• Ρόδι το «θαυματουργό»: Οι ιδιότητες, τα οφέλη του και η παρενέργειες…
  • 16 παράξενα και σπάνια ζώα που ίσως δεν ξέρετε
  • Διοξείδιο του άνθρακα (CO2): Κακό ή καλό αέριο; Ο ρόλος του στη ζωή του πλανήτη αλλά και στην απόδοση οξυγόνου στα κύτταρα
  • Σέλινο, το ταπεινό: Οι Θεραπευτικές ιδιότητες και δράσεις - Τρόποι χρήσης και παρασκευής…
  • Ο εφιάλτης για καλλιεργητές και καταναλωτές είναι εδώ - Bayer και Monsanto ενώνουν τις δυνάμεις τους.
  • Γρεβενά: Το μοναδικό παλαιοντολογικό μουσείο  της χώρας ολοκληρώνεται
  • Ελιά, φύλλα ελιάς και ελαιόλαδο: Θεραπευτικές ιδιότητες και τρόποι χρήσης
  • Πώς αναπτύσσονται τα φυτά κάτω από το χώμα (εντυπωσιακό βίντεο)
  • «Αφάνισε» κοπάδι 100 προβάτων για να εκδικηθεί τον ιδιοκτήτη τους…
  • Κομποστοποίηση αποβλήτων τροφίμων: Tα μυστικά για παραγωγή λιπάσματος από αυτά - Πρακτικές συμβουλές για επιτυχία

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ρόδι το «θαυματουργό»: Οι ιδιότητες, τα οφέλη του και η παρενέργειες…

"  Η ροδιά είναι γνωστή από την αρχαιότητα. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, είναι ιθαγενής της Ελλάδας, κατ’ άλλους, ωστόσο, κατάγεται από την Περσία ή την Κεντρική Ασία. Οι καρποί της είναι στρογγυλοί, πράσινοι στην αρχή, κόκκινοι όταν ωριμάσουν, έχουν φλούδα δερματώδη και πολλούς σπόρους στο εσωτερικό, που είναι καλυμμένοι με μια ζελατινώδη ουσία. "

Απρ
18
Περισσότερα »
16 παράξενα και σπάνια ζώα που ίσως δεν ξέρετε

" Ο κόσμος μας είναι γεμάτος με εξωτικά ζώα. Υπάρχουν πολλά είδη που είναι λιγότερο γνωστά στο ευρύ κοινό. Ο redditor  αποφάσισε να παρουσιάσει μερικά από αυτά τα πραγματικά ζώα. Και λέμε "να παρουσιάσει" γιατί αν τα δει κανείς θα νομίζει ότι πρόκειται για προϊόν επεξεργασίας, ή το προϊόν φαντασίας ή κάποιου μύθου. "

Απρ
14
Περισσότερα »
Διοξείδιο του άνθρακα (CO2): Κακό ή καλό αέριο; Ο ρόλος του στη ζωή του πλανήτη αλλά και στην απόδοση οξυγόνου στα κύτταρα

" Η ζωή όμως είναι βασισμένη στον άνθρακα και αυτό μπορούμε να το διαπιστώσουμε και από το γεγονός ότι το CO2 στην μήτρα της μητέρας όπου αναπτύσσεται το έμβρυο βρίσκεται σε ποσοστό 7% όπως δισεκατομμύρια χρόνια πριν.Το πολύτιμο αυτό αέριο είναι για τον οργανισμό μας εξίσου σημαντικό με το O2 αφού σύμφωνα με το φαινόμενο Verigo-Bohr της φυσιολογίας, το CO2 είναι υπεύθυνο για την αποδέσμευση του O2 από την αιμοσφαιρίνη και την απόδοσή του στα κύτταρα. "

Απρ
14
Περισσότερα »
Σέλινο, το ταπεινό: Οι Θεραπευτικές ιδιότητες και δράσεις - Τρόποι χρήσης και παρασκευής…

"  Το σέλινο είναι ένα από τα πιο γνωστά αρωματικά βότανα που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας. Είναι διετές φυτό, με λείο σκουροπράσινο βλαστό, γυαλιστερά φύλλα και μικρά ανθάκια. Οι σπόροι του είναι το ίδιο αρωματικοί αλλά πιο πικροί και καυστικοί στη γεύση. Το ύψος του φτάνει τα 90 εκατοστά. Έχει πλούσιες θεραπευτικές και διεγερτικές ιδιότητες… "

Απρ
12
Περισσότερα »
Ο εφιάλτης για καλλιεργητές και καταναλωτές είναι εδώ - Bayer και Monsanto ενώνουν τις δυνάμεις τους.

" Με τη συγχώνευσή τους, οι εταιρείες θα κατέχουν πλέον περισσότερο από το ένα τέταρτο της παγκόσμιας αγοράς σπόρων και φυτοφαρμάκων. Αυτό είναι κάτι που προκάλεσε διαμαρτυρίες από την πλευρά περιβαλλοντικών και αγροτικών οργανώσεων που ανησυχούν για την υπέρμετρη δύναμη που συγκεντρώνουν οι δυο εταιρείες. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο τεχνολογίας της Monsanto, Robb Fraley, η συνένωση των δύο εταιριών θα δώσει την απαραίτητη ώθηση για την ενίσχυση της έρευνας και της παραγωγής. "

Απρ
12
Περισσότερα »
Γρεβενά: Το μοναδικό παλαιοντολογικό μουσείο της χώρας ολοκληρώνεται

" Μια μοναδική παλαιοντολογική έκθεση με σπάνια απολιθώματα γιγαντιαίων θηλαστικών ολοκληρώνεται στη Μηλέα Γρεβενών από τον ομώνυμο Δήμο. Η νέα έκθεση με θέμα «Κυνήγι Ελεφάντων στα Γρεβενά» περιλαμβάνει σπάνια απολιθώματα που φιλοξενούνταν στο παλιό μουσείο της Μηλιάς, μεταφέρθηκαν στο καινούργιο χώρο και με την βοήθεια των παλαιοντολόγων αναδείχτηκαν με ολοκληρωμένο τρόπο και έμπνευση. "

Απρ
09
Περισσότερα »
Ελιά, φύλλα ελιάς και ελαιόλαδο: Θεραπευτικές ιδιότητες και τρόποι χρήσης

" Η ελιά ή λιόδεντρο, όπως πιστεύεται, καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά εδώ και 3.500 χρόνια στην Κρήτη και αποτελούσε πάντα το σύμβολο της ειρήνης και της νίκης. Έτσι, μετά τον Κατακλυσμό, το περιστέρι που έστειλε ο Νώε γύρισε με φύλλα ελιάς, ως απόδειξη της γαλήνης που είχε επέλθει μετά την καταστροφή. "

Απρ
04
Περισσότερα »
Πώς αναπτύσσονται τα φυτά κάτω από το χώμα (εντυπωσιακό βίντεο)

" Ιδιαίτερες εικόνες για το πώς αναπτύσσονται κάποια φυτά, όπως η φασολιά και το σπανάκι κάτω και πάνω από το έδαφος παρουσιάζει βίντεο time lapse. Το βίντεο παρουσιάζει την εξέλιξη μέρα με τη μέρα και πόσο γρήγορα το φυτό εμφανίζεται πάνω από το χώμα... "

Απρ
04
Περισσότερα »
«Αφάνισε» κοπάδι 100 προβάτων για να εκδικηθεί τον ιδιοκτήτη τους…

" Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας 44χρονος κτηνοτρόφος που πρωταγωνίστησε στην σφαγή του κοπαδιού ενός συναδέλφου του στην περιοχή Γεράκι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, στη Κρήτη! Μαζί με δυο συνεργούς του, θανάτωσαν 100 πρόβατα για να εκδικηθούν τον ιδιοκτήτη τους με τον οποίο είχαν διαφορές. "

Απρ
01
Περισσότερα »
Κομποστοποίηση αποβλήτων τροφίμων: Tα μυστικά για παραγωγή λιπάσματος από αυτά - Πρακτικές συμβουλές για επιτυχία

" Η οικιακή κομποστοποίηση αποτελεί μία φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία, που λέγεται κομπόστ ή χούμους ή εδαφοβελτιωτικό. Έτσι αξιοποιούμε τα οργανικά απορρίμματα κουζίνας και κήπου, όπως φλούδια, χαρτοπετσέτες, γκαζόν κ.α. ενώ παράλληλα αποκτάμε πλούσιο και θρεπτικό χώμα για τις γλάστρες μας. "

Μαρ
16
Περισσότερα »
Το ξύπνημα των αρκούδων, προάγγελος της άνοιξης…

" Προάγγελος της άνοιξης είναι το ξύπνημα των αρκούδων από τον χειμέριο λήθαργο στο Καταφύγιο του «Αρκτούρου» στο Νυμφαίο. Τα χιόνια αρχίζουν σιγά σιγά να λιώνουν και οι συνολικά 14 αρκούδες ξεπροβάλλουν από τις φωλιές τους, με πιο βιαστικές τις …μικρότερες σε ηλικία, που ήδη αλωνίζουν στο Καταφύγιο. "

Μαρ
16
Περισσότερα »
Τσάι του βουνού: Οι ευεργετικές ιδιότητες του ελληνικού βοτάνου

" Το τσάι του βουνού είναι ένα από τα πιο αγαπητά και διαδεδομένα βότανα της ελληνικής υπαίθρου, που καταναλώνεται εδώ και αιώνες. Ο Διοσκουρίδης αναφέρει το τσάι του βουνού με το όνομα «σιδηρίτης», καθώς οι σύγχρονοί του πίστευαν ότι το φυτό ήταν αποτελεσματικό κατά των πληγών που προκαλούνταν από σιδερένια αντικείμενα, κατά τη διάρκεια των μαχών. "

Φεβ
25
Περισσότερα »
Γαϊδουράγκαθου: Το ταπεινό φυτό και οι εξαιρετικές ιδιότητες του…

" Το γαϊδουράγκαθο είναι ένα βότανο που έχει χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια για την ενίσχυση της υγείας του ήπατος, των νεφρών και της χοληδόχου κύστης. (1) Περιέχει το φλαβονοειδές σιλυμαρίνη, το οποίο πιστεύεται ότι διαθέτει πολλά οφέλη όπως είναι η προστασία του ήπατος, αλλά και αντιοξειδωτικές, αντιιικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. "

Φεβ
21
Περισσότερα »
Σοσιαλισμός και Περιβάλλον, πράγματα ασύμβατα!!! Η σοσιαλιστική αδιαφορία για το περιβάλλον

" Στις καπιταλιστικές οικονομίες, τα αγροκτήματα και τα εργοστάσια ανήκουν σε άτομα ή εταιρίες. Αν προξενούν ζημιά στο περιβάλλον ή το εργατικό δυναμικό, οι ιδιοκτήτες τους είναι υπόλογοι στη δικαιοσύνη. Στις σοσιαλιστικές οικονομίες η γη και ο αέρας (και στις πιο ακραίες περιπτώσεις, οι άνθρωποι) ανήκαν στο κράτος και υφίσταντο την “τραγωδία των κοινών πόρων”. "

Φεβ
07
Περισσότερα »
Κρασί, το νέκταρ των θεών: 12 ενδιαφέρουσες πληροφορίες που δεν ξέρετε…

" Το κρασί υπάρχει εδώ και τουλάχιστον 9 χιλιάδες χρόνια, με τους ιστορικούς να μιλούν για τα παλαιότερα οινοποιεία στη Μέση Ανατολή και στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, οι Γάλλοι άρχισαν να αντιγράφουν τη διαδικασία παραγωγής κρασιού, γι’ αυτό και σήμερα παίρνουν τα εύσημα της ανακάλυψής του. Θέλετε να μάθετε κι άλλα για το κρασί; "

Ιαν
22
Περισσότερα »
Οι χρήστες κάνναβης καταλήγουν ψυχωτικοί και με τάσεις αποξένωσης (έρευνα)

" Η χρήση κάνναβης μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ψυχική μας υγεία, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι χρήστες του ναρκωτικού αυτού, είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν διάφορα αρνητικά και ψυχωτικά συναισθήματα, με κυριότερο αυτό της αποξένωσης από τους άλλους.  "

Ιαν
22
Περισσότερα »
Η Αριστερή Ελπίδα, οι Αγρότες… ο Ουκρανικός λιμός και ο ΣΥΡΙΖΑ…

" Οι χωρικοί ήταν γενικά παραδοσιακά συντηρητικοί, προσκολλημένοι στα χωράφια τους, και πίστευαν πως ότι καλλιεργούσαν ήταν και δικό τους. Κούνια που τους κούναγε. Για τον Μαρξ ήταν απαραίτητη η «προλεταριοποίηση» των αγροτών. Να γίνουν δηλαδή μισθωτοί (δημόσιοι) υπάλληλοι. Και αν τυχόν κάποιοι αντιδρούσαν, προσπαθώντας να κρατήσουν τη γη τους, τότε οι «επαναστάτες» θα τους αντιμετώπιζαν ανάλογα, ως ταξικούς εχθρούς. "

Ιαν
20
Περισσότερα »
Μέντα: Το φυτό των «θεών & της απόλαυσης» - 15 από τα σημαντικότερα οφέλη της

" Aγαπημένο φαρμακευτικό βότανο των αρχαίων πολιτισμών, φύλλα μέντας έχουν βρεθεί ακόμα και σε Αιγυπτιακές πυραμίδες που χρονολογούνται πριν το 1.000 π.Χ. Σύγχρονες επιστημονικές έρευνες έχουν τώρα επιβεβαιώσει ότι αυτό το αξιοσημείωτο φυτό διαθέτει περισσότερες θεραπευτικές ιδιότητες απ’ ό,τι πιστεύαμε. "

Ιαν
09
Περισσότερα »
8 απλοί φυσικοί τρόποι να απαλλάξετε τον χώρο σας από δυσάρεστες οσμές

" Όλοι, άλλος πολύ, άλλος λίγο έχουν βιώσει καταστάσεις σε χώρους με πολύ δυσάρεστες οσμές, είτε αυτές προέρχονται από την κλεισούρα αυτών των χώρων, είτε από το μαγείρεμα, π.χ. ψαριών, κουνουπίδι, κλπ, είτε από την υγρασία, είτε από την παρουσία άπλυτων ανθρώπων, ζώων, κλπ. Δεν είναι όμως και τόσο δύσκολο τελικά να καθαρίσουμε τον χώρο μας από δυσάρεστες οσμές και να τον διατηρήσουμε έτσι. "

Ιαν
09
Περισσότερα »
Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»: Ξεκινά η ανάπλαση-αναζωογόνησή του με σημαντικά έργα

" Τα νέα έργα αναβάθμισης της λειτουργίας του μεγάλου Περιβαλλοντικού Πάρκου της Αττικής, που ξεκινούν με την αναβάθμιση και  επέκταση του ηλεκτροφωτισμού έχουν στόχο αφενός μεν να ενισχύσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αφετέρου δε να περάσει το Πάρκο από την εποχή της εγκατάλειψης σε νέα σελίδα αναζωογόνησης του. "

Ιαν
05
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "