• ΠΟΕ-ΟΤΑ: Σκόπιμη απαξίωση της υπ. Καθαριότητας Δήμου Ιλίου από τη διοίκησή του…
 • Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου: Άμεση αξιοποίηση Παραλιακού Μετώπου Σκαραμαγκά
 • Ο Αντιπεριφερειάρχης των έργων κος Σπύρος Τζόκας δεν «εγκαταλείπει»… - Νέοι πεζόδρομοι στην Αγία Βαρβάρα
 • «Σε λειτουργία το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ιλίου»
 • Με τη Χρυσή Διάκριση στον Τομέα της Υγείας, ο Δήμος Ιλίου στην 6th Smart Cities Conference
 • 1.250.000,00 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για αύλειους χώρους 9 δημοτικών και 3 Λυκείων στο Αιγάλεω!!!
 • Δήμος Ιλίου: Χορήγηση ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης ρεύματος – Προϋποθέσεις και δικαιολογητικά
 • Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου: Κατηγορηματικό ΟΧΙ στην ανέγερση Mall της Artume - BlackRock στην Ακαδημία Πλάτωνος
 • «Ασυμβίμβαστο Ίλιον»: Συγκίνηση και «απόδοση τιμής» στη Κοπή πίτας της Δημοτικής Κίνησης
 • Δήμος Ιλίου: Με δύο ηλεκτροκίνητα οχήματα στη Διεθνή Έκθεση «VERDE.TEC 2018»

ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Σκόπιμη απαξίωση της υπ. Καθαριότητας Δήμου Ιλίου από τη διοίκησή του…

" Για περίεργο, ύποπτο και ύπουλο παιχνίδι - όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο δελτίο Τύπου της - κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για σκόπιμες ενέργειες, και πρώτες προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της διαδικασίας αποκομιδής των απορριμμάτων, που όμως «…θα πέσουν στο κενό!!!». "

Απρ
21
Περισσότερα »
Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου: Άμεση αξιοποίηση Παραλιακού Μετώπου Σκαραμαγκά

" Η υλοποίησή της πρότασης μας, θα αναβαθμίσει συνολικά την περιοχή, δεδομένου ότι η ακτή Σκαραμαγκά με την αξιοποίησή της παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους της Αθήνας για σύντομη καθημερινή έξοδο. Το δε κόστος ανάπλασης συνολικά δεν είναι απαγορευτικό και θα μπορούσε να αποσβεστεί σε λίγα χρόνια. "

Απρ
21
Περισσότερα »
Ο Αντιπεριφερειάρχης των έργων κος Σπύρος Τζόκας δεν «εγκαταλείπει»… - Νέοι πεζόδρομοι στην Αγία Βαρβάρα

" Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στην 13η συνεδρίαση του, την Τρίτη 3 Απριλίου, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζόκα, ενέκρινε ακόμη ένα σημαντικά έργο για τη Δυτική Αθήνα. «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 581.000,00 ευρώ "

Απρ
07
Περισσότερα »
«Σε λειτουργία το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ιλίου»

" Ο Αντιπεριφερειάρχης του Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Τζόκας παρέστη και εγκαινίασε μαζί με το Δήμαρχο Ιλίου κ. Ζενέτο, το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ιλίου. Τα Κέντρα Κοινότητας ενημερώνουν και υποστηρίζουν το κοινό για δομές και προγράμματα κοινωνικής ένταξης, όπως το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, το ΤΕΒΑ, το κοινωνικό παντοπωλείο - ιατρείο – φαρμακείο κάθε δήμου κλπ.       "

Απρ
01
Περισσότερα »
Με τη Χρυσή Διάκριση στον Τομέα της Υγείας, ο Δήμος Ιλίου στην 6th Smart Cities Conference

" O Δήμος Ιλίου παρουσίασε τη «έξυπνη» στρατηγική του και τις καλές πρακτικές που υλοποιεί στον Κοινωνικό Τομέα, με το θέμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Κοινωνικής Υπηρεσίας ενός Δήμου. Το Παράδειγμα του Δήμου Ιλίου», το οποίο ανέπτυξε η τ. Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας Ανδριάνα Αλεβίζου, στο πλαίσιο της θεματολογίας «Health & Social Care e-Services: Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Τηλεπικοινωνιών για την Υγεία και τη Βελτίωση της Ζωής των Πολιτών». "

Μαρ
19
Περισσότερα »
1.250.000,00 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για αύλειους χώρους 9 δημοτικών και 3 Λυκείων στο Αιγάλεω!!!

" Η προγραμματική σύμβαση προβλέπει την επισκευή δεκατριών αύλειων σχολικών χώρων, και συγκεκριμένα των: 1ου -5ου – 6ου – 7ου – 12ου - 13ου – 14ου – 17ου και 20ου Δημοτικών, 4ου Γυμνασίου και 1ου – 3ου και 5ου Λυκείου. Οι εργασίες αφορούν στην αντικατάσταση όλων των παλαιών δαπέδων των αύλειων χώρων με άλλα νέα χυτά ελαστικά συνθετικά δάπεδα ασφαλείας που πληρούν τις απαιτήσεις της Γ.Γ.Α. "

Μαρ
16
Περισσότερα »
Δήμος Ιλίου: Χορήγηση ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης ρεύματος – Προϋποθέσεις και δικαιολογητικά

" Ο Δήμος Ιλίου ενημερώνει ότι, οι καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την εφάπαξ χορήγηση ειδικού βοηθήματος, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ενεργειακές τους ανάγκες, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/7408/1228/14.02.2018 ΚΥΑ. "

Μαρ
08
Περισσότερα »
Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου: Κατηγορηματικό ΟΧΙ στην ανέγερση Mall της Artume - BlackRock στην Ακαδημία Πλάτωνος

" Δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι με τη δημιουργία εμπορικού πολυκαταστήματος στην Ακαδημία Πλάτωνος, όπως και άλλων παρόμοιων, σε μικρή απόσταση από τα εμπορικά κέντρα των πόλεων, ιδιαίτερα της Δυτικής Αθήνας, καθώς τέτοιες κατασκευές θα πρέπει να τοποθετούνται περιφερειακά από αυτές. Καταδικάζουμε την εμπορευματοποίηση ενός, παγκόσμιας εμβέλειας και αξίας, πολιτιστικού αγαθού και πρακτικές που επιβαρύνουν το Περιβάλλον, τον οικιστικό ιστό και τον εμπορικό κόσμο. "

Μαρ
07
Περισσότερα »
«Ασυμβίμβαστο Ίλιον»: Συγκίνηση και «απόδοση τιμής» στη Κοπή πίτας της Δημοτικής Κίνησης

" Η βραδιά στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Καλλιτεχνικού Καφενείου, το Σάββατο, 24.2.2018, ήταν αφιερωμένη στην συναγωνίστριά μας Γιωργία Αντωνοπούλου, που η ζωή της (78 χρόνια τώρα) αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα αδιάκοπου αγώνα και συνεχούς προσφοράς στον άνθρωπο και στο κοινωνικό σύνολο. "

Μαρ
03
Περισσότερα »
Δήμος Ιλίου: Με δύο ηλεκτροκίνητα οχήματα στη Διεθνή Έκθεση «VERDE.TEC 2018»

" Ο Δήμος Ιλίου συμμετέχει στη 2η Διεθνή Έκθεση «VERDE.TEC 2018», που θα πραγματοποιηθεί στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο (M.E.C.), στην Παιανία Αττικής, από τις 2 έως τις 4 Μαρτίου 2018, με δικό του περίπτερο (Stand Δ9), όπου θα προβάλλει τις δράσεις, τις καλές πρακτικές και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την προστασία του Περιβάλλοντος. "

Μαρ
03
Περισσότερα »
Δήμος Ιλίου: Εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας Εθελοντών Αιμοδοτών

" Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν οι Εθελοντές Αιμοδότες της Τράπεζας Αίματος του Δήμου Ιλίου την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ», στο Δημαρχιακό Μέγαρο «Βασίλειος Κουκουβίνος», κατά την οποία επιστήμονες εισηγητές φώτισαν παραμέτρους σημαντικών θεμάτων που αφορούν την εθελοντική αιμοδοσία. "

Φεβ
18
Περισσότερα »
Πολίτες σε Δράση-Οικολόγοι Πράσινοι: "Η εικόνα του πρόσφυγα στα βιβλία για παιδιά" (Εκδήλωση)

" Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των "Πολιτών σε Δράση Χαϊδαρίου" με θέμα: "Η εικόνα του πρόσφυγα στα βιβλία για παιδιά" τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 στην αίθουσα  του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Χαϊδαρίου. Η εκδήλωση   είχε και  έντονο συναισθηματικό χαρακτήρα ιδιαίτερα στο κλείσιμο  παρουσιάζοντας το  video με το τραγούδι-θρήνο του Σύριου Πρόσφυγα, καθώς ατένιζε τη θάλασσα την οποία μόλις είχε διαβεί για να φθάσει στην ελληνική γη. "

Φεβ
18
Περισσότερα »
Πολίτες σε Δράση: Να εφαρμοστεί από τη Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων

" Να εφαρμοστεί από τη Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων & να αναληφθούν πρωτοβουλίες ενημέρωσης των κατοίκων. Προστατεύουμε το περιβάλλον, προστατεύουμε τον κόσμο. Οι Πολίτες σε Δράση με έμφαση και συνεχώς επισημαίνουν την ανάγκη για συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής στη διαλογή των αποβλήτων στην πηγή. "

Φεβ
12
Περισσότερα »
Δήμος Ιλίου: Βραβεία στους διακριθέντες Συλλόγους και Αθλητές κατά τα έτη 2016 – 2017

" Τους Αθλητές και τους Αθλητικούς Συλλόγους που διακρίθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Ομοσπονδιών και Ενώσεων, κατά τα έτη 2016 – 2017, βράβευσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Τμήματος Αθλητισμού, στο κλειστό Γυμναστήριο «Γ. Κακούρης». "

Φεβ
07
Περισσότερα »
Μία μαγική παράσταση για καλό σκοπό από τον μάγο Ελοχίμ στη Γέφυρα Ζωής

" Ο εφευρετικός μάγος Ελοχίμ επιστρέφει το Σάββατο 3/2/2018 & ώρα 18:00 μμ στην Αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Χαϊδαρίου (Καραϊσκάκη 138 & Επαύλεως) με ένα one man show που στόχο έχει την ενίσχυση του εθελοντικού Πολυχώρου της Γέφυρα ζωής. Μια παράσταση φτιαγμένη με σεβασμό και αγάπη για τους μικρούς και μεγάλους φίλους που δεν παύει ούτε λεπτό να διεκδικεί το και το αδύνατο.  "

Φεβ
01
Περισσότερα »
Άλσος Δαφνίου: Προβλήματα στην Προστασία και Συντήρησή του

" Σε μια εποχή που η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, κάθε τετραγωνικό πράσινου είναι πολύτιμο για όλους μας. Το Χαϊδάρι έχει την τύχη να έχει και το Άλσος Δαφνίου και είναι χρέος μας να το προστατεύουμε και να το συντηρούμε. Οι αρμόδιοι φορείς να διευθετήσουν το θέμα της προστασία και συντήρησής του γιατί κινδυνεύει τόσο το Άλσος, όσο και η Λ. Αθηνών, με ζημιές και με πλημμύρες. "

Φεβ
01
Περισσότερα »
Με πολύ μεγάλη επιτυχία η κοπή της πίτας της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΝΙΚΟΣ ΖΕΝΕΤΟΣ» για το 2018

" Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξης «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΝΙΚΟΣ ΖΕΝΕΤΟΣ», την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, αφού ηχηρή ήταν η απουσία του ιδρυτή και τέως Δημάρχου Ιλίου Βασίλη Κουκουβίνου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2017. Φίλοι, συναγωνιστές και χρόνια συνοδοιπόροι της παράταξης κατέκλυσαν το Δημαρχιακό Μέγαρο «Βασίλειος Κουκουβίνος» και με την παρουσία τους δήλωσαν, για άλλη μια φορά, συμμέτοχοι και συμπαραστάτες της και για τα επόμενα χρόνια. "

Ιαν
28
Περισσότερα »
Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου: Πάρτε μέτρα Προστασίας για την «Ιερά Οδό» τώρα…

" Οι αιώνες σεβάστηκαν ένα μεγάλο τμήμα του αρχαιότερου πιθανά δρόμου της Ευρώπης. Σήμερα αυτό το πολύτιμο αποκαλυφθέν τμήμα κινδυνεύει σοβαρά από τα όμβρια ύδατα και τα ρυάκια που δημιουργούνται μετά από δυνατές βροχές αφού η διαμόρφωση του εδάφους έχει αλλάξει με τις κατασκευές και τις επιχωματώσεις που έχουν γίνει για τις ανάγκες της νέας κλειστής, προς το  παρών, ''επένδυσης''. "

Ιαν
22
Περισσότερα »
Νίκος Ζενέτος, Δήμαρχος Ιλίου: Θα στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας την προσπάθεια για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας

" «Η πρωτοβουλία του Υπουργού Παιδείας να καλέσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε αυτήν τη συζήτηση ήταν πολύ σημαντική, καθώς κάτι τέτοιο σπανίζει και η Κεντρική Διοίκηση συνηθίζει να αποφασίζει για θέματα που μας αφορούν, χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση. Θα στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια, με κάθε τρόπο, όπως και όλες όσες στοχεύουν στη βελτίωση ζωής των πολιτών και στην προοπτική των Δήμων μας. "

Ιαν
20
Περισσότερα »
Επίσκεψη του Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου στο Ορφανοτροφείο Αγία Τριάδα

" Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος στο Ορφανοτροφείο Αγία Τριάδα, όπου αντάλλαξε ευχές για τον καινούριο χρόνο με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ιεράς Αδελφότητος Αγίας Τριάδος Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τιμόθεο Συμεωνίδη, το προσωπικό και τα παιδιά του Ορφανοτροφείου, τα οποία έψαλαν τα κάλαντα και τραγούδησαν μελωδίες, γεμίζοντας με χαρούμενες φωνές και ήχους το πρωινό της Παρασκευής 5 Ιανουαρίου 2018. "

Ιαν
09
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "