• Σχολικός και κοινωνικός εκφοβισμός (Bullying), πώς αντιμετωπίζεται και γιατί καλλιεργείται μέσα στην οικογένεια…
 • Π.Δ.Α/θμιας & Β/θμιας Κεντρ. Μακεδονίας: Τα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα που συμμετέχει και υλοποιεί
 • Ευρωπαϊκό έργο InterCap: Η Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Εκπαίδευση – Κοινή Ορολογία και Στόχοι
 • Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Παρέμβαση για το ρόλο του Διευθυντή και τα Νέα Καθηκοντολόγια στην Εκπαίδευση
 • Π.Δ.Α/θμιας & Β/θμιας Κεντρ. Μακεδονίας: Προγραμματισμός εκπαίδευσης προσφυγόπουλων 2018-2019
 • Π.Δ.Ε.Κ.Μ.: Καινοτομία στην χορήγηση Πιστοποιητικού Φοίτησης για απόκτηση Ελληνικής Ιθαγένειας
 • Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Παρατηρήσεις & Προτάσεις για το σχέδιο νόμου «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις»
 • Μπέτυ Μπαζιάνα: Το απόλυτα “αξιοκρατικό” Success Story - από δασκάλα σε Δημοτικό Καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο
 • Από το ΚΕΔΔΥ στο ΚΕΣΥ: Μαθησιακές δυσκολίες, διάγνωση και αντιμετώπιση στο σχολείο και την καθημερινότητα…
 • Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας: Να Αρθούν οι στρεβλώσεις και οι αδικίες στις αναθέσεις μαθημάτων στον κλάδο ΠΕ86

Α/ΘΜΙΑ

Σχολικός και κοινωνικός εκφοβισμός (Bullying), πώς αντιμετωπίζεται και γιατί καλλιεργείται μέσα στην οικογένεια…

" To Bullying (Εκφοβισμός) είναι μία Επιθετική συμπεριφορά - Σωματική, Λεκτική, Ψυχολογική, ή/& Κοινωνική- που εκδηλώνεται σκόπιμα, απρόκλητα και επαναλαμβανόμενα, στο σχολείο, στην κοινωνία, στην οικογένεια, ακόμη και τον τελευταίο καιρό ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σκοπός της είναι η Επιβολή & η Πρόκληση σωματικού ή/και ψυχικού πόνου στο άτομο (ή ομάδα ατόμων) που την υφίσταται. "

Αυγ
06
Περισσότερα »
Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Παρέμβαση για το ρόλο του Διευθυντή και τα Νέα Καθηκοντολόγια στην Εκπαίδευση

" Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή τα υπό διαμόρφωση από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. νέα Καθηκοντολόγια των στελεχών εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών, των συλλόγων διδασκόντων και των σχολικών συμβουλίων, σε εφαρμογή του άρθρου 18 του Ν.4547/2018, έχει να επισημάνει τα εξ…. "

Αυγ
01
Περισσότερα »
Π.Δ.Α/θμιας & Β/θμιας Κεντρ. Μακεδονίας: Προγραμματισμός εκπαίδευσης προσφυγόπουλων 2018-2019

" Στο πλαίσιο του προγραμματισμού αυτού τα σχολεία τα οποία θα φιλοξενήσουν Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων (Δ.Υ.Ε.Π.) έχουν προταθεί και οι νέες εγγραφές των προσφυγόπουλων από τα κέντρα φιλοξενίας, τον αστικό ιστό και τους ξενώνες με ασυνόδευτα στα πρωινά σχολεία έχουν ολοκληρωθεί. "

Αυγ
01
Περισσότερα »
Π.Δ.Ε.Κ.Μ.: Καινοτομία στην χορήγηση Πιστοποιητικού Φοίτησης για απόκτηση Ελληνικής Ιθαγένειας

" Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, προτάσσοντας την εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά και τον εκσυγχρονισμό και την εύρυθμη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, καινοτομεί στην Υποβολή Αιτήματος για την έκδοση Πιστοποιητικού 6/ετούς ή 9/ετούς Φοίτησης, απαραίτητου στοιχείου για την απόκτηση της Ελληνικής Ιθαγένειας. με τη χρήση κωδικών Taxisnet μέσω της εφαρμογής "Διαχείριση Φορμών ΠΔΕ" της ιστοσελίδας της ΠΔΕ, με τη χρήση κωδικών Taxisnet μέσω της εφαρμογής "Διαχείριση Φορμών ΠΔΕ" της ιστοσελίδας της ΠΔΕ www.kmaked.gr. "

Αυγ
01
Περισσότερα »
Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Παρατηρήσεις & Προτάσεις για το σχέδιο νόμου «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις»

" Στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο, ως Ένωση Διευθυντών, μας αφορά το άρθρο 23, με το οποίο εναρμονίζεται το ΠΔ 79/2017 για την οργάνωση και λειτουργία των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, με τις διατάξεις του Ν. 4547/2018 για τις νέες δομές υποστήριξης της εκπαίδευσης. Αντί δηλαδή να κινηθεί προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της αυτοτέλειας των σχολικών μονάδων, ώστε αυτές να μπορούν να παίρνουν αποφάσεις για θέματα παιδαγωγικά και λειτουργικά, χωρίς κωλυσιεργίες και άσκοπες γραφειοκρατικές διαδικασίες και υπερβολές, κινείται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. "

Αυγ
01
Περισσότερα »
«Ο Κόσμος της Μουσικής»: Το Καινοτόμο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

" Την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Καινοτόμο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μέγαρο Μουσικής, Ο Κόσμος της Μουσικής- Γνωρίζω, Εκφράζομαι, Δημιουργώ, στις εγκαταστάσεις του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης το σχολικό έτος 2017-2018. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης… "

Ιουλ
10
Περισσότερα »
Αμετάκλητο: Στην απόλυση οδηγείται η πρώην Δ/ντρια Α/θμιας κα Γ.Ψ. με απόφαση του Αρείου Πάγου

" Στην απόλυση οδηγείται η πρώην Δ/ντρια Α/θμιας κα Γ.Ψ. με απόφαση του Αρείου Πάγου. Συγκεκριμένα ο Άρειος Πάγος με την 637/2018 απόφασή του, απέρριψε την αίτηση αναίρεσης που είχε υποβάλει με αποτέλεσμα να ισχύσει  η εφετειακή ποινή φυλάκισης που της είχε επιβληθεί για το αδίκημα της «παράβασης καθήκοντος» και της «ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση». "

Ιουν
24
Περισσότερα »
Ένωση Διευθυντών Π.Ε.: Οι θέσεις μας για το νομοσχέδιο «Δομές Εκπαίδευσης»

" Σε ό,τι αφορά λοιπόν τις υπό ίδρυση Νέες Δομές Υποστήριξης της Εκπαίδευσης, θεωρούμε ότι χαρακτηρίζονται από συγκεντρωτικό προσανατολισμό, δεν στελεχώνονται επαρκώς από το απαραίτητο προσωπικό, και σε αυτό το πλαίσιο δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις για μια πορεία προς την ενίσχυση  του πυρήνα της εκπαίδευσης που είναι το σχολείο. Οι δικές μας προτάσεις είναι… "

Ιουν
07
Περισσότερα »
Α/θμια Εκπαίδευση: Ιδρύσεις νέων σχολείων, υποβιβασμοί, καταργήσεις και συγχωνεύσεις για το σχ. Έτος 2018-19 (ΦΕΚ)

" Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, από το επόμενο σχολικό έτος, ιδρύονται νέες σχολικές μονάδες της Α/θμιας ενώ ταυτόχρονα άλλες προβιβάζονται, υποβιβάζονται, καταργούνται ή συγχωνεύονται λόγω έλλειψης μαθητών (ΦΕΚ). "

Μαϊ
26
Περισσότερα »
Αυτοκριτική μηδέν: Για όλα φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τους εκπαιδευτικούς και τη σημερινή Κυβέρνηση - Τίποτα για την ουσία της εκπαίδευσης

" Θα πρέπει επιτέλους, οι διάφορες συλλογικότητες εκπαιδευτικών, συνδικαλιστικές και μη, να αποφασίσουν σε ότι αφορά το εκπαιδευτικό σύστημα της Α/θμιας και Β/θμιας, «Αν οι εκπαιδευτικοί υπάρχουν γιατί υπάρχουν οι μαθητές ή το αντίστροφο». Μόνο έτσι θα κατανοήσουν τα προβλήματα και θα διεκδικήσουν την επίλυσή τους.. Κι όπως λέει κι ο λαός «τα ύστερα δικαιώνουν τα πρώτα». "

Μαϊ
20
Περισσότερα »
Δασκάλα δίδαξε «ομοφυλοφιλικές σχέσεις» και προέτρεπε παιδιά του ίδιου φύλου να φιλιούνται στο στόμα, – Διατάχθηκε ΕΔΕ σε βάρος της

" Σε διαθεσιμότητα έχει τεθεί δασκάλα από δημοτικό σχολείο των βορείων προαστίων μετά από προβολή βίντεο με ομοφυλόφιλους στην τάξη της έκτης δημοτικού στην οποία δίδασκε. Ακόμα, προέτρεπε παιδιά του ίδιου φύλου να φιλιούνται στο στόμα, δίδασκε πλέξιμο και γιόγκα και παραγκώνισε (κατάργησε) με δική της πρωτοβουλία το μάθημα των θρησκευτικών. "

Μαϊ
14
Περισσότερα »
Της Παπα...λάμπραινας: Η «τραγική» κατάσταση ιδιωτικού Σχολείου – οι απλήρωτοι εκπαιδευτικοί και οι μεθοδεύσεις της Ιδιοκτησίας του

" Ορισμένες φορές, ιστορία επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι φάρσα, αλλά σκοπούμενη απάτη. Η Ιστορία ενός Ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου της Δυτικής Αθήνας που έκλισε το 2013 αφήνοντας απλήρωτους τους εκπαιδευτικούς, επαναλειτούργησε χωρίς Άδεια, κλείνει με απόφαση του Υπ. Παιδείας και ετοιμάζεται να ξαναλειτουργήσει, αφήνοντας πάλι απλήρωτους τους νέους εκπαιδευτικούς του. "

Μαϊ
09
Περισσότερα »
Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Π.Ε.: Παρατηρήσεις για την ΥΑ «Προϋποθέσεις λειτουργίας Ολοήμερου Σχολείου»

" Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην επιλογή του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα μόνο οι μαθητές των οποίων οι γονείς εργάζονται, είναι άνεργοι ή ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, προσκομίζοντας τα ανάλογα δικαιολογητικά. Προτείνουμε: Να δοθεί η δυνατότητα να εγγράφονται και να φοιτούν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα όλοι οι μαθητές που οι γονείς τους το επιθυμούν, χωρίς την προσκόμιση κανενός απολύτως δικαιολογητικού,… "

Μαϊ
09
Περισσότερα »
Tα Παιδιά (νήπια) του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πάνε νηπιαγωγείο

" Την έλλειψη δομών και την αδυναμία του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας να προετοιμασθεί για την υποδοχή όλων των νηπίων στα νηπιαγωγεία της πόλης, στηλιτεύει ο αρχηγός της αξιωμ. αντιπολίτευσης του Δήμου κος Ζαχαρίας Ζούπης. Αντί, όμως να του απαντήσει ο Δήμαρχος της πόλης, του απαντά η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Πειραιά, γεγονός που δείχνει το έλλειμμα διοίκησης και προετοιμασίας του επικεφαλής της… "

Απρ
14
Περισσότερα »
Νήπια & Νηπιαγωγεία: Η διαμάχη Δημάρχων και Δ/νσεων Α.θμιας Εκπ/σης συνεχίζεται με μεγάλη ένταση…

" Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης προς τον Υπουργό Κ. Γαβρόγλου με αφορμή καταγγελίες για μεθοδεύσεις από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίες παρουσιάζουν αυθαίρετα στοιχεία για την επάρκεια υποδομών με στόχο την ένταξη των τετράχρονων νηπίων στα νηπιαγωγεία "

Απρ
12
Περισσότερα »
Η «παιδαγωγική» προσέγγιση της Ιστορίας και ο σκοταδισμός των επαγγελματιών … «διαφωτιστών»!

" Εκπαίδευση είναι η σταδιακή προσέγγιση του «αντικειμένου» (της γνώσης) και η σταδιακή ανάπτυξη του «υποκειμένου» (του μαθητή). Σε κάθε βήμα αυτής της πορείας προσεγγίζει την πραγματικότητα με «συμβάσεις» που δεν ταυτίζονται με την «απόλυτη αλήθεια», αλλά που τον βοηθούν να καταλαβαίνει όλο και περισσότερα και να γίνεται όλο και πιο ολοκληρωμένη προσωπικότητα ο ίδιος. "

Μαρ
29
Περισσότερα »
Αν. Εν. Εκ-κίνηση Εκπ. ΠΕ: Κριτική αποτίμηση του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης

" Η πρόταση χρήζει ενδελεχής ανάλυσης, αρκετά είναι αυτά που κρίνεται πως πρέπει να αλλάξουν ενώ παράλληλα, υπάρχουν στο νομοσχέδιο και πολλά θολά σημεία που πρέπει να διευκρινιστούν. Η ενίσχυση της παιδαγωγικής-εκπαιδευτικής αυτονομίας πρέπει να δομηθεί σ’ ένα προοδευτικό πλαίσιο ποιοτικών αλλαγών στο επίπεδο των αναλυτικών προγραμμάτων που θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες πολιτισμικές και κοινωνικές συνθήκες κάθε περιοχής. "

Μαρ
28
Περισσότερα »
ΠΕΕΔΣΜ Π.Ε.: Απόψεις και σχόλια για το Σχέδιο Νόμου «Επιλογή Στελεχών Εκπαίδευσης»

" Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή την κατάθεση σε διαβούλευση του σχεδίου νόμου του ΥΠ.Π.ΕΘ. με τίτλο: «ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ», σε μια πρώτη προσέγγιση, έχει να επισημάνει τα εξής:1. Θεωρούμε ότι οι υπό ίδρυση νέες δομές υποστήριξης της εκπαίδευσης χαρακτηρίζονται από συγκεντρωτικό προσανατολισμό και δεν στελεχώνονται επαρκώς από το απαραίτητο προσωπικό. "

Μαρ
25
Περισσότερα »
Υποχρεωτικές μετατάξεις από Β/θμια σε Α/θμια: Η Απόφαση του ΣτΕ που δικαίωσε μερικώς όσους είχαν προσφύγει…

" Με μία Απόφαση – σταθμό το ΣτΕ ακύρωσε μερικώς τις μετατάξεις από την Β/θμια σε Α/θμια, παρότι έκρινε συνταγματικό τον νόμο. Οι λόγοι της ακύρωσης; Η ανακολουθία («ψευδείς ισχυρισμοί») του Υπουργείου Παιδείας στις κενές θέσεις της Α./θμιας που έπρεπε να καλυφθούν με τις μετατάξεις, μετά την ολοκλήρωση των ετήσιων μεταθέσεων… "

Μαρ
12
Περισσότερα »
Ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε.: Απαιτείται άμεση ολοκλήρωση του προσεισμικού ελέγχου και της αντισεισμικής θωράκισης των σχολικών κτηρίων

" Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή την έντονη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε πολλές περιοχές της χώρας, υπενθυμίζει τη μεγάλη υποχρέωση της Πολιτείας για τον προσεισμικό έλεγχο και την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών κτηρίων, αφού τα περισσότερα έχουν κατασκευαστεί πριν τη θέσπιση των νέων αυστηρών διατάξεων αντισεισμικής προστασίας. "

Μαρ
08
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "