• Άγρια Φύση: Αστεία στιγμιότυπα που φέρνουν βραβεία φωτογραφίας.
 • Πρωτοποριακή Ελληνική Ανεμογεννήτρια κέρδισε το παγκόσμιο τεχνολογικό ενδιαφέρον - Είναι ισχύος 50 κιλοβάτ [φωτό]
 • Φιλόδοξο αλλά καθαρά ελληνικό το Delaer RX-3 - Περισσότερα στοιχεία… και… θα το αξιοποιήσουν;
 • Το διαφαινόμενο Ελντοράντο νότια της Κρήτης και οι «πράσινες» ιδεοληψίες
 • Διαδικτυακές απάτες και hacking: 1 στις 3 επιθέσεις phishing στοχεύουν στις τράπεζες και τον χρηματοπιστωτικό τομέα
 • Ποια πρωτοπορία του Facebook; Τους είχε προλάβει πριν από 3.000 χρόνια η «Οδύσσεια»
 • Τεχνητή Νοημοσύνη: Οι ΗΠΑ προηγούνται στην υιοθέτηση της σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες
 • Η ΔΕΗ εγκαθιστά τους πρώτους «έξυπνους» μετρητές -Τέλος στη ρευματοκλοπή και την ολική διακοπή ρεύματος
 • Η Ελλάδα που αντιστέκεται: Καινοτόμο ελληνικό αερόχημα “ιπτάμενη πτέρυγα” Dealer RX-3! (video)
 • Το νέο Jeep Cherokee είναι εδώ…

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Άγρια Φύση: Αστεία στιγμιότυπα που φέρνουν βραβεία φωτογραφίας.

" Βραβεία κωμικής φωτογραφίας άγριας ζωής 2018. Κάθε χρόνο ο διαγωνισμός Κωμικής Φωτογραφίας Άγριας Ζωής (Comedy Wildlife Photography) μας παρουσιάζει σχεδόν… ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα στα οποία άθελά τους και με απόλυτο αυθορμητισμό τα άγρια ζώα γίνονται πρωταγωνιστές. Δείτε τις εικόνες που κέρδισαν το βραβείο κωμικής φωτογραφίας άγριας ζωής 2018: "

Σεπ
22
Περισσότερα »
Πρωτοποριακή Ελληνική Ανεμογεννήτρια κέρδισε το παγκόσμιο τεχνολογικό ενδιαφέρον - Είναι ισχύος 50 κιλοβάτ [φωτό]

" Η Ελληνική ανεμογεννήτρια (EW16 Θέτις), ισχύος 50 κιλοβάτ, ενσωματώνει σύγχρονη τεχνολογία με στόχο τη μέγιστη αποδοτικότητα και διάρκεια ζωής με την ελάχιστη συντήρηση και με δυνατότητα προσαρμογής στις τοπικές συνθήκες του σημείου εγκατάστασης (θάλασσα, βουνό, ένταση ανέμων κλπ.). Κατασκευάζεται στη Μάνδρα Αττικής, σε εργοστάσιο που στήθηκε αποκλειστικά για την παραγωγή της. "

Σεπ
20
Περισσότερα »
Φιλόδοξο αλλά καθαρά ελληνικό το Delaer RX-3 - Περισσότερα στοιχεία… και… θα το αξιοποιήσουν;

" Το πρωτοποριακό αερόχημα Delaer RX-3 είναι ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα του οποίου η σχεδίαση ξεκίνησε το 2018. Μέσα σε μερικούς μήνες η σχεδιαστική ομάδα του Εργαστηρίου Μηχανικής Ρευστών & Στροβιλομηχανών (ΕΜΡΣ), του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) κατάφερε να ολοκληρώσει την αρχική σχεδίαση του αεροχήματος και να κατασκευάσει το ομοίωμα το οποίο παρουσιάστηκε στην ΔΕΘ. "

Σεπ
17
Περισσότερα »
Το διαφαινόμενο Ελντοράντο νότια της Κρήτης και οι «πράσινες» ιδεοληψίες

" Η υπογραφή της έρευνας και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης είναι TO SUCCESS STORY που δεν έχει σημειωθεί ποτέ στο ελληνικό κράτος. Σε μια περίοδο 40-50 ετών 800 δισ. ευρώ πηγαίνουν στο Ελληνικό δημόσιο και 200 δισ. ευρώ στις περιφέρειες. Με απλά λόγια η Ελλάδα απαλλάσσεται από το χρέος των περίπου 340 δισ. ευρώ ακόμα και αν τα αποθέματα φυσικού αερίου στους 10 στόχους είναι τα μισά από ότι έχω εκτιμήσει. "

Σεπ
15
Περισσότερα »
Διαδικτυακές απάτες και hacking: 1 στις 3 επιθέσεις phishing στοχεύουν στις τράπεζες και τον χρηματοπιστωτικό τομέα

" Στο στόχαστρο του ψηφιακού εγκλήματος τίθεται συστηματικά, πλέον, οι τράπεζες και συνολικά ο χρηματοπιστωτικός τομέας. Πάνω από το ένα τρίτο όλων των επιθέσεων phishing, που πραγματοποιήθηκαν το 2ο τρίμηνο του 2018, τον είχαν ως στόχο. Δέχτηκε 13,83 εκατ. επιθέσεις, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 12,28 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. "

Σεπ
15
Περισσότερα »
Ποια πρωτοπορία του Facebook; Τους είχε προλάβει πριν από 3.000 χρόνια η «Οδύσσεια»

" Μία νέα έρευνα εξηγεί πώς το εμβληματικό έργο του Ομήρου έχει πολλά κοινά με το τεχνολογικό δημιούργημα του Ζάκερμπεργκ. Οι σχέσεις μεταξύ των ηρώων του αρχαίου έπους θυμίζουν τους «φίλους» των social media. Αναλύοντας διεξοδικά τις σχέσεις ανάμεσα στους 342 συνολικά ήρωες του έπους, οι μελετητές οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα πως ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούσαν, είναι πολύ πιο ρεαλιστικός από τον αντίστοιχο σε άλλα έργα μυθοπλασίας. "

Σεπ
15
Περισσότερα »
Τεχνητή Νοημοσύνη: Οι ΗΠΑ προηγούνται στην υιοθέτηση της σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες

" Τις τεράστιες δυνατότητες, που δημιουργεί η νεόκοπη - αλλά πολλά υποσχόμενη - τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης, ανακαλύπτει σταδιακά η παγκόσμια οικονομία και οι επιχειρήσεις. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να τηρούν την παράδοσή τους στην καινοτομία και προηγούνται στον αγώνα για την υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης. Η Κίνα ακολουθεί, ενώ άλλοι αναδυόμενοι παίκτες συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις για να τις ανταγωνιστούν. "

Σεπ
15
Περισσότερα »
Η ΔΕΗ εγκαθιστά τους πρώτους «έξυπνους» μετρητές -Τέλος στη ρευματοκλοπή και την ολική διακοπή ρεύματος

" «Μεγάλη καινοτομία στην υπηρεσία του καταναλωτή». «Οι έξυπνοι μετρητές μπαίνουν στην υπηρεσία τόσο του καταναλωτή, όσο και της ΔΕΗ, για να αποφεύγονται έκνομες πράξεις από επιτήδειους όπως είναι οι ρευματοκλοπές. Ο καταναλωτής θα μπορεί ακόμα και να επιλέγει ποια ώρα θα χρεώνεται, ανάλογα με τις προσφορές που θα υπάρχουν από τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος, με τη φθηνότερη τιμή». "

Σεπ
12
Περισσότερα »
Η Ελλάδα που αντιστέκεται: Καινοτόμο ελληνικό αερόχημα “ιπτάμενη πτέρυγα” Dealer RX-3! (video)

" Ένα ακόμη εντυπωσιακό, καινοτόμο αερόχημα, μεγάλων δυνατοτήτων σχεδίασε και πρόκειται να κατασκευάσει το Εργαστήριο Μηχανικής Ρευστών & Στροβιλομηχανών (ΕΜΡΣ), του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) μετά το αερόχημα RX-1 που είχε παρουσιαστεί δημόσια στην ΔΕΘ το 2016. "

Σεπ
12
Περισσότερα »
Το νέο Jeep Cherokee είναι εδώ…

" Μπορεί η ανανεωμένη έκδοση του Jeep Cherokee να διατίθεται εδώ και αρκετό καιρό στα πάτρια του εδάφη, εντούτοις μέχρι τώρα οι αγοραστές της γηραιάς ηπείρου δεν είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις αρετές του. Η εταιρεία εισάγει πλέον και στην Ευρώπη το επικαιροποιημένο Jeep Cherokee που έχει ως σημείο αναφοράς μία ανανεωμένη γκάμα κινητήρων ντίζελ και βενζίνης. "

Σεπ
12
Περισσότερα »
Παλιό κόλπο, νέα εφαρμογή: Έμπορος ΙΧ στη Νέα Μάκρη εξαφανίστηκε με προκαταβολές 500.000 ευρώ

" Μια μεγάλη κομπίνα στήθηκε από επιτήδειο έμπορο στη Νέα Μάκρη αφού κατάφερε να «εξαφανίσει» προκαταβολές ύψους 500.000 ευρώ από ανυποψίαστους καταναλωτές. Εμφάνιζε πολύ καλά αυτοκίνητα στην έκθεσή του ή στην ιστοσελίδα του και στη συνέχεια αποσπούσε μεγάλες προκαταβολές ύψους τουλάχιστον 10.000 ευρώ έκαστη για να κλειστούν τα αυτοκίνητα και να προχωρήσουν οι διαδικασίες πώλησης τους. "

Σεπ
12
Περισσότερα »
Νέο 9μηνο Σεμινάριο Φωτογραφίας του Πειραϊκού Συνδέσμου – Θέματα & ενότητες

" Νέος κύκλος μαθημάτων Φωτογραφίας ξεκινάει τον Οκτώβριο και λήγει τον Ιούνιο 2018. Περιλαμβάνει τόσο θεωρητικά μαθήματα, όσο και πρακτικές εφαρμογές και απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας και προηγούμενων γνώσεων πάνω στη φωτογραφία. Η κατανομή σε τμήματα αρχαρίων/προχωρημένων θα γίνει τη Δευτέρα 17 Σεπτέμβρη 2018 ώρα 19.00. "

Σεπ
12
Περισσότερα »
Λαμπτήρες αλογόνου οριστικά τέλος! Οι  LED είναι δέκα φορές πιο αποδοτικοί και οικονομικοί

" Από το περασμένο Σάββατο, 1η Σεπτεμβρίου, καταργήθηκαν οι ενεργοβόροι λαμπτήρες αλογόνου οι οποίοι, εφόσον εξαντληθούν τα διαθέσιμα αποθέματα δεν θα επιτρέπεται να πωλούνται πλέον πουθενά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι λαμπτήρες αλογόνου θα αντικατασταθούν από λαμπτήρες LED οι οποίοι ενσωματώνουν τεχνολογική καινοτομία που τους καθιστά ασφαλέστερους, οικονομικότερους και αποτελεσματικότερους. "

Σεπ
08
Περισσότερα »
Η επόμενη γενιά τηλεοράσεων με ανάλυση 8Κ είναι πλέον εδώ!!!

" Πριν καλά καλά εξοικειωθεί το καταναλωτικό κοινό με τις τηλεοράσεις 4Κ ανάλυσης, οι μεγάλοι κατασκευαστές σπεύδουν να αποκαλύψουν την επόμενη γενιά: Συσκευές, δηλαδή, με διπλάσια pixels (τόσο σε κάθετη ανάλυση, όσο και σε οριζόντια). Οι πρώτες εμπορικές 8Κ τηλεοράσεις αποκαλύφθηκαν στη μεγάλη τεχνολογική έκθεση IFA 2018 που διοργανώνεται αυτές τις μέρες στο Βερολίνο. "

Σεπ
02
Περισσότερα »
YΠΕΝ: Μετά το Μάτι «τρέχει» - Ποια αυθαίρετα νομιμοποιούνται στον αιγιαλό

" Μόνο στον παλαιό αιγιαλό, δηλαδή στο κομμάτι της ξηράς που προέκυψε από την μετακίνηση της ακτογραμμής προς την θάλασσα και αυτό υπό αυστηρές προϋποθέσεις, προβλέπεται η νομιμοποίηση αυθαιρέτων με βάση πρόσφατη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Αυθαίρετες κατασκευές ή χρήσεις που βρίσκονται στον αιγιαλό ή στον παλαιό αιγιαλό, δεν μπορούν να υπαχθούν στο νόμο 4178/2013 "

Αυγ
31
Περισσότερα »
Αυστραλία: Ο μεγαλύτερος παραγωγός λιθίου στον κόσμο

" Η Νο 1 χώρα στην παραγωγή λιθίου είναι η Αυστραλία, από την οποία κάθε χρόνο εξάγονται 18,3 kt λιθίου. Ακολουθούν η Χιλή, με 14,1 kt και η Αργεντινή, με 5,5 kt. Μέσα στα προσεχή τρία χρόνια, η Αυστραλία αναμένεται να φθάσει στο 37% της παγκόσμιας αγοράς. πίσω από την Αυστραλία θα ακολουθήσουν η Αργεντινή (29%), ο Καναδάς (16%), η Χιλή (9%), οι ΗΠΑ (6%) και το Μεξικό (4%). "

Αυγ
27
Περισσότερα »
Το πολιτικό άγος των κατεδαφίσεων και η νέα γενιά αυθαιρέτων που «διέλαθε» της προσοχής…

" Ανοίγει ο «ασκός του Αιόλου» σε περιοχές όλης της χώρας, κυρίως σε Αττική, Κρήτη, Πελοπόννησο και Δωδεκάνησα τόσο για τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τις υπηρεσίες δόμησης των Δήμων, όσο και για πολλές δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες. Πρόκειται για κτίσματα, τα οποία «φύτρωσαν» κάτω από τη μύτη της πολιτείας ακόμη και τα τελευταία χρόνια της κρίσης, για τα οποία δεν υπάρχουν καν αποφάσεις κατεδάφισης ή επί χρόνια οι σχετικές αποφάσεις έμεναν στο συρτάρι. "

Αυγ
20
Περισσότερα »
Τα αυθαίρετα και η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ

" Αποτελεί, υποκρισία για τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ ότι θυμήθηκε την αυθαίρετη δόμηση μετά την πύρινη τραγωδία στο Μάτι και διπλή υποκρισία να μιλάει ο ίδιος για αυθαίρετα, όταν είναι ο μεταλλαγμένος μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ που εισήγαγε και ψήφισε, τον ν. 4495/2017 του Σταθάκη, με τον οποίο έχουν νομιμοποιηθεί 125 χιλιάδες(!) αυθαίρετα εκτός σχεδίου κτίσματα. "

Αυγ
15
Περισσότερα »
Το ευρωπαϊκό Galileo ωριμάζει και γίνεται το ακριβέστερο σύστημα πλοήγησης στον κόσμο το 2020 (θέτει τέλος στο GPS)

" Tο 2020 το Galileo θα έχει πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα και θα είναι, με ακρίβεια-ρεκόρ 20 εκατοστών, το πιο ακριβές δορυφορικό σύστημα πλοήγησης στον κόσμο. Θα παρέχει δωρεάν υπηρεσία εντοπισμού θέσης, πλοήγησης και χρονοπροσδιορισμού, καθώς και υπηρεσίες υπηρεσία έρευνας και διάσωσης (SAR) και στρατιωτικής φύσης (PRS). "

Αυγ
06
Περισσότερα »
Αποσάθρωση κράτους: Φέρνουν νόμο για να ισχύσει ο νόμος Τρίτση για τις ακτές και έγκριση από τον Τσίπρα για να ισχύσουν δικαστικές αποφάσεις

" Εκατοντάδες Εισαγγελείς έχουν εξαπολυθεί στις ακτές της χώρας αναζητώντας μαντρότοιχους και φράχτες που κλείνουν την πρόσβαση στις ακτές, αφού η πολιτεία θυμήθηκε επιτέλους ότι ο νόμος Τρίτσης προβλέπει ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές σε βάθος 500 μέτρων από το χειμέριο κύμα. Όσο για τα αυθαίρετα, για να ισχύσουν οι δικαστικές αποφάσεις απαιτείται η έγκριση Τσίπρα. Τόσο καλά γι’ αυτό το μπουρδ@λο κράτος… "

Αυγ
06
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "