• Η πρώτη «Σχολική Καφετέρια», ο Διευθυντής του σχολείου, το Υπ. Παιδείας και ο νόμος…
  • Οι «προνομιούχοι» εκπαιδευτικοί και η ιδιαίτερη αντιμετώπισή τους… στην Γ΄Αθήνας
  • Χωροταξικό και άλλα: Η επερχόμενη κατάρρευση σχολικών  μονάδων – Αίτια και αιτιατά…
  • Ξύλο στα Σχολεία: Οι επιθέσεις στους εκπαιδευτικούς και που οφείλονται…
  • Στροφή μαθητών στα ΕΠΑΛ; Αύξηση των ηλεκτρονικών δηλώσεων για την  εγγραφή και στις τρείς τάξεις του
  • Ο Κ. Γαβρόγλου, ο «κόφτης» των θητειών που «φεύγει», αλλά μένει, η «μη αξιολόγηση» και η αντισυνταγματικότητά της και άλλα τινά…
  • Ένωση Διευθυντών Π.Ε.: Οι θέσεις μας για το νομοσχέδιο «Δομές Εκπαίδευσης»
  • ΠΔΕ Κεντρ. Μακεδονίας: Ευχές και πληροφόρηση για τους μαθητές που συμμετέχουν στις «Πανελλαδικές Εξετάσεις»
  • ΟΛΤΕΕ: Όχι στην συρρίκνωση του 3ου Ε.Κ. της Γ΄ Αθήνας
  • Δημοκρατικά, ο Κ. Γαβρόγλου (και η «συν-μωρία» του), αυξάνει τα μόρια της συνέντευξης στο 1/3 των συνολικών και καταργεί την μαγνητοφώνηση της!!!

Α/ΘΜΙΑ

Ένωση Διευθυντών Π.Ε.: Οι θέσεις μας για το νομοσχέδιο «Δομές Εκπαίδευσης»

" Σε ό,τι αφορά λοιπόν τις υπό ίδρυση Νέες Δομές Υποστήριξης της Εκπαίδευσης, θεωρούμε ότι χαρακτηρίζονται από συγκεντρωτικό προσανατολισμό, δεν στελεχώνονται επαρκώς από το απαραίτητο προσωπικό, και σε αυτό το πλαίσιο δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις για μια πορεία προς την ενίσχυση  του πυρήνα της εκπαίδευσης που είναι το σχολείο. Οι δικές μας προτάσεις είναι… "

Ιουν
07
Περισσότερα »
Α/θμια Εκπαίδευση: Ιδρύσεις νέων σχολείων, υποβιβασμοί, καταργήσεις και συγχωνεύσεις για το σχ. Έτος 2018-19 (ΦΕΚ)

" Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, από το επόμενο σχολικό έτος, ιδρύονται νέες σχολικές μονάδες της Α/θμιας ενώ ταυτόχρονα άλλες προβιβάζονται, υποβιβάζονται, καταργούνται ή συγχωνεύονται λόγω έλλειψης μαθητών (ΦΕΚ). "

Μαϊ
26
Περισσότερα »
Αυτοκριτική μηδέν: Για όλα φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τους εκπαιδευτικούς και τη σημερινή Κυβέρνηση - Τίποτα για την ουσία της εκπαίδευσης

" Θα πρέπει επιτέλους, οι διάφορες συλλογικότητες εκπαιδευτικών, συνδικαλιστικές και μη, να αποφασίσουν σε ότι αφορά το εκπαιδευτικό σύστημα της Α/θμιας και Β/θμιας, «Αν οι εκπαιδευτικοί υπάρχουν γιατί υπάρχουν οι μαθητές ή το αντίστροφο». Μόνο έτσι θα κατανοήσουν τα προβλήματα και θα διεκδικήσουν την επίλυσή τους.. Κι όπως λέει κι ο λαός «τα ύστερα δικαιώνουν τα πρώτα». "

Μαϊ
20
Περισσότερα »
Δασκάλα δίδαξε «ομοφυλοφιλικές σχέσεις» και προέτρεπε παιδιά του ίδιου φύλου να φιλιούνται στο στόμα, – Διατάχθηκε ΕΔΕ σε βάρος της

" Σε διαθεσιμότητα έχει τεθεί δασκάλα από δημοτικό σχολείο των βορείων προαστίων μετά από προβολή βίντεο με ομοφυλόφιλους στην τάξη της έκτης δημοτικού στην οποία δίδασκε. Ακόμα, προέτρεπε παιδιά του ίδιου φύλου να φιλιούνται στο στόμα, δίδασκε πλέξιμο και γιόγκα και παραγκώνισε (κατάργησε) με δική της πρωτοβουλία το μάθημα των θρησκευτικών. "

Μαϊ
14
Περισσότερα »
Της Παπα...λάμπραινας: Η «τραγική» κατάσταση ιδιωτικού Σχολείου – οι απλήρωτοι εκπαιδευτικοί και οι μεθοδεύσεις της Ιδιοκτησίας του

" Ορισμένες φορές, ιστορία επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι φάρσα, αλλά σκοπούμενη απάτη. Η Ιστορία ενός Ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου της Δυτικής Αθήνας που έκλισε το 2013 αφήνοντας απλήρωτους τους εκπαιδευτικούς, επαναλειτούργησε χωρίς Άδεια, κλείνει με απόφαση του Υπ. Παιδείας και ετοιμάζεται να ξαναλειτουργήσει, αφήνοντας πάλι απλήρωτους τους νέους εκπαιδευτικούς του. "

Μαϊ
09
Περισσότερα »
Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Π.Ε.: Παρατηρήσεις για την ΥΑ «Προϋποθέσεις λειτουργίας Ολοήμερου Σχολείου»

" Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην επιλογή του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα μόνο οι μαθητές των οποίων οι γονείς εργάζονται, είναι άνεργοι ή ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, προσκομίζοντας τα ανάλογα δικαιολογητικά. Προτείνουμε: Να δοθεί η δυνατότητα να εγγράφονται και να φοιτούν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα όλοι οι μαθητές που οι γονείς τους το επιθυμούν, χωρίς την προσκόμιση κανενός απολύτως δικαιολογητικού,… "

Μαϊ
09
Περισσότερα »
Tα Παιδιά (νήπια) του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πάνε νηπιαγωγείο

" Την έλλειψη δομών και την αδυναμία του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας να προετοιμασθεί για την υποδοχή όλων των νηπίων στα νηπιαγωγεία της πόλης, στηλιτεύει ο αρχηγός της αξιωμ. αντιπολίτευσης του Δήμου κος Ζαχαρίας Ζούπης. Αντί, όμως να του απαντήσει ο Δήμαρχος της πόλης, του απαντά η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Πειραιά, γεγονός που δείχνει το έλλειμμα διοίκησης και προετοιμασίας του επικεφαλής της… "

Απρ
14
Περισσότερα »
Νήπια & Νηπιαγωγεία: Η διαμάχη Δημάρχων και Δ/νσεων Α.θμιας Εκπ/σης συνεχίζεται με μεγάλη ένταση…

" Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης προς τον Υπουργό Κ. Γαβρόγλου με αφορμή καταγγελίες για μεθοδεύσεις από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίες παρουσιάζουν αυθαίρετα στοιχεία για την επάρκεια υποδομών με στόχο την ένταξη των τετράχρονων νηπίων στα νηπιαγωγεία "

Απρ
12
Περισσότερα »
Η «παιδαγωγική» προσέγγιση της Ιστορίας και ο σκοταδισμός των επαγγελματιών … «διαφωτιστών»!

" Εκπαίδευση είναι η σταδιακή προσέγγιση του «αντικειμένου» (της γνώσης) και η σταδιακή ανάπτυξη του «υποκειμένου» (του μαθητή). Σε κάθε βήμα αυτής της πορείας προσεγγίζει την πραγματικότητα με «συμβάσεις» που δεν ταυτίζονται με την «απόλυτη αλήθεια», αλλά που τον βοηθούν να καταλαβαίνει όλο και περισσότερα και να γίνεται όλο και πιο ολοκληρωμένη προσωπικότητα ο ίδιος. "

Μαρ
29
Περισσότερα »
Αν. Εν. Εκ-κίνηση Εκπ. ΠΕ: Κριτική αποτίμηση του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης

" Η πρόταση χρήζει ενδελεχής ανάλυσης, αρκετά είναι αυτά που κρίνεται πως πρέπει να αλλάξουν ενώ παράλληλα, υπάρχουν στο νομοσχέδιο και πολλά θολά σημεία που πρέπει να διευκρινιστούν. Η ενίσχυση της παιδαγωγικής-εκπαιδευτικής αυτονομίας πρέπει να δομηθεί σ’ ένα προοδευτικό πλαίσιο ποιοτικών αλλαγών στο επίπεδο των αναλυτικών προγραμμάτων που θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες πολιτισμικές και κοινωνικές συνθήκες κάθε περιοχής. "

Μαρ
28
Περισσότερα »
ΠΕΕΔΣΜ Π.Ε.: Απόψεις και σχόλια για το Σχέδιο Νόμου «Επιλογή Στελεχών Εκπαίδευσης»

" Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή την κατάθεση σε διαβούλευση του σχεδίου νόμου του ΥΠ.Π.ΕΘ. με τίτλο: «ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ», σε μια πρώτη προσέγγιση, έχει να επισημάνει τα εξής:1. Θεωρούμε ότι οι υπό ίδρυση νέες δομές υποστήριξης της εκπαίδευσης χαρακτηρίζονται από συγκεντρωτικό προσανατολισμό και δεν στελεχώνονται επαρκώς από το απαραίτητο προσωπικό. "

Μαρ
25
Περισσότερα »
Υποχρεωτικές μετατάξεις από Β/θμια σε Α/θμια: Η Απόφαση του ΣτΕ που δικαίωσε μερικώς όσους είχαν προσφύγει…

" Με μία Απόφαση – σταθμό το ΣτΕ ακύρωσε μερικώς τις μετατάξεις από την Β/θμια σε Α/θμια, παρότι έκρινε συνταγματικό τον νόμο. Οι λόγοι της ακύρωσης; Η ανακολουθία («ψευδείς ισχυρισμοί») του Υπουργείου Παιδείας στις κενές θέσεις της Α./θμιας που έπρεπε να καλυφθούν με τις μετατάξεις, μετά την ολοκλήρωση των ετήσιων μεταθέσεων… "

Μαρ
12
Περισσότερα »
Ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε.: Απαιτείται άμεση ολοκλήρωση του προσεισμικού ελέγχου και της αντισεισμικής θωράκισης των σχολικών κτηρίων

" Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή την έντονη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε πολλές περιοχές της χώρας, υπενθυμίζει τη μεγάλη υποχρέωση της Πολιτείας για τον προσεισμικό έλεγχο και την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών κτηρίων, αφού τα περισσότερα έχουν κατασκευαστεί πριν τη θέσπιση των νέων αυστηρών διατάξεων αντισεισμικής προστασίας. "

Μαρ
08
Περισσότερα »
Ένωση Διευθυντών Π.Ε.: Θετική Ενέργεια η καθιέρωση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής

" Η ένταξη των παιδιών από την ηλικία των 4 ετών στο Νηπιαγωγείο, σε μια οργανωμένη μονάδα που δεν έχει την αυστηρή δομή της υπόλοιπης τυπικής εκπαίδευσης, αλλά αποτελεί το πρώτο συστηματικό σχολικό περιβάλλον του παιδιού υπό την επίβλεψη άρτια καταρτισμένων εκπαιδευτικών, αποτελεί μια αναμφίβολα θετική ενέργεια στην κατεύθυνση εκσυγχρονισμού του εκπαιδευτικού μας συστήματος και γεφύρωσης των εκπαιδευτικών και κοινωνικών ανισοτήτων. "

Φεβ
25
Περισσότερα »
2ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο 2017-2018 και κοπή βασιλόπιτας της Ένωσης Διευθυντών Π.Ε.

" Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10/2/2018 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου το 2ο σεμινάριο του 4ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2017-2018 της Ένωσης Διευθυντών, με θέμα: «Το πλαίσιο των επιχειρούμενων αλλαγών στις υποστηρικτικές δομές της σχολικής εκπαίδευσης. Πρόκειται για εφικτές, αποτελεσματικές και βιώσιμες αλλαγές;» και εισηγητή τον κ. Γιώργο Μπαγάκη, Καθηγητή. "

Φεβ
12
Περισσότερα »
Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Θετικές οι αλλαγές του ΥΠΠΕΘ για τις Σχολικές Επιτροπές

" Θεωρούμε ότι οι τροποποιήσεις που προβλέπει η νέα ΥΑ για τη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών κινούνται σε σωστή κατεύθυνση.Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που απαιτούνται ώστε να απαλλάσσονται οι εκπαιδευτικοί μέλη των Σχολικών Επιτροπών από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης των ίδιων και των οικογενειών τους, αφού δεν διαχειρίζονται χρήματα. "

Φεβ
07
Περισσότερα »
Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Πρόσκληση για το 2ο Σεμινάριο του 4ου Επιμορφ. Κύκλου 2017-18

" Το 2ο σεμινάριο του 4ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2017-2018, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 και ώρες 10:00-13:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου (ακριβώς δίπλα στο σταθμό ΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ), με θέμα: «Το πλαίσιο των επιχειρούμενων αλλαγών στις υποστηρικτικές δομές της σχολικής εκπαίδευσης. Πρόκειται για εφικτές, αποτελεσματικές και βιώσιμες αλλαγές;» "

Φεβ
01
Περισσότερα »
«Λόλα, να μια απάτη» - Η ποιο «αισχρή» προπαγάνδα με την οικειοποίηση της «πείνας» μικρών παιδιών

" Γυρίζοντας ένα βίντεο με παιδιά, για παιδιά, χρησιμοποιώντας τα παιδιά για να κάνει κυβερνητική προπαγάνδα με διαστρεβλωμένα και κρυμμένα στοιχεία! Μπορεί κανείς να καταλάβει τη χυδαιότητα να ξεγελάει κανείς τους ψηφοφόρους με όλα τα μέσα που διαθέτει. Αλλά, παιδιά του δημοτικού πρώτη φορά διανοήθηκε άρρωστος εγκέφαλος να βάλει στο προπαγανδιστικό παιχνίδι!. Έτσι κ. πρωθυπουργέ; "

Ιαν
20
Περισσότερα »
Σε τραπεζοκόμοι και υγιεινολόγοι «μετατρέπονται» οι Εκπαιδευτικοί των δημοτικών Σχολείων

" Η ΥΑ για τα “Σχολικά Γεύματα”, παραβιάζει κατάφωρα το καθηκοντολόγιο αφού απαιτεί από αυτούς να εκτελούν αρχικά χρέη τεχνολόγων τροφίμων, πραγματοποιώντας ελέγχους για την ποιοτική κατάσταση των γευμάτων, και χρέη τραπεζοκόμων με προετοιμασία των αιθουσών διδασκαλίας για την παροχή γεύματος, σερβίρισμα-διανομή των γευμάτων στους μαθητές και υποβοήθησή τους κατά την διάρκεια του γεύματος.  "

Ιαν
20
Περισσότερα »
Διευθυντής Δημοτικού παρενόχλησε σεξουαλικά μαθήτριές του – Τι καταγγέλλουν οι γονείς των παιδιών

" Ένορκη Διοικητική Εξέταση διενεργεί η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, για τη διερεύνηση των καταγγελιών γονέων για απρεπή συμπεριφορά εκπαιδευτικού σε δημοτικό σχολείο. Οι γονείς καταγγέλλουν ότι έχει επιδείξει ίδια συμπεριφορά και στο παρελθόν, είχε απομακρυνθεί (μετατεθεί) από το σχολείο και επανήλθε μετά από πολλά χρόνια… "

Ιαν
20
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "