• Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος: Εργοδότης καταδικάστηκε σε αποζημίωση 36.839,50 ευρώ για προσβλητική συμπεριφορά σε εργαζόμενη
  • Εισαγγελείς «δήμιοι» σε μεγάλες υποθέσεις που τελικά καταλήγουν στη αθώωση…
  • Παρέμβαση Χρ. Σταϊκούρα στο Συνέδριο του ΣΒΒΕ “Thessaloniki Summit 2018”
  • Αιδώς «Αργείοι»!!! Οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν... τους φόρους (όλων) των βουλευτών…
  • Αναδρομικά Συνταξιούχων: Τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις δικαιώνουν τους συνταξιούχους – Απορρίπτονται οι εφέσεις του ΕΦΚΑ
  • Αλέξης - Αχτσιόγλου - Πετρόπουλος: Κόβουν με (ν)τροπολογία τα αναδρομικά των συνταξιούχων ως «προστάτες» των φτωχών…
  • Αγώνας υπέρ του λαού πάντα: Η πρωθυπουργική σύμβουλος κα Β. Θάνου ζητά φοροαπαλλαγή 25% σε εισόδημά της
  • Δίνουν «μπόνους» στους ιδιώτες μετόχους των κρατικοποιηθέντων συστημικών τραπεζών!!!
  • Η φιλεύσπλαχνη Εφη Αχτσιόγλου, ο «αριστερός» Ευκλείδης και τα αναδρομικά των συνταξιούχων…
  • Δημήτρης Μελισσανίδης: Ο Πανίσχυρος Ιδιοκτήτης της ΑΕΚ  στα δόντια της Αμερικάνικης Δικαιοσύνης – Τι λένε οι Financial Times 

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ

Αιδώς «Αργείοι»!!! Οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν... τους φόρους (όλων) των βουλευτών…

" Αλγεινή εντύπωση προκαλεί στους πολίτες το γεγονός ότι οι Έλληνες βουλευτές όχι μόνο παίρνουν σχεδόν δεκαπλάσιες αποδοχές από τον μέσο Έλληνα μισθωτό και τον μέσο Έλληνα συνταξιούχο, αλλά και για τις παχυλές αυτές «αποζημιώσεις» τους φορολογούνται προκλητικά λιγότερο, αφού τα βουλευτικά εισοδήματα φορολογούνται σε ποσοστό μόλις 25%-35%!!! "

Νοε
16
Περισσότερα »
Αγώνας υπέρ του λαού πάντα: Η πρωθυπουργική σύμβουλος κα Β. Θάνου ζητά φοροαπαλλαγή 25% σε εισόδημά της

" Η νομική σύμβουλος του Γραφείου του πρωθυπουργού και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, με αίτηση κατά του προϊσταμένου της ΔΟΥ Αμαρουσίου ζητά την φοροαπαλλαγή κατά 25% του ακαθαρίστου εισοδήματος της για το οικονομικό έτος 2011-12. Επικαλείται διάταξη νόμου που έχει καταργηθεί. "

Νοε
09
Περισσότερα »
Οριστικό: Φορολογικοί έλεγχοι σε βάθος 10 ετών πίσω – Ποιες περιπτώσεις αφορά…

" Οι έλεγχοι θα γίνουν σε βάθος 10 περασμένων ετών. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι τα ποσά δεν έχουν δηλωθεί, οι φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με ελέγχους σε βάθος και μεγάλα πρόστιμα. Περιουσιακά στοιχεία που τηρούνται στο εξωτερικό είτε πρόκειται για ακίνητα είτε για λογαριασμούς, προωθούνται στον ελεγκτικό μηχανισμό προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν δηλωθεί στην Ελλάδα… "

Οκτ
23
Περισσότερα »
Τεκμήρια Διαβίωσης 2018 (δήλωση 2019): Τι αλλάζει στον υπολογισμό τους από την Εφορία και πως θα φορολογηθούν (πίνακες)

" Αντιμέτωποι με τις παγίδες υπερφορολόγησης  που κρύβουν οι διατάξεις για τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων θα βρεθούν το 2019 εκατομμύρια φορολογούμενοι με χαμηλά εισοδήματα. Ο λόγος είναι ότι θα υποχρεωυν να εμφανίσουν πολύ υψηλά τεκμαρτά φορολογητέα εισοδήματα, μεγαλύτερα από τα πραγματικά αποκτηθέντα, και θα τους προκαλέσουν υπέρογκες φορολογικές επιβαρύνσεις. "

Οκτ
14
Περισσότερα »
Χρέη προς το Δημόσιο και Εφορία: Τι μπορεί να σάς κατάσχει και πώς μπορείτε να αμυνθείτε

" Τον κίνδυνο να χάσουν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, λοιπά εισοδήματά τους και τραπεζικές καταθέσεις αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες μη ρυθμισμένες οφειλές προς το Δημόσιο, εξαιτίας των κατασχέσεων που μπορεί να κάνει η Εφορία. Οι οφειλέτες όμως έχουν το δικαίωμα να αμυνθούν με 5 διαφορετικούς εναλλακτικούς νόμιμους τρόπους "

Οκτ
11
Περισσότερα »
Χρ. Σταϊκούρας: «Η απώλεια εσόδων από την είσπραξη του ΦΠΑ είναι το αποτέλεσμα αδιέξοδης πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»

" Η επιλογή της Κυβέρνησης, με την ανοχή των δανειστών, να αυξήσει τη φορολογική επιβάρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, κυρίως την έμμεση φορολογία, αποδεικνύεται εσφαλμένη, γιατί, μεταξύ άλλων, διογκώνει και τη φοροδιαφυγή. Απαιτείται συνεπώς, η εφαρμογή ενός άλλου μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, με έμφαση στη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών εισφορών όλων των πολιτών. "

Σεπ
25
Περισσότερα »
Νέα ρύθμιση οφειλών για μισθωτούς και συνταξιούχους

" Νέα ρύθμιση εξόφλησης των οφειλών που θα αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους βρίσκεται στα σκαριά. Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει μια νέα ρύθμιση για τη εξόφληση οφειλών σε περισσότερες μηνιαίες δόσεις οι οποίες ανάλογα με συγκεκριμένα κριτήρια θα οριστούν θα φθάνουν έως τις 36 δόσεις για μικρές οφειλές έως 3.000 ευρώ από 12 μηνιαίες δόσεις που προβλέπονται σήμερα με την πάγια ρύθμιση. "

Σεπ
22
Περισσότερα »
ΕΝΦΙΑ: Στην… πυρά η μεσαία τάξη με τον νέες αναπροσαρμογές του

" Ξεκάθαρο εκλογικό με προπέτασμα ιδεολογίας στίγμα φέρουν οι παρεμβάσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση στον ΕΝΦΙΑ. Προχωρά σε μείωση του φόρου κατά μερικές δεκάδες ευρώ για τους φορολογούμενους που έχουν στην κατοχή τους μια κατοικία περιορισμένης επιφάνειας σε περιοχές με χαμηλή τιμή ζώνης. Την ίδια ώρα όμως αφήνει ουσιαστικά ανέγγιχτο το φορολογικό βάρος για τους μεσαίους ιδιοκτήτες, αυτούς που αποτελούν και τη ραχοκοκαλιά της μεσαίας τάξης. "

Σεπ
15
Περισσότερα »
Στα πράσα «μεγαλοστελέχη» της Εφορίας για «φακελάρα» - Διώξεις…

" Τρεις εφοριακοί από τη Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος καθότι φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε υπόθεση χρηματισμού από επιχειρηματία, προκειμένου η εταιρεία του να αποφύγει φορολογικό έλεγχο. «Πήραν» 100.000 ευρώ για να καλύψουν φορολογική παράβαση μεγαλο-επιχειρηματία… "

Σεπ
15
Περισσότερα »
Ήταν Δίκαιο και Έχει Γίνει Πράξη: «Φοροασυλία του μεγάλου πλούτου» και φορολογική εξόντωση μισθωτών και συνταξιούχων από τον Αλέξη Τσίπρα!

" Aλέξης στις 22 Ιανουαρίου 2015: «Απλό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, φορολογική ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, με αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ για όλους, με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, με υψηλό αφορολόγητο όριο, ώστε η συντριπτική πλειοψηφία της πρώτης κατοικίας να μην φορολογείται»… "

Σεπ
02
Περισσότερα »
Ελλάς το μεγαλείο σου: Έκρυψε έσοδα 1.000.000 ευρώ και του έβαλαν πρόστιμο (μόνο) 91.720 ευρώ!!!

" Είχε εγκατασταθεί ειδικό λογισμικό στο σύστημα έκδοσης αποδείξεων το οποίο εξαφάνιζε όσες αποδείξεις επιθυμούσε ο χειριστής του συστήματος. Δεν είχαν εκδοθεί 49.082 αποδείξεις καθαρής αξίας 793.868 ευρώ που με την προσθήκη του ΦΠΑ 114.183 ευρώ άγγιζαν τα 908.051 ευρώ. Το πρόστιμο που του έβαλαν φθάνει στο αστείο ποσό των 91.720 ευρώ!!! "

Αυγ
27
Περισσότερα »
Φορολογικό “Σαφάρι” για την είσπραξη οφειλών - Οι κρίσιμες ημερομηνίες παραγραφής, οι εξαιρέσεις και η 20ετεία

" Έπειτα από τις πρόσφατες παρεμβάσεις και αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και τις γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Kράτους έχει πλέον ξεκαθαριστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό ποιες υποθέσεις έχουν παραγραφεί και για ποιες η φορολογική διοίκηση διατηρεί ακόμη το δικαίωμα να τις ελέγχει και να επιβάλλει πρόσθετους φόρους, πρόστιμα και τόκους. "

Αυγ
20
Περισσότερα »
Τω Αγνώστω Μαλάκ@

" ΣΤΗ πλατεία Συντάγματος, υπάρχει το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Στη Μεσογείων στην Αγία Παρασκευή στην ΕΡΤ, υπάρχει το μνημείο πεσόντων. Για όσους «έφυγαν» τη διετία 2013-2015. Δεν θα πρέπει, να φτιαχτεί κι ένα μνημείο στον άγνωστο μαλάκα; Μνημείο στον άγνωστο μαλάκ@, που πληρώνει σκύβει το κεφάλι και δεν διαμαρτύρεται. Σ’αυτόν που τον γδέρνει η εφορία και δίνει από υστέρημά του, για να κάνουν μεταγραφές. "

Αυγ
14
Περισσότερα »
«Αρνούμεθα ως απάτη να πληρώνουμε φόρους και τέλη» - Μετά τον Σώρα το «Αντίσταση Τώρα» κατά της φοροεπιδρομής…

" Οι πολιτικοί ηγήτορες της χώρας και ειδικότερα οι Κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μπορεί να μην το αντιλαμβάνονται, αλλά ο λαός και δει οι επαγγελματίες έχουν περάσει πλέον σε άλλη φάση, αυτή της νομικής αμφισβήτησης των πάντων. Τελευταίο αλλά ανερχόμενο κίνημα Αντίστασης, το «Αντίσταση Τώρα», που μ’ ένα εξώδικο ανά χείρας αμφισβητεί την νομιμότητα κάθε φορολογικού ελέγχου. "

Ιουλ
10
Περισσότερα »
Αδιαφορεί η ΑΑΔΕ για τις offshore των PANAMA PAPERS, παρότι υπάρχουν και νέα στοιχεία

" Ο μεγαλύτερος όγκος των στοιχείων εταιρειών οι οποίες εμφανίζονται να συνδέονται με Ελλάδα και δημοσιεύθηκαν στα πλαίσια των Panama Papers, αφορούσαν offshore με έδρα τον ίδιο τον Παναμά: 134 εταιρείες από το σύνολο των 222. Αμέσως μετά ακολουθούσαν οι ελληνικού ενδιαφέροντος offshore που είχαν έδρα στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους: 60. Οι υπόλοιπες μοιράζονται ανάμεσα σε Σεϋχέλες και Μπαχάμες. "

Ιουν
24
Περισσότερα »
Σκανδιναβία στους φόρους, Βαλκάνια στην κοινωνική πρόνοια και τις πληρωμές

" Η Ελλάδα έχει τις υψηλότερες φορολογικές επιβαρύνσεις για τις οικογένειες -κυρίως αυτές με μέσο μισθό 900 ευρώ- ανύπαρκτη προνοιακή πολιτική, από τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές, ενώ την ίδια στιγμή οι πολίτες καθυστερούν περισσότερο από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, λόγο αδυναμίας και πενιχρών εσόδων… "

Ιουν
07
Περισσότερα »
Ακίνητα: Οι 5 μεγάλες φορολογικές «παγίδες» που έχει στήσει η Εφορία στους ιδιοκτήτες - Πώς να αποφύγετε τους επιπλέον φόρους

" Η εφορία  φέτος «καραδοκεί» και σε αυτούς που δηλώνουν ότι φιλοξενούνται οι οποίοι θα πρέπει να δηλώσουν το  ΑΦΜ του ατόμου που τους φιλοξενεί διαφορετικά δεν θα μπορούν να υποβάλλουν την φορολογικής τους δήλωση. Οι 5 μεγάλες φορολογικές «παγίδες» που έχει στήσει η Εφορία στα ακίνητα – Πώς να αποφύγετε τους επιπλέον φόρους "

Μαϊ
05
Περισσότερα »
Ο (νέος) ΕΝΦΙΑ(λτης) που έρχεται και τα άλλα 20… χαράτσια: 21 φόροι που θα αυξηθούν μαζί με τις αντικειμενικές αξίες

" Οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών θα εκτοξεύσουν στα ύψη 21 φόρους, τέλη και άλλες επιβαρύνσεις στην απόκτηση και την κατοχή ακινήτων. Παράλληλα ως συνέπεια αυτών, εκατομμύρια κάτοικοι θα χάσουν φοροαπαλλαγές, δικαιώματα προστασίας των κύριων κατοικιών τους από τους πλειστηριασμούς, δικαιώματα είσπραξης κοινωνικών επιδομάτων, καθώς και το δικαίωμα ένταξης στο «κοινωνικό τιμολόγιο» της ΔΕΗ. "

Απρ
12
Περισσότερα »
Άλλα λόγια… γιατί; Απρόθυμη η Ελλάδα να ενσωματώσει την Οδηγία για το «ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος!!!

" Παρά το γεγονός ότι, στις 26 Ιουνίου 2017, έληξε η προθεσμία μεταφοράς της οδηγίας (ΕΕ) 2015/849 για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η Ελλάδα και επτά ακόμη χώρες-μέλη της ΕΕ (Βουλγαρία, Μάλτα, Κάτω Χώρες, Πολωνία και Ρουμανία),  δεν μετέφεραν, ως όφειλαν, την εν λόγω Οδηγία στο εσωτερικό τους δίκαιο. "

Φεβ
07
Περισσότερα »
Τι είχες έρμε… τι είχα πάντα… «Ο μπαξές της φοροδιαφυγής υψηλού κύρους»

" Από όλα έχει ο μπαξές της φοροδιαφυγής. Από γιατρούς δικηγόρους και μηχανικούς μέχρι και δημοσίους υπαλλήλους αλλά και συνταξιούχους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΑΑΔΕ στα δίχτυα της εφορίας έπεσαν και κατασκευαστικές εταιρείες, οι οποίες στο παρελθόν βρίσκονταν στην πρώτη θέση της φοροδιαφυγής αλλά και ναυτιλιακή εταιρεία η οποία ξέχασε να δηλώσει εισοδήματα ύψους 42,5 εκατ. ευρώ. "

Ιαν
28
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "