• Τα πρώτα αυτοκινούμενα οχήματα της ιστορίας σε δράση! (βίντεο)
 • Ανασφάλιστα Αυτοκίνητα: Και Πρόστιμα και Ασφάλιση… (το e-mail της ΑΑΔΕ)
 • BMW Concept Link: Το όχι και πολύ μακρινό μέλλον στα δίτροχα
 • Αυτοσχέδιες θέσεις παρκινγκ ΤΕΛΟΣ – Πρόστιμα φωτιά από το νέο ΚΟΚ
 • Παύλος Σαντορίνης: Ο εφευρέτης του εκατοστομετρικού ραντάρ που σήμερα είναι το πρότυπο όλων των χρησιμοποιούμενων
 • Αστυνομικοί Έλεγχοι Οδηγών: Δικαιώματα και υποχρεώσεις των Πολιτών –Τι ορίζει  η νομοθεσία και ο Κώδικας Δεοντολογίας Αστυνομικών
 • Κακόβουλο λογισμικό WannaCry: κυρίαρχη αιτία, αλλά και «εργαλείο» για τις κυβερνοεπιθέσεις παγκοσμίως
 • ΔΕΗ & Κυβέρνηση – Κοινωνική Πολιτική στις πλάτες των καταναλωτών
 • Πετρελαϊκοί κολοσσοί ενώπιον της δικαιοσύνης
 • Το Μέλλον έρχεται γρήγορα - Τεχνητός Εγκέφαλος Μιμείται τις Ανθρώπινες Ικανότητες και τα Λάθη

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα πρώτα αυτοκινούμενα οχήματα της ιστορίας σε δράση! (βίντεο)

" Υπήρξαν τα δύο πρώτα αυτοκινούμενα οχήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Το πρώτο, ήταν ατμοκίνητο, σχεδιάστηκε και κατασκευάσθηκε από τον FardierdeCugnot, Γάλλο αξιωματικό του Ναπολέοντα. Το δεύτερο, υπήρξε το πρώτο αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης βενζίνης, σχεδιάσθηκε το 1885 και κυκλοφόρησε το 1886, με όνομα «Benz Patent-Motorwagen». "

Ιουν
25
Περισσότερα »
Ανασφάλιστα Αυτοκίνητα: Και Πρόστιμα και Ασφάλιση… (το e-mail της ΑΑΔΕ)

" Ξαφνική ενεργοποίηση των διατάξεων της παρ.4 του άρθρου 5 και του άρθρου 12 του Π.Δ.237/1986, για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα, από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Gια να ασφαλιστεί το «ανασφάλιστο» όχημα, ο ιδιοκτήτης του θα πρέπει πρώτα να καταβάλλει το πρόστιμο των 250 ευρώ που του γνωστοποιήθηκε με e-mail της ΑΑΔΕ… "

Ιουν
18
Περισσότερα »
BMW Concept Link: Το όχι και πολύ μακρινό μέλλον στα δίτροχα

" Το πρωτότυπο Concept Link, επιδεικνύοντας τις τεχνολογίες οι οποίες κατά την BMW θα έχουν υιοθετηθεί και θα υπηρετούν τις μετακινήσεις μας στο μεσοπρόθεσμο μέλλον -συγκεκριμένα την ηλεκτροκίνηση και την απόλυτη συνδεσιμότητα-. Παρά την αισθητική από το αύριο, το αναδεικνύει περισσότερο το σήμερα. "

Ιουν
12
Περισσότερα »
Αυτοσχέδιες θέσεις παρκινγκ ΤΕΛΟΣ – Πρόστιμα φωτιά από το νέο ΚΟΚ

" O νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας βάζει... ταφόπλακα στην ελληνική ευρηματικότητα. Όσοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων τοποθετούν σκαμπό, καρέκλες, λάστιχα και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς για να εμποδίσουν κάποιον άλλο οδηγό να παρκάρει το όχημα του θα βρουν τον νόμο... μπροστά τους, αφού ο νέος ΚΟΚ προβλέπει πρόστιμα έως και 400 ευρώ "

Ιουν
09
Περισσότερα »
Παύλος Σαντορίνης: Ο εφευρέτης του εκατοστομετρικού ραντάρ που σήμερα είναι το πρότυπο όλων των χρησιμοποιούμενων

" Το εκατοστομετρικό ραντάρ είναι καθαρά Ελληνική εφεύρεση του καθηγητού του Ε.Μ. Πολυτεχνείου Παύλου Σαντορίνη ο οποίος σπούδασε στην Ελβετία από το 1905 έως το 1919 και ήταν φυσικός του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης και πολιτικός μηχανικός του Ομοσπονδιακού Πολυτεχνείου της Ζυρίχης, μαθητής, φίλος και συνεργάτης του Αλβέρτου Αϊνστάιν, κατά την περίοδο εκείνη. "

Ιουν
02
Περισσότερα »
Αστυνομικοί Έλεγχοι Οδηγών: Δικαιώματα και υποχρεώσεις των Πολιτών –Τι ορίζει η νομοθεσία και ο Κώδικας Δεοντολογίας Αστυνομικών

" Ως πολίτες ζητούμε όλο και περισσότερη αστυνόμευση και αυτό είναι το σωστό, αφού θέλουμε να ζούμε σε μια ευνομούμενη χώρα, όπου δε θα είναι όλα ξέφραγο αμπέλι. Πού σταματούν, όμως, τα δικαιώματα ενός ελέγχου και πού αρχίζουν τα δικαιώματα του πολίτη; Το σίγουρο είναι, πως ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να τύχει άψογης συμπεριφοράς. "

Μαϊ
26
Περισσότερα »
Κακόβουλο λογισμικό WannaCry: κυρίαρχη αιτία, αλλά και «εργαλείο» για τις κυβερνοεπιθέσεις παγκοσμίως

" Το κακόβουλο λογισμικό μολύνει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με δύο, κυρίως, τρόπους: μέσω μολυσμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που εμπεριέχουν κακόβουλα επισυναπτόμενα αρχεία και μέσω επισφαλών ή μολυσμένων ιστοσελίδων. Πρόκειται συνήθως για αρχεία τύπου .docx και .pdf, στα οποία έχουν ενσωματωθεί κακόβουλες μακροεντολές, που εκτελούνται κατά το άνοιγμά τους και εγκαθιστούν το κακόβουλο λογισμικό στον Η Υ. "

Μαϊ
15
Περισσότερα »
ΔΕΗ & Κυβέρνηση – Κοινωνική Πολιτική στις πλάτες των καταναλωτών

" Τα τιμολόγια ρεύματος της ΔΕΗ δεν έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, αντίθετα από το καλοκαίρι και μετά υπήρξε και μια γενναία μείωση 15%, έστω και για εκείνους μόνον που πληρώνουν κανονικά το λογαριασμό τους. Το… μυστικό αυτού του φαινομένου είναι η ανορθολογική χρέωση που ισχύει, σύμφωνα με την οποία, όταν αυξάνει η κατανάλωση αυξάνει και η τιμή της κιλοβατώρας, "

Μαϊ
07
Περισσότερα »
Πετρελαϊκοί κολοσσοί ενώπιον της δικαιοσύνης

" Δικαστήριο του Μιλάνου αποφασίζει σήμερα αν θα ασκήσει ποινική δίωξη κατά των πετρελαϊκών ομίλων Shell και Eni για διαφθορά. H δίκη εφόσον διεξαχθεί, ενδέχεται να είναι από τις μεγαλύτερες για τέτοιου τύπου υποθέσεις. Ο βρετανικός πετρελαϊκός όμιλος Shell διατεινόταν επί σειρά ετών ότι δεν γνώριζε τίποτα για την εμπλοκή του καταδικασμένου για ξέπλυμα χρήματος Νιγηριανού Νταν Ετέτε στη διαδικασία αγοράς ενός από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου στη Νιγηρία. "

Μαϊ
03
Περισσότερα »
Το Μέλλον έρχεται γρήγορα - Τεχνητός Εγκέφαλος Μιμείται τις Ανθρώπινες Ικανότητες και τα Λάθη

" Τεχνητός Εγκέφαλος Μιμείται τις Ανθρώπινες Ικανότητες και Λάθη. To Spaun, ένα νέο μοντέλο προγράμματος του ανθρωπίνου εγκεφάλου έχει την ικανότητα να παίζει απλά στη δομή τους παιχνίδια, να ζωγραφίζει ό,τι βλέπει και να εκτελεί λίγες... Όλα αυτά γίνονται με τη λειτουργία 2.5 εκατομμυρίων εικονικών νευρώνων σε σύγκριση με τα 100 δισεκατομμύρια που βρίσκονται σε έναν πραγματικό ανθρώπινο εγκέφαλο. "

Απρ
13
Περισσότερα »
Τσέρνομπιλ: Αποκαλυπτική αναπαράσταση της πορείας του ραδιενεργού νέφους που αύξησε τις καρκινογενέσεις σε τεράστια ποσοστά…(βίντεο)

" Γάλλοι επιστήμονες παρουσίασαν έναν αποκαλυπτικό χάρτη για την πορεία που ακολούθησε το ραδιενεργό νέφος μετά το ατύχημα στο Τσέρνομπιλ. Η κινούμενη γραφική αναπαράσταση παρουσιάζει την εξάπλωση του ραδιενεργού νέφους που ταξίδεψε πάνω από την Ευρώπη αλλά και ολόκληρο τον κόσμο το διάστημα 26 Απριλίου 1986 με 9 Μαΐου του ίδιου έτους. "

Απρ
13
Περισσότερα »
Προσοχή: Η δυσφήμιση σε Ίντερνετ και Τηλεόραση εντάσσεται στο κοινό ποινικό δίκαιο και όχι στα αδικήματα δια του Τύπου

" Ο Άρειος Πάγος αποφάνθηκε ότι η καταχώρηση δυσφημιστικού κειμένου στο internet (blog, κ.λπ.)   δεν στοιχειοθετεί το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης δια του Τύπου, αλλά το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης που τιμωρείται σύμφωνα με  τις διατάξεις του κοινού ποινικού δικαίου. "

Απρ
13
Περισσότερα »
Ηράκλειτος, Αγχιβασίην και CERN

" Σύμφωνα με τον νομπελίστα φυσικό Werner Heisenberg, η σύγχρονη φυσική επαναφέρει την ερμηνεία του Ηρακλείτου για τον κόσμο, καθώς εάν το πῦρ, νοηθεί ως ενέργεια, τότε οι αποφάνσεις του μεγάλου Εφέσιου φιλοσόφου, απηχούν τις σύγχρονες αντιλήψεις της φυσικής αλλά και τις τάσεις που καταλήγουν στα πειράματα του CERN. "

Απρ
13
Περισσότερα »
Δόξα και τιμή στους καταπατητές και όσους παρανόμησαν… Με... 30 ευρώ το μήνα γίνονται νόμιμες και ιδιόκτητες οι καταπατημένες δασικές εκτάσεις

" Στην Ελλάδα, αν πάς με τον σταυρό στο χέρι, δύσκολα θα προκόψεις. Από την άλλη, αρκεί να είσαι παράνομος κι όλο κάποιος νόμος θα σε δικαιώσει. Κάθε Κυβέρνηση που έρχεται στην εξουσία, όλο και κάποια απόφαση υπέρ των «αδυνάτων» καταπατητών και παρανόμων θα βγάλει, με ορίζοντα πάντα την εκλογική ψήφο. Με 30 ευρώ το μήνα γίνονται νόμιμες και ιδιόκτητες οι καταπατημένες δασικές εκτάσεις… "

Απρ
06
Περισσότερα »
Ο Nikola Tesla, η Αντήχηση και τα Αντιβαρυτικά Αόρατα Drones των Nazi & CIA

" Στις τελευταίες δεκαετίες της ζωής του, ο Nikola Tesla είχε επιτύχει μια περιεκτική γνώση, της της υποηχητικής αντηχήσεως που μπορεί να προωθήσει την ανθρωπότητα στα υψηλής ταχύτητος διαστημικά ταξίδια. Η δουλειά Edgar Cayce συντονίστηκε με τις ιδέες του Tesla που τον έφεραν σε σύγκρουση με το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα της εποχής του, του οποίου η Ναζιστική κληρονομιά και πλεονεξία ζημίωσαν ολόκληρη την ανθρωπότητα. "

Απρ
06
Περισσότερα »
Το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου μέσω του East Med θα περνά από την Ελλάδα!

" Μια εξαιρετικής σημασίας εξέλιξη που καθιστά την Ελλάδα τον βασικό κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου East Med, σημειώθηκε στο Τελ Αβίβ με την συμφωνία μεταξύ των Υπουργών Ενέργειας της Ελλάδας, του Ισραήλ, της Κύπρου, της Ιταλίας και του αρμοδίου Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με τον ίδιο αγωγό "θωρακίζεται" και η Κύπρος μέσω της οποίας θα περάσει ο αγωγός πριν καταλήξει στην Ελλάδα. "

Απρ
04
Περισσότερα »
Είδες η ΔΕΗ; Βάζει εισπρακτικές - Κοράκια για να εισπράξει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές!

" Τι κι αν ήταν μια από τις επιχειρήσεις με κοινωνικό πρόσωπο, μια επιχείρηση από τις λεγόμενες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Όλα αυτά να τα ξεχάσετε. Η ΔΕΗ φοράει το σκληρό της προσωπείο και βάζει τέλος στην πολιτική των διευκολύνσεων και του κοινωνικού της προσώπου. Προσλαμβάνει εισπρακτικές - Κοράκια για να εισπράξει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές! "

Μαρ
11
Περισσότερα »
Business Insider: Ο Παρθενώνας ψηφίστηκε ως το πιο όμορφο κτίριο στον κόσμο (φωτό)

" Όπως τα έργα ζωγραφικής και τα γλυπτά, έτσι και τα κτίρια μπορούν να θεωρηθούν έργα τέχνης. Με αυτό το σκεπτικό το Business Insider απευθύνθηκε σε αρχιτέκτονες για να αναδείξουν τα κτίρια που έφεραν την επανάσταση στην αρχιτεκτονική, εκείνα που τους ενέπνευσαν να ακολουθήσουν το επάγγελμα αυτό ή εκείνα που απλώς θεωρούν εκπληκτικά. "

Μαρ
05
Περισσότερα »
Φταίνε τα δίκυκλα που κινούνται ανάμεσα στις λωρίδες σε περίπτωση ατυχήματος - Απόφαση σταθμός από τον Άρειο Πάγο

" Η κυκλοφορία οχημάτων ανάμεσα σε διαχωριστικές λωρίδες δεν επιτρέπεται στα μηχανάκια. Σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, μόνο οι οδηγοί των δικύκλων (μηχανάκια) που κινούνται μεταξύ των διακεκομμένων διαχωριστικών λωρίδων κυκλοφορίας ευθύνονται για πιθανό τροχαίο συμβάν και όχι τα αυτοκίνητα που κινούνται μέσα στο χώρο των λωρίδων κυκλοφορίας. "

Μαρ
01
Περισσότερα »
Το Twitter, τα social media, οι ψευδείς ειδήσεις που αναπαράγουν και ο Έλληνας «Κυνηγός» τους…

" Μετά την πρόσφατη ταραχώδη προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ, η οποία στιγματίστηκε από θεωρίες συνωμοσίας και παραπληροφόρηση στο Διαδίκτυο, το κυνήγι των ψευδών ειδήσεων απασχολεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά ακαδημαϊκούς και ΜΜΕ. Σε αρκετές περιπτώσεις, μια φήμη εξαπλώνεται στα social media, ακόμη και αν είναι εξωφρενική. "

Φεβ
26
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "