• Eπιστημονική διημερίδα: Η Μοριακή Ιατρική από το Εργαστήριο στην Πράξη: Προκλήσεις & Ερωτήματα II
  • Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: Πρόταση για το πρόγραμμα ‘Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ’
  • Γαβρόγλου: Ο Χότζα της Παιδείας
  • Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών, Δύο θητείες για Στελέχη Εκπαίδευσης, Αύξηση ωραρίου & Κάρτα υπαλλήλου (εκπαιδευτικού) και «τέρμα»…
  • Σε δίκη τρεις 10χρονοι μαθητές για σεξουαλική κακοποίηση συμμαθητή τους και δέκα δάσκαλοί τους για έκθεση ανήλικου μαθητή σε κίνδυνο…
  • Οπλισμένος άνδρας «διέσπασε» την «ΑΣΦΑΛΕΙΑ» και εισέβαλε στο Υπουργείο Παιδείας
  • Μαθητικές εκδρομές στο εξωτερικό με… λίστα για λόγους «ισότητας»!!! Ο παραλογισμός στην Παιδεία καλά κρατεί
  • Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ. Δυτικού Τομέα: Απατεώνες διενεργούν ψεύτικο έρανο για μας…
  • Ψέματα και εξαπάτηση τέλος - Αναστολή διορισμών στο Δημόσιο έως τις 31/12/18 και βλέπουμε…
  • Εξάρθρωση μεγάλης σπείρας διακίνησης ναρκωτικών με «ειδίκευση» στα Σχολεία…

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ

Eπιστημονική διημερίδα: Η Μοριακή Ιατρική από το Εργαστήριο στην Πράξη: Προκλήσεις & Ερωτήματα II

" Οι Νέοι δρόμοι στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου που ανοίγουν οι εφαρμογές της Μοριακής Ιατρικής, είναι το αντικείμενο της επιστημονικής διημερίδας που διοργανώνεται στις 26 & 27 Ιανουαρίου 2018 (Αίγλη Ζαππείου, Αίθουσα Ολυμπία) από το ΙΜΒΕ υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. "

Ιαν
17
Περισσότερα »
Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: Πρόταση για το πρόγραμμα ‘Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ’

" Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας στην σύγχρονη εποχή δημιουργεί την αναγκαιότητα να προσεγγίσουμε τα τεχνικά σχολεία με διαφορετικό τρόπο. Η εφαρμογή των γνώσεων των γενικών μαθημάτων γλώσσας και μαθηματικών στα τεχνικά μαθήματα αποκαλύπτει τα κενά που έχουν οι μαθητές από το Γυμνάσιο. Προτείνουμε να γίνει συνδιδασκαλία ενός καθηγητή γενικού μαθήματος με ένα τεχνικού μαθήματος, ώστε τα κενά που εμφανίζονται στους μαθητές να υποστηρίζονται από αυτόν. "

Ιαν
17
Περισσότερα »
Γαβρόγλου: Ο Χότζα της Παιδείας

" Για την περίπτωση να κάνει κάτι με την εκπαιδευτική διαδικασία στο δημόσιο σχολείο, έτσι ώστε οι οικογένειες των παιδιών που δεν έχουν να μη χρειάζεται να ξοδεύουν ένα σκασμό λεφτά σε φροντιστήρια δεν λέω τίποτα. Έτσι κι αλλιώς, όπως έγραψα και πιο πάνω, η δουλειά του Γαβρόγλου δεν είναι η Παιδεία. Είναι ο έλεγχος και η καθοδήγηση των Ελλήνων μαθητών.  "

Ιαν
12
Περισσότερα »
Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών, Δύο θητείες για Στελέχη Εκπαίδευσης, Αύξηση ωραρίου & Κάρτα υπαλλήλου (εκπαιδευτικού) και «τέρμα»…

" Πιστή στο «άλλα λέει και άλλα πράττει» η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προχώρησε σε συμφωνία με τους θεσμούς να νομοθετήσει μία σειρά θεμάτων που αφορούν το εκπαιδευτικό σύστημα, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018. Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών, Δύο θητείες για Στελέχη Εκπαίδευσης, Αύξηση ωραρίου & Κάρτα παρουσίας εκπαιδευτικού είναι τα βασικά που πρέπει να εφαρμοσθούν έως το Μάιο του 2018.  "

Ιαν
09
Περισσότερα »
Σε δίκη τρεις 10χρονοι μαθητές για σεξουαλική κακοποίηση συμμαθητή τους και δέκα δάσκαλοί τους για έκθεση ανήλικου μαθητή σε κίνδυνο…

" Σε δίκη παραπέμπονται οι τρεις μαθητές που φέρονται να πρωταγωνίστησαν σε πράξεις φρίκης σε βάρος 10χρονου συμμαθητή τους, τον οποίο κακοποίησαν σεξουαλικά σε ώρες διαλείμματος στην τουαλέτα του σχολείου τους και 10 δάσκαλοί τους, μαζί και ο διευθυντής, κατηγορούμενοι για έκθεση ανήλικου μαθητή σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση. "

Ιαν
05
Περισσότερα »
Οπλισμένος άνδρας «διέσπασε» την «ΑΣΦΑΛΕΙΑ» και εισέβαλε στο Υπουργείο Παιδείας

" Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες άγνωστος άνδρας, οπλοφορώντας, μπήκε στο Υπ. Παιδείας, και κατευθύνθηκε στον τρίτο όροφο για να συναντήσει τον γ.γ., το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου 2017. Το περιστατικό δείχνει ότι η «ασφάλεια» που υπάρχει στα Υπουργεία είναι κυρίως για να εμποδίζουν τους πολίτες να εισέλθουν σ’ αυτά και όχι η πραγματική προστασία πολιτικών και εργαζομένων… "

Ιαν
05
Περισσότερα »
Μαθητικές εκδρομές στο εξωτερικό με… λίστα για λόγους «ισότητας»!!! Ο παραλογισμός στην Παιδεία καλά κρατεί

" Τι κατάλαβε ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου όταν άκουσε ότι αρκετοί μαθητές δεν έχουν χρήματα για να πάνε σε εκδρομές των σχολείων τους στο εξωτερικό; Κατάλαβε ότι πρέπει να κοπούν οι εκδρομές για... όλους κι έτσι θα είναι όλοι ίσοι! Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο αυτό είναι το σκεπτικό πρόσφατης εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας, όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του ίδιου του κ. Γαβρόγλου. "

Ιαν
05
Περισσότερα »
Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ. Δυτικού Τομέα: Απατεώνες διενεργούν ψεύτικο έρανο για μας…

" Η Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ. Δυτικού Τομέα, με ανακοίνωσή της εφιστά την προσοχή του κοινού για την διενέργεια ψεύτικου εράνου συγκέντρωσης χρημάτων, από απατεώνες που ισχυρίζονται ψευδώς ότι είναι προς ενίσχυσή της και ζητά απ’ οποιονδήποτε αντιληφθεί τέτοια περιστατικά να επικοινωνήσει άμεσα τόσο με τις Αστυνομικές Αρχές, όσο και με τους εκπροσώπους της… "

Ιαν
05
Περισσότερα »
Ψέματα και εξαπάτηση τέλος - Αναστολή διορισμών στο Δημόσιο έως τις 31/12/18 και βλέπουμε…

" Για να γίνει κατανοητό, ότι οι εξαγγελίες πρώτα του Νίκου Φίλη και στην συνέχεια του νυν Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου (ο τελευταίος ήταν πολύ ποιο μετριοπαθής) για 20.000 και στην συνέχεια μόνο 10.000 διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, ήταν συνειδητή εξαπάτηση, αρκεί να δει κανείς την τελευταία Π.Υ.Σ. για αναστολή τους έως το τέλος του 2018. "

Δεκ
26
Περισσότερα »
Εξάρθρωση μεγάλης σπείρας διακίνησης ναρκωτικών με «ειδίκευση» στα Σχολεία…

" Το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, αποδομήθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε συστηματική προμήθεια – αποθήκευση και περαιτέρω διάθεση ναρκωτικών ουσιών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και σε σχολεία της δυτικής Αθήνας… "

Δεκ
26
Περισσότερα »
Χρυσό μετάλλιο σε φοιτητές των ΑΠΘ και ΔΠΘ για νέα θεραπευτική μέθοδο καρκίνου

" Χρυσό μετάλλιο για το σχεδιασμό μιας νέας θεραπευτικής μεθόδου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου απέσπασε η ελληνική φοιτητική ερευνητική ομάδα iGEM Greece στον διαγωνισμό international Genetically Engineered Machine (iGEM), που πραγματοποιήθηκε στη Βοστώνη των ΗΠΑ, από τις 9 μέχρι τις 13 Νοεμβρίου. "

Δεκ
21
Περισσότερα »
27ο Συνέδριο της ΕΕΝ για τις Νευροεπιστήμες

" Η Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες (www.hsfn.gr) οργάνωσε το διετές συνέδριό της στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Αθηνών στις 8 με 10 Δεκεμβρίου. Στο συνέδριο αυτό συναντήθηκαν πολλοί επιστήμονες που διεξάγουν βασική έρευνα στον χώρο των Νευροεπιστημών στην Ελλάδα καθώς και νευροεπιστήμονες από το εξωτερικό με τελική συμμετοχή άνω των 400 ατόμων.  "

Δεκ
21
Περισσότερα »
Αποτελέσματα εκλογών Α΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας (Περιστερίου): Ψήφοι παρατάξεων και πρόσωπα που εκλέγονται

" Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Α’ ΕΛΜΕ Γ΄Αθήνας, που διεξήχθηκαν σήμερα 19.12.2017. Το χαρακτηριστικό τους είναι η μικρή, -αναλογικά με το σύνολο των υπηρετούντων εκπαιδευτικών-, συμμετοχή που έφθασε στο σύνολο των 536 ψηφισάντων. Πόσους ψήφους πήραν οι παρατάξεις και ποιοι εκλέγονται… "

Δεκ
19
Περισσότερα »
Εκλογές Διοικητικού Συμβουλίου Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

" Εκλογές για την ανάδειξη διοικητικών συμβουλίων ΕΛΜΕ διεξάγονται αύριο Τρίτη 19.12.2017 σε όλη την Γ’ Αθήνας. Η ΔΑΚΕ Καθηγητών μας απέστειλε το ψηφοδέλτιό της με τους υποψηφίους για το Δ.Δ. της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι) το οποίο και παρουσιάζουμε προς γνώση των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες της Πόλης. "

Δεκ
18
Περισσότερα »
Σκάνδαλο στην Γ΄ Αθήνας; Εκπαιδευτικός με μακροχρόνια άδεια ασθένειας, εργάζεται 20 ώρες ημερησίως στο κατάστημά του!!!

" Εκπαιδευτικός με οργανική θέση στην Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Γ΄ Αθήνας εκμεταλλευόμενος το «σύστημα» απουσιάζει με μακροχρόνια άδεια ασθένειας από τη «θέση» του και την ίδια στιγμή προσφέρει 20ώρη καθημερινή εργασία στην ακμάζουσα οικογενειακή επιχείρηση, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει ελεγχθεί, όπως προβλέπει ο νόμος… "

Δεκ
17
Περισσότερα »
ΟΛΜΕ: Άργησε αλλά οδηγεί σε «αυτοκτονία» τα μέλη της…

" Η ΟΛΜΕ θα καλέσει σε ανυπακοή τα μέλη της για την υποχρεωτική παραμονή για 30 ώρες στο σχολείο. Με απλά λόγια θέλει να οδηγήσει τους εκπαιδευτικούς σε ανταρσία απέναντι στο νόμο, χωρίς όμως να τους προσφέρει την απαιτούμενη προστασία. Αυτή την κρατά μόνο για τον εαυτό της, αφού ο νόμος 1264 την προσφέρει αφειδώς για τα μέλη του προεδρείου της. "

Δεκ
17
Περισσότερα »
Γ. Μαυρωτάς: «Η υπάρχουσα κατάσταση στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. οδηγεί τα Δ.Ι.Ε.Κ. στην απαξίωση και διάλυση»

" Η συνεχιζόμενη κατάληψη στους χώρους του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. που έχει οδηγήσει στην πλήρη διοικητική του παράλυση, αλλά και τα σημαντικά ζητήματα νομιμότητας και κανονικότητας που αντιμετωπίζει, ως προς την οργάνωση και λειτουργία του, έχουν επηρεάσει μεταξύ άλλων και την ομαλή λειτουργία των Δ.Ι.Ε.Κ. "

Δεκ
16
Περισσότερα »
Π.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Η «Τσάντα στο Σχολείο» χωρίς την αναγκαία αναδιάρθρωση δεν έχει να προσφέρει απολύτως

" Η παραμονή της τσάντας των μαθητών στο σχολείο για ένα ή περισσότερα Σαββατοκύριακα τον μήνα χωρίς να συνοδεύεται από τις απαραίτητες αλλαγές στα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών (Α.Π.Σ.) και το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα Διδασκαλίας (ΕΩΠΔ), αλλά και την αναγκαία αναδιάρθρωση και εξορθολογισμό της διδακτέας ύλης των μαθημάτων, δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα στην εκπαιδευτική διαδικασία.  "

Δεκ
16
Περισσότερα »
Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: Εκλογές στις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις

" Οι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προσέρχονται αυτές τις μέρες στις κάλπες για την εκλογή των εκπροσώπων τους στις Πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές Ενώσεις. Οι Ενώσεις Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.) και η Ομοσπονδίας μας, μαχόμαστε επί 30 χρόνια για μια αναβαθμισμένη Τ.Ε.Ε., μέσα στην ανώτερη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος, με συγκεκριμένες προτάσεις και ρεαλιστικές θέσεις.  "

Δεκ
13
Περισσότερα »
Κατάντια εκπαιδευτικών – Δεν έχουν ευθύνες, δεν φταίει ο μαθητής που έδειρε τον καθηγητή του αλλά οι κακοί δημοσιογράφοι !!!

" «Ενοχοποιώντας» ουσιαστικά, τα ΜΜΕ για τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου τους από μαθητή του, οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, επιχειρούν να αποσείσουν τις ευθύνες τους, προβάλλοντας ως ασπίδα την Πόλη τους, την τοπική κοινωνία και την «αγάπη» τους για τα «παιδιά», που δρουν ανεξέλεγκτα. Μόνη φροντίδα τους να μην «στιγματισθούν» οι ίδιοι… "

Δεκ
09
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "