• Ανατροπή στην συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου: Με «ημερομηνία λήξεως» πλέον ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών
 • 16 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας: Άρρηκτα συνδεδεμένη με την Επιστήμη
 • Τζέιμι Λι Κέρτις: «Βασίλισσα του τρόμου», «Διπλή» διασημότητα, πλαστικές, χάπια και αλκοόλ (εικόνες)
 • Ξαναγράφεται η Ιστορία των Επιστημών: Οι Έλληνες γνώριζαν την Άλγεβρα 2500 χρόνια πριν και 1400 πριν τους Άραβες
 • Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Μηδενική αξιοπιστία στις αποφάσεις του για την προστασία της θρησκευτικής πίστης
 • Ο Μανώλης Καρπάθιος μελοποιεί Ηλία Βολιότη – Καπετανάκη (βίντεο)
 • Μουσείο Εθνικής Αντίστασης: Μνήμες από τον Πόλεμο 1940-41 και την Εθνική Αντίσταση
 • Τα Μυστήρια των Αρχαίων Ιπτάμενων Αρμάτων
 • Η Δολοφονία της Ελληνικής Γλώσσας ήταν και είναι στόχος εδώ και δεκαετίες…
 • Σημειολογική «Αναγνωσιμότητα» ή Πολιτικός Δονκιχωτισμός;

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ανατροπή στην συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου: Με «ημερομηνία λήξεως» πλέον ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών

" Ομόφωνη απόφαση της Ιεραρχίας ανατρέπει την συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες: Οι κληρικοί θα παραμείνουν στο μισθολόγιο του δημοσίου, αντί να μετατραπούν σε «επιδοτηματίες». Οι συνοδικοί ιεράρχες έθεσαν ως «κόκκινη γραμμή» να παραμείνει το υφιστάμενο καθεστώς για τη μισθοδοσία. Πώς συνέβη αυτό; "

Νοε
16
Περισσότερα »
16 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας: Άρρηκτα συνδεδεμένη με την Επιστήμη

" Πολλές φορές έγινε προσπάθεια να δοθεί ένας «απόλυτος» ορισμός στη Φιλοσοφία. Ουσιαστικά η Φιλοσοφία αποτελεί μια επιστήμη, που ασχολείται με ερωτήματα, προβλήματα ή απορίες, που σχετίζονται με την γνώση, την αξία, την αιτία, τη γλώσσα και το νου. Αναζητά απαντήσεις πέρα από τις γνωστικές δυνατότητες του καθενός, προσπαθώντας να διερευνήσει τα όρια της ανθρώπινης σκέψης. "

Νοε
16
Περισσότερα »
Τζέιμι Λι Κέρτις: «Βασίλισσα του τρόμου», «Διπλή» διασημότητα, πλαστικές, χάπια και αλκοόλ (εικόνες)

" Ποιος είπε πως η διπλή διασημότητα κάνει καλό; Οι γονείς της έκαναν συνολικά εννέα γάμους, κάτι μάλλον ασυνήθιστο ακόμα και στο Χόλυγουντ. Δύσκολα λοιπόν η ζωή της Τζέιμι Λι Κέρτις θα μπορούσε να είναι φυσιολογική. Η καριέρα της στον κινηματογράφο ξεκίνησε με έναν ακόμα τίτλο, αυτόν της «Βασίλισσας του τρόμου», λόγω της ταινίας «Halloween» με την οποία έκανε το επίσημο ντεμπούτο της. "

Νοε
11
Περισσότερα »
Ξαναγράφεται η Ιστορία των Επιστημών: Οι Έλληνες γνώριζαν την Άλγεβρα 2500 χρόνια πριν και 1400 πριν τους Άραβες

" Αντίθετα με ότι πιστεύαμε ως σήμερα, η Άλγεβρα δεν είναι επινόηση των Αράβων. Νέα μελέτη αποδεικνύει ότι παλαιότερα οι αρχαίοι Έλληνες είχαν εφεύρει «αλγεβρικούς» τρόπους επίλυσης πρακτικών προβλημάτων. Είχαν από την εποχή του Διόφαντου τουλάχιστον, να τα λύνουν μεταφράζοντας το πρόβλημα σε εξίσωση με τη χρησιμοποίηση κάτι αντίστοιχου με τον δικό μας σημερινό άγνωστο Χ "

Νοε
11
Περισσότερα »
Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Μηδενική αξιοπιστία στις αποφάσεις του για την προστασία της θρησκευτικής πίστης

" Απόφαση σοκ του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου: «Μπορείτε να προσβάλλετε τον Χριστό και την Παναγία αλλά όχι τον Μωάμεθ»! Δύο πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ) έρχονται να προκαλέσουν το κοινό χριστιανικό αίσθημα αφού επιτρέπουν να προσβάλλεται ο Χριστιανισμός αλλά όχι ο Μουσουλμανισμός. "

Νοε
06
Περισσότερα »
Ο Μανώλης Καρπάθιος μελοποιεί Ηλία Βολιότη – Καπετανάκη (βίντεο)

" Ο Μανώλης Καρπάθιος, εξαίρετος συνθέτης, δάσκαλος, παιχνιδιάτορας, στο κανονάκι μάστορας (με την βυζαντινή έννοια, «μαΐστωρ») μελοποιεί δυο ποιήματα του δημοσιογράφου Ηλία Βολιότη Καπετανάκη από την συλλογή του «Βραδυνά Πάρεργα» (Μετρονόμος). Πρόκειται για τα: «Μανεδάκια», «Σαμπάχ». Τραγούδι: Μαρίνα Μανωλάκου. "

Οκτ
27
Περισσότερα »
Μουσείο Εθνικής Αντίστασης: Μνήμες από τον Πόλεμο 1940-41 και την Εθνική Αντίσταση

" Επισκεφτείτε το, περιηγηθείτε και ξεναγηθείτε στα εκθέματα του Μουσείου το οποίο βρίσκεται  στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης, στη συμβολή των οδών Μαρίνου Αντύπα και Σοφοκλή Βενιζέλου, στην Ηλιούπολη.  Οι συλλογές του περιλαμβάνουν τεκμήρια του Ελληνοϊταλικού και Ελληνογερμανικού πολέμου 1940-1941, καθώς  και της  Εθνικής Αντίστασης 1941-44.  "

Οκτ
27
Περισσότερα »
Τα Μυστήρια των Αρχαίων Ιπτάμενων Αρμάτων

" Είναι πολλές οι αναφορές των μύθων αλλά και των αρχαίων συγγραφέων και φιλοσόφων για τα ηλιακά άρματα με τα οποία ταξίδευαν διάφοροι ήρωες, όπως αυτή του Σωκράτη στον "Φαίδωνα" του Πλάτωνα, όπου μιλάει για την σφαιροειδή μορφή της Γης, την περιγράφει πώς φαίνεται από ψηλά, και λέει ότι αυτό που εμείς βλέπουμε για ουρανό δεν είναι ο πραγματικός, αλλά όταν βγούμε έξω από την ατμόσφαιρα βλέπουμε την πραγματική του εικόνα. "

Οκτ
17
Περισσότερα »
Η Δολοφονία της Ελληνικής Γλώσσας ήταν και είναι στόχος εδώ και δεκαετίες…

" Ο George Orwell αναφέρει στο έργο του «1984», «απλή γλώσσα σημαίνει και απλή σκέψη». Εκεί το καθεστώς προσπαθούσε να περιορίσει την γλώσσα για να περιορίσει την σκέψη των ανθρώπων, καταργώντας συνεχώς λέξεις. Ότι ακριβώς δηλαδή πράττουν σήμερα. Αποδομούν τη γλώσσα φτιάχνοντας ανδράποδα που εύκολα χειραγωγούνται, πιο εύκολα φανατίζονται, πιο εύκολα εκμαυλίζονται και πιο εύκολα «πουλιούνται» στο τέλος… "

Οκτ
11
Περισσότερα »
Σημειολογική «Αναγνωσιμότητα» ή Πολιτικός Δονκιχωτισμός;

" Αν οι αρχαίοι ήξεραν με ποιο τρόπο θα χρησιμοποιούνταν το όνομά τους πιθανά να μην ήθελαν  να είναι και τόσο αναγνωρίσιμοι (μία λέξη του καιρού μας που θεωρείται βασικό συστατικό κοινωνικής ανέλιξης). Ο νεκρός δεδικαίωται ή γίνεται  μία ιδιότυπη μορφή βεβήλωσης με στόχο την απομυθοποίηση ή την υπερεξιδανίκευση ενός όψιμου δονκιχωτισμού; Ίδωμεν! "

Οκτ
11
Περισσότερα »
Μήπως είμαστε τα Πιόνια; Οι Δύο Φατρίες Που Κυβερνούν Τον Πλανήτη !

" Μήπως είμαστε τα πιόνια σε μια παγκόσμια σκακιέρα, στα χέρια άψυχων όντων και μυστικών εταιριών; Η Γερμανική ABWHΕR, οι Ναΐτες, οι Βαυαροί Βασιλείς, ο Φον Κανάρης, η Νέα Τάξη, οι Ρότσιλντ, το Federal Reserve Banking System, οι 300 οικογένειες! Οι ιδιοκτήτες του Federal Reserve αποτελούνται από 300 ενδοσυνδεόμενες οικογένειες, και έχουν πανίσχυρες ρίζες σε ΟΛΕΣ τις χώρες του κόσμου. Αυτές οι οικογένειες έχουν σχέδιο για ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, η οποία θα βρίσκεται ΚΑΤΩ από... "

Οκτ
10
Περισσότερα »
Νόμπελ Ειρήνης 2018: Ο Κονγκολέζος γυναικολόγος Ντένις Μουκουέγκε και η Σύρια Γιαζίντι Νάντια Μουράντ, οι ΕΚΛΕΚΤΟΙ

" Ο ένας γυναικολόγος, η άλλη θύμα, ο Ντένις Μουκουέγκε (Denis Mukwege), 63 ετών, από την Δημοκρατία του Κονγκό και η Νάντια Μουράντ (Nadia Murad), 25 ετών, που ανήκει στην εθνότητα των Γιαζίντι, ενσαρκώνουν μία οικουμενική υπόθεση που ξεπερνά το όριο των πολεμικών συρράξεων., που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο από τις αποκαλύψεις κατά του Χάρβεϊ Γουάινστιν. Η απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, που συνοδεύεται από ποσόν ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια τελετής στο Όσλο στις 10 Δεκεμβρίου. "

Οκτ
07
Περισσότερα »
Εκπληκτικός ασύλητος μυκηναϊκός τάφος βρέθηκε στη Νεμέα - Περιείχε κοσμήματα, αγγεία & χάλκινα ξίφη (εικόνες)

" Ασύλητος θαλαμοειδής τάφος, που σε ορισμένα σημεία ξεπερνά τα 6 μέτρα, από τους μεγαλύτερους που έχουν βρεθεί στην περιοχή, ανακάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη στο μυκηναϊκό νεκροταφείο στα Αηδόνια Νεμέας. Βρέθηκαν ακόμη χάλκινα μαχαίρια, εγχειρίδια και ξίφη καθώς και πολυάριθμες αιχμές βελών από χαλκό, οψιανό και πυριτόλιθο. Κατά τόπους ο τάφος φτάνει τα 6 μέτρα. "

Οκτ
07
Περισσότερα »
Μονσεράτ Καμπαγιέ: Η σοπράνο που η Μαρία Κάλλας έχρησε διάδοχό της δεν «κατοικεί» πλέον εδώ…(βίντεο)

"  Μεγάλη καλλιτέχνης της Όπερας από τα 23 χρόνια της, χρήσθηκε από την Μαρία Κάλλας, διάδοχό της, συνεργάσθηκε με όλους τους μεγάλους καλλιτέχνες της γενιάς της και συστήθηκε στο παγκόσμιο κοινό το 1987 μέσα από την συνεργασία της με τον αλησμόνητο άγγλο τραγουδιστή Φρέντι Μέρκιουρι και τους Κουΐνς στο εκπληκτικό «LiveatLaNit». "

Οκτ
07
Περισσότερα »
Τα είπε όλα: Αριστοτέλης: Tο Ελληνικό γένος θα μπορούσε να κυριαρχήσει, αν ήταν πολιτικά ενωμένο...

" «Η φτώχεια είναι ο γονιός της επανάστασης και του εγκλήματος.» «Η μοχθηρία και η αδικία υπάρχουν από πρόθεση και όχι τυχαία ή κατά λάθος.» «Περισσότερο αγαπούν οι ευεργέτες τους ευεργετούμενους παρά οι ευεργετούμενοι τους ευεργέτες.» «Το Ελληνικό γένος ζει ελεύθερα και διοικείται άριστα και θα μπορούσε να κυριαρχήσει, αν ήταν πολιτικά ενωμένο.» "

Οκτ
03
Περισσότερα »
Οι φωτισμένοι Νομοθέτες που άλλαξαν τον κόσμο και την δικαιοσύνη προς όφελος του λαού

" Όταν η νομοθετική εξουσία δουλεύει υπέρ του λαού! Οι πολιτειακοί άρχοντες που επιφορτίζονται με την κατάρτιση ή την αναθεώρηση των νόμων έχουν έργο πολύ δύσκολο στα χέρια τους. Φωτεινοί νομοθέτες συνεισέφεραν στην ανθρωπότητα με τρόπο που ούτε οι ίδιοι θα περίμεναν. Κι όλα άρχισαν όταν προσπάθησαν απλώς να φέρουν τη δικαιοσύνη στους ομοεθνείς τους… "

Σεπ
27
Περισσότερα »
Όλα για το Κόμμα - «Είσαι Προδότης της Τάξης σου»: Η Ζωή μου ως Μέλος της ΚΝΕ

" Η καθοδήγηση καλλιεργούσε στα μέλη της ΚΝΕ την αντίληψη ότι η βασική διάκριση των ανθρώπων γίνεται μεταξύ, «αυτών που κάνουν για το ΚΚΕ και αυτών που δεν κάνουν για το ΚΚΕ». Αν και θεωρητικά ο Κνίτης έπρεπε να είναι, «πρώτος στα μαθήματα και τους αγώνες», η πραγματικότητα ήταν εντελώς διαφορετική. Αντί για πολυπράγμων, κατέληξα να ασχολούμαι μόνο με τις δραστηριότητες του Κόμματος. "

Σεπ
25
Περισσότερα »
1907: Η ντοπιολαλιά των καραγκούνιδων της Καρδίτσας μέσα από διαταγή ενωματάρχη της Χωροφυλακής

" «Να τιρίσετε άνεφ αντιρίσεος και χρονοτριβής την άνοθεν τάφτην διαταγήν μου άνθροπη σκύλη και γινέκες διότι όπιος συληφθή παραβάτις θα τον σιλάβο θα τον κλίσο στο σχολίο και αλίμονό του θα τον ταράξο και θα τον μαβρίσο στο ξίλο». Σαν γκαραγκούνις που είμε και εγό καταλαβένετε άπαντες τας γραφάς μου τας οπίας θέλετε δεν θέλετε να τας τιρίσετε ανιπερθέτος». "

Σεπ
22
Περισσότερα »
Παρμενίδης «Περί Φύσεως»

" Ο Παρμενίδης είναι αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος που γεννήθηκε το 514 π.κ.ε. περίπου στην Ελέα τής κάτω Ιταλίας και πέθανε περί το 440 π.κ.ε. Θεωρείται ο βασικότερος εκπρόσωπος της Ελεατικής σχολής, που ιδρύθηκε από τον ποιητή Ξενοφάνη τον Κολοφώνιο. Σύγχρονος του Ηράκλειτου, μαθήτευσε κοντά στον Ξενοφάνη, αλλά δέχτηκε και την επίδραση των Πυθαγόρειων. "

Σεπ
20
Περισσότερα »
10 μυστικές οργανώσεις που διαμόρφωσαν τον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε σήμερα

" Δέκα μυστικές οργανώσεις που άλλαξαν τον κόσμο και τονδιαμόρφωσαν όπως τον γνωρίζουμε σήμερα. Οργανώσεις που συστάθηκαν αρχικά από ελάχιστα μέλη, που αργότερα πολλαπλασιάστηκαν και έδρασαν μυστικά για την απελευθέρωση κρατών και τη γέννηση ιδεολογιών που οδήγησαν σε πολέμους και ειρήνη και συνεχίζουν να διαδίδονται μέχρι και σήμερα.   "

Σεπ
20
Περισσότερα »


Η παράδοση στη μουσική μου

«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "