• Ανεξέλεγκτα και «ανοχύρωτα» σχολεία: Προσπάθεια αποπλάνησης 15χρονου από 55χρονο μέσα σε σχολείο
 • ΟΛΤΕΕ: Η Υποχρεωτική Παραμονή των Εκπαιδευτικών στα Σχολεία
 • «Σφαγιασθέντες» υποψήφιοι Διευθυντές κατέθεσαν προσφυγή στην ΕΕ – Όλες οι εξελίξεις…
 • Νέο Επιδοτούμενο Πρόγραμμα για 3.000 Άνεργους Νέους 18 - 24 ετών στον κλάδο ΤΠΕ
 • «ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α»: Ευγενής Προσπάθεια ή Oλική Eπαναφορά «ΣΚΕΛΕΤΩΝ» της Εκπαίδευσης;
 • Η Κατρακύλα του Κυβερνητικού Συνδικαλισμού δεν έχει Πάτο – Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών «ξεγυμνώνει» τις ΣΥΝΕΚ Πειραιά…
 • Ο επηρμένος κος Τίποτα, «διευθυντής» (επιτέλους) σχολείου… και οι «ομαδούλες» στήριξης…
 • Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Δομές Διετούς Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και  Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
 • Οι νέοι εκπαιδευτικοί κλάδοι και οι αναθέσεις μαθημάτων στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση
 • 2.000+1.000 ευρώ δικαστικό πρόστιμο σε εκπαιδευτικούς που μαγνητοφώνησαν Διευθυντή Εκπαίδευσης

Α/ΘΜΙΑ

2ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο 2017-2018 και κοπή βασιλόπιτας της Ένωσης Διευθυντών Π.Ε.

" Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10/2/2018 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου το 2ο σεμινάριο του 4ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2017-2018 της Ένωσης Διευθυντών, με θέμα: «Το πλαίσιο των επιχειρούμενων αλλαγών στις υποστηρικτικές δομές της σχολικής εκπαίδευσης. Πρόκειται για εφικτές, αποτελεσματικές και βιώσιμες αλλαγές;» και εισηγητή τον κ. Γιώργο Μπαγάκη, Καθηγητή. "

Φεβ
12
Περισσότερα »
Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Θετικές οι αλλαγές του ΥΠΠΕΘ για τις Σχολικές Επιτροπές

" Θεωρούμε ότι οι τροποποιήσεις που προβλέπει η νέα ΥΑ για τη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών κινούνται σε σωστή κατεύθυνση.Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που απαιτούνται ώστε να απαλλάσσονται οι εκπαιδευτικοί μέλη των Σχολικών Επιτροπών από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης των ίδιων και των οικογενειών τους, αφού δεν διαχειρίζονται χρήματα. "

Φεβ
07
Περισσότερα »
Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Πρόσκληση για το 2ο Σεμινάριο του 4ου Επιμορφ. Κύκλου 2017-18

" Το 2ο σεμινάριο του 4ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2017-2018, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 και ώρες 10:00-13:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου (ακριβώς δίπλα στο σταθμό ΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ), με θέμα: «Το πλαίσιο των επιχειρούμενων αλλαγών στις υποστηρικτικές δομές της σχολικής εκπαίδευσης. Πρόκειται για εφικτές, αποτελεσματικές και βιώσιμες αλλαγές;» "

Φεβ
01
Περισσότερα »
«Λόλα, να μια απάτη» - Η ποιο «αισχρή» προπαγάνδα με την οικειοποίηση της «πείνας» μικρών παιδιών

" Γυρίζοντας ένα βίντεο με παιδιά, για παιδιά, χρησιμοποιώντας τα παιδιά για να κάνει κυβερνητική προπαγάνδα με διαστρεβλωμένα και κρυμμένα στοιχεία! Μπορεί κανείς να καταλάβει τη χυδαιότητα να ξεγελάει κανείς τους ψηφοφόρους με όλα τα μέσα που διαθέτει. Αλλά, παιδιά του δημοτικού πρώτη φορά διανοήθηκε άρρωστος εγκέφαλος να βάλει στο προπαγανδιστικό παιχνίδι!. Έτσι κ. πρωθυπουργέ; "

Ιαν
20
Περισσότερα »
Σε τραπεζοκόμοι και υγιεινολόγοι «μετατρέπονται» οι Εκπαιδευτικοί των δημοτικών Σχολείων

" Η ΥΑ για τα “Σχολικά Γεύματα”, παραβιάζει κατάφωρα το καθηκοντολόγιο αφού απαιτεί από αυτούς να εκτελούν αρχικά χρέη τεχνολόγων τροφίμων, πραγματοποιώντας ελέγχους για την ποιοτική κατάσταση των γευμάτων, και χρέη τραπεζοκόμων με προετοιμασία των αιθουσών διδασκαλίας για την παροχή γεύματος, σερβίρισμα-διανομή των γευμάτων στους μαθητές και υποβοήθησή τους κατά την διάρκεια του γεύματος.  "

Ιαν
20
Περισσότερα »
Διευθυντής Δημοτικού παρενόχλησε σεξουαλικά μαθήτριές του – Τι καταγγέλλουν οι γονείς των παιδιών

" Ένορκη Διοικητική Εξέταση διενεργεί η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, για τη διερεύνηση των καταγγελιών γονέων για απρεπή συμπεριφορά εκπαιδευτικού σε δημοτικό σχολείο. Οι γονείς καταγγέλλουν ότι έχει επιδείξει ίδια συμπεριφορά και στο παρελθόν, είχε απομακρυνθεί (μετατεθεί) από το σχολείο και επανήλθε μετά από πολλά χρόνια… "

Ιαν
20
Περισσότερα »
Σε δίκη τρεις 10χρονοι μαθητές για σεξουαλική κακοποίηση συμμαθητή τους και δέκα δάσκαλοί τους για έκθεση ανήλικου μαθητή σε κίνδυνο…

" Σε δίκη παραπέμπονται οι τρεις μαθητές που φέρονται να πρωταγωνίστησαν σε πράξεις φρίκης σε βάρος 10χρονου συμμαθητή τους, τον οποίο κακοποίησαν σεξουαλικά σε ώρες διαλείμματος στην τουαλέτα του σχολείου τους και 10 δάσκαλοί τους, μαζί και ο διευθυντής, κατηγορούμενοι για έκθεση ανήλικου μαθητή σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση. "

Ιαν
05
Περισσότερα »
Π.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Η «Τσάντα στο Σχολείο» χωρίς την αναγκαία αναδιάρθρωση δεν έχει να προσφέρει απολύτως

" Η παραμονή της τσάντας των μαθητών στο σχολείο για ένα ή περισσότερα Σαββατοκύριακα τον μήνα χωρίς να συνοδεύεται από τις απαραίτητες αλλαγές στα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών (Α.Π.Σ.) και το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα Διδασκαλίας (ΕΩΠΔ), αλλά και την αναγκαία αναδιάρθρωση και εξορθολογισμό της διδακτέας ύλης των μαθημάτων, δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα στην εκπαιδευτική διαδικασία.  "

Δεκ
16
Περισσότερα »
Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Όχι σε ξεχωριστή εκπαίδευση των προσφυγόπουλων – Ναι στην ένταξη τους στο κανονικό πρόγραμμα

" Η Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε. εκφράζει την αντίθεσή της στην επιλογή του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για λειτουργία των Δ.Υ.Ε.Π. και για δεύτερη σχολική χρονιά σε ξεχωριστά απογευματινά τμήματα (από 14:00-18:00), και την μη ένταξη των προσφυγόπουλων στο κανονικό πρωινό πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, μαζί με όλα τα υπόλοιπα παιδιά, μέσω της λειτουργίας του δοκιμασμένου και επιτυχημένου θεσμού των Τάξεων Υποδοχής και με διασπορά των προσφυγόπουλων σε όσο το δυνατόν περισσότερες σχολικές μονάδες. "

Δεκ
07
Περισσότερα »
Όχι από την Αυτοδιοίκηση στην καθιέρωση διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης – Χάνει την προνηπιακή αγωγή

" Την πλήρη αντίθεσή τους εκφράζουν, οι αιρετοί πρώτου βαθμού καθώς και οι εργαζόμενοι,  στην  προοπτική ένταξης των παιδιών προσχολικής ηλικίας στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Αυτό θα έχει ως συνέπεια να επιβαρυνθούν οικονομικά περίπου 40.000 οικογένειες, να κλείσουν 1.600 δημοτικές δομές και να μείνουν άνεργοι πάνω από 3.200 εργαζόμενοι. "

Δεκ
07
Περισσότερα »
Ένωση Διευθυντών Α/θμιας: Συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου

" Συγκροτήθηκε σε σώμα, στη σημερινή του συνεδρίαση, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. που προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Νοεμβρίου 2017, ως… "

Δεκ
03
Περισσότερα »
Εφημερίες Εκπαιδευτικών: Μόνο ο Διευθυντής και ο Υποδιευθυντής Σχολείου απαλλάσσονται (έγγραφο)

" Μόνο ο Διευθυντής και ο Υποδιευθυντής του σχολείου, απαλλάσσονται από την υποχρέωση άσκησης της εφημερίας, ξεκαθαρίζει το υπουργείο Παιδείας, με έγγραφο προς τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, ύστερα από σχετικά ερωτήματα που υποβλήθηκαν στη Διεύθυνση Προσωπικού ΠΕ του υπουργείου. "

Νοε
27
Περισσότερα »
Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Πραγματοποίηση του 1ου σεμιναρίου του 4ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2017-2018 της Ένωσης Διευθυντών

" Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου, το 1ο επιμορφωτικό σεμινάριο της Ένωσης Διευθυντών για τα μέλη της, με θέμα: «Η ανάπτυξη δεξιοτήτων Συναισθηματικής Νοημοσύνης του Διευθυντή και ο μετασχηματισμός του σχολείου σε συναισθηματικά ευφυή οργανισμό». "

Νοε
27
Περισσότερα »
Πρόσκληση για 1ο Σεμινάριο του 4ου Επιμορφωτικού Κύκλου της ΠΕΕΔΣΜΠΕ

" Tο 1ο σεμινάριο του 4ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2017-2018, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 και ώρες 09:30-12:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου(ακριβώς δίπλα στο σταθμό ΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ), με θέμα: «Η ανάπτυξη δεξιοτήτων Συναισθηματικής Νοημοσύνης του Διευθυντή και ο μετασχηματισμός του σχολείου σε συναισθηματικά ευφυή οργανισμό». "

Νοε
16
Περισσότερα »
Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Π.Ε: «Ανακοίνωση για τον χρόνο ενημέρωσης των Γονέων και Κηδεμόνων»

" Προτείνουμε: Μία (1) ημέρα την τελευταία εβδομάδα κάθε μήνα να μην γίνονται μαθήματα, και ο εργασιακός χρόνος των έξι (6) ωρών των εκπαιδευτικών να διατίθεται για ενημερώσεις γονέων και επίδοση ελέγχων προόδου, συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων και του Σχολικού Συμβουλίου, αλλά και για ενδοσχολικές επιμορφώσεις εκπαιδευτικών και γονέων. "

Νοε
13
Περισσότερα »
Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Δεν υπάρχει η υποδομή για την σωστή υλοποίηση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα»

" Δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές και το αναγκαίο προσωπικό στα σχολεία. Προτείνουμε: Από τους μαθητές που θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα των δωρεάν σχολικών γευμάτων να σιτίζονται στο σχολείο μόνο οι μαθητές του Ολοήμερου Προγράμματος. Οι υπόλοιποι μαθητές να παίρνουν το γεύμα στο σπίτι τους κατά την αποχώρηση τους από το σχολείο στις 13:15. "

Νοε
13
Περισσότερα »
«Αποτίμηση» της Επιμορφωτικής Ημερίδας της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε.

" Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4-11-2017 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου η Επιμορφωτική Ημερίδα της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με θέμα: "Ο ρόλος του Διευθυντή στο ελληνικό δημόσιο σχολείο: Παρόν και μέλλον", η οποία μεταδόθηκε μέσω Live Streaming και σε όλα τα μέλη της Ένωσης εκτός Αττικής. "

Νοε
13
Περισσότερα »
Απάτη και Προπαγάνδα Τσίπρα με τον μικρό αφγανό – Η ΔΟΕ ξεσκέπασε τα ψέματα στο αφήγημα Τσίπρα-Μουζάλα

" Τσίπρας: «Αμίρ, θέλω να σου κάνω ένα δώρο επειδή κάποιοι έκαναν λάθος και σου στέρησαν την τιμή να κρατήσεις την ελληνική σημαία. Σήμερα θα σου τη δώσω εγώ, γιατί σου αξίζει. Είναι έτσι ή τα πραγματικά γεγονότα είναι αυτά που αναφέρει η ΔΟΕ και τα οποία απλώς πιστοποιούν την «Μεγάλη Απάτη» Τσίπρα προς όφελος της Προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε βάρος εκπαιδευτικών λειτουργών που αν μη τι άλλο απλώς έκαναν το καθήκον τους και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο. "

Νοε
05
Περισσότερα »
«Ο ρόλος του Διευθυντή στο ελληνικό δημόσιο σχολείο: Παρόν και μέλλον» - Ημερίδα της ΕΕΔΣΜΠΕ

" Η Επιστημονική Ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων ΠΕ, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Ο ρόλος του Διευθυντή στο ελληνικό δημόσιο σχολείο: Παρόν και μέλλον», το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 και ώρες 10:00-13:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου (σταθμός ΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ). Η παρακολούθηση της Ημερίδας προσφέρεται δωρεάν, απευθύνεται κυρίως σε Δ/ντές-Δ/ντριες σχολικών μονάδων αλλά και σε όλους τους/τις εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται "

Οκτ
24
Περισσότερα »
Στις 17 Οκτωβρίου η κατ’ έφεση δίκη για τα μέλη του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας

" Η «υπόθεση» των μελών του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας που λειτούργησε ως Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών στις επιλογές του 2011, που καταδικάσθηκαν πρωτόδικα μετά από καταγγελία, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, δείχνει την αυξανόμενη τάση να προσφεύγουν οι εκπαιδευτικοί στην ποινική και όχι την διοικητική δικαιοσύνη, όταν θεωρούν ότι έχουν αδικηθεί… "

Οκτ
14
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "