ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Απορρύθμιση: Πάνω από το 80% των μηχανικών δεν είναι ασφαλιστικά ενήμεροι!

" «Οι εισφορές μας είναι στο 37,95% και πλέον επειδή θα υπολογίζονται πάνω στις παλαιές εισφορές είναι σαν να έχουμε εισφορές πάνω από 60%, συν τη φορολογία που φτάνει έως και το 45%, συν την προκαταβολή 100% επί του φόρου, μάλλον δεν έχει νόημα να εργάζεται κάποιος» περιέγραψε με αριθμούς την κατάσταση ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Στασινός. "

Ιαν
14
Περισσότερα »
Υπάρχουν φυτά που λάμπουν; Ναι !!! Επιστήμονες τα δημιούργησαν και θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τις λάμπες!

" Οι επιστήμονες δημιούργησαν φυτά που λάμπουν, χρησιμοποιώντας ενσωματωμένα νανοσωματίδια στα φύλλα, ανοίγοντας πιθανότατα το δρόμο για την αντικατάσταση των λαμπών του δρόμου με δέντρα που θα φωτίζουν το βράδυ. Πιστεύουν ότι η ανακάλυψή τους θα μπορούσε να οδηγήσει στην αντικατάσταση των παραδοσιακών πηγών φωτισμού με αυτό – βιώσιμες εναλλακτικές.  "

Ιαν
12
Περισσότερα »
Τέρατα στην Σαχάρα

" Κοινοπραξία ενεργειακών εταιρειών ζήτησε άδεια να κατασκευάσει ένα γιγαντιαίο σταθμό ηλιακής ενέργειας στα όρια της Σαχάρας. Ο σταθμός θα συνδέεται με την Ευρώπη μέσω υποθαλάσσιων καλωδίων. Μπορεί να ηλεκτροδοτήσει πάνω από πέντε εκατομμύρια νοικοκυριά. Η κοινοπραξία TuNur θέλει να εκμεταλλευθεί το τεράστιο δυναμικό της ερήμου Σαχάρας προκειμένου να φέρει καθαρή ενέργεια στην Ευρώπη. "

Δεκ
26
Περισσότερα »
Δωρεάν εγκατάσταση θέρμανσης με φυσικό αέριο στην Αττική - Ποιοι το δικαιούνται και τι απαιτείται…

" Η επιχορήγηση από το ΕΣΠΑ, θα καλύψει εξ ολοκλήρου τις δαπάνες των έργων για την προμήθεια και εγκατάσταση καυστήρα, λέβητα, σωληνογραμμής φυσικού αερίου, του συστήματος απαγωγής καυσαερίων, υλικών/εξαρτημάτων/αυτοματισμών εγκατάστασης και σύνδεσης, τις εργασίες και τα υλικά υδραυλικής σύνδεσης, την μελέτη, επίβλεψη, καθώς και την επιθεώρηση του υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης πετρελαίου. "

Δεκ
21
Περισσότερα »
Αξιοκρατικά και αντικαπιταλιστικά: Φέσια καταστροφών 160.000 ευρώ από αντιεξουσιαστές στη Βίλα Ζωγράφου

" Η θλιβερή πραγματικότητα είχε και μία άλλη παράμετρο, την οικονομική, καθότι το κόστος των ζημιών, από τους καταληψίες ανήλθαν τελικά σε 120.000 ευρώ. Την ίδια ώρα κανένας από τον Δήμο Ζωγράφου δεν είχε φροντίσει να κόψει τόσο το ρεύμα όσο και το νερό, με αποτέλεσμα να «φεσωθούν» οι δημότες με λογαριασμούς ΔΕΚΟ της τάξεως των 40.000 ευρώ. "

Δεκ
16
Περισσότερα »
Κάλυψη των αναγκών σε φυσικό αέριο για 500 χρόνια… νότια της Κρήτης, το ελάχιστο

" Τα αποθέματα 2 Τρις m3 που οι έρευνες νοτιοδυτικά της Κρήτης δίνουν ως εκτιμήσεις, αντιπροσωπεύουν τις σημερινές ανάγκες της Ελλάδος για 500 χρόνια! Στην ακραία περίπτωση που η έρευνα δείξει ότι όλοι οι στόχοι αποδειχθούν ότι έχουν φυσικό αέριο, τα μέγιστα δυνατά αναμενόμενα αποθέματα στα δύο οικόπεδα θα μπορούσαν να φθάσουν τα 18 Τρις m3! "

Νοε
22
Περισσότερα »
Free WiFi: Γιατί πρέπει να το αποφεύγετε

" Πρώτοι πανευρωπαϊκά οι Έλληνες στο online gaming. Σχεδόν τελευταίοι στις γνώσεις τους για το διαδίκτυο. Το 70% των Ελλήνων συνδέεται στο διαδίκτυο "εν κινήσει", μέσω φορητής συσκευής. Η συντριπτική πλειοψηφία (9 στους 10) είναι νέοι, ηλικίας 16-27 ετών . Το 90% των νέων ηλικίας 16-24 συνδέεται καθημερινά με τα κοινωνικά δίκτυα (facebook, twitter, snapchat κ.α.), περισσότερες από 4 ώρες  "

Νοε
19
Περισσότερα »
ΔΕΗ: Απάτες εκατομμυριούχων σε Κηφισιά, Εκάλη και Παλαιό Ψυχικό με το κοινωνικό τιμολόγιο…

" Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από ελέγχους των υπηρεσιών της ΔΕΗ φαίνεται ότι έχει γίνει σύστημα από στρατηγικούς κακοπληρωτές, δικαιούχους κοινωνικών τιμολογίων με … βίλες και λογαριασμούς στο εξωτερικό να κάνουν χρήση των ενεργητικών διατάξεων για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Εκτός απ’ αυτό μάλιστα, όπως αναφέρει και το Κεφάλαιο, υπάρχουν περιπτώσεις διαμερισμάτων που τροφοδοτούν παράνομα … ολόκληρες πολυκατοικίες. "

Νοε
19
Περισσότερα »
Από τις υποσχέσεις στην πραγματικότητα, 38 διόδια δρόμος…

" Ένα από τα επιτεύγματα αυτής της κυβέρνησης είναι πως όχι μόνο έχει εφεύρει από μια δικαιολογία για κάθε αθέτηση προεκλογικής της υπόσχεσης, αλλά και ότι για κάθε παράλειψη ή γκάφα της, δεν φταίει ποτέ η ίδια αλλά πάντα κάποιοι άλλοι. Με τη φράση "διαχρονικές ευθύνες" επιχειρούν η κα Δούρου και η κυβέρνηση να επιμερίσουν τις παραλείψεις μέχρι να χαθούν τα ίχνη τους στα βάθη του χρόνου. "

Νοε
19
Περισσότερα »
Νέα Ψηφιακή Κάμερα αλλάξει τον τρόπο που τραβάμε (και βλέπουμε) βίντεο και φωτογραφίες

" Μια κάμερα τσέπης (κυριολεκτικά τσέπης) με διπλό φακό και δυνατότητα σφαιρικών λήψεων έρχεται να αλλάξει όσα γνωρίζαμε για τη σύγχρονη φωτογραφία. Πρόκειται για μια κάμερα 360 μοιρών, η οποία γράφει βίντεο και φωτογραφίες 360 μοιρών και ανάλυσης 4K με μια σειρά μοναδικών και εξειδικευμένων λειτουργιών αλλά κυρίως λόγω του προηγμένου λογισμικού της. "

Νοε
13
Περισσότερα »
Νέος ΚΟΚ: Σκληρές ποινές στους παραβάτες - 2 μήνες χωρίς δίπλωμα αν μιλάς στο κινητό! και άλλες….

" Όσοι μιλούν στο κινητό εν ώρα οδήγησης, παρκάρουν σε ράμπες για ΑΜΕΑ, κυκλοφορούν στη Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης ή πετούν τσιγάρα από το παράθυρο κινδυνεύουν με 2 μήνες αφαίρεση διπλώματος οδήγησης!Σε περίπτωση υποτροπής εντός διαστήματος έξι μηνών, η άδεια ικανότητας οδήγησης αφαιρείται για διπλάσιο χρονικό διάστημα και ο παραβάτης υποχρεούται σε επανεξέταση για την επανέκδοση αυτής. "

Νοε
13
Περισσότερα »
Για πρώτη φορά Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο WRC Trophy

" Σε ελληνικά χέρια κατέληξε ο τίτλος στο WRC Trophy, με τον Ιορδάνη Σερδερίδη να αναδεικνύεται πρωταθλητής σε ένα θεσμό που απευθύνεται σε ιδιώτες με παλαιότερης γενιάς WRC αυτοκίνητα. Ο Καβαλιώτης οδηγός είναι ο πρώτος Έλληνας που κατακτάει τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι με τη γαλανόλευκη σημαία να κυματίζει στον τερματισμό του Ράλι  Μεγάλης Βρετανίας. "

Νοε
01
Περισσότερα »
Ο «προάγγελος» των μη επανδρωμένων πολεμικών αεροπλάνων, έρχεται από το 1944 (Βίντεο)

" Ένα ξεχασμένο UAV του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που ήταν δεκαετίες μπροστά από την εποχή του. Παρόλο που είναι αλήθεια ότι αεροσκάφη όπως το Predator και το Reaper μπορούν να βομβαρδίσουν στόχους με τη χρήση καθοδήγησης λέιζερ ή με τη βοήθεια δορυφόρου, ένα από τα πρώτα επιτυχημένα UAVs, πέταξε το 1944. πριν από 7 δεκαετίες… "

Οκτ
21
Περισσότερα »
Έκλεβαν ακριβά κινητά και εξαπατούσαν τους ιδιοκτήτες τους να τα «ξεκλειδώσουν» - Τους «τσίμπησε» η Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος

" Εντοπίστηκαν τρία καταστήματα πώλησης συσκευών κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο της Αθήνας, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των ιδιοκτητών τους στην αγοραπωλησία των συσκευών και στη διαδικασία υποκλοπής των στοιχείων σύνδεσης, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 επιπλέον «έξυπνες» συσκευές (κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες). "

Οκτ
16
Περισσότερα »
Nissan Leaf: Το απόλυτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο (Φωτό & Βίντεο)

" Το νέο Nissan Leaf εξασφαλίζει αυτονομία  378 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση. Την ίδια στιγμή, ο νέος ηλεκτρικός κινητήρας αποδίδει 150 ίππους ισχύος και 320 Nm ροπής, εξασφαλίζοντας εντυπωσιακές επιδόσεις. Είναι, όμως, κάτι  πολύ περισσότερο από ένα 100% ηλεκτροκίνητο όχημα. Πρόκειται για μια κινητή μονάδα ισχύος με μοναδική αμφίδρομη φόρτιση. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να δώσει πίσω ενέργεια, συνδεδεμένο με σπίτια και γραφεία. "

Οκτ
08
Περισσότερα »
5+2 ενδείξεις (σημάδια) ότι το κινητό σας... παρακολουθείται…

" Όχι απαραίτητα επειδή κάνατε κάτι, αλλά στο πλαίσιο των προληπτικών παρακολουθήσεων που ενδέχεται να γίνονται από διάφορες μυστικές υπηρεσίες για καλό και για κακό. Ορίστε, λοιπόν, πέντε + δύο σημάδια που -ενδέχεται να- δείχνουν ότι το τηλέφωνό σας τελεί υπό την παρακολούθηση κάποιας «σκοτεινής» υπηρεσίας ή… "

Οκτ
03
Περισσότερα »
9 σημάδια που δείχνουν ότι ο υπολογιστής σας έχει χακαριστεί (φωτό)

" Στις μέρες μας που σε κάθε σπίτι ή γραφείο υπάρχει τουλάχιστον 1 ηλεκτρονικός υπολογιστής, το hacking ακούγεται και κάποιες φορές είναι τόσο τρομακτικό, όσο το να δεις διαρρήκτες στο σαλόνι σου. Δεν είσαι όμως όσο αβοήθητος νομίζεις. Δες 9 σημάδια που σύμφωνα με τους ειδικούς, δείχνουν ότι ο υπολογιστή σου έχει χακαριστεί. Γιατί αν ξέρεις, μπορείς να το προλάβεις. "

Σεπ
29
Περισσότερα »
Διαβάστε τα μηνύματά σας στο χωρίς να σας «δουν» οι αποστολείς – Τα «κόλπα»…

" Από τη στιγμή που τα μηνύματά που θέλετε να ελέγξετε είναι ήδη μέσα στη συσκευή σας και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αποτρέψετε την εφαρμογή από το μάθει – να γνωρίζει- ότι έχετε τσεκάρει τα μηνύματά σας, σωστά; Ο μόνος τρόπος για να αναμεταδώσει την πληροφορία στον ανεπιθύμητο αποστολέα είναι μέσω του διαδικτύου… "

Σεπ
25
Περισσότερα »
Η χρήσιμη εφαρμογή για να μη παρακολουθούν τις συνήθειές σου στο ίντερνετ

" Η προστασία του ψηφιακού μας ίχνους είναι πλέον πρωταρχικής σημασίας, καθώς ολοένα και περισσότεροι είναι όλοι αυτοί οι αδιάκριτοι που μαζεύουν δεδομένα για τις ηλεκτρονικές γυροβολιές μας. Κάποιος πρέπει λοιπόν να προστατεύσει τον ψηφιακό μας εαυτό και αυτός δεν είναι άλλος από την εφαρμογή Disconnect. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα εργαλεία διασφάλισης της ιδιωτικότητας. "

Σεπ
18
Περισσότερα »
Οι «Εθνικοί Εργολάβοι», η Γέφυρα που έπεσε και… οι Έλληνες Πολιτικοί Ταγοί….

" Η γκρεμισμένη γέφυρα, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η χώρα μεταπολιτευτικά. Έργα που φτιάχνονται στο άψε-σβήσε και με πρόχειρο τρόπο, μελέτες που γίνονται εκ των υστέρων αλλά και πάλι δεν εφαρμόζονται, προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα του έργου χωρίς να ενδιαφέρεται κανένας γι αυτές και πολλά απ' όσα μπορούμε να υποψιαστούμε. "

Σεπ
13
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "