• Άρχισαν τα «Όργανα» - Μηνύσεις σε βάρος μελών Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών Σχολείων
  • Στις 17 Οκτωβρίου η κατ’ έφεση δίκη για τα μέλη του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας
  • Σημεία των Καιρών; Ο φέρελπις «αντιδήμαρχος», οι «μεταγραφές» παιδιών, οι αγωνιούντες γονείς και οι «ύμνοι»…
  • Ο τελευταίος «να μην κλείσει την πόρτα»… Ο εσμός των Πλαστών Τίτλων - 7 χρόνια κάθειρξη και 480.000 ευρώ πρόστιμο για πλαστό πτυχίο…
  • Γαβρόγλου για Εκδότες: Έμ… τους «πηδ@με… εμ… σκούζουν… Υπουργείο είμαστε και κάνουμε ότι θέλουμε…
  • Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων και των ολοήμερων της Α/θμιας Εκπαίδευσης
  • Σχολική Επιτροπή εναντίον Διευθυντή σχολείου που την «κατάγγειλε»  για μη σωστή χρηματοδότηση
  • «Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ελλάδα»
  • Αιφνιδιαστική αυτοψία του εκπαιδευτικού συστήματος από κλιμάκιο ειδικών του ΟΟΣΑ αναστατώνει το Υπουργείο Παιδείας
  • Συγγράμματα «ΤΕΛΟΣ» για φοιτητές ΑΕΙ & ΤΕΙ – Σταματούν τη διανομή τους οι Εκδότες που έχουν να πληρωθούν από το 2015!!!

Α/ΘΜΙΑ

Στις 17 Οκτωβρίου η κατ’ έφεση δίκη για τα μέλη του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας

" Η «υπόθεση» των μελών του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας που λειτούργησε ως Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών στις επιλογές του 2011, που καταδικάσθηκαν πρωτόδικα μετά από καταγγελία, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, δείχνει την αυξανόμενη τάση να προσφεύγουν οι εκπαιδευτικοί στην ποινική και όχι την διοικητική δικαιοσύνη, όταν θεωρούν ότι έχουν αδικηθεί… "

Οκτ
14
Περισσότερα »
Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων και των ολοήμερων της Α/θμιας Εκπαίδευσης

" Θεωρούμε ιδιαίτερα αρνητικό το γεγονός ένα σχεδόν μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων ένα μεγάλο μέρος των σχολικών μονάδων να μην λειτουργεί με πλήρη ανάπτυξη του Εβδομαδιαίου Ωρολογίου Προγράμματος Διδασκαλίας (ΕΩΠΔ), τόσο στο πρωινό όσο και στο Ολοήμερο πρόγραμμα, εξαιτίας της αδυναμίας κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών από το Υπουργείο Παιδείας, με αποτέλεσμα χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται καθημερινά χωρίς δυνατότητα αναπλήρωσή τους.  "

Οκτ
08
Περισσότερα »
Προεδρικό Διάταγμα 79/ 2017 - Η Μεγάλη Υποκρισία !!! - Ανοικτή επιστολή στον κ. Υπουργό Παιδείας

" Κύριε Υπουργέ ο Ελληνικός λαός και τα Ελληνόπουλα και όλα τα παιδιά που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία, αξίζουν καλύτερης μεταχείρισης και όχι τη φτηνή λαϊκίστικη παιδεία που τους παρέχετε. Όσο τουλάχιστον θα σας έχει «στη πλάτη του» και θα σας ανέχεται ο Ελληνικός λαός, φροντίστε έστω τον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας που υπηρετείτε. Βάλετε σε δεύτερη μοίρα το κομματικό σας συμφέρον και τις αριστερές σας ιδεοληψίες. Επιτέλους!!! Είσθε και εσείς ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ!!! "

Οκτ
03
Περισσότερα »
Κάθειρξη 17 ετών σε παιδεραστή, υποδιευθυντή δημοτικού σχολείου

" Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό -αλλά αυτήν τη φορά με ελαφρυντικό- κρίθηκε 50χρονος δάσκαλος που κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για αποπλάνηση έξι μαθητών. Πρωτοδίκως, ο κατηγορούμενος είχε τιμωρηθεί με κάθειρξη 33 ετών κατά συγχώνευση, αλλά τότε το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του για αναγνώριση του παραπάνω ελαφρυντικού. "

Οκτ
01
Περισσότερα »
ΠΕΕΔΣΜΠΕ: Ολοκληρωμένο Νέο Καθηκοντολόγιο Εκπαιδευτικών και Στελεχών Εκπαίδευσης και όχι εμβαλωματικές λύσεις

" Ο χώρος της εκπαίδευσης έχει ανάγκη από καλά μελετημένες, σχεδιασμένες και συνολικές αλλαγές. Μεμονωμένες, αποσπασματικές και εμβαλωματικές παρεμβάσεις σε αυτήν, αντί να επιλύουν, δημιουργούν και νέα προβλήματα. Το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που πρόκειται να τεθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα σε διαβούλευση… "

Σεπ
26
Περισσότερα »
ΠΕΔΣΜΠ.Ε.: «Σχετικά με την καταχώριση νέων στοιχείων στο MySchool»

" Σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο, και για να τηρηθούν τα όσα προβλέπει, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων θα πρέπει να βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μπροστά στη οθόνη του Η/Υ εισάγοντας και τροποποιώντας στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος MySchool. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να διεκπεραιώνουν ένα τεράστιο γραφειοκρατικό έργο αλλά και να καλύπτουν το υποχρεωτικό διδακτικό τους ωράριο, το οποίο στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση κυμαίνεται από 8 έως και 20 διδακτικές ώρες την εβδομάδα. "

Σεπ
16
Περισσότερα »
Νέα Σχολική Χρονιά: ΩΡΛα συμβουλές για μαθητές & Γονείς

" Τα ΩΡΛ προβλήματα που παρουσιάζονται στις αρχές του φθινοπώρου είναι πολλά και είτε τα κουβαλάμε μαζί μας από τις καλοκαιρινές διακοπές, είτε δημιουργούνται λόγω της αλλαγής των συνθηκών με την έλευση της νέας εποχής. Στα παιδιά είναι συχνότερα και εντονότερα λόγω του ευαίσθητου ανοσοποιητικού τους, αλλά και λόγω των παρατεταμένων διακοπών με τα πολλά μπάνια, τις βουτιές και τις κακές διατροφικές συνήθειες. "

Σεπ
13
Περισσότερα »
Πρόεδρος Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε. προς εκπαιδευτικούς Α/θμιας: Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας!

" Το να μεμψιμοιρούμε δεν οδηγεί πουθενά. Τα πράγματα αλλάζουν όταν ο καθένας από εμάς κάνει αυτό που μπορεί, με τον καλύτερο τρόπο. Κι αυτό που χρειάζεται σήμερα να κάνουμε όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι να υπερασπιστούμε σθεναρά το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, ιδίως εκείνων που προέρχονται από τα χαμηλότερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα. "

Σεπ
10
Περισσότερα »
Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Θέσεις για τη Λειτουργία των Ολιγοθέσεων Δημοτικών Σχολείων

" Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. χαιρετίζει τις αποφάσεις του ΥΠ.Π.Ε.Θ., οι οποίες αποτελούσαν και προτάσεις της Ένωσης Διευθυντών, για προσαρμογή από το σχολικό έτος 2017-2018 του νέου Ωρολογίου Προγράμματος των Ολιγοθέσιων Δημοτικών Σχολείων στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, και ακόμη… "

Σεπ
07
Περισσότερα »
Δημοτικά Σχολεία & Νηπιαγωγεία: Πώς θα λειτουργήσουν το νέο σχ. έτος 2017-18 (οι Εγκύκλιοι)

" O Σύλλογος Διδασκόντων, με σχετική απόφασή του, καθορίζει τα κριτήρια για την κατανομή τμημάτων και τάξεων, λαμβάνοντας υπόψη τις επιμέρους ιδιαιτερότητες της σχολικής μονάδας. Η υπηρεσιακή κατάσταση των εκπαιδευτικών δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο για την κατανομή των τμημάτων και των τάξεων ανάμεσα στα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού. "

Σεπ
05
Περισσότερα »
Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Προτάσεις για την φοίτηση των Προσφυγόπουλων το σχ. Έτος 2017-18

" Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. με αφορμή την έκδοση της υπ. αριθμ. 139654/ΓΔ4/23-08-2017 Κ.Υ.Α. εκφράζει την αντίθεσή του στην επιλογή του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για λειτουργία των Δ.Υ.Ε.Π. και για δεύτερη σχολική χρονιά σε ξεχωριστά απογευματινά τμήματα (από 14:00-18:00), και την μη ένταξη των προσφυγόπουλων στο κανονικό πρωινό πρόγραμμα των σχολικών μονάδων "

Σεπ
05
Περισσότερα »
Η Πανελλήνια Επιστημονικής Ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. για την νέα σχολική χρονιά

" Στις σύγχρονες συνθήκες οι σχολικές μονάδες δεν χρειάζονται Δ/ντές που θα είναι απλοί διεκπεραιωτές των καθημερινών διοικητικών και γραμματειακών καθηκόντων, αλλά Δ/ντές ηγέτες, εμψυχωτές και πρωτεργάτες των αλλαγών και καινοτομιών με στόχο ένα αποτελεσματικότερο και αποδοτικότερο δημόσιο σχολείο. Καλή δύναμη σε όλες και όλους! "

Αυγ
30
Περισσότερα »
Υπουργείο Παιδείας: Η ασφάλεια των μαθητών βασικό καθήκον των Δασκάλων (το Νέο Π.Δ. για τις εφημερίες Δασκάλων)

" Τα αυτονόητα επαναλαμβάνει το νέο Προεδρικό Διάταγμα για την Λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων, σε ότι αφορά την ασφάλεια των μαθητών και τις εφημερίες των εκπαιδευτικών της Α/θμιας Εκπαίδευσης. Μέγιστο και υποχρεωτικό καθήκον η ασφάλεια των μικρών μαθητών. Ειδικότερα το νέο Προεδρικό Διάταγμα ορίζει τα εξής για τις εφημερίες των εκπαιδευτικών και την ασφάλεια των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων. "

Αυγ
15
Περισσότερα »
Σχετικά με το χρόνο συνεδρίασης των Συλλόγων Διδασκόντων και της ενημέρωσης των γονέων στα Δημοτικά Σχολεία

" Ένα από τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων, το οποίο δεν επιλύει ούτε το νέο ΠΔ 79/2017, είναι η εξασφάλιση του αναγκαίου χρόνου για την πραγματοποίηση των συνεδριάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων με παρόντα όλα τα μέλη τους, των μηνιαίων ενημερώσεων των γονέων/κηδεμόνων για την αγωγή και πρόοδο των μαθητών/τριών από τους εκπαιδευτικούς, καθώς και της επίδοσης των ελέγχων προόδου μετά τη λήξη του α΄ και β΄ τριμήνου. "

Αυγ
15
Περισσότερα »
Τ. Κουντούρης, Πρόεδρος Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Μια πρώτη γενική αποτίμηση του ΠΔ 79/2017

" Αδιαμφισβήτητα στο νέο ΠΔ 79/2017 υπάρχουν αρκετές θετικές ρυθμίσεις. Όμως δεν γίνονται τα τολμηρά εκείνα βήματα, τα οποία απαιτούν οι σύγχρονες συνθήκες, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της αυτοτέλειας των σχολικών μονάδων. Ένα από τα πιο αρνητικά σημεία του νέου ΠΔ θεωρώ πως είναι η μη εξασφάλιση του αναγκαίου χρόνου για την πραγματοποίηση των συνεδριάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων με παρόντα όλα τα μέλη τους. "

Αυγ
06
Περισσότερα »
Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Ευχές στους «νέους» Διευθυντές/ριες Σχολικών Μονάδων

" Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. σας εκφράζει θερμά συγχαρητήρια για την επιλογή σας στις κρίσεις Δ/ντών-Δ/ντριών, και εν όψει της ανάληψης των καθηκόντων σας, σάς εύχεται καλή επιτυχία στο δύσκολο και πολυσύνθετο έργο σας. Στην προσπάθειά σας αυτή η Ένωση Διευθυντών θα βρίσκεται στο πλευρό σας. "

Αυγ
01
Περισσότερα »
Ένωση Δ/τών Σχολ. Μονάδων Π.Ε.: Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη χρήση της αδόμητης συνέντευξης στη διαδικασία επιλογής Δ/ντών-Δ/ντριών

" Δυστυχώς, το ΥΠ.Π.Ε.Θ. επιλέγει τον πιο αμφισβητούμενο τρόπο συνέντευξης, απορρίπτοντας τόσο τη δομημένη συνέντευξη που πρόσφατα έχει ψηφιστεί για την επιλογή προϊσταμένων σε όλο το Δημόσιο με τον νόμο Βερναρδάκη, όσο και την ημι-δομημένη συνέντευξη με τράπεζα θεμάτων-μελετών περίπτωσης που εφαρμόστηκε στις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης το 2011, οι οποίες επιστημονικά αποδεδειγμένα έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία και εγκυρότητα. "

Ιουν
27
Περισσότερα »
Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Ολοκλήρωση του 3ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2016-2017

" Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου, το 6ο και τελευταίο σεμινάριο του 3ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2016-2017, με θέμα: «Παγκοσμιοποίηση και Εκπαίδευση» και εισηγήτρια τη Δρ. Παρασκευή Χατζηπαναγιώτου, Επίκουρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Διοίκησης στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Ευρωπαϊκού... Πανεπιστημίου Κύπρου "

Ιουν
25
Περισσότερα »
Οι δύο (2) στους τρείς (3) υποψηφίους θα γίνουν Διευθυντές Σχολείων (αριθμός αιτήσεων) – Σαρωτικοί Έλεγχοι στα τυπικά προσόντα

" Μειωμένος κατά 30% περίπου είναι ο αριθμός των αιτήσεων υποψηφίων Διευθυντών σχολείων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης. Στη Α/θμια για 3.656 Σχολεία, υποβλήθηκαν 5.064 αιτήσεις και στη Β/θμια για 3.406 Σχολεία, 5.601 αιτήσεις. Εντολή για εξονυχιστικούς Ελέγχους στα παραστατικά πιστοποίησης τυπικών προσόντων των υποψηφίων… "

Ιουν
09
Περισσότερα »
Το 6ο Σεμινάριο, 3ου επιμορφωτικού κύκλου 2016-2017 για εκπαιδευτικούς Π.Ε. στο Περιστέρι στις 17 Ιουνίου 2017

" Το 6ο και τελευταίο σεμινάριο του 3ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2016-2017 θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 και ώρες 17:00-20:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου, με θέμα: «Παγκοσμιοποίηση και εκπαίδευση». Εισηγήτρια η κ. Χατζηπαναγιώτου Παρασκευή, Επίκουρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Διοίκησης, Επιστημονική Υπεύθυνη του 3ου Επιμορφωτικού Κύκλου Σεμιναρίων 2016-2017. "

Ιουν
06
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "