ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Το «άγος» της διαφθοράς στην Αυτοδιοίκηση – Ποινική Δίωξη για κακουργήματα κατά των αδελφών Ψωμιάδη

" Το «άγος» της διαφθοράς στην Αυτοδιοίκηση, αναδύεται έντονα ξανά, με τις κακουργηματικές διώξεις κατά των αδελφών Ψωμιάδη για έργα μαϊμού που πληρώθηκαν αλλά δεν έγιναν. Σε εκκρεμότητα για άσκηση και άλλης κακουργηματικής δίωξης εναντίον τους βρίσκεται η υπόθεση των έργων ύψους 20.5 εκατ. ευρώ που «έσπασαν σε πολύ μικρά για να δοθούν με απευθείας αναθέσεις… "

Ιουλ
12
Περισσότερα »
Η ανεπάρκεια της κας Ρένας Δούρου, η νέα επιπλέον επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής και η αδυναμία υλοποίησης του ΠΕΣΔΑ

" Πιέσεις ασκούνται για κατασκευή νέου (δεύτερου) κυττάρου στον έναν και μοναδικό ΧΥΤΑ της Αττικής - Από τους τρεις ΧΥΤΥ του νέου σχεδιασμού οι δύο δεν έχουν ακόμη χωροθετηθεί. Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις για τα απορρίμματα στη Φυλή μπορούν να εξυπηρετήσουν το Λεκανοπέδιο ως το 2020. Αιτία η αδυναμία της κας Δούρου να υλοποιήσει τον νέο ΠΕΣΔΑ, που είναι δική της έμπνευσης. "

Ιουλ
10
Περισσότερα »
Β΄Αθηνών: Γιατί σπάει ανομοιόμορφα; Τα μαγειρέματα για μείωση της τραγικής πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ

" Για τη Β’ Αθηνών είχαν γίνει δύο απόπειρες να «σπάσει», μια το 2003 και να μην κρύβει καθόλου τις κομματικές σκοπιμότητες. Για παράδειγμα μεταφέρει τους Δήμους Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και Γαλατσίου (όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα στις τελευταίες εκλογές) στα λεγόμενα βόρεια προάστια, στα οποία έχει πλειοψηφία η ΝΔ. Η σκοπιμότητα της «μεταφοράς» είναι προφανής: να εκλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ περισσότερους βουλευτές σ’ αυτήν τη (νέα) περιφέρεια. "

Ιουλ
10
Περισσότερα »
Δυτικό Μέτωπο: Κυβέρνηση, ΕΔΣΝΑ και Δήμος Φυλής συγκαλύπτουν το περιβαλλοντικό σκάνδαλο της ρύπανσης από τον ΧΥΤΑ Φυλής

" Απροκάλυπτη συγκάλυψη τεράστιου περιβαλλοντικού σκανδάλου για την ρύπανση από τον ΧΥΤΑ Φυλής από Κυβέρνηση - ΕΔΣΝΑ - Δήμο Φυλής. Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ έχει ήδη καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για αυτήν την υπόθεση, αλλά, δυστυχώς, και η δικαιοσύνη δείχνει να λειτουργεί με «μειωμένα αντανακλαστικά», με αποτέλεσμα να εκτίθεται ο πληθυσμός σε σοβαρό κίνδυνο και την ίδια ώρα να λαμβάνονται αποφάσεις για την επέκταση του ΧΥΤΑ. "

Ιουλ
10
Περισσότερα »
Νέο «δώρο» από την δικαιοσύνη στον πάλαι ποτέ Δήμαρχο των Δημάρχων – Οκτώ χρόνια κάθειρξη στον Β. Παπαγεωργόπουλο

" Σε κάθειρξη οκτώ ετών, ο καθένας, καταδικάστηκαν ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο επί των ημερών του γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, που κρίθηκαν ένοχοι για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος), πράξη που συνδέεται με την υπεξαίρεση "μαμούθ" από τα ταμεία του κεντρικού Δήμου. "

Ιουλ
06
Περισσότερα »
«Κλεισθένης Ι»: Στενός κορσές νομιμότητας στους Δημάρχους, Απλή Αναλογική, ενίσχυση των Ελεγκτικών Αρχών και Ειδική Δωσιδικία (τα κείμενα)

" Εισάγει την Απλή Αναλογική, νέα πολυπληθή συλλογικά όργανα, αυξάνει την διαφάνεια και ενισχύει την υποχρεωτική τήρηση της νομιμότητας από τους Δημάρχους και Περιφερειάρχες, επαναφέρει την Ειδική Δωσιδικία του Εφετείου γι’ αυτούς, μειώνει τα κωλύματα υποψηφιότητας, ακόμη και χρονικά και τέλος δίνει τον απόλυτο και τελικό Έλεγχο στον Υπουργό Εσωτερικών. "

Ιουλ
04
Περισσότερα »
Ρένα Δούρου. η Ρένα μας: «Απομονωμένη» με τις φιλοδοξίες της να πνίγονται στα λασπόνερα της Μάνδρας

" Η κ. Δούρου είχε ξεκινήσει ως έμπιστη του σημερινού πρωθυπουργού, ανήκοντας στην ομάδα των «προεδρικών». Σήμερα, έχει πάρει αποστάσεις από την εν λόγω ομάδα, αλλά και από συνεργάτες της στην περιφέρεια Αττικής. Η σχέση της ακόμη και με αντιπεριφερειάρχες βρίσκεται σε οριακό σημείο και κάποιοι υποστηρίζουν πως σε λίγο θα μοιάζει πολύ δύσκολο ακόμη και να ληφθούν αποφάσεις. "

Ιουλ
04
Περισσότερα »
Ξεχωριστή εκλογική περιφέρεια οι 7 δήμοι της Δυτικής Αθήνας

" Σπάει επιτέλους η Β’ Αθηνών, η μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ευρώπης! Να σπάσει η Β’ Αθηνών σε τρεις εκλογικές περιφέρειες, κρατώντας τον ίδιο αριθμό εδρών, σχεδιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, με τους 7 Δήμους της Δυτικής Αθήνας να αποτελούν την μία νέα εκλογική περιφέρεια που θα εκλέγει 11 βουλευτές… "

Ιουλ
02
Περισσότερα »
Δήμος Αμαρουσίου: Πυρκαγιά στα συγκεντρωμένα σκουπίδια στον Παράνομο ΣΜΑ που λειτουργεί στις 22.6.2018

" Πυρκαγιά στα συγκεντρωμένα σκουπίδια μέσα στον παράνομο ΣΜΑ του Δήμου Αμαρουσίου, σημειώθηκε την Παρασκευή 22.6.2018, με τον Π. Σκουρλέτη να κατηγορεί τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, ότι ζητά την απόλυτη νομιμότητα, αλλά ο ίδιος αρνείται να την εφαρμόσει. Περιφέρεια Αττικής: Επιβάλλαμε πολύ υψηλό πρόστιμο, αλλά δεν είμαστε αρμόδιοι για το κλείσιμό του… "

Ιουλ
02
Περισσότερα »
Η Ρένα μας, το «λαμπερό» κορίτσι του ΣΥΡΙΖΑ που της έλαχαν τα σκουπίδια… και τα «σκ@τωσε» παντού…

" Με σπουδαίες σπουδές, εμφανίσθηκε στην αυτοδιοίκηση ως αναμορφωτής των πάντων και «διώκτης» κάθε αδιαφανούς δράσης. Αποδείχθηκε, όμως, «ανίκανη» ακόμη και για τα ποιο απλά πράγματα, αφήνοντας στις κρίσεις, τους Δημάρχους να τα φέρουν σε πέρας, με την ίδια εξαφανισμένη. Τα σκουπίδια και η Μάνδρα είναι λαμπρά δείγματα της ανεπάρκειάς της. "

Ιουν
24
Περισσότερα »
Παράνομες διαφημιστικές πινακίδες: Απόφαση σταθμός του ΣτΕ ορίζει τις βαριές ευθύνες Δήμων και Δημοσίου σε περίπτωση ατυχήματος

" Ο νόμος που ορίζει την ύπαρξη και θέση των υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων, στις πόλεις, είναι ιδιαίτερα αυστηρός και προδιαγράφει τις πολύ μεγάλες ευθύνες των Δήμων και των υπηρεσιών του κράτους στις περιπτώσεις που δεν λαμβάνουν μέτρα, όπως επίσης και τα όσα ορίζει ο νόμος για την διαμόρφωση των πεζοδρομίων, ελεύθερων από κάθε κατασκευή ή εμπόδιο. "

Ιουν
24
Περισσότερα »
Μπιζά αντί της Ρένας «Αντουανέτας»: Τα σκουπίδια παραμένουν στην Δυτική Αθήνα – Τα 19 λατομεία που θα θάβονται και τα υπόλοιπα σημεία

" Αναμασώντας συνεχώς, όλα όσα έχουν δει το φώς της δημοσιότητας, δηλώνει ότι θα λειτουργήσουν «κάποια στιγμή στο μέλλον» οι ΧΥΤΑ Σχιστού και Γραμματικού, όπως και κάποιο πιθανό σημείο στον Δήμο Βούλας, σε πρώτη, όμως φάση θα ενεργοποιηθεί η ταφή στα 19 ανενεργά λατομεία της Δυτικής Αττικής, για τα οποία σκοπίμως δεν αναφέρει που βρίσκονται και τα οποία έχουν ήδη επιλεγεί. "

Ιουν
24
Περισσότερα »
ΠΕΣΔΑ Αττικής: Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την Ρένα (μας)

" Το πρόβλημα για το μεγαλεπήβολο σχεδιασμό της κας Δούρου, είναι ότι δεν επαρκεί ο χρόνος, πριν κορεσθεί οριστικά και ο τελευταίος χώρος (κύτταρο) που διαμορφώθηκε στον ΧΥΤΑ Φυλής, με τα στοιχεία να μιλούν ότι επαρκεί μόνο για ένα έτος, ενώ η Περιφέρεια τον υπολογίζει για 2,5-3 χρόνια. Το κέντρο βάρους των εγκαταστάσεων συνεχίζει να παραμένει στην Δυτική Αθήνα… "

Ιουν
24
Περισσότερα »
Για όλα φταίει η ελλειμματική ανακύκλωση!!!

" Δεν υπάρχουν ευθύνες για το πρόβλημα των σκουπιδιών στην Αττική, αλλά αντίθετα φταίει η ανακύκλωση τους που δεν λειτουργεί ικανοποιητικά και οι «γυρολόγοι» που μαζεύουν μέσα από τους κάδους τα ανακυκλούμενα υλικά. Αυτά είναι τα αίτια σύμφωνα με παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης που ζητούν σκληρότερο νομικό πλαίσιο… "

Ιουν
24
Περισσότερα »
Η Δούρου της... σιωπής έπαιξε και συνεχίζει να παίζει με την υγεία της Αττικής…

" Εκτός ελέγχου είναι ακόμη η κατάσταση της διαχείρισης σκουπιδιών στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών σε συνδυασμό με τους χιλιάδες τόνους απορριμμάτων που συσσωρεύονται στους δρόμους, καθώς ο μοναδικός χώρος απόθεσης στον ΧΥΤΑ Φυλής παραμένει κλειστός εδώ και πάνω από μία εβδομάδα, έχουν δημιουργήσει ένα επικίνδυνο... κοκτέιλ για τη δημόσια υγεία. "

Ιουν
24
Περισσότερα »
Κερατσίνι – Δραπετσώνα: Η υγεία κι η ασφάλεια των κατοίκων ξανά θυσία στα συμφέροντα του Μελισσανίδη

" Με μια προκλητική ρύθμιση στον νόμο με τα «προαπαιτούμενα» η 2η φορά αριστερά, κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, παρατείνει για 20 χρόνια τις εγκαταστάσεις των εταιρειών του Μελισσανίδη και του τσιμεντάδικου της Lafarge στα Λιπάσματα στη Δραπετσώνα, παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων για την όχληση και τον κίνδυνο και όσα ο Αλέξης είχε διαβεβαιώσει… "

Ιουν
19
Περισσότερα »
Η Ρένα Δούρου και τα «Κοντά Ποδάρια» των ψεμάτων της… Έργο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν δίκαιο και έγινε πράξη…

" Για την ευειδή κα Δούρου «για όλα φταίνε οι γκόμενες…. οι πρώην και επόμενες». Όσο για τους κατοίκους αυτής της έρμης αστικής περιοχής και μάλιστα στην αρχή του καλοκαιριού, έ… ας περιμένουν… Τα σκουπίδια και βρώμα τους δεν αλλοιώνονται αν παραμείνουν μερικές ημέρες έξω από τα σπίτια τους… Εξάλλου δικά τους είναι… Έργο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν δίκαιο και έγινε πράξη… "

Ιουν
14
Περισσότερα »
ΧΥΤΑ Φυλής: Ο κατά φαντασίαν σχεδιασμός της Δούρου και η κατάρρευση του…

" Πριν από τέσσερα και κάτι χρόνια, η Ρένα Δούρου ύψωνε το χέρι με το κόκκινο γάντι για να υπερασπιστεί τον αγώνα των καθαριστριών. Ήταν την ίδια εποχή που... καθάριζε ως αντιμνημονιακή καλύτερα τα απορρίμματα. Σήμερα, απλώς καλείται να απαντήσει εν μέσω καλοκαιριού τι σκέφτεται να κάνει τώρα που η εναπόθεση σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ Φυλής χτύπησε... κόκκινο. "

Ιουν
14
Περισσότερα »
Πρωτοβουλία Κατοίκων Πεδίου Άρεως- Μνημείο συκοφάντησης η ανακοίνωση Δούρου

" Καλούμε την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου να μας απαντήσει: Ποιους θεωρεί ότι διαστρεβλώνουν, αμαυρώνουν, παραπληροφορούν, παριστάνουν τους εισαγγελείς, ψεύδονται μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «θεατρινίζουν» και προβαίνουν σε «πολιτικαντισμούς»; Πότε και ποιοι έχουν εκδηλώσει ενόχληση για το «έργο της» στο Πεδίον του Άρεως, όπως ισχυρίζεται… "

Ιουν
07
Περισσότερα »
Εκεί που χρώσταγε το βόδι ζητάει και τα ρέστα: «Περί Ρένας Δούρου και Πεδίου του Άρεως ο λόγος»

" Ζητάει και τα ρέστα η Περιφέρεια Αττικής της κα Δούρου, για τα όσα θλιβερά συμβαίνουν στο Πεδίο του Άρεως, στην καρδιά της Αθήνας που δεν τολμάει να το περπατήσει κανείς. Με ανακοίνωσή της η κα Δούρου, Περιφερειάρχης Αττικής και αρμόδια για το Πεδίο του Άρεως εξαπέλυσε επίθεση στους κατοίκους, περίοικους του άλσους, για όσα αυτοί καταμαρτυρούν, ζητώντας και την παρέμβαση της Εισαγγελίας Αθηνών. "

Ιουν
03
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "