ΔΗΜΟΤΙΚΑ

ΕΕΤΑΑ: Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2018-19 και προνήπια - Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια ανατρέπουν τα «πάντα»

" Τα νέα μέτρα θα εφαρμοστούν στους 184 δήμους της χώρας που έχουν την δυνατότητα για την εφαρμογή του μέτρου και για τους οποίους έχει εκδοθεί και σχετικό ΦΕΚ. Για τους δήμους αυτούς δεν πρόκειται να εκδοθούν τα περίφημα voucher (δελτία φιλοξενίας). Στους υπόλοιπους η κατάσταση θα παραμείνει ως είχε και πέρυσι, δηλαδή τα παιδιά ηλικίας 4 ως 5 ετών θα μπορούν να εγγραφούν κανονικά στους παιδικούς σταθμούς. "

Μαϊ
20
Περισσότερα »
Η κα Δούρου, η εκ νέου επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής και οι μπίζνες με τα σκουπίδια στην Ευρώπη

" Η κα Δούρου βιάζεται περίεργα να δρομολογήσει εργολαβική ανάθεση, της νέα επέκτασης του ΕΜΑΚ του ΧΥΤΑ Φυλής, με την νέα υποχρεωτική περιβαλλοντική αδειοδότησή του, που «μαγειρεύεται» μεταξύ ΕΔΣΝΑ και υπουργείου περιβάλλοντος να παραπέμπεται στο μέλλον. Την ίδια στιγμή στην Ευρώπη εφαρμόζονται τεχνολογίες ολοκληρωτικής ανακύκλωσης αδρανών και οργανικών σκουπιδιών… αντί για το «θάψιμο». "

Μαϊ
16
Περισσότερα »
«Fake» αναθέσεις Έργων από την Περιφέρεια Αττικής της κας Ρένας Δούρου…

" Χαστούκι για ανάθεση έργων με υπόγειες μεθόδους και αδιαφανείς και αναποτελεσματικές διαδικασίες σε δημοπρατήσεις έργων της Περιφέρειας Αττικής, καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ) σε επιστολή του προς την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, την οποία κοινοποίησε και στον αρμόδιο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη. "

Μαϊ
14
Περισσότερα »
Μεταρρύθμιση «Κλεισθένης»: «Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν..» ή «Μεγάλη Φασαρία για το Τίποτα»

" Το νομοσχέδιο δεν λύνει κανένα από τα ουσιαστικά προβλήματα που κληροδότησε ο Καλλικράτης στην Αυτοδιοίκηση. Παρουσιάζεται άτολμο να αντιμετωπίσει τα καθημερινά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης. Θα λέγαμε ότι «Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν..». «Ωδινεν όρος» για μια διαβούλευση και ταλαιπωρία όλων των φορέων για δύο χρόνια και «έτεκεν μυν» για το εξαιρετικά πενιχρό αποτέλεσμα. "

Μαϊ
14
Περισσότερα »
Λίγο πριν το ΤΕΛΟΣ: Η τραγική απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Αθήνα «σπάει» τη Β΄ Αθήνας στα τρία (3)

" Ο φόβος του κυβερνώντος κόμματος και του Αλέξη Τσίπρα, για εκλογικό καταποντισμό στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, αυξάνεται σε υπέρμετρο βαθμό με γεωμετρική πρόοδο και φέρνει το «σπάσιμο» της Β΄Αθήνας. Η επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ στις ελίτ της Βόρειας και Νότιας Αθήνας και ο καταποντισμός του στην Δυτική Αθήνα είναι η αιτία. Δείτε το γιατί και το πώς… "

Μαϊ
09
Περισσότερα »
Και με τη βούλα του Αρείου Πάγου 5 χρόνια κάθειρξη σε Δήμαρχο για απιστία…

" Με απόφαση, που εξέδωσε το Ζ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης, δημάρχου για την αναίρεση απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου με την οποία είχε κηρυχθεί ένοχος για την αξιόποινη πράξη της απιστίας, από την οποία προξενήθηκε ζημία, ανωτέρα του ποσού των 150.000 ευρώ και του επεβλήθη ποινή κάθειρξης πέντε ετών. "

Μαϊ
09
Περισσότερα »
Ο γρίφος των σκουπιδιών… στην Αττική και οι «κρυμμένες» επιστημονικές εκθέσεις… (video)

" Η κατάσταση για τον ΧΥΤΑ Φυλής είναι εκρηκτική μετά την πρόσφατη αποκάλυψη ότι υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι τα ρυπαντικά φορτία ξεπερνούν τα ασφαλή όρια σε αέρα, υπέδαφος και υπόγεια ύδατα στην περιοχή, με εφιαλτικές ενδεχομένως επιπτώσεις στην υγεία, όχι μόνο των εργαζομένων στον ΧΥΤΑ, αλλά και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. "

Μαϊ
09
Περισσότερα »
«Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας κ. Σπύρος Τζόκας στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ στην Αγία Βαρβάρα»

" Ο Αντιπεριφερειάρχης του Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Τζόκας μαζί με το Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας κ. Καπλάνη, επισκέφτηκαν τον υπό κατασκευή σταθμό του ΜΕΤΡΟ, στην Αγία Βαρβάρα. Την ξενάγηση και την ενημέρωση στο εργοτάξιο έκανε ο κ. Βιλαέτης, επιβλέπον μηχανικός του σταθμού. Ο σταθμός πρόκειται να δοθεί σε χρήση, το καλοκαίρι του 2019. "

Μαϊ
09
Περισσότερα »
«ΤΕΘΡΙΠΠΟΝ ΑΡΜΑ 2018»: πρώτη φορά στην Αττική άσκηση πεδίου για σεισμό από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα

" Στις 2 Μαΐου 2018, ημέρα Τετάρτη, διεξήχθη με επιτυχία στην Π.Ε Δυτικού Τομέα Αθηνών, για πρώτη φορά στην Αττική, η διυπηρεσιακή άσκηση πεδίου για σεισμό «ΤΕΘΡΙΠΠΟΝ ΑΡΜΑ 2018», την οποία διοργάνωσε η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, με την υποστήριξη του Ο.Α.Σ.Π. και με τη συμμετοχή πολλών φορέων. "

Μαϊ
05
Περισσότερα »
«Κλεισθένης 1»: Απλή αναλογική στους ΟΤΑ, ειδική δωσιδικία του Εφετείου για τους Αιρετούς και μείωση των κολλημάτων εκλογιμότητας

" Επαναφορά της ειδικής δωσιδικίας του Εφετείου για τους Αιρετούς ΟΤΑ, μείωση των κολλημάτων εκλογιμότητας για τους υποψηφίους, θέσπιση του Επόπτη ΟΤΑ που αντικαθιστά τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και απόλυτα Απλής Αναλογικής στις εκλογές ΟΤΑ και απαγόρευση συμμετοχής μεμονωμένων υποψηφιοτήτων, είναι μερικές από τις διατάξεις που εισάγει ή επαναφέρει από τα παλιά το νέο νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση "

Μαϊ
02
Περισσότερα »
75 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την βελτίωση των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών και την «αύξηση» θέσεων υποδοχής νηπίων

" Το ποσό των 75 εκατ. ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν έως 30/6/2018. μέσω της ΕΕΤΑΑ οι δήμοι όλης της χώρας για τη δημιουργία νέων τμημάτων θέσεων σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. Μάλιστα σε 69 δήμους όπου διαπιστώθηκαν αυξημένες ανάγκες, και έλλειψη δομών σε σχέση με τη «ζήτηση» η χρηματοδότηση θα είναι αυξημένη… "

Μαϊ
02
Περισσότερα »
Σύσκεψη Σ.Ο.Π.Π. στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών - Άσκηση αντιμετώπισης Σεισμού

" Αποφασίσθηκε η διεξαγωγή διυπηρεσιακής άσκησης ετοιμότητας για σεισμό «ΤΕΘΡΙΠΠΟΝ ΑΡΜΑ 2018» που θα διεξαχθεί στο Δυτικό Τομέα, στις 2 Μαΐου 2018, την οποία διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής με την υποστήριξη του Ο.Α.Σ.Π. και με τη συμμετοχή πολλών φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας. "

Μαϊ
01
Περισσότερα »
Σπύρος Τζόκας: «Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν» στο κοινό συνέδριο ΕΝΠΕ - ΚΕΔΕ

" Οι κοινωνικοί αυτοματισμοί που έχουν ενεργοποιηθεί πανταχόθεν δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο. Και αυτό βέβαια δεν είναι καλό για την αυτοδιοίκηση και όσους θεωρούν ότι την υπηρετούν ή δηλώνουν εραστές της. Την κατηφόρα αυτή  δεν πρέπει να διευκολύνουμε με πράξεις, παραλείψεις, αστοχίες και ωχαδελφισμό και πολύ περισσότερο με αναχωρητισμούς. Να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την Αυτοδιοίκηση. "

Απρ
27
Περισσότερα »
Δήμος Διονύσου – «Απένταξη» του εργολάβου κατασκευής του αποχετευτικού… κου Καλογρίτσα

" Τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στα δημοτικά έργα αποτυπώνει η «διαδρομή» του έργου κατασκευής Αποχετευτικού Δικτύου στον Δήμο Διονύσου, που βρίσκεται στο 30% αν και θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί, από την κατασκευαστική εταιρία «Τοξότης ΑΤΕ», θυγατρική του ομίλου Καλογρίτσα που έχει χαρακτηρισθεί ως ευνοούμενος του ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού κου Σπίρτζη. "

Απρ
21
Περισσότερα »
Δυτικό Μέτωπο: Όχι Νέοι Χυτά στη Δυτική Αττική – Να κλείσει ΤΩΡΑ η εγκατάσταση στη Φυλή

" Έκρυβαν συνειδητά την αλήθεια για τον τοξικό εφιάλτη που υπάρχει επί 6 δεκαετίες δίπλα στα σπίτια μας. Αδιαφορούσαν για το αν μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία χιλιάδων ανθρώπων. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να εισπράττουν αντισταθμιστικά εκατομμυρίων ευρώ, για να εξαγοράζουν συνειδήσεις και να εξυπηρετούν μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα. Το χειρότερο είναι πως κάποιοι θέλουν να γίνει και νέα χωματερή στην Φυλή, γιατί -όπως λένε- πρέπει να βρεθεί μια «προσωρινή λύση», μέχρι να γίνουν νέοι ΧΥΤΑ. "

Απρ
21
Περισσότερα »
«Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζόκα με τον νέο Περιφερειάρχη της Πυροσβεστικής κ. Τζουβάρα»

" Ο Αντιπεριφερειάρχης του Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Τζόκας συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τον νέο Περιφερειάρχη Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο κ. Αχιλλέα Τζουβάρα. Τα θέματα της συζήτησης ήταν η πυροπροστασία, ειδικά ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, αλλά και θέματα αντιμετώπισης φυσικών φαινομένων, όπως πλημμυρών και σεισμού. "

Απρ
16
Περισσότερα »
Οριστικό. Ο νέος «Καλλικράτης» η Απλή Αναλογική και το ελάχιστο ποσοστό εκλογής…

"  Είναι πλέον οριστικό στο νέο «Καλλικράτη». Απλή ανόθευτη αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με πλαφόν 2% των ψήφων για είσοδο των δημοτικών παρατάξεων στους μεγάλους δήμους και 8% στους μικρούς, κανένας περιορισμός θητειών δημάρχων, τετραετής θητεία και αποσύνδεση των εκλογών από τις αυτοδιοικητικές… "

Απρ
12
Περισσότερα »
«Πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη», πολλαπλά εκτεθειμένος ο δήμαρχος Φυλής κ. Παππούς

" Με τη «γίδα στην πλάτη» πιάστηκε ο δήμαρχος Φυλής κ. Παππούς, αφού τα συνεχόμενα ψεύδη του -για την απόκρυψη των μελετών για το ΧΥΤΑ- καταρρέουν, το ένα μετά το άλλο.Ο κ. Παππούς να απολογηθεί για παράβαση καθήκοντος και για τη σκόπιμη απόκρυψη στοιχείων, που συνδέονται με σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία των πολιτών και την τραγική υποβάθμιση της ποιότητας του περιβάλλοντος της Δυτικής Αττικής. "

Απρ
12
Περισσότερα »
Με το βλέμμα στις επερχόμενες εκλογές, αμέσως μετά το Πάσχα η ψήφιση της μεταρρύθμισης Καλλικράτη

" Φαίνεται πλέον ότι η επιβάρυνση του γενικού πολιτικού κλίματος, είναι πολύ μεγάλη για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού επιταχύνονται οι διαδικασίες για την ψήφιση νομοσχεδίων, κομβικών για την πολυδιάσπαση των πολιτικών δυνάμεων. Σειρά έχει το νομοσχέδιο «αντικαλλικράτης» που εισάγει την απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, το οποίο σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό κ. Σκουρλέτη, θα κατατεθεί και ψηφιστεί στη Βουλή αμέσως μετά το Πάσχα. "

Απρ
04
Περισσότερα »
Δυτικό Μέτωπο: Χωρίς νόμιμη περιβαλλοντική αδειοδότηση λειτουργεί το ΕΜΑΚ και ο ΧΥΤΑ Φυλής

" Τη Δευτέρα 26/3/2018, το «Δυτικό Μέτωπο» απέστειλε επιστολή στη Διεύθυνση περιβαλλοντικής αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) του υπουργείου περιβάλλοντος, με την οποία καταγγέλλεται ότι το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων (ΕΜΑΚ) και ο ΧΥΤΑ Φυλής λειτουργούν χωρίς νόμιμη περιβαλλοντική αδειοδότηση.  "

Μαρ
28
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "