• 130 ξενικά είδη ψαριών έχουν εισβάλει στις θάλασσές μας!
  • Μάνα είναι μόνο μία - Σκληρά εργαζόμενες, για τα παιδιά τους, μαμάδες στο ζωικό βασίλειο!
  • Το Όριο Hayflick και το ένζυμο της «αθανασίας»
  • Μαστίχα, το μαγικό «δάκρυ»: Ιδιότητες και τρόπος χρήσης για να λάβετε όλα τα οφέλη της
  • Οι τελευταίοι δράκοι της Ευρώπης έζησαν στην Ελλάδα: Απομεινάρια προϊστορικών μίνι δράκων του Κομόντο στα Τουρκοβούνια
  • 8 φυτά που απωθούν τα κουνούπια (Διώξτε τα κουνούπια οικολογικά και όχι με χημικά)
  • «Γραικοπίθηκος»: Ο πρώτος άνθρωπος εμφανίστηκε, στην Ελλάδα  κι όχι στην Αφρική όπως ήταν δεκτό έως σήμερα
  • Καλοκαίρι έρχεται… Δείτε τι πρέπει αμέσως να κάνετε… αν σας τσιμπήσει ή δαγκώσει σκορπιός, σφήκα, μέλισσα, φίδι;
  • 17 εντυπωσιακές φαρμακευτικές και μη χρήσεις του λεμονιού που δεν γνωρίζετε…
  • Παράλληλα Σύμπαντα: Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν την πρώτη απόδειξη ύπαρξης τους (βίντεο)

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

130 ξενικά είδη ψαριών έχουν εισβάλει στις θάλασσές μας!

" Συνολικά 130 ξενικά είδη έχουν βρει καταφύγιο στις θάλασσες της Ρόδου και στα Δωδεκάνησα γενικότερα. Τουλάχιστον τόσα έχουν καταγραφεί από τον Υδροβιολογικό Σταθμό της Ρόδου… Ιδιαίτερα φιλόξενο είναι το θαλάσσιο περιβάλλον στην περιοχή μας για τα λεοντόψαρα και τους λαγοκέφαλους. "

Ιουλ
13
Περισσότερα »
Μάνα είναι μόνο μία - Σκληρά εργαζόμενες, για τα παιδιά τους, μαμάδες στο ζωικό βασίλειο!

" Στο ζωικό βασίλειο δεν είναι λίγες οι μαμάδες που εκπλήσσουν, αφού οι μπαμπάδες σπάνια βοηθούν στο μεγάλωμα των παιδιών και έτσι εκείνες δίνουν καθημερινά σκληρό αγώνα επιβίωσης. Δίνουν το σώμα τους ως τροφή ή ακόμη και πεθαίνουν προκειμένου τα μωρά τους να επιζήσουν… "

Ιουλ
13
Περισσότερα »
Το Όριο Hayflick και το ένζυμο της «αθανασίας»

" Από τη στιγμή της σύλληψής του, κάθε ανθρώπινος οργανισμός, ξεκινάει μια πορεία στο χρόνο που τον οδηγεί στη γήρανση και τελικά στο θάνατο.Ανά είδος είναι τόση η διάρκεια ζωής, όση χρειάζεται για να μπορέσει το συγκεκριμένο είδος να προσαρμοστεί στις αλλαγές και να βελτιώσει τις πιθανότητες επιβίωσής του. Σε κάθε γενιά επιβιώνουν περισσότερο εκείνοι οι οργανισμοί που προσαρμόζονται καλύτερα στις συγκεκριμένες συνθήκες. "

Ιουν
27
Περισσότερα »
Μαστίχα, το μαγικό «δάκρυ»: Ιδιότητες και τρόπος χρήσης για να λάβετε όλα τα οφέλη της

" Η χημική σύσταση της ρητίνης και του μαστιχέλαιου έχει αναλυθεί και κάποια συστατικά έχουν απομονωθεί και πιστοποιηθεί. Παρ΄όλα αυτά, η ακριβής σύσταση της μαστίχας Χίου δεν είναι ακόμη γνωστή. Μια γενική εκτίμηση δείχνει ότι η μαστίχα και το μαστιχέλαιο περιέχουν τουλάχιστον 70 ουσίες οι οποίες επιδεικνύουν πολυάριθμες φαρμακευτικές ιδιότητες. "

Ιουν
09
Περισσότερα »
Οι τελευταίοι δράκοι της Ευρώπης έζησαν στην Ελλάδα: Απομεινάρια προϊστορικών μίνι δράκων του Κομόντο στα Τουρκοβούνια

" Οι Βαράνοι είναι μια ομάδα σαυρών στις οποίες ανήκει σήμερα και ο φημισμένος «Δράκος του Κομόντο» από την Ινδονησία. Τα απολιθώματα του τελευταίου Βαράνου της Ευρώπης που βρέθηκαν στα Τουρκοβούνια, κοντά στην Αθήνα, ανήκουν σε ένα αρκετά μικρότερο ζώο, η ανατομία του όμως δείχνει τη στενή του συγγένεια με τον εντυπωσιακό σημερινό «Δράκο του Κομόντο». "

Ιουν
06
Περισσότερα »
8 φυτά που απωθούν τα κουνούπια (Διώξτε τα κουνούπια οικολογικά και όχι με χημικά)

" Το σκηνικό γνωστό. Μόλις ζεστάνει ο καιρός δεν βγαίνεις από το σπίτι αν δεν έχεις ψεκαστεί με αντικουνουπικό ενώ η αλοιφή για τα τσιμπήματα είναι το must have αξεσουάρ για τις εξόδους σου. Για να μην σε τσιμπάνε τα κουνούπια όποτε κάθεσαι στο μπαλκόνι, φύτεψε ένα από τα φυτά που απεχθάνονται τα κουνούπι, πέταξε τα χημικά και απόλαυσε τις καλοκαιρινές βραδιές σου… "

Ιουν
06
Περισσότερα »
«Γραικοπίθηκος»: Ο πρώτος άνθρωπος εμφανίστηκε, στην Ελλάδα κι όχι στην Αφρική όπως ήταν δεκτό έως σήμερα

" Ο διαχωρισμός του ανθρώπινου είδους από τους ανθρωποειδείς πιθήκους ενδεχομένως να είχε ξεκινήσει μερικά εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια νωρίτερα από ότι πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Μέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους ξεκίνησε στην Αφρική. Ωστόσο σύμφωνα με νέα γερμανική έρευνα ο πρώτος άνθρωπος μπορεί να είχε εμφανιστεί στα Βαλκάνια, ίσως στην Ελλάδα. "

Ιουν
06
Περισσότερα »
Καλοκαίρι έρχεται… Δείτε τι πρέπει αμέσως να κάνετε… αν σας τσιμπήσει ή δαγκώσει σκορπιός, σφήκα, μέλισσα, φίδι;

" Το καλοκαίρι καταγράφονται τα περισσότερα τσιμπήματα από μέλισσες, σφήκες, μπάμπουρες... σκορπιούς, σαρανταποδαρούσες, ακόμη και από φίδια. Τι πρέπει να κάνουμε όταν μας τσιμπήσει ένα έντομο ή κάποιο φίδι; Κινδυνεύουμε και αν ναι πόσο πολύ; Διαβάστε ένα χρήσιμο οδηγό… επιβίωσης και μην ξεχνάτε, πάνω από όλα χρειάζεται ψυχραιμία. "

Ιουν
02
Περισσότερα »
17 εντυπωσιακές φαρμακευτικές και μη χρήσεις του λεμονιού που δεν γνωρίζετε…

" Το λεμόνι είναι πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι; Γνωρίστε τις 17 εντυπωσιακές φαρμακευτικές και μη χρήσεις του λεμονιού που δεν γνωρίζετε… "

Μαϊ
26
Περισσότερα »
Παράλληλα Σύμπαντα: Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν την πρώτη απόδειξη ύπαρξης τους (βίντεο)

" Πολλά έχουν ακουστεί στην επιστημονική κοινότητα και πολλοί ερευνητές έχουν ασχοληθεί με την ύπαρξη ή μη παράλληλου σύμπαντος αλλά οι περισσότεροι δυσκολεύονται να κατανοήσουν την δυσνόητη για το ευρύ κοινό έννοια. Σήμερα, πλέον, κάποιοι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν την πρώτη απόδειξη της ύπαρξής του. "

Μαϊ
23
Περισσότερα »
Εκπληκτικό!!! Βρέθηκε «ζωντανός» δεινόσαυρος…

" Μετρά 110 εκατομμύρια χρόνια ζωής και πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά ευρήματα δεινοσαύρων που ήρθε στο φως πριν από λίγες μέρες στον Καναδά. Πρόκειται για έναν Νοντόσαυρο που ανακαλύφθηκε στην Αλμπέρτα του Καναδά, μοιάζει με τεράστιο γλυπτό και είναι το καλύτερα διατηρημένο απολίθωμα που βρέθηκε ποτέ… "

Μαϊ
15
Περισσότερα »
Διασκεδαστικό: Άγρια ζώα… μεθούν στη ζούγκλα (βίντεο)

" Υπάρχει ένα είδος δέντρου (Marula) στην Αφρική που, μία φορά το χρόνο, παράγει ζουμερά φρούτα τα οποία περιέχουν μεγάλο ποσοστό οινοπνεύματος. Μόλις τα φρούτα είναι ώριμα και επειδή υπάρχει έλλειψη νερού, τα ζώα για να ξεδιψάσουν τα τιμούν ιδιαιτέρως…. Οι καταστάσεις που ακολουθούν είναι απολαυστικές!  "

Μαϊ
13
Περισσότερα »
Άγρια Φύση – Άγρια Ομορφία και επιβίωση – Φάλαινες Όρκα «μακελεύουν» Λευκούς Καρχαρίες (Βίντεο)

" Στην περίπτωση των λευκών καρχαριών, πρόκειται για τις φάλαινες όρκες, γνωστές και ως «φάλαινες-δολοφόνους»: Ζώα πραγματικά θαύματα της φύσης, πανέμορφα, αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικά νοήμονα και εξαιρετικοί κυνηγοί/ μαχητές- μεταξύ των κορυφαίων που υπάρχουν στη θάλασσα. "

Μαϊ
13
Περισσότερα »
Ήλιος: Επτά μύθοι για αυτόν που θεωρούμε αλήθειες!

" Το καλοκαίρι έρχεται και ήδη ο ήλιος κάνει έντονη την παρουσία του στην καθημερινή ζωή, αλλά και στις στιγμές χαλάρωσης. Τους μύθους για τον ήλιο, όπως ότι η σκιά και η συννεφιά προστατεύουν αποτελεσματικά από τον ήλιο ή ότι εφόσον φοράμε αντηλιακό ή είμαστε μέσα στο νερό δεν είναι δυνατό να καούμε...καταρρίπτουν οι επιστήμονες. "

Μαϊ
11
Περισσότερα »
Σπιρουλίνα: Το φύκι γλυκού νερού με τις χίλιες φαρμακευτικές ιδιότητες

" Η σπιρουλίνα δεν είναι βιταμίνη ούτε βότανο. Είναι ένα μικρό κυανοπράσινο φύκι που αναπτύσσεται τόσο σε θαλασσινό όσο και σε γλυκό νερό. Περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός, όχι μόνο βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.Ακόμη, παρέχει σημαντικής σπουδαιότητας βιταμίνες όπως Β6, βιοτίνη, Β12, Β5, φολικό οξύ, ινοσιτόλη, νιασίνη, ριβοφλαβίνη, θειαμίνη, βιταμίνη Ε και Κ. "

Μαϊ
07
Περισσότερα »
Υγρά Απορρυπαντικών για Πιάτα: Το 88% είναι Καρκινογόνα

" Οι περισσότεροι πλένουν τα πιάτα τους τουλάχιστον μια φορά τη μέρα, αλλά δεν συνειδητοποιούν πόσες τοξικές ουσίες μπορεί να απορροφά το δέρμα τους. Όταν οι τοξίνες απορροφώνται από το δέρμα, πάνε στο συκώτι και μπαίνουν αφιλτράριστες στο αίμα και τους ιστούς. Γι’αυτό και είναι σημαντικό να επιλέγετε το σωστό υγρό για τα πιάτα. "

Μαϊ
01
Περισσότερα »
Δηλώσεις καλλιέργειας (ΟΣΔΕ) – SOS: Οι «παγίδες» που κρύβουν για νέους, παλιούς και συνταξιούχους αγρότες

" Απαραίτητη προϋπόθεση για όλα τα Αγροτικά προγράμματα της νέας περιόδου 2014-2020, αποτελεί η δήλωση ΟΣΔΕ, η οποία πρέπει να γίνει με πολλή προσοχή και σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κάθε προγράμματος. Aν η δήλωση ΟΣΔΕ δεν γίνει προσεκτικά, υπάρχει κίνδυνος πολλοί παραγωγοί να βρεθούν εκτός των αγροτικών προγραμμάτων. "

Απρ
27
Περισσότερα »
Σιταρόχορτο: Η Αμβροσία των Θεών – Τα οφέλη από την κατανάλωσή του

" Είναι το μοναδικό προϊόν που γνωρίζει ο άνθρωπος που έχει την ιδιότητα να καθαρίζει τον οργανισμό μας από βαριά μέταλλα, νεκρά κύτταρα, νεκρές μεμβράνες και τοξίνες που συσσωρεύονται στους πόρους του παχέος εντέρου για χρόνια. Αποτοξινώνοντας και τρέφοντας τον οργανισμό μας συγχρόνως επέρχεται η εξισορρόπηση της υγείας μας. "

Απρ
04
Περισσότερα »
Η μούμια των Αλπεων «μίλησε»: Τι συνέβη σε αυτόν τον άνθρωπο της Εποχής του Χαλκού, πριν 5.000 χρόνια [εικόνες]

" Πρόκειται για την  μούμια ενός ανθρώπου της Εποχής του Χαλκού, ο οποίος φυλακίστηκε στους πάγους (και αυτό εξηγεί την τέλεια συντήρησή του) στα ιταλο-αυστριακά σύνορα και βρέθηκε το 1991. Δέκα χρόνια αργότερα και μετά από έρευνες με ακτίνες Χ, οι ερευνητές αποφάνθηκαν ότι ο Otzi πιθανόν πέθανε από βέλος, του οποίου το σημάδι βρέθηκε στον ώμο του. "

Απρ
01
Περισσότερα »
Αλλάζει η Φύση; H πιο μοναχική φάλαινα έγινε υπερβολικά κοινωνική…

" Η μεγάπτερη φάλαινα (Megaptera novaeangliae) φτάνει συνήθως τα 13 με 14 μέτρα σε μήκος και ζυγίζει κατά μέσο όρο 25 τόνους. Ηταν μέχρι πρόσφατα τα πιο μοναχικά πλάσματα της Γης όμως ξαφνικά οι μεγάπτερες φάλαινες αποφάσισαν να κάνουν παρέα και να γευματίζουν μαζί δημιουργώντας πανικό στους ωκεανούς. "

Μαρ
15
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "