ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Γιοφύρια της Άρτας: Ακόμη 70 εκατ. ευρώ στους Δήμους για την αναβάθμιση των δημοτικών παιδικών χαρών

" Δανεικά λεφτά υπάρχουν, -2 δις ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων-, και το ΥΠΕΣ του κου Σκουρλέτη τα μοιράζει αφειδώς, χωρίς κανένα ουσιαστικό έλεγχο για το πώς αυτά ξοδεύονται από τους δήμους της χώρας. Το καλό είναι ότι οι παιδικές χαρές τσιμεντοστρώνονται για να μην «λερώνονται» οι γόνοι των δημοτών… "

Μαρ
16
Περισσότερα »
«Δύναμη Προοπτικής»: Ζήτα μια συγνώμη, αν την πίκρανες – «Τιμούμε την Γυναίκα – Άνθρωπο» !!!

" Στη μάνα, την αδερφή, την σύζυγο, την φίλη, την κόρη, την γιαγιά, την υπάλληλο, την προϊσταμένη. Σε όποιο ρόλο και να είναι, σήμερα τιμούμε την πολύτιμη ουσία της Γυναίκας-άνθρωπος! Αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε την αξία της στα μικρά, καθημερινά και ουσιαστικά έργα της αλλά και στα μεγάλα πλαίσια της ηθικής, κοινωνικής, πολιτισμικής και οικονομικής υπόστασης! "

Μαρ
10
Περισσότερα »
Η Έκθεση Ιδεών για το Νέο νομοσχέδιο στη θέση του «Καλλικράτη» - Απλή αναλογική και λαοκρατικό σύστημα…

" Απλή αναλογική, διοικητική αυτονόμηση των δημοτικών κοινοτήτων, ενήσχυση του ρόλου των Γενικών Γραμματέων που μετεξελίσσονται σε «αυτοφοράκιδες» των Δημάρχων και Περιφερειαρχών, ανατροπή αποφάσεων των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων με λαοκρατικές μεθόδους και υποχρεωτικά τοπικά δημοψηφίσματα, είναι μερικές από τις βασικές κατευθύνσεις που ανακοινώθηκαν ότι θα περιλαμβάνει ο νέος καταστατικός χάρτης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. "

Μαρ
07
Περισσότερα »
Το «σύνδρομο» των επιτυχημένων: Δήμαρχος για πολλοστή φορά στο εδώλιο για κακουργηματική απάτη στο Δήμο του

" Χριστόδουλος Οικονομίδης, πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς: Άνηκε στην «γενιά» των υποτιθέμενων πολύ πετυχημένων δημάρχων, με πολλές θητείες στο δημαρχιακό θώκο. Σήμερα, όμως, παραπέμπεται, με βούλευμα, για πολλοστή φορά, για κακουργηματική απάτη που φέρεται να διέπραξε στον Δήμο που διοικούσε κατά την διάρκεια της θητείας του. "

Μαρ
03
Περισσότερα »
Σπύρος Τζόκας (Περιφέρεια Αττικής): Απολογισμός δράσεων έτους 2017 – Ναι μεν… αλλά

" «Προτεραιότητά μας, η αντιπλημμυρική προστασία της Δυτικής Αθήνας». Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα ή η Περιφέρεια Αττικής, υποχώρησε στις πιέσεις και στα θέλω των Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας, εγκρίνοντας έργα βιτρίνας πολύ υψηλού κόστους και αφήνοντας την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής στην τύχη της, με λίγα και ανεπαρκούς δυναμικότητας νέα έργα; "

Φεβ
25
Περισσότερα »
Η εκπαίδευση των νηπίων «καίει» τους Δημάρχους – Ειλικρινές ενδιαφέρον ή «χάνουν» πολιτική επιρροή;

" Συνεχίζονται οι σφοδρές αντιδράσεις των Δημάρχων για τις αλλαγές που επιφέρει το νομοσχέδιο του Γαβρόγλου «για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής» στην υποχρεωτική εκπαίδευση των νηπίων η οποία «κατεβαίνει» πλέον στην ηλικία των 4 χρόνων, ως υποχρεωτική εισαγωγή στην δημόσια (και ιδιωτική) στοιχειώδη εκπαίδευση. "

Φεβ
21
Περισσότερα »
«Έγκλημα» η κατασκευή νέας χωματερής στη Φυλή

" Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι πρόκειται να εκδηλωθεί κυβερνητική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της επικείμενης κρίσης στη διαχείριση των σκουπιδιών της Αττικής, που θα έχει το χαρακτήρα της εξαγγελίας της δημιουργίας νέας χωματερής (ΧΥΤΑ) στη Φυλή, στη λεγόμενη γ΄ φάση της υφιστάμενης φαραωνικής εγκατάστασης. Αυτό που εξοργίζει και τρομάζει είναι η ουσία της επιλογής και η σκοπιμότητα που οδηγεί σε αυτήν. "

Φεβ
21
Περισσότερα »
«Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας κ. Τζόκα και του Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Πολιτικής κ. Αθανασιάδη, στο ΚΕΔΔΥ Αιγάλεω (Γ’ Αθήνας)»

" Ο Αντιπεριφερειάρχης του Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Τζόκας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Πολιτικής κ. Αθανασιάδης, επισκέφτηκαν το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕΔΔΥ) στο Αιγάλεω, με αφορμή τη δωρεά δέκα υπολογιστών για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών του Κέντρου, στο πλαίσιο αντικατάστασης των υπολογιστών της Περιφέρειας Αττικής. "

Φεβ
21
Περισσότερα »
Σπύρος Τζόκας – Άποψη: Η Ιδεολογική Χρήση της Ιστορίας και το «Μακεδονικό»

" Ο Σπύρος Τζόκας, αντιπεριφερειάρχης Αττικής αλλά κυρίως και πάντα Πανεπιστημιακός, - αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας-, κάνει «βαθειά» βουτιά, στο «Μακεδονικό» και στο επιμύθιο του καταλήγει σ’ αυτό που η πλειοψηφία του λαού, συμφωνεί και ομονοεί. «Η ονομασία της FYROM ως «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» καλλιεργεί και ενισχύει τον αλυτρωτισμό της». "

Φεβ
18
Περισσότερα »
Χάνουν «Κουκιά»; Πόλεμος για την εκπαίδευση των τετράχρονων μεταξύ ΠΟΕ-ΟΤΑ & Νηπιαγωγών

" Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των Δημάρχων που εκφράσθηκαν μέσω της ΚΕΔΕ για την θεσμοθέτηση της διετούς υποχρεωτικής φοίτησης των Νηπίων από 4 ετών, σφοδρές αντιδράσεις υπάρχουν και από τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση που προβλέπεται στο ν/σ για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.  "

Φεβ
18
Περισσότερα »
Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.ΠΕ: Η λήξη συμβάσεων των «ΔΕ Γενικών Καθηκόντων» και τι μέλει γενάσθαι…

" Θεωρούμε αδιανόητο εν έτει 2018 να λειτουργούν οι σχολικές μονάδες χωρίς την αναγκαία υποστήριξή τους από την Πολιτεία με ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, τη στιγμή που αυτό προβλεπόταν από το Ν. 1566/1985, με αποτέλεσμα οι Δ/ντές-Δ/ντριες και οι εκπαιδευτικοί να καλούνται καθημερινά να παίζουν το ρόλο επιστάτη, καθαριστή, τραπεζοκόμου, νοσηλευτή, ψυχολόγου, κοινωνικού λειτουργού κ.ά..  "

Φεβ
18
Περισσότερα »
Βγήκαν τα μαχαίρια; Ο «αξιαγάπητος» κος Πατούλης, η αυτοδιοίκηση και το μοίρασμα των λάφυρων….

" Το ποτάμι ξεκίνησε. Συνεργάτες του αναφέρουν ότι ο δήμαρχος «κρατιέται πολύ καλά», με τα μηδενικά που συνοδεύουν τις αποταμιεύσεις του για τα γεράματα ή για την πολιτική καριέρα, να αποτελούν απόδειξη της κακίας και μοχθηρίας του κόσμου. Εξάλλου είναι το πρώτο πράγμα που προσέχει, κάθε φέρελπις πολιτικός αστήρ. Τα «καλύτερα» έρχονται… "

Φεβ
12
Περισσότερα »
Η «Ρένα» μας, ο στρατός της και η «μάσα με δέκα μασέλες» λίγο πριν το τέλος…

" Κατάντια από τα «πολιτικά αηδόνια» που ευαγγελίζονταν τα καθαρά -δήθεν αριστερά- χέρια και επαναστατικές αλλαγές, απλώς αγανακτείς… Αυτά που υποτίθεται ήρθαν να μας βάλουν στον ίσιο δρόμο, μαζί με το ΔΝΤ, αφήνουν τους εγχώριους πολιτικούς «αστέρες» να ασχημονούν, να ασελγούν σε βάρος της ταλαιπωρημένης Ελλάδας, που θα πληρώσει πολύ ακριβά κάποια στιγμή αυτό το κατάντημα… "

Φεβ
12
Περισσότερα »
Και στη Θεσσαλονίκη στα Δυτικά θάβουν τα σκουπίδια

" Τη χρηματοδότηση της ωρίμανσης των έργων ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στη Κεντρική Μακεδονία, με συνολικό προϋπολογισμό 3,7 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος. "

Φεβ
01
Περισσότερα »
Κάτι τρέχει… με την κα Ειρήνη (Ρένα) Δούρου, πολιτικά και κομματικά… 

" Ισχυρό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν ισότιμο με τον Αλέξη Τσίπρα, δέχθηκε να «πάει» της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία εκλέχθηκε στις εκλογές του 2014. Σήμερα η Ρήξη της με τον κομματικό μηχανισμό και τον ίδιο τον Τσίπρα, την έχει στριμώξει στα σκοινιά σε σημείο που να επιχειρεί την αυτονόμησή της. Τι της καταλογίζουν και ποιο είναι το μέλλον της στην πολιτική… "

Ιαν
28
Περισσότερα »
«Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σπύρου Τζόκα στο Βοτανικό Κήπο Ιουλίας και Αλέξανδρου Ν. Διομήδους»

" Την Παρασκευή 26 Γενάρη και με αφορμή την εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπύρος Τζόκας επισκέφτηκε το Βοτανικό Κήπο «Ιουλίας και Αλέξανδρου Ν. Διομήδους», ο οποίος τελεί υπο το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στην εκδήλωση αυτή είχε την ευκαιρία για μια σύντομη συζήτηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Μελέτιο- Αθανάσιο Δημόπουλο. "

Ιαν
28
Περισσότερα »
Περιφέρεια Αττικής: Χρηματοδότηση νέων έργων στο Περιστέρι (ασφαλτοστρώσεις) και Πετρούπολη (αθλητικές εγκαταστάσεις)

" Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στην 2η συνεδρίαση του, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, έπειτα από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζόκα, ενέκρινε ακόμη δύο σημαντικά έργα για το Περιστέρι («Συντήρηση ασφαλτικών ταπήτων βασικού οδικού δικτύου Δήμου Περιστερίου») και την Πετρούπολη («Συντήρηση Κλειστών Γυμναστηρίων Δήμου Πετρούπολης»)… "

Ιαν
20
Περισσότερα »
Μητρώο Πολιτών ή «μεγάλος αδελφός»; Αλλάζει ριζικά η φιλοσοφία και ο τρόπος οργάνωσης των στοιχείων δηματολογίου

" Το νέο πληροφοριακό σύστημα εθνικής εμβέλειας του υπουργείου Εσωτερικών, θα συνδέει online 1.036 υπηρεσίες Ληξιαρχείου και 325 υπηρεσίες Δημοτολογίου, καθώς και το Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών και θα αποτελεί την κεντρική βάση δεδομένων, στην οποία εντάσσεται το σύνολο των στοιχείων που αφορούν στις ληξιαρχικές πράξεις των Ελλήνων πολιτών. "

Ιαν
17
Περισσότερα »
Σπύρος Τζόκας: Τα ενεργειακά προβλήματα της Δυτικής Αθήνας & η αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων

" Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αθήνας, μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Σπύρου Τζόκα, με θέμα τη σύσταση ενεργειακής κοινότητας των δημόσιων φορέων της Δυτικής Αθήνας. Ακόμη έγινε ενημέρωση για την πορεία της μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας που αφορά στη θωράκιση του συνόλου της Δυτικής Αθήνας και πρόκειται στο προσεχές διάστημα να δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια. "

Ιαν
17
Περισσότερα »
Δήμαρχος Αμφιλοχίας: Νέες αυτοδιοικητικές πληγές ανοίγει το πολυνομοσχέδιο

" Νέες αυτοδιοικητικές πληγές ανοίγει το πολυνομοσχέδιο που κατετέθη στη Βουλή την 9η/1/18 και ψηφίζεται με διαδικασίες εξπρές, προς υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων (prior actions) του προσφάτως επικαιροποιημένου Μνημονίου (Supplemental Memorandum of Understanding, Third Review). Πέρα από τα θέματα, που αναπαράγονται εκτενώς στα ΜΜΕ, διαπιστώνουμε ότι διάφορες διατάξεις και τα “ψιλά γράμματα” των 1.531 σελίδων του, χτυπούν για μια ακόμη φορά το αυτοδιοικητικό σώμα. "

Ιαν
12
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "