ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σπύρος Τζόκας: Τα ενεργειακά προβλήματα της Δυτικής Αθήνας & η αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων

" Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αθήνας, μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Σπύρου Τζόκα, με θέμα τη σύσταση ενεργειακής κοινότητας των δημόσιων φορέων της Δυτικής Αθήνας. Ακόμη έγινε ενημέρωση για την πορεία της μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας που αφορά στη θωράκιση του συνόλου της Δυτικής Αθήνας και πρόκειται στο προσεχές διάστημα να δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια. "

Ιαν
17
Περισσότερα »
Ε.ΑΣ.Υ.Δ.Α.: Οι Αστυνομικοί δεν είναι υποτακτικοί έχουν φιλότιμο και ανιδιοτέλεια!!!

" Ξεκίνησε η μετέγκατασταση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Αττικής από το Αιγάλεω στο Ζεφύρι και κάποια δημοσιεύματα έκαναν την εμφάνιση τους με βαριές κατηγορίες κατά δικαίων και αδίκων. Θα συνιστούσαμε σε κάποιους οι οποίοι αποδεικνύονται βασιλικότεροι του βασιλέως, περισσότερη έρευνα και λιγότερη εμπάθεια.  "

Ιαν
09
Περισσότερα »
Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας: Υπογραφής μνημονίου συνεργασίας με το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών

" Την Τετάρτη 10/1/2018 στις 12.00, στην Αίθουσα τελετών «Αριστοτέλης» (κτίριο Διοίκησης) του Παντείου Πανεπιστημίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών και του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο. "

Ιαν
09
Περισσότερα »
Πόρισμα – κόλαφος για το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) από το Ελεγκτικό Συνέδριο

" Παραβάσεις των κανόνων διαχείρισης του προγράμματος «Αντιμετωπίζοντας τη φτώχεια και την κοινωνική περιθωριοποίηση», που υλοποίησε το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων διαπιστώνει η επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον Δήμο Αθηναίων και ζητά να επιστρέψει η πρόεδρός του, Ελένη Κατσούλη, 216.560 ευρώ "

Ιαν
09
Περισσότερα »
Γλυφάδα: «Καυτό» πρόστιμο 54.291,95 ευρώ σε διαφημιστική εταιρία για παράνομες διαφημίσεις στα στέγαστρα στάσεων

" Καυτό πρόστιμο 54.291,95 ευρώ κλίθηκε να καταβάλει διαφημιστική εταιρία με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Γλυφάδας γιατί είχε προχωρήσει σε παράνομη και χωρίς άδεια τοποθέτηση διαφημιστικών καταχωρήσεων στα στέγαστρα των στάσεων που υπάρχουν μέσα στα όρια του Δήμου.. "

Ιαν
09
Περισσότερα »
Ε.ΑΣ.Υ.Δ.Α.: Όλα τα έσοδα από το «Ημερολόγιο 2018» στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας

" Με μία ακόμη ενέργεια η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής στέκεται στο πλευρό των κατοίκων της Μάνδρας, που προσπαθεί να κλείσει τις πληγές που άνοιξαν οι φονικές πλημμύρες. Όλα τα έσοδα από το «Ημερολόγιο 2018» θα διατεθούν στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας "

Ιαν
05
Περισσότερα »
Πρωτοφανές: Το ΣτΕ έκρινε αυθαίρετο και παράνομο γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Γλυφάδας

" Στις 15 Μαρτίου 2017 το ΣτΕ έκρινε με απόφασή του αυθαίρετο και παράνομο το δημοτικό γήπεδο Μπάσκετ του Άρη Γλυφάδας το οποίο βρίσκεται στην οδό Αλ. Παναγούλη 24, απορρίπτοντας έφεση του δήμου Γλυφάδας, η οποία είχε γίνει επί διοικήσεως Κ. Κόκκορη. Ο δήμος Γλυφάδας δεν παρέστη στην συνεδρίαση του ΣτΕ, ούτε δια του τέως δημάρχου, ο οποίος είχε ασκήσει την έφεση, ούτε δια της σημερινής διοικήσεως - δημάρχου, νομικής υπηρεσίας ! "

Ιαν
05
Περισσότερα »
ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: Τεράστια προβλήματα στο ΧΥΤΑ Φυλής - Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ και η εγκατάσταση της Φυλής

" Οι υποψίες ότι οι συνέπειες της τελευταίας μεγάλης νεροποντής -στο ΧΥΤΑ Φυλής- δεν περιορίζονταν στα ρυπογόνα στραγγίσματα των σκουπιδιών, που διέφυγαν στα κοντινά ρέματα και στο υπέδαφος, επιβεβαιώθηκαν. Στη συνεδρίαση της ΕΕ του ΕΣΣΝΑ, στις 20/12/2017, συζητήθηκε και εγκρίθηκε το πρωτόκολλο διαπίστωσης βλαβών, που συνέταξαν τεχνικά στελέχη του ΕΔΣΝΑ, μετά από αντίστοιχη δήλωση εκπροσώπου της ανάδοχης εταιρείας (ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ, φυσικά).  "

Ιαν
05
Περισσότερα »
Δεν έχουν το «θεό» τους: Εκσκαφές 6.000 κ.μ. σε ανάπλαση έκτασης 3.500 τετρ. μέτρων περίπου…

" Τον τρόπο που οι Δήμοι αντιμετωπίζουν το δημόσιο χρήμα, καταγράφει πρόσφατη μελέτη τεχνικής ανάπλασης δημοτικής έκτασης 3.500 περίπου τετρ. μέτρων, δήμου της Δυτικής Αθήνας, συνολικού προϋπολογισμού μεγαλύτερου των 500.000 ευρώ. Τα στοιχεία που περιέχονται σ’ αυτή, είναι αν μη τι άλλο περίεργα και προκαλούν ως προς το μέγεθός τους. "

Ιαν
02
Περισσότερα »
Ε.Α.Υ.Δ.Α.: Η Δυτική Αττική θέλει ουσιαστική ασφάλεια και όχι πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού

" Η πολύπαθη Δυτική Αττική, η πιο εγκληματογόνος περιοχή πανελλαδικά, και οι κάτοικοί της, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται ως πειραματόζωα. Καλούμε ακόμη μία φορά όλους τους φορείς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους και να ακυρώσουν την «μετεγκατάσταση» της των Ειδικών Υπηρεσιών Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, από την περιοχή του Αιγάλεω στο Ζεφύρι… "

Δεκ
17
Περισσότερα »
Στο πλευρό της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής για το θέμα της μετεγκατάστασης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας ο κ. Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπύρος Τζόκας

" Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, αντιλαμβανόμενος τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των αστυνομικών, και με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών, τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι στο πλευρό τους λαμβάνοντας ανάλογες πρωτοβουλίες, προκειμένου το ζήτημα να διευθετηθεί προς όφελος των πολιτών της ευρύτερης περιοχής. "

Δεκ
16
Περισσότερα »
Δήμαρχος για κατάχρηση (;) 1.5 εκατ. ευρώ…, ο «μεγαλοσχολάρχης» και το πολιτικό «μπούλινγκ» της κυρίας Συμβούλου…

" Τρεις ιστορίες που αφορούν Δήμο/ους της Δυτικής Αθήνας, δείγμα των όσων έχει φέρει η εξέλιξη «των ειδών» στην σύγχρονη κοινωνία. Εικόνες πίσω από τη λαμπερή βιτρίνα και την χρυσόσκονη που ελλείψει προτύπων πλέον δείχνουν ουσιαστικά την κατάπτωση των «ελίτ», οικονομικών και πολιτικών που άρχουν στις τοπικές κοινωνίες. "

Δεκ
13
Περισσότερα »
Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής: «Εγκληματική» η μεταφορά της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και της Δίωξης Ναρκωτικών από το Αιγάλεω στο Ζεφύρι

" Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής καταγγέλλει και ταυτόχρονα ενημερώνει όλους τους πολίτες της Δυτικής Αττικής για την εγκληματική απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να μεταφέρει την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Αττικής από το Αιγάλεω στο Ζεφύρι, απόφαση η οποία ουσιαστικά και πρακτικά ακυρώνει αυτές τις δύο υπηρεσίες… "

Δεκ
13
Περισσότερα »
Δυτικό Μέτωπο: Όχι άλλα σκουπίδια στην Δυτική Αθήνα (Αττική)

" Η Δυτική Αττική είναι η περιοχή που -για δεκαετίες και κατ’ αποκλειστικότητα- υποδέχεται τα σκουπίδια ολόκληρης της Αττικής, πληρώνοντας βαρύτατο τίμημα στα θέματα της υγείας και της (μη) προστασίας του περιβάλλοντος. Οι κάτοικοί της αντιμετωπιζόμαστε σαν πολίτες τρίτης κατηγορίας. Έχουν δοθεί πολλοί και σκληροί αγώνες για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Το ίδιο πολλές ήταν και οι υποσχέσεις που μας δόθηκαν από τις αρχές όλων των βαθμίδων. Αποδείχθηκαν, στο σύνολό τους, υποκριτικές και ψεύτικες. "

Δεκ
13
Περισσότερα »
Δεν έχουν τέλος τα βάσανα Μεγάλου Δήμου της Αθήνας: Πρόστιμο 25.000 ευρώ και έρευνα για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών

" Δεν έχουν τέλος τα βάσανα Μεγάλου Δήμου της Δυτικής Αθήνας. Η αρμόδια υπηρεσία του ΙΚΑ (σήμερα ΕΦΚΑ) διενεργώντας τακτικό έλεγχο, στους φακέλους δημοτικών έργων του, διαπίστωσε παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας εκ μέρους του συγκεκριμένου Δήμου, επιβάλλοντας πολύ μεγάλα πρόστιμα και ζητώντας πρόσθετα στοιχεία για άλλα έργα του… "

Νοε
29
Περισσότερα »
Τα λασπόνερα μιας Τραγωδίας

" «Φοβάμαι τους ανθρώπους που με καταλερωμένη τη φωλιά πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου.» Λασπόνερα πάνω στο μοιρολόι. Δεν ξέρω πόσο χρόνο θα πάρει αυτό το μοιρολόι αλλά είμαι βέβαιος ότι η ίδια τρομακτική, βάναυση πορεία των ανθρώπων που ρήμαξε ο τόπος τους θα συνεχίζει να τρεκλίζει στον ατέλειωτο λασπωμένο δρόμο. Τα ίδια και τα ίδια πάλι στον λασπότοπο της τραγωδίας. "

Νοε
29
Περισσότερα »
Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Συμπαράσταση-Αλληλεγγύη στους πληγέντες της Μάνδρας

" Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και εργαζόμενοι από τους Δήμους Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Περιστερίου, Αιγάλεου, Χαϊδαρίου, Φιλαδελφείας, Κορυδαλλού, Πετρούπολης, Νίκαιας – Ρέντη, Ιλίου και Αμαρουσίου από νωρίς το πρωί του Σαββάτου με φτυάρια και με μηχανήματα βρέθηκαν στη Μάνδρα Αττικής προκειμένου να προσφέρουν εθελοντική εργασία αλλά και να εκφράσουν έμπρακτα την ταξική αλληλεγγύη τους στο λαό της Μάνδρας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που δέχτηκε η περιοχή το προηγούμενο διάστημα. "

Νοε
27
Περισσότερα »
Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: 1.3 εκατ. (2017) με πρόβλεψη 2 εκατ. ευρώ (2018) για γιορτές & πανηγύρια (ποιος ο «δάσκαλος»;)

" Οι εκδηλώσεις του Καλοκαιριού κόστισαν (κόστος συναυλιών, κλπ) 1.3 εκατομμ. Ευρώ (!!!) στο δε νέο προϋπολογισμό (2018) έχουν προβλεφθεί 2 εκατομ. ευρώ για τον ίδιο σκοπό (συναυλίες, καλλιτεχνικά τμήματα κ.λ.π). Αντίθετα για την καταπολέμηση της φτώχιας (κοινωνικό παντοπωλείο, κλπ), μόνο 838.000 ευρώ, μειωμένα κατά 500.000 σε σχέση με το 2017… "

Νοε
27
Περισσότερα »
Ο Ολυμπιακός δίπλα στους πληγέντες: Συνεχίζεται ο αγώνας προσφοράς στη Μάνδρα [εικόνες]

" Στη Μάνδρα Αττικής ο αγώνας δεν σταματά. Ο αγώνας για τη ζωή, η μάχη για την επιβίωση. Μάχη την οποία δίνουν καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής. Δεν είναι μόνοι τους, ωστόσο. Δίπλα τους στέκεται, όλες αυτές τις ημέρες, ο μεγαλύτερος Σύλλογος αυτής της χώρας: Ο Ολυμπιακός. Ένας οργανισμός, ο οποίος είναι πέρα και πάνω από τα αθλητικά πλαίσια.  "

Νοε
22
Περισσότερα »
Ρένα Δούρου: Ενημέρωση δημάρχων για τα αντιπλημμυρικά έργα Αττικής – Βουλευτές ΝΔ: Τι έγιναν τα 76 εκατ. ευρώ για την Δυτική Αττική;

" Επιστολή με την οποία αναφέρει τις μεγάλες παρεμβάσεις, οι οποίες επιχειρούνται σε σχέση με αντιπλημμυρικά έργα απέστειλε η σε όλους τους Δημάρχους της Αττικής. Υπογραμμίζει ακόμα ότι «τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την τραγωδία που έπληξε τη δυτική Αττική, εξαιτίας των έντονων καιρικών συνθηκών, ορισμένοι συνάδελφοι διατυπώνουν απόψεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. "

Νοε
22
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "