• Καλό δρόμο Τζιμάκο. Μας έμαθες να αμφισβητούμε, να σκεφτόμαστε, να διαφωνούμε, να αντιστεκόμαστε. Θα σ'αγαπάμε πάντα
 • «Μην γκρινιάζετε, ζήστε» - Κείμενο ΥΜΝΟΣ στη ζωή από 27χρονη Αυστραλή που «έφυγε» από καρκίνο
 • Πενταπλή επίθεση Δοξιάδη στο Μουζάλα για τους Τούρκους φυγάδες – Τι του καταλογίζει…
 • Το Ρεμπέτικο στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO
 • Ιερός Λόγος & Ελληνική Γλώσσα
 • Vukentra.gr: Χαρούμενο και υγιές 2018 και «ποτέ ξανά οι ΑΛΛΟΙ να αποφασίζουν πριν από μας, για μας»
 • Ο ταλαντούχος Λαζόπουλος που «δέχεται» μπούλινγκ… και οι μεταλλάξεις του
 • Η Αρετή των Κυνικών και οι 10 βασικές Αρχές της Κυνικής φιλοσοφίας
 • Ερέχθειο: Η ιδιομορφία, η ιδιαιτερότητα και η «σκοτεινή» ιστορία ενός αριστουργήματος της αρχαιότητας
 • Οι Ιάπωνες τιμούν τον Προμηθέα – Έστησαν άγαλμά του στο Τόκυο! Ποια η σημασία του…

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καλό δρόμο Τζιμάκο. Μας έμαθες να αμφισβητούμε, να σκεφτόμαστε, να διαφωνούμε, να αντιστεκόμαστε. Θα σ'αγαπάμε πάντα

" Αντισυμβατικός, αθυρόστομος και συχνά προκλητικός άφησε τη δική του ανεξίτηλη σφραγίδα. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών ο τραγουδοποιός Τζίμης Πανούσης, γνωστός για τη σάτιρα και το καυστικό χιούμορ του. Η ιδεολογική στάση του, η αθυροστομία του και η καυστική του σάτιρα έθιγε άμεσα και έμμεσα πρόσωπα και καταστάσεις τον έχει φέρει αρκετές φορές αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη.  "

Ιαν
17
Περισσότερα »
«Μην γκρινιάζετε, ζήστε» - Κείμενο ΥΜΝΟΣ στη ζωή από 27χρονη Αυστραλή που «έφυγε» από καρκίνο

" Κάθε φορά που παραπονιέστε για γελοία πράγματα σκεφτείτε κάποιον που βρίσκεται πραγματικά αντιμέτωπος με τον θάνατο. Προσπαθήστε απλά να επωφεληθείτε από την ύπαρξή σας αυτή την παρούσα στιγμή, αντί να την ψάχνετε μέσω του κινητού σας. Επωφεληθείτε από τη στιγμή γαμώτο, εσείς άνθρωποι! "

Ιαν
12
Περισσότερα »
Πενταπλή επίθεση Δοξιάδη στο Μουζάλα για τους Τούρκους φυγάδες – Τι του καταλογίζει…

" Ο Μουζάλας πάει να δώσει πολιτικό βάθος, του τάχα δημοκράτη, στην πράξη του να ζητήσει ακύρωση της απόφαση ασύλου. «Αυτήν η απόφαση εμείς την εφεσιβάλαμε με βάση το Κράτος Δικαίου. Όπως έχουν βγει άλλες 1.500 αντίθετες αποφάσεις, δεν τις εφεσιβάλαμε. Ποια είναι η διαφορά; Η διαφορά είναι ότι εδώ πέρα υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι πρόκειται για πραξικοπηματίες. Βλέπετε, εγώ δεν λέω ότι είναι πραξικοπηματίες». "

Ιαν
12
Περισσότερα »
Το Ρεμπέτικο στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO

" Tην εγγραφή του Ρεμπέτικου στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας ενέκρινε η Διακυβερνητική Επιτροπή της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO, 2003) στη 12η ετήσια συνεδρίασή της, που πραγματοποιήθηκε στην Κορέα από τις 4 έως τις 9 Δεκεμβρίου, ύστερα από τον πλήρη φάκελο υποψηφιότητας που υπέβαλε το υπουργείο Πολιτισμού. "

Ιαν
12
Περισσότερα »
Ιερός Λόγος & Ελληνική Γλώσσα

" Η μαθηματικότερη και Ιερότερη από τις Ιερές γλώσσες, με γνωστή προϊστορία τουλάχιστον 12.000 ετών και πλέον, είναι η Ελληνική γλώσσα. πρωταρχική μήτρα και μητέρα όλων των μετέπειτα γλωσσών. Η γλώσσα αυτή που με την εξέλιξή της από τα πρώτα ιδεοσύμβολα έως τις γραμμικές Α και Β, τις περίφημες διαλέκτους της, Αττική, Ιωνική, Δωρική κλπ, την Ελληνιστική Δημώδη καθομιλούμενη, ή καθαρεύουσα, με 90 εκατομμύρια Ελληνικά Λήμματα αποτελεί την κορωνίδα της ανθρώπινης διανόησης. "

Ιαν
09
Περισσότερα »
Vukentra.gr: Χαρούμενο και υγιές 2018 και «ποτέ ξανά οι ΑΛΛΟΙ να αποφασίζουν πριν από μας, για μας»

" Το Vukentra.gr εύχεται σε όλους, μικρούς, μεγάλους, ανήλικους, ενήλικες, ηλικιωμένους, εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, άστεγους, ετερόφυλους, ομοφυλόφιλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς, ψηφοφόρους, πολιτικούς, αθλητές, ανήμπορους, εγκαταλειμμένους και μη, φτωχούς και κονομημένους και συνολικά σε όλο τον κόσμο το νέο έτος να τους βρει και να τους φέρει υγεία και ηρεμία ψυχής. "

Δεκ
31
Περισσότερα »
Ο ταλαντούχος Λαζόπουλος που «δέχεται» μπούλινγκ… και οι μεταλλάξεις του

" Κατάγγειλε το μπούλινγκ που δέχεται, το κυνήγι να τον συντρίψουν και τον γερμανικό δάκτυλο που τον έδιωξε από το κανάλι που συνεργαζόταν. Το μοναδικό ευρύτερο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η περίπτωσή του, συνδέεται με το ύφος που διατήρησε και την πορεία που ακολούθησε τα οποία επηρέασαν μυαλά και πολιτικές ή ηθικές συμπεριφορές. "

Δεκ
31
Περισσότερα »
Η Αρετή των Κυνικών και οι 10 βασικές Αρχές της Κυνικής φιλοσοφίας

" Η Αρετή, που είναι κάτι το υπαρκτό, μπορεί να διδαχθεί με πολύ απλό τρόπο στον άνθρωπο, αφού η αρχή για τη μάθηση είναι η προσεκτική σπουδή των λέξεων «ΑΡΧΗ ΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ Η ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ» και αν μάλιστα αυτή (δηλ. η Αρετή) κάποτε κατακτηθεί, είναι παντελώς αδύνατον να απωλεσθεί. Για τους «Κυνικούς», ο λόγος λειτουργεί μόνον στο να αποφαίνεται για το τι υπάρχει ή υπήρχε "

Δεκ
26
Περισσότερα »
Ερέχθειο: Η ιδιομορφία, η ιδιαιτερότητα και η «σκοτεινή» ιστορία ενός αριστουργήματος της αρχαιότητας

" Το Ερέχθειο είναι από τους πιο ιδιόρρυθμους ναούς της Ελληνικής αρχαιότητας. Ο ναός αρχικά ήταν αφιερωμένος στη λατρεία των δύο κύριων θεοτήτων της Αττικής, της Αθηνάς και του Ποσειδώνα (θεοί σύνναοι). Ο Ποσειδώνας, άγνωστο σε ποια χρονική στιγμή, ταυτίστηκε με τον Ερεχθέα. Υπήρχαν βωμοί για τον Ήφαιστο, τον Βούτο, ενώ εδώ κατοικούσε και ο «οικουρός όφις». "

Δεκ
17
Περισσότερα »
Οι Ιάπωνες τιμούν τον Προμηθέα – Έστησαν άγαλμά του στο Τόκυο! Ποια η σημασία του…

" Το μακρινό Τόκυο, η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, δεν είναι σίγουρα το πρώτο μέρος που μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για τον Προμηθέα. Όμως σε μια τόσο απομακρυσμένη από την Ελλάδα περιοχή και με τόσο διαφορετικό πολιτισμό θα συναντήσουμε ένα άγαλμα του Προμηθέα. Το άγαλμα του Προμηθέα στο Τόκυο βρίσκεται έξω από τα γραφεία της πετρελαϊκής εταιρείας JX Holdings κοντά στο σταθμό Nihombashi του μετρό. "

Δεκ
16
Περισσότερα »
Δεν ξέχασαν τίποτα: 10 τρόποι ευτυχίας που δίδασκαν οι Αρχαίοι Έλληνες

" Όπως πίστευε ο Επίκουρος, ο άνθρωπος είναι κάτι μεγάλο και πολύτιμο. Την ευτυχία, τη μακαριότητα, την έχει μέσα του, φτάνει να παραμερίσει όσα τον ενοχλούν και του κάνουν κόλαση τη ζωή. «Ζήσε το σήμερα και ξέχασε το παρελθόν». Οι προκλήσεις είναι πάντα μια ευκαιρία για κάτι καινούριο. Ακόμη και το ΟΧΙ μπορεί να γίνει μια νέα για να κινηθούμε σε μια νέα κατεύθυνση. Το μεγαλύτερο εμπόδιο στη ζωή μας είναι ο εαυτός μας. "

Δεκ
16
Περισσότερα »
Πρωτοπόρος και θεμελιωτής της οικονομικής Επιστήμης η αρχαία Ελλάδα

" Όπως και κάθε άλλο επίτευγμα της ανθρώπινης διανόησης, έτσι και τα οικονομικά έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία Ελλάδα. Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που ασχολήθηκαν εκτενώς με την «οἰκονομία» (= «οἶκος» + «νέμομαι»),  που σημαίνει διαχείριση της οικίας, με την τελευταία, βεβαίως, να αποτελεί μια μικρογραφία της εθνικής και της διεθνούς οικονομίας. "

Δεκ
13
Περισσότερα »
Η θεολογία της Απελευθέρωσης

" Η Ανάσταση του Χριστού δεν είναι ένα μεταφυσικό φαινόμενο, αλλά η ίδια η ζωή που νικάει τον θάνατο. Η ζωή όλων μας βέβαια, αν είμαστε ακόμη ζωντανοί. Γιατί δεν είναι σίγουρο ότι όλοι αυτοί που βλέπουμε να περπατούν δίπλα μας είναι ζωντανοί. Σήμερα και τα πτώματα περπατούν. "

Δεκ
07
Περισσότερα »
Προηγμένοι Αρχαίοι Πολιτισμοί

" Aπαγορευμένη Αρχαία Γεωγραφία. Πότε έπεσε ο ουρανός; Οι αληθινοί χάρτες των αρχαίων θαλασσοπόρων. Η Ατλαντίδα ήταν στην Ανταρκτική; Προηγμένος πολιτισμός στην εποχή των παγετώνων; Πως υπολόγισε ο Ερατοσθένης το μέγεθος της Γης; Τι ήταν οι Πορτολάνοι χάρτες; Ποιοι γεωγράφοι θεωρούνται οι ποιο αξιόπιστοι και πως αποτυπώνεται η εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού…  "

Δεκ
07
Περισσότερα »
Αρχαίος σφραγιδόλιθος ασύλληπτης ομορφιάς δείχνει το μέγεθος των τεχνών στην Αρχαία Ελλάδα

" Μοναδικής ποιότητας εύρημα σε Μυκηναϊκό τάφο με χαρακτηριστικά σχεδόν αόρατα στο γυμνό μάτι. «Η εκπληκτική σκηνή μάχης στην πέτρα αχάτη, είναι ένα από τα σπουδαιότερα αριστουργήματα της τέχνης του Αιγαίου και συγκρίνεται με τα έργα του Μιχαήλ Άγγελου που παρουσιάζονται τώρα στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης» "

Νοε
13
Περισσότερα »
Μέγα Θαύμα στη Μυτιλήνη: Στο «παγκάρι» της «άγιας εκκλησίας» αντί για τους σεισμοπαθείς τα χρήματα των ομογενών

"  Για το σεισμό που κατέστησε «ακατοίκητους εκατοντάδας οικιών και πλείστους άλλους χώρους δημοσίου βίου, μεταξύ των οποίων και οι γνωστοί ταλαιπωρούμενοι μετανάστες, ως πρόσφυγες» προορίζονταν ο έρανος, σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανό, για τους… «σεισμοπαθείς ναούς μας» τον ερμήνευσε για κάποιο λόγο ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης. "

Οκτ
27
Περισσότερα »
Νόσος των Μουσικών: Νέοι τρόποι αντιμετώπισης και οριστικής Θεραπείας…

" Η απουσία ενημέρωσης, η μη σωστή διάγνωση και η έλλειψη ειδικών κέντρων αποθεραπείας, ευθύνονται για την «έξαρση» που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα η «νόσος» των μουσικών. Βασική προϋπόθεση για τη σωστή αντιμετώπιση της νόσου και για να αποφύγει ο μουσικός τις υποτροπές είναι η έγκαιρη και ακριβής διάγνωση, κάτι που απαιτεί ιατρική εξειδίκευση στο αντικείμενο.  "

Οκτ
27
Περισσότερα »
Κέλσου «Αληθής Λόγος»

" Η έλλειψη πρωτοτυπίας στην χριστιανική πίστη. Ο «Αληθής Λόγος» είναι έργο υπεράσπισης του Ελληνισμού, το πρώτο ελληνικό έργο αντιιουδαϊκής και αντιχριστιανικής πολεμικής. Ο Κέλσος, Έλληνας εκλεκτικός φιλόσοφος της ύστερης αρχαιότητας, αντλώντας επιχειρήματα από το οπλοστάσιο... "

Οκτ
24
Περισσότερα »
10 Αρχαιοελληνικές παρακαταθήκες που δημιούργησαν τον σύγχρονο πολιτισμό

" Η κρίση μπορεί να έφερε τα πάνω-κάτω, όμως κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει αυτά που η Ελλάδα έκανε για τον κόσμο ολόκληρο, προσφέροντας βασικά στοιχεία πολιτισμού και ανθρωπισμού. Κι αν το ερώτημα «Τι έκαναν οι Έλληνες για τον κόσμο» σάς φαίνεται… ρητορικό, ας δούμε τα 10 σημαντικά πράγματα που… ταξίδεψαν από τη χώρα μας σε ολόκληρο τον πλανήτη, για να γίνει καλύτερος! "

Οκτ
24
Περισσότερα »
ΚΟΡΙΟΛΑΝΟΣ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο ΣΗΜΕΙΟ

" Ένας εξαμελής θίασος υψηλών αξιώσεων: Ιωάννης Παπαζήσης, Παρθενόπη Μπουζούρη, Στάθης Μαντζώρος, Ορόρα Μαριόν, Άρτεμις Γρύμπλα, Νικόλας Μίχας, υπό την καθοδήγηση ενός εξαιρετικά νέου, αλλά δοκιμασμένου σκηνοθέτη, αναλαμβάνει να αναπαραστήσει την ιστορία του μεγάλου ιδεολόγου που προτίμησε να βαδίσει ενάντια στην ίδια του την πατρίδα, παρά να προδώσει τις ιδέες του. "

Οκτ
21
Περισσότερα »


Η παράδοση στη μουσική μου

«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "