• Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ενεργειακή αυτάρκεια και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τις χώρες της ΕΕ
 • ΗΠΑ: Αύξηση στα τροχαία μετά την ελεύθερη χρήση ψυχαγωγικής κάνναβης
 • Οι αναπόφευκτες αυξήσεις των τιμολογίων ρεύματος, λόγω ρήτρας CO2 και η «Τροπολογία – φρένο»
 • «Νεκροθάφτης» των Ραδιοερασιτεχνών, ο Υπουργός ΨΠΤΕ Νίκος Παππάς;
 • Χρήστος Σταϊκούρας: Η αγορά ακινήτων πόλος ανάπτυξης της χώρας, απαιτούνται, όμως πλέον, φορολογικές μεταρρυθμίσεις και ελαφρύνσεις
 • Αθήνα και Άργος, οι αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης – Η κατάταξη των 12 παλαιότερων πόλεων της υφηλίου
 • «Dharma»: Ποιο είναι το κακόβουλο λογισμικό που απειλεί τους Έλληνες χρήστες – Πως αντιμετωπίζεται
 • Η Αρχή του τέλους για τα ανώνυμα bots (ψηφιακά ρομπότ) ήλθε επιτέλους…
 • Προσοχή για όσους αναζητούν «μεταχειρισμένο αυτοκίνητο» εξωτερικού: Νέο φυντάνι-έμπορος στη Θήβα!
 • Χάκαραν ή παρακολουθούν το κινητό ή το τάμπλετ σας; - Τα σημάδια για να το αντιληφθείτε…

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ενεργειακή αυτάρκεια και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τις χώρες της ΕΕ

" Τα κράτη μέλη θα πρέπει να θεσπίσουν ειδικά μέτρα ενεργειακής απόδοσης που θα ωφελήσουν τους πολίτες που πλήττονται από την καύσιμη ύλη. Τα κράτη μέλη θα χρειαστεί επίσης να διασφαλίσουν ότι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να παράγουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για ιδία κατανάλωσή τους, να την αποθηκεύουν και να πωλούν την πλεονάζουσα παραγωγή. "

Νοε
16
Περισσότερα »
ΗΠΑ: Αύξηση στα τροχαία μετά την ελεύθερη χρήση ψυχαγωγικής κάνναβης

" Αναλυτές εκτιμούν ότι η συχνότητα των συγκρούσεων από οδηγούς που έχουν κάνει νωρίτερα χρήση ψυχαγωγικής κάνναβης αυξήθηκε συνολικά κατά 6% στις συγκεκριμένες πολιτείες των ΗΠΑ, σε σχέση με άλλες πολιτείες που δεν επιτρέπουν τη χρήση ψυχαγωγικής κάνναβης. Οι αναλυτές μάλιστα επισημαίνουν ότι υπάρχουν διαφορές ανάλογες των κοινωνικών ομάδων ή ατόμων που κινούνται με το αυτοκίνητό τους στα αστικά κέντρα. "

Νοε
09
Περισσότερα »
Οι αναπόφευκτες αυξήσεις των τιμολογίων ρεύματος, λόγω ρήτρας CO2 και η «Τροπολογία – φρένο»

" Οι αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος φαίνεται ότι είναι αναπόφευκτες. Το κόστος των δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ως δαμόκλειος σπάθη επικρέμεται πάνω από τα… γκισέ της ΔΕΗ. Και τα σενάρια για τη μετακύλιση του στα τιμολόγια ρεύματος έχουν φουντώσει. Η Κυβέρνηση επιχειρεί να τις αποφύγει με τροπολογία του Υπουργού Ενέργειας κ. Σταθάκη… "

Νοε
03
Περισσότερα »
«Νεκροθάφτης» των Ραδιοερασιτεχνών, ο Υπουργός ΨΠΤΕ Νίκος Παππάς;

" Χομπίστας ραδιοερασιτέχνης, με μία οργισμένη αλλά πολύ εμπεριστατωμένη ανοικτή επιστολή του, καταγγέλλει τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, ότι με το νέο σχέδιο νόμου για τις τηλεπικοινωνίες, θάβει κυριολεκτικά τον «Ραδιερασιτεχνισμό», οδηγώντας τον κυριολεκτικά σε θάνατο, αφού εισάγει πολύπλοκες διαδικασίες για την τοποθέτηση και ύπαρξη των κεραιών τους. "

Νοε
03
Περισσότερα »
Χρήστος Σταϊκούρας: Η αγορά ακινήτων πόλος ανάπτυξης της χώρας, απαιτούνται, όμως πλέον, φορολογικές μεταρρυθμίσεις και ελαφρύνσεις

" Η αξία του ευρύτερου κλάδου είναι σημαντική, καθώς συμβάλλει στη δημιουργία πολλών θέσεων απασχόλησης, εισοδημάτων, τζίρων και φορολογικών εσόδων, διασυνδέεται με δομικούς βιομηχανικούς τομείς, σχετίζεται με πολλά επαγγέλματα, συνεισφέρει στον εκσυγχρονισμό των υποδομών και στην ενδυνάμωση της επενδυτικής ελκυστικότητας και προσελκύει θεσμικά κεφάλαια του εξωτερικού, με μακροχρόνιο ορίζοντα επένδυσης. Συνεπώς, είναι σημαντικό ο κλάδος, με την υλοποίηση κατάλληλων πολιτικών, να εξέλθει από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια. "

Νοε
03
Περισσότερα »
Αθήνα και Άργος, οι αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης – Η κατάταξη των 12 παλαιότερων πόλεων της υφηλίου

" Πόλεις που έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου και φέρουν περισσότερο από άλλες επάνω τους τα σημάδια της ιστορίας κατοικούνται ανελλιπώς από τα αρχαία χρόνια. Οι αρχαιότερες πόλεις στον κόσμο διαθέτουν όμορφη αρχιτεκτονική και εκπληκτικές ιστορίες, ενώ αξιοθαύμαστα δείγματα του παρελθόντος ξεχωρίζουν σε κάθε γωνιά. Δείτε τη λίστα με τις 12 αρχαιότερες συνεχώς κατοικημένες πόλεις στον κόσμο. "

Οκτ
27
Περισσότερα »
«Dharma»: Ποιο είναι το κακόβουλο λογισμικό που απειλεί τους Έλληνες χρήστες – Πως αντιμετωπίζεται

" Σύμφωνα με τη Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το κακόβουλο λογισμικό μολύνει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με δύο, κυρίως, τρόπους: Μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που εμπεριέχουν κακόβουλα επισυναπτόμενα αρχεία και μέσω επισφαλών ή «μολυσμένων» ιστοσελίδων. Ποια μέτρα προτίνει για την αντιμετώπισή του κακόβουλου ιού υπολογιστών. "

Οκτ
23
Περισσότερα »
Η Αρχή του τέλους για τα ανώνυμα bots (ψηφιακά ρομπότ) ήλθε επιτέλους…

" Θεωρούνται το κατ’ εξοχή ψηφιακό εργαλείο για την διάδοση ψεύτικων ειδήσεων (fake news), προπαγάνδα και χειραγώγηση μαζών, κι ακόμη χρησιμοποιούνται για ψηφιακές επιθέσεις, ψεύτικο ανέβασμα της επισκεψημότητας στις ιστοσελίδες, κλπ… Και για τα «κ@λ@παιδα» που «παίζουν» με το Vukentra.gr να ξέρουν ότι τα ξέρουμε και σύντομα θα πάρουν την «αμοιβή» τους… "

Οκτ
21
Περισσότερα »
Προσοχή για όσους αναζητούν «μεταχειρισμένο αυτοκίνητο» εξωτερικού: Νέο φυντάνι-έμπορος στη Θήβα!

" Νέο «φυντάνι» εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ανακαλύφθηκε στην Θήβα ο οποίος λαμβάνει προκαταβολές για ανύπαρκτα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες έχοντας δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε πάρα πολλούς ανυποψίαστους καταναλωτές οι οποίοι βλέποντας τις ευκαιρίες που πουλάει μέσω Διαδικτύου σπεύδουν να ωφεληθούν. Ωστόσο η ευκαιρία μετατρέπεται σε εφιάλτη καθώς τα αυτοκίνητα ή οι μοτοσικλέτες δεν παραδίδονται ποτέ και οι προκαταβολές δεν… επιστρέφονται! "

Οκτ
21
Περισσότερα »
Χάκαραν ή παρακολουθούν το κινητό ή το τάμπλετ σας; - Τα σημάδια για να το αντιληφθείτε…

" Τα smartphones και τα τάμπλετ αποτελούν στόχο, όχι μόνο για απατεώνες που επιδιώκουν να κλέψουν προσωπικά μας δεδομένα, αλλά και για κρατικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες μπορούν να σχηματίσουν μια εξαιρετικά σαφή εικόνα για εμάς. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια «συμπτώματα» σ’ αυτά που αν τα παρατηρήσουμε, φανερώνουν ότι μας παρακολουθούν μέσω αυτών… "

Οκτ
17
Περισσότερα »
Χρήστος Σταϊκούρας: Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης εντείνει τις δυσκολίες για τα νοικοκυριά.

" Αυξημένη αναμένεται φέτος η τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης εξαιτίας αφενός της φορολογικής επιβάρυνσης που έχει φέρει η Κυβέρνηση και αφετέρου της διεθνώς υψηλότερης τιμής του πετρελαίου. Η εξέλιξη αυτή θα εντείνει τις μεγάλες δυσκολίες που ήδη αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά. Η κατάσταση οξύνεται ακόμη περισσότερο από την επιλογή της Κυβέρνησης να περικόψει δραστικά το κονδύλι για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης. "

Οκτ
14
Περισσότερα »
Πετρέλαιο θέρμανσης: Φωτιές ανάβει η τιμή του. Στο 1,14 ευρώ το λίτρο

" Στο 1,14 ευρώ το λίτρο εκτιμάται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με τα τωρινά δεδομένα των διεθνών τιμών του αργού και της ισοτιμίας δολαρίου ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Συνδέσμου των Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, μια εβδομάδα πριν από την έναρξη της διάθεσης του καυσίμου. "

Οκτ
11
Περισσότερα »
«Βιντεοπαιχνίδια»: Η νέα μορφή εξάρτησης των νέων σχεδόν ισοδύναμη με τις «Ουσίες»

" Είναι 28 ετών, και παρακολουθεί πρόγραμμα απεξάρτησης από το video gaming στη μονάδα απεξάρτησης«18 Ανω», όπου είναι θεραπευόμενος. Ό,τι δεν έχει σχέση με το gaming δεν ενδιαφέρει το μυαλό μου, το διαγράφω». «Αν κάτσω ακίνητος, δεν νιώθω το πέρασμα του χρόνου. Έχει χαθεί αυτή η αίσθηση. Και ξεχνάω εύκολα. «Το Ιντερνετ με έβαλε περισσότερο στο τριπάκι». "

Οκτ
03
Περισσότερα »
Υπερυπολογιστές 1 δις ευρώ για κοινή επιστημονική χρήση προμηθέυεται η Ευρωπαϊκή Ένωση

" Η Ε. Ένωση θα προχωρήσει στην αγορά και εγκατάσταση επί ευρωπαϊκού εδάφους δύο υπερυπολογιστών, μεταξύ των πέντε κορυφαίων σε παγκόσμιο επίπεδο και τουλάχιστον δύο άλλων, που κατατάσσονται σήμερα στους 25 καλύτερους στον κόσμο. Τα μηχανήματα αυτά θα είναι διασυνδεδεμένα με τους υφιστάμενους εθνικούς υπερυπολογιστές και θα διατίθενται σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς σε όλη την Ευρώπη, για χρήση σε περισσότερα από 800 επιστημονικά και βιομηχανικά πεδία εφαρμογών. "

Οκτ
03
Περισσότερα »
9 στους 10 Έλληνες δίνουν αβίαστα το email τους σε εταιρείες ή και προσωπικά τους δεδομένα

" Θετικοί στην καταγραφή και αξιοποίηση των προσωπικών τους δεδομένων, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες, όπως π.χ. η πρόσβαση σε social media, εμφανίζονται οι Έλληνες καταναλωτές. Όσον αφορά στα στοιχεία επικοινωνίας τους, οι Έλληνες καταναλωτές εμφανίζονται να προσκομίζουν αβίαστα το email τους, σε ποσοστό που αγγίζει το 90%. "

Οκτ
01
Περισσότερα »
Αντισυμβατική μοτοσυκλέτα με κινητήρα από μπετονιέρα!!! (φωτό & βίντεο)

" Έχει μήκος 3,3 μέτρα και είναι εφοδιασμένη με αερανάρτηση ενώ ο κινητήρας της αντισυμβατικής δίκυκλης δημιουργίας είναι ο κινητήρας της, που προέρχεται από μια παλιά... μπετονιέρα! Η κίνηση μεταφέρεται και στους δύο τροχούς οι οποίοι προέρχονται από αυτοκίνητο. Οι τροχοί γυρίζουν από υδραυλικά μοτέρ αλατιέρας (!) και τροφοδοτούνται από υδραυλική αντλία με γρανάζια. "

Οκτ
01
Περισσότερα »
Κοινωνική παροχή: Πρόγραμμα επανασύνδεσης στο δίκτυο ηλεκτροδότησης για 1.641 νοικοκυριά

" Επέκταση του προγράμματος για την επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα που έχουν αποκοπεί λόγω οφειλών προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που προωθείται προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. "

Σεπ
25
Περισσότερα »
Υπάρχει τίποτα Τεχνολογικό που δεν επινόησαν οι Έλληνες; Το Αρχαίο Eλληνικό Mπετόν 3000 χρόνων

" Οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν μπετόν εδώ και 3.000 χρόνια πιο ανθεκτικό από το Αμερικάνικο Portland. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Martha Goodway, φυσικοχημικού και μεταλλουργού (Smithsonian) σε συνέδριο στην Βοστώνη, το κονίαμα της κατασκευής των επιχρίσεων των δεξαμενών του Λαυρίου είναι αδιαπέραστο από την ραδιενέργεια (προφανώς λόγω και της παρουσίας του μολύβδου, το οποίο είναι μέταλλο με ιδιότητες προστασίας από τις επιβλαβείς ακτίνες). "

Σεπ
25
Περισσότερα »
Διαδίκτυο (Internet): Τι πρέπει να ξέρεις, είτε είσαι απλός χρήστης, είτε πολύ έμπειρος…

" Το Διαδίκτυο (Internet) είναι σήμερα ένα πολύπλοκο δίκτυο που συγκροτείται από μικρότερα δίκτυα για την αποθήκευση και ανταλλαγή πληροφοριών. Τι ακριβώς σημαίνουν οι όροι του, πως λειτουργεί, γιατί προκαλεί εξάρτηση, ποια είναι η σκοτεινή πλευρά του και ποιοι είναι οι κίνδυνοι για τους χρήστες. Όλα όσα θέλουν να μάθουν οι απλοί, αλλά και οι πολύ έμπειροι χρήστες… "

Σεπ
25
Περισσότερα »
Δευτέρα 24.9.2018: Επέστρεψε ο «δακτύλιος» στην Αθήνα – 100 ευρώ το πρόστιμο για την μη τήρησή του

" Επέστρεψε ο «δακτύλιος» στην Αθήνα από σήμερα Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 μέχρι και την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ επανέρχονται τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (ΜΙΚΡΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ), καθώς και στο Λεκανοπέδιο Αττικής (ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ), τα οποία επεκτείνονται μέχρι και τον ΜΕΓΑΛΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ. "

Σεπ
24
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "