• Κρίσεις Διευθυντών Σχολείων: «Περίεργες» αναγνωρίσεις (χωρίς ΔΟΑΤΑΠ;) μεταπτυχιακών αλλοδαπής… Η περίπτωση της Δ/νσης Β/θμιας Γ΄Αθήνας
 • Σφαγή-Χειρουργίο στις αποσπάσεις της Β/θμιας – Βράζει από αγανάκτηση η εκπαιδευτική κοινότητα
 • Τα Θρησκευτικά πιο σημαντικά από την Ιστορία…!!!
 • Νίκη Κεραμέως σε Γαβρόγλου για Πανελλαδικές: Δεν διδάσκεται από τα λάθη του…
 • «Νέο Λύκειο» από τον Σεπτέμβρη - Όλες οι αλλαγές που έρχονται με υπογραφή Κώστα Γαβρόγλου
 • Νίκος Ζούτσος: Να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη ρύθμιση για τη δεύτερη ξένη γλώσσα
 • Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας επίσημο μέλος του Digital Skills and Jobs Coalition
 • Τα «εκκλησιαστικά θαύματα», ο Τζερόνιμο και ο Ιερώνυμος…
 • 18ο Συνέδριο ΟΛΜΕ: Θρίαμβος της ΔΑΚΕ, καταποντισμός των ΣΥΝΕΚ
 • Επιλογή Δ/ντών Σχολείων: Ο πολυπράγμων συνδικαλιστής - Διευθυντής και το «μαύρο κάζο» του από το Σύλλογο Διδασκόντων

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ

Κρίσεις Διευθυντών Σχολείων: «Περίεργες» αναγνωρίσεις (χωρίς ΔΟΑΤΑΠ;) μεταπτυχιακών αλλοδαπής… Η περίπτωση της Δ/νσης Β/θμιας Γ΄Αθήνας

" Αυτό, που προκαλεί ερωτήματα και αμφισβητήσεις σε ότι αφορά όχι την ύπαρξη αλλά τον τύπο και την γνησιότητά τους, τον τρόπο που αποκτήθηκαν και τις Αποφάσεις «αναγνώρισης» της ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ τους, είναι οι «Μεταπτυχιακοί και Διδακτορικοί Τίτλοι» από ΑΕΙ της Αλλοδαπής που προσκομίσθηκαν κατά κόρο από πλήθος υποψηφίων και μοριοδοτήθηκαν… "

Ιουλ
21
Περισσότερα »
Σφαγή-Χειρουργίο στις αποσπάσεις της Β/θμιας – Βράζει από αγανάκτηση η εκπαιδευτική κοινότητα

" Σφαγή και μάλιστα εκ των υστέρων στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών της Β/θμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, που πρόκειται να ανακοινωθούν την ερχόμενη Πέμπτη, έχει επιτελεσθεί από το επιτελείο του υπουργείου Παιδείας, ειδικά δε στην Επαγγελματική τα πράγματα έχουν οδηγηθεί στα άκρα. Διαβάστε το γιατί και τις προτεινόμενες εναλλακτικές… "

Ιουλ
14
Περισσότερα »
Τα Θρησκευτικά πιο σημαντικά από την Ιστορία…!!!

" Το σύστημα που σχεδιάζεται τώρα αποτελεί τελικά μια αντιγραφή του εξεταστικού συστήματος που ψηφίστηκε το 2013 επί ηγεσίας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου. Μια διαστρεβλωμένη εκδοχή του βέβαια, καθώς σε εκείνο τουλάχιστον η Ιστορία ήταν κοινό μάθημα για όλους σε όλες τις τάξεις του Λυκείου. Πρόκειται για το σύστημα που εισήγαγε και τη «Τράπεζα θεμάτων». "

Ιουλ
08
Περισσότερα »
Νίκη Κεραμέως σε Γαβρόγλου για Πανελλαδικές: Δεν διδάσκεται από τα λάθη του…

" Ανευθυνότητα, υποκρισία και μικροκομματικά παιχνίδια καταλογίζει η αξιωματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για τις τελευταίες εξαγγελίες της ηγεσίας του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, βάσει των οποίων δεν θα καταργηθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις ως βασικό κριτήριο για την εισαγωγή σε ΑΕΙ/ΤΕΙ από το 2020. "

Ιουλ
08
Περισσότερα »
«Νέο Λύκειο» από τον Σεπτέμβρη - Όλες οι αλλαγές που έρχονται με υπογραφή Κώστα Γαβρόγλου

" Στο «πόδι» -και υπό την πίεση των μνημονιακών χρονοδιαγραμμάτων- το υπουργείο Παιδείας θα θεσπίσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το νέο Λύκειο με την υπογραφή του Κώστα Γαβρόγλου. Η κατάργηση των πανελλαδικών μεταφέρεται στο μέλλον, αναζητείται τρόπος επαναφοράς της Τράπεζας Θεμάτων, ψαλίδι στα διδασκόμενα μαθήματα, αύκηση του ωραρίου και… "

Ιουλ
02
Περισσότερα »
Νίκος Ζούτσος: Να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη ρύθμιση για τη δεύτερη ξένη γλώσσα

" Η εφαρμογή της Υπουργικής Αποφάσης με αρ.7069/Δ1/26-4-2016 που ίσχυσε φέτος για την Πρωτοβάθμια και της νέας Υπουργικής Απόφασης με αρ. 53476/ΓΔ4/28-3-2017, που θα ισχύσει από την επόμενη σχολική χρονιά για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αφαιρεί από τους μαθητές και τις μαθήτριες και των δύο Βαθμίδων Εκπαίδευσης το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής της Β’ Ξένης Γλώσσας. "

Ιουλ
02
Περισσότερα »
Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας επίσημο μέλος του Digital Skills and Jobs Coalition

" Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει πια ενεργά, ως επίσημο μέλος, στο Συνασπισμό για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση (Digital Skills and Jobs Coalition), μια σημαντική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των κρατών μελών, εταιρείες, κοινωνικοί εταίροι, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και φορείς εκπαίδευσης που λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση της έλλειψης ψηφιακών δεξιοτήτων στην Ευρώπη. "

Ιουλ
02
Περισσότερα »
Τα «εκκλησιαστικά θαύματα», ο Τζερόνιμο και ο Ιερώνυμος…

" Να το εξηγήσουμε λίγο; Τα βιβλία των θρησκευτικών θα γράφονται αλλά δεν θα τυπώνονται. Το υπουργείο Παιδείας (πόσο αριστερός αυτός ο Γαβρόγλου!) θα τα στέλνει στη Μητρόπολη ή κάπου εκεί για να τα εγκρίνουν και οι παπάδες. Και μόνο όταν αυτό συμβεί, θα πηγαίνουν στο τυπογραφείο! "

Ιουν
29
Περισσότερα »
18ο Συνέδριο ΟΛΜΕ: Θρίαμβος της ΔΑΚΕ, καταποντισμός των ΣΥΝΕΚ

" Θρίαμβος της ΔΑΚΕ, που εξέλεξε 119 αντιπροσώπους, αυξάνοντας την δύναμή της κατά 43% περίπου και καταποντισμός των ΣΥΝΕΚ που έμειναν στους 86, παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το 17ο συνέδριο της Ομοσπονδίας κατά 38% περίπου, ενώ και οι Παρεμβάσεις αύξησαν τις δυνάμεις τους εκλέγοντας 69 αντιπροσώπους σε σχέση με τους 51 το 2015… "

Ιουν
29
Περισσότερα »
Επιλογή Δ/ντών Σχολείων: Ο πολυπράγμων συνδικαλιστής - Διευθυντής και το «μαύρο κάζο» του από το Σύλλογο Διδασκόντων

" Διέπρεψε στο παρελθόν ως μέλος την πολύκροτης ομάδας εξουσίας που λειτουργούσε ως διοίκηση αλλά και «παραδιοίκηση» σε μεγάλη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης της Αττικής. Στις τρέχουσες διαδικασίες για την επιλογή Διευθυντών σχολείων έλαβε τιμητικά «ΜΑΥΡΟ» από τον σύλλογο του σχολείου του παρά τις επανειλημμένες θητείες του ως Δ/ντής σ’ αυτό.. "

Ιουν
27
Περισσότερα »
Ψευδοεπιστημονικό μεταπτυχιακό στην Ελλάδα του 21ου αιώνα

" Η Ελλάδα πρωτοπορεί παγκοσμίως με το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό, αν και ποτέ δε μάθαμε από που προέκυψε η φαεινή ιδέα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου να δημιουργήσει μεταπτυχιακό πάνω σε μια αποδεδειγμένη ψευδοεπιστήμη. Εν κατακλείδι, όπως προκύπτει από εκατοντάδες έρευνες, η θεραπευτική ικανότητα της ομοιοπαθητικής, ΔΕΝ αποδεικνύεται επιστημονικά. η Ελλάδα πρωτοπορεί παγκοσμίως με το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό. Προφανώς και πρωτοπορεί, αλλά πρωτοπορεί αρνητικά! "

Ιουν
27
Περισσότερα »
Ένωση Δ/τών Σχολ. Μονάδων Π.Ε.: Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη χρήση της αδόμητης συνέντευξης στη διαδικασία επιλογής Δ/ντών-Δ/ντριών

" Δυστυχώς, το ΥΠ.Π.Ε.Θ. επιλέγει τον πιο αμφισβητούμενο τρόπο συνέντευξης, απορρίπτοντας τόσο τη δομημένη συνέντευξη που πρόσφατα έχει ψηφιστεί για την επιλογή προϊσταμένων σε όλο το Δημόσιο με τον νόμο Βερναρδάκη, όσο και την ημι-δομημένη συνέντευξη με τράπεζα θεμάτων-μελετών περίπτωσης που εφαρμόστηκε στις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης το 2011, οι οποίες επιστημονικά αποδεδειγμένα έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία και εγκυρότητα. "

Ιουν
27
Περισσότερα »
Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Ολοκλήρωση του 3ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2016-2017

" Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου, το 6ο και τελευταίο σεμινάριο του 3ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2016-2017, με θέμα: «Παγκοσμιοποίηση και Εκπαίδευση» και εισηγήτρια τη Δρ. Παρασκευή Χατζηπαναγιώτου, Επίκουρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Διοίκησης στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Ευρωπαϊκού... Πανεπιστημίου Κύπρου "

Ιουν
25
Περισσότερα »
Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας: Σχετικά με τα μαθήματα Πληροφορικές στις Πανελλήνιες 2017

" Σε γενικές γραμμές τα θέματα χαρακτηρίζονται από αυξημένο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και απαιτούσαν πολύ καλή προετοιμασία από την πλευρά των μαθητών. Στο σημείο αυτό, να επαναλάβουμε την πάγια θέση της ΕΠΕ για την ανάγκη τόσο του εκσυγχρονισμού της ύλης, όσο και της αύξησης των ωρών διδασκαλίας Προγραμματισμού σε όλες τις τάξεις του Λυκείου "

Ιουν
25
Περισσότερα »
Απίστευτη καταγγελία: Ακυρώθηκε για ΕΕΕΕΚ, με άνωθεν εντολή, ο σύλλογος διδασκόντων για την «κρίση» υποψηφίων Διευθυντών

" Απίστευτη καταγγελία, που αν μη τι άλλο φανερώνει την ανασφάλεια υποψηφίων διευθυντών αλλά και τις μεθοδεύσεις που ακολουθούν διάφοροι «ημέτεροι» για να παρακάμψουν τα μη ευνοϊκά γι’ αυτούς αποτελέσματα στις διαδικασίες αξιολόγησής τους. Ακυρώθηκε με άνωθεν εντολή ο σύλλογος διδασκόντων για την «κρίση» υποψηφίων Διευθυντών "

Ιουν
23
Περισσότερα »
ΕΛΤΕΕ Γ΄Αθήνας: Όχι σε πλασματικές αντιλήψεις που οδηγούν στην κατάργηση ΕΠΑΛ & Τομέων

" Το νέο σύστημα εγγραφών στα ΕΠΑΛ που βεβιασμένα επιβάλετε σαν υπουργείο από το σχολικό έτος 2017-18 χωρίς πρότερη δοκιμαστική περίοδο ενημέρωσης και εξοικείωσης όχι μόνο θα συρρικνώσει σχολεία-τομείς-ειδικότητες αλλά πολλά θα τα κλείσει. Ζητούμε άμεσα να ανασταλεί το νέο σύστημα εγγραφών, να γίνει καλύτερη προετοιμασία, ενημέρωση της κοινωνίας και για λόγους ισότητας ταυτόχρονη εφαρμογή σε όλη την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση εφόσον αυτό αποτελεί επιλογή σας. "

Ιουν
23
Περισσότερα »
Κύριε Κώστα Γαβρόγλου, υπουργέ Παιδείας, είσαστε συνυπεύθυνος στο έγκλημα…

" Εάν στη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ ο υπουργός Παιδείας είχε αρνηθεί να παρέμβει και να ανταποκριθεί σε 500 φοιτητές που εγγράφως του κατάγγελναν εμπόριο ναρκωτικών στα πανεπιστήμιά τους, πιθανώς να του ασκούσε δίωξη κάποια δικαστική Αρχή για κάλυψη ή υπόθαλψη ή ενθάρρυνση εγκληματιών. Στην Ελλάδα είναι Τετάρτη. "

Ιουν
23
Περισσότερα »
Σταύρος Τσακυράκης, καθηγητής ΑΕΙ: Ο Κώστας Γαβρόγλου εκστομίζει ανοησίες, δεν έχει αρχές και καμιά ηθική αναστολή

" Ξέρει ότι πουθενά και κανείς δεν συζητά τις ανοησίες που εκστομίζει. Υποθέτω ότι σε καμιά άλλη χώρα δεν θα τολμούσε να επαναλάβει τα περί "ρωμαλέου φοιτητικού κινήματος" στο οποίο αναθέτει αστυνομικές λειτουργίες, γιατί θα τον έπαιρναν όλοι στο ψιλό. Η γνώμη μου είναι ότι συνειδητά λέει πράγματα που δεν πιστεύει, γιατί δεν έχει αρχές και καμιά ηθική αναστολή "

Ιουν
23
Περισσότερα »
Τίτλοι «Τέλους» για την Επαγγελματική Εκπαίδευση – Η μείωση των μαθητών, οι e-eggrafes και οι «κενές» ειδικότητες

" Η επόμενη ημέρα… για την Επαγγελματική… προοιωνίζεται δραματική. Η μείωση του αριθμού των μαθητών φέρνει κατάργηση ειδικοτήτων (30-40%) και υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών (3-5.000) στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Η «αρρώστια» είναι βαριά και επιδεινώθηκε σε σηψαιμία. Διαβάστε, τα αίτια, το πως και γιατί, το χρονοδιάγραμμα και … "

Ιουν
18
Περισσότερα »
ΕΛΤΕΕ Ανατ. Θεσσαλονίκης: «Τρίζουν» οι Οργανικές Θέσεις των ΕΠΑΛ

" Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες προσδιορισμού των κενών και των πλεονασμάτων και οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών σε κενές οργανικές θέσεις. Πριν προλάβουν οι συνάδελφοι να υπογράψουν πράξη ανάληψης το υπουργείο -μόλις χθες- κατήργησε την ειδικότητα από το σχολείο στο οποίο τους τοποθέτησε οργανικά! "

Ιουν
18
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "