• Το ευρωπαϊκό Galileo ωριμάζει και γίνεται το ακριβέστερο σύστημα πλοήγησης στον κόσμο το 2020 (θέτει τέλος στο GPS)
  • Αποσάθρωση κράτους: Φέρνουν νόμο για να ισχύσει ο νόμος Τρίτση για τις ακτές και έγκριση από τον Τσίπρα για να ισχύσουν δικαστικές αποφάσεις
  • Buggy Masters 2018: Τεράστια επιτυχία ο 1ος Αγώνας του πρωταθλήματος στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη (φωτό & βίντεο)
  • Κτηματολόγιο: Τα πρόστιμα και οι συνέπειες για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες
  • Πρωτάθλημα Buggy Masters 2018: Ο πρώτος αγώνας στο Δήμο Ρέντη, την Κυριακή 8 Ιουλίου από τις 9:00 έως 14:30.
  • Λέιζερ: Πότε είναι επικίνδυνο για την Όραση – Επιλογή και χρήση
  • Ο «μέγας» Σπίρτζης αφού υπέγραψε αυξήσεις φωτιά στα διόδια, κατ’ επιταγή των θεσμών, κρύφθηκε στην «ΤΡΥΠΑ» του!!!
  • H ΕΕ έβαλε στο μικροσκόπιο τις επεκτάσεις στις συμβάσεις ΔΑΑ και Αττικής Οδού
  • Πρώτη φορά ναυαγοσωστικές υπηρεσίες με drone στο Syros Triathlon
  • BMW Concept 9cento – το δίκυκλο φετίχ του μέλλοντος

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το ευρωπαϊκό Galileo ωριμάζει και γίνεται το ακριβέστερο σύστημα πλοήγησης στον κόσμο το 2020 (θέτει τέλος στο GPS)

" Tο 2020 το Galileo θα έχει πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα και θα είναι, με ακρίβεια-ρεκόρ 20 εκατοστών, το πιο ακριβές δορυφορικό σύστημα πλοήγησης στον κόσμο. Θα παρέχει δωρεάν υπηρεσία εντοπισμού θέσης, πλοήγησης και χρονοπροσδιορισμού, καθώς και υπηρεσίες υπηρεσία έρευνας και διάσωσης (SAR) και στρατιωτικής φύσης (PRS). "

Αυγ
06
Περισσότερα »
Αποσάθρωση κράτους: Φέρνουν νόμο για να ισχύσει ο νόμος Τρίτση για τις ακτές και έγκριση από τον Τσίπρα για να ισχύσουν δικαστικές αποφάσεις

" Εκατοντάδες Εισαγγελείς έχουν εξαπολυθεί στις ακτές της χώρας αναζητώντας μαντρότοιχους και φράχτες που κλείνουν την πρόσβαση στις ακτές, αφού η πολιτεία θυμήθηκε επιτέλους ότι ο νόμος Τρίτσης προβλέπει ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές σε βάθος 500 μέτρων από το χειμέριο κύμα. Όσο για τα αυθαίρετα, για να ισχύσουν οι δικαστικές αποφάσεις απαιτείται η έγκριση Τσίπρα. Τόσο καλά γι’ αυτό το μπουρδ@λο κράτος… "

Αυγ
06
Περισσότερα »
Buggy Masters 2018: Τεράστια επιτυχία ο 1ος Αγώνας του πρωταθλήματος στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη (φωτό & βίντεο)

" Με άψογη και ευρωπαϊκών επιπέδων οργάνωση  και τηλεοπτική κάλυψη, διεξήχθη στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη ο 1ος Αγώνας του πρωταθλήματος 2018 με τηλεκατευθυνόμενα αυτοκινούμενα οχήματα, Την διοργάνωση του αγώνα στήριξε με χορηγία της η εταιρία RC hobby Athens, ενώ τις απονομές στους νικητές έκανε ο Τάκης Λεμονής που δηλώνει λάτρης αυτής της μορφής αγώνων. "

Ιουλ
12
Περισσότερα »
Κτηματολόγιο: Τα πρόστιμα και οι συνέπειες για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες

" Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, οι δικαιούχοι να προσέλθουν  και να δηλώσουν την ιδιοκτησία τους εμπρόθεσμα, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας κι αυτό γιατί η πολιτεία στην προσπάθεια της να ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο έγκαιρα σε όλη τη χώρα, έχει προβλέψει  πρόστιμα σε  όσους αμελούν να υποβάλουν τη δήλωση δικαιώματος ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο. "

Ιουλ
12
Περισσότερα »
Πρωτάθλημα Buggy Masters 2018: Ο πρώτος αγώνας στο Δήμο Ρέντη, την Κυριακή 8 Ιουλίου από τις 9:00 έως 14:30.

" Ο πρώτος αγώνας για το πρωτάθλημα Buggy Masters 2018, διεξάγεται στον Δήμο Ρέντη. Πρόκειται για αγώνα τηλεκατευθυνόμενων αγωνιστικών  αυτοκικήτων σε κλίμακα 1/8 τετρακίνητα (4WD),  εκτός δρόμου (OFF ROAD) με κινητήρες 3,5cc δίχρονους που έχουν επιδόσεις που αξιοθαύμαστες!! Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 9:00 και θα τελειώσει στις 14:30. "

Ιουλ
06
Περισσότερα »
Λέιζερ: Πότε είναι επικίνδυνο για την Όραση – Επιλογή και χρήση

" Τον γύρο του κόσμου έκανε πριν από λίγες εβδομάδες η είδηση ότι ένα αγόρι από το Βόλο υπέστη μερική τύφλωση από το παιχνίδι με ένα «στυλό» πράσινου λέιζερ. «Η περίπτωση αυτή δυστυχώς φέρνει ακόμα μία φορά στο προσκήνιο τους κινδύνους που κρύβουν τα στυλό λέιζερ ή laser pointers και γενικότερα τα παιχνίδια με λέιζερ». Πότε είναι επικίνδυνο για την Όραση; "

Ιουλ
04
Περισσότερα »
Ο «μέγας» Σπίρτζης αφού υπέγραψε αυξήσεις φωτιά στα διόδια, κατ’ επιταγή των θεσμών, κρύφθηκε στην «ΤΡΥΠΑ» του!!!

" Και όμως δεν έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια από τότε που βλέπαμε τον τότε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να συμμετέχει σε κινητοποιήσεις κατά των διοδίων. Η ειρωνεία προς τους «συναγωνιστές» του και το λαό είναι πως επί κυβερνήσεώς του, οι τιμές των διοδίων φτάνουν σε αυξήσεις, το 67% έως 150%, από την 1η-1-2019, σύμφωνα με κοινή απόφαση των Τσακαλώτου & Σπίρτζη… "

Ιουν
11
Περισσότερα »
H ΕΕ έβαλε στο μικροσκόπιο τις επεκτάσεις στις συμβάσεις ΔΑΑ και Αττικής Οδού

" Από… κόσκινο περνά η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ την επέκταση των συμβάσεων του αεροδρομίου της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» αλλά και της Αττικής Οδού. Τα σύννεφα δεν έχουν διαλυθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού με πηγές να θεωρούν πολύ δύσκολο να δοθεί το πράσινο φως για την υλοποίηση των δύο εγχειρημάτων, αφού θεωρείται ότι πρόκειται για απ’ ευθείας αναθέσεις… "

Ιουν
11
Περισσότερα »
Πρώτη φορά ναυαγοσωστικές υπηρεσίες με drone στο Syros Triathlon

" Ελληνική εταιρία μη επανδρωμένων συστημάτων (αεροσκαφών – drones - UAVs και υποβρυχίων - UUVs) πρωτοπορεί και παρέχει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ίσως και σε παγκόσμιο επίπεδο, ναυαγοσωστική με ειδικό αδιάβροχο drone σε αγώνα κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης στο Syros Triathlon. Να σημειωθεί ότι μόνο στην Ελλάδα έχουμε περίπου 400 πνιγμούς ετησίως, ενώ παγκοσμίως κάθε περίπου 90’’ σημειώνεται παγκοσμίως ένας. "

Ιουν
07
Περισσότερα »
BMW Concept 9cento – το δίκυκλο φετίχ του μέλλοντος

" Μια πρώτη άποψη για τις μοτοσικλέτες του μέλλοντος που θα συνδυάζουν αυτές του τουρισμού, αλλά και τις σπορ, θα παρουσιάσει στο φετινό Concorso d’Eleganza Villa d’Este η BMW. Πρόκειται για τη 9cento (προφέρεται nove cento) concept, που με τις καινοτομίες, αλλά και τη λεπτή σιλουέτα της, προσφέρει ευελιξία στην πόλη και άνεση στα ταξίδια. "

Ιουν
03
Περισσότερα »
Avtoros Shaman 8x8, το ρωσικό 8τροχο Τέρας της αυτοκίνησης [Φωτό & video]

" Η κίνηση 8x8 με τα «κοντά» και το διαφορικό που κλειδώνει, μαζί με την απόσταση των 45 cm από το έδαφος, βοηθούν τον Σαμάνο να υπερβαίνει… μαγικά σχεδόν κάθε εμπόδιο. Κι ενώ οι διαστάσεις του θα έκαναν απαγορευτική την κίνησή του σε στενούς δρόμους ή στην πόλη, έχει σύστημα… οκταδιεύθυνσης που κάνει το θηριώδες ATV πολύ πιο ευέλικτο απ’ όσο θα περιμέναμε.  "

Μαϊ
30
Περισσότερα »
Όταν η Αρχιτεκτονική έχει κέφια: Η μεγαλύτερη ξύλινη κατασκευή στον κόσμο

" Είναι η μεγαλύτερη ξύλινη κατασκευή στον κόσμο. Μοιάζει σαν μια τεράστια κηρήθρα, που προστατεύει ένα πλήθος κατασκευών και δραστηριοτήτων. Κάτω από την κατασκευή υπάρχουν αρχαία ρωμαϊκά χαλάσματα, ένα μουσείο, καταστήματα, λαϊκή αγορά, εστιατόρια και μπαρ. Οι αρχές της πόλης πιστεύουν ότι άμεσα θα γίνει ένα πολύ δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. "

Μαϊ
30
Περισσότερα »
Nissan LEAF  2018: Το καθαρό Ηλεκτρικό αυτοκίνητο που είναι ήδη εδώ -Test Drive

" Το Nissan Leaf ήταν το πρώτο ευρέως διαθέσιμο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Είναι η δεύτερη γενιά του τόσο καλή, όσο λέγεται; Ποιές είναι οι τεχνολογίες που ενσωματώνει το νέο Nissan LEAF και πώς ακριβώς είναι στην καθημερινή του χρήση; Διαβάστε στο κείμενο που ακολουθεί την οδηγική εμπειρία των συναδέλφων μας στο Car and Driver που το δοκίμασαν στην Αμερική... "

Μαϊ
29
Περισσότερα »
Ήλθε η ώρα για να Δικαιωθεί ο Tesla;

" Σχεδόν όλοι οι Οργανισμοί για τον Tesla είναι καταστήματα και διευθύνονται από παράγοντες της παρα-πληροφόρησης. Η δουλειά τους είναι να αποσπάσουν την προσοχή από την αλήθεια σχετικά με την εργασία του Τέσλα και να ψυχαγωγήσουν και όποτε είναι δυνατόν να παραπληροφορούν. Είναι χρηματοδοτούμενοι από τις ίδιες πηγές που έχουν καταστείλει τον Tesla για πάνω από έναν αιώνα. "

Μαϊ
20
Περισσότερα »
Όταν 17(!) ΑΤΙΑ προσγειώθηκαν στις 2 Σεπτεμβρίου 1990 στην… Αταλάντη

" Τόπος: Μέγας Πλάτανος στην κεντρική Ελλάδα –Αταλάντη. Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου του 1990 μία σειρά από περίεργα γεγονότα συνέβησαν στην Ελλάδα και αποτέλεσαν μία από τις πιο παράξενες περιπτώσεις εμφάνισης εξωγήινων σε αυτόν τον πλανήτη. Αταλάντη είναι το όνομα μιας πόλης, που βρίσκεται στην κεντρική Ελλάδα, στο νομό Φθιώτιδας. "

Μαϊ
20
Περισσότερα »
Προστασία προσωπικών δεδομένων: 10 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον νέο κανονισμό της ΕΕ

" Αλλάζουν από τις 25 Μαΐου στην ΕΕ οι κανόνες για την προστασία προσωπικών δεδομένων. Κρίσιμο ρόλο στην Ελλάδα και κάθε άλλη χώρα θα παίξει πόσο αποφασιστικά οι χρήστες-πολίτες θα διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και θα αξιοποιήσουν το νέο θεσμικό πλαίσιο. Τελικά, θα φανεί πόσο πράγματι νοιάζονται οι άνθρωποι για τα προσωπικά δεδομένα τους. "

Μαϊ
17
Περισσότερα »
Νέος ΚΟΚ: Παραβάσεις που επισύρουν υψηλά πρόστιμα ή μόνο διοικητικές κυρώσεις

" Οι καθημερινοί έλεγχοι αφενός και οι βεβαιωθείσες παραβάσεις αφετέρου  οδηγούν στο σκεπτικό ότι ένα μεγάλο ποσοστό οδηγών ανεξαρτήτου κατηγορίας οχήματος διαπράττουν σοβαρότατες παραβάσεις που γίνονται αιτία να επιφέρουν όχι μόνο απλό ή σοβαρό τροχαίο ατύχημα αλλά και θανάσιμο τραυματισμό. Οι προκαλούντες το ατύχημα, όταν αντιληφθούν τη σοβαρότητά του, έχουν ως πρώτη δικαιολογία: «Δεν φταίω εγώ ή εγώ πρόσεχα, δεν κατάλαβα πώς έγινε». "

Μαϊ
17
Περισσότερα »
Η Uber πήρε έγκριση για ιπτάμενο ταξί - Πώς θα είναι το πρώτο που σχεδιάζει η Uber (βίντεο)

" Ένα «ιπτάμενο ταξί», διασταύρωση ελικοπτέρου και μεγάλου drone, παρουσίασε η Uber κατά του μποτιλιαρίσματος. Το ηλεκτρικό όχημα θα κάνει την πρώτη του δοκιμαστική πτήση το 2020 και τρία χρόνια αργότερα θα …πιάσει δουλειά. Θα αναπτύσσει ταχύτητα άνω των 300 χιλιομέτρων την ώρα, θα έχει ακτίνα δράσης έως 100 χιλιομέτρων και θα έχουν πιλότο, αλλά εν καιρώ θα γίνουν αυτόνομα. "

Μαϊ
16
Περισσότερα »
Ο μεθυσμένος νταλικιέρης, η ανυπαρξία ελέγχων και οι ευθύνες για τις «σφαγές» των δρόμων…

" Η περίπτωση του μεθύστακα νταλικιέρη που έσπειρε τον θάνατο προχθές στην Λ. Κηφισού είναι η κλασική εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας του «έλα μωρέ… και τι έγινε δηλαδή»; Μιας Ελλάδας βουτηγμένης στην οικονομική ανέχεια και γονατισμένης από τα μνημόνια, εξαιτίας μιας κρίσης που πέρα από τους πολιτικούς η λαϊκή σοφία έχει καταλήξει στο ότι την προκάλεσε ο απαράδεκτος δημόσιος τομέας και τα παράσιτα που «υπηρετούν» σε αυτόν. "

Μαϊ
16
Περισσότερα »
ΔΕΗ: Οι καταναλωτές της επιδοτούν «μεγαλοκαρχαρίες» & Κοινωνική Πολιτική ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - Τι και ποιους πληρώνουμε…

" Οι συριζανελ και οι συνδικαλισταράδες της ΔΕΗ, απομυζούν τους πολίτες, υποχρεώνοντάς τους, να επιδοτούν μέσω των λογαριασμών ρεύματος, τους ιδιώτες μεγαλοπαραγωγούς ΑΠΕ, τα Κοινωνικά Τιμολόγια, τα μειωμένα τιμολόγια στα νησιά και να χρηματοδοτούν την Κοινωνική Πολιτική της Κυβέρνησης. Δείτε τις μεγάλες «Απάτες» στους λογαριασμούς της ΔΕΗ (τι και ποιους πληρώνουμε) "

Μαϊ
02
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "