ΖΩΗ

Όραση: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τα μάτια σας

" Τα μάτια είναι το δεύτερο πολυπλοκότερο όργανο του ανθρώπινου σώματος μετά τον εγκέφαλο, και γι’ αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία να τα προσέχουμε και να τα φροντίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Αρχίζουν να αναπτύσσονται δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψη και μέχρι τον τοκετό οι βολβοί τους έχουν πάρει τα δύο τρίτα του τελικού μεγέθους τους και διαθέτουν σχεδόν 2 εκατομμύρια κινητά τμήματα! "

Νοε
19
Περισσότερα »
Διαβήτης: Οι συνέπειες στην στοματική υγεία

" Ο διαβήτης επηρεάζει ολόκληρο τον οργανισμό και γι’ αυτό έχει συνέπειες σε πολλά και διαφορετικά όργανα και ιστούς, από την καρδιά, τα μάτια, τα νεύρα και τους νεφρούς μέχρι τη στοματική κοιλότητα. «Οι συνέπειες της νόσου στη στοματική υγεία του ασθενούς είναι άμεσες, διότι είναι εύκολο ένας διαβητικός να παρουσιάσει φλεγμονώδη ούλα και λοιμώξεις. Επίσης μπορεί να παρουσιάσει ξηροστομία και στοματίτιδα, δηλαδή φλεγμονή στο στόμα εξαιτίας μυκητίασης» "

Νοε
19
Περισσότερα »
Θέλετε «μεγαλύτερο» peos; Τι πρέπει να κάνετε και τι να αποφύγετε!

" Το τελευταίο διάστημα δεκαπλασιάστηκε το ποσοστό των ανδρών στη χώρα μας, που αναζητά λύση για την αύξηση του πέους του. Η ασφαλής λύση είναι η «.πρόσθεση». Πρόκειται για μία απόλυτα ασφαλή μέθοδο, με πολύ λίγες επιπλοκές, που στην πλειοψηφία τους είναι ασήμαντες. Ο άνδρας επανέρχεται στην ερωτική ζωή ένα μήνα μετά το χειρουργείο και μετά την πλήρη επούλωση της τομής, η οποία δεν αφήνει ορατά σημάδια που θα τον «προδώσουν». "

Νοε
19
Περισσότερα »
Ομφαλοπλακουντιακό Αίμα: Γιατί είναι πολύτιμο και χρειάζεται η «συλλογή και φύλαξή» του

" «Τα δεδομένα για τη φύλαξη του ομφαλοπλακουντιακού αίματος έχουν αλλάξει τελευταία και λαμβανομένου υπόψη ότι από τα βλαστοκύτταρά του μπορεί να επωφεληθεί πολλαπλώς όλη η οικογένεια, θα πρέπει οι γονείς να είναι καλά ενημερωμένοι και να εξετάζουν σοβαρά, κατά τη γέννηση του παιδιού τους, τη διατήρησή του». "

Νοε
19
Περισσότερα »
Πλαστική χειρουργική: Εύκολες λύσεις για «δύσκολα» σημεία

" Παρά το γεγονός ότι η αποφυγή της φυσιολογικής διαδικασίας της γήρανσης δεν είναι εφικτή, η εξέλιξη της επιστήμης δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να απαλλαχθεί από τα σημάδια που αφήνει ο χρόνος στο πέρασμά του. Η εφαρμογή των σύγχρονων, μη επεμβατικών, μεθόδων της Πλαστικής Χειρουργικής μπορεί να κάνει «θαύματα», προσφέροντας θεαματικά αποτελέσματα ακόμη και στα πιο δύσκολα σημεία. "

Νοε
19
Περισσότερα »
Θεραπεία «καταρράκτη» με βλαστοκύταρα δίνει νέες ελπίδες…

" «Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά θα μεγαλώνουν πλέον φυσιολογικά και χωρίς γυαλιά με την νέα θεραπεία.» «Το θέμα του καταρράκτη αφορά δισεκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο και πιστεύω πως σύντομα η θεραπεία θα επεκταθεί και στους ενήλικες για την αντιμετώπιση του γεροντικού καταρράκτη». "

Νοε
19
Περισσότερα »
Διαβήτης: Μια ορμονική καταιγίδα για τις γυναίκες

" Η ισορροπία της γυναικείας ορμονικής λειτουργίας τίθεται σε σκληρή δοκιμασία όταν συνυπάρχει μια οποιαδήποτε μορφή Σακχαρώδη Διαβήτη σε οποιαδήποτε φάση της ζωής της γυναίκας και απαιτεί σωστή και πολύπλευρη φροντίδα, υπό το πρίσμα της σφαιρικής γνώσης της δράσης των ορμονών. Η γυναίκα με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΣΔ) παρουσιάζει ποικίλες ορμονικές διαταραχές, που δεν αφορούν μόνο τον μεταβολισμό, αλλά επηρεάζουν όλους τους ενδοκρινείς αδένες και αποσυντονίζουν την ορμονική ισορροπία της γυναίκας σε κάθε ηλικία. "

Νοε
16
Περισσότερα »
Σπονδυλική στήλη: Γιατί πονάει η πλάτη μου; Αιτίες, παθήσεις, θεραπευτική αντιμετώπιση

" Οι παθήσεις που προκαλούν πόνο στην πλάτη είναι πολυάριθμες και τα αίτια μπορεί να είναι ορθοπεδικά, νευρολογικά, φλεγμονές ή μυοσκελετικά προερχόμενα από μυϊκή καταπόνηση που μπορεί να οφείλεται σε βαριά σωματική εργασία, σε αδέξια κίνηση ή σε κακή στάση σώματος. Τις περισσότερες φορές προέρχεται είτε από το αυχενικό, θωρακικό ή οσφυϊκό τμήμα της σπονδυλικής στήλης, είτε από κάποιον συνδυασμό τους. "

Νοε
16
Περισσότερα »
ΕΔΑΕ: Η φαλάκρα δεν είναι μόνο μία…

" Το ανθρώπινο σώμα είναι γεμάτος τρίχες, με εξαίρεση τις παλάμες και τα πέλματα, αλλά οι περισσότερες είναι τόσο λεπτές ώστε είναι πρακτικά αόρατες. Εκείνες όμως που απασχολούν περισσότερο τον κόσμο είναι όσες βρίσκονται στο κεφάλι, δηλαδή τα μαλλιά. Το κεφάλι του μέσου ενήλικα έχει 100.000 έως 150.000 τρίχες (μαλλιά) και χάνει έως 100 από αυτά την ημέρα. Επομένως, όταν ένα άτομο βλέπει μαλλιά στην χτένα ή την βούρτσα του, δεν χρειάζεται πάντοτε να ανησυχήσει. "

Νοε
16
Περισσότερα »
Ημερίδα για Εξέλιξη και Καινοτομία στη Χειρουργική του Γόνατος (Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017)

" Ημερίδα γιαΕξέλιξη και Καινοτομία στη Χειρουργική του Γόνατος, Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017, με διοργανωτή την Κλινική Ορθοπαιδικής και Αθλητικής Ορθοπαιδικής του Θεραπευτηρίου Metropolitan με επιμέρους θέματα: α) Ανακατασκευή του ΠΧΣ με βραχύ μόσχευμα ενός τένοντα – η τεχνική All Inside –, β) Επισκευή του ΠΧΣ χωρίς μόσχευμα γ) Ο ρόλος της μεθόδου Internal Brace, δ) Διάσωση του μηνίσκου και Οστεοτομίες πέριξ του γόνατος. "

Νοε
16
Περισσότερα »
Επιστρέψαμε…

" Ούφ!!! τα καταφέραμε κι είμαστε πάλι εδώ. Δέκα ημέρες είναι πολλές για να είσαι έξω από τη δράση, αλλά το κρύωμα που μας «φορτώθηκε», χωρίς να μας ρωτήσει ήταν υπερβολικά βαρύ με την θερμοκρασία του σώματος να ξεπερνά πολλάκις τους 40. Ας είναι καλά, όμως, ο ντόκτορ και το ακόμη ανθεκτικό σώμα μας, που για άλλη μία φορά μας επέτρεψε να ξεφύγουμε. "

Νοε
13
Περισσότερα »
Παγκρεατικός καρκίνος: το «σκληρότερο» είδος καρκίνου

" Ο παγκρεατικός καρκίνος είναι ο 12ος συνηθέστερος καρκίνος παγκοσμίως. Στην Ευρώπη, ο παγκρεατικός καρκίνος είναι ο έβδομος πιο συχνός καρκίνος και το 4ο αίτιο θανάτου από καρκίνο. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ετησίως, περίπου 12 άνδρες και 8 γυναίκες στους 100.000 διαγιγνώσκονται με παγκρεατικό καρκίνο κάθε χρόνο. Το 2016, διαγνώσθηκαν στην Ευρώπη 62.101 νέες περιπτώσεις, ενώ ο εκτιμώμενος αριθμός των ασθενών που έχασαν ή θα χάσουν τη μάχη με τη νόσο ανέρχεται σε 87.400 για το 2017.  "

Νοε
13
Περισσότερα »
Η ελληνική κοινωνία φαίνεται να διαχειρίζεται σωστά το οικιακό φαρμακείο

" Η ποιοτική έρευνα, σε 35 κοινωφελείς φορείς αφορούσε την χαρτογράφηση των λειτουργικών πρακτικών των κοινωφελών φορέων που διαχειρίζονται δωρεές φαρμάκων. Η κεντρική αποτίμηση είναι ότι παρά τις ποικίλες προκλήσεις και τυχόν οργανωσιακά ελλείμματα που αντιμετωπίζουν, καλύπτουν σημαντικό όγκο φαρμακευτικών ελλείψεων των συνανθρώπων μας που στρέφονται σε αυτούς.  "

Νοε
13
Περισσότερα »
Κ.ΠΨ.Υ.: Ταξιδεύοντας και Ανακαλύπτοντας την Ομορφιά των Ανθρώπων

" Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών αδιάκοπης, ποιοτικής και δημιουργικής λειτουργίας του Κ.ΠΨ.Υ. και με τον τίτλο: «Ταξιδεύοντας και Ανακαλύπτοντας την Ομορφιά των Ανθρώπων», έχουμε διοργανώσει από τις 20/11/2017 έως τις 26/11/2017, μία σειρά δράσεων σε επιστημονικό, εκπαιδευτικό, διαδραστικό και καλλιτεχνικό επίπεδο, στο χώρο μας, Ηπείρου 17, Αθήνα (περιοχή Μουσείο). "

Νοε
13
Περισσότερα »
Νέα μέθοδος βελτιώνει την όραση των πασχόντων από ξηρού τύπου εκφύλιση ωχράς κηλίδας

" Η μέθοδος λέγεται φωτοβιοανάπλαση (photobiomodulation - PBM) και εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια για την επούλωση δερματικών πληγών, τη μείωση του νευρολογικού πόνου και του πόνου της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, την επούλωση περιφερειακών νευρικών τραυμάτων και άλλα προβλήματα. "

Νοε
05
Περισσότερα »
Νέα νευροχειρουργική μέθοδος, για την αφαίρεση όγκων και ενδοεγκεφαλικών αιμορραγιών μειώνει τις επιπλοκές…

" Σημαντική μείωση των σοβαρών περί- και μετεγχειρητικών επιπλοκών, προσφέρει η νέα νευροχειρουργική μέθοδος Brainpath, για την αφαίρεση όγκων και ενδοεγκεφαλικών αιμορραγιών στο κεφάλι! Η νέα μέθοδος δίνει την δυνατότητα συγκεκριμένες νευροχειρουργικές επεμβάσεις εγκεφάλου, με την βοήθεια νευροπλοηγού (navigation), να γίνονται πλέον μέσα από οπή μόλις 1,5 εκατοστών! "

Νοε
05
Περισσότερα »
Τριπλό Σοκ: Συλλήψεις δασκάλου και προπονητή για ασέλγεια σε παιδιά και παιδική πορνογραφία

" 29χρονος καθηγητής ασελγούσε σε αγόρι στο οποίο έκανε ιδιαίτερα μαθήματα. 47χρονος προπονητής πάλης κατηγορείται ότι αποπλάνησε 14χρονη αθλήτρια. 43χρονος συνελήφθη για κατοχή και διαμοιρασμό αρχείων παιδικής πορνογραφίας, Εκπεσμός της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας ή … "

Νοε
05
Περισσότερα »
Εγκυμοσύνη: Οι ξεχασμένοι «θησαυροί» της διατροφής

" Η επαρκής πρόσληψη θρεπτικών συστατικών είναι απαραίτητη στην εγκυμοσύνη για την διαφύλαξη της υγείας της μητέρας και του μωρού. Παρότι, όμως, όλες οι έγκυοι ξέρουν πόσο σημαντική είναι η λήψη συμπληρωμάτων φυλλικού οξέος, σιδήρου και συχνά ασβεστίου με βιταμίνη D, λίγα είναι γνωστά στο ευρύ κοινό για τα οφέλη από την επαρκή πρόσληψη βιταμίνης C, ψευδαργύρου και μαγνησίου. "

Νοε
01
Περισσότερα »
Οστεοαρθρίτιδα: Αλγόριθμος προβλέπει την εξέλιξη της νόσου

" Ένας νέος αλγόριθμος εκφύλισης του χόνδρου μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη της οστεοαρθρίτιδας στους ασθενείς, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Φινλανδίας. Η χρήση του θα μπορούσε να διευκολύνει σημαντικά τη λήψη αποφάσεων για τον τρόπο αντιμετώπισης της νόσου, καθώς η επιβράδυνση της εξέλιξής της ή ακόμα και η διακοπή της έχει θετικές επιδράσεις στην ποιότητα ζωής του ασθενή. "

Οκτ
31
Περισσότερα »
Χοληδόχος κύστη: 4 συνήθεις αιτίες του πόνου

" Μια από τις πιο συνηθισμένες και δαπανηρές παθήσεις του πεπτικού συστήματος είναι οι χολόλιθοι, καθώς, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, 6,3 εκατομμύρια άνδρες και 14,2 εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας 20 έως 74 ετών υποφέρουν από την πάθηση μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο επιπολασμός των χοληστερινικών λίθων σε άλλους δυτικούς πολιτισμούς είναι παρόμοιος με αυτόν στις ΗΠΑ. "

Οκτ
27
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "