• Η «θαυμαστή» ΑΔΙΠΠΔΕ του ότι θέλεις «αφεντικό», η Αξιολόγηση και οι «κρίσεις» των Σχολικών Συμβούλων
  • «Βιασύνη» του Υπ, Παιδείας, για οριστικοποίηση εγγραφών ΕΠΑΛ μέχρι 18.7.2017 και ορισμό ολιγομελών Τμημάτων – Η νέα ΥΑ Ανάθεσης Μαθημάτων
  • Δεύτερη φάση αποσπάσεων από ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ – Τα στοιχεία της πρώτης φάσης
  • Υπουργείο Παιδείας: Η ασφάλεια των μαθητών βασικό καθήκον των Δασκάλων (το Νέο Π.Δ. για τις εφημερίες Δασκάλων)
  • Τα νέα επιδόματα των Διευθυντών και στελεχών Εκπαίδευσης – Μεγάλοι αδικημένοι οι Σχολικοί Σύμβουλοι
  • Σχετικά με το χρόνο συνεδρίασης των Συλλόγων Διδασκόντων και της ενημέρωσης των γονέων στα Δημοτικά Σχολεία
  • Τ. Κουντούρης, Πρόεδρος Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Μια πρώτη γενική αποτίμηση του ΠΔ 79/2017
  • Ο κ. Κωτσονόπουλος Θοδωρής απαντά σε δημοσιευθείσα στο vukentra.gr  επιστολή εκπαιδευτικών
  • Ζαχαρίας Ζούπης: Για την σφαγή άξιων Διευθυντών στη Β/θμια στον Πειραιά και πάλι…
  • Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Ευχές στους «νέους» Διευθυντές/ριες Σχολικών Μονάδων

Α/ΘΜΙΑ

Υπουργείο Παιδείας: Η ασφάλεια των μαθητών βασικό καθήκον των Δασκάλων (το Νέο Π.Δ. για τις εφημερίες Δασκάλων)

" Τα αυτονόητα επαναλαμβάνει το νέο Προεδρικό Διάταγμα για την Λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων, σε ότι αφορά την ασφάλεια των μαθητών και τις εφημερίες των εκπαιδευτικών της Α/θμιας Εκπαίδευσης. Μέγιστο και υποχρεωτικό καθήκον η ασφάλεια των μικρών μαθητών. Ειδικότερα το νέο Προεδρικό Διάταγμα ορίζει τα εξής για τις εφημερίες των εκπαιδευτικών και την ασφάλεια των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων. "

Αυγ
15
Περισσότερα »
Σχετικά με το χρόνο συνεδρίασης των Συλλόγων Διδασκόντων και της ενημέρωσης των γονέων στα Δημοτικά Σχολεία

" Ένα από τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων, το οποίο δεν επιλύει ούτε το νέο ΠΔ 79/2017, είναι η εξασφάλιση του αναγκαίου χρόνου για την πραγματοποίηση των συνεδριάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων με παρόντα όλα τα μέλη τους, των μηνιαίων ενημερώσεων των γονέων/κηδεμόνων για την αγωγή και πρόοδο των μαθητών/τριών από τους εκπαιδευτικούς, καθώς και της επίδοσης των ελέγχων προόδου μετά τη λήξη του α΄ και β΄ τριμήνου. "

Αυγ
15
Περισσότερα »
Τ. Κουντούρης, Πρόεδρος Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Μια πρώτη γενική αποτίμηση του ΠΔ 79/2017

" Αδιαμφισβήτητα στο νέο ΠΔ 79/2017 υπάρχουν αρκετές θετικές ρυθμίσεις. Όμως δεν γίνονται τα τολμηρά εκείνα βήματα, τα οποία απαιτούν οι σύγχρονες συνθήκες, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της αυτοτέλειας των σχολικών μονάδων. Ένα από τα πιο αρνητικά σημεία του νέου ΠΔ θεωρώ πως είναι η μη εξασφάλιση του αναγκαίου χρόνου για την πραγματοποίηση των συνεδριάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων με παρόντα όλα τα μέλη τους. "

Αυγ
06
Περισσότερα »
Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Ευχές στους «νέους» Διευθυντές/ριες Σχολικών Μονάδων

" Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. σας εκφράζει θερμά συγχαρητήρια για την επιλογή σας στις κρίσεις Δ/ντών-Δ/ντριών, και εν όψει της ανάληψης των καθηκόντων σας, σάς εύχεται καλή επιτυχία στο δύσκολο και πολυσύνθετο έργο σας. Στην προσπάθειά σας αυτή η Ένωση Διευθυντών θα βρίσκεται στο πλευρό σας. "

Αυγ
01
Περισσότερα »
Ένωση Δ/τών Σχολ. Μονάδων Π.Ε.: Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη χρήση της αδόμητης συνέντευξης στη διαδικασία επιλογής Δ/ντών-Δ/ντριών

" Δυστυχώς, το ΥΠ.Π.Ε.Θ. επιλέγει τον πιο αμφισβητούμενο τρόπο συνέντευξης, απορρίπτοντας τόσο τη δομημένη συνέντευξη που πρόσφατα έχει ψηφιστεί για την επιλογή προϊσταμένων σε όλο το Δημόσιο με τον νόμο Βερναρδάκη, όσο και την ημι-δομημένη συνέντευξη με τράπεζα θεμάτων-μελετών περίπτωσης που εφαρμόστηκε στις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης το 2011, οι οποίες επιστημονικά αποδεδειγμένα έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία και εγκυρότητα. "

Ιουν
27
Περισσότερα »
Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Ολοκλήρωση του 3ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2016-2017

" Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου, το 6ο και τελευταίο σεμινάριο του 3ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2016-2017, με θέμα: «Παγκοσμιοποίηση και Εκπαίδευση» και εισηγήτρια τη Δρ. Παρασκευή Χατζηπαναγιώτου, Επίκουρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Διοίκησης στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Ευρωπαϊκού... Πανεπιστημίου Κύπρου "

Ιουν
25
Περισσότερα »
Οι δύο (2) στους τρείς (3) υποψηφίους θα γίνουν Διευθυντές Σχολείων (αριθμός αιτήσεων) – Σαρωτικοί Έλεγχοι στα τυπικά προσόντα

" Μειωμένος κατά 30% περίπου είναι ο αριθμός των αιτήσεων υποψηφίων Διευθυντών σχολείων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης. Στη Α/θμια για 3.656 Σχολεία, υποβλήθηκαν 5.064 αιτήσεις και στη Β/θμια για 3.406 Σχολεία, 5.601 αιτήσεις. Εντολή για εξονυχιστικούς Ελέγχους στα παραστατικά πιστοποίησης τυπικών προσόντων των υποψηφίων… "

Ιουν
09
Περισσότερα »
Το 6ο Σεμινάριο, 3ου επιμορφωτικού κύκλου 2016-2017 για εκπαιδευτικούς Π.Ε. στο Περιστέρι στις 17 Ιουνίου 2017

" Το 6ο και τελευταίο σεμινάριο του 3ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2016-2017 θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 και ώρες 17:00-20:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου, με θέμα: «Παγκοσμιοποίηση και εκπαίδευση». Εισηγήτρια η κ. Χατζηπαναγιώτου Παρασκευή, Επίκουρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Διοίκησης, Επιστημονική Υπεύθυνη του 3ου Επιμορφωτικού Κύκλου Σεμιναρίων 2016-2017. "

Ιουν
06
Περισσότερα »
Αληθινές Ιστορίες: Το «bulling» στο σχολείο, η συνάντηση, η συγκατάβαση, η «επιστροφή» και η φιλία…

" Τελικά ο βασανιστής μου εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους εργαζόμενους που είχα δει ποτέ στη ζωή μου. Δούλευε ασταμάτητα, μέρα και νύχτα. Πέντε χρόνια αργότερα κατέληξε να είναι ο sous chef μου. Περνάμε πολλές ώρες μαζί, ανταλλάσσουμε συμβουλές, ιδέες, απόψεις. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτόν. Πλέον δεν θα άλλαζα τη φιλία του για οτιδήποτε στον κόσμο!» "

Ιουν
02
Περισσότερα »
Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο: 3ο Παιδικό Φεστιβάλ με θέμα: "Τα παιδιά γνωρίζουν τη λαϊκή μας παράδοση" 

" Το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο σας προσκαλεί στο 3ο Παιδικό Φεστιβάλ με θέμα: "Τα παιδιά γνωρίζουν τη λαϊκή μας παράδοση", που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 (17:00 - 21:00) και την Κυριακή 28 Μαΐου (10:30 - 14:00 & 18:00 - 21:00) στις εγκαταστάσεις του, οδός Κρέμου 128, Καλλιθέα Αττικής "

Μαϊ
26
Περισσότερα »
Παν. Επιστ. Ένωση Δ.ντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε.: Απαράδεκτη η πρακτική του Υπουργείου Παιδείας για τους νέους Διευθυντές Σχολείων

" Θεωρούμε απαράδεκτη την τακτική του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να καταθέσει στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την επιλογή Διευθυντών σχολικών μονάδων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, χωρίς προηγουμένως να το θέσει σε δημόσια διαβούλευση, παρακάμπτοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες, όπως ορίζονται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. "

Μαϊ
23
Περισσότερα »
Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία και την Αυτοτέλεια των Σχολικών Μονάδων

" Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να εμπιστευθεί επιτέλους τους Συλλόγους Διδασκόντων και να αποδείξει και έμπρακτα ότι πιστεύει στην αυτοτέλεια των σχολικών μονάδων, καταργώντας άμεσα όλες εκείνες τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που αποτελούν τροχοπέδη στην αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία τους. "

Μαϊ
11
Περισσότερα »
"Προβληματισμοί για το σήμερα και το αύριο στην Παιδεία": Συζήτηση για την Παιδεία με την Νίκη Κεραμέως

" Ανοικτή συζήτηση για την Παιδεία με θέμα "Προβληματισμοί για το σήμερα και το αύριο στην Παιδεία", θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 10 Μαΐου (7 μμ) στους Αγίους Αναργύρους, Νικολάου Πλαστήρα και Κλεισούρας. Βασική ομιλήτρια η Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκη Κεραμέως. Υπεύθυνος της εκδήλωσης, Μπάμπης Αλεξανδράτος, θεματικός Υπεύθυνος Παιδείας. "

Μαϊ
07
Περισσότερα »
Πανελ. Επιστημ. Ένωση Δ/ντών Σχολ. Μονάδων Π.Ε.: Είναι αδύνατη η υλοποίηση του προγράμματος ΕΥΖΗΝ. Να αποσυρθεί η Εγκύκλιος

" Είναι αδύνατη η υλοποίηση ενός τόσου απαιτητικού προγράμματος όπως το ΕΥΖΗΝ, μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα, και με δεδομένο τον τεράστιο όγκο γραφειοκρατικών, και όχι μόνο, υποχρεώσεων, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους, για τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους εκπαιδευτικούς. Να αποσυρθεί η Εγκύκλιος και να ανασταλεί το πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ για το σχολικό έτος 2016-2017. "

Μαϊ
01
Περισσότερα »
Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε: 5ο σεμινάριο του 3ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2016-2017

" Το 5ο σεμινάριο του 3ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2016-2017 θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 29 Απριλίου 2017 και ώρες 10:00-13:00, στην Αίθουσα ΚΥΒΕ του Δήμου Περιστερίου, Εθν. Μακαρίου 1 & Κηφισού, Περιστέρι (κοντά στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ «Άγιος Αντώνιος», https://goo.gl/maps/AFj0i), με θέμα: «Ηγεσία, Πολιτειότητα, Κοινωνική Δικαιοσύνη: Οι Διευθυντές μπροστά(και) σε νέες προκλήσεις» "

Απρ
21
Περισσότερα »
10ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης: Εκδήλωση για την 1η θέση στην ηλικιακή κατηγορία 4-11 στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό eTwinning 2017

" Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, παρουσία εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Δημάρχου Ηλιούπολης Β. Βαλασόππουλου, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, Μυκόνου 38 στην Ηλιούπολη την Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 στις 11:00 π.μ. Διακρίθηκε στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό eTwinning 2017 καταλαμβάνοντας την 1η θέση στην ηλικιακή κατηγορία 4-11 με το έργο "In Darwin's Steps" που εκπόνησαν τα δύο τμήματα της Στ' τάξης "

Απρ
21
Περισσότερα »
Παν. Ένωση Δ/ντών Σχ. Μονάδων ΠΕ: 4ο σεμινάριο του 3ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2016-2017

" Σας ενημερώνουμε ότι το 4ο σεμινάριο του 3ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2016-2017 θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 1 Απριλίου 2017 και ώρες 09:30:-12:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου (ακριβώς δίπλα στο σταθμό ΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ), με θέμα: «Θέματα Οργανωσιακής Αριστείας: 1. Στρατηγικός σχεδιασμός 2. Διοίκηση και ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού» "

Μαρ
29
Περισσότερα »
Καταδίκη Δ/ντριας Εκπ/σης γιατί δεν εφάρμοσε το νόμο στις Επιλογές Δ/ντών σχολείων – Αθώωση των αιρετών του 3 (!!!) - Έγγραφα

" Η καταδίκη της πρώην Διευθύντριας Εκπαίδευσης κας Γ.Ψ., είναι τεράστιας σημασίας για τα όσα συνέβαιναν και συμβαίνουν μέχρι σήμερα στην διοίκηση των οργανικών μονάδων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Στην πράξη, στέλνει το μήνυμα «εφαρμόστε πιστά το νόμο και χωρίς καμία εξαίρεση», σε όσους σήμερα έχουν την εξουσία κατέχοντας θέσεις ευθύνης.  "

Φεβ
27
Περισσότερα »
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης σχολ. Έτους 2016-17 - Αιτήσεις μέχρι 28.2.2017 - Οι Εγκύκλιοι

" Εκδόθηκαν και στάλθηκαν από το υπουργείο Παιδείας στις σχολικές μονάδες οι Εγκύκλιοι για τις Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης σχολ. Έτους 2016-17.Οι αιτήσεις υποβάλλονται, από 16-2-2017 έως 28-2-2017, μέσω του Online Συστήματος Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτικών και Υποβολής Αιτήσεων Μεταθέσεων (https://teachers.minedu.gov.gr). "

Φεβ
17
Περισσότερα »
3ο σεμινάριο του 3ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2016-2017 της Παν. Ένωσης Δ/ντών Σχ. Μονάδων ΠΕ

" Το 3ο σεμινάριο του 3ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2016-2017 θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 και ώρες 10:00-13:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου(ακριβώς δίπλα στο σταθμό ΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ), με θέμα: «Βελτίωση Κλίματος και Επικοινωνίας στη Σχολική Μονάδα». "

Ιαν
26
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "