ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Μητρώο Πολιτών ή «μεγάλος αδελφός»; Αλλάζει ριζικά η φιλοσοφία και ο τρόπος οργάνωσης των στοιχείων δηματολογίου

" Το νέο πληροφοριακό σύστημα εθνικής εμβέλειας του υπουργείου Εσωτερικών, θα συνδέει online 1.036 υπηρεσίες Ληξιαρχείου και 325 υπηρεσίες Δημοτολογίου, καθώς και το Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών και θα αποτελεί την κεντρική βάση δεδομένων, στην οποία εντάσσεται το σύνολο των στοιχείων που αφορούν στις ληξιαρχικές πράξεις των Ελλήνων πολιτών. "

Ιαν
17
Περισσότερα »
Σπύρος Τζόκας: Τα ενεργειακά προβλήματα της Δυτικής Αθήνας & η αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων

" Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αθήνας, μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Σπύρου Τζόκα, με θέμα τη σύσταση ενεργειακής κοινότητας των δημόσιων φορέων της Δυτικής Αθήνας. Ακόμη έγινε ενημέρωση για την πορεία της μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας που αφορά στη θωράκιση του συνόλου της Δυτικής Αθήνας και πρόκειται στο προσεχές διάστημα να δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια. "

Ιαν
17
Περισσότερα »
Δήμαρχος Αμφιλοχίας: Νέες αυτοδιοικητικές πληγές ανοίγει το πολυνομοσχέδιο

" Νέες αυτοδιοικητικές πληγές ανοίγει το πολυνομοσχέδιο που κατετέθη στη Βουλή την 9η/1/18 και ψηφίζεται με διαδικασίες εξπρές, προς υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων (prior actions) του προσφάτως επικαιροποιημένου Μνημονίου (Supplemental Memorandum of Understanding, Third Review). Πέρα από τα θέματα, που αναπαράγονται εκτενώς στα ΜΜΕ, διαπιστώνουμε ότι διάφορες διατάξεις και τα “ψιλά γράμματα” των 1.531 σελίδων του, χτυπούν για μια ακόμη φορά το αυτοδιοικητικό σώμα. "

Ιαν
12
Περισσότερα »
«Βόμβα» στο Δήμο Σκιάθου: Το Ελεγκτικό Συνέδριο ανακάλυψε τεράστιο έλλειμμα 5,3 εκατ. ευρώ στο ταμείο του δήμου…

" Ο επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου κοινοποίησε την Παρασκευή στο δήμο έκθεση ελέγχου για την οικονομική διαχείριση του 2006 και ζητά να καταλογιστούν 5,3 εκατομμύρια ευρώ σε τρια πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και στον πρώην δήμαρχο κ. Πλωμαρίτη. Για τον κ. Πλωμαρίτη ζητά καταλογισμό 1,7 εκατομμυρίων ευρώ. "

Ιαν
09
Περισσότερα »
Ε.ΑΣ.Υ.Δ.Α.: Οι Αστυνομικοί δεν είναι υποτακτικοί έχουν φιλότιμο και ανιδιοτέλεια!!!

" Ξεκίνησε η μετέγκατασταση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Αττικής από το Αιγάλεω στο Ζεφύρι και κάποια δημοσιεύματα έκαναν την εμφάνιση τους με βαριές κατηγορίες κατά δικαίων και αδίκων. Θα συνιστούσαμε σε κάποιους οι οποίοι αποδεικνύονται βασιλικότεροι του βασιλέως, περισσότερη έρευνα και λιγότερη εμπάθεια.  "

Ιαν
09
Περισσότερα »
Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας: Υπογραφής μνημονίου συνεργασίας με το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών

" Την Τετάρτη 10/1/2018 στις 12.00, στην Αίθουσα τελετών «Αριστοτέλης» (κτίριο Διοίκησης) του Παντείου Πανεπιστημίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών και του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο. "

Ιαν
09
Περισσότερα »
Πόρισμα – κόλαφος για το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) από το Ελεγκτικό Συνέδριο

" Παραβάσεις των κανόνων διαχείρισης του προγράμματος «Αντιμετωπίζοντας τη φτώχεια και την κοινωνική περιθωριοποίηση», που υλοποίησε το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων διαπιστώνει η επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον Δήμο Αθηναίων και ζητά να επιστρέψει η πρόεδρός του, Ελένη Κατσούλη, 216.560 ευρώ "

Ιαν
09
Περισσότερα »
Γλυφάδα: «Καυτό» πρόστιμο 54.291,95 ευρώ σε διαφημιστική εταιρία για παράνομες διαφημίσεις στα στέγαστρα στάσεων

" Καυτό πρόστιμο 54.291,95 ευρώ κλίθηκε να καταβάλει διαφημιστική εταιρία με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Γλυφάδας γιατί είχε προχωρήσει σε παράνομη και χωρίς άδεια τοποθέτηση διαφημιστικών καταχωρήσεων στα στέγαστρα των στάσεων που υπάρχουν μέσα στα όρια του Δήμου.. "

Ιαν
09
Περισσότερα »
Καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 6 ετών «αυτοδιοικητικά αστέρια», δήμαρχος και γενικός γραμματέας Δήμου

" Με κάθειρξη 6 ετών, ο καθένας, τιμωρήθηκαν από ο τέως δήμαρχος Καλαμαριάς Χριστόδουλος Οικονομίδης και ο πρώην γγ του Δήμου Δημήτρης Λέκκας, στους οποίους καταλογίστηκαν ευθύνες για απώλειες μισθωμάτων -ύψους 342.000 ευρώ- συνδεόμενα με δημοτικό ακίνητο, την περίοδο 2002-2010. "

Ιαν
05
Περισσότερα »
Ποινική δίωξη σε βάρος Διευθυντή Δήμου που έδινε παράνομα επίδομα ΒΑΕ σε υπάλληλό του

" Ο εν λόγω Διευθυντής, λοιπόν, δεν έδωσε ούτε μία, ούτε δύο φορές το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στην υπάλληλο Καθαριότητας. Το χορηγούσε από την 21η Οκτωβρίου 2012 έως την 29η Μαΐου 2015, παρότι η δημοτική υπάλληλος δεν το δικαιούτο, δεδομένου ότι εκτελούσε χρέη γραμματέα στο τμήμα Καθαριότητας του Δήμου. "

Ιαν
05
Περισσότερα »
Επιτέλους: «Κοινωφελής εργασία ανηλίκων με αξιόποινες πράξεις σε Δήμους (θεσμοθέτηση με ΚΥΑ)

" Με στόχο την κοινωνική ένταξή τους, με εξωιδρυματικά μέτρα, Κοινή Υπουργική Απόφαση επιτρέπει την παροχή «κοινωφελούς εργασίας» ανηλίκων άνω των 15 ετών και νέων 18 – 25 ετών, που έχουν τελέσει αξιόποινη πράξη, με σχετικές αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανηλίκων, σε φορείς του Δημοσίου και Δήμους… Το αναμορφωτικό αυτό μέτρο δεν επιτρέπεται να ξεπερνά τις 150 ώρες συνολικά. "

Ιαν
05
Περισσότερα »
Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό δήμαρχος - Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 9 ετών από το Πενταμελές Εφετείο

" Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε δήμαρχος, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 9 ετών από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπεξαίρεση από το δημοτικό ταμείο. Ο ίδιος είχε τιμωρηθεί πρωτόδικα με κάθειρξη 18 ετών, κι αφού έμεινε δύο χρόνια στη φυλακή, αποφυλακίστηκε το 2016 υπό όρους, για λόγους υγείας. Μαζί του καταδικάστηκε πρώην ταμίας του ίδιου Δήμου. "

Ιαν
05
Περισσότερα »
Ε.ΑΣ.Υ.Δ.Α.: Όλα τα έσοδα από το «Ημερολόγιο 2018» στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας

" Με μία ακόμη ενέργεια η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής στέκεται στο πλευρό των κατοίκων της Μάνδρας, που προσπαθεί να κλείσει τις πληγές που άνοιξαν οι φονικές πλημμύρες. Όλα τα έσοδα από το «Ημερολόγιο 2018» θα διατεθούν στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας "

Ιαν
05
Περισσότερα »
Πρωτοφανές: Το ΣτΕ έκρινε αυθαίρετο και παράνομο γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Γλυφάδας

" Στις 15 Μαρτίου 2017 το ΣτΕ έκρινε με απόφασή του αυθαίρετο και παράνομο το δημοτικό γήπεδο Μπάσκετ του Άρη Γλυφάδας το οποίο βρίσκεται στην οδό Αλ. Παναγούλη 24, απορρίπτοντας έφεση του δήμου Γλυφάδας, η οποία είχε γίνει επί διοικήσεως Κ. Κόκκορη. Ο δήμος Γλυφάδας δεν παρέστη στην συνεδρίαση του ΣτΕ, ούτε δια του τέως δημάρχου, ο οποίος είχε ασκήσει την έφεση, ούτε δια της σημερινής διοικήσεως - δημάρχου, νομικής υπηρεσίας ! "

Ιαν
05
Περισσότερα »
ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: Τεράστια προβλήματα στο ΧΥΤΑ Φυλής - Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ και η εγκατάσταση της Φυλής

" Οι υποψίες ότι οι συνέπειες της τελευταίας μεγάλης νεροποντής -στο ΧΥΤΑ Φυλής- δεν περιορίζονταν στα ρυπογόνα στραγγίσματα των σκουπιδιών, που διέφυγαν στα κοντινά ρέματα και στο υπέδαφος, επιβεβαιώθηκαν. Στη συνεδρίαση της ΕΕ του ΕΣΣΝΑ, στις 20/12/2017, συζητήθηκε και εγκρίθηκε το πρωτόκολλο διαπίστωσης βλαβών, που συνέταξαν τεχνικά στελέχη του ΕΔΣΝΑ, μετά από αντίστοιχη δήλωση εκπροσώπου της ανάδοχης εταιρείας (ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ, φυσικά).  "

Ιαν
05
Περισσότερα »
Δεν έχουν το «θεό» τους: Εκσκαφές 6.000 κ.μ. σε ανάπλαση έκτασης 3.500 τετρ. μέτρων περίπου…

" Τον τρόπο που οι Δήμοι αντιμετωπίζουν το δημόσιο χρήμα, καταγράφει πρόσφατη μελέτη τεχνικής ανάπλασης δημοτικής έκτασης 3.500 περίπου τετρ. μέτρων, δήμου της Δυτικής Αθήνας, συνολικού προϋπολογισμού μεγαλύτερου των 500.000 ευρώ. Τα στοιχεία που περιέχονται σ’ αυτή, είναι αν μη τι άλλο περίεργα και προκαλούν ως προς το μέγεθός τους. "

Ιαν
02
Περισσότερα »
Ελεγκτικό Συνέδριο: Πάντα Πρωταθλητές σε «καραμπινάτες» παραβάσεις οι OTA

" Πρωταθλητές και το 2014 σε «καραμπινάτες» παραβάσεις οι OTA σημειώνει το Ελεγκτικό Συνέδριο στην ετήσια έκθεσή του που δημοσιεύθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2017. Ειδική αναφορά υπάρχει στις απευθείας αναθέσεις, στην κατάτμηση προμηθειών, στις μη νόμιμες δαπάνες δικηγόρων για προσωπικές υποθέσεις δημάρχων, στο «σπάσιμο» έργων, κλπ. "

Ιαν
02
Περισσότερα »
Κακουργηματική δίωξη για υπεξαίρεση για τον π. Δήμαρχο Λαμιέων Γ. Κοτρωνιά

" Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση και στον πρώην Δήμαρχο Λαμιέων, Γιώργο Κοτρωνιά. Η υπόθεση για την οποία απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον πρώην Δήμαρχο Λαμιέων, αφορά το έλλειμμα στο ταμείο του 4ου ΚΑΠΗ του Δήμου, ενώ σε διερεύνηση από την δικαιοσύνη είναι και άλλες υποθέσεις. "

Δεκ
31
Περισσότερα »
ΚΕΔΕ «καλεί» Δούρου: Τα ψέματα τελείωσαν, δώστε ονόματα δημάρχων

" ΚΕΔΕ: Να μας πει συγκεκριμένα, με ονοματεπώνυμα, με ποιους δημάρχους συγκρούστηκε. Να μας πει ποιοι είναι οι δήμαρχοι που προέταξαν την ανάπλαση πλατειών και αρνήθηκαν να τους χρηματοδοτηθούν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στους Δήμους τους. Αν δεν το κάνει, είναι συκοφάντης. "

Δεκ
26
Περισσότερα »
Το Vukentra.gr εύχεται σε όλους «Καλά Χριστούγεννα» και πρώτα απ’ όλα υγεία…

" Το Vukentra.gr εύχεται σε όλους, φίλους και «εχθρούς», «Καλά Χριστούγεννα» και πρώτα απ’ όλα υγεία…Για φέτος διαλέξαμε μία εικόνα αναπαράστασης της αυθεντικής, κατά τη βίβλο, σκηνής. Και αυτό γιατί πιστεύουμε ότι αυτό που μας λείπει είναι η σταθερότητα στις αξίες. Χρόνια πολλά, χρόνια καλά με αγάπη, υγεία και ευτυχία, όπως όλα αυτά τα ορίζει ο καθένας. Για το χαμόγελο των ημερών που τόσο πολύ είναι αναγκαίο, μία σειρά γελοιογραφίες για όσα βιώσαμε το τελευταίο διάστημα. Νάστε καλά και να περάσετε τις επόμενες ημέρες υπέροχα και όπως και με όποιον σας αρέσει. "

Δεκ
24
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "