• Αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας: Πότε και με ποιες προϋποθέσεις θεωρείται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)
  • Paradise Papers: Ποιοι Έλληνες υπάρχουν- Αναλυτική λίστα με ονόματα και εταιρείες!
  • ΣτΕ για φορολογικά: Και Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση για τις συνεχείς επεκτάσεις της παραγραφής φορολογικών υποθέσεων
  • Νέο πολύ βαρύ «φοροτσουνάμι» και  απάνθρωπο «ψαλίδι» σε εκατομμύρια συντάξεις, από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
  • Αν είναι δυνατόν!!! Βρήκαν δωροδοκία του Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο, αλλά όχι εδώ…
  • Μεγάλη απάτη με το «πλεόνασμα» του ΕΦΚΑ – Από έλλειμμα, βαφτίστηκε «πλεόνασμα» με λογιστικές αλχημείες….
  • Εκλογές; Έρχεται μονιμοποίηση συμβασιούχων «γίγας» (έως 50.000) στο δημόσιο !!!
  • Λειτουργοί Δικαιοσύνης: Μόλις τους «έπιασε» τον κ@λ@ ο νόμος Κατρούγκαλου, έσκουξαν περισσότερο κι από…
  • Μαγική οικονομική Πολιτική: Πάγωσαν τους ελέγχους για το λαθρεμπόριο και Βρήκαν 1 δισ. ευρώ από την υπερφορολόγηση
  • Είσαι άνεργος και τελειώνει το επίδομα; Δες τι μπορείς να διεκδικήσεις από τον ΟΑΕΔ!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας: Πότε και με ποιες προϋποθέσεις θεωρείται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)

" Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με το ποιες περιπτώσεις εισοδημάτων των φορολογούμενων θεωρούνται αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας, προκειμένου να επιταχυνθούν οι φορολογικοί έλεγχοι και να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητά τους. "

Νοε
19
Περισσότερα »
Paradise Papers: Ποιοι Έλληνες υπάρχουν- Αναλυτική λίστα με ονόματα και εταιρείες!

" Το μεσημέρι της Παρασκευής το Διεθνές Κονσόρτιουμ Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) άρχισε να προσθέτει δεδομένα από τα Paradise Papers στη δημόσια λίστα με των εκατοντάδων χιλιάδων offshore εταιρειών που γνωρίζουμε από προηγούμενες διαρροές.  Στη λίστα περιλαμβάνονται 235 ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος και 192 ελληνικές διευθύνσεις. "

Νοε
19
Περισσότερα »
ΣτΕ για φορολογικά: Και Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση για τις συνεχείς επεκτάσεις της παραγραφής φορολογικών υποθέσεων

" Τέλος στην ομηρία 1,3 εκατομμυρίων φορολογούμενων και επιχειρήσεων βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφαση του η οποία ορίζει ότι οι λίστες των καταθέσεων των ελληνικών τραπεζών δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν πριν από το 2011 από τους ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών. Αυτο σημαίνει ότι όλες οι υποθέσεις (με τα στοιχεία των τραπεζών) που ελέγχονται βάσει εισαγγελικής παραγγελίας έχουν παραγραφεί μέχρι και το 2010. "

Νοε
16
Περισσότερα »
Νέο πολύ βαρύ «φοροτσουνάμι» και απάνθρωπο «ψαλίδι» σε εκατομμύρια συντάξεις, από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

" Βαρύς ο λογαριασμός τα επόμενα χρόνια. Ακόμη ένα κύμα μειώσεων σε συντάξεις και αυξήσεων στους φόρους φέρνει την επόμενη διετία το πακέτο μέτρων που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση. Όλα αυτά την ώρα που η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί, τα χρέη προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες αυξάνονται συνεχώς. "

Νοε
13
Περισσότερα »
Αν είναι δυνατόν!!! Βρήκαν δωροδοκία του Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο, αλλά όχι εδώ…

" Για το κακούργημα της δωροδοκίας δημοσίων υπαλλήλων της Κύπρου κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση διώκεται ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας σύμφωνα με έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών σε βάρος του και σε βάρος ακόμα δύο προσώπων που συνδέονται με την εταιρία ΗΛΕΚΤΩΡ (ανήκει στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ κατά 90%). "

Νοε
05
Περισσότερα »
Μεγάλη απάτη με το «πλεόνασμα» του ΕΦΚΑ – Από έλλειμμα, βαφτίστηκε «πλεόνασμα» με λογιστικές αλχημείες….

" Η απάτη αποκαλύπτεται από το γεγονός και μόνο ότι από τα 41,32 δισ. ευρώ συνολικά έσοδα τα 244 εκατ. είναι έξτρα κρατική χρηματοδότηση και τα έσοδα των 465 εκατ. ευρώ για ληξιπρόθεσμες πληρωμές δεν γράφηκαν στον αντίστοιχο κωδικό ως δαπάνη για πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών από καθυστερούμενες συντάξεις! "

Νοε
05
Περισσότερα »
Εκλογές; Έρχεται μονιμοποίηση συμβασιούχων «γίγας» (έως 50.000) στο δημόσιο !!!

" Η Κυβέρνηση δια του υπουργού Δικαιοσύνης κου Κοντονή κάνει παντοδύναμα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια χορηγώντας τους εξουσίες δικαστηρίων και τα οποία θα κρίνουν τους ενδιαφερόμενους με “προσωπική επαφή”, προκειμένου να σχηματίσουν εικόνα της “προσωπικότητάς τους” αλλά και της “διάθεσής τους” να... μονιμοποιηθούν.  "

Οκτ
29
Περισσότερα »
Λειτουργοί Δικαιοσύνης: Μόλις τους «έπιασε» τον κ@λ@ ο νόμος Κατρούγκαλου, έσκουξαν περισσότερο κι από…

" Μέχρι τώρα και με δικές τους αποφάσεις ήταν στο απυρόβλητο από τις περικοπές του συνταξιοδοτικού, βγάζοντας μάλιστα τις περικοπές των συντάξεων όλων των άλλων «συνταγματικές». Ο νόμος Κατρούγκαλου, όμως, που τους έβαλε κι αυτούς στο ίδιο καζάνι, τους ξύπνησε ξαφνικά, είδαν το «φως» και ζητούν πλέον να κριθεί αντισυνταγματικός. "

Οκτ
24
Περισσότερα »
Μαγική οικονομική Πολιτική: Πάγωσαν τους ελέγχους για το λαθρεμπόριο και Βρήκαν 1 δισ. ευρώ από την υπερφορολόγηση

" Στην παραδοχή ότι σταμάτησαν οι έλεγχοι για την πάταξη του λαθρεμπορίου τον τελευταίο ενάμιση χρόνο προχώρησε η κυβέρνηση δια στόματος του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκη. Όλα αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για την κυβέρνηση που την ενδιαφέρει μόνο το κομματικό παιχνίδι και πως θα διατηρηθεί στην εξουσία, παρά το γεγονός ότι το λαθρεμπόριο και η φοροδιαφυγή οργιάζουν. "

Οκτ
24
Περισσότερα »
Είσαι άνεργος και τελειώνει το επίδομα; Δες τι μπορείς να διεκδικήσεις από τον ΟΑΕΔ!

" Ο Οργανισμός Απασχόλησης της χώρας δίνει τρία επιδόματα σε όσους σταματούν να λαμβάνουν το 12μηνο επίδομα ανεργίας, όταν λήγει το χρονικό διάστημα... Αυτά είναι τα επιδόματα λήξης, μακροχρονίων ανέργων και το ειδικό τριμηνιαίο βοήθημα. Ο ασφαλισμένος μπορεί να λάβει το ειδικό βοήθημα μέχρι και τρεις φορές μέσα στο αυτό ημερολογιακό έτος. "

Οκτ
22
Περισσότερα »
Θέληση της Κυβέρνησης, «απάτη» ή συγνωστό έγκλημα; Θα πληρώσουμε εμείς τα μετοχοδάνεια των ισχυρών;

" Μεγαλοεπιχειρηματίας απαιτεί από τράπεζα να του διαγράψει πλήρως δάνειο που έλαβε στο παρελθόν και έχει ήδη υποστεί «κούρεμα».  Το θέμα έχει φτάσει μέχρι τις Βρυξέλλες και την Φρανκφούρτη, καθώς στη συγκεκριμένη υπόθεση εκατοντάδες εκατομμύρια φέρονται να έχουν διαγραφεί, με τον λογαριασμό να μεταφέρεται στην τσέπη των Ελλήνων φορολογούμενων. "

Οκτ
16
Περισσότερα »
Σοκ για 900.000 επαγγελματίες και Αγρότες! Αναδρομικές εισφορές ΕΦΚΑ 535 - 3.200 € !

" Βαρύς λογαριασμός από τις αναδρομικές εισφορές του 2016, που ξεκινούν από τα 535 ευρώ και φτάνουν ακόμη και τις 3.200 ευρώ, έρχεται από τον ΕΦΚΑ για 900.000 αγρότες, γιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους, με προθεσμία πληρωμής ως τις 30 Νοεμβρίου. Όσοι δεν πληρώσουν κινδυνεύουν να χάσουν όχι μόνον το δικαίωμα λήψης ασφαλιστικής ενημερότητας, αλλά και την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη! "

Οκτ
16
Περισσότερα »
Ο «τερατώδης» νόμος του λαϊκιστή «προστάτη των φτωχών» Κατρούγκαλου εξαθλιώνει τους συνταξιούχους

" Αποτελεί μνημείο στρέβλωσης και διαστρέβλωσης των πάντων, μία από τις μεγαλύτερες πολιτικές και οικονομικές απάτες σε βάρος του ελληνικού λαού, ευγενικός χορηγός όσων ποτέ δεν πλήρωσαν ασφαλιστικές εισφορές και πέπλο προστασίας των «ελίτ» συνδικαλιστών και προνομιούχων συντεχνιών που συνεχίζουν να απομυζούν τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ταμεία… "

Οκτ
10
Περισσότερα »
ΑΦΜ Βουλγαρίας: Τέλος το «πάρτι» για εταιρίες και ιδιώτες – Εντατικοί έλεγχοι για «φοροδιαφυγή»

" “Μπλόκο” του υπουργείου Οικονομικών στην εικονική μεταφορά κερδών ελληνικών επιχειρήσεων και άδειας κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων και πολυτελών αυτοκινήτων, στη γειτονική Βουλγαρία μέσω της χρησιμοποίησης εταιρειών σφραγίδων που έχουν συσταθεί στη γειτονική χώρα. Οι προκαταρτικοί έλεγχοι για τον περιορισμό του φαινομένου έχουν ήδη ξεκινήσει και θα περιλαμβάνουν ακόμη και το άνοιγμα τραπεζικών θυρίδων και λογαριασμών. "

Οκτ
08
Περισσότερα »
ΕΠΕ: Παρέμβαση για το ειδικό καθεστώς καταβολής ΦΠΑ σε αγορά ηλεκτρονικών συσκευών

" Οι διατάξεις της ΠΟΛ. 1150/2017 προκαλούν ακόμα ένα τεράστιο πλήγμα στη μοναδική εμπορική αγορά που ακόμα επιβιώνει, στενάζοντας και ασφυκτιώντας στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης. Οι συγκεκριμένες διατάξεις, καταπολεμούν την αγορά, καθώς επικεντρώνονται σε συναλλαγές αποκλειστικά μεταξύ εταιρικών και νομικών προσώπων. "

Οκτ
08
Περισσότερα »
Τα 15 νέα μέτρα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που θα βάλουν φωτιά στην τσέπη σας το 2018

" Φωτιά θα πάρει η τσέπη των Ελλήνων με τα 15 νέα μέτρα φωτιά που θα αρχίσουν να ισχύουν από το 2018. Οι φορολογούμενοι καλούνται και πάλι να σηκώσουν το βάρος σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.  Οι φορολογικές επιβαρύνσεις θα είναι στα εισοδήματα αλλά και στην ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων.  "

Οκτ
03
Περισσότερα »
Νέα «Σφαγή» σε συντάξεις και εφάπαξ με 9+1 νέα μέτρα που φέρνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

" Πρόκειται για παρεμβάσεις που φέρνουν επιβαρύνσεις για περίπου 3.000.000 πολίτες, καθώς, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν αυξήσεις εισφορών από 14,2% ως 21,4% σε αγρότες, επαγγελματίες και επιστήμονες, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης έως και ενάμισι έτος για μισθωτούς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, νέο «μαχαίρι» στο ΕΚΑΣ για τουλάχιστον 140.000 χαμηλοσυνταξιούχους, έξτρα περικοπές στα εφάπαξ, αλλά και μεγάλες ανατροπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. "

Οκτ
03
Περισσότερα »
Xρεωστικές, Πιστωτικές και Προπληρωμένες Κάρτες Τραπεζών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται…

" Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες μέσα από 15 ερωτήσεις- απαντήσεις με τις οποίες η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ενημερώνει το κοινό και τις επιχειρήσεις για την χρήση των καρτών πληρωμών, τις κατηγορίες τους, τις δυνατότητές της χρήσης του και για τις προμήθειες. Η ενημέρωση γίνεται με την μορφή ερωτήσεων -απαντήσεων. "

Οκτ
03
Περισσότερα »
«Πετσόκωμα» συντάξεων για να δοθούν νέα επιδόματα και αυξήσεις σε ημέτερους, στον νέο Προϋπολογισμό

" Από τη μία μεριά η κυβέρνηση με το σχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε χτες συνεχίζει το τσεκούρι στα εισοδήματα σχεδόν όλου του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων των άπορων, των ανάπηρων και των συνταξιούχων, και από την άλλη ψηφίζει αυξήσεις  σε δημόσιους υπάλληλους, επιδόματα… οργάνου στα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ (!!!) και όχι μόνο… "

Οκτ
03
Περισσότερα »
Science Labs: Βράβευση για την ανάλυση 4.500 παθολογικών γονιδίων με μία μόνο εξέταση

" Με το Clinical Exome Solution οι ασθενείς μπορούν να έχουν πληροφορίες για διάφορα θέματα υγείας ή τρόπου ζωής, καθώς δεν είναι μόνοι οι ασθένειες που ανιχνεύονται. Γνωρίζοντας κάποιος γενικότερα στοιχεία για το γενετικό του προφίλ, μπορεί να καθοδηγηθεί από τον ειδικό, ώστε να αλλάξει τον τρόπο ζωής του προς όφελος της υγείας του και της ποιότητας της ζωής του. "

Οκτ
03
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "