• Θέληση της Κυβέρνησης, «απάτη» ή συγνωστό έγκλημα; Θα πληρώσουμε  εμείς τα μετοχοδάνεια των ισχυρών;
  • Σοκ για 900.000 επαγγελματίες και Αγρότες! Αναδρομικές εισφορές ΕΦΚΑ 535 - 3.200 € !
  • Ο «τερατώδης» νόμος του λαϊκιστή «προστάτη των φτωχών» Κατρούγκαλου εξαθλιώνει τους συνταξιούχους
  • ΑΦΜ Βουλγαρίας: Τέλος το «πάρτι» για εταιρίες και ιδιώτες – Εντατικοί έλεγχοι για «φοροδιαφυγή»
  • ΕΠΕ: Παρέμβαση για το ειδικό καθεστώς καταβολής ΦΠΑ σε αγορά ηλεκτρονικών συσκευών
  • Τα 15 νέα μέτρα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που θα βάλουν φωτιά στην τσέπη σας το 2018
  • Νέα «Σφαγή» σε συντάξεις και εφάπαξ με 9+1 νέα μέτρα που φέρνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
  • Xρεωστικές, Πιστωτικές και Προπληρωμένες Κάρτες Τραπεζών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται…
  • «Πετσόκωμα» συντάξεων για να δοθούν νέα επιδόματα και αυξήσεις σε ημέτερους, στον νέο Προϋπολογισμό
  • Science Labs: Βράβευση για την ανάλυση 4.500 παθολογικών γονιδίων με μία μόνο εξέταση

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

«Πετσόκωμα» συντάξεων για να δοθούν νέα επιδόματα και αυξήσεις σε ημέτερους, στον νέο Προϋπολογισμό

" Από τη μία μεριά η κυβέρνηση με το σχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε χτες συνεχίζει το τσεκούρι στα εισοδήματα σχεδόν όλου του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων των άπορων, των ανάπηρων και των συνταξιούχων, και από την άλλη ψηφίζει αυξήσεις  σε δημόσιους υπάλληλους, επιδόματα… οργάνου στα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ (!!!) και όχι μόνο… "

Οκτ
03
Περισσότερα »
Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας: Όχι στον αποκλεισμό «Πληροφορικών» από τις προσλήψεις στα ΚΔΑΠ των Δήμων

" Η ώρα Πληροφορικής (είτε στο Σχολείο, είτε στα ΚΔΑΠ) δεν είναι - ούτε πρέπει να μετατραπεί σε - ώρα παιχνιδιού, αλλά δημιουργικής απασχόλησης και βιωματικής μάθησης. Και στις δύο περιπτώσεις ο αποκλεισμός πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπ/σης (δηλ. Πανεπιστημίων και ΤΕΙ) από τη διαδικασία είναι άδικος και αντίθετος με τις κείμενες διατάξεις. "

Σεπ
10
Περισσότερα »
Μερική απασχόληση: Σαρώνει την αγορά και επιβάλει συνθήκες ελληνικής τραγωδίας…

" Πίσω από τις 585.572 δηλωμένες θέσεις μερικής απασχόλησης κρύβονται χιλιάδες περιπτώσεις εισφοροδιαφυγής. Οι εργοδότες, επιλέγουν να δηλώνουν τον εργαζόμενο ως 4ωρης απασχόλησης καθώς με αυτό τον τρόπο αποφεύγουν και την καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών ενώ αποδίδουν στο ΙΚΑ ποσά της τάξεως των… 120 ευρώ τον μήνα. "

Αυγ
15
Περισσότερα »
Απολυμένοι του Metropolis του Γιώργου Κουρή: Σας προστατεύουμε και δεν σας επιτηρούμε!!!

" «Μια απρόσμενη και δυσάρεστη έκπληξη μας περίμενε την περασμένη Παρασκευή (28/7) στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων όπου παραβρεθήκαμε ως κατήγοροι και ως μάρτυρες υπεράσπισης για την εκδίκαση της μήνυσης απολυμένων από τα καταστήματα Metropolis κατά του Ανδρέα Γ. Κουρή για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης. "

Αυγ
06
Περισσότερα »
Το μέλλον του εξωπορισμού: Ο μεγαλύτερος οικονομικός μετασχηματισμός όλων των εποχών

" Κάθε φορά που η τεχνολογία οδήγησε σε αύξηση του εμπορίου, τα δεδομένα καταδεικνύουν ότι δεν υπήρξε τίποτα να φοβούμαστε. Ο εξωπορισμός είχε θετικά αποτελέσματα για τα άτομα στο παρελθόν, και ο διαδικτυακός εξωπορισμός έχει θετικά αποτελέσματα για τα άτομα σήμερα. "

Αυγ
01
Περισσότερα »
H απλήρωτη εργασία και ο φερετζές της μαθητείας

" «Η πρακτική άσκηση μπορεί να βοηθήσει κάποιο νέο να εισχωρήσει στην αγορά εργασίας και να σταθεί στα πόδια του. Το πρόβλημα είναι ότι η άσκηση δεν περιλαμβάνει και τη μάθηση. Ολοένα και περισσότερες εταιρείες εκμεταλλεύονται την απόγνωση των νέων. Με τον τρόπο αυτό έχουν πάντα στη διάθεσή τους δωρεάν εργατικό δυναμικό, το οποίο στη συνέχεια το πετούν στον κάλαθο των ανέργων». "

Ιουν
29
Περισσότερα »
Εργασιακά: Άλλα λέγανε - Καταργείται το υπουργικό βέτο για τις ομαδικές απολύσεις

" Καταργείται, με διάταξη του πολυνομοσχεδίου, το υπουργικό βέτο μαζί με την προέγκριση. Αντίθετα, ο έλεγχος (όχι η έγκριση) περνά στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, στο οποίο συστήνεται Τμήμα Ελέγχου Ομαδικών Απολύσεων  και ορίζονται οι αρμοδιότητές του. Αν αυτό κρίνει πως οι υποχρεώσεις του εργοδότη τηρήθηκαν, οι απολύσεις ισχύουν 20 ημέρες από την έκδοση της απόφασης. "

Μαϊ
15
Περισσότερα »
Ανατροπές στο Δημόσιο με μειώσεις μισθών, απολύσεις και αξιολόγηση φέρνει το νέο μνημόνιο Τσίπρα

" Το νέο Μνημόνιο προβλέπει ανώτατα όρια στη μισθολογική δαπάνη, μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, αξιολόγηση και άλλες ανατροπές. Αναφέρει συγκεκριμένα μεσοπρόθεσμα μέτρα διασφάλισης των συμφωνηθέντων, όπως η συνέχιση των περιορισμών των προσλήψεων όχι μόνο στο τακτικό, αλλά και στο έκτακτο προσωπικό προσωπικό και της μείωσης της μισθολογικής δαπάνης του Δημοσίου. "

Μαϊ
13
Περισσότερα »
ΕΦΚΑ: Ποιοι δικαιούνται ασφαλιστική κάλυψη (Η εγκύκλιος)

" Τις κατηγορίες των ασφαλισμένων, οι οποίοι έχουν δικαίωμα σε ασφαλιστική κάλυψη, οι ίδιοι και τα μέλη της οικογένειάς τους, από την 1η Μαρτίου 2017 έως και την 28η Φεβρουαρίου 2018, περιγράφει αναλυτικά εγκύκλιος που εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). "

Απρ
14
Περισσότερα »
Προσλήψεις ΑμεΑ στο Δημόσιο - Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται

" Με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο  για τις προσλήψεις ατόμων με αναπηρία αλλά και άλλων ειδικών κατηγοριών στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ ορίστηκαν τα πιστοποιητικά και τα δικαιολογητικά,  που χρειάζεται να προσκομίζουν οι υποψήφιοι για διορισμό στις αρμόδιες υπηρεσίες. "

Μαρ
26
Περισσότερα »
Αναζήτηση θέσεων εργασίας σε περίοδο κρίσης

" Σε μια κατάσταση κρίσης και υπερβολικής ανεργίας, η αναζήτηση απασχόλησης αποτελεί για τον κάθε άνεργο, μια τεράστια προσπάθεια με πολλά αδιέξοδα. Τα αδιέξοδα αυτά μπορούν να μειωθούν για όσους κατέχουν την τεχνική της αναζήτησης εργασίας. Δυστυχώς όμως, οι τεχνικές αναζήτησης δεν εξαλείφουν την ανεργία, παρά μόνο στο μέτρο που καλύπτουν θέσεις, οι οποίες, λόγω έλλειψης σύνδεσης προφοράς και ζήτησης, θα έμειναν ακάλυπτες. "

Μαρ
17
Περισσότερα »
Ευρώπη τριών ταχυτήτων στα εργασιακά - Πού κυμαίνονται οι κατώτατοι μισθοί

" Εθνικούς κατώτατους μηνιαίους μισθούς που κυμαίνονται από 235 ευρώ έως 2.000 ευρώ έχουν οι 22 από τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, o κατώτατος μισθός στην Ελλάδα ανέρχεται στα 684 ευρώ, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2017, 22 από τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν εθνικούς κατώτατους μισθούς  "

Φεβ
27
Περισσότερα »
Σπουδές & Απασχόληση: Ραγδαία αύξηση της ζήτησης για Αναλυτές Δεδομένων

" Σχεδόν ένας στους πέντε εργοδότες (το 19%) εκτιμά ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις θα οδηγήσουν σε αύξηση των θέσεων εργασίας, όσο οι θέσεις αυτές προσαρμόζονται στις μελλοντικές ανάγκες της εργασίας. Επιπλέον, το 64% εκτιμά ότι δεν θα επιφέρουν αλλαγές, ενώ ένα 12% υποστηρίζει ότι θα οδηγήσουν σε σημαντική μείωση του απασχολούμενου προσωπικού. "

Φεβ
23
Περισσότερα »
Κατακόρυφη επιδείνωση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας της εργασίας 

" Η επιδείνωση  οφείλεται στην εντατικοποίηση της δουλειάς, την  παρατεταμένη εργασιακή ανασφάλεια, τις  απολύσεις αλλά και την ανεργία που έχουν εξουθενώσει τους εργαζόμενους. Παράλληλα στο γεγονός ότι έχουν μειωθεί σημαντικά τα κονδύλια για τη λήψη μέτρων ασφάλειας από πλευράς επιχειρήσεων αλλά και οι έλεγχοι από την Πολιτεία στους χώρους εργασίας. "

Φεβ
12
Περισσότερα »
Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας: “Αξιοκρατία και ορθολογική στελέχωση της Ελληνικής Αστυνομίας”

" Αξιότιμε κύριε υπουργέ, Στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας με τη διαταγή υπ’ αριθμ. 1647/16/48131 από 08-012016 έγινε έλεγχος και καταχωρήθηκαν όλοι οι τίτλοι σπουδών του αστυνομικού προσωπικού, με σκοπό όπως καταλήγει η ίδια διαταγή την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Σώματος.  "

Ιαν
21
Περισσότερα »
Προκλητικός Τσίπρας! Ο μισθός της θεατρίνας-διευθύντριας του γραφείου του στη Θεσσαλονίκη! (ΦΕΚ)

" Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο διορισμός της διευθύντριας, του γραφείου του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, Κατερίνας Νοτοπούλου, μετά και τα εγκαίνιά του το περασμένο Σάββατο. Ο βασικός μισθός τους ορίζεται στο ποσό των 1.960 € μηνιαίως, ενώ παράλληλα δικαιούνται και το επίδομα θέσης ευθύνης (600 €), δηλαδή συνολικά 2.560 ευρώ! "

Νοε
29
Περισσότερα »
Κινητικότητα Δημοσίων υπαλλήλων: «Εθελοντική» μεν, ήλθε για να μείνει (όλο το νομοσχέδιο)

" Το νομοσχέδιο αφορά διοικητικούς υπαλλήλους και η κινητικότητα θα είναι εθελούσια. Προβλέπεται να γίνεται με μία αίτηση και υπογραφή, ενώ το αρμόδιο υπουργείο θα παρουσιάσει σύστημα το οποίο θα φαίνονται οι θέσεις και το τι θα μπορεί να κάνει με τις επιλογές του. Εξαιρούνται δικαστικοί υπάλληλοι, υπάλληλοι φυλακών, του ιδρύματος Αρωγής Αρρένων Βόλου, και υπάλληλοι νοσοκομείων και ΕΚΑΒ "

Νοε
20
Περισσότερα »
ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Συμμετέχει στην πρωτοβουλία Startup Europe Comes to the Universities (SEC2U) και καλεί τους ενδιαφερόμενους να την γνωρίσουν…

" Ο αριθμός των αποφοίτων που προτίθενται να ξεκινήσουν μια νέα επιχείρηση εξαρτάται από την επιχειρηματική δομή και εστίαση του ιδρύματος από το οποίο αποφοιτούν. Χρόνια πριν, ήταν σπάνιο για ένα φοιτητή να έχει επιχειρηματική εμπειρία επειδή το κόστος εκκίνησης μια επιχείρησης ήταν υψηλό και δεν είχαν αρκετούς πόρους ή τεχνογνωσία να ξεκινήσουν. Όμως οι καιροί άλλαξαν και σας καλούμε να γνωρίσετε την πρωτοβουλία Startup Europe Comes to Universities (SEC2U)! "

Οκτ
04
Περισσότερα »
«Ανεργία των νέων και ευκαιρίες κατάρτισης και απασχόλησης στην Πληροφορική στη Βόρεια Ελλάδα» για 1.000 νέους

" Υπάρχει ανεργία στην Πληροφορική στην Ελλάδα ? Αν ναι, ποια είναι η δομή και τα χαρακτηριστικά της ? Με ποιο τρόπο μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο ? Ημερίδα Δήμου Θεσσαλονίκης - ΣΕΠΒΕ: Τετάρτη 5 Οκτ 2016 - Δημαρχείο, αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης», ώρα 18.00 "

Οκτ
04
Περισσότερα »
Το Κοινωνικό Κράτος και η Παράγκα… κατά Πρόεδρο Δημοκρατίας…

" Τώρα, αγαπητέ μου Πρόεδρε, που δεν υπάρχουν λεφτά δεν κατεδαφίζεται κανένα κοινωνικό κράτος. Αποκαλύπτεται η απουσία του. Αποκαλύπτεται η Ελλάδα που στοιχειωδώς φροντίζει τους πολίτες της. Όχι χάρη στο κράτος. Χάρη στον ηρωισμό κάποιων Πολιτών, που σώζουν ζωές σε νοσοκομεία, ταΐζουν τα εγγόνια με τη σύνταξη, πέφτουν στη θάλασσα να μαζέψουν παιδιά, κάνουν μαθήματα με ζήλο, μοιράζουν τρόφιμα σε γειτονιές… "

Σεπ
18
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "