ΔΙΕΘΝΗ

Financial Times: Θύμα ξένης συνωμοσίας η Ελλάδα! – Δεν υπάρχει διέξοδος

" «Ο ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε το θέμα σε δημοψήφισμα. Οι Έλληνες ψήφισαν «όχι» παρακινούμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πίστευαν ότι θα έδιωχνε τους δανειστές μακριά. Αντ “αυτού, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε στροφή 180 μοιρών, συμφωνώντας να ακολουθήσει τις εντολές των δανειστών. Οι περισσότεροι Έλληνες έλαβαν το μήνυμα: δεν υπήρχε εναλλακτική λύση, καμία διέξοδος. "

Ιουλ
09
Περισσότερα »
Τα e-mail της Hillary αποκαλύπτουν γιατί κατέστρεψαν τη Λιβύη

" Μετά την βίαια κατάρρευση του καθεστώτος Gaddafi στη Λιβύη, από αντικαθεστωτικούς «επαναστάτες»,  με την ευγενή προσφορά και  την αμέριστη βοήθεια του ΝΑΤΟ, είχε αναφερθεί ότι τα αίτια ήταν η βουλιμία των Δυτικών, με πρωτεργάτες την Γαλλία, για αρπαγή των πλουσίων κοιτασμάτων Υ/Δ της Λιβύης και η προσπάθεια του Gaddafi για δημιουργία ενός κοινού νομίσματος και ιδιαίτερα για τις  πετρελαϊκές χώρες στις συναλλαγές των στην πετρελαϊκή αγορά. "

Ιουλ
08
Περισσότερα »
Τουρκία: Στο στόχαστρο πλέον των ΗΠΑ… με ότι κι αν αυτό προμηνύει…

" Στο στόχαστρο των ΗΠΑ φαίνεται ότι βρίσκεται πλέον η Τουρκία ελέω της ανερμάτιστης πολιτικής που ακολουθεί ο Ερντογάν. Οι Τούρκοι φοβούνται ότι θα οδηγηθούν σε ακραίες καταστάσεις που θα αμφισβητήσουν ακόμη και την ακεραιότητα της χώρας τους, ενώ οι Αμερικανοί έχουν απολέσει πλέον την εμπιστοσύνη τους προς την Τουρκία και αναζητούν τρόπους «ποδηγέτησης» της ηγεσίας τους και όχι μόνο… "

Ιουν
18
Περισσότερα »
Η Άνοδος και Πτώση (;) του Κατάρ – Γιατί τώρα…;

" Το Εμιράτο του Κατάρ, νάνος ως προς την έκταση αλλά Μίδας ως προς τους φυσικούς πόρους, προ ετών παρουσιάστηκε ως διάττων αστέρας στο ουράνιο στερέωμα. Χάρη στην «μαλακή ισχύ» του δικτύου Al Jazeera, το εμιράτο υποστήριξε ενεργά τις λαϊκές επαναστάσεις στην Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική – ιδίως στην Τυνησία, Αίγυπτο και Λιβύη (στην τελευταία περίπτωση, μάλιστα, εγγυήθηκε την επιτυχία της εκστρατεύοντας υπό την αιγίδα των ΗΠΑ εναντίον του Καντάφι). "

Ιουν
08
Περισσότερα »
ΣΟΚ από την Τουρκία: «Επιδοτεί» την λαθρομετανάστευση αφρικανών προς Ελλάδα και Ευρώπη…

" Η μεγάλη πλειονότητα πλέον των όσων φτάνουν στο νησί είναι Αφρικανοί και κυρίως από κράτη της κεντρικής Αφρικής. Πρόκειται για μετανάστες που φτάνουν στη Κωνσταντινούπολη, με απευθείας πτήσεις των τουρκικών αερογραμμών (THY), χωρίς απολύτως κανέναν έλεγχο αφού δεν απαιτείται η έκδοση θεώρησης διαβατηρίου (visa) για όσους φτάνουν στην Τουρκία από τις συγκεκριμένες χώρες. "

Μαϊ
15
Περισσότερα »
RIMSE: Αλλαγή πλεύσης της Δύσης απέναντι στην Τουρκία;

" Τους τελευταίους μήνεςολοένα και πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι το καθεστώς του Ερντογάν στη Τουρκία βρίσκεται -εκ νέου- στο στόχαστρο των ΗΠΑ αλλά και άλλων Δυτικών κρατών καθώς οι κλιμάκωση τόσο της ρητορικής αλλά όσο και των πράξεων της Άγκυρας έρχεται σε αντίθεση με σημαντικότατα συμφέροντα των προαναφερθέντων. "

Μαϊ
13
Περισσότερα »
Προς «απαξίωση» και καθαίρεση ο ΤΡΑΜΠ

" Στο επίκεντρο σκληρής κριτικής βρίσκεται ο φόβος για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και την πορεία προς μια αυταρχική προεδρία, με πολλούς να κάνουν λόγο μέχρι και για ένα πιθανό impeachment (καθαίρεση) του Τραμπ, ένα σενάριο που, συζητιέται εκτενώς στα αμερικανικά ΜΜΕ και στα διάφορα λόμπι των "διαδρόμων της εξουσίας" στην Ουάσινγκτον. "

Μαϊ
13
Περισσότερα »
Απίστευτο «χαστούκι» Τραμπ στον υπερφίαλο Ερντογάν: Θα αντιδράσει και πώς; Τι σημαίνει για την Ελλάδα και την Κύπρο…

" «Είναι ως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να ετοιμάζεται να επισκεφθεί το Λευκό Οίκο την Παρασκευή, και μέρες πριν ο Λευκός Οίκος να ανακοινώνει ότι η Τουρκία δικαιούται το μισό Αιγαίο. Αυτό συνέβη στον κ. Ερντογάν. Ο Πρόεδρος Τραμπ αποφάσισε να εξοπλίσει τους θανάσιμους εχθρούς του αγνοώντας όλες τις ανησυχίες των Τούρκων. Περίπου έτσι είναι η κατάσταση σήμερα για τον κ. Ερντογάν». "

Μαϊ
11
Περισσότερα »
Η Ελλάδα όχι μόνο δεν πληρώνει τίποτα για το Χρέος της αλλά κερδίζει και από αυτό!!!

" «"Ποτέ στην ιστορία των σύγχρονων κρατών δεν έτυχε καλύτερης μεταχείρισης κάποιος οφειλέτης, όπως σήμερα η Ελλάδα", "Εάν κοιτάξει κανείς όλα τα δεδομένα, η χώρα έχει αρνητικό επιτόκιο για τα χρέη της, κερδίζοντας έτσι στο τέλος χρήματα". Δεν ισχύει ότι η Ελλάδα στενάζει υπό τα μέτρα λιτότητας που της επιβάλλουν οι δανειστές της και πως οι τόκοι που καταβάλλει βυθίζουν τη χώρα περαιτέρω στην κρίση». "

Μαϊ
11
Περισσότερα »
Θα τους πάρει μαζί του ο Μαδούρο...;

" Η επιμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει το καθεστώς Μαδούρο παρά τις δολοφονίες πολιτών, τον εξοπλισμό παραστρατιωτικών ομάδων και τη μαζική εξέγερση των πεινασμένων πολιτών, ίσως μαρτυρά το φόβο αποκαλύψεων από μέρους του καθεστώτος για την ίδια. Η υπεράσπιση ενός καθεστώτος που δολοφονεί διαδηλωτές και εξοπλίζει παρακρατικές ομάδες θα έχει πολιτικό κόστος για ένα κόμμα που έστω συναγελάζεται για λόγους σκοπιμότητας την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. "

Μαϊ
01
Περισσότερα »
Η ανύπαρκτη “συγνώμη” του Πολ Τόμσεν και το ναυάγιο της ελληνικής δημοσιογραφίας

" Η «συγνώμη» του κ. Τόμσεν, όπως παρουσιάστηκε στην Ελλάδα είναι παραπλανητική. Πρόκειται ξεκάθαρα για «δημοσιογραφική απάτη». Ο αξιωματούχος του ΔΝΤ ούτε απολογήθηκε, ούτε επιχείρησε ποτέ να διορθώσει τα λάθη του Ταμείου, από το 2010 μέχρι σήμερα. Το ζητούμενο δεν είναι η όποια «συγνώμη» του κ. Τόμσεν, αλλά πως θα σωθεί η χώρα. Και το ερώτημα αυτό, ουδείς μπορεί να το απαντήσει. "

Απρ
27
Περισσότερα »
Η Τουρκία σε πόλεμο με τον εαυτό της: Ο Ερντογάν είναι ο νεκροθάφτης της τουρκικής δημοκρατίας

" Η παντοδυναμία του Τούρκου προέδρου έπιασε πάτο. Στην πραγματικότητα, μιλάμε για μια «πύρρειο νίκη» του Ταγίπ Ερντογάν. Άρα, λογικά αυτό θα τον μετατρέψει σε ακόμα πιο απολυταρχικό και πιο επικίνδυνο. Για τον αυταρχικό ηγεμόνα Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν η νομιμότητα είναι αδιάφορη. Ο Τούρκος πρόεδρος που από καιρό υπόσχεται μια νέα Τουρκία που θα ενώνει, μετατρέπεται σε κανονικό τρομοκράτη έτοιμο να την ανατινάξει.  "

Απρ
27
Περισσότερα »
Υποβρύχιο Kazan: ο νέος «κόκκινος Οκτώβρης» του Ρωσικού Ναυτικού; (βίντεο)

" Το Κazan είναι το δεύτερο υποβρύχιο κλάσης Yasen που παραλαμβάνει το Ρωσικό Ναυτικό, ωστόσο, κωδικοποιείται ως κλάση Yasen-Μ ένεκα των πιο εξελιγμένων οπλικών και ηλεκτρονικών συστημάτων που ενσωματώνει, απαύγασμα της συσσωρευμένης ρωσικής τεχνογνωσίας στην κατασκευή πυρηνοκίνητων υποβρυχίων και κοστίζει περίπου 3.5 δισ. δολάρια! "

Απρ
14
Περισσότερα »
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο ορισμός του "All Around παίκτη" στο ΝΒΑ – Απίστευτο επίτευγμα

" Όταν πλέον στο ΝΒΑ θα σκέφτονται "All Around παίκτης" το μυαλό όλων θα πρέπει να πηγαίνει στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Γιάννης έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που έκλεισε την σεζόν όντας στο Top-20 των 5 κυριότερων στατιστικών κατηγοριών του ΝΒΑ σε απόλυτους αριθμούς, δηλαδή σε σύνολο! "

Απρ
13
Περισσότερα »
Σε τεντωμένο σκοινί ο Ερντογάν - Τον «αδειάζουν» τα στελέχη του (σιωπηρή αμφισβήτηση μέσα στο κόμμα του)

" Το παράδοξο είναι χωρίς προηγούμενο: Ο κίνδυνος για τον Ερντογάν δεν είναι ούτε ο Ιμάμης από τη μακρινή Πενσιλβάνια, ούτε η ξεδοντιασμένη και πολλαπλά απαξιωμένη στρατιωτική ηγεσία, ούτε οι άχρωμοι και άοσμοι Κεμαλικοί του Κιλιτζάρογλου, αλλά η παλαιά φρουρά του ΑΚΡ με μια υπολογίσιμη επιρροή σε μέρος της κοινοβουλευτικής ομάδας. "

Απρ
13
Περισσότερα »
Χρεοκοπεί η Βενεζουέλα; – Ο Μαδούρο ψάχνει τρόπους να αποφύγει το «κανόνι» -3 δις δολάρια είναι η δόση στους δανειστές

" Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κάνει ό,τι μπορεί αυτή την περίοδο για να γαντζωθεί στην εξουσία και να αποτρέψει μια οικονομική κατάρρευση της χώρας του. Για να βρεθούν τα σχεδόν τρία δις που πρέπει να ξοφληθούν τον Απρίλιο, η Κρατική Τράπεζα διαπραγματεύεται με το αμερικανικό επενδυτικό fund “Fintech Advisory” στη Νέα Υόρκη βάζοντας ως ενέχυρο μετοχές της κρατικής εταιρείας πετρελαίου.. "

Απρ
06
Περισσότερα »
Ερντογάν: Να ξέρετε τι θα περιμένετε μετά το δημοψήφισμα - «Θα εξοντώσουμε όλους τους Κούρδους»

" Εξόντωση των Κούρδων πατριωτών, του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), που διεξάγουν εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα στη νοτιοανατολική Τουρκία από τη δεκαετία του 1980, προανήγγειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου. Η άνοιξη για την Τουρκία θα γίνει χειμώνας για τους τρομοκράτες», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος. "

Απρ
06
Περισσότερα »
Ο Erdogan θέλει να προκαλεί τους ηγέτες της Ευρώπης - Το ζητούμενο είναι το γιατί;

" Ο Τούρκος Πρόεδρος έχει προσφέρει τελευταία μπόλικη τροφή σε αυτές τις περιθωριακές ομάδες που πιστεύουν πως η Ευρώπη κινδυνεύει με ισλαμοποίηση. Η απειλή είναι "παραφουσκωμένη", αλλά εξυπηρετεί την πολιτική ατζέντα του Τούρκου προέδρου ο οποίος προκαλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες ωθώντας τους σε παροξυσμό. "

Απρ
01
Περισσότερα »
Ντενίζ Γιουτζέλ: Η συγκλονιστική αφήγηση του αυτοεξόριστου Τούρκου συγγραφέα για τον Ερντογάν

" Βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 15 χρόνια, πανταχού παρών και παντοδύναμος. Μπαίνει στα σπίτια όλη την ημέρα μέσα από τις τηλεοπτικές οθόνες. Κανείς δεν τολμά να του πει ότι καλά θα έκανε να αποκαταστήσει το κράτος δικαίου και να απελευθερώσει τους κρατούμενους συγγραφείς και δημοσιογράφους. Αντί γι αυτό, τους αποκαλεί «δολοφόνους», «διαρρήκτες», «παιδεραστές» και «απατεώνες». "

Μαρ
29
Περισσότερα »
Γιούνκερ σε Τσίπρα: Το κοινωνικό κεκτημένο υπάρχει και είναι σε πολλά μεγέθη

" Κατανόηση όσον αφορά στις εκκλήσεις του Αλέξη Τσίπρα για επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα, αλλά και ενστάσεις ως προς τις διεκδικήσεις της χώρας μας στα εργασιακά με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο, εκφράζει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, απαντώντας στην επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού εν όψει της επετειακής Συνόδου Κορυφής της Ρώμης. "

Μαρ
26
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "