• Ένωση Διευθυντών Π.Ε.: Να γίνει άμεσα ο προσεισμικός έλεγχος των σχολικών κτιρίων και οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την πυρασφάλειά τους
  • ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Θέλεις να ταξιδέψεις μαζί μας σε πέντε χώρες; Θέλεις να μάθεις για την επιχειρηματικότητα; Υπέβαλε την αίτηση σου σήμερα!
  • Η ζωή στα σχολεία αλλάζει, αλλά το Υπουργείο «Αγρόν αγοράζει…» - Μαχαίρια και πιστόλια σε Δημοτικά και Γυμνάσια
  • Τα ΚΕ.Π.Α., οι «Αναπηρίες» οι φλώροι, η Ατιμωρησία… και η Εισαγγελική Έρευνα
  • Εκλογές Αιρετών Β/θμιας Γ΄Αθήνας: Οι υποψήφιοι της ΔΑΚΕ (το ψηφοδέλτιο)
  • ΟΧΙ στην αδόμητη (!) συνέντευξη, ΝΑΙ στην δομημένη, στις επιλογές Διευθυντών Σχολείων
  • Ο καθηγητής «Φακελάκης», οι συνεργοί του και τα στοιχεία τους (φωτό) – Ήξεραν εδώ και 20 χρόνια τη δράση τους και δεν έκαναν τίποτα
  • Ένωση Διευθυντών ΠΕ: Όχι στον περιορισμό  θητειών Δ/ντών και Υποδ/ντών Σχολικών Μονάδων
  • ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Πρόσβαση ΑΜΕΑ σε Περιοχές Φυσικής Ομορφιάς
  • 6 διετή προγράμματα για αποφοίτους ΕΠΑΛ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής - Η φοίτηση παρέχεται δωρεάν

Α/ΘΜΙΑ

Ένωση Διευθυντών Π.Ε.: Να γίνει άμεσα ο προσεισμικός έλεγχος των σχολικών κτιρίων και οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την πυρασφάλειά τους

" Η Ένωση Διευθυντών Π.Ε. ζητά α) τηνΟλοκλήρωση, του προσεισμικού ελέγχου όλων των σχολικών κτηρίων και πραγματοποίηση των απαραίτητων παρεμβάσεων σε όλα όσα αντιμετωπίζουν προβλήματα, είτε λόγω ζημιών από σεισμούς, είτε λόγω παλαιότητας, είτε λόγω επεμβάσεων, β) την Έκδοση Πιστοποιητικού Καταλληλότητας και θέσπιση Μητρώου Επισκευών και Συντήρησης με ευθύνη των Δήμων για όλα τα σχολικά κτήρια και… "

Οκτ
17
Περισσότερα »
Η ζωή στα σχολεία αλλάζει, αλλά το Υπουργείο «Αγρόν αγοράζει…» - Μαχαίρια και πιστόλια σε Δημοτικά και Γυμνάσια

" Δύο περιστατικά τις προηγούμενες ημέρες, σε δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο, δείχνει ότι η ωμή βία ως αντίδραση έχει μπει για τα καλά στην εκπαίδευση και μάλιστα στις τρυφερές ηλικίες των μαθητών αυτών των δύο τύπων σχολείων. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι η απόλυτη σιωπή της κατά τα άλλα λαλίστατης ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. "

Οκτ
14
Περισσότερα »
ΟΧΙ στην αδόμητη (!) συνέντευξη, ΝΑΙ στην δομημένη, στις επιλογές Διευθυντών Σχολείων

" Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., εκφράζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την πλήρη αντίθεσή του στην απόφαση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για συνέχιση της χρήσης της αδόμητης συνέντευξης στη διαδικασία επιλογής Δ/ντών-Δ/ντριών σχολικών μονάδων, η οποία επιστημονικά αμφισβητείται αφού η εγκυρότητά της ανέρχεται μόλις στο 30%. "

Οκτ
11
Περισσότερα »
Ένωση Διευθυντών ΠΕ: Όχι στον περιορισμό θητειών Δ/ντών και Υποδ/ντών Σχολικών Μονάδων

" Πρόκειται για διατάξεις οι οποίες δεν ισχύουν σε κανένα άλλο τομέα του δημοσίου, αντιβαίνουν την αρχή της ισότητας και της ισονομίας των πολιτών και δεν έχουν να προσφέρουν απολύτως τίποτα στην κατεύθυνση βελτίωσης τη διοίκησης της εκπαίδευσης, η οποία έχει ανάγκη από σταθερότητα και συνέχεια. Εάν η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. θεωρεί ότι η κινητικότητα στο χώρο της εκπαίδευσης είναι αναγκαία για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος, τότε αυτή γιατί θα πρέπει να ισχύει επιλεκτικά μόνο για τους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων και όχι για το σύνολο των εκπαιδευτικών; "

Οκτ
10
Περισσότερα »
Ένωση Διευθυντών ΠΕ: Φοίτηση όλων των προσφυγόπουλων στο κανονικό πρόγραμμα των σχολείων και όχι σε Δ.Υ.Ε.Π.

" Η Ένωση Διευθυντών ΠΕ Εκφράζει την αντίθεσή του στην επιλογή του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για φοίτηση των προσφυγόπουλων σε Δ.Υ.Ε.Π. για τρίτη σχολική χρονιά(από 14:00-18:00) και τη μη ένταξή τους στην κανονική, δημόσια εκπαίδευση. Ζητά την άμεση κατάργηση των Δ.Υ.Ε.Π. και την εγγραφή και φοίτηση όλων των προσφυγόπουλων στο κανονικό πρωινό πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, μέσω της λειτουργίας του δοκιμασμένου και επιτυχημένου υποστηρικτικού θεσμού των Τάξεων Υποδοχής. "

Οκτ
07
Περισσότερα »
Ένωση Διευθυντών Π.Ε.: Παρέμβαση για την «Αξιολόγηση των Στελεχών Εκπαίδευσης»

" Η αξιολόγηση των στελεχών εκπαίδευσης θα πρέπει να είναι επώνυμη και πλήρως αιτιολογημένη, και όχι να γίνεται με ανώνυμα ερωτηματολόγια. Η πρόβλεψη για αξιολόγηση των Διευθυντών σχολικών μονάδων από τους εκπαιδευτικούς στο τέλος κάθε διδακτικού έτους με ανώνυμα ερωτηματολόγια σε κλίμακα από 0-100, και χωρίς κανένα δικαίωμα ένστασης από πλευράς των Διευθυντών, είναι έξω και πέρα από κάθε λογική. "

Οκτ
03
Περισσότερα »
Καταλήψεις στα μειονοτικά σχολεία Ξάνθης – Μουσουλμάνοι Γονείς και μαθητές ζητούν τα κανονικά βιβλία και αναλυτικά προγράμματα

" Μουσουλμάνοι γονείς πραγματοποιούν καταλήψεις οι γονείς στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης. Την ίδια ώρα οι μαθητές απέχουν από τα μαθήματά τους, στα μειονοτικά σχολεία της Ξάνθης. Μοναδικό και κύριο αίτημα την αντικατάσταση των υπαρχόντων βιβλίων στα μειονοτικά σχολεία με αυτά των δημοσίων βιβλίων ως κύριο εκπαιδευτικό υλικό διδασκαλίας. "

Οκτ
01
Περισσότερα »
Ένωση Διευθυντών Π.Ε.: Ανακοίνωση για την υποβολή Ωρολογίων Προγραμμάτων εντός του Σεπτεμβρίου

" Η υποβολή προσωρινών ΕΩΠΔ από τις σχολικές μονάδες στις Δ/νσεις Εκπ/σης εντός του Σεπτεμβρίου, τη στιγμή που δεν έχει τοποθετηθεί σε αυτές το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό για την πλήρη ανάπτυξή τους, και τα οποία θα αλλάζουν και θα αναπροσαρμόζονται από εβδομάδα σε εβδομάδα, δεν έχει να προσφέρει παρά μόνο άσκοπη γραφειοκρατία και καταπόνηση των σχολικών μονάδων και των Δ/ντών-Δ/ντριών. "

Οκτ
01
Περισσότερα »
Εκκίνηση για το Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» - Εντάχθηκαν σ’ αυτό 954 Σχολεία και 153.367 μαθητές (εγκύκλιος)

" Το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων ανακοίνωσαν την έναρξη του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα», στο οποίο για το σχ. έτος 2018-19 εντάχθηκαν 954 Σχολεία και 153.367 μαθητές. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΚΤ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) στα πλαίσια της δράσης «Καταπολέμηση της Φτώχειας». "

Σεπ
25
Περισσότερα »
Τι αφορά η εφημερία των εκπαιδευτικών – Ποιο ορίζονται, ποιοι απαλλάσσονται και ποιες οι υποχρεώσεις τους

" Τα πάντα για την εφημερία των εκπαιδευτικών από τον Αιρετό στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων, με πλήρη αναφορά στην ισχύουσα νομοθεσία. Ποιοι εκπαιδευτικοί ορίζονται, ποιοι απαλλάσσονται, ποια είναι τα καθήκοντα του εφημερεύοντα και όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί. Αν και επικεντρώνεται στα δημοτικά σχολεία, τα όσα παρουσιάζει έχουν εφαρμογή και στα σχολεία της Β/θμιας εκπαίδευσης… "

Σεπ
25
Περισσότερα »
Θεσσαλονίκη: Επικίνδυνο Σχολείο - Ανεμιστήρας ξεκόλλησε από την οροφή και τραυμάτισε μαθητές

" Τελευταίο «επεισόδιο» στη σειρά των ατυχημάτων από την «κατάρρευση» του σχολικού κτιρίου, ο τραυματισμός μαθητών από πτώση του ανεμιστήρα οροφής της τάξης, όταν η δασκάλα τους τον έθεσε σε λειτουργία. Τα παιδιά που τραυματίστηκαν με εκδορές και ράμματα θα μπορούσαν να έχουν τραυματιστεί πιο σοβαρά, όπως καταγγέλλουν οι γονείς. "

Σεπ
22
Περισσότερα »
Ένωση Διευθυντών Α/θμιας: Να τεθούν σε δημόσια διαβούλευση τα νέα Καθηκοντολόγια Εκπαιδευτικών

" Επειδή στα νέα Καθηκοντολόγια πρόκειται να στηριχθεί όλη η οργάνωση και λειτουργία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πρέπει να τεθούν από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. σε δημόσια διαβούλευση, ώστε να δοθεί στους ενδιαφερόμενους φορείς ο απαραίτητος χρόνος, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για ένα τόσο σημαντικό θέμα της εκπαίδευσης. "

Σεπ
22
Περισσότερα »
Δάσκαλοι εγκατέλειψαν 8χρονο μαθητή μόνο του στα ΚΤΕΛ - Δεν ενημέρωσαν καν τους γονείς του

" Συνέβη στην Ηλεία πριν λίγες μέρες. Οι δάσκαλοι «παράτησαν» μόνο του ένα μαθητή στη στάση των υπεραστικών Λεωφορείων. Το προγραμματισμένο δρομολόγιο του σχολικού λεωφορείου είχε ακυρωθεί και οι δάσκαλοι ενός 8χρονου μαθητή στην Ηλεία έκριναν σωστό να πάνε το παιδί στον χώρο των υπεραστικών λεωφορείων και να το αφήσουν. "

Σεπ
20
Περισσότερα »
Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Άμεση έκδοση ΥΑ για την Τήρηση των Σχολικών Βιβλίων με ψηφιακό τρόπο

" Το Διοικητικό Συμβούλιο Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε. ζητά να εκδοθεί άμεσα και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση η Υπουργική Απόφαση για την τήρηση όλων των Βιβλίων των σχολικών μονάδων αποκλειστικά με ψηφιακό τρόπο, και να ρυθμιστούν όλα τα θέματα τήρησης και χρήσης τους, κάνοντας αρχή από το Βιβλίο Πράξεων του Συλλόγου Διδασκόντων που αποτελεί τη μεγαλύτερη γραφειοκρατική επιβάρυνση για τις σχ. μονάδες. "

Σεπ
20
Περισσότερα »
Κοινωνική Πρόοδος!!! Μαθητές Δημοτικού βανδάλισαν Νηπιαγωγείο καταστρέφοντας τα πάντα…

" Τρεις βάνδαλοι μόλις 11 ετών τα έκαναν... γυαλιά- καρφιά σε νηπιαγωγείο στα Λαγυνά του δήμου Λαγκαδά. Οι δράστες προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές, ενώ δεν δίστασαν ακόμη και να ανάψουν φωτιά! Οι τρεις 11χρονοι μπήκαν στο 2ο Νηπιαγωγείο Λαγυνών από ένα παράθυρο, το απόγευμα της Κυριακής. Εξαιτίας των ζημιών, το νηπιαγωγείο θα μείνει κλειστό για λίγες ημέρες. "

Σεπ
17
Περισσότερα »
Έβγαλαν μαχαίρι σε συμπλοκή μαθητών Δημοτικού & Γυμνασίου!!!

" Ένα απίστευτο περιστατικό ερευνά η αστυνομία στο Βόλο, όπου φαίνεται πως και οι μικρότερες ηλικίες, έχουν πάρει εγκληματικό μονοπάτι.  Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση που αφορά επεισόδια μεταξύ μικρών παιδιών και η οποία έχει προκαλέσει ανησυχία στους γονείς, αλλά και στην Αστυνομία, άνδρες της οποίας διενήργησαν έρευνα για να βρεθούν οι πρωταγωνιστές της. "

Σεπ
15
Περισσότερα »
Έκκληση για στήριξη της λειτουργίας του Ολοήμερου Σχολείου από την Ένωσης Διευθυντών Σχ. Μονάδων Π.Ε.

" Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή το γεγονός της υπολειτουργίας ή ακόμα και της αναστολής λειτουργίας ενός μεγάλου αριθμού Ολοήμερων Σχολείων κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με αποτέλεσμα την ανατροπή του προγραμματισμού χιλιάδων οικογενειών μαθητών/τριών, ζητά την στήριξη της λειτουργίας του, αφού άλλως κινδυνεύει ο θεσμός με αδρανοποίηση… "

Σεπ
15
Περισσότερα »
Χρήστος Σταϊκούρας: Θερμές ευχές μου στις μαθήτριες και στους μαθητές, στις οικογένειές τους, καθώς και στους εκπαιδευτικούς, για μια καλή και γόνιμη χρονιά.

" Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, εκφράζω τις πιο θερμές ευχές μου στις μαθήτριες και στους μαθητές, στις οικογένειές τους, καθώς και στους εκπαιδευτικούς, για μια καλή και γόνιμη χρονιά. Νέο ξεκίνημα, νέες αγωνίες, νέες φιλοδοξίες, νέοι στόχοι για την καθεμία και τον καθένα που συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Είμαι όμως βέβαιος ότι με σκληρή δουλειά και μεθοδικότητα, θα τα καταφέρουν. Καλή σχολική χρονιά, σε όλες και όλους! "

Σεπ
12
Περισσότερα »
Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Παρέμβαση για τη συνέχιση της Δράσης «Η Τσάντα στο Σχολείο»

" Η παραμονή της τσάντας των μαθητών/τριών στο σχολείο για τουλάχιστον δύο (2) Σαββατοκύριακα το μήνα, χωρίς να συνοδεύεται από τις απαραίτητες αλλαγές στα Α.Π.Σ., το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα Διδασκαλίας, την αναγκαία αναδιάρθρωση και εξορθολογισμό της διδακτέας ύλης των μαθημάτων, και κυρίως χωρίς την εισαγωγή του γνωστικού αντικειμένου της Μελέτης-Προετοιμασίας των μαθημάτων για την επόμενη ημέρα για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες στο υποχρεωτικό πρόγραμμα, δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα στην εκπαιδευτική διαδικασία. "

Σεπ
08
Περισσότερα »
55χρονος δάσκαλος συνελήφθη γιατί παρενοχλούσε ανήλικα παιδιά – Είχε συλληφθεί ξανά αλλά κυκλοφορούσε ελεύθερος!!!

" 55χρονος δάσκαλος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ζακύνθου και κρατείται στο Α.Τ. Ζακύνθου, καθώς σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία μετά από καταγγελία γονέων για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων. Είχε απασχολήσει ξανά κατά το παρελθόν την αστυνομία Ζακύνθου για ανάλογες υποθέσεις. Τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, το πρωί, θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου. "

Σεπ
02
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "