ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Σπύρος Τζόκας: Ολοκληρώνεται ακόμη ένα αντιπλημμυρικό έργο στην Αγία Βαρβάρα Αττικής

" Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθήνας κ. Σπύρος Τζόκας, επισκέφτηκε σήμερα Τρίτη, την Αγία Βαρβάρα και ενημερώθηκε από τον δήμαρχο της πόλης για την εξέλιξη αντιπλημμυρικού έργου στην οδό Κύπρου. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής… "

Σεπ
25
Περισσότερα »
12 μήνες φυλάκιση σε δήμαρχο και αντιδήμαρχο για «κακοποίηση» ζώων

" Ποινή φυλάκισης ενός έτους επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου στην Δήμαρχο Κάσου κ. Μαρία Τσανάκη αλλά και στον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Νικολάου για την υπόθεση της φύλαξης και «κακοποίησης» ζώων στον ζωολογικό κήπο του νησιού. Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έγινε από το Σύλλογο Φιλοζωικής της περιοχής μας αλλά και αντίστοιχο σύλλογο της πρωτεύουσας και αφορά τα ζώα που φιλοξενούνταν στον ζωολογικό κήπο του νησιού και τις συνθήκες διαβίωσής τους. "

Σεπ
24
Περισσότερα »
ΟΤΑ (Δήμοι, Περιφέρειες): «Υπερ-Πρωταθλητές» στη διαφθορά (όπως πάντα)

" «Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την τριετία 2015-2017. Για ακόμη μια φορά, πρωταθλητές στη διαφθορά στο Δημόσιο αναδεικνύονται οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι Επιχειρήσεις τους, ενώ όσον αφορά στον έλεγχο των πόθεν έσχες προέκυψε ότι 65 υπάλληλοι, «ξέχασαν» να δηλώσουν εισοδήματα 13 εκατομμυρίων ευρώ. "

Σεπ
22
Περισσότερα »
Το Άγος της Διαφθοράς και Διαπλοκής στους ΟΤΑ: Στο εδώλιο πρώην δημοτικοί υπάλληλοι του Λαγκαδά για εικονική «πρόσληψη»

" Πρώην μέλος της διοίκησης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λαγκαδά (ΔΕΥΑΛ) προσελήφθη παράτυπα σε θέση επόπτη της Επιχείρησης, εισπράττοντας για πάνω από δυόμισι χρόνια μισθούς για καθήκοντα που στην πραγματικότητα ουδέποτε εκτέλεσε. Για την υπόθεση αυτή τρία (3) πρώην στελέχη της ΔΕΥΑΛ, θα δικασθούν για κακούργημα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. "

Σεπ
22
Περισσότερα »
Υποψήφιοι Περιφερειάρχες για τις εκλογές του 2019 με τη στήριξη ΝΔ - Όλα τα ονόματα

" Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των υποψηφίων που θα στηρίξει η ΝΔ στις περιφερειακές εκλογές βρίσκεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό αναμένεται να συμβεί το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και ενώ οι συζητήσεις και οι διαβουλεύσεις ώστε να κλειδώσουν τα ονόματα στις 13 περιφέρειες βρίσκονται στο τελικό στάδιο. "

Σεπ
20
Περισσότερα »
Επεκτείνεται και δεν καταργείται ο ΧΥΤΑ Φυλής, παρά τις υποσχέσεις της κας Δούρου - Στα 21,2 ευρώ το κόστος επέκτασης

" Η κα Ρένα Δούρου, παρά τις μεγαλοστομίες της προς το λαό της Δυτικής Αθήνας, μη μπορώντας να δώσει λύση στο καυτό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, επέλεξε να «πετάξει» το μπαλάκι στην επόμενη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής που θα προκύψει μετά τις επερχόμενες εκλογές, αν και φρόντισε να την φορτώσει με έργα πολύ μεγάλου κόστους προσωρινού, όμως χαρακτήρα. "

Σεπ
20
Περισσότερα »
«Συνάντηση φορέων για την οργάνωση και Διαχείριση Κινδύνων Πλημμύρας, στη Δυτική Αθήνα».

" Τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Σπύρου Τζόκα, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του σύσκεψη, με θέμα: Ενημέρωση – Οργάνωση για τα Σχέδια Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας Λεκανών Απορροής Ποταμών και οργάνωση ενεργειών για την αντιπλημμυρική προστασία της Δυτικής Αθήνας.. Σκοπός της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση και οργάνωση των δράσεων όλων των φορέων που σχετίζονται με το εν λόγω θέμα. "

Σεπ
20
Περισσότερα »
Καταγγελία εργαζόμενων ΕΔΣΝΑ: Δωράκια στους «ημετέρους» και τρομοκρατία στους ανεπιθύμητους

" Τον διαχωρισμό των υπαλλήλων σε ημέτερους και ανεπιθύμητους με δωράκια στους πρώτους και τρομοκρατία στους δεύτερους καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ. «Η κατάσταση αντί να βελτιώνεται, διαπιστώνουμε με λύπη μας ότι επιδεινώνεται ραγδαία, με δωράκια στους «ημετέρους, που δεν εξυπηρετούν υπηρεσιακές ανάγκες, αλλά, άλλου είδους σκοπιμότητες, πλήττοντας την αξιοκρατία επιβαρύνοντας με άσκοπες δαπάνες τον προϋπολογισμό του φορέα». "

Σεπ
20
Περισσότερα »
Ωραίος Δήμαρχος: Δεν απολύει υπάλληλο με πλαστό Πτυχίο γιατί πιθανόν να το πλαστογράφησε άλλος!!!

" Ψηφαλάκιαααα!!! Εκλογές έρχονται, να μην κάνουμε και μία «αγαθοεργία» υπέρ των ψηφοφόρων μας. Ο Δήμαρχος, όμως, Ρόδου ξεπερνά κάθε προσδοκία μαυρογυαλουρισμού. Παρότι, υπάλληλος του δήμου του διαπιστώθηκε ότι προσελήφθει με πλαστογραφημένο πτυχίο, ο «αθεόφοβος» κος Δήμαρχος, όχι μόνο δεν απολύει τον δράστη-υπάλληλο, αλλά αποφάσισε αυτός να παραμείνει στην θέση του, "

Σεπ
17
Περισσότερα »
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Ανακοίνωσε τους πρώτους 4 Υποψήφιους Περιφερειάρχες και 17 Υποψήφιους Δήμαρχους

" Τους πρώτους τέσσερις (4) υποψηφίους Περιφερειάρχες και δεκαεφτά (17) υποψηφίους Δημάρχους ανακοίνωσε το Πράσινο Κίνημα, στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Οι συμπρόεδροι του Πράσινου Κινήματος, Ρία Ακρίβου και Κώστας Καλογράνης παρουσίασαν επίσης την εναλλακτική οικονομική πρόταση για τη «μετά μνημονίων» εποχή. "

Σεπ
17
Περισσότερα »
Μέτρα προστασίας από πλημμυρικά φαινόμενα της Τοπικής Κοινότητας «Στίρφακα» του Δήμου Λαμιέων

" Ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, σχετικά με πλημμυρικά φαινόμενα με φερτά υλικά που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η Τοπική Κοινότητα «Στίρφακα» του Δήμου Λαμιέων. Η ΕΓΟΣΕ στην απάντησή της δήλωσε ότι «έχει πραγματοποιήσει αυτοψία και έχει γνώση του προβλήματος, καταλήγει πως «σύντομα θα οριστικοποιήσει υδραυλική μελέτη για δημιουργία λεκάνης παρακράτησης φερτών υλικών στην περιοχή». "

Σεπ
17
Περισσότερα »
Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έναρξη των έργων κατασκευής του Νοτίου Τμήματος Ε – 65 (Λαμία – Ξυνιάδα)

" Στις 22.12.2017, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε τοπικά ΜΜΕ στη Λαμία, παρουσία κυβερνητικών βουλευτών του νομού, δήλωσε πως «ο φάκελος έγκρισης των έργων κατασκευής του Νοτίου Τμήματος Ε – 65 (Λαμία – Ξυνιάδα) είναι έτοιμος και πως «τέλος Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου του 2018, θα ξεκινήσει η κατασκευή του νοτίου τμήματος του Ε – 65, στο τμήμα Λαμία – Ξυνιάδα». "

Σεπ
15
Περισσότερα »
«Εννέα πιστοποιημένες και ασφαλείς παιδικές χαρές για τα παιδιά της Αγίας Βαρβάρας από την Περιφέρεια Αττικής»

" Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύναψη και τους όρους προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγίας Βαρβάρας για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 220.100,00 ευρώ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής έως το ποσό των 219.692,74 ευρώ και από ιδίους πόρους του Δήμου Αγίας Βαρβάρας       "

Σεπ
15
Περισσότερα »
H σκοτεινή ανάρτηση (πλευρά) της Ρένας… ως πολιτική κουλτούρα…

" Είναι εξαιρετικά βολικό, καθώς μπορεί κανείς να βγει στο μπαλκόνι των κοινωνικών μέσων και να εκτοξεύσει αστήρικτες, γενικόλογες κατηγορίες, δείχνοντας εχθρούς. Αυτό ακριβώς κάνει η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, με μια ακόμη ανάρτησή της στο Facebook. Μαθαίνουμε λοιπόν ότι σε παγκόσμια πρώτη, δημοσιογράφοι, συντονισμένοι μεταξύ τους, κάνουν προπαγάνδα κατά πολιτικού. Κατά της Ρένας Δούρου, που παρουσιάζει τον εαυτό της ως θύμα διώξεων, όπως ήταν οι Εβραίοι κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. "

Σεπ
08
Περισσότερα »
Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Επιχείρηση νομιμοποίησης «πλαστής» απόφασης Σχολικής Επιτροπής!!!

" Το άγος της κακοδιοίκησης στην οποία επιδίδονται οι δημοτικές διοικήσεις, πιστοποιεί η τελευταία απόπειρα «νομιμοποίησης» πλαστής απόφασης Σχολικής Επιτροπής στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας κι ενώ έχει ήδη επιληφθεί η δικαιοσύνη για αυτήν. Η νομιμοποίηση εκ των υστέρων ανύπαρκτης και κατά τον επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης «πλαστής» απόφασης, γίνεται με την μέθοδο της «επικαιροποίησης». "

Σεπ
08
Περισσότερα »
Χρήστος Σταϊκούρας: Αίωλη η εξαγγελία Τσίπρα για επαναλειτουργία της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας. Άλλη μία υπόσχεση στον αέρα…

" Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη Λαμία στις 27 Ιουλίου 2017: «Δημιουργούμε ένα Φορέα Διαχείρισης της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, στον οποίο θα συμμετέχουν οι δυναμικοί Φορείς της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οικονομικές και επαγγελματικές ενώσεις. Έτσι ώστε, να οργανώσουν το πλαίσιο του 2018 για τη Διεθνή Έκθεση Λαμίας, πάνω σε ένα διαφορετικό μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας, που δεν θα εστιάζει μόνο στην ετήσια οργάνωση μιας Έκθεσης, αλλά θα δραστηριοποιείται σε συνεχή βάση, με συνεχή δραστηριότητα, για την προβολή όλων των Φορέων της Περιφέρειας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό». "

Σεπ
08
Περισσότερα »
Πότε είναι παράνομη η ανάθεση σε ιδιώτη ΟΕΥ Δήμου (Απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου)

" Το Ελεγκτικό Συνέδριο κήρυξε παράνομη την ανάθεση σε ιδιώτη παροχής υπηρεσιών υποστήριξης και ανάπτυξης νέου Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας Δήμου καθώς όπως θεώρησε οι υπηρεσίες αυτές εμπίπτουν στα καθήκοντα του υπηρετούντος προσωπικού και στις αρμοδιότητες του Γραφείου Ανάπτυξης και Προγραμματισμού”. "

Αυγ
31
Περισσότερα »
Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αθήνας: Το πρόγραμμα καταπολέμησης των Κουνουπιών

" Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφέρεια Αττικής για τα έτη 2018 – 2020 σας ενημερώνουμε ότι οι ψεκασμοί σε περιοχές εντός της χωρικής αρμοδιότητάς της Π.Ε Δυτικού Τομέα Αθηνών για το έτος 2018 ξεκίνησαν στις 19-04-2018 με εφαρμογές προνυμφοκτονίας από εδάφους και συνεχίζεται… "

Αυγ
31
Περισσότερα »
Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: «Απατεώνας», λάθος των υπηρεσιών του ή «βρήκαμε παππά να θάψουμε…»;

" Προχώρησε στην συγκέντρωση τροφίμων, για τους πληγέντες στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, καταγγελίες όμως αναφέρουν ότι θα τα χρησιμοποιήσει για άλλους σκοπούς και μάλιστα σαν βοήθεια στους μουσουλμάνους παράτυπους μετανάστες. Ο Δήμαρχος, κος Χρήστος Βρεττάκος, οφείλει αν μη τι άλλο να δώσει στοιχεία για το που πήγαν τελικά τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν. "

Αυγ
27
Περισσότερα »
Σπύρος Τζόκας: Αυτοδιοίκηση – Σύμμαχος ή εχθρός της εκάστοτε Κυβέρνησης;

" Η πρόσφατη αναβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ή η νέα της δομή, όπως και αποκαλείται, ήταν πρώτο στη σειρά στο πάλαι ποτέ πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ συνοδευόμενο από συγκεκριμένες παρεμβάσεις. Και όμως εξαγγέλθηκε μετά από μια εθνική τραγωδία. Έστω. Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι ποια αναβάθμιση μπορεί να γίνει χωρίς λεφτά για δασική υπηρεσία, πυροσβεστικό σώμα, εθνικό εναέριο στόλο, τοπική αυτοδιοίκηση; "

Αυγ
27
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "