ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

2η Μουσική Ιλιάδα και 15η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στον Δήμο Ιλίου

" Μετά την επιτυχία της προηγούμενης χρονιάς, ο Δήμος Ιλίου διοργανώνει τη 2η Μουσική Ιλιάδα, έναν διαγωνισμό μουσικής σύνθεσης, στίχου και ερμηνείας για νέους δημιουργούς, άνω των 18 ετών, οι οποίοι παρουσιάζουν για πρώτη φορά το έργο τους, με την προϋπόθεση οι στίχοι των τραγουδιών τους να είναι στην Ελληνική γλώσσα. Και απευθύνει Πρόσκληση για την 15η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών "

Σεπ
16
Περισσότερα »
Δήμος Ιλίου: Χορήγηση Μικρογεύματος- Δεκατιανού σε οικονομικά αδύναμους μαθητές

" Ο Δήμος Ιλίου συνεχίζει την παροχή μικρογεύματος - δεκατιανού σε μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, στηρίζοντας τις οικογένειες που αδυνατούν να καλύψουν τη βασική ανάγκη σίτισης των παιδιών κατά την παραμονή τους στο σχολείο. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου (Νέστορος 101, 2ος όροφος, Ίλιον) και συγκεκριμένα, στην κυρία Φωτεινή Αβραμοπούλου στο τηλέφωνο 2132030018 "

Σεπ
13
Περισσότερα »
«6o Jazz στο Πάρκο»: Εξαιρετικές ερμηνείες στο φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Δήμος Ιλίου

" Μαγικές μελωδίες και εξαιρετικές ερμηνείες δεκατριών κορυφαίων νεότερων και παλαιότερων μουσικών απόλαυσαν, με ελεύθερη είσοδο, όσοι παρευρέθηκαν στο 6ο Jazz στο Πάρκο, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017, που διοργάνωσε για 6η χρονιά ο Δήμος Ιλίου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Τρανταλίδη. "

Σεπ
13
Περισσότερα »
Σημαντική διάκριση της Θεατρικής Ομάδας του Δήμου Ιλίου

" Η ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα του Δήμου Ιλίου, μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις της σε πόλεις της Ελλάδας, με την ξεκαρδιστική κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Ο Αφελής», επέστρεψε με μια σημαντική διάκριση από το 15ο Ερασιτεχνικό Φεστιβάλ της Κορίνθου, όπου έλαβε το 2ο βραβείο ανδρικού ρόλου για τον συμπρωταγωνιστή του «Αφελή», τον Ψάρακα. "

Σεπ
10
Περισσότερα »
Γέφυρα Ζωής: Εσείς θα είστε μαζί μας;

" Η Γέφυρα Ζωής είναι ένας απογευματινός εθελοντικός πολυχώρος δημιουργίας και έκφρασης παιδιών και νέων με αναπηρία, που ιδρύθηκε από Γονείς Παιδιών με Αναπηρία & βρίσκεται στην Ιερά Οδό 310 & Κύπρου 2, στο Χαϊδάρι, είναι ένας χώρος όπου απασχολούνται δημιουργικά, μέσω των εθελοντικών δραστηριοτήτων μας κάθε απόγευμα, παιδιά με ΑΝΑΠΗΡΙΑ. "

Σεπ
07
Περισσότερα »
Δήμου Ιλίου: Η Λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου για τη σχολική χρονιά 2017 – 2018

" Ο Δήμος Ιλίου, με στόχο τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων μαθητών, συνεχίζει τη λειτουργία του Κοινωνικού του Φροντιστηρίου για την σχολική χρονιά 2017 – 2018, παρέχοντας δωρεάν μαθήματα διδακτικής ενίσχυσης. Δικαιούχοι του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι μαθητές και απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα το οικογενειακό εισόδημα, "

Σεπ
05
Περισσότερα »
7 εκατ. ευρώ για «Έργα πνοής στο Αιγάλεω» από την Περιφέρεια Αττικής

" Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε για το Δήμο Αιγάλεω δύο σημαντικά έργα. α) «Ανάπλαση περιφερειακών οδών άλσους Αιγάλεω και εισόδων», συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000,00 ευρώ και β) «Παρεμβάσεις σε υφιστάμενες παιδικές χαρές του Δήμου Αιγάλεω για την πιστοποίηση της καταλληλότητας τους», συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000,00 ευρώ. "

Σεπ
01
Περισσότερα »
Ο Δήμος Ιλίου συμμετέχει στη 15η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

" Ο Δήμος Ιλίου συμμετέχει στην 15η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017, με στόχο τη διάδοση της τακτικής εθελοντικής αιμοδοσίας και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους όσους θέλουν να στηρίξουν ενεργά αυτήν την δράση. "

Σεπ
01
Περισσότερα »
Νίκος Ζενέτος, Δήμαρχος Ιλίου: Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

" Η επιτυχία αυτή δικαιώνει και επιβραβεύει τους κόπους των μαθητών και των οικογενειών τους, ύστερα από μια δύσκολη διαδρομή και επίπονες προσπάθειες. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους, καθώς και στους εκπαιδευτικούς της πόλης μας για τη στήριξη των μαθητών και μέσα από τα Κοινωνικά Φροντιστήρια του Δήμου μας, τη μεθοδικότητα που ακολούθησαν, η οποία τους οδήγησε στην επιτυχία. "

Αυγ
25
Περισσότερα »
Δήμος Ιλίου - Σε ετοιμότητα λόγω καύσωνα

" Ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ιλίου ενημερώνει ότι το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017 και την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017 θα λειτουργούν οι παρακάτω κλιματιζόμενοι χώροι από 8:00π.μ. έως 08:00μ.μ.: Δημαρχείο Ιλίου, Κάλχου 48-50, αίθουσα εκδηλώσεων (τηλ. 213 2030187), Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ)… "

Αυγ
06
Περισσότερα »
6o Jazz στο Πάρκο: Η καρδιά της Ελληνικής jazz χτυπά και φέτος στο Ίλιον

" Ο Δήμος Ιλίου διοργανώνει για 6η χρονιά ένα από τα μεγαλύτερα jazz φεστιβάλ στην Ελλάδα, με ελεύθερη είσοδο, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις του είδους, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017, στο θέατρο του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης». Το 6ο Jazz στο Πάρκο, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Τρανταλίδη, επιφυλάσσει ένα μαγευτικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή δεκατριών κορυφαίων, παλαιότερων και νεότερων, καλλιτεχνών του είδους "

Αυγ
06
Περισσότερα »
Αποτελέσματα εγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ιλίου – Που θα τα δείτε

" Ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα εγγραφών και επανεγγραφών βρεφών και νηπίων στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ιλίου, για το σχολικό έτος 2017 – 2018. Οι οριστικοί πίνακες βρίσκονται αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Δήμου Ιλίου (http://www.ilion.gr). Περισσότερες πληροφορίες στη Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής… "

Αυγ
01
Περισσότερα »
Μεγάλη δωρεά εξοπλισμού πληροφορικής από την Εταιρία NSS στη Γέφυρα Ζωής ΑμεΑ Δυτικού Τομέα

" O Εθελοντικός Πολυχώρος Παιδιών & Νέων με Αναπηρία της Γέφυρα ζωής θέλει να ευχαριστήσει θερμά, την εταιρία NSS  https://www.nss.gr/el η οποία μας προσέφερε δωρεάν ηλεκτρονικό εξοπλισμό, καλύπτοντας με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στον τομέα της πληροφορικής,  τον νέο πολυχώρο μας. "

Αυγ
01
Περισσότερα »
Γέφυρα Ζωής ΑμεΑ Δυτικού Τομέα: Θύμα θρασύτατης κλοπής από αγνώστους…

" Απύθμενο θράσος είχαν οι δράστες της διάρρηξης (4 Ιουλίου) στην Ιερά Οδό, στα Κουνέλια. Δεν δίστασαν να κλέψουν τη Γέφυρα Ζωής, έναν σύλλογο εθελοντικής προσφοράς σε παιδιά ΑμΕΑ, προκαλώντας κλυδωνισμό στη λειτουργία του. Όπως έδειξε κάμερα παρακείμενου καταστήματος, πλησίασαν ακάλυπτοι, έσπασαν την πόρτα και μπήκαν μέσα. Οι εκτιμήσεις είναι ότι πρόκειται για Ρομά. "

Ιουλ
13
Περισσότερα »
Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου: Καθαριότητα ΤΩΡΑ - Ανακύκλωση ΧΘΕΣ!

" Χρειάζεται υπερπροσπάθεια από την Δημοτική αρχή αλλά και από τους εργαζόμενους να καθαρίσει η πόλη από τα σκουπίδια αλλά και να ληφθούν έκτακτα μέτρα απολύμανσης των χωρών με βάση τις καιρικές συνθήκες. Οι εργαζόμενοι με αφορμή αυτό τον αγώνα έλαβαν δεσμεύσεις για μόνιμη και σταθερή δουλειά αίτημα  παλαιόθεν της κοινωνίας  ενάντια στην πολιτική ομηρία. "

Ιουλ
02
Περισσότερα »
Γέφυρα ζωής: Ευχαριστήριο στην Εταιρία Δρομέας για την προσφορά της

" O Εθελοντικός Πολυχώρος Παιδιών & Νέων με Αναπηρία της Γέφυρα ζωής θέλει να ευχαριστήσει θερμά, την εταιρία Δρομέας η οποία μας προσέφερε δωρεάν 5 τροχήλατες καρέκλες, καλύπτοντας με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει τον νέο πολυχώρο μας. "

Ιουλ
02
Περισσότερα »
Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου: Πρωτοβουλία για εξοικονόμηση χρημάτων σε νοικοκυριά με Φυσικό Αέριο

" Οι Πολίτες σε δράση Χαϊδαρίου με γνώμονα την εποικοδομητική τους παρουσία και συνδρομή στα κοινά της πόλης μας επαναφέρουν σε δημόσια συζήτηση ένα σημαντικό ζήτημα. Την Επέκταση υφιστάμενου δικτύου φυσικού αερίου στο Χαϊδάρι με στόχο την εξοικονόμηση Ενέργειας & τη μείωση λειτουργικών δαπανών, σε νοικοκυριά και επαγγελματίες και σε δημόσια / δημοτικά κτήρια… "

Ιουν
29
Περισσότερα »
«Η Φάρμα του Διαδικτύου»: Η Βραβευμένη παιδική παράσταση στο θέατρο Πάρκου Αντώνη Τρίτση

" Η Θεατρική Ομάδα Χιλιοδέντρι παρουσιάζει την «Φάρμα του Διαδικτύου» στις 25 Ιουνίου στο θέατρο Πάρκου Αντώνη Τρίτση, στο Ίλιον, στις 21:00 μ.μ. σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης ΦΑΕΘΩΝ και τους Δήμους Ιλίου, Πετρούπολης, Αγ. Αναργύρων-Καματερού με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Για παιδιά 4-12 ετών. Διάρκεια 60΄. "

Ιουν
23
Περισσότερα »
Δήμος Ιλίου: Εκστρατεία ενημέρωσης για την Ορθή Κατανάλωση Αλκοόλ

" Ο Δήμος Ιλίου συμμετέχει στην 5η πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την Ορθή Κατανάλωση του Αλκοόλ, ως μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) που τη διοργανώνει. Η δράση διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΕΚΠΑ, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν την κατανάλωση του αλκοόλ. "

Ιουν
23
Περισσότερα »
Περιφέρεια Αττικής: Χρηματοδότηση αποχετευτικού δικτύου Δήμου Αγίας Βαρβάρας

" Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύναψη και τους όρους προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγίας Βαρβάρας για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Ανακατασκευή και αναβάθμιση δικτύου αποχέτευσης οδού Κύπρου στην Αγία Βαρβάρα», συνολικού προϋπολογισμού 300.000,00 ευρώ. "

Ιουν
18
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "