• Δάνειο από την ανεξάντλητη Ελληνική Μυθολογία ακόμη και το Δαχτυλίδι των «Χόμπιτ»
 • Αρχαίοι Έλληνες: Είχαν προφητεύσει τον ερχομό του Ιησού ή όχι; Τα «κείμενα» που…
 • Βιολογία: Έργο κι αυτή (ανακάλυψη) του Μέγα Αριστοτέλη 2.300 χρόνια πριν τον Δαρβίνο!
 • «Face to Phase»: Ένα «ανατρεπτικό» θεατρικό δρώμενο στον χώρο «Νίκος Κεσσανλής» στην ΑΣΚΤ, στις 14 Οκτώβρη
 • Απελευθέρωση της Αθήνας – Ο Κύκλος των Μάταιων Πράξεων
 • Ένας άνθρωπος για όλες τις εποχές… με αλήθειες που «πονάνε»…
 • Αμφικτυονίες στην Αρχαία Ελλάδα – Η πρώτη παγκοσμίως «πολιτική» προσπάθεια ένωσης «Κρατών»
 • Ο Ουκρανικός Λοιμός που αποδεκάτισε εκατομμύρια ζωές – Το «ξεχασμένο» Ολοκαύτωμα του Στάλιν…
 • Ένα μαγικό θεατρικό ταξίδι αυτογνωσίας και έκφρασης με τον ηθοποιό-δραματοθεραπευτή Γεράσιμο Δεστούνη
 • Αντώνης Κανάκης: ''Ποτέ δεν πίστεψα τον Αλέξη Τσίπρα - Τα ψέματά του ήταν κωμικών διαστάσεων ''

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Το λεξικό της μαγκιάς… (Η γλώσσα των κουτσαβάκηδων στις αρχές του 20ου αιώνα!!!)

" Έγινε το μάλε-βράσε… ο Ασίκης έκανε τσαμπουκά στο βλάμη της γιαβουκλούς του… αφού το γιαγκίνι δεν μπορείς εύκολα να το κάνεις ζάφτι. Πάτησε το ζωνάρι του και πήρε τη δίκοπη να ξεπλύνει την ντροπή, να μην τον κογιονάρουν οι κουσελιάρηδες στην πιάτσα… Ποιες ήταν οι λέξεις που χρησιμοποιούσαν οι κουτσαβάκηδες στις αρχές του 20ου αιώνα; "

Αυγ
23
Περισσότερα »
Ο Βασιλιάς που έστεψε βασίλισσα τον σκελετό της ερωμένης του….

" Ο βασιλιάς δολοφόνησε την ερωμένη του γιου του Ινές, ο οποίος την ξέθαψε και την παντρεύτηκε μετά το θάνατο του πατέρα του. Ο φρικτός σκελετός, με ελάχιστα απομεινάρια νεκρού μαυρισμένου δέρματος, ήταν ντυμένος με ακριβό φουστάνι και στολισμένος με αστραφτερά μοναδικά κοσμήματα. Η Ινές είχε στεφθεί με όλους τους τύπους βασίλισσα της Πορτογαλίας  "

Μαϊ
16
Περισσότερα »
Castrignano dei Greci: Η πόλη της Ιταλίας στην οποία μιλάνε μόνο ελληνικά!

" H κωμόπολη-οικισμός Castrignano dei Greci, βρίσκεται νότια από την πόλη Λέτσε, είναι μία μικρή πόλη της οποίας οι κάτοικοι μιλούν μια ελληνική διάλεκτο και η οποία χτίστηκε από Κρήτες της μινωικής εποχής. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι σημερινοί κάτοικοι των ελληνόφωνων χωριών της Απουλίας είναι κατευθείαν απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, κάποιοι άλλοι ότι κατάγονται από τους Βυζαντινούς. "

Μαϊ
03
Περισσότερα »
Ο Μεγάλος Θεός Καρνάβαλος και ήθη και έθιμα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα…

" Οι Απόκριες στην Ελλάδα, που αποκαλούνται από το λαό και «Μεγάλες Αποκριές» στην Κύπρο «Μεγάλες Σήκωσες» διαρκούν τρεις εβδομάδες και ξεκινούν την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου μαζί με το Τριώδιο. Σαν έθιμο έχουν παγανιστικό χαρακτήρα και έρχονται από τα βάθη των αρχαιοελληνικών χρόνων. Διαβάστε τι πρεσβεύει ο Καρνάβαλος και ποια τα δρώμενα ανά περιοχή… "

Φεβ
26
Περισσότερα »
Έλληνες Βρυκόλακες: Υπήρχαν, υπάρχουν ή… Μύθοι και πραγματικότητα…

" Οι Βρυκόλακες ζούσαν από πάντοτε στην Παράξενη Ελλάδα σε πολύ μεγάλους αριθμούς, πυροδοτώντας τους πιο επίμονους θρύλους και περιστατικά. Η Ελλάδα είναι από τις βασικές γενέτειρες των δοξασιών και των αμέτρητων ιστοριών για Βρυκόλακες (ίσως μάλιστα να είναι και η πρώτη), μαζί με τη Σερβία, τη Μικρά Ασία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, και τη Ρωσία… "

Ιαν
14
Περισσότερα »
Υπάρχει ή όχι τεράστιο Υπόγειο δίκτυο από σήραγγες κάτω από την Ευρώπη! Θεωρίες συνωμοσίας ή...

" Ένα αμέτρητο δίκτυο από υπόγειες αμέτρητες σήραγγες κρύβεται κάτω από τις πόλεις και τα δάση της Ευρώπης. Πρόκειται για τεχνητές σήραγγες, ο χρόνος και η κατασκευή των οποίων υπολογίζεται περίπου τον 10ο με 13ο αιώνα αλλά ακόμα και μέχρι 50.000 χρόνια π.χ. Από αυτές έχει εξερευνηθεί μόνο ένα μικρό ποσοστό περίπου το 2% οι οποίες είναι νεότερης κατασκευής το δε υπόλοιπο 98% όχι… "

Ιαν
11
Περισσότερα »
Ελληνικά επώνυμα: Από πού βαστάει η σκούφια μας;

" Όπως ακριβώς τα ονόματα έτσι και τα επώνυμα (ή «τα οικογενειακά μας ονόματα» αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την ορολογία του Μανώλη Τριανταφυλλίδη) όχι μόνο σημαίνουν κάτι, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις μπορούν να μας δώσουν στοιχεία για τη... γεωγραφική καταγωγή τους, την παλαιότητά, ακόμη και τη γλωσσική τους ιδιαιτερότητα.  "

Ιαν
02
Περισσότερα »
Δέκα από τους πιο άτυχους ανθρώπους του κόσμου! Οι παράξενες ιστορίες τους…

" Εάν νομίζετε πως σήμερα δεν είναι η τυχερή σας μέρα, κρατήστε μια δεύτερη σκέψη για τους πιο...άτυχους ανθρώπους στη γη, αν μη τι άλλο, τα παθήματά τους μπορεί να ανεβάσουν τη δική σας διάθεση. Στις περισσότερες περιπτώσεις μοιάζει σα να έχει πέσει μια χελώνα στο κεφάλι κάποιου από τον ουρανό που την κρατούσε ένας γύπας. Κι αυτό, να έχει συμβεί δύο φορές στο ίδιο άτομο! "

Ιαν
01
Περισσότερα »
Αποκαλυπτικές «προφητείες» για το τέλος του κόσμου… Τι επαληθεύτηκε… μέχρι σήμερα….

" Ο ευαγγελιστής Harold Camping που αναστάτωσε με τα «προφητικά» του λόγια το 2011 δεν μπορεί να ξεχαστεί εύκολα. Το τέλος του κόσμου που θα... συνέβαινε στις 21 Μαΐου 2011 έκανε πολλούς ανθρώπους να ανησυχήσουν και τον κόσμο να πιστεύει ότι οι μέρες του είναι μετρημένες…. Τι επαλιθεύτηκε… μέχρι σήμερα…. "

Ιαν
01
Περισσότερα »
Είμαστε ο «Περιούσιος Λαός» ή Όχι; Μύθοι και αλήθειες γύρω από την καταγωγή των Ελλήνων

" Ο Homo Sapiens έχει γονίδια του Νεάντερνταλ και το ελληνικό DNA στοιχεία των πληθυσμών της Μικράς Ασίας και της Κάτω Ιταλίας και Σικελίας. Είμαστε ο αρχαιότερος λαός της γης, κατά τους διάφορους μύθους, έχουμε τον αρχαιότερο πολιτισμό και το «ανώτερο» DNA ή πρόκειται για πομφόλυγες που εκπορεύονται από «εθνικιστικούς» κύκλους και διασκορπίζονται χωρίς, δυστυχώς να σκάνε όπως οι τσιχλόφουσκες, στην κατηγορία των οποίων ανήκουν. "

Νοε
07
Περισσότερα »
«Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ»: Οι δύο Παντρεμένες γυναίκες, η «έξοδος» και οι σύζυγοι…

" Η λαϊκή μούσα σχολιάζει με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο, τα όσα συμβαίνουν την σημερινή εποχή στα «μοντέρνα» ζευγάρια. Οι χωριστοί έξοδοι διασκέδασης των συζύγων, ακόμη και στις περιπτώσεις που όλα και όλοι είναι υπεράνω υποψίας και η εμπιστοσύνη μεταξύ τους αμέριστη και αλώβητη ενίοτε δημιουργούν ιλαρές καταστάσεις. Διαβάστε και … "

Σεπ
10
Περισσότερα »
Αν σου συμβαίνουν αυτά, τότε «σίγουρα» είσαι… Έλληνας!

" Δεν τρως ποτέ βραδινό πριν τις 10µµ. Πρέπει τουλάχιστον πέντε φορές το χρόνο να τραβηχτείς στον σταθµό των ΚΤΕΛ για να παραλάßεις έναν τενεκέ λάδι, έναν τενεκέ µέλι, έναν τενεκέ φέτα, ρίγανη, τσάι ßουνού, ελιές και λεµόνια. Όποτε ταξιδεύεις στο εξωτερικό απορείς πως ο κόσµος ζει χωρίς περίπτερα και ακόμη…. "

Απρ
18
Περισσότερα »
Το Vukentra.gr εύχεται σε όλους Καλά Χριστούγεννα με αγάπη και υγεία...

" Το Vukentra.gr εύχεται σε όλους Καλά Χριστούγεννα με αγάπη και υγεία... και κανείς να μην ξεχνά ότι η ζωή είναι ότι ποιο πολύτιμο έχουμε. Όλα τα άλλα είναι απλώς.... Ευχές στους ανέργους να βρουν δουλειά... Ευχές στους εκπαιδευτικούς να βρουν ηρεμία στα εργασιακά τους... Ευχές στους μαθητές να αποκτήσουν γνώση... Για τους πολιτικούς μας ευχόμαστε να πάνε όλοι στα σπίτια τους.... γιατί από μυαλό... στα “κάγκελα” ... και τους πληρώνουμε όλοι εμείς... "

Δεκ
24
Περισσότερα »
Καλαβρία: Η ξεχασμένη Ελλάδα

" Πινακίδες, ευχές, συζητήσεις. Λέξεις και φράσεις γκρεκάνικες που μοιάζουν να ξεπετάγονται από τους στίχους της Ιλιάδας και της Οδύσσειας. Από τον μικρότερο έως τον γεροντότερο, σε τούτα τα μέρη, οι άνθρωποι μιλούν και τραγουδούν την γκρεκάνικη γλώσσα, προσπαθώντας να μείνουν συνδεδεμένοι αιώνια με την ελληνική καταγωγή τους. "

Απρ
12
Περισσότερα »
Πόσο πολιτισμένοι είμαστε...; Ή μήπως είμαστε …

" Σήμερα μπορεί να καταναλώνουμε πολύ σαπούνι, δεκάδες σαμπουάν, αφρόλουτρα και να χρησιμοποιούμε πολυσύνθετα καθαριστικά χώρου, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι είμαστε πολιτισμένοι όσο θέλουμε να πιστεύουμε και ειδικότερα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Iδού μία σειρά από δικές μας καθημερινές πράξεις, οι οποίες μόνο ως πράξεις πολιτισμένων ανθρώπων δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. "

Μαρ
09
Περισσότερα »
Vukentra.gr: Ευχές για ένα δημιουργικό 2015 στους 1.200.000 αναγνώστες του και σε όλους τους απανταχού Έλληνες

" Το Vukentra.gr εύχεται στους 1.200.000 αναγνώστες του και σε όλους τους απανταχού Έλληνες το 2015 να είναι δημιουργικό, γεμάτο υγεία και χωρίς προβλήματα. Ευχαριστούμε από καρδιάς, όλου εσάς που τους 20 μήνες λειτουργίας του το έχετε περιβάλει με την εμπιστοσύνη σας, δίνοντας μας τη δύναμη να συνεχίσουμε αυτό από την πρώτη μέρα κάνουμε, να παρουσιάζουμε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια… "

Ιαν
02
Περισσότερα »
Ο Τρελοκαμπέρος!

" Αν είστε γυναίκα και κάποιος σάς αποκαλέσει «Τρελοκαμπέρω» μάλλον θέλει να σας πει πως είστε απερίσκεπτη. Μη βιαστείτε όμως να λύσετε το ζωνάρι σας για καυγά, γιατί το επίθετο αυτό είναι μάλλον τιμητικό! Αν γνωρίζαμε λίγο καλύτερα την ιστορία της Πολεμικής μας Αεροπορίας μας θα ξέραμε ότι το επίθετο αυτό έχει προκύψει από το όνομα του Δημητρίου Καμπέρου, ενός ατρόμητου Έλληνα πιλότου! "

Νοε
24
Περισσότερα »
Τα μυστικά και οι χρησμοί του Μαντείου των Δελφών

" Πώς ήταν οργανωμένο το μαντείο των Δελφών; Ποιό ήταν το ακαταμάχητο συγκριτικό στοιχείο που ανέδειξαν τους Δελφούς σε… mainstream (κυρίαρχο) μαντικό τόπο, σ’ έναν αρχαίο κόσμο με περίσσεια τέτοιων ιερών; Ποιοί πλούσιοι από την ελίτ της εποχής πρόσφεραν αναθήματα; Με ποια κριτήρια επιλεγόταν η Πυθία; Πότε χρησμοδοτούσε; Ποια ήταν η τελετουργία; "

Νοε
09
Περισσότερα »
Μακεδονία είναι μόνο μία και Ελληνική: Επιστολή-κόλαφος του αμερικανού καθηγητή Αρχαιολογίας Στέφεν Μίλλερ που ξεσκεπάζει με ακράδαντα στοιχεία τους πλαστογράφους των Σκοπίων!

" Ο διάσημος Αμερικανός Καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλευ Στέφεν Μίλλερ, με μνημειώδη επιστολή του, προς το επίσημο Περιοδικό του Αμερικανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου «Archaeology Magazine», ξεσκεπάζει τους σφετεριστές της Ιστορικής Αλήθειας και καταρρίπτει απόλυτα τους ισχυρισμούς των Σκοπίων, περί του δήθεν δικαιώματός τους να αποκαλούνται «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»! "

Σεπ
13
Περισσότερα »
Έφυγε η «Αρχόντισα του Πόντου» Σάνο Χάλο (Ευθυμία Βαρυτιμίδου) σε ηλικία 105 ετών

" «Η Σάνο Χάλο με την προσωπική της μαρτυρία για τα πάθη που είχε υποστεί πριν 90 χρόνια στη γενέτειρα της, στον Πόντο, πρόβαλε σε όλο τον κόσμο το μείζον εθνικό ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας και γενικότερα όλων των χριστιανικών λαών της τότε παραπαίουσας Οθωμανικής αυτοκρατορίας». "

Μαϊ
03
Περισσότερα »


Η παράδοση στη μουσική μου

«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "