ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η χρήσιμη εφαρμογή για να μη παρακολουθούν τις συνήθειές σου στο ίντερνετ

" Η προστασία του ψηφιακού μας ίχνους είναι πλέον πρωταρχικής σημασίας, καθώς ολοένα και περισσότεροι είναι όλοι αυτοί οι αδιάκριτοι που μαζεύουν δεδομένα για τις ηλεκτρονικές γυροβολιές μας. Κάποιος πρέπει λοιπόν να προστατεύσει τον ψηφιακό μας εαυτό και αυτός δεν είναι άλλος από την εφαρμογή Disconnect. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα εργαλεία διασφάλισης της ιδιωτικότητας. "

Σεπ
18
Περισσότερα »
Οι «Εθνικοί Εργολάβοι», η Γέφυρα που έπεσε και… οι Έλληνες Πολιτικοί Ταγοί….

" Η γκρεμισμένη γέφυρα, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η χώρα μεταπολιτευτικά. Έργα που φτιάχνονται στο άψε-σβήσε και με πρόχειρο τρόπο, μελέτες που γίνονται εκ των υστέρων αλλά και πάλι δεν εφαρμόζονται, προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα του έργου χωρίς να ενδιαφέρεται κανένας γι αυτές και πολλά απ' όσα μπορούμε να υποψιαστούμε. "

Σεπ
13
Περισσότερα »
10 βασικοί κανόνες για να αντιμετωπίσεις τις παγίδες-κινδύνους του free Wi-Fi

" Το δωρεάν στο ίντερνετ θέλει πάντα την προσοχή του γιατί υπάρχουν παγίδες. Το τζάμπα Wi-Fi αρέσει σε όλους, σε κανέναν όμως οι αναρίθμητοι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στα δημόσια δίκτυα. Πόσο μάλλον αν χάσεις μαγικά όλες τις τραπεζικές σου οικονομίες! Γι’ αυτό και η σύνδεση σε ένα free Wi-Fi θέλει πάντα τη δέουσα προσοχή, για να μην τρέχεις μετά να μαζέψεις τα αμάζευτα. "

Σεπ
10
Περισσότερα »
Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ΔΕΗ: Ποιες είναι και πως γίνονται οι νέες ρυθμίσεις για την πληρωμή τους

" Δυνατότητα διακανονισμού των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 18 έως 36 δόσεις δίνει η ΔΕΗ. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, ότι για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, του ελεύθερους επαγγελματίες και τα νοικοκυριά που οφείλουν μέχρι 1.000 ευρώ, μπορούν να γίνουν έως 24 δόσεις, εφόσον καταβληθεί ταυτόχρονα με τον διακανονισμό η πρώτη δόση. "

Σεπ
05
Περισσότερα »
Προσοχή, Μεγάλη Απάτη: Έρανος – απάτη για το «μικρό Νικολάκη» κατακλύζει το Facebook

" Ψευδοέρανοι από διαδικτυακούς απατεώνες σαρώνουν στα social media, παρασύροντας πολλούς καλόπιστους χρήστες. Ιδιοι αριθμοί τραπέζης εμφανίζονται για διαφορετικά «άρρωστα» παιδιά, σε «εράνους» που είχαν χιλιάδες κοινοποιήσεις στο Facebook. Ποντάρουν στην ευαισθησία των χρηστών για τα μικρά παιδιά θησαυρίζοντας με «τρελές εισπράξεις»… "

Αυγ
30
Περισσότερα »
Φερνάντο Αλόνσο: «Ερωτεύτηκα την Ελλάδα» - Ινκόγκνιτο στη Μύκονο

" Ο πρωταθλητής της F1 έμεινε απομονωμένος επί μία εβδομάδα σε καταφύγιο για VIPs, μαζί με την Ιταλίδα σύντροφό του στην Μύκονο… Θεωρείται από τους κορυφαίους εν ενεργεία πιλότους Γκραν Πρι ύστερα από 32 νίκες στη διάρκεια μιας καριέρας που ξεκίνησε το 2001. Ηταν αυτός που εκθρόνισε τον Μίκαελ Σουμάχερ κατακτώντας δύο πρωταθλήματα με τη Renault το 2005 και το 2006. "

Αυγ
30
Περισσότερα »
Πενταψήφιο 54122: ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Παραπλανητικά μηνύματα από αυτό χρεώνονται «τρελά» - Μην απαντάτε

" Οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως υποψιασμένοι όταν λαμβάνουν SMS από πενταψήφια νούμερα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απαντήσουν. Εξάλλου το να λάβει κάποιος μήνυμα από τυχαία «αιθέρια» ύπαρξη που θέλει γνωριμία, είναι too good to be true, στον πραγματικό κόσμο. "

Αυγ
23
Περισσότερα »
Νέες ΑΥΞΗΣΕΙΣ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ - Όλες οι αλλαγές...

" Οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας είναι μία χρέωση που πληρώνουν οι καταναλωτές στο λογαριασμό ρεύματος η οποία "χρηματοδοτεί” το τιμολόγιο των νησιών (όπου η παραγωγή ρεύματος γίνεται με πετρέλαιο και είναι ακριβότερη) αλλά και το κόστος του κοινωνικού τιμολογίου ΚΟΤ. Δείτε τις νέες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος… "

Αυγ
23
Περισσότερα »
Τέσσερα διδάγματα από τους μεγαλύτερους εφευρέτες της Ιστορίας

" Μην δέχεσαι τις αρχικές υποθέσεις  (“Η άγνοια που πυροδοτεί την περιέργεια είναι καλύτερο σημείο αφετηρίας από την ημιμάθεια”.) - Το να δανείζεσαι είναι εντάξει  (Οι περισσότερες καινοτομίες προέρχονται από τον δανεισμό και τον συνδυασμό και όχι από την απλή εφεύρεση.) - Τίποτε δεν δουλεύει με τη πρώτη (“Υπερβολικά συχνά οι ανυπόμονοι επιχειρηματίες περιμένουν άμεσα αποτελέσματα. Η Ιστορία δείχνει ότι υπάρχουν εκατό αποτυχίες για την κάθε αλλαγή.) "

Αυγ
15
Περισσότερα »
Τα πρώτα αυτοκινούμενα οχήματα της ιστορίας σε δράση! (βίντεο)

" Υπήρξαν τα δύο πρώτα αυτοκινούμενα οχήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Το πρώτο, ήταν ατμοκίνητο, σχεδιάστηκε και κατασκευάσθηκε από τον FardierdeCugnot, Γάλλο αξιωματικό του Ναπολέοντα. Το δεύτερο, υπήρξε το πρώτο αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης βενζίνης, σχεδιάσθηκε το 1885 και κυκλοφόρησε το 1886, με όνομα «Benz Patent-Motorwagen». "

Ιουν
25
Περισσότερα »
Ανασφάλιστα Αυτοκίνητα: Και Πρόστιμα και Ασφάλιση… (το e-mail της ΑΑΔΕ)

" Ξαφνική ενεργοποίηση των διατάξεων της παρ.4 του άρθρου 5 και του άρθρου 12 του Π.Δ.237/1986, για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα, από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Gια να ασφαλιστεί το «ανασφάλιστο» όχημα, ο ιδιοκτήτης του θα πρέπει πρώτα να καταβάλλει το πρόστιμο των 250 ευρώ που του γνωστοποιήθηκε με e-mail της ΑΑΔΕ… "

Ιουν
18
Περισσότερα »
BMW Concept Link: Το όχι και πολύ μακρινό μέλλον στα δίτροχα

" Το πρωτότυπο Concept Link, επιδεικνύοντας τις τεχνολογίες οι οποίες κατά την BMW θα έχουν υιοθετηθεί και θα υπηρετούν τις μετακινήσεις μας στο μεσοπρόθεσμο μέλλον -συγκεκριμένα την ηλεκτροκίνηση και την απόλυτη συνδεσιμότητα-. Παρά την αισθητική από το αύριο, το αναδεικνύει περισσότερο το σήμερα. "

Ιουν
12
Περισσότερα »
Αυτοσχέδιες θέσεις παρκινγκ ΤΕΛΟΣ – Πρόστιμα φωτιά από το νέο ΚΟΚ

" O νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας βάζει... ταφόπλακα στην ελληνική ευρηματικότητα. Όσοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων τοποθετούν σκαμπό, καρέκλες, λάστιχα και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς για να εμποδίσουν κάποιον άλλο οδηγό να παρκάρει το όχημα του θα βρουν τον νόμο... μπροστά τους, αφού ο νέος ΚΟΚ προβλέπει πρόστιμα έως και 400 ευρώ "

Ιουν
09
Περισσότερα »
Παύλος Σαντορίνης: Ο εφευρέτης του εκατοστομετρικού ραντάρ που σήμερα είναι το πρότυπο όλων των χρησιμοποιούμενων

" Το εκατοστομετρικό ραντάρ είναι καθαρά Ελληνική εφεύρεση του καθηγητού του Ε.Μ. Πολυτεχνείου Παύλου Σαντορίνη ο οποίος σπούδασε στην Ελβετία από το 1905 έως το 1919 και ήταν φυσικός του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης και πολιτικός μηχανικός του Ομοσπονδιακού Πολυτεχνείου της Ζυρίχης, μαθητής, φίλος και συνεργάτης του Αλβέρτου Αϊνστάιν, κατά την περίοδο εκείνη. "

Ιουν
02
Περισσότερα »
Αστυνομικοί Έλεγχοι Οδηγών: Δικαιώματα και υποχρεώσεις των Πολιτών –Τι ορίζει η νομοθεσία και ο Κώδικας Δεοντολογίας Αστυνομικών

" Ως πολίτες ζητούμε όλο και περισσότερη αστυνόμευση και αυτό είναι το σωστό, αφού θέλουμε να ζούμε σε μια ευνομούμενη χώρα, όπου δε θα είναι όλα ξέφραγο αμπέλι. Πού σταματούν, όμως, τα δικαιώματα ενός ελέγχου και πού αρχίζουν τα δικαιώματα του πολίτη; Το σίγουρο είναι, πως ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να τύχει άψογης συμπεριφοράς. "

Μαϊ
26
Περισσότερα »
Κακόβουλο λογισμικό WannaCry: κυρίαρχη αιτία, αλλά και «εργαλείο» για τις κυβερνοεπιθέσεις παγκοσμίως

" Το κακόβουλο λογισμικό μολύνει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με δύο, κυρίως, τρόπους: μέσω μολυσμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που εμπεριέχουν κακόβουλα επισυναπτόμενα αρχεία και μέσω επισφαλών ή μολυσμένων ιστοσελίδων. Πρόκειται συνήθως για αρχεία τύπου .docx και .pdf, στα οποία έχουν ενσωματωθεί κακόβουλες μακροεντολές, που εκτελούνται κατά το άνοιγμά τους και εγκαθιστούν το κακόβουλο λογισμικό στον Η Υ. "

Μαϊ
15
Περισσότερα »
ΔΕΗ & Κυβέρνηση – Κοινωνική Πολιτική στις πλάτες των καταναλωτών

" Τα τιμολόγια ρεύματος της ΔΕΗ δεν έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, αντίθετα από το καλοκαίρι και μετά υπήρξε και μια γενναία μείωση 15%, έστω και για εκείνους μόνον που πληρώνουν κανονικά το λογαριασμό τους. Το… μυστικό αυτού του φαινομένου είναι η ανορθολογική χρέωση που ισχύει, σύμφωνα με την οποία, όταν αυξάνει η κατανάλωση αυξάνει και η τιμή της κιλοβατώρας, "

Μαϊ
07
Περισσότερα »
Πετρελαϊκοί κολοσσοί ενώπιον της δικαιοσύνης

" Δικαστήριο του Μιλάνου αποφασίζει σήμερα αν θα ασκήσει ποινική δίωξη κατά των πετρελαϊκών ομίλων Shell και Eni για διαφθορά. H δίκη εφόσον διεξαχθεί, ενδέχεται να είναι από τις μεγαλύτερες για τέτοιου τύπου υποθέσεις. Ο βρετανικός πετρελαϊκός όμιλος Shell διατεινόταν επί σειρά ετών ότι δεν γνώριζε τίποτα για την εμπλοκή του καταδικασμένου για ξέπλυμα χρήματος Νιγηριανού Νταν Ετέτε στη διαδικασία αγοράς ενός από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου στη Νιγηρία. "

Μαϊ
03
Περισσότερα »
Το Μέλλον έρχεται γρήγορα - Τεχνητός Εγκέφαλος Μιμείται τις Ανθρώπινες Ικανότητες και τα Λάθη

" Τεχνητός Εγκέφαλος Μιμείται τις Ανθρώπινες Ικανότητες και Λάθη. To Spaun, ένα νέο μοντέλο προγράμματος του ανθρωπίνου εγκεφάλου έχει την ικανότητα να παίζει απλά στη δομή τους παιχνίδια, να ζωγραφίζει ό,τι βλέπει και να εκτελεί λίγες... Όλα αυτά γίνονται με τη λειτουργία 2.5 εκατομμυρίων εικονικών νευρώνων σε σύγκριση με τα 100 δισεκατομμύρια που βρίσκονται σε έναν πραγματικό ανθρώπινο εγκέφαλο. "

Απρ
13
Περισσότερα »
Τσέρνομπιλ: Αποκαλυπτική αναπαράσταση της πορείας του ραδιενεργού νέφους που αύξησε τις καρκινογενέσεις σε τεράστια ποσοστά…(βίντεο)

" Γάλλοι επιστήμονες παρουσίασαν έναν αποκαλυπτικό χάρτη για την πορεία που ακολούθησε το ραδιενεργό νέφος μετά το ατύχημα στο Τσέρνομπιλ. Η κινούμενη γραφική αναπαράσταση παρουσιάζει την εξάπλωση του ραδιενεργού νέφους που ταξίδεψε πάνω από την Ευρώπη αλλά και ολόκληρο τον κόσμο το διάστημα 26 Απριλίου 1986 με 9 Μαΐου του ίδιου έτους. "

Απρ
13
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "