• Οι Νήσοι των Μακάρων, τα Ηλύσια πεδία και η «ανάσταση» των ψυχών» στην αρχαία ελληνική γραμματεία
  • Σκεπτικισμός κι Αγνωστικισμός – Οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι είναι πάντα εδώ…
  • Αμαρτωλή ΑΕΠΙ: Κακουργηματικές διώξεις για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και επτά άλλα βαριά αδικήματα
  • Λόγια 10 σοφών ανδρών για το… θάνατο
  • Ανάγκα και οι επί της γης εκπρόσωποι κάνουν και κολοτούμπες - «Ευλογεί» το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό ο Ιερώνυμος
  • Η Εκλεπτυσμένη Τεμπελιά και το Εγκώμιο της
  • «Αν δεν υπάρχει Θεός, όλα επιτρέπονται» - Ο Θεός του Τσίπρα κι ο Τσίπρας του Ιερώνυμου
  • Φίλοι Μνημείων Θεσσαλονίκης: Εκδήλωση «Η Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης» την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018
  • Καλό δρόμο Τζιμάκο. Μας έμαθες να αμφισβητούμε, να σκεφτόμαστε, να διαφωνούμε, να αντιστεκόμαστε. Θα σ'αγαπάμε πάντα
  • «Μην γκρινιάζετε, ζήστε» - Κείμενο ΥΜΝΟΣ  στη ζωή από 27χρονη Αυστραλή που «έφυγε» από καρκίνο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Νήσοι των Μακάρων, τα Ηλύσια πεδία και η «ανάσταση» των ψυχών» στην αρχαία ελληνική γραμματεία

" Η Ελληνική μυθολογία, εκτός από τα Ηλύσια πεδία, περιελάμβανε κι έναν άλλο ειδυλλιακό τόπο διαμονής των ηρώων και των ενάρετων ανθρώπων μετά τον συμβατικό θάνατό τους, τους Νήσους των Μακάρων, που ταυτίζονται πολλές φορές με... Δεν υπάρχουν εδώ έγνοιες, κόποι, πόνοι και καημοί και όλοι ζουν μακάρια παίζοντας και γιορτάζοντας, ευδαίμονες, χωρίς κανένα πρόβλημα ή κακό να σκιάζει την καθημερινότητά τους. "

Μαρ
16
Περισσότερα »
Σκεπτικισμός κι Αγνωστικισμός – Οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι είναι πάντα εδώ…

" Σωκράτης: “Για τους θεούς δεν μπορώ να γνωρίζω τίποτα: ούτε ότι υπάρχουν, ούτε ότι δεν υπάρχουν, ούτε τι λογής μορφή έχουν. Γιατί είναι πολλά όσα μας εμποδίζουν να γνωρίζουμε. Από τη μία το άδηλο του ζητήματος και από την άλλη η συντομία της ανθρώπινης ζωής”. - Η δυνατότητά μας να γνωρίζουμε την πραγματικότητα προέρχεται από αυτήν την ίδια, στην οποία είμαστε σαν ένα από τα μέρη της και η γνώση μας έχει αρχίσει -με την πρώτη αντίληψή μας- πριν αναρωτηθούμε αν... "

Μαρ
16
Περισσότερα »
Αμαρτωλή ΑΕΠΙ: Κακουργηματικές διώξεις για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και επτά άλλα βαριά αδικήματα

" Η διεφθαρμένη ΑΕΠΙ με πρόσχημα δήθεν τα πνευματικά δικαιώματα λεηλατούσε ακόμη και τα ραφτάδικα που είχαν ένα τραντζιστοράκι για να ακούνε μουσική. Εβαζε πρόστιμα αβέρτα με τους ελεγκτές της να έχουν μετατραπεί σε στρατό κατοχής για τις μικρές επιχειρήσεις εστίασης. Ωσπου ήρθαν οι κεραυνοί του Εισαγγελέα. "

Μαρ
10
Περισσότερα »
Λόγια 10 σοφών ανδρών για το… θάνατο

" Λίγα πράγματα μας έχουν απασχολήσει τόσο στη ζωή όσο ο… θάνατος! Είναι κι αυτό ένα σχήμα οξύμωρο όπως τόσα και τόσα που βιώνουμε καθημερινά. Γιατί να μιλάμε για θάνατο; Ας μην το κάνουμε τραγωδία, μα να το λέμε όπως είναι:. Να πως έχει απσχολήσει ο θάνατος σοφούς αλλά και τον απλό λαό. "

Φεβ
01
Περισσότερα »
Ανάγκα και οι επί της γης εκπρόσωποι κάνουν και κολοτούμπες - «Ευλογεί» το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό ο Ιερώνυμος

" Το «πράσινο» φως έστω και εμμέσως δίνει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στο συλλαλητήριο της Αθήνας για το Σκοπιανό, έπειτα από τις αντιδράσεις για τη στάση του Αρχιεπίσκοπου την περασμένη εβδομάδα. «Μη αποδοχή εκ μέρους της Εκκλησίας του όρου «Μακεδονία» η παραγώγου του, ως συστατικού του ονόματος του Κράτους των Σκοπίων, που άλλωστε θα είχε επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της “Μακεδονίας”». "

Ιαν
28
Περισσότερα »
Η Εκλεπτυσμένη Τεμπελιά και το Εγκώμιο της

" Εκλεπτυσμένη Τεμπελιά: Μια ανάστροφη αλχημεία, που μετατρέπει σε μόλυβδο το χρυσάφι του υπαρξιακού πλούτου. Στη θεωρία που σφυρηλατήθηκε σχετικά μ’ αυτήν, η τεμπελιά ωφελήθηκε πολύ από την αυξανόμενη δυσμένεια, στην οποία περιέπεσε η εργασία. Η τεμπελιά δεν είναι νοητή όταν γίνεται στα κρυφά. Χρειάζεται άνεση, όπως στον έρωτα. Όποιος είναι στην τσίλια, δεν ζει καθόλου, ή ζει μετρίως. "

Ιαν
22
Περισσότερα »
«Αν δεν υπάρχει Θεός, όλα επιτρέπονται» - Ο Θεός του Τσίπρα κι ο Τσίπρας του Ιερώνυμου

" Ο λαός δεν έδειξε να αντιδρά καθόλου στην παρέμβαση της εκκλησίας στο »σκοπιανό». Μία απέραντη σιωπή. Και να ξέρετε πως δεν υπάρχει πιο ταπεινωτική απάντηση από την περιφρονητική σιωπή. Πρέπει να ήταν η πρώτη φορά που οι θέσεις της εκκλησίας αντιμετωπίστηκαν με τόση αδιαφορία. Περίεργο σκηνικό για έναν λαό που μέχρι πρόσφατα θεωρείτο πως είναι στην συντριπτική του πλειοψηφία, βαθιά θρησκευόμενος. "

Ιαν
20
Περισσότερα »
Φίλοι Μνημείων Θεσσαλονίκης: Εκδήλωση «Η Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης» την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

" Το Σωματείο «Φίλοι Μνημείων Θεσσαλονίκης» σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης οργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, ώρα 13:00, στην Ρωμαϊκή Αγορά. Θα μιλήσει η κ. Πολυξένη Αδάμ-Βελένη, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, με θέμα «Η Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης» "

Ιαν
20
Περισσότερα »
Καλό δρόμο Τζιμάκο. Μας έμαθες να αμφισβητούμε, να σκεφτόμαστε, να διαφωνούμε, να αντιστεκόμαστε. Θα σ'αγαπάμε πάντα

" Αντισυμβατικός, αθυρόστομος και συχνά προκλητικός άφησε τη δική του ανεξίτηλη σφραγίδα. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών ο τραγουδοποιός Τζίμης Πανούσης, γνωστός για τη σάτιρα και το καυστικό χιούμορ του. Η ιδεολογική στάση του, η αθυροστομία του και η καυστική του σάτιρα έθιγε άμεσα και έμμεσα πρόσωπα και καταστάσεις τον έχει φέρει αρκετές φορές αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη.  "

Ιαν
17
Περισσότερα »
«Μην γκρινιάζετε, ζήστε» - Κείμενο ΥΜΝΟΣ στη ζωή από 27χρονη Αυστραλή που «έφυγε» από καρκίνο

" Κάθε φορά που παραπονιέστε για γελοία πράγματα σκεφτείτε κάποιον που βρίσκεται πραγματικά αντιμέτωπος με τον θάνατο. Προσπαθήστε απλά να επωφεληθείτε από την ύπαρξή σας αυτή την παρούσα στιγμή, αντί να την ψάχνετε μέσω του κινητού σας. Επωφεληθείτε από τη στιγμή γαμώτο, εσείς άνθρωποι! "

Ιαν
12
Περισσότερα »
Πενταπλή επίθεση Δοξιάδη στο Μουζάλα για τους Τούρκους φυγάδες – Τι του καταλογίζει…

" Ο Μουζάλας πάει να δώσει πολιτικό βάθος, του τάχα δημοκράτη, στην πράξη του να ζητήσει ακύρωση της απόφαση ασύλου. «Αυτήν η απόφαση εμείς την εφεσιβάλαμε με βάση το Κράτος Δικαίου. Όπως έχουν βγει άλλες 1.500 αντίθετες αποφάσεις, δεν τις εφεσιβάλαμε. Ποια είναι η διαφορά; Η διαφορά είναι ότι εδώ πέρα υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι πρόκειται για πραξικοπηματίες. Βλέπετε, εγώ δεν λέω ότι είναι πραξικοπηματίες». "

Ιαν
12
Περισσότερα »
Το Ρεμπέτικο στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO

" Tην εγγραφή του Ρεμπέτικου στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας ενέκρινε η Διακυβερνητική Επιτροπή της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO, 2003) στη 12η ετήσια συνεδρίασή της, που πραγματοποιήθηκε στην Κορέα από τις 4 έως τις 9 Δεκεμβρίου, ύστερα από τον πλήρη φάκελο υποψηφιότητας που υπέβαλε το υπουργείο Πολιτισμού. "

Ιαν
12
Περισσότερα »
Ιερός Λόγος & Ελληνική Γλώσσα

" Η μαθηματικότερη και Ιερότερη από τις Ιερές γλώσσες, με γνωστή προϊστορία τουλάχιστον 12.000 ετών και πλέον, είναι η Ελληνική γλώσσα. πρωταρχική μήτρα και μητέρα όλων των μετέπειτα γλωσσών. Η γλώσσα αυτή που με την εξέλιξή της από τα πρώτα ιδεοσύμβολα έως τις γραμμικές Α και Β, τις περίφημες διαλέκτους της, Αττική, Ιωνική, Δωρική κλπ, την Ελληνιστική Δημώδη καθομιλούμενη, ή καθαρεύουσα, με 90 εκατομμύρια Ελληνικά Λήμματα αποτελεί την κορωνίδα της ανθρώπινης διανόησης. "

Ιαν
09
Περισσότερα »
Vukentra.gr: Χαρούμενο και υγιές 2018 και «ποτέ ξανά οι ΑΛΛΟΙ να αποφασίζουν πριν από μας, για μας»

" Το Vukentra.gr εύχεται σε όλους, μικρούς, μεγάλους, ανήλικους, ενήλικες, ηλικιωμένους, εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, άστεγους, ετερόφυλους, ομοφυλόφιλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς, ψηφοφόρους, πολιτικούς, αθλητές, ανήμπορους, εγκαταλειμμένους και μη, φτωχούς και κονομημένους και συνολικά σε όλο τον κόσμο το νέο έτος να τους βρει και να τους φέρει υγεία και ηρεμία ψυχής. "

Δεκ
31
Περισσότερα »
Ο ταλαντούχος Λαζόπουλος που «δέχεται» μπούλινγκ… και οι μεταλλάξεις του

" Κατάγγειλε το μπούλινγκ που δέχεται, το κυνήγι να τον συντρίψουν και τον γερμανικό δάκτυλο που τον έδιωξε από το κανάλι που συνεργαζόταν. Το μοναδικό ευρύτερο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η περίπτωσή του, συνδέεται με το ύφος που διατήρησε και την πορεία που ακολούθησε τα οποία επηρέασαν μυαλά και πολιτικές ή ηθικές συμπεριφορές. "

Δεκ
31
Περισσότερα »
Η Αρετή των Κυνικών και οι 10 βασικές Αρχές της Κυνικής φιλοσοφίας

" Η Αρετή, που είναι κάτι το υπαρκτό, μπορεί να διδαχθεί με πολύ απλό τρόπο στον άνθρωπο, αφού η αρχή για τη μάθηση είναι η προσεκτική σπουδή των λέξεων «ΑΡΧΗ ΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ Η ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ» και αν μάλιστα αυτή (δηλ. η Αρετή) κάποτε κατακτηθεί, είναι παντελώς αδύνατον να απωλεσθεί. Για τους «Κυνικούς», ο λόγος λειτουργεί μόνον στο να αποφαίνεται για το τι υπάρχει ή υπήρχε "

Δεκ
26
Περισσότερα »
Ερέχθειο: Η ιδιομορφία, η ιδιαιτερότητα και η «σκοτεινή» ιστορία ενός αριστουργήματος της αρχαιότητας

" Το Ερέχθειο είναι από τους πιο ιδιόρρυθμους ναούς της Ελληνικής αρχαιότητας. Ο ναός αρχικά ήταν αφιερωμένος στη λατρεία των δύο κύριων θεοτήτων της Αττικής, της Αθηνάς και του Ποσειδώνα (θεοί σύνναοι). Ο Ποσειδώνας, άγνωστο σε ποια χρονική στιγμή, ταυτίστηκε με τον Ερεχθέα. Υπήρχαν βωμοί για τον Ήφαιστο, τον Βούτο, ενώ εδώ κατοικούσε και ο «οικουρός όφις». "

Δεκ
17
Περισσότερα »
Οι Ιάπωνες τιμούν τον Προμηθέα – Έστησαν άγαλμά του στο Τόκυο! Ποια η σημασία του…

" Το μακρινό Τόκυο, η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, δεν είναι σίγουρα το πρώτο μέρος που μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για τον Προμηθέα. Όμως σε μια τόσο απομακρυσμένη από την Ελλάδα περιοχή και με τόσο διαφορετικό πολιτισμό θα συναντήσουμε ένα άγαλμα του Προμηθέα. Το άγαλμα του Προμηθέα στο Τόκυο βρίσκεται έξω από τα γραφεία της πετρελαϊκής εταιρείας JX Holdings κοντά στο σταθμό Nihombashi του μετρό. "

Δεκ
16
Περισσότερα »
Δεν ξέχασαν τίποτα: 10 τρόποι ευτυχίας που δίδασκαν οι Αρχαίοι Έλληνες

" Όπως πίστευε ο Επίκουρος, ο άνθρωπος είναι κάτι μεγάλο και πολύτιμο. Την ευτυχία, τη μακαριότητα, την έχει μέσα του, φτάνει να παραμερίσει όσα τον ενοχλούν και του κάνουν κόλαση τη ζωή. «Ζήσε το σήμερα και ξέχασε το παρελθόν». Οι προκλήσεις είναι πάντα μια ευκαιρία για κάτι καινούριο. Ακόμη και το ΟΧΙ μπορεί να γίνει μια νέα για να κινηθούμε σε μια νέα κατεύθυνση. Το μεγαλύτερο εμπόδιο στη ζωή μας είναι ο εαυτός μας. "

Δεκ
16
Περισσότερα »
Πρωτοπόρος και θεμελιωτής της οικονομικής Επιστήμης η αρχαία Ελλάδα

" Όπως και κάθε άλλο επίτευγμα της ανθρώπινης διανόησης, έτσι και τα οικονομικά έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία Ελλάδα. Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που ασχολήθηκαν εκτενώς με την «οἰκονομία» (= «οἶκος» + «νέμομαι»),  που σημαίνει διαχείριση της οικίας, με την τελευταία, βεβαίως, να αποτελεί μια μικρογραφία της εθνικής και της διεθνούς οικονομίας. "

Δεκ
13
Περισσότερα »


Η παράδοση στη μουσική μου

«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "