ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ

Stop για Μαθητές κινητά τηλέφωνα, tablets, laptops, κλπ, μέσα στο Σχολείο…

" Το Υπ. Παιδείας επανέλαβε για άλλη μία σχολική χρονιά τις Οδηγίες στα σχολεία για «κινητά τηλέφωνα, βίντεο, φωτογραφίες tablets, laptops κλπ» μαθητών. Με αυτές επισημαίνει και τονίζει ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο με μαθητές στους δικτυακούς τόπους των σχολικών μονάδων, χωρίς την έγκριση των γονέων και κηδεμόνων τους… "

Σεπ
18
Περισσότερα »
Συντονιστικό για «σφαγιασθέντες» υποψηφίους Διευθυντές Σχολείων

" Υποψήφιοι Διευθυντές Σχολείων ιδρύουν Συντονιστική Επιτροπή που θα καθορίσει και συντονίσει, μαζικές Διοικητικές προσφυγές στην Δικαιοσύνη (Σ.τ.Ε.) για έκπτωση ως αντισυνταγματικού του «Νόμου Γαβρόγλου» σύμφωνα με τον οποίο έγιναν οι πρόσφατες κρίσεις του καλοκαιριού για Διευθυντές Σχολείων. Σε 150 ανέρχεται ο πρώτος -μέχρι στιγμής- αριθμός υποψηφίων Διευθυντών που προσφεύγουν…   "

Σεπ
18
Περισσότερα »
ΠΕΔΣΜΠ.Ε.: «Σχετικά με την καταχώριση νέων στοιχείων στο MySchool»

" Σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο, και για να τηρηθούν τα όσα προβλέπει, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων θα πρέπει να βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μπροστά στη οθόνη του Η/Υ εισάγοντας και τροποποιώντας στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος MySchool. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να διεκπεραιώνουν ένα τεράστιο γραφειοκρατικό έργο αλλά και να καλύπτουν το υποχρεωτικό διδακτικό τους ωράριο, το οποίο στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση κυμαίνεται από 8 έως και 20 διδακτικές ώρες την εβδομάδα. "

Σεπ
16
Περισσότερα »
Τα «Paidia» των καθηγητών Πανεπιστημίων είναι διαφορετικά απ’ τα άλλα και χρίζουν προστασίας και φροντίδας…!!!

" Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στην ελληνική κοινωνία, η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που δίδει δυνατότητα της κατ’ εξαίρεσης συμμετοχής και χωρίς την καταβολή του προβλεπόμενου οικονομικού τιμήματος σε τέκνα μελών ΔΕΠ του ιδρύματος στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα (ΠΜΣ) «Επιστήμες της Αγωγής – δίγλωσσή ειδική αγωγή 2017-2018». "

Σεπ
13
Περισσότερα »
Νέα Σχολική Χρονιά: ΩΡΛα συμβουλές για μαθητές & Γονείς

" Τα ΩΡΛ προβλήματα που παρουσιάζονται στις αρχές του φθινοπώρου είναι πολλά και είτε τα κουβαλάμε μαζί μας από τις καλοκαιρινές διακοπές, είτε δημιουργούνται λόγω της αλλαγής των συνθηκών με την έλευση της νέας εποχής. Στα παιδιά είναι συχνότερα και εντονότερα λόγω του ευαίσθητου ανοσοποιητικού τους, αλλά και λόγω των παρατεταμένων διακοπών με τα πολλά μπάνια, τις βουτιές και τις κακές διατροφικές συνήθειες. "

Σεπ
13
Περισσότερα »
Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας αρωγός στην Επιχειρηματικότητα με Ανοικτά Δεδομένα…

" Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας αποδέχτηκε με μεγάλη προθυμία την πρόσκληση της Διεύθυνσης Τηλεματικής και Εφαρμογών Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» που είναι ένας από τους οκτώ ευρωπαϊκούς οργανισμούς, που συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο OSIRIS. "

Σεπ
13
Περισσότερα »
Η αξιολόγηση εκπαιδευτικών ΕΡΧΕΤΑΙ… αρέσει δεν αρέσει…

" Το ποιο δύσκολο «προαπαιτούμενο» για την 3η αξιολόγηση του μνημονίου, είναι αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και πρωτίστως των εκπαιδευτικών. Τι ρόλο, όμως, θα παίξει η Τράπεζα Θεμάτων στην «αξιολόγηση Σχολικών Μονάδων και εκπαιδευτικών; Ίσως τον ποιο βασικό, ως εργαλείο της ποιοτικής και αδιάβλητης αξιολόγησης των σχολείων και των εκπαιδευτικών, χωρίς αν απαιτηθεί η συμμετοχή του ανθρώπινου παράγοντα… "

Σεπ
10
Περισσότερα »
Κλοιός προστασίας στα Σχολεία από της ΕΛ.ΑΣ.

" Ειδικό σχεδιασμό  θα ενεργοποιήσει  η Ελληνική Αστυνομία, εν όψει της έναρξης και για όλη τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς (2017 - 2018), που αποσκοπεί στην εξασφάλιση συνθηκών ασφάλειας και απρόσκοπτης λειτουργίας των σχολείων της χώρας και στην προστασία της μαθητικής κοινότητας (μαθητών, εκπαιδευτικών) καθώς και των σχολικών συγκροτημάτων. "

Σεπ
10
Περισσότερα »
Πρόεδρος Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε. προς εκπαιδευτικούς Α/θμιας: Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας!

" Το να μεμψιμοιρούμε δεν οδηγεί πουθενά. Τα πράγματα αλλάζουν όταν ο καθένας από εμάς κάνει αυτό που μπορεί, με τον καλύτερο τρόπο. Κι αυτό που χρειάζεται σήμερα να κάνουμε όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι να υπερασπιστούμε σθεναρά το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, ιδίως εκείνων που προέρχονται από τα χαμηλότερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα. "

Σεπ
10
Περισσότερα »
Συνεδριάσεις συλλόγων Εργαστηριακών Κέντρων με εκπαιδευτικούς που δεν έχουν διατεθεί!!!

" Στις συνεδριάσεις που έγιναν τόσο βιαστικά (5/9/2017) στα Εργαστηριακά Κέντρα για την επιλογή Υποδιευθυντών και Υπευθύνων Τομέων συμμετείχαν εκπαιδευτικοί που δεν είχαν διαθέσεις, γιατί τα ΠΥΣΔΕ δεν πρόλαβαν να συνεδριάσουν και να προβούν σε αποφάσεις διαθέσεων. Δηλαδή ψήφισαν εκπαιδευτικοί που φέτος μπορεί και να μην ανήκουν στα Ε.Κ. !!! και έκριναν καθοριστικά την επιλογή των υποψηφίων με τη ψήφο τους. "

Σεπ
10
Περισσότερα »
Σοκ στη Β/θμια: 57χρονος Γυμνασιάρχης σε δίκη για σεξουαλική παρενόχληση μικρών μαθητριών του

" Καταγγέλθηκε από μαθήτριά του ότι την αποκαλούσε “μωρό μου”, της έκανε αισχρά κομπλιμέντα για τα εσώρουχα που φορούσε, την φίλησε στο ντεκολτέ της και την τραβούσε πάνω του, πιάνοντας από πίσω τα στήθη της. Για τις ανάρμοστες συνομιλίες του με μαθήτριες απολογούμενος είπε ότι θέλει να μιλάει τη γλώσσα των παιδιών για να είναι σε καλύτερη επαφή μαζί τους… "

Σεπ
07
Περισσότερα »
Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Θέσεις για τη Λειτουργία των Ολιγοθέσεων Δημοτικών Σχολείων

" Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. χαιρετίζει τις αποφάσεις του ΥΠ.Π.Ε.Θ., οι οποίες αποτελούσαν και προτάσεις της Ένωσης Διευθυντών, για προσαρμογή από το σχολικό έτος 2017-2018 του νέου Ωρολογίου Προγράμματος των Ολιγοθέσιων Δημοτικών Σχολείων στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, και ακόμη… "

Σεπ
07
Περισσότερα »
Νίκος Ζούτσος: Μάθε Παιδί Μου Γράμματα …

" Οι υποσχέσεις για δήθεν ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, δε μπορούν να κρύψουν κάποιες αλήθειες.Τα δημόσια σχολεία ξεκινούν στις 11 Σεπτέμβρη με 24.000 κενά-ανάγκες σε προσωπικό, τόσες όσες και οι προσλήψεις αναπληρωτών, που το υπουργείο ανακοινώνει πως είναι αναγκαίες για την κάλυψη των φετινών κενών. Οι ανάγκες θα καλυφθούν σταδιακά με αναπληρωτές, που θα απασχοληθούν για μια ακόμα χρονιά με ελαστικές σχέσεις εργασίας και περιορισμένα εργασιακά δικαιώματα. "

Σεπ
07
Περισσότερα »
Ποντάρετε όλοι κι ο τυχερός κερδίζει …ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΠΑ.Λ.!!!

" Το Υπουργείο Παιδείας μετά την υποχρέωση των μαθητών σε ηλεκτρονικές δηλώσεις εγγραφών στα ΕΠΑΛ που εφάρμοσε αιφνιδιαστικά τον Ιούνιο, (σκεφτείτε πότε και για ποιους λόγους εφαρμόζεται και τι αποτελέσματα επιτυγχάνει η τακτική του αιφνιδιασμού) έρχεται να συμπληρώσει το καρέ με τυχερά παιγνίδια!!! Καλά ακούσατε! Κληρώνει μαθητές! Και ο τυχερός κερδίζει! "

Σεπ
07
Περισσότερα »
Μόνο με 50 ευρώ (!!!) όσοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές μπορούν να δουν τρία γραπτά τους

" Το Υπουργείο Παιδείας για άλλη μία χρονιά καθόρισε πολύ υψηλό παράβολο για την επίδειξη γραπτών των Πανελλαδικών εξετάσεων στους μαθητές που συμμετείχαν σ’ αυτές, ορίζοντας το στα 50-80 ευρώ… εν μέσω της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει την χώρα. Το σημαντικό είναι ότι οι εκπαιδευτικοί που «εμπλέκονται» σ’ αυτό δεν λαμβάνουν καμία αμοιβή, ενώ κανένας δεν γνωρίζει που διατίθονται τα παράβολα που συγκεντρώνονται… "

Σεπ
07
Περισσότερα »
Αριθμός Τμημάτων για τον καθορισμό του ωραρίου των Δ/ντών και Υποδ/ντών ΕΠΑ.Λ. και τον ορισμό των Υποδ/ντών ΕΠΑ.Λ.

" Με έγγραφό του που στάλθηκε στα ΕΠΑ.Λ. την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, ο Διευθυντής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης «ξεκαθαρίζει» τους ορους και τις προϋποθέσεις με τις οποίες καθορίζεται το ωράριο των Διευθυντών ΕΠΑΛ και ο αριθμός των υποδιευθυντών ανά σχολικά μονάδα σε αντιστοιχία με τα τμήματα που έχουν δημιουργηθεί… "

Σεπ
05
Περισσότερα »
Δημοτικά Σχολεία & Νηπιαγωγεία: Πώς θα λειτουργήσουν το νέο σχ. έτος 2017-18 (οι Εγκύκλιοι)

" O Σύλλογος Διδασκόντων, με σχετική απόφασή του, καθορίζει τα κριτήρια για την κατανομή τμημάτων και τάξεων, λαμβάνοντας υπόψη τις επιμέρους ιδιαιτερότητες της σχολικής μονάδας. Η υπηρεσιακή κατάσταση των εκπαιδευτικών δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο για την κατανομή των τμημάτων και των τάξεων ανάμεσα στα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού. "

Σεπ
05
Περισσότερα »
Οι πρόσφατες κρίσεις και η «άνιση» Βαθμολόγηση των υποψηφίων Δ/ντων Σχολείων στη Βουλή

" Με αφορμή την αναστάτωση που έχει προκληθεί μετά τις πρόσφατες κρίσεις των Διευθυντών σχολικών μονάδων όπου η βαθμολογία της τελικής συνέντευξης ανέτρεψε άρδην τα αποτελέσματα κατάταξης των υποψηφίων, ο βουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του Ποταμιού Γ. Μαυρωτάς, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου. "

Σεπ
05
Περισσότερα »
Στεγαστικό Φοιτητικό Επίδομα: Ποιοι δικαιούνται- Οι διαδικασίες αιτήσεων

" Καθορίστηκαν  εκ νέου, με Κοινή απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών, οι διαδικασίες και τα δικαιολογητικά για τη χορήγηση του ετήσιου  στεγαστικού επιδόματος  χιλίων ευρώ στους φοιτητές των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Αιτήσεις από 1 έως 30 Ιουνίου εκάστου έτους-Ειδικά για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος οι αιτήσεις θα υποβληθούν σε προθεσμία που θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας. "

Σεπ
05
Περισσότερα »
Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Προτάσεις για την φοίτηση των Προσφυγόπουλων το σχ. Έτος 2017-18

" Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. με αφορμή την έκδοση της υπ. αριθμ. 139654/ΓΔ4/23-08-2017 Κ.Υ.Α. εκφράζει την αντίθεσή του στην επιλογή του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για λειτουργία των Δ.Υ.Ε.Π. και για δεύτερη σχολική χρονιά σε ξεχωριστά απογευματινά τμήματα (από 14:00-18:00), και την μη ένταξη των προσφυγόπουλων στο κανονικό πρωινό πρόγραμμα των σχολικών μονάδων "

Σεπ
05
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "