• Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Η δημοτική Αρχή εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα «τζόγου» (ανακοίνωση)
  • Μελλοντολογώντας Αποκαλυπτικά:  Οι νέες Αναπλάσεις που αλλάζουν το πρόσωπο της Πόλης, η Περιφέρεια και ο «Έλεγχος»…
  • Πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων για τον HIV και τις Ηπατίτιδες B & C στο Δήμο Περιστερίου
  • Ξεκίνησαν οι Εγγραφές στα Κέντρα Μελέτης Δήμου Περιστερίου
  • Μετεγκατάσταση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Περιστερίου στο κτίριο των 3ο Γυμνάσιο – 1ο Εσπ. ΕΠΑΛ
  • Συνεχίζονται έως 22 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στα εργαστήρια του Δήμου Περιστερίου
  • Γιορτή πτηνών συντροφιάς στο Άλσος Περιστερίου
  • “Μικρά Ασία: Το ρίζωμα ενός ξεριζωμού” στο Άλσος Περιστερίου
  • Σοκ στο Περιστέρι - Βρέθηκαν παρατημένα δύο βρέφη 4 μηνών. Το κλάμα τους αποκάλυψε τη «φρίκη» (βίντεο)
  • Δύναμη Προοπτικής: Καλή σχολική χρονιά και με καλλιτεχνική πινελιά στο Περιστέρι!

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Η δημοτική Αρχή εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα «τζόγου» (ανακοίνωση)

" Θεωρούμε αδιανόητο να συγκαλείται ολόκληρο δημοτικό συμβούλιο μόνο και μόνο για την ταχεία εξυπηρέτηση κάποιων συγκεκριμένων συμφερόντων και μάλιστα αυτού του συγκεκριμένου είδους. Καλούμε την δημοτική αρχή να σταματήσει αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές. "

Σεπ
19
Περισσότερα »
Μελλοντολογώντας Αποκαλυπτικά: Οι νέες Αναπλάσεις που αλλάζουν το πρόσωπο της Πόλης, η Περιφέρεια και ο «Έλεγχος»…

" Μπορούμε να «χρεώσουμε» με σιγουριά στον νυν Δήμαρχο Περιστερίου, ότι δεν εγκαταλείπει το διαχρονικό Όραμά του για την Πόλη και την τελική μορφή που θέλει να της δώσει πριν αποχωρήσει για τον ένα ή άλλο λόγο από τα κοινά της… Ποιές είναι οι νέες και εμβληματικές Αναπλάσεις, τι τρέχει με την Περιφέρεια και που στοχεύει ο Έλεγχος από την… "

Σεπ
18
Περισσότερα »
Πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων για τον HIV και τις Ηπατίτιδες B & C στο Δήμο Περιστερίου

" Ο Δήμος Περιστερίου υπενθυμίζει στους ενδιαφερόμενους δημότες ότι την 3η Πέμπτη κάθε μήνα για όλο το 2017, στην πλατεία του Αγίου Αντωνίου σταθμεύει η κινητή μονάδα της ΜΚΟ PRAKSIS με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, το οποίο πραγματοποιεί εξετάσεις για HIV και τις Ηπατίτιδες B & C σε όσους πολίτες επιθυμούν «ΔΩΡΕΑΝ».  "

Σεπ
18
Περισσότερα »
Ξεκίνησαν οι Εγγραφές στα Κέντρα Μελέτης Δήμου Περιστερίου

" Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας ενημερώνει ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Κέντρα Μελέτης του Δήμου Περιστερίου για μαθητές των δημοτικών σχολείων. Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 17:30 - 20:30 στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (Εθνάρχου Μακαρίου 1, Περιστέρι), τηλέφωνα 5783278, 2105783279). Πληροφορίες από την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Κατερίνα Τσερούλα (κιν. 6946631293).  "

Σεπ
18
Περισσότερα »
Μετεγκατάσταση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Περιστερίου στο κτίριο των 3ο Γυμνάσιο – 1ο Εσπ. ΕΠΑΛ

" Με ομόφωνη απόφαση η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Περιστερίου, ενέκρινε το αίτημα του Προϊσταμένου της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Γ΄Αθήνας κ. Γ. Αλεξόπουλου για την μετεγκατάσταση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Περιστερίου (ΣΔΕΠ) στο κτήριο του 3ου Γυμνασίου- 1ου Εσπ. ΕΠΑΛ Περιστερίου επί της οδού Κύπρου & Ψαρών 17, στον Άγιο Αντώνιο… "

Σεπ
17
Περισσότερα »
Συνεχίζονται έως 22 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στα εργαστήρια του Δήμου Περιστερίου

" Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, οι εγγραφές στα δημιουργικά εργαστήρια του Δήμου Περιστερίου θα πραγματοποιούνται καθημερινά τις ώρες 10:00 - 14:00 και κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, ώρες 17:00 - 20:00, στα γραφεία της κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΔΕΠΑΔΠ) - Θέατρο Πολιτών (Παπαρηγοπούλου 94), τηλέφωνα 2105779914 και 2105779049. "

Σεπ
16
Περισσότερα »
Γιορτή πτηνών συντροφιάς στο Άλσος Περιστερίου

" Ο Δήμος Περιστερίου διοργανώνει μεγάλη γιορτή πτηνών συντροφιάς, εντυπωσιακά καναρίνια, παραδείσια πουλιά και πολύχρωμοι παπαγάλοι θα φιλοξενηθούν στις 15, 16 & 17 Σεπτεμβρίου το Άλσος Περιστερίου (Σταθμός Μετρό "Ανθούπολη"). Γνωρίστε τα - Αγαπήστε τα - Ζήστε με τη μοναδική συντροφιά τους. Είσοδος Ελεύθερη! "

Σεπ
16
Περισσότερα »
“Μικρά Ασία: Το ρίζωμα ενός ξεριζωμού” στο Άλσος Περιστερίου

" Ο Δήμος Περιστερίου διοργανώνει την εκδήλωση “Μικρά Ασία: Το ρίζωμα ενός ξεριζωμού”, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00 στο Άλσος Περιστερίου (Σταθμός Μετρό "Ανθούπολη"). Παρουσίαση & καλλιτεχνική παρέμβαση: Παύλος Κοντογιαννίδης. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην καταστροφή της Μικράς Ασίας και στις γύρω περιοχές, που επλήγησαν από την λαίλαπα της καταστροφής και την ανταλλαγή του πληθυσμού.  "

Σεπ
16
Περισσότερα »
Σοκ στο Περιστέρι - Βρέθηκαν παρατημένα δύο βρέφη 4 μηνών. Το κλάμα τους αποκάλυψε τη «φρίκη» (βίντεο)

" Μετά από καταγγελία πολίτη, για εγκατάλειψη παιδιών σε κλειστό διαμέρισμα της Ευρώτα στο Περιστέρι δικαστικός λειτουργός και το «Χαμόγελο του Παιδιού», με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ βρέθηκαν μπροστά σε ένα ανατριχιαστικό θέαμα και πιο συγκεκριμένα μπροστά σε δύο βρέφη, τεσσάρων περίπου μηνών. Τα βρέφη μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις του «Χαμόγελου» "

Σεπ
13
Περισσότερα »
Δύναμη Προοπτικής: Καλή σχολική χρονιά και με καλλιτεχνική πινελιά στο Περιστέρι!

" Ο Δημοτικός Σύμβουλος Στέφανος Παπαδόπουλος και συνεργάτες της Δημοτικής Συμμαχίας Πολιτών Περιστερίου «Δύναμη Προοπτικής», παραβρέθηκαν στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο Καλλιτεχνικό σχολείο Περιστερίου, που ξεκίνησε πρώτη φορά το ταξίδι του στα πελάγη του πολιτισμού. "

Σεπ
13
Περισσότερα »
Δήμος Περιστερίου: Ψηφιακή μαστογραφία σε ανασφάλιστες, άπορες και με χαμηλό εισόδημα γυναίκες

" Ο καρκίνος του μαστού χρήζει έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Περιστερίου, με πρωτοβουλία του Εντεταλμένου Δημ. Συμβούλου σε θέματα Υγείας - Καρδιολόγου Γιώργου Μπεκιάρη εξασφάλισε δύο ακόμη πολύτιμες ημερομηνίες εξέτασης για γυναίκες άπορες και ανασφάλιστες, την Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017. "

Σεπ
13
Περισσότερα »
Η όπερα «Ολυμπιακή Φλόγα» του Π. Καρούσου την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στο Άλσος Περιστερίου

" Η σύγχρονη αριστουργηματική όπερα «Ολυμπιακή Φλόγα» του Παναγιώτη Καρούσου, έκανε το θριαμβευτικό της ντεμπούτο στο LincolnCenter της Νέας Υόρκης στις 26 Μαρτίου 2016 με αμερικανούς ερμηνευτές υπό την διεύθυνση του μαέστρου JestinPieper. Το στυλ bel-canto των αριών και ο μελαγχολικός ρομαντισμός αναδεικνύουν το έργο ως ένα σημαντικό οπερατικό αριστούργημα της νέας εποχής, «μιά πρωτότυπη έξαρση του λυρισμού στην όπερα». "

Σεπ
13
Περισσότερα »
Ανδρέας Παχατουρίδης: Ένας «ανθρωπιστής» δήμαρχος σε μία «φτωχοποιημένη» Πόλη…;

" Πολιτικά, δεν υπάρχει μεγαλύτερος «ψόγος» για ένα αυτοδιοικητικό παράγοντα, να αναγνωρίζει, μετά από 15 χρόνια συνεχούς θητείας όπως είναι ο ίδιος, ότι η Πόλη του είναι πλέον φτωχοποιημένη και να το προβάλει αυτό επικοινωνιακά σε πρωτόγονους ρυθμούς. Αυτή εικόνα, όμως, δεν είναι η ΕΙΚΟΝΑ της Πόλης και των Κατοίκων της… είναι η εικόνα που ο ίδιος έχει διαμορφώσει και διακινεί ΠΟΛΙΤΙΚΑ. "

Σεπ
10
Περισσότερα »
Γιάννης Κυριακόπουλος: Αναγκαιότητα και Καθήκον η Ενασχόληση με τη Τοπική Αυτοδιοίκηση (Παρέμβαση στα Τοπικά του Δήμου Περιστερίου)

" Το πολιτικό κλίμα σε συνδυασμό με την σωρεία των καθημερινών προβλημάτων και την υφιστάμενη πίεση που δέχονται άτομα, νοικοκυριά, επιχειρήσεις και ολόκληρες ομάδες ανθρώπων έχουν δημιουργήσει συνθήκες όχι μόνο οικονομικής ασφυξίας αλλά και έντονης κοινωνικής οργής με διακριτή πλέον την διάθεση τιμωρίας κάθε υπευθύνου. "

Σεπ
07
Περισσότερα »
Δ.Τ.: Λειτουργία Κέντρων Μελέτης για τους μαθητές από το Δήμο Περιστερίου

" Τη λειτουργία Κέντρων Μελέτης των σχολικών μαθημάτων από το Δήμο Περιστερίου ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες μαθητών των δημοτικών σχολείων της πόλης. Τη λειτουργία τους θα συντονίζει η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος, Εκπαιδευτικός Κατερίνα Τσερούλα, συνεπικουρούμενη από το Δημοτικό Σύμβουλο, Εκπαιδευτικό Αναστάσιο Καλλιάφα και σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Αναστάσιο Θεοδωράκο. "

Σεπ
07
Περισσότερα »
Δολοφονία στο Περιστέρι: Έγκλημα πάθους - Τουλάχιστον 29 μαχαιριές δέχτηκε ο 41χρονος

" Σύμφωνα με την έκθεσή του ιατροδικαστή για τη δολοφονία του 41χρονου Αποστόλη, στη σορό του μετρήθηκαν τουλάχιστον 29 μαχαιριές, οι περισσότερες στην κοιλιά και τα πόδια. Το στοιχείο αυτό κάνει τους αστυνομικούς να μιλούν πλέον για ένα έγκλημα πάθους και έναν δολοφόνο σε κατάσταση αμόκ καθώς, όπως λένε, κανένας διαρρήκτης δεν μαχαιρώνει 29 και πλέον φορές το θύμα του. "

Σεπ
07
Περισσότερα »
1,9 εκατ. ευρώ στο Δήμο Περιστερίου για Ασφαλτόστρωση δύο δρόμων από την Περιφέρεια Αττικής!!!

" Συνεχίζεται η έγκριση έργων πολύ υψηλού προϋπολογισμού για τον Δήμο Περιστερίου από την Περιφέρεια Αττικής!!! Η Περιφέρεια Αττικής θα χρηματοδοτήσει τον Δήμο Περιστερίου με 1,9 εκατ. ευρώ για την ασφαλτόστρωση της οδού Θηβών και της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως. Για τους ίδιους δρόμους, ο Δήμος Περιστερίου έχει ήδη εγκρίνει το ποσό των 200.000 ευρώ για την αντικατάσταση των λαμπτήρων οδικού φωτισμού. "

Σεπ
05
Περισσότερα »
Πανάκριβο το Νέο Κολυμβητήριο Λόφου Αξιωματικών του Δήμου Περιστερίου

" Μπορεί να στοίχισε περισσότερα από 5,3 εκατ. ευρώ, να χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το Κράτος και την Περιφέρεια Αττικής, παρόλα αυτά το Νέο Κολυμβητήριο Περιστερίου είναι, με απόφαση της Διοίκησης Παχατουρίδη, εν μέσω οικονομικής κρίσης Πανάκριβο για τους δημότες του. "

Σεπ
05
Περισσότερα »
Δήμος Περιστερίου: Τα «Καυτά και Περίεργα» που έρχονται… και τα μελούμενα...

" Αν και συνεχίζεται ο «θαυμασμός» για το «έργο» που έχει επιτελέσει η νυν Διοίκηση του Δήμου, τα προβλήματα που ταλανίζουν την Πόλη παραμένουν «Καυτά», όπως και τα Περίεργα που συμβαίνουν μόνο στο συγκεκριμένο Δήμο παραμένουν. Αν κανείς προσθέσει και τις πολυαναμενόμενες πολιτικές εξελίξεις και ανακατατάξεις, κανείς πλέον δεν θα πλήξει… "

Σεπ
01
Περισσότερα »
Δήμος Περιστερίου: Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2017 – όλες οι Εκδηλώσεις

" Ο Δήμος Περιστερίου διοργανώνει και φέτος τις θεσμοθετημένες εκδηλώσεις «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης» στο Άλσος Περιστερίου (Σταθμός Μετρό "Ανθούπολη"). Είσοδος Ελεύθερη! Όπως κάθε Σεπτέμβρη, οι Περιστεριώτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια μεγάλη γκάμα εκδηλώσεων για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες. Συναυλίες, μουσικές, χορευτικές, θεατρικές και παιδικές παραστάσεις, ειδικά αφιερώματα - συναυλίες. "

Σεπ
01
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "