ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σπύρος Τζόκας (Περιφέρεια Αττικής): Απολογισμός δράσεων έτους 2017 – Ναι μεν… αλλά

" «Προτεραιότητά μας, η αντιπλημμυρική προστασία της Δυτικής Αθήνας». Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα ή η Περιφέρεια Αττικής, υποχώρησε στις πιέσεις και στα θέλω των Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας, εγκρίνοντας έργα βιτρίνας πολύ υψηλού κόστους και αφήνοντας την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής στην τύχη της, με λίγα και ανεπαρκούς δυναμικότητας νέα έργα; "

Φεβ
25
Περισσότερα »
«Έγκλημα» η κατασκευή νέας χωματερής στη Φυλή

" Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι πρόκειται να εκδηλωθεί κυβερνητική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της επικείμενης κρίσης στη διαχείριση των σκουπιδιών της Αττικής, που θα έχει το χαρακτήρα της εξαγγελίας της δημιουργίας νέας χωματερής (ΧΥΤΑ) στη Φυλή, στη λεγόμενη γ΄ φάση της υφιστάμενης φαραωνικής εγκατάστασης. Αυτό που εξοργίζει και τρομάζει είναι η ουσία της επιλογής και η σκοπιμότητα που οδηγεί σε αυτήν. "

Φεβ
21
Περισσότερα »
«Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας κ. Τζόκα και του Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Πολιτικής κ. Αθανασιάδη, στο ΚΕΔΔΥ Αιγάλεω (Γ’ Αθήνας)»

" Ο Αντιπεριφερειάρχης του Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Τζόκας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Πολιτικής κ. Αθανασιάδης, επισκέφτηκαν το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕΔΔΥ) στο Αιγάλεω, με αφορμή τη δωρεά δέκα υπολογιστών για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών του Κέντρου, στο πλαίσιο αντικατάστασης των υπολογιστών της Περιφέρειας Αττικής. "

Φεβ
21
Περισσότερα »
Σπύρος Τζόκας – Άποψη: Η Ιδεολογική Χρήση της Ιστορίας και το «Μακεδονικό»

" Ο Σπύρος Τζόκας, αντιπεριφερειάρχης Αττικής αλλά κυρίως και πάντα Πανεπιστημιακός, - αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας-, κάνει «βαθειά» βουτιά, στο «Μακεδονικό» και στο επιμύθιο του καταλήγει σ’ αυτό που η πλειοψηφία του λαού, συμφωνεί και ομονοεί. «Η ονομασία της FYROM ως «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» καλλιεργεί και ενισχύει τον αλυτρωτισμό της». "

Φεβ
18
Περισσότερα »
Η «Ρένα» μας, ο στρατός της και η «μάσα με δέκα μασέλες» λίγο πριν το τέλος…

" Κατάντια από τα «πολιτικά αηδόνια» που ευαγγελίζονταν τα καθαρά -δήθεν αριστερά- χέρια και επαναστατικές αλλαγές, απλώς αγανακτείς… Αυτά που υποτίθεται ήρθαν να μας βάλουν στον ίσιο δρόμο, μαζί με το ΔΝΤ, αφήνουν τους εγχώριους πολιτικούς «αστέρες» να ασχημονούν, να ασελγούν σε βάρος της ταλαιπωρημένης Ελλάδας, που θα πληρώσει πολύ ακριβά κάποια στιγμή αυτό το κατάντημα… "

Φεβ
12
Περισσότερα »
Κάτι τρέχει… με την κα Ειρήνη (Ρένα) Δούρου, πολιτικά και κομματικά… 

" Ισχυρό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν ισότιμο με τον Αλέξη Τσίπρα, δέχθηκε να «πάει» της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία εκλέχθηκε στις εκλογές του 2014. Σήμερα η Ρήξη της με τον κομματικό μηχανισμό και τον ίδιο τον Τσίπρα, την έχει στριμώξει στα σκοινιά σε σημείο που να επιχειρεί την αυτονόμησή της. Τι της καταλογίζουν και ποιο είναι το μέλλον της στην πολιτική… "

Ιαν
28
Περισσότερα »
«Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σπύρου Τζόκα στο Βοτανικό Κήπο Ιουλίας και Αλέξανδρου Ν. Διομήδους»

" Την Παρασκευή 26 Γενάρη και με αφορμή την εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπύρος Τζόκας επισκέφτηκε το Βοτανικό Κήπο «Ιουλίας και Αλέξανδρου Ν. Διομήδους», ο οποίος τελεί υπο το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στην εκδήλωση αυτή είχε την ευκαιρία για μια σύντομη συζήτηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Μελέτιο- Αθανάσιο Δημόπουλο. "

Ιαν
28
Περισσότερα »
Περιφέρεια Αττικής: Χρηματοδότηση νέων έργων στο Περιστέρι (ασφαλτοστρώσεις) και Πετρούπολη (αθλητικές εγκαταστάσεις)

" Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στην 2η συνεδρίαση του, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, έπειτα από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζόκα, ενέκρινε ακόμη δύο σημαντικά έργα για το Περιστέρι («Συντήρηση ασφαλτικών ταπήτων βασικού οδικού δικτύου Δήμου Περιστερίου») και την Πετρούπολη («Συντήρηση Κλειστών Γυμναστηρίων Δήμου Πετρούπολης»)… "

Ιαν
20
Περισσότερα »
Σπύρος Τζόκας: Τα ενεργειακά προβλήματα της Δυτικής Αθήνας & η αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων

" Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αθήνας, μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Σπύρου Τζόκα, με θέμα τη σύσταση ενεργειακής κοινότητας των δημόσιων φορέων της Δυτικής Αθήνας. Ακόμη έγινε ενημέρωση για την πορεία της μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας που αφορά στη θωράκιση του συνόλου της Δυτικής Αθήνας και πρόκειται στο προσεχές διάστημα να δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια. "

Ιαν
17
Περισσότερα »
Ε.ΑΣ.Υ.Δ.Α.: Οι Αστυνομικοί δεν είναι υποτακτικοί έχουν φιλότιμο και ανιδιοτέλεια!!!

" Ξεκίνησε η μετέγκατασταση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Αττικής από το Αιγάλεω στο Ζεφύρι και κάποια δημοσιεύματα έκαναν την εμφάνιση τους με βαριές κατηγορίες κατά δικαίων και αδίκων. Θα συνιστούσαμε σε κάποιους οι οποίοι αποδεικνύονται βασιλικότεροι του βασιλέως, περισσότερη έρευνα και λιγότερη εμπάθεια.  "

Ιαν
09
Περισσότερα »
Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας: Υπογραφής μνημονίου συνεργασίας με το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών

" Την Τετάρτη 10/1/2018 στις 12.00, στην Αίθουσα τελετών «Αριστοτέλης» (κτίριο Διοίκησης) του Παντείου Πανεπιστημίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών και του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο. "

Ιαν
09
Περισσότερα »
Πόρισμα – κόλαφος για το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) από το Ελεγκτικό Συνέδριο

" Παραβάσεις των κανόνων διαχείρισης του προγράμματος «Αντιμετωπίζοντας τη φτώχεια και την κοινωνική περιθωριοποίηση», που υλοποίησε το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων διαπιστώνει η επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον Δήμο Αθηναίων και ζητά να επιστρέψει η πρόεδρός του, Ελένη Κατσούλη, 216.560 ευρώ "

Ιαν
09
Περισσότερα »
Γλυφάδα: «Καυτό» πρόστιμο 54.291,95 ευρώ σε διαφημιστική εταιρία για παράνομες διαφημίσεις στα στέγαστρα στάσεων

" Καυτό πρόστιμο 54.291,95 ευρώ κλίθηκε να καταβάλει διαφημιστική εταιρία με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Γλυφάδας γιατί είχε προχωρήσει σε παράνομη και χωρίς άδεια τοποθέτηση διαφημιστικών καταχωρήσεων στα στέγαστρα των στάσεων που υπάρχουν μέσα στα όρια του Δήμου.. "

Ιαν
09
Περισσότερα »
Ε.ΑΣ.Υ.Δ.Α.: Όλα τα έσοδα από το «Ημερολόγιο 2018» στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας

" Με μία ακόμη ενέργεια η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής στέκεται στο πλευρό των κατοίκων της Μάνδρας, που προσπαθεί να κλείσει τις πληγές που άνοιξαν οι φονικές πλημμύρες. Όλα τα έσοδα από το «Ημερολόγιο 2018» θα διατεθούν στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας "

Ιαν
05
Περισσότερα »
Πρωτοφανές: Το ΣτΕ έκρινε αυθαίρετο και παράνομο γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Γλυφάδας

" Στις 15 Μαρτίου 2017 το ΣτΕ έκρινε με απόφασή του αυθαίρετο και παράνομο το δημοτικό γήπεδο Μπάσκετ του Άρη Γλυφάδας το οποίο βρίσκεται στην οδό Αλ. Παναγούλη 24, απορρίπτοντας έφεση του δήμου Γλυφάδας, η οποία είχε γίνει επί διοικήσεως Κ. Κόκκορη. Ο δήμος Γλυφάδας δεν παρέστη στην συνεδρίαση του ΣτΕ, ούτε δια του τέως δημάρχου, ο οποίος είχε ασκήσει την έφεση, ούτε δια της σημερινής διοικήσεως - δημάρχου, νομικής υπηρεσίας ! "

Ιαν
05
Περισσότερα »
ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: Τεράστια προβλήματα στο ΧΥΤΑ Φυλής - Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ και η εγκατάσταση της Φυλής

" Οι υποψίες ότι οι συνέπειες της τελευταίας μεγάλης νεροποντής -στο ΧΥΤΑ Φυλής- δεν περιορίζονταν στα ρυπογόνα στραγγίσματα των σκουπιδιών, που διέφυγαν στα κοντινά ρέματα και στο υπέδαφος, επιβεβαιώθηκαν. Στη συνεδρίαση της ΕΕ του ΕΣΣΝΑ, στις 20/12/2017, συζητήθηκε και εγκρίθηκε το πρωτόκολλο διαπίστωσης βλαβών, που συνέταξαν τεχνικά στελέχη του ΕΔΣΝΑ, μετά από αντίστοιχη δήλωση εκπροσώπου της ανάδοχης εταιρείας (ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ, φυσικά).  "

Ιαν
05
Περισσότερα »
Δεν έχουν το «θεό» τους: Εκσκαφές 6.000 κ.μ. σε ανάπλαση έκτασης 3.500 τετρ. μέτρων περίπου…

" Τον τρόπο που οι Δήμοι αντιμετωπίζουν το δημόσιο χρήμα, καταγράφει πρόσφατη μελέτη τεχνικής ανάπλασης δημοτικής έκτασης 3.500 περίπου τετρ. μέτρων, δήμου της Δυτικής Αθήνας, συνολικού προϋπολογισμού μεγαλύτερου των 500.000 ευρώ. Τα στοιχεία που περιέχονται σ’ αυτή, είναι αν μη τι άλλο περίεργα και προκαλούν ως προς το μέγεθός τους. "

Ιαν
02
Περισσότερα »
Ε.Α.Υ.Δ.Α.: Η Δυτική Αττική θέλει ουσιαστική ασφάλεια και όχι πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού

" Η πολύπαθη Δυτική Αττική, η πιο εγκληματογόνος περιοχή πανελλαδικά, και οι κάτοικοί της, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται ως πειραματόζωα. Καλούμε ακόμη μία φορά όλους τους φορείς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους και να ακυρώσουν την «μετεγκατάσταση» της των Ειδικών Υπηρεσιών Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, από την περιοχή του Αιγάλεω στο Ζεφύρι… "

Δεκ
17
Περισσότερα »
Στο πλευρό της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής για το θέμα της μετεγκατάστασης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας ο κ. Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπύρος Τζόκας

" Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, αντιλαμβανόμενος τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των αστυνομικών, και με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών, τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι στο πλευρό τους λαμβάνοντας ανάλογες πρωτοβουλίες, προκειμένου το ζήτημα να διευθετηθεί προς όφελος των πολιτών της ευρύτερης περιοχής. "

Δεκ
16
Περισσότερα »
Δήμαρχος για κατάχρηση (;) 1.5 εκατ. ευρώ…, ο «μεγαλοσχολάρχης» και το πολιτικό «μπούλινγκ» της κυρίας Συμβούλου…

" Τρεις ιστορίες που αφορούν Δήμο/ους της Δυτικής Αθήνας, δείγμα των όσων έχει φέρει η εξέλιξη «των ειδών» στην σύγχρονη κοινωνία. Εικόνες πίσω από τη λαμπερή βιτρίνα και την χρυσόσκονη που ελλείψει προτύπων πλέον δείχνουν ουσιαστικά την κατάπτωση των «ελίτ», οικονομικών και πολιτικών που άρχουν στις τοπικές κοινωνίες. "

Δεκ
13
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "