ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Το έχει μόνο η Θεσσαλονίκη; Σε δίκη ο Μπουτάρης και έξι μέλη της διοίκησης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

" Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται ο Γιάννης Μπουτάρης και άλλα έξη μέλη της διοίκησης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την περίοδο 2011-14, για «υπόθεση διπλών αμοιβών και παράνομων επιδομάτων» που χορηγήθηκαν, ζημιώνοντας τον Οργανισμό. Σύμφωνα με το υπ’ αριθμόν 218/2018 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών "

Νοε
16
Περισσότερα »
Αντιδήμαρχος καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης για τραυματισμό μαθήτριας σε σχολείο

" Το ατύχημα σημειώθηκε σε Γυμνάσιο - Λύκειο του Ασβεστοχωρίου Θεσσαλονίκης, το οποίος μόλις είχε κατασκευαστεί και λειτουργήσει. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η τότε 11χρονη μαθήτρια της Α' Γυμνασίου σκόνταψε σε σίδερο που προεξείχε και δεν είχε απομακρυνθεί, με συνέπεια να πέσει και να υποστεί κατάγματα στα χέρια. "

Νοε
16
Περισσότερα »
Διαχείριση απορριμμάτων: Ήπειρος, Σέρρες και Ρόδος έτοιμες με ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις – Η κα Δούρου ακόμη σχεδιάζει…

" Οι ιδεοληψίες της κας Δούρου, οδήγησαν την Αττική στο παρελθόν σε ότι αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής. Αποτέλεσμα, ο ΧΥΤΑ Φυλής, να επεκτείνεται και να δημιουργούνται τρεις τουλάχιστον ακόμη. Αντίθετα Ήπειρος, Σέρρες και Ρόδος, επένδυσαν στα ΣΔΙΤ και έχουν πλέον, έτοιμα εργοστάσια ανακύκλωσης και διαλογής των απορριμμάτων "

Νοε
16
Περισσότερα »
«Πειραιάς Νικητής»: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης χέρι – χέρι με τον Μώραλη πάλι στον Πειραιά

" Πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πειραιά, συνάντηση των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του Συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», παρουσία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και του πρώτου σε σταυρούς εκλεγμένου του Συνδυασμού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Η συνάντηση είχε πανηγυρικό χαρακτήρα σηματοδοτώντας την έναρξη ενός νέου μεγάλου αγώνα για τον Πειραιά. "

Νοε
11
Περισσότερα »
Λαμία: Εκδήλωση για το 3ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Σαρακατσαναίων

" Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων και ο Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων Ν. Φθιώτιδας «Ο Κατσαντώνης» συνδιοργανώνουν το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 18:00 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, Εκδήλωση Παρουσίασης Βιβλίου «Πρακτικά του 3ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου», το οποίο είχε φιλοξενηθεί στην πόλη της Λαμίας στις 4, 5 και 6 Μαρτίου 2016. "

Νοε
11
Περισσότερα »
Απολύθηκε από τον δήμο για απάτη με τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του και ζητά να επιστρέψει…

" Ο δημοτικός υπάλληλος, που απολύθηκε γιατί εισέπραξε, από το 2004 έως το 2011, από τις συντάξεις χηρείας της μητέρας του 45.950 ευρώ, προσέφυγε στα Δικαστήρια ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου με την οποία παύθηκε οριστικά από τον Δήμο, ισχυριζόμενος ότι η καταδίκη του είναι προσωπική και δεν αφορά τον Δήμο… "

Νοε
11
Περισσότερα »
Οικονομικό Επιμελητήριο Στερεάς Ελλάδας: Συνάντηση εργασίας με τον Χρήστο Σταϊκούρα

" Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν, θέματα που απασχολούν το Επιμελητήριο και τα μέλη του, σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο (κτιριακές υποδομές, χρηματοδότηση δράσεων, αναγκαιότητα επαρκούς λειτουργίας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην περιοχή μας, λειτουργία ΠΕΛ, συνεργασία για εκπόνηση μελετών). Διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για συνεργασία, επεξεργασία πολιτικών και ανάληψη δράσεων για την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων. "

Νοε
11
Περισσότερα »
WiFi4EU σε κάθε δήμο. Η πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

" Tην πρόσκληση για τη συμμετοχή των δήμων της ΕΕ στο πρόγραμμα WiFi4EU για την εγκατάσταση Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, θα δημοσιεύσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 7 Νοεμβρίου 2018, στις 14:00 (ώρα Ελλάδας). Η πρόσκληση, η οποία απευθύνεται σε δήμους ή ομάδες δήμων στην ΕΕ, θα είναι ανοικτή έως τις 9 Νοεμβρίου 2018 στις 17:00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης). "

Νοε
09
Περισσότερα »
Περιφέρεια Αττικής: 250.000 ευρώ για φωτιστικά σώματα στο Πάρκο Τρίτση

" Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στην 35η συνεδρίαση του, την Πέμπτη, 1η Νοεμβρίου, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζόκα, ενέκρινε τη σύναψη και τους όρους προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του ΑΣΔΑ και του Φορέα Διαχείρισης του πάρκου, για την υλοποίηση της προμήθειας-τοποθέτησης σύγχρονων φωτιστικών σωμάτων στο Πάρκο Τρίτση. "

Νοε
03
Περισσότερα »
Κυρία Μέρκελ δεν χρωστάμε, Μας Χρωστάτε!!!

" Να μην επιτρέψουμε η Τοπική και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να μετατραπούν σε όχημα προώθησης και επιβολής των γερμανικών γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, για να μην γίνει η χώρα μας ένα μεταμοντέρνο προτεκτοράτο στην Ευρώπη. Όχι στην 8η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» στη Κρήτη. Η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» όπως και το «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον» και το «Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας» δεν διαπνέονται από τις αρχές της ισότιμης φιλίας και συνεργασίας. Είναι μια συμφωνία “νεοαποικιακού τύπου”, χωρίς θεσμικό προηγούμενο. "

Νοε
03
Περισσότερα »
Αντιπεριφερειάρχες Αττικής δηλώνουν αντίθετοι στην 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση

" Καλούμε το σύνολο των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας να απέχουν από την 8η Σύνοδο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης. Οι αιρετοί της Τ.Α. έχουμε υποχρέωση να μην επιτρέψουμε η Τοπική και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να μετατραπούν σε όχημα προώθησης και επιβολής των γερμανικών γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων. Γι’ αυτό συντασσόμαστε με όλες τις δυνάμεις που αντιτίθενται στην επιχείρηση εκμετάλλευσης και λεηλασίας της χώρας μας. "

Νοε
03
Περισσότερα »
Χρήστος Σταϊκούρας: Συναντήσεις με τους επαγγελματικούς φορείς της Φθιώτιδας

" Ο βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο συστηματικών επαφών με φορείς της περιοχής, συναντήθηκε με τη διοίκηση του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φθιώτιδας και τη διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας / Τμήμα Ανατολικής Στερεάς. Συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα όπως είναι η ήδη υψηλή φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, η έλλειψη ουσιαστικού επενδυτικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή, η ανάγκη διασφάλισης της βιωσιμότητας των επιμελητηρίων… "

Νοε
03
Περισσότερα »
Δημοτικός Σύμβουλος πλειοψηφίας είχε κατασκευάσει αυθαίρετα σε κοινόχρηστη ιδιοκτησία

" Δημοτικός σύμβουλος υποχρεώνεται να καθαιρέσει αυθαίρετα κτίσματα εμβαδού 419,70τ.μ. από κατάστημα. Το Μονομελές Πρωτοδικείο στο οποίο προσέφυγε θιγόμενος, υποχρέωσε με απόφασή του, τον παραβάτη Δημοτικό Σύμβουλο να κατεδαφίσει τα παράνομα κτίσματα, ενώ αθώωσε τον Προϊστάμενο της οικείας Πολεοδομίας… "

Οκτ
31
Περισσότερα »
8η Ελληνογερμανική Συνέλευση: Μπίζνες σε δήμους και περιφέρειες της χώρας

" Για όσους δεν γνωρίζουν η Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση, γνωστή και ως  DGV, βασίζεται  στη  διακρατική συμφωνία  της  5ης  Μαρτίου 2010!!! (όχι τυχαία χρονιά) μεταξύ  των δύο χωρών, με στόχο την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών, κυρίως Δήμων και Περιφερειών!! Πολλά έχουν ειπωθεί από τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια που άρχισαν οι συνελεύσεις αυτές. "

Οκτ
31
Περισσότερα »
Σκοπιμότητα ή Παιχνίδια Εξουσίας από τον ΥΠΕΣ Χαρίτση; Άνοιξε θέμα χωροταξικού Δήμων…

" Πέντε μόλις μήνες πριν την τυπική έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ο Υπουργός Εσωτερικών επιχειρεί να προσανατολίσει τον προγραμματικό αυτοδιοικητικό διάλογο που θα εκτυλιχθεί από υποψηφίους και ψηφοφόρους ανά την Ελλάδα. Ο Χαρίτσης άνοιξε τον χωροταξικό ασκό του Αιόλου. Έταξε συνολική μεταρρύθμιση των ορίων Δήμων και Περιφερειών "

Οκτ
27
Περισσότερα »
«Σύσκεψη Σ.Ο.Π.Π. στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών – Τετάρτη 25 Απρίλη 2018»

" Ο σκοπός της σύσκεψης ήταν: 1) Ο απολογισμός της χειμερινής περιόδου 2017-2018, 2) Ο σχεδιασμός και η λήψη προληπτικών δράσεων και μέτρων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2018 και 3) Ο σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμών. "

Οκτ
27
Περισσότερα »
Λαμία: Συνάντηση του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου με τον Βουλευτή Χρήστο Σταϊκούρα

" Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναδείχθηκαν, από την πλευρά του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, τα πολλά, μεγάλα και διογκούμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει, σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, ο κλάδος των δικηγόρων και η εύρυθμη άσκηση του λειτουργήματός τους. Ο Βουλευτής, από την πλευρά του, ανέδειξε τις πρωτοβουλίες που έχει ήδη αναλάβει για την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων προβλημάτων, ανέπτυξε τις βασικές προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και δεσμεύτηκε να βοηθήσει, στο μέτρο του εφικτού, στην επίλυση πολλών εξ’ αυτών. "

Οκτ
27
Περισσότερα »
Μήνυμα Χρήστου Σταϊκούρα για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

" Η 28η Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί μία κορυφαία στιγμή στη μακραίωνη πορεία της πατρίδας μας. Σήμερα, 78 χρόνια μετά, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στις Ελληνίδες και στους Έλληνες που πολέμησαν, ενωμένοι, για την ελευθερία και την εθνική αξιοπρέπεια. Που αγωνίστηκαν, με ανιδιοτέλεια και ηρωισμό, απέναντι σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού. Αυτούς τους ήρωες τιμούμε σήμερα. Και δεν ξεχνούμε ότι υπάρχουν ανοικτά θέματα που έρχονται από το παρελθόν, τα οποία απαιτούν, από όλους μας, σεβασμό στην ιστορική αλήθεια, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. "

Οκτ
27
Περισσότερα »
Δυτικός Τομέας Αθήνας: Ευρεία σύσκεψη για τις διεκδικήσεις της Μονής Λαμίας στο Ποικίλο Όρος

" Μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζόκα, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Οκτώβρη, σύσκεψη με αυτοδιοικητικούς παράγοντες, σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν στις διεκδικήσεις ιδιωτών στην ευρύτερη περιοχή του Ποικίλου Όρους. Στην εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στις προηγούμενες πρωτοβουλίες του για το θέμα, καθώς και για την αναγκαιότητα εξεύρεσης μόνιμης λύσης, υπέρ του δημοσίου και δασικού χαρακτήρα των εν λόγω περιοχών. "

Οκτ
23
Περισσότερα »
Χρ. Σταϊκούρας: Η Κυβέρνηση το τερματίζει με έναν Προϋπολογισμό της καινοτομίας Ο «μπαχτσές» έχει από όλα (συζήτηση στη Βουλή)

" Ο «μπαχτσές» έχει από όλα. Συζητούμε τον τελευταίο Προϋπολογισμό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Μία Κυβέρνηση της αυτοαποκαλούμενης αριστεράς, η οποία, μετά τους Προϋπολογισμούς της αυταπάτης, των ιδεοληψιών και της σκληρής λιτότητας, τερματίζει με έναν Προϋπολογισμό της καινοτομίας. Και καινοτομεί αφού καταφέρνει και παρουσιάζει δύο σενάρια στη συσκευασία του ενός. Όποιο σενάριο θέλει ο καθένας μπορεί να πάρει. "

Οκτ
21
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "