• Κατάργηση υποδιευθυντών ΕΠΑΛ – Γιατί μόνο στη Δ/νση Β/θμιας Γ΄Αθήνας…;
  • Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: Μαζική συμμετοχή στις Κινητοποιήσεις της Παρασκευής, 16.3.2018
  • Διετή Προγράμματα Σπουδών ΑΕΙ & ΤΕΙ: Έπαθλο τα 700 εκατ. ευρώ του ΕΣΠΑ για την Μεταλυκειακή Κατάρτιση - Κλείνουν τα Δ.ΙΕΚ;
  • “Αθλούμαι – Συμμετέχω Εκφράζομαι” στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, από την Περιφ. Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης  Κεντρ. Μακεδονίας 
  • Υποχρεωτικές μετατάξεις από Β/θμια σε Α/θμια: Η  Απόφαση του ΣτΕ που δικαίωσε μερικώς όσους είχαν προσφύγει…
  • 10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας
  • Οι Παθογένειες της Δημόσιας Διοίκησης είναι ακόμη εδώ!
  • Κάπνισμα Μαθητών στο Σχολείο: Όταν πραγματικά νιώθεις μ@λ@κ@ς σε ένα παράλληλο αλλά Συριζαϊκό σύμπαν...
  • Ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε.: Απαιτείται άμεση ολοκλήρωση του προσεισμικού ελέγχου και της αντισεισμικής θωράκισης των σχολικών κτηρίων
  • ΕΛΜΕ Πειραιά: Στάση εργασίας, συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας και αναβολή για της 16.3.2017 της Γεν. Συνέλευσης

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ

Κατάργηση υποδιευθυντών ΕΠΑΛ – Γιατί μόνο στη Δ/νση Β/θμιας Γ΄Αθήνας…;

" Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Γ΄Αθήνας, η πρόσφατη κατάργηση θέσεων υποδιευθυντών στα ΕΠΑΛ. Οι διαμαρτυρόμενοι επικαλούνται τρείς βασικές παραμέτρους και διατυπώνουν το ερώτημα «γιατί αυτό αποφασίσθηκε μόνο στην Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Γ΄Αθήνας» και μόνο… "

Μαρ
16
Περισσότερα »
Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: Μαζική συμμετοχή στις Κινητοποιήσεις της Παρασκευής, 16.3.2018

" Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. στηρίζει τους/τις αναπληρωτές/ριες εκπαιδευτικούς και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των Εκπαιδευτικών της Παρασκευής 16 Μαρτίου 2018, για την Αθήνα στο Υπουργείο Παιδείας στις 13:00 και για τη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 13:00. Καλούμε τα μέλη μας να εκφράσουν με την παρουσία τους την στήριξη στα αιτήματα των «αόρατων» συναδέλφων μας… "

Μαρ
16
Περισσότερα »
Διετή Προγράμματα Σπουδών ΑΕΙ & ΤΕΙ: Έπαθλο τα 700 εκατ. ευρώ του ΕΣΠΑ για την Μεταλυκειακή Κατάρτιση - Κλείνουν τα Δ.ΙΕΚ;

" Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, «εν τη σοφία της», δεν εξέτασε τις επιπτώσεις πριν προχωρήσει στην ίδρυση των πανεπιστ. ΚΕΕ για την υλοποίηση των Διετών Προγραμμάτων Εκπαίδευσης με τη χάρη των 700 εκατ. ευρώ του ΕΣΠΑ. Tο κλείσιμο των Δ.ΙΕΚ και η «ανωτατοποίηση» των Ι.ΙΕΚ. Όσο για τους εκπαιδευτικούς της Επαγγελματικής, αυτοί είναι αναλώσιμοι… "

Μαρ
13
Περισσότερα »
“Αθλούμαι – Συμμετέχω Εκφράζομαι” στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, από την Περιφ. Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης  Κεντρ. Μακεδονίας 

" Η Περιφ. Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης της  Κεντρ. Μακεδονίας  ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 ξεκινάει το Πρόγραμμα “Αθλούμαι – Συμμετέχω Εκφράζομαι” στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο. Οι σχολικές μονάδες που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, καλούνται να επικοινωνήσουν με τους συντονιστές του Προγράμματος, στο τηλ. 2310.201736. "

Μαρ
12
Περισσότερα »
Υποχρεωτικές μετατάξεις από Β/θμια σε Α/θμια: Η Απόφαση του ΣτΕ που δικαίωσε μερικώς όσους είχαν προσφύγει…

" Με μία Απόφαση – σταθμό το ΣτΕ ακύρωσε μερικώς τις μετατάξεις από την Β/θμια σε Α/θμια, παρότι έκρινε συνταγματικό τον νόμο. Οι λόγοι της ακύρωσης; Η ανακολουθία («ψευδείς ισχυρισμοί») του Υπουργείου Παιδείας στις κενές θέσεις της Α./θμιας που έπρεπε να καλυφθούν με τις μετατάξεις, μετά την ολοκλήρωση των ετήσιων μεταθέσεων… "

Μαρ
12
Περισσότερα »
10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας

" Η Περιφερ. Δ/νση A/θμιας και B/βάθμιας Εκπ/σης Κεντρ. Μακεδονίας και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληρ/κής Κεντρ. Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών ΝΟΗΣΙΣ και το Σωματείο «Φίλοι του Ιδρύματος Κ.Δ.Ε.Μ.Τ.» διοργανώνουν το 10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας. Αιτήσεις συμμετοχής έως 16 Φεβρουαρίου… "

Μαρ
12
Περισσότερα »
Οι Παθογένειες της Δημόσιας Διοίκησης είναι ακόμη εδώ!

" Oι νέες τοποθετήσεις Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων και Τμημάτων στις οργανικές μονάδες του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και σε εφαρμογή του άρθρου 18 του ν. 4492/2017 (ΦΕΚ 156 Α/18-10-2017), ανέδειξαν, για μια ακόμη φορά, τα σοβαρά προβλήματα που έχουν κληρονομηθεί στη Δημόσια Διοίκηση από τη χρόνια κομματικοποίηση της στελέχωσής της. "

Μαρ
10
Περισσότερα »
Κάπνισμα Μαθητών στο Σχολείο: Όταν πραγματικά νιώθεις μ@λ@κ@ς σε ένα παράλληλο αλλά Συριζαϊκό σύμπαν...

" Πως, να «επιβάλεις» στους μαθητές το «μη κάπνισμα» ως βλαβερή συνέπεια, όταν οι καθ’ ύλη αρμόδιοι υπουργοί Υγείας, κλπ. αποτελούν «σκοτεινά» παραδείγματα για το αντίθετο;… Αλήθεια πως, όταν υπουργοί (Τσιρώνης) και πρώην Πρωθυπουργοί (Γ. Παπανδρέου) μιλούν για το «ωφέλιμο» της χρήσης κάνναβης (χασίς), ζητώντας μάλιστα και την ιδιοκαλλιέργειά της… "

Μαρ
08
Περισσότερα »
Ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε.: Απαιτείται άμεση ολοκλήρωση του προσεισμικού ελέγχου και της αντισεισμικής θωράκισης των σχολικών κτηρίων

" Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή την έντονη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε πολλές περιοχές της χώρας, υπενθυμίζει τη μεγάλη υποχρέωση της Πολιτείας για τον προσεισμικό έλεγχο και την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών κτηρίων, αφού τα περισσότερα έχουν κατασκευαστεί πριν τη θέσπιση των νέων αυστηρών διατάξεων αντισεισμικής προστασίας. "

Μαρ
08
Περισσότερα »
ΕΛΜΕ Πειραιά: Στάση εργασίας, συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας και αναβολή για της 16.3.2017 της Γεν. Συνέλευσης

" Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (11:00-14:00) για τους συναδέλφους που θέλουν να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που οργανώνεται στο Υπουργείο Παιδείας στις 9/3 13:30. και μεταθέτει τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ την Τρίτη 13/3 14:00, για επιβεβαίωση της απόφασης για Απεργία στις 16/3, αλλά και την καλύτερη προετοιμασία της. "

Μαρ
08
Περισσότερα »
Ανώτερη εκπαίδευση, η σημασία της μαθητείας και οι ευκαιρίες απασχόλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία (το απόλυτο μάθημα…)

" Η Γερμανία, το πιο πολυπληθές κράτος μέλος, έχει ποσοστό νεανικής ανεργίας μόλις 6,6% ενώ το ποσοστό του Ηνωμένου Βασιλείου είναι 12,2%. στην Ελλάδα είναι 40% και στην Τσεχία μόλις 4,9%. Πώς γίνεται μια χώρα όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η έδρα κορυφαίων πανεπιστημίων παγκοσμίως να αντιμετωπίζει ακόμη σοβαρό πρόβλημα με τη νεανική ανεργία; "

Μαρ
08
Περισσότερα »
Ο «Γίγας» της Εκπαιδευτικής Διοίκησης κος Μουμούρης και τα «Αριστεία» & «Αξιοκρατία» ως φαντάσματα…

" Πρόκειται για «αμφιλεγόμενο πρόσωπο», όπως του καταλογίζουν οι απέναντί του ή για εκπαιδευτικό στέλεχος που προηγείται της εποχής του; Ο λόγος για τον νυν Δ/ντή Β/θμιας Εκπ/σης Πειραιά Νικ. Σπ. Μουμούρη. Θρύλος η ρύση του: «Θέλω να καλέσω τους συναδέλφους διευθυντές να δημοσιοποιήσουμε την αντίθεση μας στο Αποφασίζομεν και διατάσσομεν, στο Εντέλλεσθε του υπουργού». "

Μαρ
03
Περισσότερα »
Ο κος Διευθυντής, η 2η υποδιευθύντρια, οι «μη παρακολουθούντες» και το «κλειδωμένο» MyScool…

" «Δεν δικαιούστε 2ο υποδιευθυντή», και το «κλάμα» ακόμη αντηχεί στους τοίχους των χώρων διοίκησης του σχολείου. Θα ανατρέψουμε τα στοιχεία για τους «μη παρακολουθούντες» και θα «αποδείξουμε» στις υπηρεσίες του ΠΥΣΔΕ ότι έκαναν λάθος για το μαθητικό δυναμικό του σχολείου. Έτσι θα διατηρηθούν και οι δύο υποδιευθυντές που είναι και πολύτιμοι αρωγοί στο έργο του κου Διευθυντή. "

Μαρ
03
Περισσότερα »
Το «ορφανό» πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το «μάνατζμεντ» και τα ενδιαφερόμενα εκπαιδευτικά συνδικαλιστικά στελέχη…

" Οι ΑΜΟΙΒΕΣ είναι κινητήρια δύναμη των εξελίξεων για το καλό της εκπαίδευσης πάντα… Όλα αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν… Το σημαντικό είναι η εναλλαγή προσώπων και δικαιούχων των ΑΜΟΙΒΩΝ. Η πρεμούρα του κ. Φ.Κ. Προέδρου ΕΛΜΕ για χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, η «προώθησή» του, το «μάνατζμεντ» και η επιρροή ως στόχος των ενδιαφερόμενων… "

Μαρ
03
Περισσότερα »
ΕΛΜΕ Πειραιά: Με Διασπαστικές Λογικές, Συκοφαντίες και «Κυβερνητισμό» η ΕΛΜΕ Κορυδαλλού ζητά τη διαγραφή μας…

" Κοίτα ποιοί ζητάνε τη διαγραφή μας: Ενώ περνάνε μέτρα που ματώνουν το λαό και χειροτερεύουν την κατάσταση στα σχολεία (30ωρο, ενοποίηση ειδικοτήτων, συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, Νέο Λύκειο, κλπ) το μέλημα του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κορυδαλλού φαίνεται ότι είναι η ΕΛΜΕ Πειραιά. Γιατί άραγε; Μάλλον το πρόβλημά τους δεν είναι η κυβερνητική πολιτική. Με εκείνους που έχουν πρόβλημα είναι με όσους την αντιπαλεύουν. Γι αυτό το μένος προς την ΕΛΜΕ Πειραιά!» "

Μαρ
03
Περισσότερα »
Επεισόδια, δακρυγόνα και κατάληψη στο υπουργείο Παιδείας από διαμαρτυρόμενους εκπαιδευτικούς

" Επεισόδια σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Οι διαδηλωτές πήδηξαν τα κάγκελα και μπήκαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου. Τότε οι αστυνομικοί προχώρησαν στη ρίψη χημικών, ενώ υπήρξαν και συμπλοκές. Σε κατάληψη προχώρησαν οι διαμαρτυρόμενοι εκπαιδευτικοί. "

Μαρ
03
Περισσότερα »
Νέοι υποδιευθυντές αλλά και κατάργηση θέσεων στα ΕΠΑΛ της Γ΄Αθήνας – Προκήρυξη Θέσεων…

" Ο χαρακτηρισμός φοίτησης των μαθητών ΕΠΑΛ σε παρακολουθούντες και μη παρακολουθούντες έφερε μείωση Τμημάτων και καταργήσεις θέσεων Υποδιευθυντών, ενώ έρχονται «καταργήσεις» δεύτερων εκπαιδευτικών στα εργαστήρια και διάθεσή τους στα δημόσια ΙΕΚ. Παρενέργεια οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων στο τέλος του σχολικού έτους. "

Φεβ
25
Περισσότερα »
ΣΥΝΕΚ Δυτ. Αθήνας: Πας μη δικό μας «βάρβαρος» - «Σφαγή υποψηφίων δεν υπήρξε γιατί δεν «εκτελέσθηκαν» οι προγραφές!!!»

" Την νοοτροπία και τον αμοραλισμό έναντι των άλλων εκπαιδευτικών και κυρίως την «Πείνα» για την κατάληψη θέσεων «Εξουσίας», πέρα από κάθε κανόνα και με καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου, της ηγετικής ομάδας της συνδικαλιστικής εκπαιδευτικής παράταξης ΣΥΝΕΚ στη Δυτική Αθήνα, φέρνει στην επιφάνεια, χωρίς καμιά αιδώ, κείμενο ανακοίνωσης που διακινείτε στα σχολεία της περιοχής και έπεσε τελευταία στα «χέρια» της στήλης. "

Φεβ
25
Περισσότερα »
Στα μαχαίρια συνδικαλιστές των ΕΛΜΕ Πειραιά και ΕΛΜΕ Κορυδαλλού - Ζητείται η διαγραφή της ΕΛΜΕ Πειραιά από την ΟΛΜΕ

" Οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των συνδικαλιστών που εκπροσωπούν τις ΕΛΜΕ Πειραιά και Κορυδαλλού, σε σημείο που οι δεύτεροι να ζητούν την διαγραφή της ΕΛΜΕ Πειραιά από την ΟΛΜΕ. Επίθεση στον πρόεδρο και στον αντιπρόεδρο της ΕΛΜΕ Πειραιά από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Κορυδαλλού και αίτημα διαγραφής της πρώτης από την ΟΛΜΕ!!! "

Φεβ
25
Περισσότερα »
Ένωση Διευθυντών Π.Ε.: Θετική Ενέργεια η καθιέρωση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής

" Η ένταξη των παιδιών από την ηλικία των 4 ετών στο Νηπιαγωγείο, σε μια οργανωμένη μονάδα που δεν έχει την αυστηρή δομή της υπόλοιπης τυπικής εκπαίδευσης, αλλά αποτελεί το πρώτο συστηματικό σχολικό περιβάλλον του παιδιού υπό την επίβλεψη άρτια καταρτισμένων εκπαιδευτικών, αποτελεί μια αναμφίβολα θετική ενέργεια στην κατεύθυνση εκσυγχρονισμού του εκπαιδευτικού μας συστήματος και γεφύρωσης των εκπαιδευτικών και κοινωνικών ανισοτήτων. "

Φεβ
25
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "