ΔΗΜΟΤΙΚΑ

H «ξαφνική» πλημμύρα... πήρε και την καριέρα της Ρένας

" Το μοιραίο πρόσωπο, η βασίλισσα της αριστεράς που ακούει στο όνομα Ρένα Δούρου, είναι η πρωταγωνίστρια του εθνικού δράματος που ζει από προχθές η χώρα. Η κ. Δούρου, που οι άσπονδοι φίλοι την φωνάζουν Μαδούρου, πνίγηκε στη νεροποντή που πάγωσε όλη την Ελλάδα. Η… δελφίνα η οποία άλλοτε ήταν η πασιονάρια της αριστεράς, με τις σηκωμένες γροθιές και τα ταγάρια, με τους όρκους πίστης στον … "

Νοε
19
Περισσότερα »
Η πλημμύρα στη Μάνδρα, η μαύρη μας η μοίρα και οι 10+1 φυλές των πλημμυρών

" Κάθε φορά που μας προκύπτει μια καταστροφή, αφενός μας πιάνει μια εθνική ανατριχίλα και αφετέρου ανεβαίνει το συλλογικό IQ διακόσιες μονάδες. Και βρίσκουμε αμέσως τις λύσεις: Γιατί δεν δώσανε όλα τα φράγκα στην πυροπροστασία; Γιατί δεν τα χώσανε όλα για να μη μας σκίσουν οι πλημμύρες; Γιατί δεν αδειάσανε το ταμείο, μπας και σωθούμε απ’ τους σεισμούς; Και πάει λέγοντας. "

Νοε
19
Περισσότερα »
«Δυτικό Μέτωπο»: Οι υπόγειες διαδρομές της καταστροφής

" Αυτήν την ώρα, σε πρώτο πλάνο -δικαίως- βρίσκονται οι ορατές πλευρές της καταστροφής, που έπληξε τη Δυτική Αττική και, ιδιαίτερα, το Θριάσιο: οι νεκροί, οι αγνοούμενοι, οι υλικές καταστροφές δημόσιων υποδομών και περιουσιών πολιτών κλπ.. Όμως, δίπλα σ’ αυτές συντελείται και μια υπόγεια καταστροφή, με μακροχρόνιες συνέπειες, εξ αιτίας της ρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα ολόκληρου του Θριάσιου πεδίου.  "

Νοε
19
Περισσότερα »
Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών: Έκτακτη Σύσκεψη Σ.Ο.Π.Π.

" Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) συγκάλεσε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών κ Σπύρος Τζόκας στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας. Στην έκτακτη σύσκεψη, η οποία συγκλήθηκε λόγω πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και επαπειλούμενου κινδύνου πλημμυρών, συζητήθηκαν, πέραν των άλλων που αποφασίστηκαν στο τακτικό ΣΟΠΠ (25/10/2017)… "

Νοε
19
Περισσότερα »
Δήμαρχος Μάνδρας: Αστυνομικοί που δηλώθηκαν για προστασία στη Πόλη, φύλαγαν το σπίτι του πρωθυπουργού

" Σε σοβαρή καταγγελία ότι δέκα αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για περιπολίες στη Μάνδρα τελικά έκαναν βάρδια στο σπίτι του πρωθυπουργού έκανε η δήμαρχος Μάνδρας, Ιωαάννα Κριεκούκη. Όπως ανέφερε μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΙ, «10 ΟΠΚΕ που είχαν βάρδια για να μην γίνει πλιάτσικο ήταν στο σπίτι του πρωθυπουργού». «Εδώ για τα πλιάτσικα δεν ήρθε κανείς» συμπλήρωσε η κα Κριεκούκη. "

Νοε
19
Περισσότερα »
Σοκ: «Γνώριζαν» τον κίνδυνο το 2015, αλλά έμειναν μόνο στις μελέτες!!!

" Όσο και αν ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να αποδώσουν τη χθεσινή ανείπωτη τραγωδία και τις βιβλικές καταστροφές στην... κλιματική αλλαγή, η πικρή αλήθεια είναι ότι αν είχαν ολοκληρωθεί τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα που είχαν δρομολογηθεί, στην πολύπαθη από τις πλημμύρες περιοχή της Μάνδρας, δεν θα θρηνούσαμε σήμερα θύματα. "

Νοε
16
Περισσότερα »
Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα ….

" Εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι, που λέει και η παροιμία. Να μη θεωρεί ο κ. Βασιλείου ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Ας μη νομίζει, όμως, ότι πετώντας την μπάλα στην εξέδρα θα αποφύγει να απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα: για ποιό λόγο ο ίδιος και η περιφέρεια Αττικής δίνουν άδεια εγκατάστασης -αύριο και άδεια λειτουργίας- σε ένα ΚΔΑΥ 50.000 τόνων/έτος, μέσα στην ΟΕΔΑ Φυλής. "

Νοε
13
Περισσότερα »
Δύο ακόμα σημαντικά έργα για τη Δυτική Αθήνα, σε Χαϊδάρι και Αγία Βαρβάρα» χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής

" Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, έπειτα από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζόκα, ενέκρινε ακόμη δύο σημαντικά έργα για τη Δυτική Αθήνα. α) «Διάστρωση συνθετικού χλοοτάπητα σε δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου του Δήμου Χαϊδαρίου» και β) «Κατασκευή υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων πρασίνου στα Ο.Τ 668-660 Δήμου Αγίας Βαρβάρας». "

Νοε
13
Περισσότερα »
Δυτικό μέτωπο: Διαβούλευση κοροϊδία από την κ. Ρένα Δούρου για τους ΧΥΤΑ…

" Αρχικά, ανέθεσαν και παρέλαβαν μια μελέτη για την αξιοποίηση εξαντλημένων λατομείων – μεταλλείων, η οποία υποδεικνύει είκοσι (20) χώρους -με ιδιαίτερη «προτίμηση» και πάλι τη Δυτική Αττική- κατάλληλους να φιλοξενήσουν υποδομές διαχείρισης αποβλήτων (αστικών και επικίνδυνων). Υποσχέθηκαν ότι θα γίνει διαβούλευση με τους δήμους της Αττικής για να γίνουν οι επιλογές και να συγκεκριμενοποιηθούν οι χωροθετήσεις. "

Νοε
05
Περισσότερα »
Παράνομες Χωματερές: Σε δήμους και περιφέρειες ο «λογαριασμός» των 37,1 εκατ. ευρώ

" Τον «λογαριασμό» για τις παράνομες χωματερές στέλνει στους δήμους –και σε δύο περιφέρειες– η πολιτεία. Κάνοντας την απειλή ετών πράξη, τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών προχώρησαν στον επιμερισμό των πρώτων 37,1 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στα πρόστιμα των τριών πρώτων εξαμήνων, και μόλις αυτά υπογραφούν από τον υπουργό Εσωτερικών θα παρακρατηθούν από την τακτική επιχορήγηση των δήμων. "

Νοε
05
Περισσότερα »
Δήμαρχοι νησιών εναντίον Μουζάλα: «Τα νησιά πληρώνουν για να έχουν κάποιοι την ησυχία τους»

" «Εγκαταλειφθήκαμε στην τύχη μας. Το ποτήρι ξεχείλισε», «τα πράγματα πηγαίνουν όλο και χειρότερα», «η αλήθεια είναι ότι τα νησιά πληρώνουν το τίμημα για να έχουν κάποιοι άλλοι την ησυχία τους», ήταν μόνο μερικές από τις ατάκες που ακούστηκαν στη Βουλή, με τον υπουργό σε δύσκολη θέση να μην μπορεί να αρθρώσει απάντηση. Στο μόνο που αρκέστηκε να πει, ώστε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ήταν: «Αλλάζουν οι συνθήκες αλλάζουν κι όλα τα δεδομένα». "

Νοε
05
Περισσότερα »
Σύσκεψη Σ.Ο.Π.Π. στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών για το 2017-18

" Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2017, ο συντονισμός και η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων καθώς και η λήψη μέτρων ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις και παγετό στην Περιφερειακή Ενότητα κατά τη χειμερινή περίοδο 2017-2018 "

Οκτ
27
Περισσότερα »
«Έργα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πετρούπολης»

" Ο Αντιπεριφερειάρχης του Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Σπύρος Τζόκας, ολοκληρώνοντας τον κύκλο επισκέψεών του στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας, επισκέφτηκε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή λίγο πριν τη δημοπράτηση στην Πετρούπολη, και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής. "

Οκτ
27
Περισσότερα »
Το δρομολόγιο του θανάτου (Χαϊδάρι – Καισαριανή) γίνεται αγώνας ζωής

" Το δρομολόγιο του θανάτου (Χαϊδάρι – Καισαριανή) γίνεται αγώνας ζωής. Δρομολόγιο ηρωισμού και θυσίας εκατοντάδων αγωνιστών της Εθνικής μας Αντίστασης. 14 ματωμένα χιλιόμετρα που επέλεγαν τα γερμανικά καμιόνια για να μεταφέρουν τους αγωνιστές στον τόπο εκτελέσεων. "

Οκτ
22
Περισσότερα »
ΧΥΤΑ Φυλής και Ρένα Δούρου: «Δώρο» στους Εργολάβους η Επέκταση του ΕΜΑΚ Φυλής

" Η απόφαση του ΕΔΣΝΑ για το ΕΜΑΚ Φυλής δείχνει πως και η σημερινή διοίκηση του συνδέσμου, με πρόεδρο την κ. Δούρου, εξακολουθεί να βαδίζει στα χνάρια των προηγούμενων. Ο ΕΔΣΝΑ κάνει αυτό που έκανε πάντα. Θυσιάζει τα συμφέροντα των κατοίκων της Φυλής και ολόκληρης της Δυτικής Αττικής-Δυτικής Αθήνας στο βωμό των επιχειρηματικών συμφερόντων του ομίλου Μπόμπολα, που λυμαίνεται το σύνολο, σχεδόν, των δραστηριοτήτων στην εγκατάσταση της Φυλής. "

Οκτ
21
Περισσότερα »
«Έργα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού»

" Ο Αντιπεριφερειάρχης του Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Σπύρος Τζόκας, επισκέφτηκε με το Δήμαρχο κ. Σαράντη και υπηρεσιακούς παράγοντες, τόσο της Περιφέρειας όσο και του Δήμου, τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου, το οποίο και έχει ολοκληρωθεί, το Κέντρο κοινωνικών – προνοιακών υποδομών και κοινωνικής αλληλεγγύης και πρόνοιας, καθώς και το βρεφονηπιακό σταθμό στο Ο.Τ 1008 Α στο Καματερό.  "

Οκτ
21
Περισσότερα »
Μεγάλοοο Φρούτοοο…!!! Νέα ποινική δίωξη για Απάτη σε βάρος του τέως δημάρχου Καλαμαριάς

" Αυτή τη φορά διώκεται για συνέργεια σε απάτη, με επίκεντρο δημοτική επιχείρηση που διαχειριζόταν τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς την περίοδο 2003-2010, διάστημα κατά το οποίο ο Χριστόδουλος Οικονομίδης ήταν Δήμαρχος Καλαμαριάς. Μαζί του διώκονται άλλα έξι πρόσωπα τα οποία την επίμαχη περίοδο διατέλεσαν πρόεδροι ή διευθυντές της δημοτικής επιχείρησης. "

Οκτ
16
Περισσότερα »
10 επίμονοι αλλά «αναληθείς» μύθοι για τον καρκίνο… (που δεν σώζουν ζωές)

" “Θαυματουργές θεραπείες” με λεμόνια, μούρα, παντζάρια και μαγειρική σόδα, δαιμονοποίηση των “όξινων” τροφών και της ζάχαρης κι ένα σωρό ακόμη ψέματα για τον καρκίνο συνεχίζουν να διαδίδονται σε social media, blogs, ακόμη και σε “έγκριτα”sites. Το ελληνικό Διαδίκτυο δεν αποτελεί εξαίρεση. "

Οκτ
14
Περισσότερα »
Σπύρος Τζόκας: Για να θυμόμαστε … 12 Οκτωβρίου 1944

" 12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα απελευθερώνεται από τον φασισμό, από τη γερμανική μπότα. Και όμως, λίγες μέρες πριν από την απελευθέρωση, τον ματωμένο Σεπτέμβρη του 1944, Ελληνες πατριώτες εκτελούνταν μαζικά από τους κατακτητές με τη συμβολή των ντόπιων δωσίλογων - ταγματασφαλιτών, συνεργατών των Γερμανών. "

Οκτ
14
Περισσότερα »
«Η Αθήνα Ελεύθερη» στο Πάρκο Ελευθερίας (Εκδηλώσεις – Συναντήσεις – Ομιλίες)

" Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Αθηναίων, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και η ΕΡΤ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «12 Οκτωβρίου 1944, Η Αθήνα Ελεύθερη» διοργανώνουν σειρά συναντήσεων με τίτλο «Ιστορίες της Κατοχής μέσα από τα αρχεία». Σε αυτές, αρχειακοί φορείς επιλέγουν από τις συλλογές τους και παρουσιάζουν υλικό που σχετίζεται με τον Πόλεμο, την Κατοχή και την Απελευθέρωση. "

Οκτ
11
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "