ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Προϋπολογισμός Δήμων & Περιφερειών 2018: Έως 31 Ιουλίου θα πρέπει να έχει δημοσιευθεί

" Το αργότερο μέχρι 31 Αυγούστου θα πρέπει να σταλούν στη Διεύθυνση Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους τα σχέδια των ενοποιημένων προϋπολογισμών των δήμων, των περιφερειών και των εποπτευόμενων νομικών προσώπων των ΟΤΑ, καθώς και ο συγκεντρωτικός ενοποιημένος προϋπολογισμός των ΟΤΑ οικονομικού έτους 2018. "

Ιουλ
13
Περισσότερα »
Δυτικό Μέτωπο: Δεν πάει άλλο! Η δυσώδης λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής

" Η περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ, που γνωρίζουν το πρόβλημα, όχι μόνο δεν έχουν κάνει το παραμικρό για την επίλυση του, αλλά αντίθετα, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), αποφάσισαν να αυξήσουν και τη δυναμικότητα του θηριώδους ΕΜΑΚ, από τους σημερινούς 150.000 τόνους/χρόνο σε 350.000 τόνους/χρόνο σύμμεικτα και 100.000 τόνους/χρόνο βιοαπόβλητα! "

Ιουλ
13
Περισσότερα »
Περιφέρεια Αττικής: 5 νέα μεγάλα έργα στη Δυτική Αθήνα συνολικού ύψους 13,45 εκατ. ευρώ

" Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πέμπτης 29 Ιουνίου 2017, εντάχθηκαν στα χρηματοδοτούμενα από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, πέντε νέα σημαντικά έργα που αφορούν τη Δυτική Αθήνα. Τα έργα αυτά, προστίθενται στο μεγάλο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας για τη Δυτική Αθήνα, το οποίο πλέον αγγίζει το ύψος των 130 εκ. €. "

Ιουλ
08
Περισσότερα »
Ζάκυνθος: Εισαγγελική Έρευνα για 13 έργα του Δήμου που δόθηκαν στον ίδιο εργολάβο με απευθείας Ανάθεση…

" Μετά από παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή. η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ζακύνθου  ξεκίνησε έρευνα για 13 έργα του Δήμου, που «δόθηκαν» με απευθείας ανάθεση. Αστυνομικοί με εντολή της εισαγγελίας προχώρησαν σε έρευνες στα σπίτια υπαλλήλων του Δήμου αλλά και του εργολάβου ώστε να συγκεντρώσουν στοιχεία για την υπόθεση. "

Ιουλ
02
Περισσότερα »
Υπόθεση «Μακρής κατά Ελλάδος»: «Μάθημα» για τους πολυπράγμονες δημάρχους και την ελληνική δικαιοσύνη

" Η υπόθεση «Μακρής κατά Ελλάδος» αφορά στην ποινική καταδίκη αρχηγού αντιπολιτευόμενης παράταξης, για συκοφαντική δυσφήμιση του δημάρχου νησιού, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και με ανακοίνωση στον τύπο, καταδίκη που αναιρέθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (ΕΔΔΑ) ως προσπάθεια περιορισμού της ελευθερίας της έκφρασης… "

Ιουλ
02
Περισσότερα »
Αριστερές Κινήσεις: Να νικήσει ο αγώνας των συμβασιούχων…

" Επιτέλους, πρέπει να σπάσει το καθεστώς των προσωρινών συμβάσεων εργασίας που χρησιμοποιούν κυβερνήσεις, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., δημοτικές αρχές για να καλύψουν τσάτρα-πάτρα τις ανάγκες για ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες, για να επεκτείνουν τη φτηνή, προσωρινή, ελαστική εργασία, προκειμένου να ανακυκλώνουν και να «ξεγελούν» την ανεργία, για να εξυπηρετήσουν τα σχέδια των εργοδοτών για γενίκευση της επισφάλειας και της ομηρίας των εργαζόμενων. "

Ιουν
29
Περισσότερα »
Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Εκδήλωση κατά της «μπουρναζοποίησης» της Σ. Βενιζέλου, Πέμπτη 29/6, στην πλατεία Αγ. Τριάδας

" Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 27/6/2017 εξόρμηση στην γειτονιά της οδού Σ. Βενιζέλου διανέμοντας στους κατοίκους ανακοίνωσή της σχετικά με την εξαγγελία έργων ανάπλασης στην περιοχή, καλώντας τους σε συγκέντρωση - συζήτηση την Πέμπτη 29/6  8μμ στην πλατεία Αγ. Τριάδας (Σ. Βενιζέλου και Κέννεντυ). "

Ιουν
29
Περισσότερα »
15 χρόνια κάθειρξη σε δήμαρχο για απάτες κατ’ εξακολούθηση πώλησης και αγοράς οικοπέδων του δημοσίου

" Πωλούσαν οικόπεδα που άνηκαν στο Δημόσιο, επικαλούμενοι χρησικτησίας τους, είτε από τους ίδιους, είτε από «αγνώστους». Ενίοτε συνέτασσαν κληρονομιτήρια με τα κληρονομικά μερίδια να εμφανίζονται ως «εκ χρησικτησίας», σε τρίτα «παρένθετα» πρόσωπα που λειτουργούσαν έναντι αμοιβής ως πωλητές των πολύ μεγάλης αξίας οικοπέδων. "

Ιουν
25
Περισσότερα »
Συμβασιούχοι ΟΤΑ: Αλήθειες, Ψέματα & Το πελατειακό κράτος που όλοι αγαπούν

" Φορείς κυρίως της τοπικής αυτοδιοίκησης σε στενή συνεργασία με δικηγόρους, προκειμένου να αποφύγουν να εκδικαστούν οι υποθέσεις τους από ανώτερα δικαστήρια, ανακάλυψαν το κόλπο να αποφασίζουν τα αρμόδια όργανα τους (Οικονομικές επιτροπές) την μη άσκηση ή την παραίτηση από ένδικα μέσα που είχαν υποχρέωση από τον νόμο να ασκήσουν κατά των παράνομων δικαστικών αποφάσεων. "

Ιουν
23
Περισσότερα »
Ισότητα των φύλων: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δημόσια διαβούλευση του Δυτικού Τομέα Αθήνας

" Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή φορέων, συλλόγων αλλά και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών η διαβούλευση για θέματα ισότητας των φύλων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθήνας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω. "

Ιουν
23
Περισσότερα »
Πρόσκληση για Διαβούλευση για θέματα ισότητας των φύλων από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αττικής

" Πρόσκληση για Διαβούλευση για θέματα ισότητας των φύλων απεύθυνε η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αττικής. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την τη Δευτέρα 19/06/2017 και ώρα 10.30 πμ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αιγάλεω (Ιερά Οδός 364 & Κάλβου, ισόγειο) ΜΕΤΡΟ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ Αιγάλεω. "

Ιουν
18
Περισσότερα »
Σπύρος Τζόκας: Το Πάρκο Τρίτση αλλάζει μέρα με τη μέρα. Η εικόνα του έχει αλλάξει ανεπιστρεπτί

" Το πάρκο αλλάζει μέρα με τη μέρα με σταθερό τρόπο. Φαίνεται αυτό. Βελτιώνονται οι υποδομές του, καθαρίζεται, γίνεται πιο προσβάσιμο και πιο φιλικό στους επισκέπτες του. Είχα γίνει μάρτυρας της εικόνας εγκατάλειψης των προηγούμενων ετών και των κινδύνων που απειλούσαν το πάρκο και ως απλός επισκέπτης και ως αντιπεριφερειάρχης. Σήμερα δεν έχω αυτή την αίσθηση. Η εικόνα του πάρκου έχει αλλάξει ανεπιστρεπτί. "

Ιουν
12
Περισσότερα »
Στη «φθήνια»: Είκοσι χιλιάδες για ένα λογότυπο δαπανά η Περιφέρεια Αττικής

" Είκοσι χιλιάδες ευρώ μέσα στην κρίση για τη μελέτη νέου σήματος – λογότυπου δαπανά η Περιφέρεια Αττικής. Πρόκειται πολύ απλά για το σήμα της Περιφέρειας που μπαίνει αριστερά σε κάθε έγγραφο και όχι για κάποιο ιδιαίτερο γραφιστικό έργο. Το θέμα έφερε στην επικαιρότητα με καταγγελία η περιφερειακή σύμβουλος κα Σταυρούλα Δήμου. "

Ιουν
11
Περισσότερα »
1o πρότυπο Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης: Πρότυπο για όλα τα δημοτικά Κοινωνικά Ιατρεία

" Το 1o πρότυπο ΔημοτικόΙατρείο Κυψέλης διευρυμένο και με κοινωνικές υπηρεσίες εγκαινίασε την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Θα παρέχει τις υπηρεσίες του δωρεάν, στις ευάλωτες ομάδες κατά προτεραιότητα, οι οποίες πλήττονται από την οικονομική και κοινωνική κρίση, άστεγους, ανασφάλιστους, ειδικές κοινωνικές ομάδες, μονογονεϊκές οικογένειες, πρόσφυγες, μετανάστες κ.λ.π "

Ιουν
08
Περισσότερα »
Σπύρος Τζόκας: «Οι οικονομικές, κοινωνικές, πολιτισμικές και γεωγραφικές ανισότητες στην υγεία»

" Η πρόσβαση σε αποτελεσματική φροντίδα υγείας, η οποία πρέπει πρωτίστως να αποσκοπεί στην ανακούφιση της επιβάρυνσης των ατόμων, όταν νοσήσουν και σε δεύτερο στάδιο στην προαγωγή και διατήρηση της υγείας πριν το άτομο νοσήσει, αποτελεί ένα από τα ουσιώδη ανθρώπινα δικαιώματα… "

Ιουν
08
Περισσότερα »
Περιφέρεια Αττικής : Εκδήλωση με θέμα «“Έμφυλη  προσέγγιση και φροντίδα υγείας», στο Νέο Δημαρχείο Περιστερίου

" Εκδήλωση με θέμα «“Έμφυλη  προσέγγιση και φροντίδα υγείας», διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής, την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017, 18:30, στο Νέο Δημαρχείο Περιστερίου (στάση Μετρο «Περιστέρι»). Ομιλητές οι κ.κ. Κατερίνα Μάτσα, Ψυχίατρος, Σοφία Κωνσταντέλλια, Κοινωνική Λειτουργός, Χρυσούλα Μπότση, Ιατρός, Απόστολος Βεΐτσης, Δημήτρης Μπουρίκος και Ελένη Νταλάκα, Στέλεχος Τομέα Εκπόνησης Πολιτικών & Υλοποίησης Προγραμμάτων «Ε.Σ.Α.μεΑ.» "

Ιουν
06
Περισσότερα »
Στο εδώλιο Δήμαρχος για απάτη κατά του δημοσίου με οικόπεδα «εκ χρησικτησίας»

" Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου κατηγορούμενος για απάτη κατά του Ελληνικού Δημοσίου με την επιβαρυντική περίπτωση του Ν. 1608/50 «περί καταχραστών του Δημοσίου» θα καθίσει ο δήμαρχος Μεγίστης κ. Παύλος Πανηγύρης, που τελεί σε καθεστώς αργίας για μεταβίβαση οικοπέδων του δημοσίου με το αιτιολογικό της «χρησικτησίας» "

Ιουν
02
Περισσότερα »
Δίωξη σε 11 «κατηγορούμενους» για την πρόσληψη δημοτικών αστυνομικών με πλαστά πιστοποιητικά πτυχίων και ξένων γλωσσών

" 11 κατηγορούμενοι έχουν κλιθεί ενώπιον του Ειδικού Ανακριτή Διαφθοράς και της τακτικής Ανακρίτριας, αντίστοιχα, για την πολύκροτη υπόθεση της πρόσληψης δηµοτικών αστυνομικών στον πρώην Δήµο Ροδίων με τη χρήση πλαστών απολυτηρίων λυκείου, πλαστών πιστοποιητικών γλωσσοµάθειας και εκπρόθεσµη υποβολή πλαστογραφηµένων βεβαιώσεων µονίµου κατοικίας. "

Ιουν
02
Περισσότερα »
Στρατόπεδο Χαϊδαρίου: Πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις αντιφασιστικής μνήμης και τιμής στους 200 κομμουνιστές, στο ΜΠΛΟΚ 15

" Το Σάββατο 13 Μάη, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις της αντιφασιστικής μνήμης και τιμής στους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944. Οι εκδηλώσεις έγιναν στο χώρο του ΜΠΛΟΚ 15 με ιστορικό περίπατο και ξενάγηση από τον Αντιπεριφερειάρχη και ιστορικό κ. Σπύρο Τζόκα. Ακολούθησε κατάθεση τιμής στη μνήμη των αγωνιστών, μπροστά από το ΜΠΛΟΚ. "

Ιουν
02
Περισσότερα »
Δίωξη σε βάρος του Δημάρχου Νεάπολης – Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη

" Για «απάτη εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων των ευρωπαϊκών κοινοτήτων» κατηγορείται ο Δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, για τη θητεία του ως Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης. Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζει κι άλλος ένας πρώην Πρόεδρος άλλης Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου. "

Μαϊ
28
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "