ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Γιοφύρια της Άρτας: Ακόμη 70 εκατ. ευρώ στους Δήμους για την αναβάθμιση των δημοτικών παιδικών χαρών

" Δανεικά λεφτά υπάρχουν, -2 δις ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων-, και το ΥΠΕΣ του κου Σκουρλέτη τα μοιράζει αφειδώς, χωρίς κανένα ουσιαστικό έλεγχο για το πώς αυτά ξοδεύονται από τους δήμους της χώρας. Το καλό είναι ότι οι παιδικές χαρές τσιμεντοστρώνονται για να μην «λερώνονται» οι γόνοι των δημοτών… "

Μαρ
16
Περισσότερα »
Η Έκθεση Ιδεών για το Νέο νομοσχέδιο στη θέση του «Καλλικράτη» - Απλή αναλογική και λαοκρατικό σύστημα…

" Απλή αναλογική, διοικητική αυτονόμηση των δημοτικών κοινοτήτων, ενήσχυση του ρόλου των Γενικών Γραμματέων που μετεξελίσσονται σε «αυτοφοράκιδες» των Δημάρχων και Περιφερειαρχών, ανατροπή αποφάσεων των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων με λαοκρατικές μεθόδους και υποχρεωτικά τοπικά δημοψηφίσματα, είναι μερικές από τις βασικές κατευθύνσεις που ανακοινώθηκαν ότι θα περιλαμβάνει ο νέος καταστατικός χάρτης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. "

Μαρ
07
Περισσότερα »
Μητρώο Πολιτών ή «μεγάλος αδελφός»; Αλλάζει ριζικά η φιλοσοφία και ο τρόπος οργάνωσης των στοιχείων δηματολογίου

" Το νέο πληροφοριακό σύστημα εθνικής εμβέλειας του υπουργείου Εσωτερικών, θα συνδέει online 1.036 υπηρεσίες Ληξιαρχείου και 325 υπηρεσίες Δημοτολογίου, καθώς και το Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών και θα αποτελεί την κεντρική βάση δεδομένων, στην οποία εντάσσεται το σύνολο των στοιχείων που αφορούν στις ληξιαρχικές πράξεις των Ελλήνων πολιτών. "

Ιαν
17
Περισσότερα »
Παράνομες Χωματερές: Σε δήμους και περιφέρειες ο «λογαριασμός» των 37,1 εκατ. ευρώ

" Τον «λογαριασμό» για τις παράνομες χωματερές στέλνει στους δήμους –και σε δύο περιφέρειες– η πολιτεία. Κάνοντας την απειλή ετών πράξη, τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών προχώρησαν στον επιμερισμό των πρώτων 37,1 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στα πρόστιμα των τριών πρώτων εξαμήνων, και μόλις αυτά υπογραφούν από τον υπουργό Εσωτερικών θα παρακρατηθούν από την τακτική επιχορήγηση των δήμων. "

Νοε
05
Περισσότερα »
Καταδίκες κακοδιαχείρισης Δήμων πληρώνονται με χρήματα των φορολογούμενων για άλλη μία φορά!!!

" Είναι πλέον πάγια πρακτική, οι καταδίκες των Δήμων που οφείλονται στην κακοδιαχείριση των Δημάρχων, να πληρώνονται από τους φορολογούμενους, χωρίς καμία επίπτωση για τους υπαίτιους αιρετούς της Τοπικής αυτοδιοίκησης. Άλλα δύο εκατ. ευρώ για τέτοιες περιπτώσεις υπέγραψε ο νυν Υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτης. Δείτε τους Δήμους και τα ποσά… "

Σεπ
25
Περισσότερα »
Διαχείριση απορριμμάτων από τους Δήμους: Νέα ΚΥΑ αλλάζει το Τοπίο για τους Δήμους

" Με την νέα ΚΥΑ οι ΟΤΑ μπορούν να αναπτύξουν τη διαλογή στην πηγή, να σχεδιάσουν και να χωροθετήσουν Πράσινα Σημεία, να διαχειρίζονται και εμπορεύονται τα υλικά που συγκεντρώνονται και τέλος να συνεργάζονται με ΚΟΙΝΣΕΠ για την ενίσχυση της διαλογής στην πηγή και την περιβαλλοντική εκπαίδευση. "

Σεπ
24
Περισσότερα »
Τροπολογία αλλαγών στο Ελεγκτ.Συν. – Πώς επηρεάζει το θέμα της νομιμοποίησης των πληρωμών στους συμβασιούχους

" Η νέα ρύθμιση έχει προκαλέσει προβληματισμό τόσο σε νομικούς, όσο και σε αιρετούς της αυτοδιοίκησης, αφού η τελευταία απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους από παράταση, είχε προκύψει από παραπομπή της υπόθεσης από το Κλιμάκιο του ανώτατου δικαστηρίου, δηλαδή από χαμηλότερη βαθμίδα σε σχέση με το Τμήμα. "

Σεπ
24
Περισσότερα »
Ελέω Μνημονίου..., προς δύο “φάσεις” η αναθεώρηση του Καλλικράτη

" Η πρώτη φάση, που αφορά την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2017, ενώ η δεύτερη φάση - που έχει και οικονομικό αντικείμενο - “πηγαίνει” για μετά τον Αύγουστο του 2018 και την ολοκλήρωση του 3ου Μνημονίου. "

Σεπ
24
Περισσότερα »
Σαρώνουν τα αποθεματικά των Δήμων – Σφοδρές αντιδράσεις από τους ΟΤΑ (η Εγκύκλιος)

" Με εγκύκλιο του Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής η Κυβέρνηση επιβάλει την υποχρεωτική μεταφορά των διαθέσιμων αποθεματικών των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας. Η εντολή αυτή θυμίζει το 2015 και δημιουργεί ερωτήματα για την «ρευστότητα» του προϋπολογισμού ενόψει της τρίτης αξιολόγησης από την Τρόικα. Σφοδρές αντιδράσεις από τους ΟΤΑ και την ΚΕΔΕ… "

Σεπ
24
Περισσότερα »
20 εκ. €, στους Δήμους από το Υπουργείο Εσωτερικών για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων

" Την κατανομή ποσό ύψους 20.000.000,00 €, στους Δήμους της Χώρας αποκλειστικά για δράσεις επισκευής και συντήρησης σχολικών κτιρίων, προβλέπει απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών. Στους μεγάλους κερδισμένους ο Δήμος Περιστερίου που λαμβάνει 251.800 ευρώ, ο Δήμος Αθηναίων με 750.100 ευρώ και αναλογικά ο Δήμος Ιλίου με 162.800 ευρώ. "

Αυγ
30
Περισσότερα »
Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους δήμους: Πως ρυθμίζονται, με ποιους όρους και μέχρι πότε

" Ξεκίνησε από  σήμερα στους δήμους της χώρας η διαδικασία ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους ΟΤΑ α΄ βαθμού, σε εφαρμογή του πρόσφατου ν.4483/2017 (άρθρο 52). Στη ρύθμιση υπάγεται  το σύνολο οφειλών σε Δήμους και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως και δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος του νόμου, δηλαδή έως 30 Σεπτεμβρίου.   "

Αυγ
23
Περισσότερα »
Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»: Παρατείνεται μέχρι τέλος του 2019

" Μέχρι το Δεκέμβριο του 2019 εξασφαλίζεται η λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», σύμφωνα με το άρθρο 153 του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών ν. 4483/2017. Στο συγκεκριμένο άρθρο εκτός από την παράταση μέχρι το 2019, προβλέπεται η οικονομική βιωσιμότητα του Προγράμματος μέσω συγκεκριμένων κωδικών. "

Αυγ
06
Περισσότερα »
Προϋπολογισμός Δήμων & Περιφερειών 2018: Έως 31 Ιουλίου θα πρέπει να έχει δημοσιευθεί

" Το αργότερο μέχρι 31 Αυγούστου θα πρέπει να σταλούν στη Διεύθυνση Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους τα σχέδια των ενοποιημένων προϋπολογισμών των δήμων, των περιφερειών και των εποπτευόμενων νομικών προσώπων των ΟΤΑ, καθώς και ο συγκεντρωτικός ενοποιημένος προϋπολογισμός των ΟΤΑ οικονομικού έτους 2018. "

Ιουλ
13
Περισσότερα »
Συμβασιούχοι ΟΤΑ: Αλήθειες, Ψέματα & Το πελατειακό κράτος που όλοι αγαπούν

" Φορείς κυρίως της τοπικής αυτοδιοίκησης σε στενή συνεργασία με δικηγόρους, προκειμένου να αποφύγουν να εκδικαστούν οι υποθέσεις τους από ανώτερα δικαστήρια, ανακάλυψαν το κόλπο να αποφασίζουν τα αρμόδια όργανα τους (Οικονομικές επιτροπές) την μη άσκηση ή την παραίτηση από ένδικα μέσα που είχαν υποχρέωση από τον νόμο να ασκήσουν κατά των παράνομων δικαστικών αποφάσεων. "

Ιουν
23
Περισσότερα »
Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: Σύνταξη και υπογραφή εγγράφου από Δημόσιο Υπάλληλο [Τι ισχύει]

" Το Δημόσιο Διοικητικό έγγραφο συντάσσεται από Δημόσιο υπάλληλο ή λειτουργό, ο οποίος είναι καθ’ ύλην και κατά τόπο αρμόδιος για την πιστοποίηση όσων βεβαιώνονται στο έγγραφο. Στην περίπτωση όμως κατά την οποία διαφωνεί με το περιεχόμενο του εγγράφου, οφείλει τη διαφωνία του και τους λόγους αυτής, να τη διατυπώσει ενυπόγραφα επί του σχεδίου του εγγράφου. "

Μαϊ
07
Περισσότερα »
Πότε οι Δήμαρχοι και γενικά οι Αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «μπαίνουν» σε ΑΡΓΙΑ (γνωμοδότηση του ΝΣΚ)

" Οι Αιρετοί της Τ.Α. «μπαίνουν» σε κατάσταση αυτοδίκαιης αργίας, όταν κατά τις διατάξεις της παρ. 2 άρθρου 236 του ν. 3852/2010, όταν σωρευτικά υπάρχει α) η έκδοση αμετακλήτου παραπεμπτικού βουλεύματος για κακούργημα και β) η επιβολή ή ισχύς περιοριστικών όρων ή προσωρινής κρατήσεως γι’ αυτούς. Αυτό αναφέρει έγγραφο του ΥΠΕΣ… που στάλθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες… "

Μαρ
26
Περισσότερα »
Δικαίωμα ψήφου σε 580.000 αλλοδαπούς δίνει η Κυβέρνηση! – Ανοίγει ο «ασκός» του Αιόλου

" Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συνέστησε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης φέρεται ότι προτείνει να δοθεί το δικαίωμα του εκλέγειν στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όσους αλλοδαπούς μένουν νόμιμα στην Ελλάδα, που εκτιμώνται σε περίπου 580.000, παρά την αντίθετη απόφαση του ΣτΕ…. "

Φεβ
26
Περισσότερα »
Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων - Οι υποχρεώσεις των ΟΤΑ (ΦΕΚ & Εγκύκλιος)

" Στο Μητρώο θα καταχωρούνται ηλεκτρονικά, με ευθύνη των υπόχρεων επιχειρήσεων, στοιχεία σχετικά με το είδος και την ποσότητα των παραγομένων αποβλήτων, καθώς επίσης και με τη μέθοδο διαχείρισης που εφαρμόζεται, με σκοπό να υπάρξει πλήρης αποτύπωση της παραγωγής και διακίνησης των αποβλήτων στη χώρα μας και φυσικά ο έλεγχός της από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές. "

Φεβ
26
Περισσότερα »
Επιτροπή αλλαγών στον «Καλλικράτη»: «Τρολάροντας» τους Δημάρχους - Απλή αναλογική, 50%+1, μείωση θητείας, ψήφος στους αλλοδαπούς

" Οι προτάσεις να εκλέγονται οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με απλή αναλογική, η εκλογή δημάρχου με 50%+1, η μείωση της θητείας δημάρχων και περιφερειαρχών από πέντε σε τέσσερα χρόνια αλλά και η ψήφος στους νόμιμους αλλοδαπούς περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο πόρισμα των Επιτροπής για τη Μεταρρρύθμιση του Καλλικράτη. "

Φεβ
23
Περισσότερα »
Πάνος Σκουρλέτης: Απλή αναλογική, το εκλογικό σύστημα στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές

" Την αλλαγή του εκλογικού συστήματος στις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές και… την απλή αναλογική (;) ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης. Υπενθυμίζεται ότι, το πρώτο, επίσημο "μήνυμα" απλής αναλογικής είχε "σταλεί" από τον Γ.Γ. του ΥΠ.ΕΣ., Κώστα Πουλάκη, στο τελευταίο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ του Δεκεμβρίου "

Φεβ
06
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "