ΔΗΜΟΤΙΚΑ

 «Έργα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ιλίου»

" Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρος Τζόκας επισκέφτηκαν έργα στον Δήμο Ιλίου, τα οποία είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, είτε σε δημοπράτηση και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής. Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιλίου Γεώργιος Λιόσης και υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς επίσης, οι συνεργάτες του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρης Αγγελινάς και Θεόδωρος Κουτσοθεοδωρής. "

Σεπ
18
Περισσότερα »
Αυτοδιοικητικά: Τα «καλά» παιδιά πάνε Ταμείο… Καταδίκη Αντιπεριφερειάρχη…!!!

" Φυλάκιση 12 μηνών, στον πρώην αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Χαράλαμπο Καφύρα, για παράβαση καθήκοντος, επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πύργου. Ο Χαράλαμπος Καφύρας κρίθηκε ένοχος, γιατί δεν προχώρησε στην οριστική διακοπή λειτουργίας μηχανουργείου στον Πύργο, που προκαλούσε υποβάθμιση του περιβάλλοντος, εξαιτίας ηχορύπανσης "

Σεπ
17
Περισσότερα »
Αδιέξοδα, πανικός, σκοτεινά σημεία και παρατυπίες στην επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής

" Το γεγονός ότι οι μόνες πραγματικές κινήσεις που γίνονται σχετίζονται με τη συνέχιση και την επέκταση της λειτουργίας της εγκατάστασης της Φυλής αποτελεί κόλαφο για τη διοίκηση της περιφέρειας Αττικής, που εκλέχθηκε με το σύνθημα «θα κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής», για τις δημοτικές αρχές και για τον ΕΔΣΝΑ, που αποτελεί το διαβαθμιδικό σύνδεσμο συνεργασίας της περιφέρειας και της περιφερειακής ένωσης δήμων (ΠΕΔ) της Αττικής. "

Σεπ
16
Περισσότερα »
Συνελήφθη διαχρονικός Δήμαρχος για απάτες με δημόσια οικόπεδα – Έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη

" Συνελήφθη στην Τρίπολη, δήμαρχος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση. Ο 66χρονος άνδρας συνελήφθη καθώς εις βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, για 15ετή κάθειρξη, αφού κρίθηκε ένοχος για απάτη κατ' εξακολούθηση κατά του Ελληνικού Δημοσίου. "

Σεπ
13
Περισσότερα »
Σπύρος Τζόκας: Τα «Έργα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Περιστερίου»

" Ο Αντιπεριφερειάρχης του Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Σπύρος Τζόκας, επισκέφτηκε έργα που είτε έχουν ολοκληρωθεί, είτε βρίσκονται σε εξέλιξη ή δημοπράτηση τους (!!!) στο Περιστέρι και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής. Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα ολοκληρωμένα έργα και για τον προγραμματισμό και την πορεία των υπολοίπων. "

Σεπ
07
Περισσότερα »
Ως εδώ και μη παρέκει… στην Επιτροπή Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας

" Φοβερές καταγγελίες για την λειτουργία της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας του δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, από τον Δημοτικό Σύμβουλο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Ζαχαρία Ζούπη. Μη νόμιμα πρακτικά συνεδριάσεων, ψευδείς αναφορές σ’ αυτά και περίεργες κατανομές της κρατικής χρηματοδότησης στα σχολεία του δήμου είναι μερικά από αυτά που αναφέρει στην καταγγελία του… "

Σεπ
07
Περισσότερα »
20 εκ. €, στους Δήμους από το Υπουργείο Εσωτερικών για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων

" Την κατανομή ποσό ύψους 20.000.000,00 €, στους Δήμους της Χώρας αποκλειστικά για δράσεις επισκευής και συντήρησης σχολικών κτιρίων, προβλέπει απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών. Στους μεγάλους κερδισμένους ο Δήμος Περιστερίου που λαμβάνει 251.800 ευρώ, ο Δήμος Αθηναίων με 750.100 ευρώ και αναλογικά ο Δήμος Ιλίου με 162.800 ευρώ. "

Αυγ
30
Περισσότερα »
Αντιπεριφέρεια Δυτικού Τομέα: «Άρχισε ο καθαρισμός ρεμάτων για την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων».

" Τα έργα καθαρισμού ξεκίνησαν την Παρασκευή 25 Αυγούστου και τα επόπτευσε με επίσκεψή του την ίδια μέρα ο Αντιπεριφερειάρχης. Μετά την επίσκεψη δήλωσε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Τέλος σημείωσε ότι με την ολοκλήρωση των έργων που αναμένεται σε λίγες ημέρες θα αποκατασταθεί και πάλι η υδροδότηση του Πάρκου Τρίτση, ενώ ταυτόχρονα αποφεύγεται ένας σημαντικός κίνδυνος για δημιουργία πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. "

Αυγ
30
Περισσότερα »
Ο Φρύνιχος, οι Αθηναίοι και η Αναθεώρηση της Ιστορίας - «Θεωρία των Άκρων»

" Το πρόβλημα, δεν είναι τωρινό, δεν είναι σημερινό. Δεν το ξεκίνησε η Εσθονία με τη σημερινή διεθνή διάσκεψη για τα εγκλήματα του Ναζισμού και του Κομμουνισμού, όπως ισχυρίζεται. Η εσθονική προεδρία απλά εκμεταλλεύεται τη συγκυρία για τη διοργάνωση  μιας αντικομμουνιστικής φιέστας και εκτελεί συμβόλαιο, αδιαφορώντας για το αίμα των θυμάτων της αντιφασιστικής νίκης. Βρίσκεται στη γραμμή της παραχάραξης της Ιστορίας και του προκλητικού συμψηφισμού των θυτών με τα θύματα. "

Αυγ
25
Περισσότερα »
Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους δήμους: Πως ρυθμίζονται, με ποιους όρους και μέχρι πότε

" Ξεκίνησε από  σήμερα στους δήμους της χώρας η διαδικασία ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους ΟΤΑ α΄ βαθμού, σε εφαρμογή του πρόσφατου ν.4483/2017 (άρθρο 52). Στη ρύθμιση υπάγεται  το σύνολο οφειλών σε Δήμους και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως και δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος του νόμου, δηλαδή έως 30 Σεπτεμβρίου.   "

Αυγ
23
Περισσότερα »
Τα μπιτσόμπαρα... παρέσυραν τον Ποταμό - Οι «διαχρονικοί Δήμαρχοι» και η «ανάπτυξη» ως φερετζές της ανομίας…

" Οι διαχρονικοί δήμαρχοι ποντάρουν εμφανώς πλέον στην «ανάπτυξη» για να καλύψουν κάθε δική τους υπέρβαση της νομιμότητας, κοινώς λαμογίας, μετατρέποντας αυθαίρετα κοινόχρηστους χώρους σε παράνομα αναψυκτήρια. Διαχρονικό φαινόμενο με την πολιτεία να κάνει τα στραβά μάτια. Εάν το μυαλό σας πηγαίνει κάπου, η ευθύνη είναι δική σας… "

Αυγ
06
Περισσότερα »
Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»: Παρατείνεται μέχρι τέλος του 2019

" Μέχρι το Δεκέμβριο του 2019 εξασφαλίζεται η λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», σύμφωνα με το άρθρο 153 του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών ν. 4483/2017. Στο συγκεκριμένο άρθρο εκτός από την παράταση μέχρι το 2019, προβλέπεται η οικονομική βιωσιμότητα του Προγράμματος μέσω συγκεκριμένων κωδικών. "

Αυγ
06
Περισσότερα »
Αρχή του τέλους ή αρχή της επέκτασης του ΧΥΤΑ Φυλής;

" Ο κανόνας είναι, προτού κατασκευαστεί ένα έργο, να διασφαλίζεται η περιβαλλοντική αδειοδότηση ή η νόμιμη απαλλαγή του από την περιβαλλοντική αδειοδότηση. Φαίνεται πως, όταν πρόκειται για την «αμαρτωλή» εγκατάσταση της Φυλής, που εξακολουθεί να υποδέχεται το σύνολο σχεδόν των σκουπιδιών της Αττικής, ο κανόνας αυτός δεν ισχύει. "

Αυγ
06
Περισσότερα »
Περιφέρεια Αττικής: Στηρίζει τους οικονομικά αδύναμους καταναλωτές της ΔΕΗ

" Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει τη στήριξη προς τους οικονομικά αδύναμους καταναλωτές της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση, η Περιφέρεια διπλασιάζει τον προϋπολογισμό της για το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης των ευάλωτων ομάδων καταναλωτών ηλεκτρισμού. Διπλασιάζει τον προϋπολογισμό της για το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης των ευάλωτων ομάδων. "

Αυγ
06
Περισσότερα »
Δωρεά ιατρικού υλικού από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής « Η Αγία Βαρβάρα»

" Ο ιατρικός εξοπλισμός που βρίσκονταν στη Δ/νση Μεταφορών- Επικοινωνιών της Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθήνας να μην παραμένει ανενεργός, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σπύρου Τζόκα και μετά από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, παραχωρήθηκε δωρεάν στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα». "

Αυγ
01
Περισσότερα »
Το Τζόκερ των 6…μυρίων, ο «αντιδήμαρχος» και το «Πόθεν Έσχες» των μεταγραφών

" Πολύπειρος αντιδήμαρχος, φαίνεται ότι κέρδισε το «Τζόκερ» και μάλιστα των 6 …μυρίων, στην κλήρωση του «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ». Πηγές μεγάλου Δήμου της Χώρας, αναφέρουν ότι έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση σε όλη την ανώτατη διοικητική πυραμίδα του, ενώ εκφράστηκε και «ΜΕΓΑ Έκπληξη» για το πρόσωπο που ερευνάται, αφού το οικονομικό προφίλ του δεν συνάδει με το συγκεκριμένο ποσό. "

Αυγ
01
Περισσότερα »
Tρέξτε για ένα πιάτο φαΐ... (βάστα Σόϊμπλε)

" Υπερασπίζοντας τις πιο ακραίες πολιτικές λιτότητας ο Πατούλης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, γνωστός από τις προκλητικές επιδείξεις πλούτου στις οποίες επιδίδεται καθημερινά, διοργανώνει μαζί με τον ΣΚΑΪ πανελλήνια καμπάνια φιλανθρωπίας με τίτλο «Tρέξτε για ένα πιάτο φαΐ...».Δύο σχόλια και η επική απάντηση του Δημάρχου Πάτρας… "

Αυγ
01
Περισσότερα »
820.000 ευρώ για την ανακατασκευή του γηπέδου του Ηφαίστου Περιστερίου από την Περιφέρεια Αττικής

" Το έργο αφορά την αντικατάσταση του παλαιού φθαρμένου χλοοτάπητα με καινούριο με ανανέωση της βάσης, καθώς και παρεμβάσεις συντήρησης στα αποδυτήρια του γηπέδου. Το γήπεδο έχει διαστάσεις αγωνιστικού χώρου 65,00μ Χ 100,00μ και το βοηθητικό γήπεδο έχει διαστάσεις 50,00μ Χ 25,00μ. "

Αυγ
01
Περισσότερα »
Προϋπολογισμός Δήμων & Περιφερειών 2018: Έως 31 Ιουλίου θα πρέπει να έχει δημοσιευθεί

" Το αργότερο μέχρι 31 Αυγούστου θα πρέπει να σταλούν στη Διεύθυνση Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους τα σχέδια των ενοποιημένων προϋπολογισμών των δήμων, των περιφερειών και των εποπτευόμενων νομικών προσώπων των ΟΤΑ, καθώς και ο συγκεντρωτικός ενοποιημένος προϋπολογισμός των ΟΤΑ οικονομικού έτους 2018. "

Ιουλ
13
Περισσότερα »
Δυτικό Μέτωπο: Δεν πάει άλλο! Η δυσώδης λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής

" Η περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ, που γνωρίζουν το πρόβλημα, όχι μόνο δεν έχουν κάνει το παραμικρό για την επίλυση του, αλλά αντίθετα, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), αποφάσισαν να αυξήσουν και τη δυναμικότητα του θηριώδους ΕΜΑΚ, από τους σημερινούς 150.000 τόνους/χρόνο σε 350.000 τόνους/χρόνο σύμμεικτα και 100.000 τόνους/χρόνο βιοαπόβλητα! "

Ιουλ
13
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "