα, -μέρες Μεγίστης Οκτωβριανής Επανάστασης, που διανύουμε!- και γλύτωσε ο όχλος της οικουμένης από μεγάλες ουρές και καταναλωτική εξαθλίωση. 

Πέστε μου ειλικρινά: Αν είσασταν πρέσβης των Η.Π.Α. ή του Δ’ Γερμανικού Ράιχ στην Αθήνα και βλέπατε την αθλιότητα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, τί έκθεση θα υποβάλλατε στην Ουάσιγκτον ή στο Βερολίνο; 

Δεν θα γράφατε: Ρίξτε τους πιο σκληρά Μνημόνια, αυτοί είναι καθ΄ υποτροπήν ηλίθιοι και μαλάκες, με τίποτα δεν βάζουν μυαλό, μέχρι τέλος συνεχίστε το θανατηφόρο πείραμα, στύψτε τους, είναι διαχρονικοί σκλάβοι, αντέχει κι άλλους ζυγούς ο τράχηλός τους; 

Κάπως έτσι δεν θα απευθυνόσασταν στους προϊσταμένους σας, προκειμένου να προωθήσετε τα συμφέροντα της χώρας σας; 

Νέο φιρμάνι έβγαλε η ξενόδουλη εξουσία: Τσακιστείτε να βγάλετε ηλεκτρονική κάρτα διαδρομών για τα Μέσα Συγκοινωνίας, γιατί το σύστημα θέλει κάθε στιγμή να σας ελέγχει, να ξέρει πού είσαστε και πού πηγαίνετε.  

Λίγο καιρό, δηλαδή, πριν να βγάλει φετφά με τον οποίο θα σου φυτεύει τσιπάκι στο άδειο σου κεφάλι ώστε να σε έχει δεμένο χειροπόδαρα στον κοινωνικό στάβλο.


 

 Και συ, ηλίθιε, διεφθαρμένε και δια της οθόνης ψεκασμένε όχλε, κοπάδι ζωντόβολων, αγέλη δίποδων ζώων, τρέχεις ασθμαίνοντας, συνωστίζεσαι σε ουρές διακοσίων μέτρων που ούτε στην Ρουμανία υπήρξαν για ψωμί ή κρέας.  

Μακριά γαϊδούρα, μη δεν θεωρηθείς νομοταγής ραγιάς! Εκλιπαρείς, σπρώχνεσαι να τους δώσεις τα ωραία λεφτά, που δεν τα έχεις κιόλας. Άκου 500 δραχμές για μια διαδρομή στο μετρό και στα λεωφορεία! Φασισμός! 

Μην ακούσω το παραμύθι των 90 λεπτών της ώρας για κάθε εισιτήριο! Άμα βγει το 500αρικο από την τσέπη (σε δραχμές, γιατί ποτέ δεν μπήκες στο νεοναζιστικό ευρώ, πληρώνεις τα ξένα αφεντικά ευρώ και σου δίνουν ελεημοσύνη δραχμές) γίνεται αέρας. Χώρια, που όταν μπουν μπάρες στο μετρό, θα αυξηθούν τα εισιτήρια! 

Και δεν ξεσηκώνονται ακόμα και οι πέτρες, να μην μείνει τίποτα όρθιο, να διαλυθεί, για ν’ αναστηθεί! Ίχνος αξιοπρέπειας, στα τέσσερα σκλάβος. Μην τυχόν δεν προλάβεις να σε φακελώσει ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός και το Παγκόσμιο Κεφάλαιο. 

Και δεν σκέφτεσαι: Τί θα συμβεί, αν δεν πάω στην ουρά, να στοιβαχτώ, αν δεν γίνω ζώο; Θα επιβάλλουν πρόστιμο σε 2 εκατομμύρια; 

Αντί να διαδηλώσεις έξω από κάθε εκδοτήριο κατά της χαφιεδοκάρτας, ότι εφόσον υπάρχει ουρά 5 ατόμων, την κάνω, «γίνομαι Πουλόπουλος», «μπουχός», τον «πούλο» -πόσο πιο λαϊκά να το πω;- αντί να φύγεις με αξιοπρέπεια, να μείνεις άνθρωπος, μεταβάλλεσαι φοβισμένο ζώο, χορεύεις στον χαβά, που χτυπά η ξενόδουλη εξουσία. 

Δεν επιμένω, τυχαία στην βαρβαρότητα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Συμπυκνώνει την νοοτροπία του σύγχρονου ραγιά της Γκραικυλίας. Συνιστά ακραία μορφή κουφιοκεφαλισμού, άνοιας, ραγιαδισμού, που αυγατίζει. Τί άλλη, πιο χειροπιαστή απόδειξη ότι από την παρέα και την κοινωνία μεταπηδάμε με γοργά βήματα, με άλματα, στην αγέλη των δίποδων ζώων; 

Να μιλήσω για πολιτική τόλμη, ενημερωμένο πολίτη, για αγώνες και θυσίες στο βωμό της λευτεριάς, για απαλλαγή από Μνημόνια και άλλες αλυσίδες, για εθνική ανεξαρτησία; Στράφι πάει, όταν καθημερινά δίνεις εξετάσεις είλωτα παίρνοντας πάντα άριστα, 20 με τόνο!


 Το ξενόδουλο σύστημα περνά καλύτερα τα μέτρα για φέρετρο στοιχειοθετώντας χοντρούς και χυδαίους αντιπερισπασμούς. Κάθε όχλος έχει αντιπερισπασμούς, που του αξίζουν! Ό,τι σερβίρουν, αμάσητο το καταπίνεις.  

Για να μην ασχολείσαι με την φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση, την σκλαβιά, σου πασάρουν για τάχα σπουδαία τα πιο γελοία θέματα, από αυτά, που δεν αξίζει ούτε να τα φτύσεις, που δεν σε αφορούν, αλλά εσύ καταπιάνεσαι ολημερίς. Μερικές φορές το τυράκι στην φάκα είναι αυτονόητα ζητήματα, λυμένα εδώ και 40 χρόνια στον κόσμο. Και συ, ηλίθιε όχλε, τα σηκώνεις παντιέρα με την βοήθεια κολαούζων της εξουσίας, που κατ΄ ευφημισμόν αποκαλούνται δημοσιογράφοι. 

Γίνεται απίστευτος, στημένος ντόρος στα Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης (Μ.Μ.Ε.) και στα Μέσα Κοινωνικής Μαλακίας (Social Media), σου παίρνουν τον νου και την ψυχή για ένα διήμερο, αν σου έχει μείνει δράμι μυαλού, κι έρχεται μετά επόμενος αντιπερισπασμός. 

Γαϊτανάκι! Ρε όψιμος σεβντάς με την ομοφυλοφιλία! Αφορμή το νομοσχέδιο, που με καθυστέρηση ρυθμίζει αυτονόητα δικαιώματα, που η ρατσιστική κοινωνία μας αρνείται εδώ και δεκαετίες. Τί σε νοιάζει, ποιες ερωτικές προτιμήσεις, ιδιορρυθμίες, έχει μια πληθυσμιακή μειοψηφία; Γιατί να μην έχει τα δικαιώματά της, να υπάρχει νομικό πλαίσιο να τα ασκεί, αν και όποτε της γουστάρει; Μέχρι εκεί! 

Δεν χρειάζονται ντόρος και μαζικός εκκαφρισμός και εκφασισμός, ούτε υποκριτικός ορυμαγδός, που καταντά ύποπτος, πέρα από τον αντιπερισπασμό για την στιγμιαία μετάθεση της αιχμής του δόρατος του λαϊκού ενδιαφέροντος σε αλλότρια, ανούσια σε σύγκριση με άλλα κοινωνικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο κόσμος Συνιστά και διαφήμιση ιδιαίτερων καταστάσεων, που έτσι μπορεί να προβάλλονται ως μαζική συμπεριφορά. 

Ποιος σου είπε, όχλε, ότι στην πορεία από τον πίθηκο στον άνθρωπο και στην αντίστροφη διαδρομή από τον άνθρωπο στον πίθηκο, δεν παίζει καθοριστικό ρόλο, δεν μεταβάλλεται και το σεξουαλικό ένστικτο, η ερωτική μας δράση; 

Όλα αλλάζουν, τίποτα δεν μένει στην ροή αιώνων! Από την ανόργανη στην οργανική ύλη, από τα φυτά στα πρώτα ζώα και μετά στα ανώτερα. Ο τρόπος πολλαπλασιασμού είναι πάντα καθοριστικός. 

Από τα ερμαφρόδιτα όντα στον διαχωρισμό των φύλων (τα σαλιγκάρια είναι ερμαφρόδιτα). Από την κοινοκτημοσύνη της αγέλης, στην μητριαρχική κοινωνία (σας λέει κάτι ο μύθος των αμαζόνων;), στην αιμομιξία, την παιδεραστία, στις ιστορικές φυλετικές ανισότητες και κατακραυγές, στην σύγχρονη δομή και λειτουργία των φύλων... Κι επιστρέφουμε, ποιος ξέρει πώς.... 

Αυτό, που μια στιγμή στο σύμπαν (πέντε ή δέκα χιλιάδες ανθρώπινα χρόνια) θεωρείται (από ποιον τάχα;) φυσιολογικό και πρέπον, γίνεται «ανώμαλο» κι εξ αυτού εξελίσσεται η ύλη και η ζωή. 

Κι η μάνα Φύση βαριέται και ψάχνει το διαφορετικό! Κάνει, ας πούμε, σχεδόν ίδιες κινήσεις, στο Α ή το Β σύστημα, που του φέρνουν ισορροπία, συντήρηση και αναπαραγωγή, μέχρι να παραχθεί το παράταιρο, το ανώμαλο, το μη φυσικό –με την τρέχουσα φιλοσοφική και συστημική έννοια και ροή- στοιχείο. 

Αυτό, που εφόσον επιβιώσει, θα πολλαπλασιαστεί, θα οδηγήσει σε κατάρρευση του εν λόγω βιολογικού συστήματος (για κάθε συμπαντικό σύστημα, για όλο το σύμπαν ισχύει αυτό), αυτό, που θα φέρει ανισορροπία και διαπάλη, ώστε να επιτευχθεί νέα ισορροπία, με κυρίαρχο, αυτό το στοιχείο, που μέχρι χθες θεωρούνταν ανωμαλία κι έγινε πλέον φυσιολογική κατάσταση, και που η αναίρεσή του, από άλλα ανώμαλα στοιχεία, που θα παραχθούν στην αγκαλιά του, θα φέρει διαδοχικές μεταλλάξεις, με τον ίδιο μηχανισμό ισορροπίας και ανισορροπίας. 

Έτσι προχωρά το σύμπαν στις διαστάσεις, που τουλάχιστον είναι στην αντίληψή μας. Δεν ρωτά αν συμφωνείς, αν σ’ αρέσει. Απλώς ρέει! Έτσι βγήκε ο άνθρωπος, οι σεξουαλικές και άλλες προτιμήσεις του, υποσύνολα ευρύτερων βιολογικών συστημάτων.


 Σ’ ό,τι μας αφορά, τον καθένα χωριστά και ως κοινωνικά σύνολα, το θέμα είναι σε ποια φάση της πορείας εξέλιξης (ισορροπία – ανατροπή και μετάλλαξη – νέα ισορροπία) θα βρεθούμε, θα παίξουμε τον ρόλο μας στο γήινο και στα επιμέρους συστήματα του πλανήτη, σε αυτά, που μπορούν να επηρεαστούν στον ένα ή στον άλλο μικρό πάντως βαθμό από τις επιλογές και την δράση μας, που είναι υπό την επήρεια των συνθηκών διαβίωσής μας. 

Κυνισμού και αίρεσης συνέχεια: Θυμάμαι από μαθητής του εξατάξιου γυμνασίου (στο σημερινό λύκειο) είχαμε καταλήξει με τους φίλους μου: Άλλο ομοφυλόφιλος και άλλο πούστης, κατ΄ αναλογία των γυναίκα – πουτάνα ή άνδρας – «κωλόμπος»! 

Ως τώρα έτσι πορευόμαστε, με αξιοπρέπεια, σεβασμό, αισθητική, ευγένεια και οίστρο αγωνιστικό, όχι προς την Α ή την Β σεξουαλική ή άλλη προτίμηση, που εφόσον δεν γίνεται αυτοσκοπός και ύποπτη διαφήμιση, είναι υπόθεση αυστηρά προσωπική, αλλά στον ΑΝΘΡΩΠΟ, τον Εργαζόμενο, Πνευματικό, Αγωνιστή, Καλλιεργημένο, τον Επαναστάτη, τον Καλλιτέχνη. Μακριά από την υποκρισία του όχλου. Με κάθε μέσο προσπαθούμε να μη συμπεριφερόμεθα ως όχλος σε όποιες δύσκολες συνθήκες, όπως οι σημερινές. 

Φωνάζει ο όχλος, τρέμει, φοβάται, μη γίνει το παιδί του... «αδελφή», αλλά δεν τον ενοχλεί ότι στην τηλεοπτική οθόνη, γενικά στο καταναλωτικό θέαμαουδείς γίνεται φίρμα αν δεν είναι κουνιστός ή πόρνη!  

Ποιο πρότυπο δίνει η ξενόδουλη εξουσία με φτηνιάρικες και χυδαίες εκπομπές τάχα ανάδειξης ταλέντων; Αν δεν κουνήσεις το κωλαράκι σου, αγοράκι μου, αν δεν χρησιμοποιήσεις το αιδοίο σου, κοπέλα μου, θα μείνεις στο ράφι της ζωής!  

Είναι ψέματα αυτά; Δεν συνιστούν μέσο όρο, modus vivendi της ξενόδουλης κοινωνία μας; Δεν τολμάτε να τα παραδεχθείτε και σχίζετε υποκριτικά τα ιμάτια; Εδώ τα λέμε ωμά και σ΄ όποιον αρέσει! Οι άλλοι; Ξύδι! 

30 Οκτωβρίου 2017 

Πηγή: mousapolytropos.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "