• Βράβευση της έρευνας του Πανεπιστημίου Κρήτης για τα κρητικά φυτά που καταπολεμούν τις ιώσεις
 • Καθηγητής ΕΠΑΛ συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για αρχαιοκαπηλία …
 • DOGumenta 2017 Δήμου Αθηναίων – Υιοθεσία Αδέσποτων Ζώων
 • Νέο πλήγμα για τους αγρότες - Αυξάνεται εκ νέου στο 24% ο ΦΠΑ για τα αγροτικά εφόδια
 • Το φοβερό «μυρμήγκι της κόλασης» - Είχε ενισχυμένο κέρατο από μέταλλο στο κεφάλι
 • Δυόσμος: Ιδιότητες, οφέλη για τον οργανισμό, τρόποι θεραπευτικής χρήσης του και «παρενέργειες»
 • Ανθρώπινη εξέλιξη: Συνεχίζεται και σήμερα-Ποιες είναι οι επιστημονικές διαπιστώσεις
 • Στην Κρήτη πρωτοπερπάτησε ο άνθρωπος! – Εντοπίστηκαν ίχνη (Σπουδαία Επιστημονική Ανακάλυψη)
 • Ρίγανη, το θαυματουργό φυτό: Το Τσάι ρίγανης, οι θεραπευτικές ιδιότητες, τα οφέλη της στην υγεία και ο τρόπος παρασκευής
 • Παραχώρηση εκτάσεων γης σε 1.500 πρόσφυγες σε Βοιωτία και Μακεδονία !!!

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Βράβευση της έρευνας του Πανεπιστημίου Κρήτης για τα κρητικά φυτά που καταπολεμούν τις ιώσεις

" Σημαντική διάκριση απέσπασε η Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία βραβεύθηκε στα φετινά «Healthcare Business Awards» για τις έρευνές της γύρω από τις επιδράσεις εκχυλίσματος τριών αρωματικών κρητικών φυτών στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού. "

Σεπ
18
Περισσότερα »
Καθηγητής ΕΠΑΛ συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για αρχαιοκαπηλία …

" Στα χέρια καθηγητή των ΕΠΑ.Λ. τα κλεμμένα απολιθωμένα ίχνη ανθρώπου στην Κίσσαμο. Οι αστυνομικοί βρήκαν την άκρη του νήματος, που τους οδήγησε στην Καλαμαριά, όπου εντοπίστηκαν έξι κομμάτια βράχων, στη Θεσσαλονίκη, σε χώρο δίπλα από τη Σχολή Δικαστών. Ο 55χρονος είναι καθηγητής ΕΠΑ.Λ. και μόνιμος κάτοικος Κισσάμου. "

Σεπ
17
Περισσότερα »
DOGumenta 2017 Δήμου Αθηναίων – Υιοθεσία Αδέσποτων Ζώων

" Το Τμήμα Αστικής Πανίδας Δήμου Αθηναίων διοργανώνει εκδήλωση για την ενημέρωση των δημοτών και κάθε ενδιαφερόμενου για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων. Στην εκδήλωση  δίνετε η ευκαιρία  να υιοθετήσετε επιτόπου ένα αδέσποτο, αφού πρώτα ενημερωθείτε. Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος από τις 10:00 έως τις 17:00 "

Σεπ
16
Περισσότερα »
Νέο πλήγμα για τους αγρότες - Αυξάνεται εκ νέου στο 24% ο ΦΠΑ για τα αγροτικά εφόδια

" Νέο πλήγμα για τους αγρότες σχεδιάζει η κυβέρνηση αυξάνοντας σημαντικά το κόστος παραγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αυξηθεί ο συντελεστής  ΦΠΑ 13% που είναι σήμερα στα αγροτικά εφόδια στο 24%. Δηλαδή, ο συντελεστής που μειώθηκε από το 24% στο 13% τον περασμένο Ιούλιο θα επανέλθει στα ίδια επίπεδα λόγω των λανθασμένων χειρισμών της κυβέρνησης. "

Σεπ
13
Περισσότερα »
Το φοβερό «μυρμήγκι της κόλασης» - Είχε ενισχυμένο κέρατο από μέταλλο στο κεφάλι

" Το έντομο, εμφάνιζε τρομακτικό «οπλισμό» γύρω από το κεφάλι του. Αυτό περιλάμβανε ένα «κέρατο», πιθανώς ενισχυμένο από μέταλλα όπως ασβέστιο, ψευδάργυρο και σίδηρο, που συνήθως βρίσκονται στα σώματα των εντόμων. Το οχυρωμένο κέρας χρησιμοποιήθηκε μαζί με τις δαγκάνες που έμοιαζαν με δρεπάνια για να «καθηλώσουν και ενδεχομένως να "σουβλίσουν" θύματα με όχι και τόσο σκληρό περίβλημα». "

Σεπ
13
Περισσότερα »
Δυόσμος: Ιδιότητες, οφέλη για τον οργανισμό, τρόποι θεραπευτικής χρήσης του και «παρενέργειες»

" Είναι πολυετές φυτό, με ωραίο, πράσινο και πλούσιο φύλλωμα, που φτάνει σε ύψος τα 30-100 εκατοστά. Υπάρχει παντού και σαν καλλιεργούμενο σε όλο τον κόσμο. Ο δυόσμος εκτός από αιθέριο έλαιο, ταννίνη και διαιτητικές ίνες, περιέχει επίσης, φολικό οξύ, ριβοφλαβίνη, βιταμίνες Α, Β6, Ε, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, μαγγάνιο και χαλκό. "

Σεπ
10
Περισσότερα »
Ανθρώπινη εξέλιξη: Συνεχίζεται και σήμερα-Ποιες είναι οι επιστημονικές διαπιστώσεις

" Η γενετική προδιάθεση για καθυστερημένη έναρξη της εφηβείας και η καθυστερημένη γέννηση παιδιών συνδέεται με μακροζωία. Κατά μέσο όρο η καθυστέρηση κατά ένα έτος της εφηβείας σχετίζεται με τη μείωση κατά 3% έως 4% της πρόωρης θνησιμότητας τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες… Ακόμη…. "

Σεπ
10
Περισσότερα »
Στην Κρήτη πρωτοπερπάτησε ο άνθρωπος! – Εντοπίστηκαν ίχνη (Σπουδαία Επιστημονική Ανακάλυψη)

" Στην Κρήτη φαίνεται ότι βάδισε για πρώτη φορά το ανθρώπινο είδος, με επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Ουψάλα να ανακοινώνουν ότι εντόπισαν ίχνη ηλικίας 5,7 εκατομμυρίων ετών στην περιοχή του Καστελίου στα Χανιά. Τα ευρήματα φέρνουν τα πάνω-κάτω στη θεωρία της εξέλιξης, όπως την γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. "

Σεπ
01
Περισσότερα »
Ρίγανη, το θαυματουργό φυτό: Το Τσάι ρίγανης, οι θεραπευτικές ιδιότητες, τα οφέλη της στην υγεία και ο τρόπος παρασκευής

" Η ρίγανη έχει 12 φορές περισσότερο αντιοξειδωτική δράση από το πορτοκάλι, 30 από την πατάτα και 42 από το μήλο. Η ρίγανη, εκτός από αρωματικό φυτό που βάζουμε στο φαγητό μας για νοστιμιά, μπορεί να κάνει θαύματα στην υγεία μας και να χρησιμοποιηθεί ως βότανο. Το τσάι ρίγανης έχει μοναδικά οφέλη για την υγεία μας. "

Σεπ
01
Περισσότερα »
Παραχώρηση εκτάσεων γης σε 1.500 πρόσφυγες σε Βοιωτία και Μακεδονία !!!

" Πυρετώδης συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής, Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να κανονιστούν τα διαδικαστικά, ώστε να δοθούν δωρεάν εκτάσεις γης στη Βοιωτία και την Μακεδονία σε 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες και να γίνει και η εκμάθηση σχετικά με την καλλιέργειά της. "

Αυγ
25
Περισσότερα »
130 ξενικά είδη ψαριών έχουν εισβάλει στις θάλασσές μας!

" Συνολικά 130 ξενικά είδη έχουν βρει καταφύγιο στις θάλασσες της Ρόδου και στα Δωδεκάνησα γενικότερα. Τουλάχιστον τόσα έχουν καταγραφεί από τον Υδροβιολογικό Σταθμό της Ρόδου… Ιδιαίτερα φιλόξενο είναι το θαλάσσιο περιβάλλον στην περιοχή μας για τα λεοντόψαρα και τους λαγοκέφαλους. "

Ιουλ
13
Περισσότερα »
Μάνα είναι μόνο μία - Σκληρά εργαζόμενες, για τα παιδιά τους, μαμάδες στο ζωικό βασίλειο!

" Στο ζωικό βασίλειο δεν είναι λίγες οι μαμάδες που εκπλήσσουν, αφού οι μπαμπάδες σπάνια βοηθούν στο μεγάλωμα των παιδιών και έτσι εκείνες δίνουν καθημερινά σκληρό αγώνα επιβίωσης. Δίνουν το σώμα τους ως τροφή ή ακόμη και πεθαίνουν προκειμένου τα μωρά τους να επιζήσουν… "

Ιουλ
13
Περισσότερα »
Το Όριο Hayflick και το ένζυμο της «αθανασίας»

" Από τη στιγμή της σύλληψής του, κάθε ανθρώπινος οργανισμός, ξεκινάει μια πορεία στο χρόνο που τον οδηγεί στη γήρανση και τελικά στο θάνατο.Ανά είδος είναι τόση η διάρκεια ζωής, όση χρειάζεται για να μπορέσει το συγκεκριμένο είδος να προσαρμοστεί στις αλλαγές και να βελτιώσει τις πιθανότητες επιβίωσής του. Σε κάθε γενιά επιβιώνουν περισσότερο εκείνοι οι οργανισμοί που προσαρμόζονται καλύτερα στις συγκεκριμένες συνθήκες. "

Ιουν
27
Περισσότερα »
Μαστίχα, το μαγικό «δάκρυ»: Ιδιότητες και τρόπος χρήσης για να λάβετε όλα τα οφέλη της

" Η χημική σύσταση της ρητίνης και του μαστιχέλαιου έχει αναλυθεί και κάποια συστατικά έχουν απομονωθεί και πιστοποιηθεί. Παρ΄όλα αυτά, η ακριβής σύσταση της μαστίχας Χίου δεν είναι ακόμη γνωστή. Μια γενική εκτίμηση δείχνει ότι η μαστίχα και το μαστιχέλαιο περιέχουν τουλάχιστον 70 ουσίες οι οποίες επιδεικνύουν πολυάριθμες φαρμακευτικές ιδιότητες. "

Ιουν
09
Περισσότερα »
Οι τελευταίοι δράκοι της Ευρώπης έζησαν στην Ελλάδα: Απομεινάρια προϊστορικών μίνι δράκων του Κομόντο στα Τουρκοβούνια

" Οι Βαράνοι είναι μια ομάδα σαυρών στις οποίες ανήκει σήμερα και ο φημισμένος «Δράκος του Κομόντο» από την Ινδονησία. Τα απολιθώματα του τελευταίου Βαράνου της Ευρώπης που βρέθηκαν στα Τουρκοβούνια, κοντά στην Αθήνα, ανήκουν σε ένα αρκετά μικρότερο ζώο, η ανατομία του όμως δείχνει τη στενή του συγγένεια με τον εντυπωσιακό σημερινό «Δράκο του Κομόντο». "

Ιουν
06
Περισσότερα »
8 φυτά που απωθούν τα κουνούπια (Διώξτε τα κουνούπια οικολογικά και όχι με χημικά)

" Το σκηνικό γνωστό. Μόλις ζεστάνει ο καιρός δεν βγαίνεις από το σπίτι αν δεν έχεις ψεκαστεί με αντικουνουπικό ενώ η αλοιφή για τα τσιμπήματα είναι το must have αξεσουάρ για τις εξόδους σου. Για να μην σε τσιμπάνε τα κουνούπια όποτε κάθεσαι στο μπαλκόνι, φύτεψε ένα από τα φυτά που απεχθάνονται τα κουνούπι, πέταξε τα χημικά και απόλαυσε τις καλοκαιρινές βραδιές σου… "

Ιουν
06
Περισσότερα »
«Γραικοπίθηκος»: Ο πρώτος άνθρωπος εμφανίστηκε, στην Ελλάδα κι όχι στην Αφρική όπως ήταν δεκτό έως σήμερα

" Ο διαχωρισμός του ανθρώπινου είδους από τους ανθρωποειδείς πιθήκους ενδεχομένως να είχε ξεκινήσει μερικά εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια νωρίτερα από ότι πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Μέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους ξεκίνησε στην Αφρική. Ωστόσο σύμφωνα με νέα γερμανική έρευνα ο πρώτος άνθρωπος μπορεί να είχε εμφανιστεί στα Βαλκάνια, ίσως στην Ελλάδα. "

Ιουν
06
Περισσότερα »
Καλοκαίρι έρχεται… Δείτε τι πρέπει αμέσως να κάνετε… αν σας τσιμπήσει ή δαγκώσει σκορπιός, σφήκα, μέλισσα, φίδι;

" Το καλοκαίρι καταγράφονται τα περισσότερα τσιμπήματα από μέλισσες, σφήκες, μπάμπουρες... σκορπιούς, σαρανταποδαρούσες, ακόμη και από φίδια. Τι πρέπει να κάνουμε όταν μας τσιμπήσει ένα έντομο ή κάποιο φίδι; Κινδυνεύουμε και αν ναι πόσο πολύ; Διαβάστε ένα χρήσιμο οδηγό… επιβίωσης και μην ξεχνάτε, πάνω από όλα χρειάζεται ψυχραιμία. "

Ιουν
02
Περισσότερα »
17 εντυπωσιακές φαρμακευτικές και μη χρήσεις του λεμονιού που δεν γνωρίζετε…

" Το λεμόνι είναι πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι; Γνωρίστε τις 17 εντυπωσιακές φαρμακευτικές και μη χρήσεις του λεμονιού που δεν γνωρίζετε… "

Μαϊ
26
Περισσότερα »
Παράλληλα Σύμπαντα: Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν την πρώτη απόδειξη ύπαρξης τους (βίντεο)

" Πολλά έχουν ακουστεί στην επιστημονική κοινότητα και πολλοί ερευνητές έχουν ασχοληθεί με την ύπαρξη ή μη παράλληλου σύμπαντος αλλά οι περισσότεροι δυσκολεύονται να κατανοήσουν την δυσνόητη για το ευρύ κοινό έννοια. Σήμερα, πλέον, κάποιοι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν την πρώτη απόδειξη της ύπαρξής του. "

Μαϊ
23
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "