• Τράπεζες: Βρήκαν 100 εκατ. ευρώ καταθέσεις σε χρεοκοπημένο επιχειρηματία και…
 • Κινητικότητα, Αξιολόγηση & Ενιαίο Σύστημα Διαχείρισης δημοσίων υπαλλήλων. Προαγωγές εξπρές και αναστολή μισθολογικών προαγωγών
 • Στη «Φάκα»: Ψυχάρης και Αθανασούλης με τεράστιες περιουσίες στο εξωτερικό
 • Κατασχέσεις, κατασχέσεις αλλά Κλείνουν το μάτι στους φοροφυγάδες!
 • Προσλήφθηκε με πλαστό έγγραφο στην Αεροπορία - Εντοπίστηκε 28 χρόνια μετά!!!
 • Μνημονιακά προαπαιτούμενα - Το Επικαιροποιημένο Μνημόνιο 2017-18 και το πολυνομοσχέδιο
 • Ρύθμιση «ανάσα» για τα δάνεια του πρώην ΟΕΚ – Διαγραφή οφειλής για 49.000 οφειλέτες
 • «Καπνός» τα 24,5 δισ. ευρώ που δόθηκαν στις Τράπεζες, αλλά κανείς δεν αναζητεί ευθύνες!!!
 • Δημόσιοι υπάλληλοι -γονείς: Τα «μυστικά» για πρόωρη σύνταξη με ή χωρίς «πέναλτι»…
 • Διαδικτυακές αγορές – «προσφορές» & παγίδες: 8+3 τρόποι προστασίας (οδηγίες) από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζες: Βρήκαν 100 εκατ. ευρώ καταθέσεις σε χρεοκοπημένο επιχειρηματία και…

" Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν βρει σε λογαριασμούς τέως μεγάλου επιχειρηματία που πρωταγωνίστησε τα τελευταία 30 χρόνια στην επιχειρηματική ζωή του τόπου τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ. Οι λογαριασμοί είναι καλά κρυμμένοι σε μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού. Ο επιχειρηματίας αυτός ήταν χρόνια φίλα προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ και έκανε δουλειές με εταιρίες πληροφορικής. "

Ιαν
17
Περισσότερα »
Κινητικότητα, Αξιολόγηση & Ενιαίο Σύστημα Διαχείρισης δημοσίων υπαλλήλων. Προαγωγές εξπρές και αναστολή μισθολογικών προαγωγών

" Οι υπάλληλοι που θα βαθμολογηθούν κατά μέσο όρο  με άριστα   την τελευταία τριετία θα εξελιχθούν ταχύτερα στην ιεραρχία του δημοσίου καθώς θα λάβουν ως επιβράβευση των ικανοτήτων τους  ένα επιπλέον μισθολογικό κλιμάκιο το οποίο  αυτομάτως οδηγεί σε υψηλότερες μισθολογικές απολαβές, ενώ όσοι κριθούν ανεπαρκείς θα μείνουν στάσιμοι μισθολογικά και βαθμολογικά. "

Ιαν
12
Περισσότερα »
Στη «Φάκα»: Ψυχάρης και Αθανασούλης με τεράστιες περιουσίες στο εξωτερικό

" Στη φάκα με εξωτικές περιουσίες Ψυχάρης, Μαρινόπουλοι, Αθανασούλης. Οι τράπεζες εντόπισαν στο εξωτερικό τους θησαυρούς των πτωχευμένων στην Ελλάδα. Οι συγκεκριμένοι μεγαλοοφειλέτες ενώ σήμερα εμφανίζονται να χρωστούν αρκετά εκατομμύρια ευρώ σε εργαζόμενους, δημόσιο, ιδιώτες και τράπεζες,.. την ίδια ώρα διαθέτουν τεράστια περιουσία (καταθέσεις και ακίνητα) στο εξωτερικό. "

Ιαν
12
Περισσότερα »
Κατασχέσεις, κατασχέσεις αλλά Κλείνουν το μάτι στους φοροφυγάδες!

" Το μάτι στους φοροφυγάδες κλείνει το υπουργείο Οικονομικών! Προχωρά σε μείωση του συνολικού ύψους των προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής φόρων για τα έτη από το 2006 μέχρι και το 2013 με τη διάταξη «σκάνδαλο» του άρθρου 49 του ν. 4509/2017. Παραδείγματα-σκάνδαλο με «κούρεμα» προστίμων για εκπρόθεσμη καταβολή των ετών από το 2006 έως και το 2013 "

Ιαν
12
Περισσότερα »
Προσλήφθηκε με πλαστό έγγραφο στην Αεροπορία - Εντοπίστηκε 28 χρόνια μετά!!!

" Η γυναίκα εργαζόταν για πολλά χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία ως πολιτικό προσωπικό και εργαζόταν στο Συγκρότημα Εξυπηρέτησης Προσωπικού Αεροπορίας (ΣΕΠΑ) όπου έραβε στολές. Μία μετάταξη που η ίδια ζήτησε θα της κόστιζε, καθώς με αφορμή αυτή κινητοποιήθηκε ο τυπικός έλεγχος των πιστοποιητικών που είχε καταθέσει στην υπηρεσία. "

Ιαν
12
Περισσότερα »
Μνημονιακά προαπαιτούμενα - Το Επικαιροποιημένο Μνημόνιο 2017-18 και το πολυνομοσχέδιο

" Αν και τα έχει όλα συμφωνήσει και αποδεχθεί, η Κυβέρνηση Τσίπρα «υποτίθεται» ότι δίνει πολύ σκληρό αγώνα με τους «ανάλγητους» θεσμούς (τρόικα) για να μην περάσουν. Το θέατρο του παραλόγου, αφού έχει ήδη ψηφίσει τα 26 από αυτά τα μέτρα και με το πολυνομοσχέδιο των ημερών φέρνει και τα άλλα 87. Για το λαό «φωτιά στα μπατζάκια του»… "

Ιαν
09
Περισσότερα »
Ρύθμιση «ανάσα» για τα δάνεια του πρώην ΟΕΚ – Διαγραφή οφειλής για 49.000 οφειλέτες

" Από το συνολικό χρέος του 1,46 δισ. ευρώ που έχει δημιουργηθεί από 81.715 δανειολήπτες, τα 670 εκατ. ευρώ διαγράφονται. Στην «πρώτη γραμμή» βρίσκεται η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου κατά δέκα έτη. Επίσης αποφασίστηκε η διαγραφή του δανείου, εάν η οφειλή είναι μικρότερη των 6.000 ευρώ ή εάν έχει καταβληθεί πάνω από το 60% αυτού. "

Ιαν
09
Περισσότερα »
«Καπνός» τα 24,5 δισ. ευρώ που δόθηκαν στις Τράπεζες, αλλά κανείς δεν αναζητεί ευθύνες!!!

" Το καλοκαίρι του 2014 η χρηματιστηριακή αξία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών διαμορφωνόταν στα 33 δισ. ευρώ, ενώ στο τέλος Νοεμβρίου 215 η αξία τους ήταν 747 εκατ. ευρώ για τους παλαιούς μετόχους που έχασαν τα κεφάλαιά τους, με μεγαλύτερο χαμένο το ελληνικό Δημόσιο, που ήταν ο κύριος μέτοχος των τραπεζών. "

Ιαν
09
Περισσότερα »
Δημόσιοι υπάλληλοι -γονείς: Τα «μυστικά» για πρόωρη σύνταξη με ή χωρίς «πέναλτι»…

" Διάφορα «κλειδιά» για σύνταξη με 35ετια ή 37ετία υπάρχουν στο Δημόσιο. Κάποια από αυτά τα «κλειδιά» αφορούν και γονείς δημοσίους υπαλλήλους. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν πιάνουν 35ετια ή 37ετία παίρνουν μειωμένη πριν από τα 62, αρκεί να έχουν 25ετία ως το 2012 και να συμπληρώνουν τα 55, 56 και 58 από 19.8.2015 ως το 2018. Τα όρια ηλικίας είναι ίδια για άνδρες και γυναίκες από το 2011 και μετά. "

Ιαν
09
Περισσότερα »
Διαδικτυακές αγορές – «προσφορές» & παγίδες: 8+3 τρόποι προστασίας (οδηγίες) από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή

" Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές εκτίθενται όλο και περισσότερο σε παραπλανητικές διαφημίσεις και προωθητικές ενέργειες κατά τη χρήση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με αποτέλεσμα πολλές φορές να πέφτουν θύματα οργανωμένης απάτης. Το Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή παραθέτει 8+3 τρόποι προστασίας (οδηγίες) προστασίας των καταναλωτών. "

Ιαν
05
Περισσότερα »
Δικαστική απόφαση «βόμβα»: Παράνομες οι περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις ΙΚΑ & ΕΤΕΑ

" Με απόφαση «βόμβα» το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε παράνομες τις περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις ΙΚΑ & ΕΤΕΑ και ζητά από τα δύο ταμεία να αποζημειώσουν τους συνταξιούχους εντόκως για τα ποσά που τους αφαιρέθηκαν από τις συντάξεις τους…  "

Ιαν
05
Περισσότερα »
Τα μάθατε τα νέα; Μειώσεις ΣΟΚ έως και 31,1% στις ΝΕΕΣ συντάξεις Δημοσίου [Παραδείγματα]

" Μειώσεις-σοκ που φτάνουν έως 31,1% στις συντάξεις γήρατος και έως 34% στις συντάξεις χηρείας αποκαλύπτονται στις οριστικές αποφάσεις με τις νέες συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων που άρχισαν να εκδίδουν οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών για αιτήσεις που υποβλήθηκαν από 13/5/2016 και μετά και υπολογίζονται με το νόμο Κατρούγκαλου. "

Ιαν
05
Περισσότερα »
Διαδοχικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. δεν μπορούν να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου (δικαστική απόφαση)

" Διαδοχικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. και τους λοιπούς φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, υπό το κράτος της ισχύος των διατάξεων του άρθρου 103 του Συντάγματος και του άρθρου 21 του N. 2190/1994, δεν μπορούν να μετατραπούν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, έστω και αν αυτές καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. "

Ιαν
05
Περισσότερα »
Σοκ προκαλούν οι νέες μειώσεις στις συντάξεις [Δημόσιο, ΙΚΑ κ.ά.] - Οι περικοπές στα επιδόματα

" Νέες συντάξεις για 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχους βγάζουν τα αρχεία του επανυπολογισμού, που ολοκληρώθηκαν στο τέλος του 2017. Τα νέα ποσά είναι μικρότερα για τους περισσότερους συνταξιούχους, από -5% και έως -40% για τις κύριες συντάξεις, η δε μείωση στις επικουρικές φθάνει στο -45%. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018, οι νέες συντάξεις θα περάσουν και θα εμφανιστούν στα ενημερωτικά σημειώματα των συνταξιούχων. "

Ιαν
05
Περισσότερα »
Υπάλληλος Ληξιαρχείου «ξέχασε» να δηλώσει το θάνατο της «μητέρας» της για να εισπράττει τη σύνταξή της

" Συγκεκριμένα, υπάλληλος Τμήματος Ληξιαρχείου του Δήμου δεν είχε δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της στο ΙΚΑ, για δέκα συνεχόμενα χρόνια, με αποτέλεσμα η σύνταξη της θανούσας να μπαίνει κανονικά στον λογαριασμό και το αντίστοιχο ποσό, να ξεπερνά τις 77 χιλιάδες ευρώ. Καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 5 χρόνια κάθειρξη… "

Ιαν
05
Περισσότερα »
2018 sok για δημοσίους υπαλλήλους: Μειώσεις ως και 10% στους μισθούς του Δημοσίου

" Ανατροπή με έμμεσες μειώσεις μισθών 4% ως 10% έρχεται στις εισφορές όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Το νομοθετικό πλαίσιο για τις αποδοχές στις οποίες επιβάλλονται από 1/1/2017 οι ασφαλιστικές κρατήσεις για την κύρια σύνταξη στον ΕΦΚΑ επανεξετάζεται με αφορμή τις αλλαγές που θα έχουν στις ασφαλιστικές κρατήσεις τα ειδικά μισθολόγια. "

Ιαν
02
Περισσότερα »
Συντάξεις: Έμμεση αύξηση ορίων ηλικίας στα 72 ή ακόμη και στα 80 (!!!) ενώ ο Κατρούγκαλος δηλώνει ευτυχισμένος

" «Βόμβα» για έμμεση αύξηση ορίων ηλικίας στα 72 ή ακόμη και στα 80 κρύβει ο νέος νόμος για τις επικουρικές συντάξεις με αίτηση από 1ης/1/2015 και μετά, γιατί το ποσό που θα παίρνουν οι ασφαλισμένοι για το διάστημα εισφορών από το 2015 και μετά καθορίζεται με βάση την ηλικία συνταξιοδότησης και όσο μεγαλύτερη είναι τόσο θα περιορίζονται οι απώλειες στο μέλλον. "

Ιαν
02
Περισσότερα »
Η «ταλαντούχα» κ. Αχτσιόγλου και οι σαπουνόφουσκές της για επιχειρηματίες και εργαζόμενους

" Η υπουργός Εργασίας, που λέει ότι έχει και μαρξιστική παιδεία, θα έπρεπε να το ξέρει αυτό καλύτερα από τον καθέναν! Όποιος απασχολούσε ή απασχολεί εργαζόμενους που δεν τους δηλώνει, το κάνει ήδη χωρίς να υπολογίζει το δεκαχίλιαρο πρόστιμο που θα πληρώσει αν πιαστεί! Και δεν το υπολογίζει για δύο βασικούς λόγους. Ο ένας είναι ότι έχει άκρες στην Επιθεώρηση Εργασίας, και μαθαίνει πότε και πού γίνονται οι έλεγχοι.  "

Δεκ
31
Περισσότερα »
Ελπίδα για συνταξιούχους; Οι δικαστικοί «ξύπνησαν» για τις περικοπές στις συντάξεις τους…

" «Το Κράτος πρέπει να πληρώσει για τα ελλείμματα των Ταμείων», ανέκραξαν σύσσωμα τα σωματεία των συνταξιούχων δικαστικών, κι αυτό ίσως αποτελεί και την μοναδική αχτίδα ελπίδας για όλους τους υπόλοιπους συνταξιούχους για να δουν ευπρεπείς συντάξεις και όχι επιδόματα πείνας. Θα αλλάξει κάτι ή πάλι θα δικαιωθούν μόνο οι δικαστικοί; "

Δεκ
21
Περισσότερα »
Είναι ή όχι «Κλεμμένα» τα λεφτά που μοιράζονται για επιδόματα φτώχιας από τους «μωρούς» του ΣΥΡΙΖΑ;

" Η απάντηση είναι απλή. Από τους γονείς και τους παππούδες των δικαιούχων! Από τις ίδιες τους τις οικογένειες! Και από τις περίπου 100.000 συντάξεις που αρνείται να δώσει το υπουργείο της εδώ και μήνες στους ξωμάχους που τις περιμένουν για να ζήσουν. Και από τα κονδύλια που έχουν μείνει αδιάθετα, ενώ έπρεπε να πάνε σε δραστηριότητες αλληλεγγύης της κυβέρνησης, οι οποίες δεν έχουν προωθηθεί! Κονδύλια από τις τσέπες των πολιτών. "

Δεκ
21
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "