ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Πώς οι χειρότεροι άνθρωποι ανέρχονται στην εξουσία

" Ο «λαϊκιστής» ηγέτης μπορεί να κερδίσει την υποστήριξη όλων των εύπιστων και αφελών που δεν έχουν δικές τους ισχυρές πεποιθήσεις αλλά είναι έτοιμοι να αποδεχθούν ένα έτοιμο σύστημα αξιών αρκεί να αυτό να τρυπήσει τα αυτιά τους με αρκετή δύναμη και συχνότητα. Αυτοί που οι αόριστες και ατελώς διαμορφωμένες ιδέες τους εύκολα επηρεάζονται και που τα πάθη και τα συναισθήματά τους εύκολα εγείρονται θα γεμίσουν το ολοκληρωτικό κόμμα”. "

Νοε
29
Περισσότερα »
Δικτατορία του «προλεταριάτου»; Λαϊκά δικαστήρια, πολιτοφυλακές και συμμορίες στους δρόμους

" Όποιος μπορεί, όποιος έχει την δυνατότητα, θα δημιουργεί και μία παρακρατική – παραστρατιωτική οργάνωση. Στην αρχή για να προστατευτεί από τους άλλους. Στην συνέχεια κι όταν η ανομία θα τον ωθήσει να γίνει πιο τολμηρός, θα επιχειρήσει να επιβάλλει την κυριαρχία του στην γειτονιά. Αυτή είναι η Ελλάδα που μας επιφυλάσσει το μέλλον. "

Οκτ
31
Περισσότερα »
Γυρίζει ο κομμουνισμός στην Ευρώπη από την πίσω πόρτα…;

" Οι ανησυχούντες για την ακροδεξιά στην Ευρώπη, ας δουν καλύτερα ποιοι την στηρίζουν και ποιοι την ψηφίζουν… Αν προσέξει κανείς τα κατά καιρούς λεγόμενα της Μαρίν Λε Πεν στην χώρα της και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ), θα διαπιστώσει πολλά κοινά σημεία με αντίστοιχες θέσεις του ΚΚΕ και των αριστερών συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ. Ας μην ξεχνάμε, εξάλλου, το εγκώμιο της Γαλλίας επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου στον Αλέξη Τσίπρα όταν ο τελευταίος, ως αρχηγός της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε επισκεφθεί το ΕΚ το 2014. "

Οκτ
03
Περισσότερα »
Ο ρατσισμός, το «αυγό του φιδιού», ο «κόκκινος» Λαφοντέν, η Μέρκελ, ο Τσίπρας και το μεταναστευτικό…

" Ένα κράμα λογοκρισίας και ρητορικής του μίσους έχει εγκαθιδρυθεί από χρόνια στην Ελλάδα, το οποίο επιβάλει αυταρχικά μια αστοιχείωτη και μονομερή άποψη για το μεταναστευτικό Οποιος τα συζητά είναι φασίστας και ρατσιστής, ενώ δεν είναι καθόλου ρατσιστής - εμπράκτως - όποιος παριστάνει ότι είναι γεμάτος αγάπη και διεθνιστικό αλτρουισμό για τους μετανάστες, αλλά τους αφήνει να βασανίζονται στα hot spots της φρίκης ή στις σκηνές με θερμοκρασίες υπό του μηδενός. "

Σεπ
29
Περισσότερα »
«Καλώς ήλθατε στην Κόλαση»!

" Ο καπιταλισμός επιβίωσε γιατί μετατρέπει τον άνθρωπο σε πίθηκο και θα χαλάσει ολοσχερώς την γη, αν δεν επέμβει έγκαιρα ο πατέρας πόλεμος. Αν η παρέμβαση του πατέρα πάντων αργήσει και συνδυαστεί με καταστροφή του περιβάλλοντος, γαία πυρί μειχθήτω! Θα επικρατήσει (πρωτόγονος) κομμουνισμός, για να επιβεβαιωθεί και η θεωρία του Μεγάλου Λένιν. "

Σεπ
05
Περισσότερα »
Κι όμως… Αυτή είναι η αριστερά!!!

" Mετά το «ευτυχώς που χάσαμε στον εμφύλιο» που έλεγαν πολλοί κομμουνιστές που έζησαν μετά τον εμφύλιο σε ανατολικές χώρες (με όλα όσα τράβηξαν), τώρα είναι βέβαιο ότι θα λέμε πως «ευτυχώς που το 2015 κέρδισε ο Αλέξης», για να μην έχουμε εμείς και οι επόμενες γενιές «αυταπάτες». Να ξέρουμε ότι «αυτή είναι η αριστερά». "

Αυγ
30
Περισσότερα »
Ο Αρκάς γέρασε... και μαζί μ' αυτόν και τα σκίτσα του (αποδομώντας ότι δεν υμνεί αλλά ενοχλεί)

" «Δολοφονίες» χαρακτήρων με προοπτική το μέλλον. Διαβάστε ένα «καταπληκτικό» κείμενο προπαγάνδας και ευφυούς λάσπης στο ανεμιστήρα για τον ΑΚΑ και τα σκίτσα του, απ’ ένα «μπλόκ» του διαδικτύου που θέλει να φαίνεται άκρως προοδευτικό… Αυτή την φορά λειτουργεί ως «ξενιστής» κειμένου που «υποτίθεται» ότι αντλεί από προσωπική σελίδα στα κοινωνικά δίκτυα άγνωστου πολίτη… "

Αυγ
25
Περισσότερα »
Α λα... Γαλλικά και... Βρετανικά Λαϊκισμός

" ΕΙΝΑΙ λαϊκισμός και η... παραμικρή υποψία ως προς τίτλους εγχώριων φυλλάδων: «Νέα γενιά τρομοκρατών», «Απόπειρα δολοφονίας της Δημοκρατίας» (έτσι λέγεται ο νεοναζιστικός φασισμός Μνημονίων με σκοροφαγωμένο κοινοβουλευτικό φερετζέ)! «Φτάνει πια! Σταματήστε τους» (ποιοι, ποιους; Οι θύτες τους θύτες;)! Έχουμε συχνά μιλήσει και για το CIAκίνητο παραμύθι της προκήρυξης και της ανάληψης ευθύνης: "

Ιουλ
08
Περισσότερα »
Εγκλημάτησαν ΟΛΟΙ στη διαχείριση της κρίσης…

" Επειδή οι πολιτικοί στη χώρα μας έχουν πάλι αρχίσει το αγαπημένο τους σπορ, να τα ρίχνει ο ένας στον άλλον, με τον κόσμο εν πολλοίς να ακολουθεί, να κατανοήσουν και οι δύο ότι κανένας τους δεν είναι άμοιρος ευθυνών, έκαναν δε τα πάντα να αποφύγουν τις μεταρρυθμίσεις που όμως θα είχαν ως τίμημα να χαθεί το «λάφυρο», να χαθεί το «φέουδο» της Μεταπολίτευσης "

Ιουν
02
Περισσότερα »
Ο Ανήθικος Πολιτικός Αναλφαβητισμός της Ελληνικής Τρομοκρατίας

" Μπορεί η μορφή της τρομοκρατίας να άλλαξε, αλλά ο ηθικός-πολιτικός πυρήνας της παραμένει ο ίδιος. Όταν κάποιοι οπλίζονται με σκοπό να προωθήσουν με τη βία τις όποιες ιδεοληψίες τους, το αποτέλεσμα είναι εφιάλτης. Ουσιαστικά πρόκειται για την εξαμβλωματική εκδοχή των κινημάτων αμφισβήτησης. "

Μαϊ
28
Περισσότερα »
Βίοι Παράλληλοι - Αίμα, τιμή ή όπου γης και πατρίς…

" Το 2016 αποδείχθηκε σε έτος ψυχρολουσίας για την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ και γενικότερα τις δυνάμεις που πιστεύουν στη φιλελεύθερη δημοκρατία και την ανοιχτή κοινωνία. Οι εκλογικές εκπλήξεις του Brexit στο ΗΒ και η νίκη Τραμπ στις ΗΠΑ κατέδειξαν πως στις κοινωνίες συντελούνται θεμελιώδεις αλλαγές. Η κατάσταση εξισορρόπησε  κάπως το 2017 με τα αποτελέσματα των… "

Μαϊ
16
Περισσότερα »
Πως κτίζεται ο διχασμός και το νέο εμφυλιακό μίσος!

" Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν επενδύσει στην σύγκρουση και στην επιστροφή του εμφυλίου. Το ψάχνουν παντού, ακόμα και στις ονομασίες των σηράγγων. Σκοπός όμως της Συριζαϊκής προπαγάνδας δεν είναι η σύγκληση αλλά η σύγκρουση. Είναι η επαναφορά του μίσους και του διχασμού, στην παγίδα των οποίων πέφτει εύκολα ο ελληνικός λαός.  "

Μαϊ
01
Περισσότερα »
Η Ελευθερία Έκφρασης στη Σύγχρονη Εποχή και ο «Πολιτικά Ορθός» Λόγος των Ηγεσιών

" Ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι η εξωτερίκευση της ελεύθερης σκέψης είναι για όλες τις απολυταρχίες, από τις πιο παλιές μέχρι και τις πιο σύγχρονες, ιδιαίτερα επικίνδυνη. Μια ενδιαφέρουσα θεωρία ή μια αξιόλογη δήλωση σε βαθμό που μπορεί να πει την ωμή αλήθεια, να αφυπνίσει και να εμπνεύσει, φοβίζει περισσότερο από μια διαδήλωση ή μια ανταρσία.  "

Απρ
14
Περισσότερα »
Πολιτική Αδράνεια & Χαμένη Παιδικότητα στην σημερινή εποχή της παγκοσμιοποίησης

" Οι κοινωνίες φυσικά παραμένουν εξαιρετικά σύνθετες και μέσα τους φιλοξενούν και δημιουργικούς αλλά και διαλυτικούς παράγοντες. Περικλείουν φορείς σκοταδισμού, ναρκισσισμού, καταστροφής αλλά και οραματισμού. Η διαφορά ανάμεσα στους ένοχους και στους υπεύθυνους είναι μεγάλη και η ανισοβαρής τιμωρία των δεύτερων, σε σχέση με τους πρώτους, δεν είναι φυσικό φαινόμενο, αλλά μια απόφαση που ακόμη δεν έχουν πάρει οι υπεύθυνοι. "

Απρ
14
Περισσότερα »
Αδρανώντας Μπροστά στην Καταστροφή - Πως οι κοινωνίες επιλέγουν να αποτύχουν ή να επιτύχουν

" Οι δράστες γνωρίζουν ότι συχνά η κακή τους συμπεριφορά θα μείνει ατιμώρητη, ιδιαίτερα εάν δεν υπάρχει νόμος που να την απαγορεύει ή εάν ο νόμος δεν εφαρμόζεται αποτελεσματικά. Αισθάνονται ασφαλείς, διότι έχουν ένα ισχυρό κίνητρο: την προοπτική να δρέψουν μεγάλα, σίγουρα και άμεσα κέρδη, ενώ οι ζημιές διαχέονται σε μεγάλους αριθμούς ανθρώπων.  "

Απρ
06
Περισσότερα »
Η ορατή ΝΔ και η αόρατη, που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ – Η περίπτωση Μεϊμαράκη και των άλλων «παιδιών»…

" Ο κ. Μεϊμαράκης δεν είναι πρωτόβγαλτος. Ούτε αφελής. Ξέρει καλύτερα από τον καθένα ποια επίπτωση έχει κάθε λέξη που λέει ένας πολιτικός. Και πότε τη λέει. Και δεν φημίζεται για αλτρουιστικό παρελθόν ούτε για υπερκομματική ιδεολογία. Το αντίθετο μάλιστα. Οι προχτεσινές του δηλώσεις δεν στοχεύουν σε καμιά εθνική συναίνεση. Σε στήριξη της κυβέρνησης στοχεύουν. "

Μαρ
05
Περισσότερα »
"Εξαιρετικά μη βιώσιμη"... κυβέρνηση

" Όπως έλεγε παλαιότερα ένας σημερινός Επίτροπος, «τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα αντιπολιτεύονται τα γεγονότα που οι ίδιες δημιουργούν». Κάποιος θα πρόσθετε ότι μερικές φορές τις ρίχνουν κιόλας. Το φυτίλι άναψε. Η βόμβα βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης. Το πιο ακραίο σενάριο πυροδοτήθηκε χτες.  "

Ιαν
30
Περισσότερα »
Γιατί σιωπούν τα πρόβατα; Ελέγχονται ή τους «αρέσει» ηδονιζόμενα…;

" Οι τεχνικές αυτές της διαχείρισης της κοινής γνώμης (προπαγάνδα) σε τυπικές Δημοκρατίες, με την αριστερά πέπλο να αποτελεί τη σύγχρονη εξέλιξη τους, έχουν ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, σε σχέση με τις τεχνικές ελέγχου των δικτατοριών: είναι φθηνότερες από τη βία, από το χρηματισμό ή από οιαδήποτε άλλη μορφή ελέγχου. "

Ιαν
26
Περισσότερα »
Ατζέντα 2030 – Τα Πρωτόκολλα της Νέας Τάξης Πραγμάτων

" Η ατζέντα 2030 του ΟΗΕ, είναι ένα σχέδιο για την τύχη και πορεία της ανθρωπότητας. Τα 193 κράτη μέλη του ΟΗΕ κατέληξαν σε συμφωνία για τη νέα ατζέντα της ανάπτυξης για τα επόμενα 15 έτη. Στη συμφωνία γίνεται λόγος για την εξάλειψη της φτώχειας και της πείνας, την κατοχύρωση της ισότητας των φύλων, τη βελτίωση των προδιαγραφών επιβίωσης και της άμεσης ανάγκης λήψης μέτρων για την καταπολέμηση της κλιματολογικής αλλαγής. "

Ιαν
14
Περισσότερα »
Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει, έστω κι αν είναι αριστερά … πάντοτε…

" Κάποιοι σύντροφοι/ες αγωνιστές από τα παλιά λένε οτι για να αντιληφθούν οι παραπάνω ηγεσίες της σημερινής εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς το μέγεθος της ευθύνης τους, επώνυμα να τους τα χώσουμε με πολιτικά μπινελίκια. Αυτό θα κάνουμε μέχρι άλλοι να δουν τα ραπανάκια ανάποδα, Άλλοι τις στάχτες τους στο πέλαγος. Στα εξήντα μας και βάλε ας χαρούμε την σπορά. "

Δεκ
28
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "