ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Το δρομολόγιο του θανάτου (Χαϊδάρι – Καισαριανή) γίνεται αγώνας ζωής

" Το δρομολόγιο του θανάτου (Χαϊδάρι – Καισαριανή) γίνεται αγώνας ζωής. Δρομολόγιο ηρωισμού και θυσίας εκατοντάδων αγωνιστών της Εθνικής μας Αντίστασης. 14 ματωμένα χιλιόμετρα που επέλεγαν τα γερμανικά καμιόνια για να μεταφέρουν τους αγωνιστές στον τόπο εκτελέσεων. "

Οκτ
22
Περισσότερα »
ΧΥΤΑ Φυλής και Ρένα Δούρου: «Δώρο» στους Εργολάβους η Επέκταση του ΕΜΑΚ Φυλής

" Η απόφαση του ΕΔΣΝΑ για το ΕΜΑΚ Φυλής δείχνει πως και η σημερινή διοίκηση του συνδέσμου, με πρόεδρο την κ. Δούρου, εξακολουθεί να βαδίζει στα χνάρια των προηγούμενων. Ο ΕΔΣΝΑ κάνει αυτό που έκανε πάντα. Θυσιάζει τα συμφέροντα των κατοίκων της Φυλής και ολόκληρης της Δυτικής Αττικής-Δυτικής Αθήνας στο βωμό των επιχειρηματικών συμφερόντων του ομίλου Μπόμπολα, που λυμαίνεται το σύνολο, σχεδόν, των δραστηριοτήτων στην εγκατάσταση της Φυλής. "

Οκτ
21
Περισσότερα »
«Έργα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού»

" Ο Αντιπεριφερειάρχης του Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Σπύρος Τζόκας, επισκέφτηκε με το Δήμαρχο κ. Σαράντη και υπηρεσιακούς παράγοντες, τόσο της Περιφέρειας όσο και του Δήμου, τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου, το οποίο και έχει ολοκληρωθεί, το Κέντρο κοινωνικών – προνοιακών υποδομών και κοινωνικής αλληλεγγύης και πρόνοιας, καθώς και το βρεφονηπιακό σταθμό στο Ο.Τ 1008 Α στο Καματερό.  "

Οκτ
21
Περισσότερα »
Σπύρος Τζόκας: Για να θυμόμαστε … 12 Οκτωβρίου 1944

" 12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα απελευθερώνεται από τον φασισμό, από τη γερμανική μπότα. Και όμως, λίγες μέρες πριν από την απελευθέρωση, τον ματωμένο Σεπτέμβρη του 1944, Ελληνες πατριώτες εκτελούνταν μαζικά από τους κατακτητές με τη συμβολή των ντόπιων δωσίλογων - ταγματασφαλιτών, συνεργατών των Γερμανών. "

Οκτ
14
Περισσότερα »
«Η Αθήνα Ελεύθερη» στο Πάρκο Ελευθερίας (Εκδηλώσεις – Συναντήσεις – Ομιλίες)

" Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Αθηναίων, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και η ΕΡΤ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «12 Οκτωβρίου 1944, Η Αθήνα Ελεύθερη» διοργανώνουν σειρά συναντήσεων με τίτλο «Ιστορίες της Κατοχής μέσα από τα αρχεία». Σε αυτές, αρχειακοί φορείς επιλέγουν από τις συλλογές τους και παρουσιάζουν υλικό που σχετίζεται με τον Πόλεμο, την Κατοχή και την Απελευθέρωση. "

Οκτ
11
Περισσότερα »
Επισκόπηση των έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο Χαϊδαρίου από τον Σπύρο Τζόκα

" Ο Αντιπεριφερειάρχης του Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Σπύρος Τζόκας, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας του Δυτικού Τομέα προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, επισκέφτηκε το Δήμο Χαϊδαρίου. Εκεί συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Σελέκο, Αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες με τους οποίους συζήτησε τις λεπτομέρειες για τα εκτελούμενα έργα "

Οκτ
11
Περισσότερα »
Η Τελευταία Δίκη για το Σκοπευτήριο Καισαριανής - Αναιρέθηκε η πρωτόδικη απόφαση στο Εφετείο…

" Τέλος καλό. Το σημερινό δικαστήριο μου (Δευτέρα 2-10-2017) για το Μουσείο Εαμικής Εθνικής Αντίστασης πιστεύω ότι θα είναι το τελευταίο μιας σειράς δικών Δημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, εργαζομένων και απλών πολιτών για το Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Τελευταίο και με καλή απόφαση: το εφετείο με αθώωσε, αν και πρωτόδικα είχα καταδικαστεί σε ποινή 11 μηνών και επιβολή προστίμου 1800 ευρώ!!  "

Οκτ
04
Περισσότερα »
ΕΔΣΝΑ: Όχι στην Ταφή πράσινων κλαδεμάτων, ΝΑΙ στην κομποστοποίηση

" Επιπλέον τέλος ταφής 100 ευρώ τον τόνο, για τα απορρίμματα Δήμων με κλαδέματα, που συνεχίζουν να τα στέλνουν στον ΧΥΤΑ Φυλής μαζί με σύμμεικτα και οργανικά υπολείμματα. Οι Δήμοι οφείλουν να τα στέλνουν ξεχωριστά προκειμένου να οδηγούνται αντί της ταφής, στις εγκαταστάσεις κομποστοποίησης του ΕΣΔΝΑ… Αυστηρές Οδηγίες… "

Σεπ
24
Περισσότερα »
Περιφέρεια Αττικής: Αυτές είναι οι αρμοδιότητές μας και αυτές της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης Αττικής

" Με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής διευκρινίζει προς αποφυγή «παρερμηνειών» και «συγχύσεων», τις αρμοδιότητες της που αφορούν σε ζητήματα δασικών υπηρεσιών, κατεδαφίσεων αυθαιρέτων, αποξήλωσης διαφημιστικών ταμπελών, διαδικασιών πολιτογράφησης, πολεοδομικών διαφορών, κλπ, σε σχέση με εκείνες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης… "

Σεπ
24
Περισσότερα »
 «Έργα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ιλίου»

" Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρος Τζόκας επισκέφτηκαν έργα στον Δήμο Ιλίου, τα οποία είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, είτε σε δημοπράτηση και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής. Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιλίου Γεώργιος Λιόσης και υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς επίσης, οι συνεργάτες του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρης Αγγελινάς και Θεόδωρος Κουτσοθεοδωρής. "

Σεπ
18
Περισσότερα »
Αδιέξοδα, πανικός, σκοτεινά σημεία και παρατυπίες στην επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής

" Το γεγονός ότι οι μόνες πραγματικές κινήσεις που γίνονται σχετίζονται με τη συνέχιση και την επέκταση της λειτουργίας της εγκατάστασης της Φυλής αποτελεί κόλαφο για τη διοίκηση της περιφέρειας Αττικής, που εκλέχθηκε με το σύνθημα «θα κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής», για τις δημοτικές αρχές και για τον ΕΔΣΝΑ, που αποτελεί το διαβαθμιδικό σύνδεσμο συνεργασίας της περιφέρειας και της περιφερειακής ένωσης δήμων (ΠΕΔ) της Αττικής. "

Σεπ
16
Περισσότερα »
Σπύρος Τζόκας: Τα «Έργα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Περιστερίου»

" Ο Αντιπεριφερειάρχης του Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Σπύρος Τζόκας, επισκέφτηκε έργα που είτε έχουν ολοκληρωθεί, είτε βρίσκονται σε εξέλιξη ή δημοπράτηση τους (!!!) στο Περιστέρι και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής. Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα ολοκληρωμένα έργα και για τον προγραμματισμό και την πορεία των υπολοίπων. "

Σεπ
07
Περισσότερα »
Αντιπεριφέρεια Δυτικού Τομέα: «Άρχισε ο καθαρισμός ρεμάτων για την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων».

" Τα έργα καθαρισμού ξεκίνησαν την Παρασκευή 25 Αυγούστου και τα επόπτευσε με επίσκεψή του την ίδια μέρα ο Αντιπεριφερειάρχης. Μετά την επίσκεψη δήλωσε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Τέλος σημείωσε ότι με την ολοκλήρωση των έργων που αναμένεται σε λίγες ημέρες θα αποκατασταθεί και πάλι η υδροδότηση του Πάρκου Τρίτση, ενώ ταυτόχρονα αποφεύγεται ένας σημαντικός κίνδυνος για δημιουργία πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. "

Αυγ
30
Περισσότερα »
Ο Φρύνιχος, οι Αθηναίοι και η Αναθεώρηση της Ιστορίας - «Θεωρία των Άκρων»

" Το πρόβλημα, δεν είναι τωρινό, δεν είναι σημερινό. Δεν το ξεκίνησε η Εσθονία με τη σημερινή διεθνή διάσκεψη για τα εγκλήματα του Ναζισμού και του Κομμουνισμού, όπως ισχυρίζεται. Η εσθονική προεδρία απλά εκμεταλλεύεται τη συγκυρία για τη διοργάνωση  μιας αντικομμουνιστικής φιέστας και εκτελεί συμβόλαιο, αδιαφορώντας για το αίμα των θυμάτων της αντιφασιστικής νίκης. Βρίσκεται στη γραμμή της παραχάραξης της Ιστορίας και του προκλητικού συμψηφισμού των θυτών με τα θύματα. "

Αυγ
25
Περισσότερα »
Αρχή του τέλους ή αρχή της επέκτασης του ΧΥΤΑ Φυλής;

" Ο κανόνας είναι, προτού κατασκευαστεί ένα έργο, να διασφαλίζεται η περιβαλλοντική αδειοδότηση ή η νόμιμη απαλλαγή του από την περιβαλλοντική αδειοδότηση. Φαίνεται πως, όταν πρόκειται για την «αμαρτωλή» εγκατάσταση της Φυλής, που εξακολουθεί να υποδέχεται το σύνολο σχεδόν των σκουπιδιών της Αττικής, ο κανόνας αυτός δεν ισχύει. "

Αυγ
06
Περισσότερα »
Περιφέρεια Αττικής: Στηρίζει τους οικονομικά αδύναμους καταναλωτές της ΔΕΗ

" Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει τη στήριξη προς τους οικονομικά αδύναμους καταναλωτές της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση, η Περιφέρεια διπλασιάζει τον προϋπολογισμό της για το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης των ευάλωτων ομάδων καταναλωτών ηλεκτρισμού. Διπλασιάζει τον προϋπολογισμό της για το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης των ευάλωτων ομάδων. "

Αυγ
06
Περισσότερα »
Δωρεά ιατρικού υλικού από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής « Η Αγία Βαρβάρα»

" Ο ιατρικός εξοπλισμός που βρίσκονταν στη Δ/νση Μεταφορών- Επικοινωνιών της Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθήνας να μην παραμένει ανενεργός, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σπύρου Τζόκα και μετά από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, παραχωρήθηκε δωρεάν στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα». "

Αυγ
01
Περισσότερα »
820.000 ευρώ για την ανακατασκευή του γηπέδου του Ηφαίστου Περιστερίου από την Περιφέρεια Αττικής

" Το έργο αφορά την αντικατάσταση του παλαιού φθαρμένου χλοοτάπητα με καινούριο με ανανέωση της βάσης, καθώς και παρεμβάσεις συντήρησης στα αποδυτήρια του γηπέδου. Το γήπεδο έχει διαστάσεις αγωνιστικού χώρου 65,00μ Χ 100,00μ και το βοηθητικό γήπεδο έχει διαστάσεις 50,00μ Χ 25,00μ. "

Αυγ
01
Περισσότερα »
Δυτικό Μέτωπο: Δεν πάει άλλο! Η δυσώδης λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής

" Η περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ, που γνωρίζουν το πρόβλημα, όχι μόνο δεν έχουν κάνει το παραμικρό για την επίλυση του, αλλά αντίθετα, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), αποφάσισαν να αυξήσουν και τη δυναμικότητα του θηριώδους ΕΜΑΚ, από τους σημερινούς 150.000 τόνους/χρόνο σε 350.000 τόνους/χρόνο σύμμεικτα και 100.000 τόνους/χρόνο βιοαπόβλητα! "

Ιουλ
13
Περισσότερα »
Περιφέρεια Αττικής: 5 νέα μεγάλα έργα στη Δυτική Αθήνα συνολικού ύψους 13,45 εκατ. ευρώ

" Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πέμπτης 29 Ιουνίου 2017, εντάχθηκαν στα χρηματοδοτούμενα από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, πέντε νέα σημαντικά έργα που αφορούν τη Δυτική Αθήνα. Τα έργα αυτά, προστίθενται στο μεγάλο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας για τη Δυτική Αθήνα, το οποίο πλέον αγγίζει το ύψος των 130 εκ. €. "

Ιουλ
08
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "