ΑΝΤΡΑΣ & ΓΥΝΑΙΚΑ

7+… λόγοι που «ανθίζουν» τα διαζύγια το φθινόπωρο

" Στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια τα διαζύγια έχουν εκτοξευθεί στο 34% και οι δυσοίωνες προβλέψεις αναφέρουν ότι σύντομα θα φθάσουν το 50%, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Το φθινόπωρο είναι μάλιστα από τις εποχές που «ανθίζουν» οι αιτήσεις διαζυγίων, ενώ το «ασθενές» φύλο παίρνει συνήθως την πρωτοβουλία για το χωρισμό!  "

Οκτ
03
Περισσότερα »
HPV: Το εμβόλιο εναντίον του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας βελτιώνει τη γονιμότητα σε μερικές γυναίκες

" Ο εμβολιασμός εναντίον του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας όχι μόνο δεν προκαλεί προβλήματα γονιμότητας όπως φοβόντουσαν κάποιοι ειδικοί, αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να βελτιώνει τις πιθανότητες σύλληψης σε γυναίκες με ιστορικό σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων που ωφελούνται από αυτόν, ενώ οι υπόλοιποι εμβολιασμένοι άνδρες και γυναίκες διατηρούν τις ίδιες πιθανότητες σύλληψης με τα ανεμβολίαστα άτομα. "

Σεπ
29
Περισσότερα »
Δωρεά ωαρίων και «μωρά με τρεις γονείς»: ποιους αφορά;

" Ολοένα περισσότερα ζευγάρια στρέφονται στη δωρεά ωαρίων για να αποκτήσουν παιδί, καθώς έχουν εξαντλήσει κάθε άλλη θεραπευτική επιλογή ή δεν επιτρέπει η ηλικία της μητέρας τη γονιμοποίηση με δικά της ωάρια. Πότε όμως συνιστάται η δωρεά ωαρίων, ποιες γυναίκες είναι κατάλληλες δωρήτριες  και πόσο αποτελεσματική είναι η εξωσωματική με «δανεικά» ωάρια; "

Σεπ
26
Περισσότερα »
Γυναίκα βουλευτής: «Ανακάλυψα παιδική πορνογραφία στον υπολογιστή του άνδρα μου»!!!

" Η ίδια παραδέχτηκε, επρόκειτο για μια ανακάλυψη που άλλαξε μεμιάς τα πάντα στη ζωή της: «Αντίκρισα ξαφνικά με τα ίδια μου τα μάτια ιδιαίτερα αποτρόπαιες εικόνες, που η ανάμνησή τους εξακολουθεί να με βασανίζει. Ο γάμος μου τελείωσε την ίδια κιόλας στιγμή». "

Σεπ
13
Περισσότερα »
Προεκλαμψία: μέγας κίνδυνος για εγκύους και… - Μπορεί να συνδέεται με γενετική παραλλαγή

" Οι επιστήμονες δεν παύουν ποτέ να αναζητούν τα αίτια και τους παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν προεκλαμψία στη διάρκεια μίας εγκυμοσύνης, μία ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση που μπορεί να αποβεί μοιραία τόσο για την έγκυο όσο και το μωρό της. Διαπιστώθηκε ότι ο κίνδυνος προεκλαμψίας μπορεί να συνδέεται με μια γενετική παραλλαγή που βρίσκεται στο μωρό, αντί της μητέρας. "

Ιουλ
08
Περισσότερα »
Πάσχουσες από Διαβήτη: Πόσο ασφαλής είναι η ορμονική αντισύλληψη;

" Κανέναν επιπλέον καρδιαγγειακό ή οποιονδήποτε άλλο κίνδυνο δεν διαφαίνεται, από τις υπάρχουσες κυρίως επιδημιολογικές μελέτες, να διατρέχουν οι γυναίκες με σακχαρώδη διαβήτη που λαμβάνουν ορμονική αντισύλληψη. Ωστόσο, πολλοί γιατροί δεν προσφέρουν στις διαβητικές γυναίκες την επιλογή της ορμονικής αντισύλληψης, λόγω ανησυχιών ότι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο επεισοδίων που σχετίζονται με την καρδιά, συλλογικά γνωστών ως θρομβοεμβολικά. "

Ιουν
29
Περισσότερα »
Μύθοι και Αλήθειες για την εξωσωματική γονιμοποίηση

" Η εξωσωματική γονιμοποίηση έχει εξελιχθεί πολύ από τη δεκαετία του ’70, όταν γεννήθηκε το πρώτο «μωρό του σωλήνα». Παρόλα αυτά, εξακολουθεί να περιβάλλεται από μύθους και ανακριβείς πληροφορίες. O μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος Δρ. Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος, ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή εξηγεί τι ισχύει και τι όχι. "

Ιουν
23
Περισσότερα »
Μητρότητα: Η «ενσυνειδητότητα» μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τις μέλλουσες και νέες μητέρες

" "Με την εφαρμογή των ασκήσεων της ενσυνειδητότητας, οι έγκυες γυναίκες ανέφεραν ότι αισθάνονταν πιο δυνατές να αντιμετωπίσουν τον τοκετό και βίωσαν βελτιωμένη ψυχική ευεξία, που είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την υγιή προσαρμογή της γυναίκας ως μητέρα κατά το πρώτο έτος της ζωής ενός βρέφους". "

Ιουν
09
Περισσότερα »
Απόφαση σταθμός για κακοποίηση γυναίκας – Καταδίκη χωρίς αναστολή…

" Εριξε στην εν διαστάσει σύζυγό του μπουνιά και της βούλωσε το μάτι. Μάλιστα, δεν ήταν η πρώτη φορά που την είχε χτυπήσει. Η γυναίκα είχε κάταγμα και ρωγμές στο πρόσωπο από προηγούμενες επιθέσεις που είχε δεχτεί.Η γυναίκα πήγε σε νοσοκομείο τραυματισμένη. Οι γιατροί την εξέτασαν, ειδοποίησαν την αστυνομία και το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται... "

Μαϊ
16
Περισσότερα »
Γυναικολογικός έλεγχος: Πότε και Ποιες Εξετάσεις χρειάζονται οι γυναίκες;

" Οι γυναίκες δεν πρέπει να αμελούν τον τακτικό γυναικολογικό έλεγχο που μπορεί να ανιχνεύει εγκαίρως πολλά και σοβαρά προβλήματα. «Ο έλεγχος αυτός θα πρέπει ιδανικά να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά έναν χρόνο μετά την έναρξη των σεξουαλικών επαφών της γυναίκας. Αν μία γυναίκα έχει ιστορικό γυναικολογικών παθήσεων, ίσως να πρέπει να κάνει μία επανεξέταση στο εξάμηνο», "

Μαϊ
01
Περισσότερα »
Κρατούσε τον εραστή της στη σοφίτα του σπιτιού της επί 10 χρόνια, κρυφά από τον άντρα της!

" Στην υπόθεση εμπλεκόταν μια μοιραία γυναίκα, ο κάπως αφελής αλλά πλούσιος σύζυγός της και ο εραστής της, ένας νεαρός άνδρας που έμεινε κλεισμένος για 10 χρόνια στην σοφίτα του σπιτιού τους. Λίγο πριν την αποκάλυψή τους, σκότωσαν τον σύζυγο και όταν συνελήφθηκαν μετά από πάρα πολλά χρόνια απαλλάχθηκαν γιατί το έγκλημα είχε παραγραφεί… "

Φεβ
26
Περισσότερα »
Γονιμότητα: Οι ασυνήθιστοι παράγοντες που την επηρεάζουν

" «Η αιτία της υπογονιμότητας είναι πολυπαραγωγική και φαίνεται πλέον ότι το περιβάλλον, η διατροφή, το στρες και ο γενικότερος τρόπος ζωής επηρεάζουν σε σημαντικότερο βαθμό απ’ όσο επί χρόνια πίστευε η Ιατρική της Αναπαραγωγής. Η αλλαγή του τρόπου ζωής και μια ολιστική προσέγγιση σε συνδυασμό πάντα με τη σωστή διερεύνηση και θεραπευτική προσέγγιση του ζευγαριού, δίνει στην πλειονότητα των ζευγαριών το επιθυμητό αποτέλεσμα, τη γέννηση ενός υγιούς παιδιού»  "

Φεβ
23
Περισσότερα »
Είναι ώριμο να είσαι ανώριμος!!!!

" Ο γέρο-Μπάμπης μόλις εισέπραξε τη σύνταξή του γεμίζοντας την τσέπη του με το «αστρονομικό» ποσό των 400 ευρώ και ένα χαμόγελο σιγουριάς χάραξε τα χλωμά του χείλη. Που να πρωτοξοδέψω ένα τόσο μεγάλο ποσό; «Μήπως να πληρώσω το νοίκι; Μπα!!! Ποιος νοιάζεται;» Μονολόγησε και συνέχισε τη βόλτα του στο κέντρο στήνοντας το 80χρονο κορμί του με μία υπερηφάνεια που θα ζήλευε ο κάθε 20χρονος. "

Ιαν
01
Περισσότερα »
Η ΕΛ.ΑΣ. συμβουλεύει τις γυναίκες που κυκλοφορούν μόνες - Πώς μπορούν να προστατευθούν

" Η ελληνική Αστυνομία απευθύνει οδηγίες και χρήσιμες συμβουλές προς τις γυναίκες που κυκλοφορούν μόνες τους σχετικά με την ασφάλειά τους (και τις βραδινές ώρες), ώστε να προλάβουν παραβατικές συμπεριφορές σε βάρος τους στο δρόμο αλλά και το σπίτι και σε κάθε περίπτωση να προστατευθούν από τυχόν επιθέσεις αγνώστων… "

Οκτ
09
Περισσότερα »
Καθαριότητα Σπιτιού: 12 οικολογικά και φυσικά καθαριστικά για να κάνετε το σπίτι να λάμπει…

" Ψάχνετε για έναν ασφαλή, -χωρίς χημικά-, τρόπο για να καθαρίσετε το σπίτι; Ανοίξτε τα ντουλάπια της κουζίνας και βρείτε καθημερινά, φυσικά προϊόντα που κάνουν την ίδια «δουλειά» με τα καθαριστικά του εμπορίου αλλά είναι εντελώς φυσικά και ακίνδυνα. Μπορεί να τα χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά κάνουν εξίσου καλά την δουλειά της καθαριότητας "

Αυγ
22
Περισσότερα »
Σπιτική Κουζίνα: 20 απλά πράγματα και «κόλπα» που λύνουν τα χέρια των νοικοκυρών…

" Πως θα διατηρείστε φρέσκα τα λαχανικά και τα φρούτα, πως δεν θα αφήσετε να χαλάσουν τα γαλακτοκομικά, πως θα ελέγξτε αν τα αυγά είναι φρέσκα, πως θα εμποδίσετε το τυρί να σκληρύνει, τι θα κάνετε αν το κρέας έχει πολλές ίνες, πως θα καθαρίσετε την δυσοσμία από τα πλαστικά σκεύη, πως θα σώσετε το καμένο τηγάνι σας και άλλα που θα θέλατε να ξέρετε… "

Αυγ
16
Περισσότερα »
6 μύθοι για τη σύλληψη και την αντισύλληψη

" Προσπαθείτε να μείνετε έγκυος και σας προβληματίζει όσα ακούτε κατά καιρούς για του τρόπους σύλληψης; Ποια είναι λοιπόν η καλύτερη συμβουλή; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ποιοι παράγοντες συμβάλλουν πραγματικά σε θέματα υπογονιμότητας, προκειμένου να ενισχύσετε τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος "

Ιουν
13
Περισσότερα »
Εγκυμοσύνη: Χρήσιμες συμβουλές για το καλοκαίρι για τις Γυναίκες που εγκυμονούν..

" Την προσοχή των εγκύων τους καλοκαιρινούς μήνες εφιστούν οι γυναικολόγοι καθώς  καραδοκούν δεκάδες κίνδυνοι να τις πλήξουν. Η πιστή τήρηση  χρήσιμων οδηγιών, σύμφωνα με τους γιατρούς, θα προσφέρει στις μέλλουσες μαμάδες  ένα ευχάριστο και απολαυστικό  καλοκαίρι, χωρίς μολύνσεις και δυσάρεστες περιπέτειες. "

Ιουν
10
Περισσότερα »
Ενδομητρίωση: Η γυναικεία πάθηση που εξελίχθηκε σε σιωπηρή επιδημία

" Σοκ στην παγκόσμια κοινότητα προκαλούν τα νέα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας  για την ενδομητρίωση, η οποία πλέον εξελίσσεται σε σιωπηρή επιδημία! Η ενδομητρίωση δεν είναι μεταδοτικό νόσημα, ούτε καρκίνος, είναι μια όμως χρόνια πάθηση που μπορεί να στερήσει τη χαρά της γονιμότητας αλλά και την καλή ποιότητα ζωής μιας γυναίκας. "

Μαρ
30
Περισσότερα »
Ανδρικό Σπέρμα: Ενίσχυση για τους άνδρες που έχουν πρόβλημα τεκνοποίησης

" Ενίσχυση και βελτίωση του σπέρματος τους, μπορούν να κάνουν οι άνδρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τεκνοποίησης, χάρη στην εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης!  «Σήμερα η ιατρική , χάρη στην ραγδαία εξέλιξη των τελευταίων χρόνων , δίνει λύση και στις πλέον ειδικές περιπτώσεις, αρκεί να εντοπιστεί το αίτιο που προκαλεί το πρόβλημα στο σπέρμα». "

Μαρ
17
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "