ΑΝΤΡΑΣ & ΓΥΝΑΙΚΑ

Υπογονιμότητα: Ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα σε άνδρες και γυναίκες

" Το 15-20% των ζευγαριών που προσπαθούν να κάνουν οικογένεια αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπογονιμότητας. Στο 40% των περιπτώσεων η αιτία εντοπίζεται στη γυναίκα, στο 30-40% στον άνδρα και στις υπόλοιπες εντοπίζεται κάποιο πρόβλημα και στους δύο. Όσοι λοιπόν ανήκουν σε αυτά τα ποσοστά, πρέπει να θυμούνται ότι αφενός δεν είναι οι μόνοι, αφετέρου ότι η επιστήμη έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου για να τους βοηθήσει. "

Απρ
21
Περισσότερα »
Ορμονική υποκατάσταση: λύση στην ανεξήγητη υπογονιμότητα;

" Η υπογονιμότητα στις μέρες μας αφορά όλο και περισσότερα ζευγάρια. Σύμφωνα με επιδημιολογικά στοιχεία του ΠΟΥ, ένα στα έξι ζευγάρια, παγκοσμίως, αντιμετωπίζει προβλήματα σύλληψης, ενώ ένα στα δέκα χρειάζεται ιατρική υποβοήθηση για την επίτευξη κύησης. Στην Ελλάδα, πραγματοποιούνται ετησίως 12.000 κύκλοι υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, με αποτέλεσμα σχεδόν 5.000 γεννήσεις κατ’ έτος. "

Απρ
07
Περισσότερα »
Επ’ ευκαιρία της «Ημέρας της Γυναίκας»: Οι λόγοι που αυτές οι γυναίκες είναι πιο άπιστες!!!

" Ισότητα και στην απιστία διεκδικούν οι γυναίκες, που δηλώνουν ότι έχουν απατήσει τον σύντροφό τους με άτομο από το εργασιακό τους περιβάλλον και όχι μόνο. Η ισότητα των φύλων είναι μια πραγματική κατάκτηση του ανθρώπινου είδους. Δεν θα μπορούσε να κάνει εξαιρέσεις στην απιστία των γυναικών. Οι λόγοι, οι «ευκαιρίες» και οι πρακτικές ανά επαγγελματική και κοινωνική κατηγορία… "

Μαρ
08
Περισσότερα »
«Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»: Γιατί είναι η κατάθλιψη συχνότερη στις γυναίκες;

" Η συχνότητα της κατάθλιψης διαφέρει στα δύο φύλα, με τις γυναίκες να έχουν διπλάσιες πιθανότητες από τους άνδρες να την εκδηλώσουν. Αν και η ακριβής αιτία του φαινομένου δεν είναι γνωστή, έχουν μελετηθεί διάφοροι παράγοντες που θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο και οι επιστήμονες πιστεύουν πια ότι αποτελεί συνδυασμό βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών διεργασιών, με πρώτες τις ορμονικές διακυμάνσεις. "

Μαρ
08
Περισσότερα »
Πρόωρη εμμηνόπαυση: 10 Απαντήσεις στα πιο συνηθισμένα ερωτήματα των γυναικών

" Μία στις 250 γυναίκες ηλικίας κάτω των 30 ετών (μεταξύ αυτών και ποσοστό έως 2,5% των κοριτσιών εφηβικής ηλικίας) και τουλάχιστον 1 στις 100 στις ηλικίες 30-39 ετών παρουσιάζουν πρώιμη ωοθηκική ανεπάρκεια ή αλλιώς πρόωρη εμμηνόπαυση. Η κατάσταση μπορεί να εκδηλωθεί οποιαδήποτε στιγμή της ζωής τους, πριν ή αφότου αποκτήσουν παιδιά ή ενόσω ακόμα προγραμματίζουν την οικογένειά τους. "

Μαρ
03
Περισσότερα »
Δημιουργία ανθρώπινων ωαρίων στο εργαστήριο: Ποια είναι η σημασία της…

" Επιστήμονες εκτιμούν ότι το επίτευγμά αυτό θα μπορούσε στο μέλλον να οδηγήσει σε βελτίωση των θεραπειών για την υπογονιμότητα, αλλά και για την διατήρηση της γονιμότητας των κοριτσιών και των γυναικών με καρκίνο που πρόκειται να υποβληθούν σε δυνητικά επιβλαβείς θεραπείες (π.χ. χημειοθεραπεία).  "

Φεβ
18
Περισσότερα »
Σεξ και εξουσία: τα πιο «άπιστα» επαγγέλματα - Νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου

" Πες μου με τι ασχολείσαι, να σου πω αν είσαι πιστός… Νέα ευρήματα από αναδρομική μελέτη του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, με στοιχεία από 30.000 περιστατικά από το 1987 έως και το 2017, «ξεγύμνωσαν» τους Έλληνες επαγγελματίες και αποκάλυψαν ότι κάποιοι από τους πιο αξιοσέβαστους έχουν κάνει το «κέρατο» δεύτερη δουλειά… "

Ιαν
28
Περισσότερα »
Ανδρική γονιμότητα: Πόσο, πώς και γιατί την επηρεάζουν οι συνθήκες του επαγγέλματος

" Η ανδρική υπογονιμότητα συνήθως οφείλεται σε μειωμένη παραγωγή σπερματοζωαρίων, σε μη φυσιολογική λειτουργία τους ή/και σε εμπόδια στην απελευθέρωσή τους. Μολονότι, όμως, αυτού του είδους τα προβλήματα συχνά είναι απόρροια υποκείμενων προβλημάτων υγείας, μπορεί να προκληθούν και από ορισμένους παράγοντες του τρόπου ζωής, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται το επάγγελμα του άνδρα.  "

Ιαν
12
Περισσότερα »
Έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου - Γιατί οι άνδρες θέλουν μεγαλύτερο πέος;

" Τι κι αν έχουν υγεία, δουλειά, χρήματα, ωραίο αυτοκίνητο και τη γυναίκα των ονείρων τους στο πλευρό τους… Ο καημός τους είναι πώς θα αποκτήσουν μεγαλύτερο πέος, αφού στο μυαλό τους αυτό συνεπάγεται την απόλυτη επιτυχία... Αυτό προκύπτει από νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου σε δείγμα χιλίων ανδρών. "

Ιαν
09
Περισσότερα »
Οι μοναχικοί άνθρωποι είναι οι πιο πιστοί και ευφυείς άνθρωποι που θα γνωρίσετε!

" Όσοι έχουν κάποιο μοναχικό φίλο είναι στην πραγματικότητα πολύ τυχεροί· παρά τα όσα μπορεί να πιστεύετε αρχικά γι’ αυτούς, οι μοναχικοί άνθρωποι είναι εξαιρετικοί και πολύτιμοι φίλοι, είναι ιδιαίτερα έμπιστοι και αξιόπιστοι και έχουν την τάση να εμπιστεύονται και να σέβονται περισσότερο τις σχέσεις τους -όπως και τις φιλίες τους. "

Ιαν
09
Περισσότερα »
Σεξ μετά από έμφραγμα: Είναι ασφαλές ή όχι…;

" Μεταξύ των πολύ εύλογων αποριών που έχουν οι ασθενείς είναι εάν θα μπορέσουν να ξαναρχίσουν τη σεξουαλική ζωή τους και εάν ναι, πότε. Κι αυτό γιατί ανησυχούν μήπως επαναληφθεί το επεισόδιο ή ακόμα μήπως πεθάνουν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Η «εμπειρία» αυτή μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις τους με τους ερωτικούς συντρόφους τους. "

Ιαν
05
Περισσότερα »
Γιατί οι γιορτές «φουντώνουν» σεξ και απιστία!!!

" Οι γιορτές βάζουν φωτιά στα κρεβάτια και τους κάνουν όλους πιο «άτακτους». Πάρα πολλοί αποχαιρετούν τον παλιό χρόνο και καλωσορίζουν τον καινούριο με… σεξ. Τολμηρό, «καυτό», παθιασμένο, «νόμιμο» ή «παράνομο», εντός ή εκτός σπιτιού (κυριολεκτικά και μεταφορικά), με ανανεωμένη διάθεση και δίψα για ζωή. Κάτι που εξηγεί γιατί κάθε Σεπτέμβριο αυξάνονται οι γεννήσεις. "

Ιαν
05
Περισσότερα »
Κάποτε στην Ιουδαία (μαγευτικό αλληγορικό παραμύθι)

" «Για τεντώστε τ’ αυτιά σας, αφήστε ελεύθερες τις αισθήσεις σας, διότι ήρθε η ώρα να απολαύσετε τη διήγηση της πιο απόκοσμης  περιπέτειας που μπορεί να τύχει σε άνθρωπο. Εγώ ήμουν ο τυχερός κι από τότε η ταπεινή ζωή μου άλλαξε, λες και τα γεγονότα που θα σας περιγράψω κράτησαν πολλά χρόνια κι όχι μόνο μια τόση δα χειμωνιάτικη νύχτα. "

Δεκ
31
Περισσότερα »
Τα 11 σημάδια που πιστοποιούν ότι υπάρχει ένας τοξικός άνθρωπος στην ζωή σας

" Δεν αποτελούν όλοι οι άνθρωποι πηγή χαράς, όταν βρίσκονται γύρω μας. Δεν είναι απαραίτητα κακοί άνθρωποι, απλά μπορεί να μην είναι υγιής επιρροή για εμάς. Ωστόσο, αν ένας άνθρωπος εμφανίζει μια συμπεριφορά, που έχει αρνητική επιρροή πάνω μας, τότε πρόκειται για έναν τοξικό άνθρωπο στην ζωή μας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν υπάρχει κανένας απολύτως να λόγος να υποβάλλουμε τον εαυτό μας στην τοξικότητα των άλλων. "

Δεκ
31
Περισσότερα »
11 τρόποι για να αυξήσετε τη γονιμότητά σας

" Είναι μία παράμετρος της υγείας που οι περισσότεροι θεωρούν δεδομένη. Όπως όμως ανακαλύπτουν πολλά ζευγάρια, η γονιμότητα δεν είναι κάτι τόσο απλό όσο το «κάνω σεξ, μένω έγκυος». Στην πραγματικότητα, ακόμα και φαινομενικά αθώοι παράγοντες μπορεί να αποδιοργανώσουν τον οργανισμό και τη γονιμότητα των γυναικών, αλλά και των ανδρών.  "

Δεκ
26
Περισσότερα »
Έτσι για τη φανέλα! 28 «μοναδικοί» λόγοι γκρίνιας μίας γυναίκας στον άντρα σύζυγο ή σύντροφό της!!!

" Σύμφωνα με κάθε δεσμευμένο άνδρα, η λέξη «γκρίνια» προέρχεται… από τη γυναίκα και ορίζεται ως η αποτελεσματική και εντυπωσιακά πλουραλιστική ικανότητα να σου σπάει τα @ρχ…@. Δεν το κάνει από κακία, δεν έχει σκοτεινά κίνητρα -τις περισσότερες φορές δεν το κάνει καν ηθελημένα, σε βαθμό που να πιστεύεις ορισμένες φορές ότι το κάνει για να το κάνει -έτσι για τη φανέλα! "

Δεκ
18
Περισσότερα »
70χρονη στην Κρήτη, κακοποιούνταν από τον άντρα της, τον δολοφόνησε και τα παιδιά της ζήτησαν την αθώωσή της

" Στα 70 της χρόνια έβαψε τα χέρια της με αίμα και βρέθηκε στη φυλακή μετά από ένα ακόμα βίαιο ξέσπασμα του 76χρονου συζύγου της. Με την παρότρυνση των τριών παιδιών τους είχε πάρει την οριστική απόφαση να τον εγκαταλείψει και του το ανακοίνωσε. Δεν άντεχε άλλο τις ύβρεις, τις προσβολές και τους ξυλοδαρμούς. «Ο Θεός ας συγχωρέσει και εμένα και εκείνον» ήταν τα λόγια της, ενώ έκλαιγε καθ’ όλη την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. "

Δεκ
16
Περισσότερα »
Μόνο 2 στις 10 Ελληνίδες υποβάλλονται σε τεστ ΠΑΠ !!!

" Εκτιμάται ότι στη χώρα μας μόνο το 20% των γυναικών υποβάλλονται τακτικά στην εξέταση, η οποία εδώ και δεκαετίες αποτελεί το «gold standard» στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας καλύπτει το 10% όλων των κακοηθειών και αποτελεί τη 2η σε συχνότητα αιτία θανάτου από καρκίνο στο γυναικείο πληθυσμό. "

Νοε
29
Περισσότερα »
Ομφαλοπλακουντιακό Αίμα: Γιατί είναι πολύτιμο και χρειάζεται η «συλλογή και φύλαξή» του

" «Τα δεδομένα για τη φύλαξη του ομφαλοπλακουντιακού αίματος έχουν αλλάξει τελευταία και λαμβανομένου υπόψη ότι από τα βλαστοκύτταρά του μπορεί να επωφεληθεί πολλαπλώς όλη η οικογένεια, θα πρέπει οι γονείς να είναι καλά ενημερωμένοι και να εξετάζουν σοβαρά, κατά τη γέννηση του παιδιού τους, τη διατήρησή του». "

Νοε
19
Περισσότερα »
Εγκυμοσύνη: Οι ξεχασμένοι «θησαυροί» της διατροφής

" Η επαρκής πρόσληψη θρεπτικών συστατικών είναι απαραίτητη στην εγκυμοσύνη για την διαφύλαξη της υγείας της μητέρας και του μωρού. Παρότι, όμως, όλες οι έγκυοι ξέρουν πόσο σημαντική είναι η λήψη συμπληρωμάτων φυλλικού οξέος, σιδήρου και συχνά ασβεστίου με βιταμίνη D, λίγα είναι γνωστά στο ευρύ κοινό για τα οφέλη από την επαρκή πρόσληψη βιταμίνης C, ψευδαργύρου και μαγνησίου. "

Νοε
01
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "