• Κακούργημα η Παράνομη βιντεοσκόπηση ή ηχογράφηση συνομιλιών… Ελάχιστη ποινή 10 χρόνια κάθειρξη…
  • Ελληνική Παράνοια – Κρατική Ελληνική Εταιρία αγοράζει πανάκριβο εξοπλισμό από την Τουρκία
  • Tα 10 πιο εμπορικά και καλοπουλημενα μοντέλα από τότε που ανακαλύφθηκε το αυτοκίνητο (φωτό)
  • Έλληνας αποκαλύπτει: Το Facebook, το Instagram, το Τwitter, το
  • CALIFORNIA, η Νέα Αθήνα
  • Alex Stamos: O Ελληνοαμερικανός «γκουρού» της κυβερνοασφάλειας που είχε προειδοποιήσει για τα κενά του Facebook
  • Πινακίδες κυκλοφορίας: Θα τις χρειαστούν τα drones …;
  • Ελληνο-αλβανικά «μπουμπούκια» είχαν στήσει «βιομηχανία» κλοπής μοτοσυκλετών κατά παραγγελία (φωτό)
  • Τα Αυθαίρετα και η Στατική επάρκεια τους – Θέμα ασφάλειας ή ένας ακόμα φόρος στα ακίνητα;
  • Τα παράνομα και αυθαίρετα κτίρια «γκρεμίζονται» πολύ ποιο δύσκολα από τα νόμιμα – Οι «οικιστικές πυκνώσεις» και τα άλλα «κόλπα»…

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κακούργημα η Παράνομη βιντεοσκόπηση ή ηχογράφηση συνομιλιών… Ελάχιστη ποινή 10 χρόνια κάθειρξη…

" Το Εφετείο Θεσσαλονίκης, με απόφασή του ξεκαθάρισε το τοπίο σε ότι αφορά τις παράνομες βιντεοσκοπήσεις και ηχογραφήσεις συνομιλιών, χωρίς την άδεια αυτών που καταγράφονται. Η δημόσια χρήση τέτοιων στοιχείων, είναι μη νόμιμη και τιμωρείται ως κακούργημα με ελάχιστη ποινή 10 χρόνια, εκτός των περιπτώσεων που καταγράφονται εγκλήματα κατά της ζωής και… "

Απρ
21
Περισσότερα »
Ελληνική Παράνοια – Κρατική Ελληνική Εταιρία αγοράζει πανάκριβο εξοπλισμό από την Τουρκία

" Τελειωμό δεν έχουν οι περιπτώσεις που Ελληνικές εταιρείες παραγγέλνουν σε τουρκικά εργοστάσια μηχανήματα και εξοπλισμό αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ενισχύοντας κατά αυτό τον τρόπο την οικονομία της Τουρκίας και με την σειρά τους τα έσοδα του τουρκικού κράτους που χρηματοδοτεί την πολεμική μηχανή του Ερντογάν. "

Απρ
09
Περισσότερα »
Tα 10 πιο εμπορικά και καλοπουλημενα μοντέλα από τότε που ανακαλύφθηκε το αυτοκίνητο (φωτό)

" H λίστα με τα πιο πετυχημένα αυτοκίνητα όλων των εποχών έχει το δικό της ενδιαφέρον. Μερικά από αυτά έχουν σταματήσει να πωλούνται εδώ και χρόνια, άλλα πάλι έχουν αλλάξει εντελώς χαρακτήρα στο πέρασμα του χρόνου. Όπως και να έχει, αυτά είναι τα 10 πιο δυνατά -εμπορικά- ονόματα από τότε που ανακαλύφθηκε το αυτοκίνητο… "

Απρ
07
Περισσότερα »
Έλληνας αποκαλύπτει: Το Facebook, το Instagram, το Τwitter, το "φακέλωμα" των χρηστών και τα στοχευμένα fake news... ως μέσο πολιτικής χειραγώγησης

" «Το πρόβλημα είναι ότι κατασκευάζουν fake news. Δημιουργούν το έδαφος για fake news... Χρησιμοποιούν τα μίντια. Αλλά πλέον δεν χρειάζονται ούτε τα μίντια, υπάρχει το Instagram, το Τwitter, το Facebook, οτιδήποτε. Εκεί δεν υπάρχει το φίλτρο του πραγματικού δημοσιογράφου που μπορεί να πει ότι αυτό είναι ψευδές, εκείνο είναι αληθινό, αυτό πρέπει να ερευνηθεί, εκείνο είναι ύποπτο... και να υπάρχει κριτική θεώρηση στην διοχετευόμενη πληροφορία». "

Απρ
04
Περισσότερα »
CALIFORNIA, η Νέα Αθήνα

" Στην Αρχαία Ελλάδα, η ανάπτυξη της φιλοσοφίας συνυφάνθηκε με την πρόοδο της επιστήμης, γιατί ακριβώς υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για όσο γίνεται πιο θεμελιωμένη, ακριβολογικά και συστηματικά οργανωμένη γνώση. Στις μέρες μας το φαινόμενο αυτό παρατηρείται έντονα στην Κοιλάδα του Πυριτίου, στην Καλιφόρνια, όπου έχουν συγκεντρωθεί τα πιο γόνιμα μυαλά της εποχής μας και οι πλέον δημιουργικοί επιχειρηματίες-στοχαστές του 21ου αιώνα. "

Απρ
04
Περισσότερα »
Alex Stamos: O Ελληνοαμερικανός «γκουρού» της κυβερνοασφάλειας που είχε προειδοποιήσει για τα κενά του Facebook

" Ο Alex Stamos είχε τον τρόπο να εγγυηθεί την ασφάλεια των χρηστών του Facebook και επιχείρησε να τους προστατέψει. Δεν τον άφησαν, με τις συνέπειες να προκαλούν -πια- ασφυξία. Τα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται και αφορούν στο Facebook αποδεικνύουν ότι τελικά δώσαμε όλη μας τη ζωή. Σήμερα θα διαβάσετε πώς  είδαμε το τυράκι, όχι όμως και τη φάκα. "

Απρ
04
Περισσότερα »
Πινακίδες κυκλοφορίας: Θα τις χρειαστούν τα drones …;

" Το πρώτο που πρέπει να γνωρίζει κάποιος για τα drone, είναι ότι, υπάρχουν πολλά και αυξάνονται καθημερινά. Ο αριθμός των μικρών μη επανδρωμένων αεροσκαφών για προσωπική χρήση αναμένεται να αυξηθεί από τα 1,9 εκατομμύρια drone σήμερα σε 4,3 εκατομμύρια το 2020, σύμφωνα με την FAA, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. "

Απρ
04
Περισσότερα »
Ελληνο-αλβανικά «μπουμπούκια» είχαν στήσει «βιομηχανία» κλοπής μοτοσυκλετών κατά παραγγελία (φωτό)

" Σπείρα που διέπραττε κλοπές πολυτελών μηχανών, μεγάλου κυβισμού, από περιοχές της Αττικής εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Συνελήφθησαν συνολικά 10 μέλη της οργάνωσης, συγκεκριμένα 9 ημεδαποί ηλικίας από 23 έως 48 ετών και ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας (φωτό). "

Απρ
01
Περισσότερα »
Τα Αυθαίρετα και η Στατική επάρκεια τους – Θέμα ασφάλειας ή ένας ακόμα φόρος στα ακίνητα;

" Ο νέος νόμος 4495/2017 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, ο οποίος περιλαμβάνει μία σειρά από υποχρεωτικούς ελέγχους για τις αυθαίρετες κατασκευές. Οι έλεγχοι αυτοί, εξαρτώνται από την χρονολογία κατασκευής του έργου και το είδος αυτού και προσδιορίζουν τις περιπτώσεις που χρειάζεται να γίνει αναλυτικός υπολογισμός της στατικής επάρκειας ενός κτιρίου. "

Μαρ
28
Περισσότερα »
Τα παράνομα και αυθαίρετα κτίρια «γκρεμίζονται» πολύ ποιο δύσκολα από τα νόμιμα – Οι «οικιστικές πυκνώσεις» και τα άλλα «κόλπα»…

" Η επιχείρηση «μπουλντόζα» δεν μετράει πολλές επιτυχίες στην Ελλάδα. Αυθαίρετα σε δάση, αιγιαλό και παραλία, αλλά και εντός του αστικού ιστού, στέκουν αγέρωχα εδώ και δεκαετίες και βγάζουν τη… γλώσσα στις δαγκάνες που ανυψώνουν οι εργολάβοι της Διοίκησης για να γκρεμίσουν το τσιμέντο των καταπατητών. Μπορεί να χρειαστούν δέκα με δεκαπέντε χρόνια, στην καλύτερη περίπτωση, έως ότου τα πρωτόκολλα κατεδάφισης καταστούν αμετακλήτως τελεσίδικα "

Μαρ
28
Περισσότερα »
Ο Άνθρωπος και τα Σύμβολα του (από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα)

" Καρλ Γιούγκ: «Τα σύμβολα έχουν ψυχή. Ζουν στο συλλογικό ασυνείδητο, προέρχονται από τον κόσμο των ιδεών και δίνουν ερμηνείες και νοήματα στα ποικίλα πρόσωπα της ψυχής της ανθρωπότητας» «Τη νύχτα εκείνη ήρθε σε μένα η γνώση του...». Μάμφορντ: «Ο άνθρωπος είναι από την πρωταρχή του δημιουργός συμβόλων και δημιουργός εργαλείων…» "

Μαρ
16
Περισσότερα »
Νέο «εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ»: Θρίαμβος - Ο «Στόχος» Σταθάκη - Σπίρτζη & ΤΕΕ επιτεύχθει - Αυξάνονται οι αμοιβές των μηχανικών…

" Το μπλακ άουτ, της ιστοσελίδας του προγράμματος «εξοικονομώ κατ Οίκον ΙΙ», έβγαλε επιτυχίες! Αύξηση των ενεργειακών πιστοποιητικών και νομιμοποιήσεων αυθαιρέτων και ταυτόχρονη αύξηση της αμοιβής των μηχανικών – μελετητών που υποχρεωτικά θα «αναλάβουν» τις αιτήσεις από 200 ευρώ στα 310 (ελάχιστο) και έως 2.604 ευρώ… "

Μαρ
16
Περισσότερα »
Η Τουρκία «πιέζει» για μοιρασιά – Η Κυβέρνηση Τσίπρα τι κάνει; Ο αμύθητος πλούτος των 6 τρις ευρώ των ελληνικών βυθών

" Τα συγκλονιστικά στοιχεία για τα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ελληνική ΑΟΖ (Αιγαίο, Κρήτη, Ιόνιο) που εκτιμάται ότι θα δώσουν περισσότερα από 6 τρις ευρώ έσοδα, δείχνουν γιατί η Τουρκία επιτίθεται ζητώντας μερίδιο και επίσης την αφροσύνη ΓΑΠ και Τσίπρα-Καμμένου που ο μεν πρώτος οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια, το δε δίδυμο την έδεσε χειροπόδαρα… "

Μαρ
12
Περισσότερα »
Ευρωπαϊκή Ένωση: Δωρεάν WiFi σε πολίτες - Αιτήσεις από τους Δήμους για την ανάπτυξη των δικτύων

" Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την “Κοινωνία του Gigabit, 2025” η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνεργασία με τα Κράτη-Μέλη, προωθεί μέσω του προγράμματος WiFi for Europe (WiFi4EU) την ανάπτυξη δικτύων WiFi που θα παρέχουν στους πολίτες δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους (π.χ. Πλατείες, πάρκα, δημόσια κτίρια κλπ.). "

Μαρ
07
Περισσότερα »
Νέο πρόγραμμα "Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ" - Τα κριτήρια ένταξης, οι εργασίες που επιδοτούνται και τα 11 βήματα επιτυχίας

" Η δυνατότητα ενεργειακής αναβάθμισης αφορά μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και μεμονωμένα διαμερίσματα που χρησιμοποιούνται ως κατοικίες, έχουν οικοδομική άδεια και έχουν καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης στην κατηγορία Δ ή και χαμηλότερη, με βάση συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια (ΦΕΚ & Οδηγός Υλοποίησης) "

Μαρ
07
Περισσότερα »
Δικαστική «Απόφαση-βόμβα»: Μόνο για ιδιοκτήτες οι πιλοτές των πολυκατοικιών – Άγνωστη η τύχη των «εισβολέων-αγοραστών» θέσης στάθμευσης

" “Φωτιά” στα θεμέλια των πολυκατοικιών βάζει απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας η οποία κρίνει ότι η πιλοτή αποτελεί κοινόχρηστο χώρο που είναι εκμεταλλεύσιμος μόνο από τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων (και κατόπιν συμφωνίας) και απαγορεύεται να χρησιμοποιείται από τρίτους, έστω και αν είναι ιδιοκτήτες (αγοραστές) θέσης στάθμευσης… "

Φεβ
21
Περισσότερα »
ΕΔΑ Αττικής: Νέο πρόγραμμα επιδότησης για φυσικό αέριο από 550 ως 3.500 ευρώ

" Νέο πρόγραμμα επιδότησης για την εγκατάσταση θέρμανσης με φυσικό αέριο σε διαμερίσματα, μονοκατοικίες και πολυκατοικίες στην Αττική «τρέχει» από τις 15 Φεβρουαρίου 2018 από την Εταιρία Διανομής Αερίου Αττικής. Οι επιδοτήσεις ξεκινούν από 550 ευρώ για αυτόνομη θέρμανση διαμερίσματος ή μονοκατοικίας και κλιμακώνονται μέχρι 3.500 ευρώ για κεντρική θέρμανση μίας πολυκατοικίας. "

Φεβ
18
Περισσότερα »
Υπάρχει ελεύθερη βούληση; Ψευδείς ειδήσεις, το πηλίκο ελευθερίας και το μαθηματικό μοντέλο που εξηγεί γιατί οι ψευδείς ειδήσεις γίνονται viral

" Εξακολουθούμε να παίρνουμε οι ίδιοι τις αποφάσεις μας ή όχι; Μήπως η ελεύθερη βούληση είναι αυταπάτη; Πολλοί ερευνητές πιστεύουν πως καθοδηγούμαστε σε μεγάλο βαθμό από ισχυρές, ανεπαίσθητες δυνάμεις. Μήπως η αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας του αισθανόμαστε, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα τρικ του εγκεφάλου; "

Φεβ
07
Περισσότερα »
Καταγγελίες για στημένους διαγωνισμούς στο Δημόσιο! Απορία ψάλτου…Συμβαίνουν αυτά σήμερα;

" Με απίστευτες εκπτώσεις, που έφτασαν κατά μέσο όρο το 56%, ανατέθηκαν την τελευταία τετραετία 428 έργα με προϋπολογισμό άνω των 2.000.000 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της διοίκησης του εργοληπτικού συνδέσμου ΣΑΤΕ. Ακόμη καταγγέλλουν τους απίστευτους τρόπους με τους οποίους στήνονται οι διαγωνισμοί για να πάνε τα έργα σε ημετέρους… "

Φεβ
02
Περισσότερα »
Καταδίκη «παρανομιών» Πολεοδομίας – Άδεια για 4όροφο αντί διορόφου κτιρίου

" Τις παρανομίες των Πολεοδομιών, αναδεικνύουν αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας και των δικαστηρίων Πειραιά και Ρόδου και ειδικότερα στην έκδοση παράνομων αδειών οικοδόμησης που καταπατούν τα δικαιώματα άλλων πολιτών. Έδωσαν άδεια 4όροφης οικοδομής ενώ επιτρέπονταν μόνο δύο όροφοι… "

Φεβ
02
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "