• Αποκεφάλισε την ηγεσία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ ο υπουργός Παιδείας, δίνοντας τέλος στον εμφύλιο της ηγεσίας του
  • Πρόσκληση για 1ο Σεμινάριο του 4ου Επιμορφωτικού Κύκλου της ΠΕΕΔΣΜΠΕ
  • Τέλος οι εκπρόθεσμες αιτήσεις εγγραφών, μετεγγραφών και αλλαγής τομέα ή ειδικότητας σε ΕΠΑΛ
  • Ο Εμφύλιος στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ συνεχίζεται με πολύ μεγάλη ένταση…
  • Κώστας Γαβρόγλου, Υπουργός Παιδείας: Υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας και νομιμότητας στις κρίσεις διευθυντών
  • Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Η ανισότητα στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα στερεί τις ευκαιρίες για καλύτερη ζωή στις χαμηλά εισοδηματικές τάξεις
  • «Οι εκπαιδευτικοί της τάξης δεν αξιολογούνται» - Τι μας λέτε, κύριε Γαβρόγλου…!!!
  • Κύριε Υπουργέ, θα προχωρήσετε στην αντικατάσταση των ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ Πειραιά;
  • Όροι και Διατάξεις Φοίτησης μαθητών της Β/θμιας εκπαίδευσης – Τι ορίζει η νέα Υπουργική Απόφαση
  • Υποχρεωτική καταχώρηση στοιχείων μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΑμεΑ) στο  Myschool έως 24 Νοεμβρίου 2017 (Εγκύκλιος)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ

Αποκεφάλισε την ηγεσία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ ο υπουργός Παιδείας, δίνοντας τέλος στον εμφύλιο της ηγεσίας του

" Γνώστες της κατάστασης στο Ίδρυμα, εκτιμούν ότι όλα έχουν ως αφετηρία, παλιά υπόθεση του που σχετίζεται με «ιδιόμορφη» σύμβαση, για την οποία υπήρξαν διαφωνίες για την τύχη της, γεγονός που είχε σαν αιτία την παραίτηση δύο διοικήσεων του ιδρύματος πριν την τελευταία που καταργήθηκε - απολύθηκε. "

Νοε
19
Περισσότερα »
Πρόσκληση για 1ο Σεμινάριο του 4ου Επιμορφωτικού Κύκλου της ΠΕΕΔΣΜΠΕ

" Tο 1ο σεμινάριο του 4ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2017-2018, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 και ώρες 09:30-12:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου(ακριβώς δίπλα στο σταθμό ΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ), με θέμα: «Η ανάπτυξη δεξιοτήτων Συναισθηματικής Νοημοσύνης του Διευθυντή και ο μετασχηματισμός του σχολείου σε συναισθηματικά ευφυή οργανισμό». "

Νοε
16
Περισσότερα »
Τέλος οι εκπρόθεσμες αιτήσεις εγγραφών, μετεγγραφών και αλλαγής τομέα ή ειδικότητας σε ΕΠΑΛ

" Διευκρινίσεις για τις εκπρόθεσμες αιτήσεις εγγραφών, μετεγγραφών και αλλαγής τομέα ή ειδικότητας σε ΕΠΑΛ, δίνει με έγγραφό του ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επαγγελματικής του Υπουργείου Παιδείας., επισημαίνοντας ότι οι εκπρόθεσμες αιτήσεις εγγραφών, μετεγγραφών και αλλαγής τομέα ή ειδικότητας σε ΕΠΑΛ, έλαβαν πλέον «Τέλος»… "

Νοε
13
Περισσότερα »
Ο Εμφύλιος στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ συνεχίζεται με πολύ μεγάλη ένταση…

" Με έγγραφό «φωτιά», ο Πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ κ. Θεόδωρος Μπλίκας, επιβεβαιώνει ότι στο συγκεκριμένο ίδρυμα, ο πόλεμος μεταξύ των στελεχών της διοίκησής του είναι ανελέητος. Τελευταίο επεισόδιο στην σειρά η σύγκρουση του Διοικητικού Συμβουλίου με τον πρόσφατα ορισθέντα διευθύνοντα σύμβουλο κ. Χρήστου Πιλάλη. Το θέμα έφερε στη Βουλή ο Βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας κ. Γ. Ανδριανός… "

Νοε
13
Περισσότερα »
Κώστας Γαβρόγλου, Υπουργός Παιδείας: Υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας και νομιμότητας στις κρίσεις διευθυντών

" Aκάλυπτο άφησε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά Ν. Μουμούρη. «Διορίσαμε τα μέλη των ΠΥΣΔΕ για να κάνουν το καθήκον τους με αντικειμενικά κριτήρια και όχι για να εξυπηρετούν προσωπικές πολιτικές! Σύμφωνα με αντικειμενικά στοιχεία, προκύπτει ότι υπάρχει πρόβλημα για την αξιοπιστία και τη νομιμότητα των κρίσεων σε Πειραιά και Αρκαδία». "

Νοε
13
Περισσότερα »
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Η ανισότητα στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα στερεί τις ευκαιρίες για καλύτερη ζωή στις χαμηλά εισοδηματικές τάξεις

" Στην Ελλάδα η έκθεση της Επιτροπής αναφέρει ότι το ποσοστό των ατόμων με χαμηλή επίδοση στην επιστήμη, τα μαθηματικά και στην ανάγνωση, όπως το μετράει η διεθνής αξιολόγηση του ΟΟΣΑ (PISA), είναι υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και κυρίως είναι υψηλό στους μαθητές με μεταναστευτικό υπόβαθρο. "

Νοε
13
Περισσότερα »
«Οι εκπαιδευτικοί της τάξης δεν αξιολογούνται» - Τι μας λέτε, κύριε Γαβρόγλου…!!!

" «Οι εκπαιδευτικοί της τάξης δεν αξιολογούνται». Με αυτήν την φράση ο κ. Υπουργός επιχειρεί να καθησυχάσει την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών και να κερδίσει την εύνοιά τους μέχρι τις επόμενες εκλογές. Ενώ υποτίθεται ότι επιχειρείται η ενίσχυση της αυτονομίας της σχολικής μονάδας και των «συλλογικών διαδικασιών» διοίκησής της, πουθενά δεν ορίζονται τα εμπράγματα περιεχόμενα που αυτές μπορεί να λάβουν. "

Νοε
13
Περισσότερα »
Κύριε Υπουργέ, θα προχωρήσετε στην αντικατάσταση των ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ Πειραιά;

" Νέα ερώτηση στη Βουλή για τις κρίσεις διευθυντών σχολείων στο ΠΥΣΔΕ Πειραιά με των ερωτώντα βουλευτή να ζητά από τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, αν θα προχωρήσει στην αντικατάσταση των μελών των ΠΥΣΠΕ & ΠΥΣΔΕ Πειραιά, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα, όλα όσα συνέβησαν στις κρίσεις επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων… "

Νοε
13
Περισσότερα »
Όροι και Διατάξεις Φοίτησης μαθητών της Β/θμιας εκπαίδευσης – Τι ορίζει η νέα Υπουργική Απόφαση

" Με μία νέα και για πρώτη φορά Κοινή για όλα τα σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια & ΕΠΑΛ) Υπουργική Απόφαση, το Υπουργείο Παιδείας θέτει τους νέους κανόνες για την φοίτηση των μαθητών, ενοποιώντας, όπως αναφέρθηκε, όλες τις διατάξεις για κάθε τύπο σχολικής μονάδας. Η νέα ΥΑ τέθηκε ήδη σε διαβούλευση και θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, αμέσως μετά την Πέμπτη 16.11.2017… "

Νοε
13
Περισσότερα »
Υποχρεωτική καταχώρηση στοιχείων μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΑμεΑ) στο Myschool έως 24 Νοεμβρίου 2017 (Εγκύκλιος)

" Η καταχώριση των στοιχείων θα γίνει από όλες τις σχολικές μονάδες, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, στην καρτέλα Μαθητές > Στοιχεία Μαθητών > Συγκεντρωτικά Στοιχεία Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών.  "

Νοε
13
Περισσότερα »
Εδώ ψάχνονται με τις καθημερινές αλλαγές και ο Μακρόν αλλάζει την επαγγελματική εκπαίδευση για να νικήσει την ανεργία

" Στις 10 Νοεμβρίου, η γαλλική κυβέρνηση θα αρχίσει διαπραγματεύσεις με εργατικά συνδικάτα, επιχειρηματικές ενώσεις και περιφέρειες, με αντικείμενο τη μεταρρύθμιση του συστήματος επαγγελματικής κατάρτισης και μαθητείας και στόχο τον περιορισμό της γραφειοκρατίας. «Πρέπει να θέσουμε τέλος στην ηττοπάθεια, σε όσους λένε πως τα προγράμματα μαθητείας είναι για όσους έχουν αποτύχει», δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Μακρόν κατά την επίσκεψή του σε ένα κολέγιο. "

Νοε
13
Περισσότερα »
Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Π.Ε: «Ανακοίνωση για τον χρόνο ενημέρωσης των Γονέων και Κηδεμόνων»

" Προτείνουμε: Μία (1) ημέρα την τελευταία εβδομάδα κάθε μήνα να μην γίνονται μαθήματα, και ο εργασιακός χρόνος των έξι (6) ωρών των εκπαιδευτικών να διατίθεται για ενημερώσεις γονέων και επίδοση ελέγχων προόδου, συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων και του Σχολικού Συμβουλίου, αλλά και για ενδοσχολικές επιμορφώσεις εκπαιδευτικών και γονέων. "

Νοε
13
Περισσότερα »
Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Δεν υπάρχει η υποδομή για την σωστή υλοποίηση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα»

" Δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές και το αναγκαίο προσωπικό στα σχολεία. Προτείνουμε: Από τους μαθητές που θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα των δωρεάν σχολικών γευμάτων να σιτίζονται στο σχολείο μόνο οι μαθητές του Ολοήμερου Προγράμματος. Οι υπόλοιποι μαθητές να παίρνουν το γεύμα στο σπίτι τους κατά την αποχώρηση τους από το σχολείο στις 13:15. "

Νοε
13
Περισσότερα »
«Αποτίμηση» της Επιμορφωτικής Ημερίδας της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε.

" Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4-11-2017 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου η Επιμορφωτική Ημερίδα της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με θέμα: "Ο ρόλος του Διευθυντή στο ελληνικό δημόσιο σχολείο: Παρόν και μέλλον", η οποία μεταδόθηκε μέσω Live Streaming και σε όλα τα μέλη της Ένωσης εκτός Αττικής. "

Νοε
13
Περισσότερα »
Ευρωπαϊκή διάκριση για τις ερευνητικές δράσεις του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος

" Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση καθώς στα πλαίσια του συγκεκριμένου πλαισίου χρηματοδότησης, το οποίο είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, το ερευνητικό έργο RADIO έχει επιλεγεί ανάμεσα σε χιλιάδες προγράμματα που υλοποιούνται στα πλαίσια του Ορίζοντα 2020 (2014 - 2020) από ευρωπαϊκές εταιρίες και πανεπιστήμια. "

Νοε
13
Περισσότερα »
Άλλη μια σύμπραξη του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, αυτή τη φορά με το Blue Growth Patras!

" Τη Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 θα διεξαχθεί ο δεύτερος διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας πάνω στη θαλάσσια οικονομία. Οι ομάδες που προκρίθηκαν μετά την αξιολόγηση από το advisory board του “Aephoria.net”, είναι 7 συνολικά και θα διαγωνιστούν ζωντανά στο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, όπου θα πρέπει μέσα σε 10 λεπτά να πείσουν την κριτική επιτροπή και το κοινό για την αξία της επιχειρηματικής τους πρότασης. "

Νοε
13
Περισσότερα »
Απάτη και Προπαγάνδα Τσίπρα με τον μικρό αφγανό – Η ΔΟΕ ξεσκέπασε τα ψέματα στο αφήγημα Τσίπρα-Μουζάλα

" Τσίπρας: «Αμίρ, θέλω να σου κάνω ένα δώρο επειδή κάποιοι έκαναν λάθος και σου στέρησαν την τιμή να κρατήσεις την ελληνική σημαία. Σήμερα θα σου τη δώσω εγώ, γιατί σου αξίζει. Είναι έτσι ή τα πραγματικά γεγονότα είναι αυτά που αναφέρει η ΔΟΕ και τα οποία απλώς πιστοποιούν την «Μεγάλη Απάτη» Τσίπρα προς όφελος της Προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε βάρος εκπαιδευτικών λειτουργών που αν μη τι άλλο απλώς έκαναν το καθήκον τους και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο. "

Νοε
05
Περισσότερα »
Καθηγητής σκιαγραφεί τον 29χρονο «επαναστάτη» αναρχικό και αποδομεί το σημερινό ελληνικό σχολείο…

" Κοντούλης, αδύνατος, ξανθωπός με ράστα, προφανώς με αρχαϊκή οργή και πρωτόγονη πίκρα για όσα συνέβησαν, για όσα συμβαίνουν. Χωρίς πολλά περιθώρια ανάλυσης. Γιατί άλλωστε; Ποιός ανέλυσε σε βάθος το δράμα της χώρας και τα αίτια του για να το πράξει κι ένας εικοσιεννιάχρονος με την παιδεία του ελληνικού σχολείου; "

Νοε
05
Περισσότερα »
Ελένη Γιαννακοπούλου: Διευθύνουσα σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ με το «έτσι θέλω» κάποιων

" Έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών, με ημερομηνία 25/10/2017, της ζητάει να επιστρέψει στην οργανική της θέση, στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ), ενώ από το ίδιο έγγραφο προκύπτει επίσης ότι, αν και είχε τοποθετηθεί στον ΕΟΠΠΕΠ από τον Μάιο του 2017, έκανε αίτημα απόσπασης από την υπηρεσία της (τη ΓΓΑΕ) μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, αίτημα το οποίο εν τέλει απορρίφθηκε. "

Νοε
01
Περισσότερα »
Η πρώτη φοιτήτρια στην Ελλάδα με σύνδρομο Down γράφει ιστορία (Βίντεο)

" «Θέλω να μάθει ο κόσμος τι έκανα»!!! Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, η Μαρία Νίτσα από την Μεσοποταμία, ένα κορίτσι  με σύνδρομο Down αλλά και διαβήτη, στάθηκε στο προαύλιο του Λυκείου Μεσοποταμίας μια μέρα μετά την εγγραφή της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας, όπου πέρασε, έπειτα από 12 χρόνια μελέτης. "

Οκτ
27
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "