• Θέληση της Κυβέρνησης, «απάτη» ή συγνωστό έγκλημα; Θα πληρώσουμε  εμείς τα μετοχοδάνεια των ισχυρών;
  • Σοκ για 900.000 επαγγελματίες και Αγρότες! Αναδρομικές εισφορές ΕΦΚΑ 535 - 3.200 € !
  • Ο «τερατώδης» νόμος του λαϊκιστή «προστάτη των φτωχών» Κατρούγκαλου εξαθλιώνει τους συνταξιούχους
  • ΑΦΜ Βουλγαρίας: Τέλος το «πάρτι» για εταιρίες και ιδιώτες – Εντατικοί έλεγχοι για «φοροδιαφυγή»
  • ΕΠΕ: Παρέμβαση για το ειδικό καθεστώς καταβολής ΦΠΑ σε αγορά ηλεκτρονικών συσκευών
  • Τα 15 νέα μέτρα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που θα βάλουν φωτιά στην τσέπη σας το 2018
  • Νέα «Σφαγή» σε συντάξεις και εφάπαξ με 9+1 νέα μέτρα που φέρνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
  • Xρεωστικές, Πιστωτικές και Προπληρωμένες Κάρτες Τραπεζών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται…
  • «Πετσόκωμα» συντάξεων για να δοθούν νέα επιδόματα και αυξήσεις σε ημέτερους, στον νέο Προϋπολογισμό
  • Science Labs: Βράβευση για την ανάλυση 4.500 παθολογικών γονιδίων με μία μόνο εξέταση

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ

ΑΦΜ Βουλγαρίας: Τέλος το «πάρτι» για εταιρίες και ιδιώτες – Εντατικοί έλεγχοι για «φοροδιαφυγή»

" “Μπλόκο” του υπουργείου Οικονομικών στην εικονική μεταφορά κερδών ελληνικών επιχειρήσεων και άδειας κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων και πολυτελών αυτοκινήτων, στη γειτονική Βουλγαρία μέσω της χρησιμοποίησης εταιρειών σφραγίδων που έχουν συσταθεί στη γειτονική χώρα. Οι προκαταρτικοί έλεγχοι για τον περιορισμό του φαινομένου έχουν ήδη ξεκινήσει και θα περιλαμβάνουν ακόμη και το άνοιγμα τραπεζικών θυρίδων και λογαριασμών. "

Οκτ
08
Περισσότερα »
Τα 15 νέα μέτρα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που θα βάλουν φωτιά στην τσέπη σας το 2018

" Φωτιά θα πάρει η τσέπη των Ελλήνων με τα 15 νέα μέτρα φωτιά που θα αρχίσουν να ισχύουν από το 2018. Οι φορολογούμενοι καλούνται και πάλι να σηκώσουν το βάρος σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.  Οι φορολογικές επιβαρύνσεις θα είναι στα εισοδήματα αλλά και στην ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων.  "

Οκτ
03
Περισσότερα »
Εξωδικαστικός Συμβιβασμός: Πώς θα ρυθμίζονται οι οφειλές στην Εφορία - Ολόκληρη η εγκύκλιος

" Στάλθηκε στις Εφορίες η εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, στην οποία υπάγονται όλες οι υπηρεσίες της Εφορίας, για τη ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού. Προβλέπεται ρύθμιση των χρεών προς την Εφορία και το Δημόσιο, αναδιάρθρωσή τους και διαγραφές χρεών παλιών ετών. Δείτε τι λέει όλη η Εγκύκλιος "

Σεπ
07
Περισσότερα »
Στα «πράσα μεγαλοδημισογράφος και…Τα … μεγάλα «ψάρια» που πιάστηκαν να έχουν «κρύψει» έσοδα εκατ. ευρώ

" «Λαβράκια» φαίνεται πως έπιασε στα δίχτυα η ΑΑΔΕ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017. Οι υποθέσεις αυτές αφορούν χρήση πλαστών και εικονικών  τιμολογίων και προέκυψαν κατόπιν διασταύρωσης στοιχείων και πληροφοριών από τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Εφορία και λοιπά) της ΑΑΔΕ. Ανάμεσά τους και μεγαλοδημοσιογράφος που δεν δήλωσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ… "

Σεπ
01
Περισσότερα »
Κάνουν φύλλο και φτερό τις καταθέσεις! Τα τέσσερα βήματα για την προστασία σας!

" Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο κατασχέσεων σε μισθούς, συντάξεις, λοιπά εισοδήματά τους και τραπεζικές καταθέσεις τους βρίσκονται περίπου 690.000 φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Όσοι μάλιστα εξ αυτών χρωστούν στις ΔΟΥ ποσά μεγαλύτερα των 500 ευρώ κινδυνεύουν ακόμη και με κατασχέσεις σε κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία τους. "

Αυγ
06
Περισσότερα »
Τα καλά παιδιά στη Φάκα - Εφοριακοί-τελωνειακοί με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αδικαιολόγητα

" «Λαβράκια» έβγαλαν οι στοχευμένοι έλεγχοι περιουσιακής κατάστασης «Πόθεν Έσχες» από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων στους υπαλλήλους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Από 01/04/2016 έως 27/07/2017, έγιναν εκατόν ογδόντα οκτώ (188) στοχευμένοι έλεγχοι και βρέθηκαν εννέα (9) υπάλληλοι με μη δικαιολογημένη προέλευση περιουσιακών στοιχείων. "

Αυγ
01
Περισσότερα »
Νήσος Χρυσή Ιεράπετρας: Το όργιο φοροδιαφυγής με τις παραλιακές καντίνες και οι ευθύνες του Δήμου Ιεράπετρας

" Νέες διαστάσεις παίρνει το θέμα που είδε χθες το φως της δημοσιότητας για τον επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στη Νήσο Χρυσή, ο οποίος δεν είχε εκδώσει το τελευταίο δίμηνο 16.546 νόμιμες αποδείξεις! Οι αποδείξεις εκδίδονταν σε άλλο ΑΦΜ επιχείρησης εστίασης, η οποία είχε κλείσει εδώ και χρόνια. "

Ιουλ
13
Περισσότερα »
Τα «λέλουδα» της Εφορίας συνεχίζουν να ανθίζουν….

" Έναν κατάλογο με περιπτώσεις ακατάλληλων εφοριακών υπαλλήλων παραθέτει, σε εγκύκλιό του προς τις εφορίες, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, για να προειδοποιήσει για τις συνέπειες που θα υποστούν όσοι υποπίπτουν σε πειθαρχικά παραπτώματα ή καταχρώνται την εξουσία τους με πράξεις ή παραλείψεις. "

Ιουλ
13
Περισσότερα »
Τέλος η επιστροφή φόρων – Συμψηφισμός με ότι «περπατά, πετά και κολυμπά» στην Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία…

" Τα σαΐνια του υπουργείου Οικονομικών βρήκαν νέο τρόπο να κλέψουν τα χρήματα των πολιτών και μάλιστα εκείνων που δηλώνουν τα εισοδήματά τους στην εφορία. Νόμος- διαστροφή για τους φορολογούμενους μπήκε από χτες σε εφαρμογή! Το σύστημα υφαρπαγής των επιστροφών φόρων ξεκίνησε ήδη με εγκύκλιο του υπουργείου δημιουργώντας έτσι και ένα νέο κίνητρο για να φοροδιαφεύγεις! "

Ιουν
15
Περισσότερα »
10 νέοι φόροι του 2018 – Πολύ βαρύ το κόστος για τους φορολογούμενους

" Ακόμη πιο βαρύ θα κάνουν τον λογαριασμό για τους φορολογούμενους τα δέκα νέα φορολογικά μέτρα που θα ισχύσουν από το 2018 τα περισσότερα εκ των οποίων προβλέπονται στο νέο μνημόνιο που πέρασε από τη Βουλή. Θα ακολουθήσει την επόμενη χρονιά η μείωση του αφορολόγητου που συμφωνήθηκε με τους δανειστές και θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους φορολογούμενους. "

Ιουν
02
Περισσότερα »
Όχι ότι θα τους άφηναν να πληρώσουν φόρους!!! - Ευτυχώς τσάκισαν τη φοροδιαφυγή…

" Πρόσφατη έρευνα (έδειξε πως η φοροδιαφυγή κυμαίνεται μεταξύ 6-9 του ΑΕΠ και αυτό σημαίνει πως το κράτος χάνει περίπου 16 δισ. το χρόνο. Και για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, να σημειώσουμε πως περίπου 12 δισ. τον χρόνο κοστίζει η εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αφήσει σχεδόν ανέγγιχτη την φοροδιαφυγή ενώ φροντίζει να χαρίζει και μερικά εκατομμύρια σε φιλικούς σ' αυτήν επιχειρηματίες και επίδοξους μιντιάρχες… "

Μαϊ
15
Περισσότερα »
Η κατά Τσακαλώτο «Ευκλείδεια» λογιστική και η αλήθεια για το αφορολόγητο

" Ο κ. Τσακαλώτος δεν ενημέρωσε τους βουλευτές ότι το καλό πακέτο του 2020, παίρνει χρήματα από τους φτωχότερους μισθωτούς και συνταξιούχους για να τα δώσει στις μεγάλες επιχειρήσεις (οι οποίες και θα κερδίσουν από τη μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 29% στο 26%) και στους έχοντες τα υψηλότερα εισοδήματα. "

Μαϊ
13
Περισσότερα »
Ταμειακές μηχανές στη μάχη της φοροδιαφυγής: Ποιοι στην κυβέρνηση τις σαμποτάρουν;

" Ποιος, φρενάρει και καθυστερεί με μπαλαφάρες τύπου ινστιτούτου Φλωρεντίας τη σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το TAXIS ώστε να χτυπηθεί ένα μέρος της φοροδιαφυγής; Σε ποια κυκλώματα υποκύπτει η κυβέρνηση στερώντας από το δημόσιο ταμείο έσοδα εκατομμυρίων; Ποιους εξυπηρετεί βοηθώντας τη φοροδιαφυγή; Διεφθαρμένες συντεχνίες της υπαλληλίας ή επιχειρηματικά συμφέροντα; "

Μαϊ
11
Περισσότερα »
Ο «πλούτος» των Ελλήνων: Σπίτια, εξοχικά, σκάφη, ... αεροπλάνα και άλλα που δηλώθηκαν στην Εφορία

" Στα χρόνια των Μνημονίων οι «φτωχοί» αυξήθηκαν, η μεσαία τάξη λύγισε υπό το βάρος της υπερφορολόγησης, των μεγάλων περικοπών στις αποδοχές και την έκρηξη της ανεργίας, ενώ μειώθηκε κατά 36% ο αριθμός των νοικοκυριών που δηλώνουν εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ τον χρόνο. Οι πλούσιοι λιγόστεψαν τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης. "

Μαϊ
01
Περισσότερα »
8 παγίδες των τεκμηρίων που προκαλούν αύξηση στους καταβαλλόμενους φόρους

" Για να αποφύγουν τον προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματός τους με βάση τα τεκμήρια, οι φορολογούμενοι πρέπει να βρουν τρόπους να καλύψουν την πρόσθετη διαφορά που προκύπτει μεταξύ του πραγματικού εισοδήματός τους και του πιο υψηλού ποσού εισοδήματος που προσδιορίζουν τα τεκμήρια. Δείτε τα «SOS» … "

Απρ
27
Περισσότερα »
Οι 27 νέοι φόροι του ΣΥΡΙΖΑ που ο Αλέξης Τ «αρνήθηκε» ότι έβαλε…

" Μόνο θυμηδία θα μπορούσε να προκαλέσει η αποστροφή του πρωθυπουργού στην τελευταία συνέντευξή του ότι επί των ημερών των κυβερνήσεών του δεν αυξήθηκε η φορολογία. Κι αν διαψεύδεται καθημερινά από τα νέα δυσβάστακτα φορολογικά βάρη που καλούνται να σηκώσουν οι πολίτες και από τις χιλιάδες λέξεις φορολογικών διατάξεων που έφερε την τελευταία διετία η κυβέρνηση στη Βουλή "

Απρ
27
Περισσότερα »
Τι άλλαξε φέτος στη φορολογική δήλωση - τα 10 σημεία SOS

" Οι περισσότερες από τις αλλαγές αυτές αφενός αποτυπώνουν την προνομιακή φορολογική μεταχείριση που θα τύχουν φέτος όλα τα πολιτικά πρόσωπα, μέσω της σημαντικής μείωσης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, αφετέρου αποκαλύπτουν ότι οι βουλευτές, οι ευρωβουλευτές και οι οικονομικά ισχυροί πολίτες που καταθέτουν χρήματα για την ενίσχυση των πολιτικών κομμάτων τα οποία υποστηρίζουν θα «πριμοδοτηθούν» φέτος για τα ποσά αυτά με πρόσθετες εκπτώσεις στη φορολογία εισοδήματος! "

Απρ
27
Περισσότερα »
Μόνο ηλεκτρονικές αποδείξεις δαπανών για μισθωτούς - συνταξιούχους-Ποιες αποδείξεις «χτίζουν» το αφορολόγητο (λίστα)

" Μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες δεν είναι υποχρεωμένοι να κρατάνε τις χάρτινες αποδείξεις δαπανών. Αυτές αντικαθίσταται από τα μηνιαία αναλυτικήκατάσταση των τραπεζών όπου αναγράφονται οι συναλλαγές που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες και οι πληρωμές μέσω e-banking. Ποιοί είναι οι 85 κλάδοι που οφείλουν να έχουν μηχανάκι POS… "

Απρ
14
Περισσότερα »
Φορολογική Δήλωση: 24+21 κρίσιμες ερωτήσεις - απαντήσεις (άνοιξε η εφαρμογή στο ΤΑXISNET)

" Από την εφορία τους θα πρέπει να περάσουν και φέτος χιλιάδες φορολογούμενοι πριν ξεκινήσουν τη διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής της φορολογικής τους δήλωσης. Θα πρέπει να επισκεφθούν το Μητρώο της ΔΟΥ τους, οι φορολογούμενοι που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, όσοι παντρεύτηκαν ή υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης το 2016, αλλά και οι φορολογούμενοι που δεν εισέπραξαν το 2016 ενοίκια από την εκμίσθωση των ακινήτων. "

Απρ
13
Περισσότερα »
Πώς θα γίνεται ο έλεγχος σε καταθέσεις - τραπεζικούς λογαριασμούς. Στο στόχαστρο 1,7 εκατ. ΑΦΜ

" Το νέο ηλεκτρονικό υπερ-όπλο που θα «σκανάρει» σε χρόνο-εξπρές τις τραπεζικές κινήσεις με τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι στην εφορία, ρίχνει στη «μάχη» για την αποκάλυψη υποθέσεων «μαύρου» χρήματος και παράνομης προσαύξησης περιουσίας. Η αρχή γίνεται με τις κινήσεις που πραγματοποίησαν την περίοδο 2002-2014 στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους 1,27 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα. "

Απρ
01
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "