• Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.:  Εκλογές στις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις
  • Κατάντια εκπαιδευτικών – Δεν έχουν ευθύνες, δεν φταίει ο μαθητής που έδειρε τον καθηγητή του αλλά οι κακοί δημοσιογράφοι !!!
  • Η μόνη και απόλυτη «Αλήθεια» είναι η δική μου: Fake news ότι συμφώνησα σε συγχωνεύσεις, αξιολόγηση και αύξηση εργασιακού ωραρίου
  • Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Όχι σε ξεχωριστή εκπαίδευση των προσφυγόπουλων – Ναι στην ένταξη τους στο κανονικό πρόγραμμα
  • Όχι από την Αυτοδιοίκηση στην καθιέρωση διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης – Χάνει την προνηπιακή αγωγή
  • Νίκη Κεραμέως: «Σε κατάσταση αποσύνθεσης τα Δημόσια ΙΕΚ της χώρας»
  • Οι πιέσεις των κομματικών του ΣΥΡΙΖΑ εκθέτουν τον υπουργό Παιδείας - Πήρε πίσω δημόσιες δηλώσεις του
  • Η τυχερή Περιστέρα Μπαζιάνα, το προσδοκώμενο «Καθηγητηλίκι», η Μαρέβα Μητσοτάκη και ο θεός της προπαγάνδας…
  • Ένωση Διευθυντών Α/θμιας: Συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου
  • Περιστέρα Μπαζιάνα: Σε αποστολή στη Χαβάη και στο βάθος η «Καθηγητοποίηση»…

Α/ΘΜΙΑ

Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Όχι σε ξεχωριστή εκπαίδευση των προσφυγόπουλων – Ναι στην ένταξη τους στο κανονικό πρόγραμμα

" Η Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε. εκφράζει την αντίθεσή της στην επιλογή του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για λειτουργία των Δ.Υ.Ε.Π. και για δεύτερη σχολική χρονιά σε ξεχωριστά απογευματινά τμήματα (από 14:00-18:00), και την μη ένταξη των προσφυγόπουλων στο κανονικό πρωινό πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, μαζί με όλα τα υπόλοιπα παιδιά, μέσω της λειτουργίας του δοκιμασμένου και επιτυχημένου θεσμού των Τάξεων Υποδοχής και με διασπορά των προσφυγόπουλων σε όσο το δυνατόν περισσότερες σχολικές μονάδες. "

Δεκ
07
Περισσότερα »
Όχι από την Αυτοδιοίκηση στην καθιέρωση διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης – Χάνει την προνηπιακή αγωγή

" Την πλήρη αντίθεσή τους εκφράζουν, οι αιρετοί πρώτου βαθμού καθώς και οι εργαζόμενοι,  στην  προοπτική ένταξης των παιδιών προσχολικής ηλικίας στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Αυτό θα έχει ως συνέπεια να επιβαρυνθούν οικονομικά περίπου 40.000 οικογένειες, να κλείσουν 1.600 δημοτικές δομές και να μείνουν άνεργοι πάνω από 3.200 εργαζόμενοι. "

Δεκ
07
Περισσότερα »
Ένωση Διευθυντών Α/θμιας: Συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου

" Συγκροτήθηκε σε σώμα, στη σημερινή του συνεδρίαση, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. που προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Νοεμβρίου 2017, ως… "

Δεκ
03
Περισσότερα »
Συμβαίνει και στις «αλλοδαπές»: «Έσπασαν» στα δύο τάξη με εννιά μαθητές για να βολέψουν ημέτερη δασκάλα…

" Στο ελληνικό σχολείο του Ντόρτμουντ «έσπασαν» στα δύο τάξη με εννιά μαθητές. Ο συντονιστής του γραφείου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βερολίνου κ. Εμμανουλή Σοφός ενέκρινε το χωρισμό μιας τάξης δημοτικού εννέα ατόμων σε δυο τάξεις με 6 και 3 παιδιά αντίστοιχα, προκειμένου, όπως υποστηρίζει ο κ. Παπαδόπουλος να ευνοηθεί συγκεκριμένη δασκάλα.  "

Νοε
27
Περισσότερα »
Εφημερίες Εκπαιδευτικών: Μόνο ο Διευθυντής και ο Υποδιευθυντής Σχολείου απαλλάσσονται (έγγραφο)

" Μόνο ο Διευθυντής και ο Υποδιευθυντής του σχολείου, απαλλάσσονται από την υποχρέωση άσκησης της εφημερίας, ξεκαθαρίζει το υπουργείο Παιδείας, με έγγραφο προς τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, ύστερα από σχετικά ερωτήματα που υποβλήθηκαν στη Διεύθυνση Προσωπικού ΠΕ του υπουργείου. "

Νοε
27
Περισσότερα »
Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Πραγματοποίηση του 1ου σεμιναρίου του 4ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2017-2018 της Ένωσης Διευθυντών

" Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου, το 1ο επιμορφωτικό σεμινάριο της Ένωσης Διευθυντών για τα μέλη της, με θέμα: «Η ανάπτυξη δεξιοτήτων Συναισθηματικής Νοημοσύνης του Διευθυντή και ο μετασχηματισμός του σχολείου σε συναισθηματικά ευφυή οργανισμό». "

Νοε
27
Περισσότερα »
Πρόσκληση για 1ο Σεμινάριο του 4ου Επιμορφωτικού Κύκλου της ΠΕΕΔΣΜΠΕ

" Tο 1ο σεμινάριο του 4ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2017-2018, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 και ώρες 09:30-12:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου(ακριβώς δίπλα στο σταθμό ΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ), με θέμα: «Η ανάπτυξη δεξιοτήτων Συναισθηματικής Νοημοσύνης του Διευθυντή και ο μετασχηματισμός του σχολείου σε συναισθηματικά ευφυή οργανισμό». "

Νοε
16
Περισσότερα »
Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Π.Ε: «Ανακοίνωση για τον χρόνο ενημέρωσης των Γονέων και Κηδεμόνων»

" Προτείνουμε: Μία (1) ημέρα την τελευταία εβδομάδα κάθε μήνα να μην γίνονται μαθήματα, και ο εργασιακός χρόνος των έξι (6) ωρών των εκπαιδευτικών να διατίθεται για ενημερώσεις γονέων και επίδοση ελέγχων προόδου, συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων και του Σχολικού Συμβουλίου, αλλά και για ενδοσχολικές επιμορφώσεις εκπαιδευτικών και γονέων. "

Νοε
13
Περισσότερα »
Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Δεν υπάρχει η υποδομή για την σωστή υλοποίηση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα»

" Δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές και το αναγκαίο προσωπικό στα σχολεία. Προτείνουμε: Από τους μαθητές που θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα των δωρεάν σχολικών γευμάτων να σιτίζονται στο σχολείο μόνο οι μαθητές του Ολοήμερου Προγράμματος. Οι υπόλοιποι μαθητές να παίρνουν το γεύμα στο σπίτι τους κατά την αποχώρηση τους από το σχολείο στις 13:15. "

Νοε
13
Περισσότερα »
«Αποτίμηση» της Επιμορφωτικής Ημερίδας της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε.

" Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4-11-2017 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου η Επιμορφωτική Ημερίδα της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με θέμα: "Ο ρόλος του Διευθυντή στο ελληνικό δημόσιο σχολείο: Παρόν και μέλλον", η οποία μεταδόθηκε μέσω Live Streaming και σε όλα τα μέλη της Ένωσης εκτός Αττικής. "

Νοε
13
Περισσότερα »
Απάτη και Προπαγάνδα Τσίπρα με τον μικρό αφγανό – Η ΔΟΕ ξεσκέπασε τα ψέματα στο αφήγημα Τσίπρα-Μουζάλα

" Τσίπρας: «Αμίρ, θέλω να σου κάνω ένα δώρο επειδή κάποιοι έκαναν λάθος και σου στέρησαν την τιμή να κρατήσεις την ελληνική σημαία. Σήμερα θα σου τη δώσω εγώ, γιατί σου αξίζει. Είναι έτσι ή τα πραγματικά γεγονότα είναι αυτά που αναφέρει η ΔΟΕ και τα οποία απλώς πιστοποιούν την «Μεγάλη Απάτη» Τσίπρα προς όφελος της Προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε βάρος εκπαιδευτικών λειτουργών που αν μη τι άλλο απλώς έκαναν το καθήκον τους και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο. "

Νοε
05
Περισσότερα »
«Ο ρόλος του Διευθυντή στο ελληνικό δημόσιο σχολείο: Παρόν και μέλλον» - Ημερίδα της ΕΕΔΣΜΠΕ

" Η Επιστημονική Ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων ΠΕ, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Ο ρόλος του Διευθυντή στο ελληνικό δημόσιο σχολείο: Παρόν και μέλλον», το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 και ώρες 10:00-13:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου (σταθμός ΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ). Η παρακολούθηση της Ημερίδας προσφέρεται δωρεάν, απευθύνεται κυρίως σε Δ/ντές-Δ/ντριες σχολικών μονάδων αλλά και σε όλους τους/τις εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται "

Οκτ
24
Περισσότερα »
Στις 17 Οκτωβρίου η κατ’ έφεση δίκη για τα μέλη του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας

" Η «υπόθεση» των μελών του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας που λειτούργησε ως Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών στις επιλογές του 2011, που καταδικάσθηκαν πρωτόδικα μετά από καταγγελία, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, δείχνει την αυξανόμενη τάση να προσφεύγουν οι εκπαιδευτικοί στην ποινική και όχι την διοικητική δικαιοσύνη, όταν θεωρούν ότι έχουν αδικηθεί… "

Οκτ
14
Περισσότερα »
Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων και των ολοήμερων της Α/θμιας Εκπαίδευσης

" Θεωρούμε ιδιαίτερα αρνητικό το γεγονός ένα σχεδόν μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων ένα μεγάλο μέρος των σχολικών μονάδων να μην λειτουργεί με πλήρη ανάπτυξη του Εβδομαδιαίου Ωρολογίου Προγράμματος Διδασκαλίας (ΕΩΠΔ), τόσο στο πρωινό όσο και στο Ολοήμερο πρόγραμμα, εξαιτίας της αδυναμίας κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών από το Υπουργείο Παιδείας, με αποτέλεσμα χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται καθημερινά χωρίς δυνατότητα αναπλήρωσή τους.  "

Οκτ
08
Περισσότερα »
Προεδρικό Διάταγμα 79/ 2017 - Η Μεγάλη Υποκρισία !!! - Ανοικτή επιστολή στον κ. Υπουργό Παιδείας

" Κύριε Υπουργέ ο Ελληνικός λαός και τα Ελληνόπουλα και όλα τα παιδιά που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία, αξίζουν καλύτερης μεταχείρισης και όχι τη φτηνή λαϊκίστικη παιδεία που τους παρέχετε. Όσο τουλάχιστον θα σας έχει «στη πλάτη του» και θα σας ανέχεται ο Ελληνικός λαός, φροντίστε έστω τον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας που υπηρετείτε. Βάλετε σε δεύτερη μοίρα το κομματικό σας συμφέρον και τις αριστερές σας ιδεοληψίες. Επιτέλους!!! Είσθε και εσείς ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ!!! "

Οκτ
03
Περισσότερα »
Κάθειρξη 17 ετών σε παιδεραστή, υποδιευθυντή δημοτικού σχολείου

" Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό -αλλά αυτήν τη φορά με ελαφρυντικό- κρίθηκε 50χρονος δάσκαλος που κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για αποπλάνηση έξι μαθητών. Πρωτοδίκως, ο κατηγορούμενος είχε τιμωρηθεί με κάθειρξη 33 ετών κατά συγχώνευση, αλλά τότε το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του για αναγνώριση του παραπάνω ελαφρυντικού. "

Οκτ
01
Περισσότερα »
ΠΕΕΔΣΜΠΕ: Ολοκληρωμένο Νέο Καθηκοντολόγιο Εκπαιδευτικών και Στελεχών Εκπαίδευσης και όχι εμβαλωματικές λύσεις

" Ο χώρος της εκπαίδευσης έχει ανάγκη από καλά μελετημένες, σχεδιασμένες και συνολικές αλλαγές. Μεμονωμένες, αποσπασματικές και εμβαλωματικές παρεμβάσεις σε αυτήν, αντί να επιλύουν, δημιουργούν και νέα προβλήματα. Το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που πρόκειται να τεθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα σε διαβούλευση… "

Σεπ
26
Περισσότερα »
ΠΕΔΣΜΠ.Ε.: «Σχετικά με την καταχώριση νέων στοιχείων στο MySchool»

" Σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο, και για να τηρηθούν τα όσα προβλέπει, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων θα πρέπει να βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μπροστά στη οθόνη του Η/Υ εισάγοντας και τροποποιώντας στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος MySchool. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να διεκπεραιώνουν ένα τεράστιο γραφειοκρατικό έργο αλλά και να καλύπτουν το υποχρεωτικό διδακτικό τους ωράριο, το οποίο στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση κυμαίνεται από 8 έως και 20 διδακτικές ώρες την εβδομάδα. "

Σεπ
16
Περισσότερα »
Νέα Σχολική Χρονιά: ΩΡΛα συμβουλές για μαθητές & Γονείς

" Τα ΩΡΛ προβλήματα που παρουσιάζονται στις αρχές του φθινοπώρου είναι πολλά και είτε τα κουβαλάμε μαζί μας από τις καλοκαιρινές διακοπές, είτε δημιουργούνται λόγω της αλλαγής των συνθηκών με την έλευση της νέας εποχής. Στα παιδιά είναι συχνότερα και εντονότερα λόγω του ευαίσθητου ανοσοποιητικού τους, αλλά και λόγω των παρατεταμένων διακοπών με τα πολλά μπάνια, τις βουτιές και τις κακές διατροφικές συνήθειες. "

Σεπ
13
Περισσότερα »
Πρόεδρος Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε. προς εκπαιδευτικούς Α/θμιας: Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας!

" Το να μεμψιμοιρούμε δεν οδηγεί πουθενά. Τα πράγματα αλλάζουν όταν ο καθένας από εμάς κάνει αυτό που μπορεί, με τον καλύτερο τρόπο. Κι αυτό που χρειάζεται σήμερα να κάνουμε όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι να υπερασπιστούμε σθεναρά το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, ιδίως εκείνων που προέρχονται από τα χαμηλότερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα. "

Σεπ
10
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "