ΑΙΓΑΛΕΩ

Το μεγαλύτερο Άλσος της Δυτικής Αθήνας. το «Μπαρουτάδικο» αναμορφώνεται - Επαναλειτουργεί η τεχνητή λίμνη του

" Το «Μπαρουτάδικο», το μεγαλύτερο αστικό άλσος της Αττικής, που ο δήμος Αιγάλεω κατάφερε να το διατηρήσει και να το προστατέψει από την τσιμεντοποίηση, αναμορφώνεται μέσα από το πρόγραμμα ανάπλασής του που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι επισκέπτες του αντικρίζουν πλέον μια ιδιαίτερη και πολύ ευχάριστη εικόνα, την τεχνητή λίμνη του καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η επαναλειτουργία της. "

Σεπ
24
Περισσότερα »
1.250.000,00 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για αύλειους χώρους 9 δημοτικών και 3 Λυκείων στο Αιγάλεω!!!

" Η προγραμματική σύμβαση προβλέπει την επισκευή δεκατριών αύλειων σχολικών χώρων, και συγκεκριμένα των: 1ου -5ου – 6ου – 7ου – 12ου - 13ου – 14ου – 17ου και 20ου Δημοτικών, 4ου Γυμνασίου και 1ου – 3ου και 5ου Λυκείου. Οι εργασίες αφορούν στην αντικατάσταση όλων των παλαιών δαπέδων των αύλειων χώρων με άλλα νέα χυτά ελαστικά συνθετικά δάπεδα ασφαλείας που πληρούν τις απαιτήσεις της Γ.Γ.Α. "

Μαρ
16
Περισσότερα »
Δικαίωση του Αρείου Πάγου για εργαζόμενους του δήμου Αιγάλεω – «παίρνουν» το επίδομα των 176 ευρώ

" Απέρριψε την από 21-12-2015 αίτηση αναίρεσης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών του Δήμου Αιγάλεω («Δημοτικό Κέντρο Παιδιού Δήμου Αιγάλεω») ο Άρειος Πάγος, για την ειδική παροχή του άρθρου 14 του ν.3016/2002 (ειδική παροχή 176 €) και την καταβολή 2.112 € σε 35 εργαζόμενους – δικαιούχους αυτής. "

Ιαν
05
Περισσότερα »
7 εκατ. ευρώ για «Έργα πνοής στο Αιγάλεω» από την Περιφέρεια Αττικής

" Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε για το Δήμο Αιγάλεω δύο σημαντικά έργα. α) «Ανάπλαση περιφερειακών οδών άλσους Αιγάλεω και εισόδων», συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000,00 ευρώ και β) «Παρεμβάσεις σε υφιστάμενες παιδικές χαρές του Δήμου Αιγάλεω για την πιστοποίηση της καταλληλότητας τους», συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000,00 ευρώ. "

Σεπ
01
Περισσότερα »
Μαραθώνιος Zumbathon 2017: Κυριακή 12 Φεβρουάριου στα Δυτικά της Αττικής, στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικό Μολύβι".

" Ένας Μαραθώνιος Zumbathon-Fitness έχει στηθεί με την συνδιοργανώση της Περιφέρειας Αττικής, την Κυριακή 12 Φεβρουάριου στα Δυτικά της Αττικής, στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικό Μολύβι". Ιερά Οδός 154 , Τ.Κ.12242 στο Αιγάλεω. (Στάση Μετρό Ελαιώνας). Από της 12:00πμ έως 19:00μμ, χορεύουμε μαζί με την Zumba Education Specialist Loretta Bates με σκοπό να στηρίξουμε το έργο και τις δράσεις του Εθελοντικού Πολυχώρου για Παιδιά & Νέους με Αναπηρία της Γέφυρα Ζωής  "

Ιαν
21
Περισσότερα »
Γιορτή δύναμης & αγάπης από την Γέφυρα ζωής ΑΜΕΑ Δυτικού Τομέα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αιγάλεω «Ελληνικό Μολύβι» (Fotogallery)

" Η Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 είναι μια μέρα που θα αργήσουμε να ξεχάσουμε, είναι η μέρα που πραγματοποιήθηκε η 3η ετήσια καθιερωμένη γιορτή μας, για να αγκαλιάζουμε την μαγεία του να είσαι διαφορετικός, στην οποία φρόντισαν οι δικοί μας ήρωες να χαράξουν ανεξίτηλα στη καρδιά μας. Μια γιορτή αγάπης, δύναμης, μια γιορτή χαράς… "

Δεκ
14
Περισσότερα »
Αποκατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση δικτύου ηλεκτροφωτισμού άλσους Αιγάλεω

" Ψηφίστηκε, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθήνας κ. Σπύρου Τζόκα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, η αποκατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού άλσους Αιγάλεω (αντικατάσταση κατεστραμμένων λαμπτήρων με νέα φωτιστικά σώματα LED) συνολικού προϋπολογισμού 700.000 ευρώ. "

Νοε
03
Περισσότερα »
Mνήμες Κατοχής και Αντίστασης - Πορεία αθανασίας, από το Χαϊδάρι στην Καισαριανή (Βιβλιοπαρουσίαση)

"  Η  πορεία από τη ζωή στην αθανασία, του ακροναυπλιώτη αγωνιστή Ναπολέοντα  Σουκατζίδη, που ξεδιπλώνεται μέσα από τις σελίδες του ιστορικού μυθιστορήματος του Σπύρου Τζόκα, "Ο κύκλος των μάταιων πράξεων", παρουσιάζεται, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, 7 μ.μ, στο Πολιτιστικό Κέντρο "Γ.Ρίτσος", του Δήμου Αιγάλεω, στο πλαίσιο του Αντιφασιστικού μήνα Μνήμης και Συνείδησης. "

Οκτ
26
Περισσότερα »
Περιφέρεια Αττικής: Παρέμβαση στο Δημοτικό Κέντρο Αθλητισμού Δήμου Αιγάλεω

" Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύναψη σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αιγάλεω για το έργο «Επισκευή – Ενίσχυση αίθουσας ενόργανης γυμναστικής αποδυτηρίων και γραφείων του Δημοτικού Κέντρου Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αιγάλεω», μετά από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αθήνας κ. Σπύρου Τζόκα…       "

Μαϊ
29
Περισσότερα »
Ενώσεις-Εμπορικοί Σύλλογοι Δ.Αθήνας κινητοποιούνται για το ασφαλιστικό

" Η απεργία και η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα συνέβαλαν στην από κοινού αντιμετώπιση. Η κυβέρνηση δεν έχει φέρει ακόμα το νομοσχέδιο στη Βουλή. Ελίσσεται και προσπαθεί, χρέος μας να την εμποδίσουμε. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας κάνοντας ο κάθε ένας από εμάς κάτι παραπάνω. Ερχόμαστε σε επαφή με τις Ενώσεις ΕΒΕ και τους Συλλόγους μας, ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας, συμμετέχουμε στις προσπάθειες τους. "

Φεβ
29
Περισσότερα »
Νέο Έργο μαζικού Αθλητισμού στο Αιγάλεω από την Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αθήνας

" Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στην 5η συνεδρίαση του, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11/02/2016, ενέκρινε, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας Σπύρου Τζόκα, τη σύναψη σύμβασης  μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αιγάλεω για το έργο με τίτλο: «Εργασίες στο γήπεδο Εδέσσης και τοποθέτηση χλοοτάπητα» συνολικού προϋπολογισμού 110.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 23%). "

Φεβ
12
Περισσότερα »
Αιγάλεω: Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής για την ανακατασκευή της οδού Μ. Μπότσαρη

" Προγραμματική Σύμβαση υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, με αντικείμενο το έργο «Ανακατασκευή οδού Μ. Μπότσαρη, από Λεωφόρο Θηβών μέχρι οδού Στέφανου Σαράφη», συνολικού προϋπολογισμού 244.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%). Το έργο, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής "

Φεβ
03
Περισσότερα »
ΑΔΕΔΥ: Ο δήμαρχος Αιγάλεω τιμωρεί συνδικαλιστές για ... ανάρμοστη συμπεριφορά, με μόνο την μαρτυρία του Γ.Γ. του δήμου…

" Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του στελέχους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δημάρχου Αιγάλεω κ. Δημήτρη Μπίρμπα, ο οποίος με συνοπτικές διαδικασίες και με μόνο «επιχείρημα» έγγραφο σημείωμα της Γενικής Γραμματέως του Δήμου, κάλεσε σε απολογία και τιμώρησε με χρηματική ποινή μέρους του μισθού, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, Γεώργιο Καρακουλάκη. "

Δεκ
10
Περισσότερα »
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΕΕΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ – Κινητοποίηση στις 24.3.2015, Τρίτη και ώρα 10.30. Να είστε όλοι εκεί..

" ΟΙ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΥ 90 ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΦΟΙΤΟΥΝ 145. ΑΝ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΛΟΙ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΤΟ, ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ, ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ ΣΕ ΠΑΙΔΟΦΥΛΑΚΕΣ. "

Μαρ
23
Περισσότερα »
Ανάπλαση Αιγάλεω: Το πλήρες ψηφοδέλτιο

" Σε μια πανηγυρική εκδήλωση στο «Ελληνικό Μολύβι», παρουσία μεγάλου πλήθους, ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ Δημήτρης Μπίρμπας, παρουσίασε το πλήρες ψηφοδέλτιο της παράταξης (62 υποψήφιοι) και τις προγραμματικές θέσεις. Επιπρόσθετα, περιέγραψε και το οργανωτικό και διεκδικητικό πλαίσιο μέσω του οποίου θα προσπαθήσει να τις εφαρμόσει. "

Απρ
14
Περισσότερα »
Ανάπλαση Αιγάλεω: Συνάντηση με τους φορείς της πόλης για θέματα Αθλητισμού και Πολιτισμού

" Συνάντηση με τους φορείς της πόλης, στα πλαίσια της επικαιροποίησης του προγράμματος πραγματοποίησε η δημοτική παράταξη “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ” προκειμένου να καταγράψει τους προβληματισμούς και τις προτάσεις των εκπροσώπων των φορέων της πόλης, Στη σύσκεψη συμμετείχε η μεγάλη πλειοψηφία των μαζικών φορέων και αναπτύχθηκε ένας πλούσιος προβληματισμός. "

Μαρ
19
Περισσότερα »
Χρήστος Καρδαράς: ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

" Ζούμε στην ίδια κοινωνία και δεν περιμένετε εμένα να σας πω ότι όλα γύρω μας έχουν αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια. Για τους περισσότερους από μας, έχουν αλλάξει προς το χειρότερο. Περνάμε μεγάλες δυσκολίες και χρειάζεται αντοχή και ελπίδα για να βρούμε πάλι το δρόμο μας. Σας καλώ, λοιπόν, να συμπορευθούμε σ’ αυτή την προσπάθεια, βάζοντας μπροστά αυτά που μας ενώνουν, αυτά που πραγματικά αξίζουν. "

Μαρ
19
Περισσότερα »
Ανάπλαση Αιγάλεω: Πλήρη εγκατάλειψη της πόλης από την δημαρχιακή αρχή

" Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 6.3.2014 η Ανάπλαση (υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Μπίρμπας, δημοτικοί σύμβουλοι Σοφία Αθανασιάδου, Γιάννα Χριστόγλου) έθεσε μία σειρά ερωτήσεων και έκανε επισημάνσεις για την πλήρη εγκατάλειψη της πόλης από την νυν δημαρχιακή αρχή του κ. Καρδαρά. "

Μαρ
19
Περισσότερα »
Ανάπλαση Αιγάλεω – Κοπή Πίτας, προγραμματικός λόγος και νέοι υποψήφιοι

" Θα θέλαμε να ευχηθούμε υγεία και δύναμη, κουράγιο και επιμονή, σε σας, σε όλους τους Αιγαλεώτες και τις Αιγαλεώτισσες, σε όλους τους κατοίκους της χώρας μας, ώστε το 2014 να είναι ο χρόνος που θα σταματήσει η ανθρωπιστική καταστροφή που βιώνουμε, ο χρόνος των δημοκρατικών ανατροπών στο Αιγάλεω, στην Ελλάδα και μακάρι και στην Ευρώπη. "

Μαρ
01
Περισσότερα »
Χρήστος Καρδαράς: Απολογισμός τριετίας

" Πολλοί φίλοι μας λέγανε, ο Καρδαράς είναι καλός άνθρωπος αλλά δεν κάνει για Δήμαρχος γιατί λέει σε όλα ΝΑΙ. Έλεγα Ναι στους συνεργάτες που έβλεπα ότι δίνανε τη ψυχή τους για το Δήμο. Έλεγα Ναι στα προβλήματα και τους αγώνες των εργαζομένων. Έλεγα Ναι στους ανήμπορους και τα νέα παιδιά. Έλεγα όμως και πολλά ΟΧΙ. "

Μαρ
01
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "