• Νήσος Χρυσή Ιεράπετρας: Το όργιο φοροδιαφυγής με τις παραλιακές καντίνες και οι ευθύνες του Δήμου Ιεράπετρας
  • Τα «λέλουδα» της Εφορίας συνεχίζουν να ανθίζουν….
  • Για τους θαυμαστές… της δραχμής μας, ΕΔΩ Βενεζουέλα!
  • H απλήρωτη εργασία και ο φερετζές της μαθητείας
  • ΠΟΣΚΕ: Εξελίξεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές, νέες συμβάσεις και ρύθμιση οφειλών προς τράπεζες - φορείς
  • Τέλος η επιστροφή φόρων – Συμψηφισμός με ότι «περπατά, πετά και κολυμπά» στην Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία…
  • Γιώργος Κατρούγκαλος: Δρ Επιστήμονας (!!!) & «Εκτελεστής των Συνταξιούχων» δεν είπε ποτέ όχι στις αμοιβές  του ΕΣΠΑ/Παιδείας, παρότι «αγανακτισμένος»
  • Επιστολή στον (κρυπτόμενο) Τσίπρα για τον ΕΔΟΕΑΠ (και την πτώχευσή του)
  •  Είδηση ΣΟΚ: Διαγραμμένα τα «κόκκινα» δάνεια - Η γνώση που επιτρέπει στα «θύματα» να μην τα πληρώσουν…
  • Συνδικαλιστικά, συνταξιοδοτικά προνόμια ΔΕΗ (& ΔΕΚΟ) για τους 35αρηδες και 40αρηδες συνταξιούχους της

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νήσος Χρυσή Ιεράπετρας: Το όργιο φοροδιαφυγής με τις παραλιακές καντίνες και οι ευθύνες του Δήμου Ιεράπετρας

" Νέες διαστάσεις παίρνει το θέμα που είδε χθες το φως της δημοσιότητας για τον επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στη Νήσο Χρυσή, ο οποίος δεν είχε εκδώσει το τελευταίο δίμηνο 16.546 νόμιμες αποδείξεις! Οι αποδείξεις εκδίδονταν σε άλλο ΑΦΜ επιχείρησης εστίασης, η οποία είχε κλείσει εδώ και χρόνια. "

Ιουλ
13
Περισσότερα »
Τα «λέλουδα» της Εφορίας συνεχίζουν να ανθίζουν….

" Έναν κατάλογο με περιπτώσεις ακατάλληλων εφοριακών υπαλλήλων παραθέτει, σε εγκύκλιό του προς τις εφορίες, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, για να προειδοποιήσει για τις συνέπειες που θα υποστούν όσοι υποπίπτουν σε πειθαρχικά παραπτώματα ή καταχρώνται την εξουσία τους με πράξεις ή παραλείψεις. "

Ιουλ
13
Περισσότερα »
Για τους θαυμαστές… της δραχμής μας, ΕΔΩ Βενεζουέλα!

" Ο δυστυχής πολίτης ανακαλύπτει ότι θέλει την αξία του μισθού του για να γεμίσει, επί παραδείγματι, το ρεζεβουάρ του αυτοκινήτου του, η βιομηχανία να προμηθευτεί ενέργεια (πετρέλαιο – φυσικό αέριο) για να κινηθεί, με το τελευταίο παράδειγμα να αποτελεί και το κύριο αντεπιχείρημα σε όσους λένε ότι η υποτίμηση ενός νομίσματος αποτελεί πανάκεια. "

Ιουλ
02
Περισσότερα »
H απλήρωτη εργασία και ο φερετζές της μαθητείας

" «Η πρακτική άσκηση μπορεί να βοηθήσει κάποιο νέο να εισχωρήσει στην αγορά εργασίας και να σταθεί στα πόδια του. Το πρόβλημα είναι ότι η άσκηση δεν περιλαμβάνει και τη μάθηση. Ολοένα και περισσότερες εταιρείες εκμεταλλεύονται την απόγνωση των νέων. Με τον τρόπο αυτό έχουν πάντα στη διάθεσή τους δωρεάν εργατικό δυναμικό, το οποίο στη συνέχεια το πετούν στον κάλαθο των ανέργων». "

Ιουν
29
Περισσότερα »
ΠΟΣΚΕ: Εξελίξεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές, νέες συμβάσεις και ρύθμιση οφειλών προς τράπεζες - φορείς

" Το νέο τοπίο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι νέες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, η πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και τα οφειλόμενα δάνεια από μέρους των ιατρών ήταν τα θέματα που απασχόλησαν την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ), σε έκτακτη συνάντηση που έγινε στον ΕΟΠΥΥ, στην οποία παρέστη ο Πρόεδρός της κ. Φώτιος Ν. Πατσουράκος "

Ιουν
23
Περισσότερα »
Τέλος η επιστροφή φόρων – Συμψηφισμός με ότι «περπατά, πετά και κολυμπά» στην Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία…

" Τα σαΐνια του υπουργείου Οικονομικών βρήκαν νέο τρόπο να κλέψουν τα χρήματα των πολιτών και μάλιστα εκείνων που δηλώνουν τα εισοδήματά τους στην εφορία. Νόμος- διαστροφή για τους φορολογούμενους μπήκε από χτες σε εφαρμογή! Το σύστημα υφαρπαγής των επιστροφών φόρων ξεκίνησε ήδη με εγκύκλιο του υπουργείου δημιουργώντας έτσι και ένα νέο κίνητρο για να φοροδιαφεύγεις! "

Ιουν
15
Περισσότερα »
Γιώργος Κατρούγκαλος: Δρ Επιστήμονας (!!!) & «Εκτελεστής των Συνταξιούχων» δεν είπε ποτέ όχι στις αμοιβές του ΕΣΠΑ/Παιδείας, παρότι «αγανακτισμένος»

" Μετακινήθηκε από την θέση του από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο υπουργείο Εργασίας και ώ του θαύματος ανέλαβε το έργο να «σώσει» το ασφαλιστικό. Εκεί, από υπερασπιστής των θυμάτων-συνταξιούχων, έγινε ο «σφαγέας» τους. Παρόλα αυτά εκμεταλλεύθηκε κάθε τρύπα του ΕΣΠΑ για να αυξήσει τις αμοιβές του. Δείτε πως και πότε… "

Ιουν
12
Περισσότερα »
Επιστολή στον (κρυπτόμενο) Τσίπρα για τον ΕΔΟΕΑΠ (και την πτώχευσή του)

" Είμαι εντελώς σίγουρος ότι κρυμμένος στο γραφείο σου, κύριε πρωθυπουργέ, πληροφορείσαι τα όσα δραματικά γεγονότα έχουν προκύψει τις τελευταίες ώρες για τους δημοσιογράφους. Ο ΕΔΟΕΑΠ, διαλυμένος από τις απανωτές αφαιμάξεις των αποθεματικών του, δεν είναι σε θέση να πληρώσει τις πενιχρές συντάξεις στα ‘υπερήφανα γηρατειά’ του κλάδου. "

Ιουν
06
Περισσότερα »
 Είδηση ΣΟΚ: Διαγραμμένα τα «κόκκινα» δάνεια - Η γνώση που επιτρέπει στα «θύματα» να μην τα πληρώσουν…

" Οι εισπρακτικές νόμιμα πλέον, δεν μπορούν να σας κάνουν τίποτα. Παράνομα μπορούν εάν δεν αντιδράσετε… Οι τράπεζες «πωλούν» μόνο τα δάνεια που έχουν οι ίδιες διαγράψει! Συνεπώς, η αγοραπωλησία αυτή, ανύπαρκτων (διαγραφέντων οφειλών) είναι εξ` ορισμού παράνομη και βαρύτατα εγκληματική και η απαίτηση των εισπρακτικών εταιριών ακόμη ποιο εγκληματική και παράνομη… "

Ιουν
06
Περισσότερα »
Συνδικαλιστικά, συνταξιοδοτικά προνόμια ΔΕΗ (& ΔΕΚΟ) για τους 35αρηδες και 40αρηδες συνταξιούχους της

" Αυτό, που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι υπάρχει μία πολύ μεγάλη κατηγορία συνταξιούχων της ΔΕΗ, όπως και των υπολοίπων ΔΕΚ (ΟΤΕ, κλπ) που ελέω συνδικαλιστικών και όχι μόνο προνομίων κατάφεραν και ενθυλάκωναν πλήρεις συντάξεις και μάλιστα των 3.500 ευρώ και άνω με 15 έως 20 χρόνια υπηρεσίας. "

Ιουν
02
Περισσότερα »
10 νέοι φόροι του 2018 – Πολύ βαρύ το κόστος για τους φορολογούμενους

" Ακόμη πιο βαρύ θα κάνουν τον λογαριασμό για τους φορολογούμενους τα δέκα νέα φορολογικά μέτρα που θα ισχύσουν από το 2018 τα περισσότερα εκ των οποίων προβλέπονται στο νέο μνημόνιο που πέρασε από τη Βουλή. Θα ακολουθήσει την επόμενη χρονιά η μείωση του αφορολόγητου που συμφωνήθηκε με τους δανειστές και θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους φορολογούμενους. "

Ιουν
02
Περισσότερα »
Θρήνος: Οι νέες συντάξεις μετά τις δραματικές περικοπές (παραδείγματα)

" «Κουρεμένες» έως 39% θα είναι την 1/1/2019 οι νέες συντάξεις που θα εκδώσει ο ΕΦΚΑ για τους συνταξιοδοτούμενους το 2016, το 2017 και το 2018 σε εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου καθώς ο νέος νόμος 4472/17 που ψηφίστηκε στη Βουλή με τα προαπαιτούμενα για το «κλείσιμο» της δεύτερης αξιολόγησης, προβλέπει ότι όσες προσωπικές διαφορές διατηρούνται, θα καταβάλλονται μόνο έως τις ...31/12/2018 "

Ιουν
02
Περισσότερα »
Ράπισμα-«βόμβα» του Πρωτοδικείου Αθηνών στις Τράπεζες για τα «κόκκινα» δάνεια των πολιτών

" Όταν η τράπεζα είναι η υπεύθυνη της οικονομικής αδυναμίας του δανειολήπτη, η «δανειακή σύμβαση» θεωρείται αδικοπραξία και διαγράφεται οριστικά. Αν τώρα η τράπεζα συνεχίσει να απαιτεί την αποπληρωμή του «υποτιθέμενου» δάνειου, τότε διαπράττει και απάτη. Παράλληλα, θεωρείται ως απόπειρα νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις. "

Ιουν
02
Περισσότερα »
Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ): Ποινή φυλάκισης για όσους δηλώνουν ψευδή στοιχεία…

" Ποιές είναι οι συνέπειες για όσους δηλώνουν ψευδή ή ανακριβή στοιχεία είτε προσκομίζουν πλαστά δικαιολογητικά για να λάβουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Τις περιπτώσεις στις οποίες διακόπτεται η καταβολή του ΚΕΑ και προβλέπεται η διαδικασία επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών στο Δημόσιο καθορίζει έγγραφο του υπουργείου Εργασίας. "

Ιουν
02
Περισσότερα »
Δεν έχουν το «θεό» τους – Με «απάτη» μειώνουν ακόμη και τις επικουρικές συντάξεις που δεν προβλέπει ο νόμος

" Με... κόλπο πέρασαν οι μειώσεις έως 18% στις επικουρικές συντάξεις, που έχουν άθροισμα με τις κύριες κάτω από τα 1.300 ευρώ, για τις οποίες δεν υπάρχει πρόβλεψη από το νόμο. Αυτές οι επικουρικές κυμαίνονται από 60 ως 250 ευρώ το μήνα και τις λαμβάνουν περίπου 800.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι είχαν εξαιρεθεί από τις περικοπές που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι επειδή μαζί με την κύρια σύνταξη παίρνουν κάτω από 1.300 ευρώ. "

Μαϊ
26
Περισσότερα »
Εξωδικαστικός συμβιβασμός, και κατάσχεση ακινήτων – Βελτιώσεις στο θεσμικό πλαίσιο και «επέκταση» των εταιριών διαχείρισης απαιτήσεων

" Βελτιώσειςγια τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, και συγκεκριμένα για την περίπτωση που υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του ποσού που δηλώνει ο οφειλέτης και του ποσού που βεβαιώνει ο πιστωτής. Στόχος είναι η ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης των Πρωτοδικείων όταν κρίνουν συμφωνίες επικύρωσης συμφωνιών όπου υπήρξε αμφισβήτηση απαίτησης από τον πιστωτή. "

Μαϊ
16
Περισσότερα »
Θρήνος: Αφαίμαξη 2,26 δισ. Ευρώ από το Ασφαλιστικό αυτοαπασχολούμενων και συνταξιούχων

" Βαρύς είναι ο λογαριασμός της νέας συμφωνίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιτηδευματίες και τους αγρότες. Συγκεκριμένα, η πρόσθετη επιβάρυνση εκτιμάται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε επιπλέον 53 εκατ. ευρώ για το 2018, ανεβαίνει σε 124 εκατ. ευρώ το 2019, 126 εκατ. ευρώ το 2020 και 128 εκατ. ευρώ για το 2021.  "

Μαϊ
16
Περισσότερα »
Εργασιακά: Άλλα λέγανε - Καταργείται το υπουργικό βέτο για τις ομαδικές απολύσεις

" Καταργείται, με διάταξη του πολυνομοσχεδίου, το υπουργικό βέτο μαζί με την προέγκριση. Αντίθετα, ο έλεγχος (όχι η έγκριση) περνά στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, στο οποίο συστήνεται Τμήμα Ελέγχου Ομαδικών Απολύσεων  και ορίζονται οι αρμοδιότητές του. Αν αυτό κρίνει πως οι υποχρεώσεις του εργοδότη τηρήθηκαν, οι απολύσεις ισχύουν 20 ημέρες από την έκδοση της απόφασης. "

Μαϊ
15
Περισσότερα »
Όχι ότι θα τους άφηναν να πληρώσουν φόρους!!! - Ευτυχώς τσάκισαν τη φοροδιαφυγή…

" Πρόσφατη έρευνα (έδειξε πως η φοροδιαφυγή κυμαίνεται μεταξύ 6-9 του ΑΕΠ και αυτό σημαίνει πως το κράτος χάνει περίπου 16 δισ. το χρόνο. Και για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, να σημειώσουμε πως περίπου 12 δισ. τον χρόνο κοστίζει η εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αφήσει σχεδόν ανέγγιχτη την φοροδιαφυγή ενώ φροντίζει να χαρίζει και μερικά εκατομμύρια σε φιλικούς σ' αυτήν επιχειρηματίες και επίδοξους μιντιάρχες… "

Μαϊ
15
Περισσότερα »
Ανατροπές στο Δημόσιο με μειώσεις μισθών, απολύσεις και αξιολόγηση φέρνει το νέο μνημόνιο Τσίπρα

" Το νέο Μνημόνιο προβλέπει ανώτατα όρια στη μισθολογική δαπάνη, μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, αξιολόγηση και άλλες ανατροπές. Αναφέρει συγκεκριμένα μεσοπρόθεσμα μέτρα διασφάλισης των συμφωνηθέντων, όπως η συνέχιση των περιορισμών των προσλήψεων όχι μόνο στο τακτικό, αλλά και στο έκτακτο προσωπικό προσωπικό και της μείωσης της μισθολογικής δαπάνης του Δημοσίου. "

Μαϊ
13
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "